|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Cytat:
Infarnix Hexa - 189 Prevenar 13 - 255 (jak jeszcze liczyłam z rotarixem, to wyszło o 80 zł mniej za te trzy niz na *******) A w ogóle to u nas w przychodni mają tylko te bezpłatne, a takie płatne to samemu trzeba sobie przynieść ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- wygwiazdkowało mi d o z . p l |
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
libra ja mam taki onhalator po;eciła mi przyjaciółka bo ma córe astmatyczkę i używa go już trzy lata i nic się nie dzieje więc też taki nabyłam
http://allegro.pl/item1119276569_inh...uper_cena.html remont skończony .. podłoga umyta zaraz TZ się za regały zabiera
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie cierpie szukac lamp i karniszy a tez mnie to czeka-buuu, albo znajde takie, ktore mi pasuja, ale ceny zwalaja z nog
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś zastój... pewnie korzystacie z pogody i z maleństwami na spacerkach
|
#935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze, że na razie z inhalacjami jest wszystko w porządku ![]() Cytat:
Kiecek w szafie to może mam z trzy a tak to w spodniach śmigam i płaskich butach lub w glanach Natomiast jeżeli chodzi o słoiczki to jak mi coś zostaje to zjadam sama Lepiej wyrzucić niż się zastanawiać czy wszystko jest z jedzeniem w porządku. W tych słoiczkach nie ma konserwantów więc mogą się szybko popsuć. 48h to i tak dużo, słoiczki Hipp'a trzeba zużyć w ciągu 24h ![]() Cytat:
Siedzimy w domu bezproduktywnie, nic nie robimy ![]() Dzisiaj spróbowaliśmy dać małemu herbatkę jabłko z melisą. TŻ karmił a ja małego "zabawiałam". Pociągnął kilka razy Może w końcu zaczai że herbatka dobra, choć ta jabłkowa to jabłkiem w ogóle nie smakuje
|
|||
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy brzytki zapach potu u dziecka to przez mleko modyfikowne czy przez koperek? daje malej okolo 40ml mleka zmodyfikowanego na dzien i reszte z piersi czy to moze byc mleko?
|
#937 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no w czwartek mam egzamin na prawko, więc będę codziennie jazdy miała, ale potem to jestem wolna Cytat:
Cytat:
ale na zmianę, i potem się okazuje, że w dwóch w sumie zostało 10ml dylematy mam ![]() Ja też Amelki swojej nie rozumiem czasem, bywają dni kiedy każde karmienie to dla mnie stres i wtedy tylko na śpiku dajemy radę i też nie zawsze, a bywa tez tak, że ładnie je, bez kręcenia i odchylania głowy. Nie wiem z czym to jest związane, ale w chwilach kryzysu mam ochote biec i kupić sztuczne mleko i mieć to wszystko gdzieś. Czuję, że gdybym miała mleko w domu, to już dawno bym jej podała. Na szczęście po każdym deszczu wychodzi słońce i jak ona pięknie je i potem się do mnie uśmiecha to chce się żyć!! Trzymam kciuki! aha a tego niekapka w końcu jej nie dałam spróbować, bo wczoraj u mamy byłam, a dziś dzień jedzenia na śpiku, więc nic z tego. A dziubek jest twardy Cytat:
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Minka, może próbuj ściągać mleko w nocy lub rano, ja mam wtedy najwięcej
Wczoraj z rana w ciągu kilku minut z jednej piersi ściągnęłam 90ml - a nigdy mi coś takiego się nie zdarzało - przy każdym ściąganiu przynajmniej z 1h mi schodzi i ledwo z 80ml było z obu piersi. Heh.. a ja mam dwa rodzaje sztucznego mleka - NAN HA, który sama kupiłam i zwykły Bebilon, który dostałam od siostry bo ten jej mały dostał uczulenia i za żadnym Kuba nie przepada. A jeszcze kilka dni i będę musiała wywalić prawie całe puszki. ![]() Dałam mu drugi raz tej herbatki jabłkowej i już nie pił, krzywił się, pluł itp ![]() Natalala, Kuba wcześniej miał smoki TT przypominające sutek. Jednak były bez kółka więc chciałam zmienić na inne. A że TT nie robił takich modeli z kółkiem no to wzięliśmy te najbardziej popularne czyli wywinięte do podniebienia, czy jakoś tak ma 2 z canpola i 1 z nuka - dostaje ten co jest pod ręką. I zanim się do nich przyzwyczaił to jeden dzień był darcia. Może spróbuj to przetrzymać
|
|
|
|
#939 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. i to oboje sie tak dobralismy :brzyd al:. a czy zarobki pozwalaja, to sie okaze jak dojdzie oplata za nianie... nie chce zostawiac malej obcej babie moze lepszy zlobek? zawsze jakis rodzic moze wpasc i sprawdzic, to chyba bezpieczniej niz obca osoba z moja mala sama w domu?natalala my mamy 5 smoczkow - wszystkie NUKa. one sa leciutkie i chyba wygodne dla dziecka. mala innych juz nie chce a mi sie niby wydaja podobne... ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2010-07-18 o 20:22 |
|||
|
|
|
#940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą wogóle po co dawac te kaszki to ja nie wiem dla mnie kaszka to była dopiero jak małemu nie wystarczało mleko na noc to dopiero dałam żeby się najadł wieczorkiem U u mnie chłodno fajnie się zrobiło przyda się taki jeden dzionek czy dwa jest czymm oddychać
|
|
#941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja czasem daję masło Cytat:
u nas nie ma tego problemu ze słoiczkami , bo mały idzie cały na raz a duży na dwa razy Cytat:
ja kupiłam teraz jakąś owocową z dziką różą z hippa i małemu posmakowała |
||||
|
|
|
#942 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a przecież tu o gluten chodzi. Na tych kaszkach jest napisane, że nie podawać w formie pełnego posiłku, bo to za dużo, tylko dosypywac łyżeczkę do zupek czy tam deserków. No i właśnie już nic nie wiem, bo ja nie tyle mam obawy przed tymi kaszkami co deserkami. Na razie bede mieszac ze swoim pokarmem i zobaczymy.taką mam http://bobovita.☠☠☠☠☠☠.pl/product/59...iacu.xhtml?x=c U nas tez lepsze powietrze, cudnie sie czuje jak sie nie kleje i nie cuchne ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]()
Amelka Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2010-07-18 o 21:17 |
||
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
YOONA,nic nie zjadlam takiego bo caly czas jem sprawdzone produkty i czosnku wogole nie jem
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Minka ja ostatnio w markecie widzialam kaszke w sloiczku ale nie wiem czy to mozna tez byla od 4 miesiaca
a moje dziecko dzis szaleju sie najadlo nie chce spac i ciagle przewraca sie z plecow na brzuch i odwrotnie i sie cieszy zasnie na 5 minut budzi sie i zas warjuje dalam jej nawet modyfikowane myslalam ze po nim zasnnie ale nie dzials
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To zrób kleik i tej kaszki dodał łyżeczkę i wystarczy . Albo dodaj ją do deserku czy marchewki ale nie rób samej
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie leki mu dajesz? ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- wczoraj jak byłam w rossmannie po moją herbatkę to były słoiczkach kaszki glutenowe od 4 mc w takich brązowych słoiczkach, tylko jeden chyba około 4 zł kosztował, to już lepiej kupić kaszke i samemu robić.
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Minka, jak się boisz to nie wprowadzaj nowych pokarmów, bo się zestresujesz
. Możesz poczekać z glutenem np do 5 miesiąca Chyba pl_madzia mówiła że jej pediatra stwierdziła, aby gluten podawać po 5 miesiącu, ale natomiast zacząć już teraz podawać jabłuszko ![]() hehe skąd ja znam ból remontów ostatnio jak wymienialiśmy karnisze w pokojach to także było jeżdżenie od sklepu do sklepu bo żadne mi się nie podobały Ale w końcu coś tam wybraliśmy. To samo tyczy się farb na ścianę - teraz malowaliśmy i nie mogłam się zdecydować na kolor, ja wolałam taki jak poprzednio czyli błękitny a mąż stwierdził że zaszalejemy i wybrał jarzębinowy Trochę bałam się tego koloru ale po pomalowaniu pokój wygląda całkiem inaczej
|
|
|
|
#950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tośmy się zrozumiały tylko jakoś nie mogę się do deserków przekonać czy oby już a kleik sie boje że małą mi zatwardzi, a ona i tak roki kupke raz na 5-7 dni na razie podam ze swoim i zobaczymy
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Minka, ta kaszka co wkleiłaś jest od 6 miesiąca, więc za bardzo się nie nadaje.
|
|
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!
aniu p. a ty pieluchujesz wielorazówkami tez? bo ja chce zacząć juz mi przyszły pieluszki tylko mam narzie automat idłaczony bo musze je wyprac a mam kilka pytań.. czy masz jakies informacje o tym.. 1. Czy wystarczy raz wyprac przed założeniem? 2. Kupiłam na pieluszkarni ten proszek bio , wiec chyba płynu do płukania nie uzywać.. niby zmniejsza wchłanialnośc, a w czym mozna jeszcze prac aby mozna było prac z ciuszkami dziecięcymi? Podaj mi swoje gg to pogadamy jesli masz ochote mi odpowiedziec troszku
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja weekend zabiegany, piatek ostatnie wgzainy, w sobote bylam po kuzyna i wujka w Piotrkowie i siedza u nas w odwiedzinach wiec malo zagladam.
Minka jasne, że się spotkamy. Daj znać kiedy będziesz miała czas, ja z młodą jak tylko nie pada codziennie gdzieś chodzę. Powodzenia co do prawka ![]() Szczepionek sama nie kupuje, mala jest zapsana w przychodnii w Zdrowiu na Aleja Pokoju do dr Papis. Jesli o wodnisia chodzi tez sie zastanawialam ![]() Co do palenia teraz tez czasem sobie zapale, najczesciej przy piwku albo w szkole przy sesji. Libra gratuluje ząbeczka My wczoraj kupiliśy herbatke ktora jest po 4 miesiacu z hippa, malinowa z dziką różą, bo stwierdzilam, że moze ona zadkie kupki ma o dtego ze nie chce innej herbatki niz ulatwiajacaz trawienie i koperkowa a nie ma juz zadnego probleu z zalatwianiem sie. Rozmawialam z Pania dr od czego zaczac malej cos dawac mowi ze jablko i gruszka bo nie uczulaja natomiast marchewka uczula najczesciej....
Edytowane przez Darusiaaaa Czas edycji: 2010-08-18 o 10:31 |
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kaszek nie daję bo jeszcze nie widzę potrzeby, a jabłuszko, i marchewkę to podaję w zależności od kupek, jak rozwolnienie to marchewka, jak nie ma kupki przez jeden dzień to jabłko. Z tym glutenem to nie przesadzajcie, to mają być naprawdę małe ilości, no niewiem ale jakaś szczypta kaszki mannej, a nie np łyżeczka. Czytalam artykuł o tym i kiedyś normalnie dzieci szybko dostawały kaszki manne i była celiakja, potem kazali wprowadzać dopiero po 10 mc i drastycznie zmalały zachorowania. Więc opinie lekarzy są podzielone, niektórzy twierdzą że skoro wtedy zachorowalność zmalała to lepiej nie dawać do tego 10 mc, a inni że lepiej po odrobince ukł. pokarmowy przyzwyczajać. I prawde mówiąc ja już zgłupiałam
|
|
|
#956 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za gratulacje
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tą szczoteczkę na palec mam to bedę mu przemywać Cytat:
Cytat:
![]() no właśnie mnie trochę dziwi ta gruszka w tych słoiczkach po 4 mies przecież gruszki są ciężkostrawne , ja sama jak zjem gruszkę to mnie brzuch boli to samo po śliwkach dlatego dziecku też się nie odważyłam podać omijamy tą gruszkę szerokim łukiem. |
|||||
|
|
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do gruszek mam to samo dlatego nie jadam dziewczyny czy to mozliwe ze moje dziecko zamienilo sobie noc z dniem ?? w nocy warjuje a w dzien spi jak aniolek czy jakos moge to odwrocic ??
|
|
#958 | ||
|
Zakorzenienie
|
mrówa, ja mam kanape rozkładana co ma ok.200x150 z abry
http://www.abra-meble.pl/sofa_riva,p...2,0,1,2,2.html sa jeszcze np. takie: http://www.abra-meble.pl/sofa_lotus,...2,0,1,2,2.html http://www.abra-meble.pl/sofa_rico,p...2,0,1,2,2.html Cytat:
Cytat:
pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie. Ja nie wiem coście sie tak uparły na te niemowlęce mega słodkie kaszki, zamaist rozgotować troszke zwykłej manny. Zanim niemowlęca kaszke zuzyjecie (uzywając po łyżece lub mniej), to będzie trzeba ja wyrzucić. Nie wiem czy kiedyś próbowałyście tych kaszek (ja zanim byłam na bezmlecznej diecie to ciagle jakies wsuwałam)-one są bardzo słodkie. A najlepiej jest nie przyzywczajac dziecka od początku do słodkiego smaku, bo potem może byc problem w jedzeniu warzywek ferrou, dusiaka, ja jestem z was dumna , że mimo problemów z karmieniem tak sobie swietnie radzicie.Ja nie dałam rady- moja nie chciala cyca w pewnym momencie ssać, wyła i koniec. A jakis czas temu miałam zastój w jednej piersi i sobie nie mogłam z nim poradzić i pomyslałam sobie że może ja przystawię to mi wyciagnie. I wiecie co? nawet się odwrócic w strone cyca nie chciała a jak jej wsadzać próbowałam to sie tak wydarła jakby jej kto ręce albo nogi wyrywał.... moja laktacja sie kończy już... dziś po nocy tylko 40 udoiłam
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
No, widzę, ze coś się ruszyło na forum bo przez weekend to zastoj był troszkę
![]() My dziś idziemy do lekarza bo malej utrzymuje się caly czas stan podgorączkowy od 37,5 do 37,8. Upału już nie ma więc na to nie mogę zgonić. Wiem, miałam już nie "wymyślać" ale martwie się jedna rzeczą i jest mi z tego powodu smutno- chodzi o to, że moje dziecko nie cieszy sie na moj widok. Mam czasem wrazenie, ze dla niej nie ważne jest czy jestem ja, czy mąż, czy ktoś inny. Nie ma czegoś takiego jak piszą w książkach, że jak podejdę do lozeczka to zaczyna machac kończynami i się cieszy wrecz przeciewnie, czasem zaczyna plakać... źle mi z tym... Nie wiem czy tak moze być czy udac się z tym do neurologa??W ogóle czasem jak sie gdzies zapatrzy to mogę skakać, gadać do niej a ona ma mnie gdzieś... ona ma juz prawie 3,5 misiąca więc powinna na mnie reagować...
|
#960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

a na śpiąco to by się nie dało inhalator warczy jak dojarka do krów
na razie mam pożyczony ale bedę kupować swój bo to później nawet w razie kataru czy przeziębienia się przyda , tylko się zastanawiam czy kupić na allegro czy w aptece w razie jakby się coś popsuło i do reklamacji chociaż w sumie co się tam może popsuć.

moze lepszy zlobek? zawsze jakis rodzic moze wpasc i sprawdzic, to chyba bezpieczniej niz obca osoba z moja mala sama w domu?