|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
To USG genetyczne, a badania prenatalne to się robi u kobiet po 35 roku życia, albo gdy w rodzinie były poważne choroby i to m.in. amniopunkcja (chyba dobrze napisałam). To sa badania inwazyjne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mila24 - ja na grilla od początku ciąży patrzeć nie mogę jakoś...fajnie, że Ciebie jakoś ominęły te ciążowe "smaki". Ja właściwie od tygodnia też jem w miarę normalnie, z paroma wyjątkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- A powiedzcie mi ILE PRZYTYŁYŚCIE DO TEJ PORY>???Napiszcie ktory tydzien i ile kg. Ja dziś stanęłam na wage i sie przeraziłam.....przed ciązą ważyłam 63 kg a teraz w 9 tygodniu waże już 67,7 kg......MASAKRA to normalne czy ja tyje przesadnie> to do 9 miesiaca to ja ponad 20 przytyje ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Raczkowanie
|
Wera11, tak jest, jedną nogą jestem w 11. tc
![]() Vilya, witaj ![]() Mój gin też mi zlecił badania na toxplazmozę, przy pierwszym badaniu krwi. Kotów wprawdzie ani innych zwierzaków nie mam, i mocno się zdziwiłam, gdy w szpitalu okazało się, że za badanie w kierunku toxoplazmozy kosztuje ponad 80 pln... Okazało się jednak, że kiedyś przeszłam zakażenie, ale wynik ujemny ![]() ....Co do jedzonka, to ja wcinam duuużo i hmm, odpukać, ale pochłaniam wszystko, na co przyjdzie mi ochota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A czy was bolą często nogi?? Od wczoraj jak sobie dłużej pospaceruję to zaczynają boleć mnie łydki i stopy, często wtedy muszę odpoczywać. A i po schodach na 2 piętro cięzko mi się wchodzi ![]()
![]() ![]() http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/21799.png http://www.suwaczek.pl/cache/3e1b9e8862.png Edytowane przez oliwiakp Czas edycji: 2010-07-18 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Raczkowanie
|
Heh, z tego, co widzę, mamy duże rozbieżności z terminami
![]() Wydaje mi się, że może to zależy od metody, jaką przyjmuje gin, wyliczając datę ? Słyszałam o różnych metodach... Ja jestem w 10 tc (od wtorku już 11), ważyłam zawsze 60-61, u gina waga wskazywała 63 kg ![]() Ale wagą się nie przejmuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Justine1988 - No to masz fajowo, ja w ciągu tygodnia radzę sobie sama jakoś, ale w weekendy mężulek też mnie rozpieszcza ![]() ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-07-18 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zadomowienie
|
Ja na początku ciązy ważyłam 60 kg.. a teraz 59,5..Więc w sumie waga ani w tą ani w tą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Raczkowanie
|
Ja przed ciazą ważyłam 60 kg a w zeszyłym miesiącu ważyłam 57,8kg
Teraz nie wiem ile moja waga wynosi bo niestety nie mam dostępu do wagi, No i naszczescie dobrze bo moze bym sie tym bardzo przejela ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- hehe jak wam sie podoba ten zestaw?? Uważam ze jest prześliczny ![]()
#2503 |
Zadomowienie
|
Mozliwe ze mamy rozne terminy przez wlasnie tak jak mowisz, rozne metody...poza tym u mni niby pozno doszlo do zaplodnienia
![]() ![]() Co do wagi to ja zaczynalam ciaze z 49,5kg, kilka dni temu mialam 48,5kg no a dzisiaj juz 49 wiec rosne ;/ A dzisiaj zjadlam tak duzo do tego prawie same smieci :/ 2 kanapki obiad (ziemniaki i mielone) 3 rogaliki na slodko duzy popcorn i duza cola ;/ cheesburger i duze frytki i cola ;/ Masakra...musze chociaz zamiast tych fast-foodow jesc jakies wazywa, salatki, itp. zeby bylo zdrowo...az mi niedobrze ;/
#2504 |
Zadomowienie
|
jak ja uwielbiam oglądać USG
![]() ![]() Ja mam w środę i nie mogę się doczekać - szkoda że TŻ ze mną nie może iść ![]() Ostatnio popełniam grzechy - jako że ciężko mi cokolwiek zjeść to mam zachcianki na drogie wędliny... poniżej 60zl/kg nie spada ... więc umiarkowanie sobie kupuję po kilka plasterków - kurde...nic innego mi nie smakuje. Rodzina TŻta chciała mi się rzucić na szyneczkę a ja się poryczałam bo te kilka ukochanych plasterków mignęłoby mi sprzed noska i znów nie wiedziałabym co zjeść ![]() Wczoraj pochłonęłam lasangę, dzisiaj poleciałam do KFC... i teraz czuję że popełniłam grzech ![]() Jutro robię jakąś lekką fajną zupkę...ostatnio fasolową wciągałam litrami ![]()
#2505 |
Zadomowienie
|
komplet śliczny, ale mi osobiście nie podoba się, ze wszystko jest takie same.. Ja bede tylko pościel kupowała beż zadnych dodatków. Chyba nawet ochronicza do łózeczka nie kupie. A wy co sądzicie o ochroniaczu na szczebelka?
Zastanawiam się nad jedną kolejną wizytą u lekarza - ale teraz chodzi tylko o USG. Moj gin zrobił mi dwa razy i mówi, że jest wszystko dobrze, a ja się zastanawiam nad konsultacją, ale nie wiem czy ma głębszy sens... Ja się poprostu boje zaufać lekarzowi, bo kiedyś mnie jeden sromotnie zawiódł.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczne te zestawy ![]() A Twoj dzidzius juz taki wielki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj chudzinka z Ciebie - oczywiście nie mówię w negatywnym znaczeniu ![]() ![]() ![]() Owoce i warzywa - polecam ![]() ja wcinam na śniadanie talerz z owocami + ewentualnie ogóreczki jakieś świeże ![]() mamcia mi jeszcze narobiła małosolnych - marudziłam że tak bardzo chce mi się ogórków...to mam...NADMIAR
![]() |
#2508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wlasnie przeczytalam Twoja wypowiedz wczesniej i moj TŻ tez mnie wyciagnal wlasnie do mcdonalds...a chcial do kfc...to ich wina a potem beda nam gadac ile to my nie przytylysy ![]()
![]() |
#2509 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to mój ex mnie tak targał - śniadania w Mc'u ... kolacja w KFC ... a potem "wiesz co...widzę że 3kg przytyłaś gdzieś na pewno" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2511 |
Zadomowienie
|
Ja waże 60 kg i wchodze i mam dziwną budowe ciała.. bluzki to tylko S, a spodnie M.. A gdybym chciała bluzkę w rozmiarze M.. to bym pływała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Staram się jeść zdrowo, regularnie, dużo owoców, warzyw, mało tłuszczu- nie zawsze się udaje, bo ostatnie 2 ni zjadłam po 5000 kcal ![]() Moim zdaniem najważniejszą rolę, poza odżywianiem, odgrywa ruch- spaceruję codziennie, rozciągam się, robię ćwiczenia dla ciężarnych, ćwiczę oddech, to wszystko bardzo pomaga. A tak w ogóle wydaje mi się, że z tym tyciem-nietyciem to bardzo indywidualna sprawa i nie tylko odżywianie gra tu rolę. Są chudziaki, które jedzą bardzo dużo (jak mój TŻ) i nic nie tyją, a są osoby z tendencją do nabierania wagi, które tyją, jak tylko przestaną się pilnować- nie wydaje mi się, by ta reguła przestała działać w normalnej ciąży. Inna sprawa, jak trzeba leżeć, ale wiadomo, zdrowie mamy i dzidzi najważniejsze. Edytowane przez Zadie Czas edycji: 2010-07-18 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 |
Rozeznanie
|
ja przed ciążą ważyłam 50kg teraz jakieś 50,5 wiec na razie nie tyje... jestem w 13 tyg jem na co mam ochotę... ograniczyłam jedynie cole i chipsy... poza tym dopiero wczoraj zjadłam jeden kawałek pizzy ... staram sie nie jesć takich śmietnikowych rzeczy. Zresztą mam ochote na mieso wiec najlepsze jak sobie sama ugotuje
![]() Komplecik śliczny ale my kupujemy łóżeczko turystyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Raczkowanie
|
dewi, turystyczne to z takiego miękkiego materiału? Do którego roku starczy?
Dziewczyny, wybrałyście już szpital? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zadomowienie
|
No moj wlasnie mnie tam ciagnie zawsze bo sam dzien w dzien by mogl chodzic...ale odkad jestem w ciazy to mi sie tego nie chce jesc...dzis nie odmowilam bo to nie w moim stylu
![]() ![]() Moja budowa tez dziwaczna...bluzki to xs, sukienki tez ale spodnie to juz wieksze...ale zawsze na sile wciskalam te 36 a potem ich nie nosilam bo boczki.... ![]() A co do bolu nog to ja mam tak ze jak przejde kawalek to mnie juz bola ale tak jakbym sie zmeczyla ![]()
#2517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A wymiarowo jest takie samo 120/60 nam wystarczyło do 2 roku ... potem zaczął wychodzić górą co było niebezpieczne i przenieśliśmy go do normalnego łóżka... nad szpitalem ciągle się zastanawiam ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zadomowienie
|
A ja mam brzuch jakbym była w 6 miesiącu ciąży. Nie żartuję. Widać od razu że jestem w ciąży. jestem szczuplutka i tylko taki brzuch odstaje - widać że ciążowy. Ja w zasadzie mieszczę sie tylko w moje 2 sukienki. Żadne spodnie, spódnice nie są na mnie dobre - wszystko za małe - głównie przez biodra które mi się również poszerzyły o jakieś 5 cm.
No ja mam wynik toksoplazmozy, że nigdy nie miałam kontaktu z tym wirusem, co o tyle jest dziwne, ze zawsze musiałam głaskac bezpańskie koty i psy jak byłam dzieckiem. Lekarz stwierdził, że będe musiała pod koniec ciąży powtórzyć to badanie, czy sie przypadkiem nie zaraziłam. Co do badania na cyytomegalie, to juz o nim pisałam wcześniej, - ja go nie robię - moja gin powiedziała, że ode mnie zależy czy chce zrobić to badanie czy nie, bo jak to określiła, jeżeli okaże się, że jest się chorym na cytomegalie to w żadnym razie nie można w czasie ciąży dziecku pomóc, nie można poddac sie leczeniu, można tylko sprawdzić badaniem inwazyjnym czy dziecko się nie zaraziło i żyje się z przeswiadczeniem, ze się jest chorym i może to dziecku zaszkodzić a tak po urodzeniu dziecka jak jest jakieś słabe to badają je w tym kierunku. Dziecku dopiero można pomóc po jego urodzeniu. Więc żyje się tylko w ciąży z dodatkową obawą. Ja zdecydowałam że szkoda moich nerwów żeby się jeszcze denerwować w tym kierunku a zarazić się można teoretycznie wszędzie choć jest to rzadka ponoć przypadłość. |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak to jest z tym szpitalem? Idę i rodzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.