|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Alk zero, kawa owszem, ale bardzo słaba, tabl won oprócz Apapu. Do 20 tyg kluska wszystko z nas zasysa i to są najważniejsze dni w jej rozwoju, więc wszystko co jemy czy pijemy ma na nią wpływ. Przytulania się gine mi zabronił, bo ponoć nie jest dobrze jeśli kluska się kołysze w czasie stosunku, ale może chodziło mu akurat o mój przypadek, a konkretnie o mojego mięśniaka. Na kosmetyki trzeba bardzo uważać, bo czasem jest napisane, że dla mam, a skład okazuje się szkodliwy dla malucha. Dla dziewczyn, które nie wiedza jak obliczyć tc polecam wejście na moje podpisy. Tam macie czarno na biały co i jak.
|
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Dziewczyny muli mnie od 5 rano i nie mogę spać przez to, mimo że jestem padnięta! No i jestem megagłodna,ale jak tu coś zjeść jak się boję,że
Ale nawet się cieszę z tego powodu, bo może u dzidziulka wszystko dobrze
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno dobrze. Nie stresuj się, bo to nic nie da.
Mnie jak na razie nie muli. Może czasem mam takie odczucie, że mam nudności, ale nie tak żebym musiała zwymiotować. Mam nadzieje, że tak już zostanie
|
|
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ceśc dziewczyny,
ja w pracy siedzę, ale pozwiliłam sobie na chwilkę wpaść na forum ![]() Cytat:
![]() ja też mam kotka, kocham go bardzo, i codzienne tulenie jest obowiązkowe ale u mnie wszyscy mają koty tzn, rodzice i siostry ![]() bardzo lubimy zwierzęta, kuwetę sprząta mąż, ale ona zawsze to robił więc teraz też będzie, a badanie na toks każda kobieta w ciązy powinna sobie zrobić ale jak ma się czystego domowego kotka i nie je jego odchodów to nie ma się czym martwić ![]() codzienne Cytat:
ale ja rozpuszczapną albo Ricore piję
|
|
#905 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a brzucholek to tez mam niby to dopiero pewnie 4 tc od zaplodnieia 6 od miesiaczki ale normalnei mam wystajacy jak w 3 mies Cytat:
Cytat:
i tez wcale nei cuzje sie "ciazowo" a moze poprostu boje sie do tgo tak bardoz przyzwyczaic zeby nie bylo rozczarownaia po 3 miehcach - eh niech juz bedize po ty 13 tyg i neich bedize ok Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do piwa to nigdy niepilam bo mi nie makowalo wiec teraz nie mam problemu kawe natomiast sama jakso odstwialam prze pierwszy tydzien pilam i mialam ochote ale teraz jakos mneinei ciagnie weic sobie nie robie milego dzionka zycze i malo mdlosci |
|||||||
|
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to musiała być bułka maślana nic innego i ukochany mi szukał;p Cytat:
takich hard i biegania a co do bety to pani w przychodni mi powiedziala,ze tylko glukoza wymaga bycia na czczo ja po badaniach morfologia itp wyniki jutro a grupa krwi do tygodnia
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisaj się wyjątkowo nudzę
jeszcze mnie z pracy za internet wyrzucą ![]() Wy wysztkie macie mdłości itp a ja żdnych objawów nie ma Napiszcie coś o sobie, czym się zajmujecie na codzień? Chętnie poczytam o towarzyszkach broni
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam mdłości od wczoraj ale tylko rano, i ewentualnie po obiedzie , a jak nie zjem nic to gorzej
ja studiuję i aktualnie mam wakacje ![]() my już kminimy nad pokojem dla maleństwa... dzisiaj jedziemy po farby, tzn dla mojego brata ale i zerkniemy na zieleń..bo taki chce pokoik
|
#909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale po jakimś czasie znów zaczynam być głodna, a jeść się nie chce. Jestem Doradcą Klienta w eurobanku. (aktualnie na L4), moja praca to głownie obsługa klienta, typu wpłaty wypłaty, przelewy, reklamacje, i to z czego żyję czyli kredyty. Pozornie fajna, a jednak praca nie dla mnie. Czasem czuję się jak akwizytor. Z zainteresowań i mam nadzieję, to czym będę się zajmować w przyszłości to fotografia. Chodzę do szkoły fotograficznej, i sama próbuję coś pocykać. W moim podpisie jest link do moich zdjęć, choć na razie nie ma za dużo do chwalenia ![]() To chyba tyle. Aha dziś piekę ciasta jakieś bo mój małż ma urodzinki
|
|
|
|
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem controlerem finansowym,
pracuję w dużej produkcyjnej firmie, nie będę pisać szczegółowo co robię bo to same nudy dla innych (budżety, plany, kalkulacje) Niestey praca wymagająca czasowo, dlatego tego nie widzę jak się pojawi dziecko Cytat:
ale Ci dobrze teraz ![]() Ile ci jeszcze zostało studiów? My niedługo będziemy się przeprowadzać, i jestem przerażona wydatkami z tym związanymi ![]() Nie mówić o nakładzie pracy, dlatego chciałabym to zrobić zanim bedę gruba ![]() Cytat:
Szybko Ci gin dał L4.
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
izabela my pare msc temu przeprowadzalismy sie na wieksze mieszkanko i niezbyt milo to wspominam
a zostały mi aż 2 lataaa
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
Długo nie pisałam bo nie miałam internetu. A i czasu mało bo dużo spraw i pracy miałam przez ten tydzień. Powiem Wam jak to było z naszym przytulaniem.... Dziś mój 18dc, a kochaliśmy się 8dc, 11dc, 12dc, 16dc. Jak myslicie, jakies szanse są?
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko coś powiedzieć , szanse są na pewno
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy powinnam go zrobić? A i strasznie bolą mnie piersi... Kurka oby sie udało...
|
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliczka pewnie ze sa - tryzmamy kciuki zebys dolaczyla do naszego grona
co do pracy to po pierwsze i najwazniejsze to jestem fotografem - to hobby i praca dorywcza, jak uaktulanie strone to podam linka a po drugie pracuje w branzy budowlnaej w dzilae handlu i marketingu -trzbea miec jakis bardizje stale zrodlo dochodu ;p co do mieszkanka to chcialbym zmienic na wieksze ale jak jutro gin potwierdiz ciaze to zoasteniemy jescze chwile w tym malym ale tez bedizmy musieli zroibc remoncik pokoju w ktorym bedize lzoeczko maluszka i wyposazyc go pod katem dziecka |
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam 2 dni przed @ i już była kreseczka
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
w dniu spodziewanej @
ja zrobiłam pare dni przed i była jedna kreska...także cierpliwości
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
no, chodze prywatnie, a poza tym szef się zmienił i zmienić chciał pracowników "pod siebie", wiec jednego dnia ja poszlam na L4 a nastepnego moja kumpela juz nie pracowala... wiec L4 to teraz przymus. Ale i dobrze, bo to strasznie nerwowa praca.
![]()
|
|
|
|
#919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no domyślam, się ale nawet prywatnie większość lekarzy woli poczekać do 12 tyg Pewnie cię ostrzegał, że musisz w domku leżakować ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
mnie też bolały
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
Ja zrobiłam tydzien po spodziewanej @ i wyszło szydło z worka heh
![]() Ja skończyłam studia prawnicze. Obecnie pracuję w sądownictwie. Miałam iść na aplikację adwokacką od stycznia, ale zaszłam w ciążę i nie idę się na razie dalej uczyć ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Ja zrobiłam test tydzien po terminie spodziewanej @ ![]() Ja skończyłam studia prawnicze. Obecnie pracuję w wymiarze sprawiedliwości. Miałam od stycznia iśc na aplikację adwokacką, ale pojawiła sie ciąża, więc sobie na razie odpuzczam
|
|
|
|
#921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kasiapruszkow też fotograf! super! ja tylko amatorszczyzna narazie ale ten sam kierunek mnie ciągnie |
|
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda ze tak daleko mieskzamy od siebie bo za jakis czas bycmoze bede potrzzebowala pomocy
|
|
|
|
#923 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lubie gotować a najbardziej piec. Cytat:
też uciekam robić jakieś ciasto |
||||
|
|
|
#924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj dużo studentek, dziewczyny podziwiam was że się zdecydowałyście na dzidziusia, ja na studiach to nawet o tym nie myślałam ![]() jeśli coś więcej o mnie, to nie lubię obowiązków domowych męczy mnie to i nudzi ![]() jesli już bym miała coś wybierać to gotowanie ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
wiadomo, a terz pieniądze będą jeszcze bardziej potrzebne mnie wogóle trochę przeraża finansowa strona dziecka
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
blasrose WSZYTKEIGO NAJ NAJ NAJ z okazji urdozniek
![]() dla meza blackangel tez wszytkieog NAJ NAJ NAJ |
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
blackrose4u no to wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń
i jeeeeee, jak Ty masz taki charakterek jak mój małż to o cholerka
|
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze tezmam pewne obawy co do finansow zwlaszcza ze nie mamy kokosów ale jakby czlowiek czkeal na wieksze pieniadze to moglby sie nie docekac ja ju praie 30 na karku wiec w sumie to najwyzsza pora i poprostu trzbea bedize sobei jakos poradizc
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
A my pracujemy w rodzinnej firmie i studiujemy. To nasze drugie studia, tyle, że teraz zaoczne. Zostało nam jeszcze dużoooo nauki
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wy też jesteście nerwowe?
Ja jestem jak bomba zegarowa która tyka i czeka aż wybuchnie..
|
#930 |
|
Rozeznanie
|
Ja też studiuję zaocznie Inżynierię Środowiska, został mi już tylko rok do końca. Mój TŻ skończył studia już dawno bo jest 6 lat starszy i pracuje (ale planuje poszukać czegoś innego). Ja nie pracuję bo w maju skończył mi się staż a że planowaliśmy dzidziusia to już n ie szukałam pracy. Od sierpnia będę zarejestrowana w firmie znajomego a po miesiącu pójdę na L4 żeby należały mi się pieniążki. Trzeba sobie jakoś radzić a przecież nikt obcy z dobrej woli nie przyjmie do pracy kobietę w ciąży która za chwilę i tak ucieknie na L4. U nas finansowo też nie jest za bardzo różowo. W lutym przyszłego roku przeprowadzamy się do nowego i większego mieszkania bo obecne wynajmujemy. Przeprowadzka w 8 miesiącu ciąży hehe będzie się działo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

a co do tabletek to nie powinno sie absolutnie brac zadnych przeciwzapalnych
wiem że łatwo się mówi: "nie przejmuj się wszystko będzie dobrze, nie myśl o tym tyle " ale trudniej to zastosować w praktyce, ja sama siedzę i się zamartwiam co bedzie jak mi nie przedłużą umowy, jak my sobie poradzimy bez mojej pensji ehhh nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać co przyniesie przyszłość.
Tylko to wygląda jakbym się za dużo najadła