Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 21:43   #2011
diamonths
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II

Ja dziś też miałam 2G2 i 2G3 - na białkowe była sałatka z tuńczyka i serka grani, a na drugą pieczone cycuszki z migdałami obranymi ze skórki - tak uwielbiam migdały, ze to prawie moje słodkie przekąski. A węglowodanowe to szpinak z czosnkiem a druga to pomidory i ogórki na świeżo.
Dziewczyny doradźcie mi - jutro mam 10dzień, chciałam zrobić 3 dni przerwy, ale na poniedziałek przewiduję "O", czy jest sens zaczynania diety, czy odczekać jeszcze ze 3 dni jak woda zacznie schodzic ze mnie

Edytowane przez diamonths
Czas edycji: 2010-07-14 o 22:14
diamonths jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-14, 23:06   #2012
bede_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diamonths Pokaż wiadomość
Ja dziś też miałam 2G2 i 2G3 - na białkowe była sałatka z tuńczyka i serka grani, a na drugą pieczone cycuszki z migdałami obranymi ze skórki - tak uwielbiam migdały, ze to prawie moje słodkie przekąski. A węglowodanowe to szpinak z czosnkiem a druga to pomidory i ogórki na świeżo.
Dziewczyny doradźcie mi - jutro mam 10dzień, chciałam zrobić 3 dni przerwy, ale na poniedziałek przewiduję "O", czy jest sens zaczynania diety, czy odczekać jeszcze ze 3 dni jak woda zacznie schodzic ze mnie
Spalanie tłuszczyku jest niezależne od zatrzymanej wody, więc po co czekać?
.
od 10.12 utrwalanie ( faza III )
bede_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 00:23   #2013
niby_ja
Raczkowanie

hej dziewczyny
heh wrocilam na stare smieci zn na ONZ od niedawna sobie dukam, ale meczy mnie ta dieta, nie jem duzo warzyw co w II fazie jest podstawa wiec przenioslam sie tu. licze na wasze wsparcie i pomoc ;*
od jutra zaczynam ONZ albo TURBO, nie wiem co wybrac..
doradzcie mi, chce schudnać wg.mnie 8 kg, ale 5 to tez byloby dobrze ktora dietke polecacie ? TURBO CZY ONZ ? na szybkie schudniecie i szybkie efekty bo przeciez kazda z nas o tym marzy pozdrawiam ;*
niby_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 12:58   #2014
Alice5
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Ale Wy jesteście dzielne , zapaliłyście mnie do boju , dzisiaj zaczęłam turbo
Waga 73,2 cel 65 a potem zobaczę , trzymajcie kciuki.
Aha powiedzcie mi jak to jest z jogurtem naturalnym i papryka , czy można jeść.
Zyczę wszystkim powodzenia , trzymajcie się
Alice5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 17:31   #2015
bede_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niby_ja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
heh wrocilam na stare smieci zn na ONZ od niedawna sobie dukam, ale meczy mnie ta dieta, nie jem duzo warzyw co w II fazie jest podstawa wiec przenioslam sie tu. licze na wasze wsparcie i pomoc ;*
od jutra zaczynam ONZ albo TURBO, nie wiem co wybrac..
doradzcie mi, chce schudnać wg.mnie 8 kg, ale 5 to tez byloby dobrze ktora dietke polecacie ? TURBO CZY ONZ ? na szybkie schudniecie i szybkie efekty bo przeciez kazda z nas o tym marzy pozdrawiam ;*
Jedzenie warzyw na diecie Dukana pozwala uzupełnić witaminy i inne i pozwolić organizmowi odetchnąć przed kolejnym atakiem białek - moim zdaniem warzywa to nie podstawa tej diety, choć oczywiście ważny element.
A o rodzaju naszej diety TURBO czy ONZ musisz chyba sama zdecydować, każda z nas chudnie inaczej Najlepiej wypróbuj na sobie obie-ja tak zrobiłam
Cytat:
Napisane przez Alice5 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ale Wy jesteście dzielne , zapaliłyście mnie do boju , dzisiaj zaczęłam turbo
Waga 73,2 cel 65 a potem zobaczę , trzymajcie kciuki.
Aha powiedzcie mi jak to jest z jogurtem naturalnym i papryka , czy można jeść.
Zyczę wszystkim powodzenia , trzymajcie się
Można jeść tylko rzeczy uwzględnione na liście. Trzymam kciuki za spadki!!
.
Stary 2010-07-15, 22:15   #2016
mitoma
Przyczajenie

Witam,
Dawno, dawno temu byłam na ONZ, najlepsza dietka na jakiej byłam. Schudłam 4kg. w dziesięć dni nie cierpiąc. Niestety przytyłam, nie palę od dwóch miesięcy, więc najwyższa pora by schudnąć Z premedytacją się tu wpisuję co by wytrwać w tym postanowieniu . Jutro zaczynam
mitoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 22:48   #2017
kasienka1985
Zakorzenienie

dziewczyny nawróccie mnie na łono dietowania

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 23:03   #2018
bede_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mitoma Pokaż wiadomość
Witam,
Dawno, dawno temu byłam na ONZ, najlepsza dietka na jakiej byłam. Schudłam 4kg. w dziesięć dni nie cierpiąc. Niestety przytyłam, nie palę od dwóch miesięcy, więc najwyższa pora by schudnąć Z premedytacją się tu wpisuję co by wytrwać w tym postanowieniu . Jutro zaczynam
Zapraszamy,zapraszamy.Tym razem też się uda I z premedytacją będę komentować każdy grzeszek
Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
dziewczyny nawróccie mnie na łono dietowania
chodź na nasze łono i wracaj na dietę. nie czyń zła sobie i odrzuć wszelkie pokusy
.
Stary 2010-07-15, 23:09   #2019
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bede_ Pokaż wiadomość
Zapraszamy,zapraszamy.Tym razem też się uda I z premedytacją będę komentować każdy grzeszek

chodź na nasze łono i wracaj na dietę. nie czyń zła sobie i odrzuć wszelkie pokusy
hahahahahahahhaaha
jeszcze kilka takich czarów i wrócę

po kilku turach onzt-a raczej bez oszukiwania udalo mi sie poczuc fantastycznie, zrzucic 4 kg i pozbyc sie cholernego cellulitu!!!
zaczelam jesc normalnie <czyli caly ten syf> i znów się spasłam
sił mi brak, trace ostrośc widzenia hełłłłłłłłłłłłłłłłłłłp

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-16, 00:20   #2020
bede_
Raczkowanie

Cytat:
hahahahahahahhaaha

po kilku turach onzt-a raczej bez oszukiwania udalo mi sie poczuc fantastycznie, zrzucic 4 kg i pozbyc sie cholernego cellulitu!!!
No tutaj oszukiwać się nie da, wprost przeciwnie-trzeba wszystko jak na spowiedzi i będą batyTylko zaraz zaraz, czy Ty okulisty szukasz? Rozumiem lustrzyca? ( no w sensie swoje stopy widzisz tylko w lustrze, bo brzuch zasłania?) Hehe, taki żarcik w nocy mi się włączył
.
Stary 2010-07-16, 17:06   #2021
Adelka_
Przyczajenie

Hejka chudzinki
mam takie pytanie czy na ONZ mozna jesc activie ??
Adelka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-16, 18:58   #2022
mitoma
Przyczajenie

Cytat:
hahahahahahahhaaha

To normalne nie ma co się stresować.
Jak zwykle w takich chwilach czujemy się fatalnie i zabieramy się do pracy He, he, tak sobie mówię, żeby się umocnić w postanowieniu.

Gdyby było idealnie byłoby nudno. Przywiało mnie na wasze łono i będzie okropecznie fantastycznie. Dzisiaj pierwszy dzień i hurra na szczęście upał więc nie mam ochoty na normalną dawkę jedzenia.

Cóż, jutro postaram się wyspowiadać. Czy rybki z grilla próbowałyście zastosować w diecie? Zastanawiam się co tu jeść w razie "spędów" towarzyskich?
Stary 2010-07-16, 21:37   #2023
alikwotka
Przyczajenie

Hej
Jestem po rozmowie. Efekt? odczekałam 3 dni i zaczynam od jutra Myślałam, żeby zrobić oczyszczającą dietę warzywno - owocową. Po 6 tygodniach waga mi spadła 14 kg, ale potem połowę nadrobiłam. Dzisiaj postanowiłam wolniej, ale bez jojo. Kupiłam nową wagę z nadzieją, że stara źle pokazuje. Faktycznie... źle... ale niestety zaniżała. Płakać mi się chciało gdy zobaczyłam prawie 83kg. I wszystko jasne dlaczego ciuchy zaczynają być przyciasne...
Od jutra z Waszą pomocą zaczynam odchudzanie! Takie na serio!!! Zaangażuję rodzinę Ze wsparciem łatwiej.
Czy u Was też tak gorąco???

Dukana bardzo lubię, ale nie LATEM!!!
Stary 2010-07-16, 23:52   #2024
bede_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adelka_ Pokaż wiadomość
Hejka chudzinki
mam takie pytanie czy na ONZ mozna jesc activie ??
Mozna jeść to, co masz na liście dot. ONZ lub TURBO.
Cytat:
To normalne nie ma co się stresować.
Jak zwykle w takich chwilach czujemy się fatalnie i zabieramy się do pracy He, he, tak sobie mówię, żeby się umocnić w postanowieniu.

Gdyby było idealnie byłoby nudno. Przywiało mnie na wasze łono i będzie okropecznie fantastycznie. Dzisiaj pierwszy dzień i hurra na szczęście upał więc nie mam ochoty na normalną dawkę jedzenia.

Cóż, jutro postaram się wyspowiadać. Czy rybki z grilla próbowałyście zastosować w diecie? Zastanawiam się co tu jeść w razie "spędów" towarzyskich?
Rybka z grilla jest pyszna - poszukaj specjalnej przyprawy do ryb, chyba Kamisa i weź pod uwagę, że na grillu ryba strrrrraaaasznie się kurczyProponuję zatem podwójną porcję tego, co zrobiłabyś na patelni w panierce.
Cytat:
Napisane przez alikwotka Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po rozmowie. Efekt? odczekałam 3 dni i zaczynam od jutra Myślałam, żeby zrobić oczyszczającą dietę warzywno - owocową. Po 6 tygodniach waga mi spadła 14 kg, ale potem połowę nadrobiłam. Dzisiaj postanowiłam wolniej, ale bez jojo. Kupiłam nową wagę z nadzieją, że stara źle pokazuje. Faktycznie... źle... ale niestety zaniżała. Płakać mi się chciało gdy zobaczyłam prawie 83kg. I wszystko jasne dlaczego ciuchy zaczynają być przyciasne...
Od jutra z Waszą pomocą zaczynam odchudzanie! Takie na serio!!! Zaangażuję rodzinę Ze wsparciem łatwiej.
Czy u Was też tak gorąco???

Dukana bardzo lubię, ale nie LATEM!!!
Ja płakałam jak zobaczyłam 90 na wadze . I wtedy mną coś szarpnęło - teraz albo nigdy. I waga poooooszła( w dół ).
W Wawie okropnie gorąco.
A propos Dukana - to dieta, którą się lubi tylko raz a nie latem czy zimą. Przecież to jest na całe życie I jedyna ( którą znam ), która ma opracowane wyjście z niej bez jojo i ze zmianą nawyków żywieniowych.
.
Stary 2010-07-17, 08:21   #2025
Adelka_
Przyczajenie

Jestem troche rozczarowana i zrezygnowana w czoraj sie wazyłam to wychodziło ze 1 kg schudłam aa dzisiaj jest 5 dzien i nadal waze 60 tak jak wazyłam!!! moze dlatgo ze za mało wody pije,sama nie wiem...echhhh
Stary 2010-07-17, 09:14   #2026
alikwotka
Przyczajenie

Cytat:
Jestem troche rozczarowana i zrezygnowana w czoraj sie wazyłam to wychodziło ze 1 kg schudłam aa dzisiaj jest 5 dzien i nadal waze 60 tak jak wazyłam!!! moze dlatgo ze za mało wody pije,sama nie wiem...echhhh
Im więcej człowiek waży, tym więcej chudnie... A Ty wazysz tylko 60kg

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Bede_
Czy tyle schudłaś na diecie TURBO? Tylko na niej?

A co do Dukana... masz rację, ale nie wyobrażam sobie lata bez owoców i niestety większość znajomych przerwało dietę właśnie przez te pokusy. Jest też kilk aosób, które są w III fazie, ale tam można odrobinkę owoców. Podziwiam silną wolę. A poza tym dieta NAJLEPIEJ DZIAŁA za pierwszym razem

Kochane!!! Dzisiaj pierwszy dzień, drugi pierwszy dzień haha. TYm razem z Waszą pomocą dobrnę do dziesięciu Mam wątpliwości tylko do sera. Gdzieś czytałam, że są dozwolone plastry sera, ale BIAŁEGO!!! A Wy podajecie przepisy z żółtym...

Edytowane przez alikwotka
Czas edycji: 2010-07-17 o 09:17
alikwotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-17, 11:05   #2027
bede_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alikwotka Pokaż wiadomość
Bede_
Czy tyle schudłaś na diecie TURBO? Tylko na niej?

A co do Dukana... masz rację, ale nie wyobrażam sobie lata bez owoców i niestety większość znajomych przerwało dietę właśnie przez te pokusy. Jest też kilk aosób, które są w III fazie, ale tam można odrobinkę owoców. Podziwiam silną wolę. A poza tym dieta NAJLEPIEJ DZIAŁA za pierwszym razem

Kochane!!! Dzisiaj pierwszy dzień, drugi pierwszy dzień haha. TYm razem z Waszą pomocą dobrnę do dziesięciu Mam wątpliwości tylko do sera. Gdzieś czytałam, że są dozwolone plastry sera, ale BIAŁEGO!!! A Wy podajecie przepisy z żółtym...
Na ONZ schudłam 1 kg-robiłam 2 tury w lutym. Na TURBO schudłam 12 kg od 1.03 ( teraz już troszkę więcej, bo toczy się kolejna tura ).
Jem żółty ser, ale max 2 razy na turę i kilka plastrów np. do zapieczenia ryby czy piersi kurczaka .
.
Stary 2010-07-17, 14:31   #2028
Alice5
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Ja jestem twarda 3 dzien turbo , hmm dzisiaj stanelam na wadze i nawet nie drgnela ani tyci .... ale jade dalej , pewnie potrzeba czasu a ja jestem niecierpliwa ... a moze to przez ten ser wlasnie bo 2 razy zjadlam troche sera ??? Napiszcie jak to jest bialy czy zolty ???
Dzieki , pozdrawiam serdecznie , wytrwalosci wszystkim
Alice5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-17, 15:04   #2029
mitoma
Przyczajenie

Cytat:
Hej dziewczyny
Ja jestem twarda 3 dzien turbo , hmm dzisiaj stanelam na wadze i nawet nie drgnela ani tyci .... ale jade dalej , pewnie potrzeba czasu a ja jestem niecierpliwa ... a moze to przez ten ser wlasnie bo 2 razy zjadlam troche sera ??? Napiszcie jak to jest bialy czy zolty ???
To jest normalne. Dobra rada, kolejny raz zważ się za 5dni. Będziesz miała niespodziankę.
A co do sera. Jestem pewna, że to biały. Ale mogę się mylić
W każdym razie trzymam mocno kciuki i powodzenia.
Stary 2010-07-18, 12:12   #2030
Adelka_
Przyczajenie

Odpadam! Chyba za mało jadłam przez ostatnie dwa dni bo dzisiaj z rana zemdlałam : / ech aa byłby dzisiaj 6 dzien...trudno zrobie sobie przerwe i dalej sie wezmę za dietke bo mam jechac pod koniec sierpnia z chłopakiem nad morze aa pozniej we wrzesniu na poczatku mam wesele siostry
Życze wszystkim zrzucenia duzo kg i wytrwałości
Buźka
Stary 2010-07-18, 13:33   #2031
bede_
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny
Wydaje mi się, że na poaczątku diety schodzi woda, widocznie miałaś jej mało Tłuszczyk zaczyna spalać się trochę później, waż się trochę rzadziej niż codziennie Jeśli chodzi o ser: ja jadam też czasem żółty
Cytat:
To jest normalne. Dobra rada, kolejny raz zważ się za 5dni. Będziesz miała niespodziankę.
A co do sera. Jestem pewna, że to biały. Ale mogę się mylić
W każdym razie trzymam mocno kciuki i powodzenia.
A powiedz mi proszę, skąd wiesz na pewno, że biały? Ani w TURBO ani w ONZ ( w instrukcjach ) nie ma mowy o rodzaju sera.
Cytat:
Odpadam! Chyba za mało jadłam przez ostatnie dwa dni bo dzisiaj z rana zemdlałam : / ech aa byłby dzisiaj 6 dzien...trudno zrobie sobie przerwe i dalej sie wezmę za dietke bo mam jechac pod koniec sierpnia z chłopakiem nad morze aa pozniej we wrzesniu na poczatku mam wesele siostry
Życze wszystkim zrzucenia duzo kg i wytrwałości
Buźka
Wracaj szybko do zdrowia i wracaj do diety! Trzeba jeść normalne porcje, tak, żeby nie burczało w brzuchu!!! Powiem Ci, że ja w TURBO zjadam ok. 1700 kcal/dziennie. Może przez kilka dni policz sobie ile zjadasz? Bo generalnie w tej diecie nie liczymy
.
Stary 2010-07-18, 16:16   #2032
naailty
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się, że na poaczątku diety schodzi woda, widocznie miałaś jej mało Tłuszczyk zaczyna spalać się trochę później, waż się trochę rzadziej niż codziennie Jeśli chodzi o ser: ja jadam też czasem żółty

A powiedz mi proszę, skąd wiesz na pewno, że biały? Ani w TURBO ani w ONZ ( w instrukcjach ) nie ma mowy o rodzaju sera.

Wracaj szybko do zdrowia i wracaj do diety! Trzeba jeść normalne porcje, tak, żeby nie burczało w brzuchu!!! Powiem Ci, że ja w TURBO zjadam ok. 1700 kcal/dziennie. Może przez kilka dni policz sobie ile zjadasz? Bo generalnie w tej diecie nie liczymy

Ja zjadam dużo mniej, może dlatego też zle się czułam.
Dziś 4 dzień, spodnie jakby troszkę luzniejsze

Edytowane przez naailty
Czas edycji: 2010-07-18 o 16:17
naailty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 17:13   #2033
Kinaa1
Wtajemniczenie

zaczynam turbo - trzymajcie kciuki, bedę zdawac relację ....

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 17:24   #2034
mitoma
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez naailty Pokaż wiadomość

Żółty ser jest bardziej tłusty, bardziej przetworzony i nie zawsze wiadomo w jaki do końca sposób. Chyba że mówimy tu o klasycznie dojrzewających z podpuszczką. Tłuszczu jednak mają prawie tyle co masło.
Biały na opakowaniu ma napisane ile tłuszczu itd. Krótko mówiąc, to wybór na logikę i tylko tyle. Chodzi z grubsza o to, żeby wiedzieć co się je, co to ma w środku

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Kochane dziewczynki, a co powiecie na sorbet malinowy albo truskawkowy.
Zmielone truskawki z kropelką cytrynki i zamrożone. Lody po których możemy schudnąć???
Stary 2010-07-18, 17:30   #2035
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Kochane dziewczynki, a co powiecie na sorbet malinowy albo truskawkowy.
Zmielone truskawki z kropelką cytrynki i zamrożone. Lody po których możemy schudnąć???
świetny pomysł, patrze na to z punktu widzenia Turbo: truskawki sa w 1 grupie, więc myslę, ze ok.

Stary 2010-07-18, 17:31   #2036
Adelka_
Przyczajenie

Bede_ - ja poprostu mam bardzo wielki problem z jedzeniem Białek!!! jem praktycznie orzechy i jajecznice co juz jej nie moge!

Edytowane przez Adelka_
Czas edycji: 2010-07-18 o 17:32
Stary 2010-07-18, 19:33   #2037
bede_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez naailty Pokaż wiadomość
Trzeba jeść Tyle, aby nie być głodnym, ale i nie przejadać się.
Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
zaczynam turbo - trzymajcie kciuki, bedę zdawac relację ....
i dawaj znać, jak Ci idzie za ewentualne grzeszki dostaniesz baty ( ja to standardowo zresztą tak reaguję na grzeszki Szanownych Koleżanek )
Cytat:
Bede_ - ja poprostu mam bardzo wielki problem z jedzeniem Białek!!! jem praktycznie orzechy i jajecznice co juz jej nie moge!
A mięsa nie jesz? Ryby surowe? Serek wiejski? Biały ser? Tuńczyk w puszcze? Na ONZ sojowe rzeczy? Nic nic nic??
.
Stary 2010-07-18, 19:44   #2038
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzeba jeść T

i dawaj znać, jak Ci idzie za ewentualne grzeszki dostaniesz baty ( ja to standardowo zresztą tak reaguję na grzeszki Szanownych Koleżanek )
bij

Stary 2010-07-18, 21:36   #2039
bede_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
bij
Jak to? ledwo zaczęłaś i już zgrzeszyłaś? Nie prowokuj
.
Stary 2010-07-19, 07:12   #2040
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to? ledwo zaczęłaś i już zgrzeszyłaś? Nie prowokuj
w sensie : bij jak bedzie za co

mam pytanko, w drugiej grupie jest wymieniony serek wiejski,a jogurty naturalne i kefiry mieszczą się gdzieś?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości