|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
I koniecznie nam ją tu wrzuć
![]() Cytat:
Cytat:
A na to ropienie może wypróbuj ten octenisept, powinien pomóc
|
||
|
|
|
#2402 |
|
BAN stały
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
O czym Ty myslisz,zbreźnico jedna
Tak,tylko nie wiem czy to tutaj dostane. ![]() Wpadłam znów na chwile,bo czekam aż prostownica się nagrzeje,noi będe włosy prostować.Co by się Księciulek (Ksiądz ) nie przestraszył wiedźmy
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-07-17 o 17:15 |
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
No i fotki nie zrobiłam, bo nie zdążyliśmy
Pani miała jeszcze jedną parę i trochę się przeciągnęło, potem z nami chwilę rozmawiała (wszystko na ogródku, przed salą) i dopiero weszliśmy, a niedługo miało przyjeżdżać wesele, i całkiem zapomniałam o tym, żeby tą fotkę zrobić .... Ale powiem Wam, ze było dużo ładniej, niż na weselu mojej koleżanki 3 lata temu i co najważniejsze bez balonów ![]() Podobało mi się ![]() Ale co mnie zmartwiło, nie może być mniej niż 70 osób, a ja nie wiem czy nam się 70 uzbiera .... |
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
ale z Was gaduły dziewczyny
![]() A nasza Certina już mężatką Martoolka87 mam nadzieję, ze Tż zareaguje tak, jak napisałaś Jak na razie nie ma pojęcia jak będę wyglądała i chcę to utrzymać do końca
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-07-17 o 19:59 |
|
|
|
#2406 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio prawie nie piszę, bo codziennie umieram
Od słońca mnie momentalnie głowa boli, więc od poniedziałku się męczę i żadne tabletki nie pomagają. Jestem zmasakrowana...Dzisiaj w największym słońcu oglądaliśmy mieszkania i oczywiście padłam, jak wróciłam do domu. Przespałam pół dnia, ale w tym ukropie to ciężko. Teraz niby pada deszcz, ale ciągle duchota... Wszystkim ślubującym dzisiaj wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
u nas wlasnie na burze sie zbiera, ale masakrycznie goraco bylo (jest) oczywiscie tez dołaczam sie do zyczen wszystkiego dobrego dla dzis slubujacych
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
![]() i po urodzinkach dziadziusia było wesoło bardzo tż jakoś się bardziej wkręcił w moją rodzinkę i nawet nie kręcił nosem że idziemy na urodziny wkręcili się z moim bratem zeby jechać potańczyć gdzieś no i umówiliśmy się na 23 ale tż zasnął więc nici z pląsów, ale nawet dobrze bo pląsy to oni obaj już mieli w głowkach od % tak po 19 zaczęło się chmurzyć i zrobił sie przjemny wiaterek a wtedy wiekszość rodzinki przeniosło sie na balkon a tak doiero ok 21 zaczęło padać i do teraz sobie kapie i grzmi też ![]() Nie pisałam Wam, że w sobote robimy zmówiny A w niedziele chyba zaprosimy naszych braci i bratowe z dzieciaczkami zeby się dzieciaczki poznały bo razem mają nam nieść obrączki wymyśliłyśmy dziś z mamą, że jeżeli nie znajdziemy takiej róży na obrączki to może da sie to wykobinować z żywej róży albo z innego kwiatka albo choćby w małe bukieciki to wkomponować tak, żeby każdy brzdąc niósł po jednym ![]() ale teraz jest przyjemnie normalnie z chęcią wybrałabym się teraz na spacer
|
|
|
|
#2409 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej wszytkim,u nas 2,5miesiaca
mam nadzieje,ze u nas tez damy rade zalatwicCytat:
Cytat:
Za to jestem przekonana,ze dzisiejszy dzien mija Ci wspaniale.Zycze Ci,zeby juz wszystkie dni takie byly,pelne szczescia i milosci!!!Sto lat Mlodej Parze!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj tez ma zakaz i raczej go dotrzymuje bo on chyba naprawde wierzy,ze zobaczenie sukni przed slubem przynosi pecha,poza tym tutaj to samo odnosi sie do garnituru,ale ja stwierdzilam ,ze musze koniecznie zobaczyc,bo nie chcialam pozniej przykrych niespodzianek ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- a u nas dalej upal i zero deszczu
|
|
#2410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Nie strasz Księcia Cytat:
![]() My mamy ten sam problem jeśli chodzi o ilość osób - warunkiem przeniesienia na nową salę było, że będziemy mieć powyżej 70 osób. Powiedzieliśmy, że będziemy mieć 80 (bo zaprosiliśmy 88, ale już wtedy 7 odmówiło), ale teraz odmówiły nam kolejne osoby i zostało nam 69, a jeszcze 4 z nich mają dać odpowiedź i się boimy czy nas ta baba nie przeniesie z powrotem na tą starą salę. No ale mamy zamiar zapłacić za 71 porcji, żeby się nie czepiała, więc może nie będzie robić problemów ![]() Zapomniałam wczoraj napisać: Certinko Wiara, nadzieja, miłość: trzy cnoty niech towarzyszą w nowej podróży, niech szczęśliwości promyczek złoty przyświeca Młodej Parze najdłużej! Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Dziękuję Zaraz Wam zdam relację z wczorajszej debaty na temat kwiatów do kościoła, ale najpierw muszę zjeść śniadanko, bo mi burczy w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Czas na relację ![]() Okazało się, że jednak będzie się na kwiaty składać 5 par a nie 6. Jedna parka zgadza się na wszystko, bo są za granicą i ślub organizuje im mama, która mieszka 100 km od naszego miasta. Jedna parka nie mogła przyjść, ale w ich imieniu przyszła dziewczyna, która jest konsultantką ślubną i między innymi robi dekoracje do kościoła (dopiero rozkręca interes), oprócz nas była jeszcze jedna parka i jedna dziewczyna sama przyszła. Ja przedstawiłam naszą propozycję (z kwiaciarni, w której zamawiam bukiet itd) i powiedziałam, że możemy mieć całą dekorację za 600 zł i nie chcemy przekraczać tej kwoty. Ta druga parka się z nami zgodziła, ale ta pojedyncza dziewczyna koniecznie chciała przedstawić swoją wizję. Wszyscy się zgodzili, że nie chcemy przesady, ale dla tej laski "skromna dekoracja" to - filary, ołtarz, nasze krzesła standardowo, ale do tego organza z kwiatkiem na każdej ławce (my chcieliśmy co drugą), świeczki w szkle, płatki róż wzdłuż całego przejścia i wkoło naszych krzeseł, a przy ostatnich ławkach duże świece na świecznikach ![]() Cena 800-1000 zł. Ta konsultantka powiedziała, że ona może nam zrobić to samo, co sobie wymyśliła ta dziewczyna, ale za 600 zł i dodatkowo po jej ślubie pościąga nam te świece, organzę z co drugiej ławki i pozbiera część tych płatków. My i ta druga parka się zgodziliśmy, ale tamta laska się upierała przy swojej kwiaciarni, argumentując to tak, że przy kosztach całego ślubu te 50 zł na parę to żadna róznica ![]() Ale ją zagięłam, bo jej powiedziałam, że po co mamy płacić 1000 zł za taką samą usługę, jaką możemy mieć za 600 zł ![]() W piątek idziemy do tej konsultantki obejrzeć fotki i uzgodnić szczegóły, ale ta uparta laska stwierdziła, że ona się z nami złoży na kwiaty przy ołtarzu a resztę sobie sama zrobi Może jak zobaczy fotki tej konsultantki to zmieni zdanie.Ale nie mogła przeżyć, że wszyscy jesteśmy "przeciwko niej", aż mi się śmiać chciało, że się tak wkurza Jak wsiedliśmy z TŻtem do samochodu, to wybuchnęliśmy śmiechem Jak chcecie zobaczyć nasz kościół i dekorację zaproponowaną przez tą laskę to zobaczcie tu: http://www.zielonafabryka.pl/oferta/...-koscolow.html Kościół Bł. Jolenty w Gnieźnie - "Królewski" i dodajcie sobie do tego świece na stojakach przy ostatnich ławkach Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-07-18 o 10:36 |
|||
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Martoolka wariatka z niej jakaś
a kościółek ślicznie się zapowiada
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Ja uważam, że ten kościół sam w sobie jest tak ładny, że nadmiar dekoracji może tylko zaszkodzić, no ale jak ona lubi mieć "nabdździągwione" pełno wszystkiego, żeby tylko pokazać ile ma kasy, to już jej problem ![]() A jeszcze jak wczoraj byliśmy na wieczornej mszy, to wcześniej był ślub i trochę podglądnęliśmy przez otwarte drzwi i tamta parka też "lekko" przesadziła. Ślubu udzielał im biskup, oprócz tego było 3 innych księży. Dekoracja też przesadzona - nawet kwiaty na ołtarzu położyli, co u nas jest niedozwolone, no ale jak się ma znajomości, to wszystko wolno. Ślub trwał ponad godzinę a u nas w kościele zwykle wyrabiają się w 45 minut
Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-07-18 o 11:38 |
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy robią taką szopkę z ceremonii zaślubin, że głowa puchnie
![]() My ostatnio, jak byliśmy na ślubie, to po wejściu do kościoła i rozpoczęciu mszy przechodzilśmy katusze... kościółek maleńki, a parze która wzięła ślub przed naszymi znajomymi kilku gości na motorach warczało i piszczało chyba gratulacyjnie tak, że my nie słyszeliśmy w kościele księdza przez mikrofon i stos głośników ;/ przez 10 minut domyślaliśmy się, co ksiądz mówi! po prostu chamstwo ;/ Dziewczyny co powiecie na wsypanie płatków kwiatów w małe torebeczki na prezenty i rozdanie niektórym gościom przed mszą, by po mszy mogli nas osypać? Nie chce mi się kleić rożków, a torebeczki można potem na upominki wykorzystać
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi torebeczkami to dobry pomysł
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
no to chyba tak zrobię
bo na koperty mamy kosz piknikowy, w którym wcześniej będą alkohol i cukierki na bramy, a niewygodnie byłoby brać stamtąd jeszcze płatki
|
#2416 |
|
BAN stały
|
Cześc
![]() Ja jak zwykle na chwile No,ale chce spędzic jak najwięcej czasu z tz-tem bo w tygodniu pracujemy i wiecie jak to jest ![]() Martoolka,pomodliłam się wczoraj za ciebie zbreźnico Księciulek się nie przestraszył. Noi załatwiliśmy,za tydzień w sobote,mamy zgłosić się po odbiór pozwolenia na slub w innej Parafii. ![]() A dzisiaj u tż-ta spadliśmy poraz drugi z ambony Noi dowiem się czy w mojej Parafii wisimy,ale to potem dam wam znać. ![]() chilanes,ja jestem za takim pomysłem.Zamowilismy nawet płatki roz i dziewczynki beda nam sypac po wyjściu z Kościoła
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ususzone 2 pudła
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-07-18 o 13:08 |
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za modlitwę - już mi lepiej super Ja się bałam, że suszone będą miały brzydki kolor i zamówiliśmy świeże w kwiacairni, ale widzę, że te Twoje bardzo ładne są.
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
mają ładniutkie kolorki
szczegolnie róże i czerwienie, ale i fiolety są i waniliowe
|
#2420 |
|
BAN stały
|
O,dużo ale za to jak potem fajnie to na zdjęciach wygląda-jak płatki są sypane na Pare Młodą.
![]() Dziękuje za gratko-oklaski Prosze bardzo,za tydzień też moge się pomodlić za Ciebie I mam nadzieje,że już więcej grzeszyć nie będziesz ![]() Musze wypić kawe,bo głowa mi pęka.Wczoraj nie mogłam zasnąć,kręciłam się do 3 nad ranem I chyba coś mnie bierze,bo mądra przypomniałam sobie że mam czołenka z materiału okurzone,więc na godzine przed msza wstawiłam do pralki na pół godzinne pranie.Potem suszyłam je suszarką,ale były wilgotne i mi w nogi było lekko wilgotno. I się tym doigrałam,bo kreci mnie w nosie i kicham. ![]() Dzięki Też tam byłam,ale chwilowo.Mój brat tam co roku jeździ i jest zadowolony
|
|
|
|
#2421 |
|
Rozeznanie
|
hejka dziewczyny
nareszcie się ochłodziło i można odetchnąć no i nareszcie mam siły i czas na wzięcie się za sprawy ślubne, z którymi jesteśmy z Tż daleko w lesie ![]() madmuazelle mogłabyś mi dać namiary na stronkę www waszej dekoratorki? bo ja potrzebuję jakiś ciekawych pomysłów na dekorację naszej pomarańczowej sali weselnejMartoolka87 wiem, że już nie raz o tym pisałaś, ale mogłabyś mi napisać gdzie zamawialiście obrączki? bo wczoraj przeglądałam szafy ślubne i mój Tż przez ramie mi zaglądał i wasze obrączki mu się spodobały
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
dawno mnie tu nie było ale zagladam do Was od czasu do czasu wczoraj byłam na weselu, było super ![]() jutro pierwsza przymiarka, juz nie mogę się doczekać wszystkim świeżo upieczonym żonkom wszystkiego dobrego i dużo, dużo szczęścia Certinko dla Ciebie ![]() Daaanee a Ty robiłas sobie tomografie kiedyś? Przepraszam, że tak pytam ale juz od dawna piszesz, że Cie ta głowa tak boli, może trzeba z tym do lekarz pojsc? Czy po prostu masz migreny?
* ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... Edytowane przez lusmarija Czas edycji: 2010-07-18 o 15:57 |
|
|
|
#2423 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
doczytałam potem,ze imprezka urodzinowa udana,to super Nie dotarło,no to siadaj na krzesło elektryczne,to dotrze Cytat:
![]() Cytat:
Ja lubie oglądać program-poślubiłem księżniczke,też liczna rodzinka. ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, rozdaliśmy dziś dwa kolejne zaproszenia ![]() Pojedziemy jutro, o ile o ludzkiej godzinie z pracy wrócę Dziewczyny, mam pytanie nieślubne - musimy kupić nową pralkę. Jaką byście polecały? Może macie u siebie jakąś sprawdzoną markę pralek, bo w necie to wszystko pięknie wygląda, a opinie różne ... U mnie dopiero teraz grzmi, ale dalej jest duszno niesamowicie .... Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2010-07-18 o 18:57 |
|
|
|
|
#2425 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Pocytowałam Was wczoraj ale mi sie skasowało Przymierzałam dzisiaj suknię i teraz muszę intensywnie szukać biżu. Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze 3 tygodnie![]() Mój ma czasem takie śmieszne napady. Ale ogólnie to raczej ja jestem zazdrośnik ![]() Cytat:
Nieżle... To śluby są od rana? Dobrze, że sie dogadaliście co do dekoracji Cytat:
Ale te Twoje kwiaty piękne Cytat:
Mad przypomnialao mi sie, że pisałaś o tym że masz więcej czasu ale jestes za granicą i chyba Ci nie odpisałam. Właśnie chodziło mi o to, że masz więcej jeśli chodzi o dni ale tak wogóle to nie masz dużo na przygotowania na miejscu bo Cię nie ma. Ja jestem już u mnie w domu i będę tu do ślubu ale i tak wydaje mi się, że tego co mam zrobić/załatwić/wybrać jest tyle że masakra. Podziwiam Cię, że Ty z tyloma rzeczami się uwinęłaś podczas pobytu w Pl
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
mmmmmm sama suszyłam, częśc dostałam do suszenia, część ususzyli mi sąsiedzi po swoim czerwcowym ślubie
kwiaty "zbierane" przypadkowo
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze uda mi się trochę ususzyć... U mnie rzuca sie grosikami ale gdyby było trochę płatków byłoby super
|
#2428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
polecam bosch, whirlpool
|
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje za wczesniejsze gratkooklaski
![]() zabawa byla srednia , bo potem mnie bolal caly czas zoladek , bo jestem uczulona na pieczarki wiec nie bylo za ciekawie ![]() Cytat:
Od jutra najwieksze zalatwianie spraw rusza... jedziemy na ustalic menu itp. trzeba do wszystkich zadzwonic tzn.zespol , kamerzysta
|
|
#2430 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

dwie ciąże i 8 dzieciaczków normalnie zwariowac można 
No,ale póki co dam chwilke odpocząć dziurkom. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Od słońca mnie momentalnie głowa boli, więc od poniedziałku się męczę i żadne tabletki nie pomagają. Jestem zmasakrowana...

Jak wsiedliśmy z TŻtem do samochodu, to wybuchnęliśmy śmiechem 
Nieżle... To śluby są od rana?