Wymarzony pierścionek część XIX:) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-17, 18:00   #1051
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)

My z mężem od rana (po 10) wyjechalismy na zakuoy i dopiero co wrócilismy. O mało się nie roztopiłam

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 19:17   #1052
emi_lka
Zakorzenienie

Temperatura jest masakryczna...
Oparzyłam się kolczykiem

Nabyłam kilka niezbędnych drobiazgów M.in. worki do żywności zaciskowe - eksperymentuję, nie używałam takich wcześniej.

ikea fajny sklep ale trzeba wiedzieć czego się szuka, bo inaczej można wyjść z za dużymi torbami;-) Natomiast meble jakoś mnie nie przekonują, tzn. łóżka, sofy, komody... za to lubię podpatrywać różne kuchenno-łazienkowe rozwiązania.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 19:45   #1053
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
My z mężem od rana (po 10) wyjechalismy na zakuoy i dopiero co wrócilismy. O mało się nie roztopiłam
Co nakupowaliście?

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Temperatura jest masakryczna...
Oparzyłam się kolczykiem

Nabyłam kilka niezbędnych drobiazgów M.in. worki do żywności zaciskowe - eksperymentuję, nie używałam takich wcześniej.

ikea fajny sklep ale trzeba wiedzieć czego się szuka, bo inaczej można wyjść z za dużymi torbami;-) Natomiast meble jakoś mnie nie przekonują, tzn. łóżka, sofy, komody... za to lubię podpatrywać różne kuchenno-łazienkowe rozwiązania.
kolczykiem?

często z takich drobiazgów zbiera się niemała kwota do zapłaty
Stary 2010-07-18, 11:36   #1054
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gosiu narazie nic nie kupilismy, ale spisywalismy ceny Patrzylismy na lodówki. Wiecie ze taki sam model w 3 naszych sklepach był za 1100, 1300 i 1800 nieźle co?? Poza tym oglądalismy okapy, płytki do kuchni, baterie do łazienki i kuchni.

Stary 2010-07-18, 11:46   #1055
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Gosiu narazie nic nie kupilismy, ale spisywalismy ceny Patrzylismy na lodówki. Wiecie ze taki sam model w 3 naszych sklepach był za 1100, 1300 i 1800 nieźle co?? Poza tym oglądalismy okapy, płytki do kuchni, baterie do łazienki i kuchni.
wybraliście coś?

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 12:48   #1056
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem
Madziu jeśli chodzi o RTV I AGD to każdy sklep ma inną cenę.Niekiedy warto pojechać w parę miejsc
Stary 2010-07-18, 18:46   #1057
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
wybraliście coś?
Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
rozumiem
Madziu jeśli chodzi o RTV I AGD to każdy sklep ma inną cenę.Niekiedy warto pojechać w parę miejsc
No własnie wiem. Dlatego spisuję i patrze. W ogóle już dzięki temu mase kasy zaiszczędzislimy. np prysznic kupilismy za 1080zł + 400 brodzik a w innych salonach najtaniej było za 1500 sam prysznic. umalkę kupilismy taniej o 40zł, kompakt i 50zł, I tak inne rzeczy sobie pospisywalismy i mamay pewne rozeznanie.

Narazie jedyne co mamy kupione to: płytki do łazienki (jutro odbieramy), kompakt, umywalkę z szafką, słupek do łazienki i prysznic z głębokim brodzikiem Jeszcze wiele rzeczy przed nami Na szczęscoe sypialnię już mamy naszą wiec nie trzeba nowej kupować. Szafe wielką do garderoby dostane od babci, kuchenkę gazową też mam, pralkę też kanapę, stolik pod TV i TV też mam. Moze narazie będą to meble każdy z innej parafi no ale... nie oplaca nam się wszystkiego nowego kupować bo nie wiem ile tam będziemy mieszkać

Stary 2010-07-18, 19:08   #1058
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Co nakupowaliście?

kolczykiem?

często z takich drobiazgów zbiera się niemała kwota do zapłaty
Kolczyk mi się nagrzał - siedziałam w samochodzie przy oknie, a potem skręciłam głową i zabolało Jak dobrze, że dziś jest czym oddychać

Cytat:
No własnie wiem. Dlatego spisuję i patrze. W ogóle już dzięki temu mase kasy zaiszczędzislimy. np prysznic kupilismy za 1080zł + 400 brodzik a w innych salonach najtaniej było za 1500 sam prysznic. umalkę kupilismy taniej o 40zł, kompakt i 50zł, I tak inne rzeczy sobie pospisywalismy i mamay pewne rozeznanie.

