|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Boże cały dzień spałam....
Ok podsumowanie co dziś zjadłam i jeszcze zjem ![]() 1 duuużą podwójną pierś z kurczaka pieczoną bez skóry do tego 2 małe ogórki małosolne, 3 jajka sadzone, niecałe pół tosta z takim pięknym rubinowym dżemem porzeczkowym A zjem jeszcze: Zebrę z całego jogurtu ![]() I wiadomo duuużo wody ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() Będziesz jeszcze piękniejsza niż teraz ![]() Oj jak ja bym chciała mieć kiedyś ślub jesienią (w październiku ) ![]() Już nie mogę się doczekać bieganie jutro Edytowane przez JulietteCapulette Czas edycji: 2010-07-18 o 19:42 |
|
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że koleżanka bardziej poinformowana heh ... pożycz jej książkę lub jeżeli zbliżaja się jej urodziny to prezent gotowy ale bez żartów ja coraz częściej zastanawiam się czy dobrze dobieram produkty bo przecież kupując szyneczkę to nie wiem jaki ma skład hmm tak samo z kiełbaskami drobiowymi może to cholernie tłuste a ja na śniadanko zjadłam Cytat:
hmm menu dość marne gdzie otręby ??? ![]() moje dzisiejsze śn I kiełbaski drobiowe 3 szt + wielki kawałek serniczka śn II jogurt z otrębami obiad pierś z kurczaka w jajku z sosem podwieczorek galaretka z wielkim kawałkiem sernika mniammm kolacja chudy twaróg dużo wody .... i jeste pełna ... normalnie się przejadłam
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4084 |
|
Przyczajenie
|
ej to czyli jak ja przejde z fazy 2 na 3 i skoncze 3 to wtedy mam wrocic na 2 czy jeszcze raz robic uderzeniowa?
jak by co to sory za glupie pytania ale jestem malo doinformowana
|
#4085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wlasnie boje sie niepaczkowanych rzeczy... chyba ze np w tesco jest krojona wedlina, to czesto obok lezy wielka paka, ok 1-2kg zafoliowanej tej wlasnie szynki, to sie schylam i czytam na etykiecie, a jak nie widac, to prosze o pokazanie (co do tej pory spotkalo sie z szokiem na twarzy kobiety krojacej )a brakuje mi parowek.... strasznie... i nie wiem gdzie szukac takich co mi wolno.. a jak znajde to pewnie beda drozsze niz te co je moje dziecko i odezwie sie moja skapa natura....
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiełbasek, to lepiej nie jeść, chyba, że takie własnej roboty, albo z baaardzo górnej półki (mniam!), bo do sklepowych dodają dużo tłuszczu i są przez to mało dukanowe. Galaretkę bym se zjadła ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Aleksandra_M - a parówek nie szukaj, bo nie wolno
|
|
|
#4087 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie. I ja postanowiłam do Was dołączyć. Jestem na diecie od tygodnia. Zaczynałam od 60.8kg. dziś rano 59.7 moim celem jest 54-55 kg. mam nadzieje, że mi się uda, bo dieta jest całkiem ok, ALE ja mogę wszytsko wytrzymać brak chipsów (i tak nie jadłam czesto), paluszków, orzeszków, ciast itp. nawet czekolady
to jest okropne...słodycze można zastapić dukanowymi przepisami, ale czym zastąpić jabłka?? Dziś zaczęłam II fazę, planuję 1/1, (nie obyło się bez wpadki - dwa ziemnaczki gotowane)
|
|
|
|
#4088 | |
|
Przyczajenie
|
a ja wam powiem, że od ze 3 dni jem parówki tylko odtłuszczone takie sokołowskie i jakoś nie widzę żadnej różnicy w wadze... moja siostra, jak już wcześniej pisałam też je jadła a duuzo schudła
nie chce nikogo namawiać do złego, bo na Twoj organizm może to źle wpłynąć, a ja może gdybym ich nie jadła może szybciej bym chudła(?) ale jakoś na razie nie tyję...---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie się umówi i niezwlekaj ... jutro czekam na relacje co powiedział i jak badania ... no to pieknie sie załatwiłam hehe ale zawsze wybieram taką szyneczke ładną co by mi w oko wpadła ... ![]() Cytat:
hmmm no właśnie ....oj ta galaretka z herbaty niby oszukana a zadawala podniebienie
|
|
#4090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobi się placki ![]() Jeszcze mi się chce spać całą noc spokojnie prześpię ![]() A dżemu malutko.. ![]() Połowa małej, płaskiej łyżeczki
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, zapomnialam o otrebach na dzis
![]() Obudzilam sie za pozno na sniadanie wiec zjadlam odrazu lunch - salatke z kurczakiem, potem twarozek ze szczypiorkiem okolo 15stej i teraz tesciowa robi kolacje (roast beef niestety ja bez yorkshire pudding )Chyba bede musiala zrobic muffinki na deser i przy okazji do pracy jutro wezme na lunch ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- A to moj dzisiejszy deserek ![]() Ciasteczka migdalowo - cynamonowe i cappuccino z cynamonem ![]() zapomnialam dodac slodzik do ciasteczek
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2010-07-18 o 20:11 |
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za otręby się lanie nalezy do kuchni placki robić !!!!!
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Wyedytowalam posta - zobacz na zdjecia jak wykorzystalam dzienna porcje otrab
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Hellllllo
Melduję, że dziś mój ostatni 10 dzień uderzeniowej i od jutra ide na II faze nie tesknie specjalnie za warzywami i owocami ani za chlebem ale zaaaaa winkiem i czyms slodkim (to drugie czasem tylko)... jutro rano sie zwarze i napisze Wam ile stracilam przez te 10dni ogolnie czuje sie ok, jestem troche jakby oslabiona chwilami ale tak to spoko, to ze moge sie najesc kiedy chce i ile chce sprawia ze az tak sie nie mecze ![]() co do II fazy mozecie mi powiedziec jaka ma byc proporcja warzywa/bialko ile mam jesc dodatkow warzywnych? i ile kalorii dziennie? czy dalej mnie obowiazuke po 2,5g bialka na kg itp? strasznie boje sie powrotu tych juz straconych kg p.s. czy ktoras z Was wie gdzie dostac aromat orzechowy?
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamusiu nawet bez słodzika bym wszamała !!!!---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tez robie
Cappuccino jest slodkie wiec razem jest pychotka
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
to zyczę smacznego ... ja już dzisiaj swoją porcję jedzeniową wszamałam .. teraz czekam na efektu jutrzejszego poranka
|
#4098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tylko odbebnie wizyte to napewno dam znac ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
a w sklepach nie widzialam
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
Wrociłam z zagranicznych wojaży szczuplejsza o -2,5 kg w ciągu tych dwóch tygodni, i bigatsza o zdjęcia i wspomnienia To czego najbardziej się bałam czyli brak możliwośc prowadzenia diety był bezzasadny, i we Francji i i Hiszpanii zawsze białko się znajdzie a i głodna nie chodziłam jedyne co mnie wkurzało to, że w Hiszpanii wszlekie serki typu wieśniakowatego były nieosiągalne i musiałam leciec na jajkach i tuńczykach. Dałam radę, nie było źle, teraz tylko cały czas do przodu Pierwsze na co się rzuciłam po powrocie to biały ser i szynka z kurczaka ![]() Smile czy te 10 dni uderzeniówki to nie za duzo?
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was, ale leje u mnie? Łoooo
Dziś byłam w gościach i niestety zjadłam prawidłowo ale...jajka dostałam ciut tłuste i słone a do tego była kapusta kiszona i czuć było cukier i oliwę z oliwek...cóż, ale nie skusiłam się na pizzę która była zamówiona na kolację
|
#4101 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
co do galaretki.... nigdy nie lubilam... dopoki nie przeszlam na dukana
bardzo dobra jest Lipton Infusion CharMing rosehip blackcurrant ma piekny kolor i mocno pachnie. mniam
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
26kg... teraz to juz mniej bo cos tam ucieklo, nie musicie sie o mnie martwic nie odczulam nic pecjalnie poza tym nie jestem warzywna ani owocowa i na codzien nie jadlam ani jednego ani drugiego w ilosciach jakich jedza normalni ludzie... serio...
bylam juz na diecie kopenchaskiej, cambridge, leczylam sie u dietetyka itp itd wiec moj organizm jest juz chyba przyzwyczajony i tak ![]() p.s. bylam u lekarza (co prawda endykrynologa ale prof.) i pozwolil mi na ta diete, robilam cholesterol cukier glukoze kreatynine i wszystko jest ok
Edytowane przez smileofangel Czas edycji: 2010-07-18 o 20:40 |
|
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh siedzę na stronie uczelni na której mam zamiar zrobić II stopień ale jakoś nie jestem przekonana yhhh moje "zdecydowanie" znowu się odzywa Cytat:
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
tak czy siak juz po... nie wiem nawet kiedy to zlecialo
teraz bede juz grzeczna 5/5
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciasteczka otrebowe
- 3 lyzki otrab owsianych - 1 jajko - 3/4 lyzeczki proszku do pieczenia - slodzik do smaku - cynamon/wanilia/aromaty/kawa - jak kto woli Wszystkie skladniki mieszamy razem, lyzeczka wykladamy na forme wylozona papierem do pieczenia i pieczemy 15 - 20 minut w temp 150 - 160 * C. Wychodza z wierzchu chrupiace i mieciutkie w srodku ![]() Cytat:
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
sama sobie tak wymyslilam bo bylo napisane ze przy stratach powyzej 20kg mozna... poza tym nie zgadzam sie z wyliczeniami testu bo wiem kiedy sie najlepiej czulam i wygladalam... ale to juz i tak po ptakach wiec teraz nie pozostaje mi nic jak trzymac sie lepiej zasad wiec juz nie krzyczcie...
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się narobiło ... już za późno na krzykanie zresztą każdy ma prawo dezydować za siebie ... i tego nikt nie zmieni ... mmm te ciasteczka są extra! a ile możemy proszku do pieczenia na dzień ???
|
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz przejdz na druga faze i Dukaj prawidlowo z nami ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2010-07-18 o 21:16 |
||
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duk Duk ... ja już się zastosowałam widzisz jaka grzeczna jestem a nikt mnie nie chce pochwalić
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

ale bez żartów ja coraz częściej zastanawiam się czy dobrze dobieram produkty bo przecież kupując szyneczkę to nie wiem jaki ma skład hmm tak samo z kiełbaskami drobiowymi może to cholernie tłuste a ja na śniadanko zjadłam 

to jest okropne...słodycze można zastapić dukanowymi przepisami, ale czym zastąpić jabłka?? Dziś zaczęłam II fazę, planuję 1/1, (nie obyło się bez wpadki - dwa ziemnaczki gotowane)

hmmm no właśnie ....
Zrobi się placki 
niestety ja bez yorkshire pudding
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)