Narazie jedyne co mamy kupione to: płytki do łazienki (jutro odbieramy), kompakt, umywalkę z szafką, słupek do łazienki i prysznic z głębokim brodzikiem Jeszcze wiele rzeczy przed nami Na szczęscoe sypialnię już mamy naszą wiec nie trzeba nowej kupować. Szafe wielką do garderoby dostane od babci, kuchenkę gazową też mam, pralkę też kanapę, stolik pod TV i TV też mam. Moze narazie będą to meble każdy z innej parafi no ale... nie oplaca nam się wszystkiego nowego kupować bo nie wiem ile tam będziemy mieszkać
My dziś zamówiliśmy łóżko do sypialni. Zależało nam na pojemniku na pościel (a nie szufladach) i udało się znaleźć takie, które wizualnie i funkcjonalnie nam przypadło do gustu. Ale... dostaniemy je 10.09 takie terminy realizacji.

Zgadza się, że są różnice w cenach pomiędzy sklepami, warto porównywać.
Stary 2010-07-19, 07:58   #1059
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Wiecie nasz majster wczoraj zadzwonił i powiedział, że wyjazd do wawy mu sie przesunął a co za tym idzie wchodzi nam robic mieszkanie nie w listopadzie a ... jutro A my praktycznie w proszku. Ok, łazienkę mamy prawie w kompelcie ale na kuchnię nie mam kompeltnie pomysłu. Dziś musimy jechac pozaznaczac gdzie chcemy miec swatło i kontakty ech... tego też nie wiem. No nic.... Choć nie ukrywam, że troszke jestem wkurzona bo byłam nastawiona , że jest jeszcze sporo czasu ech...

Stary 2010-07-19, 08:09   #1060
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Wiecie nasz majster wczoraj zadzwonił i powiedział, że wyjazd do wawy mu sie przesunął a co za tym idzie wchodzi nam robic mieszkanie nie w listopadzie a ... jutro A my praktycznie w proszku. Ok, łazienkę mamy prawie w kompelcie ale na kuchnię nie mam kompeltnie pomysłu. Dziś musimy jechac pozaznaczac gdzie chcemy miec swatło i kontakty ech... tego też nie wiem. No nic.... Choć nie ukrywam, że troszke jestem wkurzona bo byłam nastawiona , że jest jeszcze sporo czasu ech...
Cześć! Znam ten ból! My też wszystko musieliśmy ogarnąć i przemyśleć na już.
Ad. kontaktów, zastanów się jak wysoki chcesz mieć blat, żeby nie "wchodził" na kontakty.
Stary 2010-07-19, 08:14   #1061
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć! Znam ten ból! My też wszystko musieliśmy ogarnąć i przemyśleć na już.
Ad. kontaktów, zastanów się jak wysoki chcesz mieć blat, żeby nie "wchodził" na kontakty.
Ja nawet nie wiem jaki chce mieć kolor w kuchni, jakie blaty co i gdzie? Nie myslelismy jeszcze o tym w ogóle, bo bylismy nastawieni, że mamy jeszcze kupę czasu ech... Dobrze, że do łazienki rzeczy zamówilismy wczesniej. Jeszcze musimy do łazienki kupic materiału do budowy sciany i obniżenia sufitu, parapet, grzejnik, lustro.

Stary 2010-07-19, 08:46   #1062
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...i znowu poniedziałek.

Madziu, nie bardzo mieści mi się w głowie, że mieliście wszystko ustalone na listopad, a koleś powiedział, że zaczyna jutro i Wy wszystko rzucacie i ustawiacie się pod niego...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 08:50   #1063
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Boli mnie absolutnie wszystko, każdy mięsień... Wczorajszy spływ trwał 12 h, rzeka okazała się bardzo ciężka, w zasadzie więcej nosiliśmy kajaki niż płynęliśmy, bo była masa przeszkód. Jestem dziś nieprzytomna i obolała
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 08:56   #1064
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć...i znowu poniedziałek.

Madziu, nie bardzo mieści mi się w głowie, że mieliście wszystko ustalone na listopad, a koleś powiedział, że zaczyna jutro i Wy wszystko rzucacie i ustawiacie się pod niego...
Wiesz to jest chłopak z rodziny tesciowej. Chcielismy go wziąć, bo dobrze to robi i wiadomo jak mamy dac komuś zarobic to dlaczego nie rodzinie Miesiąc temu się z nim umawialismy, ale nie znał dokładnie terminu bo gośc z warszawy miał mu się okreslic kiedy go bierze (a u niego ma robote na jakies co najmniej 2 miesiące) wiec się zapytalismy czy moze nam dac odpowiedź w połowie lipca, czy do konca listopada nam sie z tym wyrobi, bo akurat na koniec listopada mąz konczy sezon w pracy i będzie mógł sam sie wszystkim zająć tzn malowanie itp. Ale aby to zrobic musimy miec zrobioną hydraulikę i elektryke w mieszkaniu oraz łazienkę (bo tam jest demolka scianek i będzie mega syf). Wiec to nie było tak, że my sie na listopad umówilismy, ale tak myslelismy że skoro sam nie wie czy do konca listopada się wyrobi to znaczy, ze to szybko nie nastąpi. A teraz wyjazd do wawy mu sie przesunął i ma miejsce dla nas, bo potem nie wiem kiedy by sie za to wziął.

Stary 2010-07-19, 09:02   #1065
ButterBear
Zakorzenienie

Misku, pamiętam, że chyba Ty podawałaś kiedyś adres takiego fajnego bloga kulinarnego... możesz podać raz jeszcze?

Hania

Stary 2010-07-19, 09:14   #1066
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Misku, pamiętam, że chyba Ty podawałaś kiedyś adres takiego fajnego bloga kulinarnego... możesz podać raz jeszcze?

o ten chodzi?
http://www.smakimprezy.pl/
Stary 2010-07-19, 09:15   #1067
L_V
Zakorzenienie

Cześć.

Nareszcie chłodniej.

W sobitę myślałam ze nie wyrobię na tym weselu, yo buył chyba najgorszy dzień pod względem upału od odtatnich 2óch tyg. Karetka stała cały czas na miejscu. DObrze że to było na zasadzie graden party.

Ktos coś wie co u Dorinki?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 09:18   #1068
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość

Martwię się

Stary 2010-07-19, 09:19   #1069
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Tak, właśnie o ten. Dzięki bardzo

Hania

Stary 2010-07-19, 09:39   #1070
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Cześć.

Nareszcie chłodniej.

W sobitę myślałam ze nie wyrobię na tym weselu, yo buył chyba najgorszy dzień pod względem upału od odtatnich 2óch tyg. Karetka stała cały czas na miejscu. DObrze że to było na zasadzie graden party.

Cześć,

Byłam na urlopie od środy, spontanicznie podjęłam decyzję i spakowałam siebie i małego i pojechaliśmy na działkę do przyjaciółki, było superrr....gdyby nie te upały. Mąż przyjaciółki zakupił wielki ogrodowy basen i normalnie Miami Beach, drinki i moczenie tyłków w wodzie

Dziewczyny mam problemy w nocy, duszę się Normalnie śpie i nagle nad ranem wstaję, nie mogę złapać tchu- trochę to trwa, dopiero jak napiję się wody powoli wracam do normalnego stanu......Zdarzyło mi się to trzykrotnie w ciągu 14 dni, boję się każdej nocy.....
Czytałam, że to nerwica albo początek astmy, pewnie u mnie to pierwsze.....
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 09:45   #1071
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dori dobrze, że jestes, bo się martwiłyśmy OO to super weekendzik miałaś i jeszcze taka pogoda , rewelacja A co do duszność leć lepiej do lekarza, bo z tym nie ma żartów. Jesli to poczatki astmy to tym bardziej, mój teśc ma astmę i kilkanascie lat temu mąz go uratował, bo tesc nie zdązył zejsc na dół po zastrzyk (miał taki okres, ze tylko zastrzyki mu pomagały) i zemdleł dusząc się. Przewrócił przy tym patelnię, co obudziło mojego TZ. Całe szczęście.... inaczej byłoby juz po tesciu. Na pogotowiu powiedzieli, że 5min dłuzej i już by nie było kogo zabierac Wiec czy to nerwica czy astma czy coś innego leć do lekarza.

Stary 2010-07-19, 09:51   #1072
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Weekend na wariackich papierach. W piątek przeprowadziliśmy się do mieszkania moich rodziców (wyjechali na dwutygodniowe wakacje), u nas mamy wszystko w ogromnych kartonach załadowane do kuchni, ciężko znaleźć cokolwiek. W sobotę rano dowiedzieliśmy się, że babcia TŻ umarła. Praktycznie tylko w piątek wyglądało to nieciekawie i wszyscy mieli złe przeczucia. No i w piątek w nocy umarła.
W sobotę T. pomagał rodzicom z organizacją wszystkiego. Ja zostałam u rodziców. Potem pojechaliśmy do Leroy Merlin, zamówiliśmy drzwi do pokoi, kupiliśmy wannę (akrylową jednak) i miskę podwieszaną, dziś będziemy zamawiać panele podłogowe.

Jutro jest pogrzeb. Muszę poprosić szefa o wolne, bo nie wyobrażam sobie nie być na tej uroczystości.
Jakby tego było mało, teść miał wczoraj urodziny. A zmarła babcia była jego mamą.

W piątek też byłam na wizycie u nowego lekarza. Wydaje się być ok, przebadał mnie i zrobił USG, TŻ tym razem był ze mną i widział serduszko. Sprzętu jednak nie miał tak fajnego jak w tej przychodni, gdzie robiłam USG prenatalne.

Kupiłam w końcu dwie pary spodni ciążowych - dżinsy i letnie sportowe. W dżinsach właśnie siedzę

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 09:54   #1073
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dori dobrze, że jestes, bo się martwiłyśmy OO to super weekendzik miałaś i jeszcze taka pogoda , rewelacja A co do duszność leć lepiej do lekarza, bo z tym nie ma żartów. Jesli to poczatki astmy to tym bardziej, mój teśc ma astmę i kilkanascie lat temu mąz go uratował, bo tesc nie zdązył zejsc na dół po zastrzyk (miał taki okres, ze tylko zastrzyki mu pomagały) i zemdleł dusząc się. Przewrócił przy tym patelnię, co obudziło mojego TZ. Całe szczęście.... inaczej byłoby juz po tesciu. Na pogotowiu powiedzieli, że 5min dłuzej i już by nie było kogo zabierac Wiec czy to nerwica czy astma czy coś innego leć do lekarza.
Wiem, muszę iść do lekarza koniecznie. Chyba raczej astma to nie jest, tylko ta nerwica ale to jest takie straszne uczucie, że szok.....Ale co pewnie muszę zacząć od internisty ?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 09:54   #1074
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Cześć,

Byłam na urlopie od środy, spontanicznie podjęłam decyzję i spakowałam siebie i małego i pojechaliśmy na działkę do przyjaciółki, było superrr....gdyby nie te upały. Mąż przyjaciółki zakupił wielki ogrodowy basen i normalnie Miami Beach, drinki i moczenie tyłków w wodzie

Dziewczyny mam problemy w nocy, duszę się Normalnie śpie i nagle nad ranem wstaję, nie mogę złapać tchu- trochę to trwa, dopiero jak napiję się wody powoli wracam do normalnego stanu......Zdarzyło mi się to trzykrotnie w ciągu 14 dni, boję się każdej nocy.....
Dori, trochę to przerażające, cokolwiek by to nie było, lepiej iść do lekarza. Nie ma żartów z czymś takim.
Fajnie, że udany weekend miałaś, oby więcej takich
Stary 2010-07-19, 09:58   #1075
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, muszę iść do lekarza koniecznie. Chyba raczej astma to nie jest, tylko ta nerwica ale to jest takie straszne uczucie, że szok.....Ale co pewnie muszę zacząć od internisty ?
Dori nie znam sie na tych lekarzach dokładnie. Może najpierw rodzinny i wtedy skierowanie gdzieś dalej??

Asiuk przykro mi z pwoodu smierci TZ babci
aa własnie, ty się napewno znasz na tym. Dziś jedziemy z TZ ustalać gdzie mają być gniazdka w ścianie i oświetlenie - jakies rady>> Bo jestem w tym zielona

A jakie drzwi kupiliscie. Bo tez musimy w całym mieszkaniu wymienić mamy tam stare + stare ościeżnice, wiec pewnie je też będzie trzeba wymienić ech...

Stary 2010-07-19, 10:03   #1076
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć,

O, jesteś, uff.

Te objawy, któe opisujesz to mi troche przypomina napady newrowo-lękowe moje mamy. Dori - Ty jesteś na maksa zestresowana. Idź zrób sobie jakieś badania, ale przede wszystkim to musisz wypocząc.

A poza tym, obiecałaś mi kawe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Nie myśl, ze CI odpuszczę.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:23   #1077
hania811
Zakorzenienie

heloo..w końcu da sie żyć..kocham deszcz i 16 stopni
Dori dobrze że postanowiłaś rzucić wszystko i jechać do znajomych...na pewno dobrze Cio to zrobiło.

Te napady duszność to mi na bóle nerwowe wyglądają...idź do lekarza rodzinnego on da Ci skierowanie gdzie trzeba.
I nie bagatelizuj tego
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:24   #1078
novocaine870
Rozeznanie

Dzień dobry

Wczoraj miałam ostatni zjazd na uczelni w tym semestrze w końcu!

Cytat:
Cześć,

Dorinko, nie ma co się zastanawiać czy to astma czy nerwica, bo to nic nie da, tylko musisz iść jak najprędzej do lekarza i to wyjaśnić

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:24   #1079
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu u Ciebie jest 16 stopni?? U mnie 21 ale miło wiaterek wieje A wczoraj tak nam wiało, że roleta nam z okna sie wyrwała hehe przy okazji wszystkie kwiatki z parapetu mi na ziemię wywaliła

Stary 2010-07-19, 10:32   #1080
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

a ja się zdenerwowałam pogodą - bo mieliśmy mieć dzisiaj plener, a tu znowu przełożony..tym razem na sierpień

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości