Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 11:25   #3211
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hej

moja mala marudzi bo spiaca a zasnac nie umnie, panowie halasuje od plytek wiec musze isc z nia na dol
apetytu nadal mniejszy- wczoraj znowu obiadku nie chciala

no i patrz jaka radocha dla malej ze kupke zrobila do kibelka

u nas bylo podobnie bo moja cioca dala Werci rurke waflowa z kremem a ja jej mowie ze ona nie je slodyczy , mala poogladala co ma w raczce i buch na ziemie

tylko czy potem bedzie chciec takie wasze jedzenie tzn. czy za bardzo sie nie przyzwyczai do sloiczkowego
Tez sie nad tym zastanawiam ...
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:29   #3212
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Mariolko, dziękuję za komentarze w albumie

chyba sobie kawkę zrobię, bo jakaś przymulona jestem

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:31   #3213
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja tak chodze i "sprzatam" i też popijam kawke już drugą, bo pogoda fajna, ale troszkę senna
Stary 2010-07-19, 11:58   #3214
katarzynka00
Zakorzenienie

a ja wróciłam z prawie 2h spaceru

Mała mi zasnęła na końcówce, więc przełożyłam ją do łóżeczka i wstąpiłam do was.

Chyba też sobie kawkę zrobię.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:30   #3215
hajdii
Przyczajenie

witam!!!
ja tez byłam na spacerku i nie tylko....bo jak sie wychodzi to od razu 10 rzeczy naraz załatwiam...między innymi przy wizycie u Logopedy Adrianka wypytałam o małego co roczne dziecko powinno umiec(za tydzien juz roczek)tak wiec:
mama,
tata,
baba,
am,
daj,
bach,
pa,pa itp
i nasladownictwo... miedzy innymi pieska
I jestem zaniepokojona bo wszystkich tych rzeczy nie umie to co kiedys mówił teraz sobie zrobił przerwe...ale próbuje inne mówic rzeczy takie jak Adrian co śmiesnie mu wychodzi,narazie nie ma powodu do niepokoju ale miec reke na pulsie i mówic dużo tzw potok słów...

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Wiktorek tez się zdrzemnąła!!! śpi sobie w wózeczku na dworze bo to jedyny sposób na niego...co za ulga i jaki spokój juz dawno nie spał w dzien przez te upały tylko na rękach chwile ale wieczorem sam zasypia-to jest mój mały sukces duzy będzie jak kiedys prześpi całą noc
hajdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:41   #3216
katarzynka00
Zakorzenienie

wskoczyłam na Facebook, matko, ale ja tam zielona jestem, nawet nie wiem czy poakceptowałam zaproszenia.Gdzie mogę sprawdzić swoich znajomych? bo tylko propozycję mi wyskakują

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

hajdii ja wyczytałam że roczne dziecko powinno umieć ok2-3 słowa do roku, więc jest duża rozbieżność.

Stary 2010-07-19, 12:45   #3217
UnholyOne
Ola-Unhola

Chyba na urodziny 27-go kupię tort, a w niedzielę dla teściów zrobię. Właśnie się tak zastanawiam, bo kupowanie dwóch tortów trochę drogo wychodzi...

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
wskoczyłam na Facebook, matko, ale ja tam zielona jestem, nawet nie wiem czy poakceptowałam zaproszenia.Gdzie mogę sprawdzić swoich znajomych? bo tylko propozycję mi wyskakują

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

hajdii ja wyczytałam że roczne dziecko powinno umieć ok2-3 słowa do roku, więc jest duża rozbieżność.
Ja też nie mogę się tam odnaleźć...

Szukałam Ciebie i nie ma
Stary 2010-07-19, 12:56   #3218
angy
Zakorzenienie

Witam się i ja

Przepraszam, że nie pocytuję, ale za dużo tego od piątku Ale nadrobiłam Uśmiałam się nieźle przy tych Waszych wywodach o seksie przy dzieciach i goliźnie (apropos-ja przy tych upałach spałam tylko w majtkach i jak rano braliśmy Zosię do siebie do łóżka to się okazało, że najlpepszą zabawką są... moje sutki No normalnie musiałam coś zakładać, bo ciągnęła mnie jak szalona. Może chciała mnie wydoić )

Weekend upłynął bardzo spokojnie. W sobotę byliśmy na roczku. Stolik Chicco bardzo się spodobał Powiem nieskromnie, że Zosia była większą gwiazdą niż solenizant-do wszystkich śle swoje tiktakowe uśmiechy, nie marudzi, nie popłakuje... Jakos polepszyło się tej mojej córce ostatnio Do tego sama zasypia, z czego jestem naprawdę dumna i cieszę się nieprzytomnie, bo to wielka ulga, jak wieczorem bez cyrku dziecko odkładane do łóżeczka po prostu zasypia. Cud, miód i orzeszki
Wczoraj nabiła sobie pierwszego guza. I to jeszcze u babci, i potem babcia wydzwaniała do wieczora, bo miała wieeeelkie wyrzuty sumienia, że jej nie upilnowała No cóż-nie pierwszy i nie ostatni.
Prawa górna jedynka jest biała (znaczy dziąsło) i wyraźnie jakby wystaje, więc myślę, że już teraz to naprawdę coś się wykluje
A! Zdecydowaliśmy, że kupujemy Zosi na roczek fotelik na rower Zaraz wkleję linka jak znajdę. Z tego, co pamiętam to chyba firma Hamax czy jakoś tak.
Kasiu czekam na Twoją relację z pierwszej przejażdżki

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:

Ja to nawet nie wiem, jak wygląda strona startowa

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Wiecie co zaczęłam się zastanawiać nad roczkiem Zosi i mam mętlik w głowie Jak policzyliśmy to musielibyśmy zaprosić 16 osób (najbliższa rodzina). Co prawda mamy mieszkanie, ale kompletnie nie wyobrażam sobie "biby" dla tylu osób-nie mielibyśmy stołów, krzeseł, byłoby ciasno, poza tym musiałabym chyba z dwa dni wolnego wziąć żeby to wszystko przygotować. Co prawda teście maja ogród, ale nie chce robić zamieszania z przenoszeniem wszystkiego do nich, zresztą niewiadomo jaka będzie pogoda, bo to końcówka sierpnia będzie. I nie wiem, czy nie zrobię po prostu w poniedziałek tak jak przypada, z jakimś super tortem i ciastem ogólnie i kawą. I kto przyjdzie to przyjdzie, bez specjalnych zaproszeń. Co myślicie?
Ps. A Zosia i tak nie będzie pamiętać

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-07-19 o 12:48
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:12   #3219
hajdii
Przyczajenie

Cytat:

przy facebooku Ci nie pomogę bo nie jestem w zadnym portalu społecznosciowym... a wracajac do mowy to mi powiedziała logopedka dyplomowana do której chodzi mój starszy syn....więc jej wierze,każde dziecko rozwija sie inaczej wiec nie ma powodu do paniki ale trzeba bacznie obserwowac-a ja jestem na tym punkcie baaaaaaaaaaaaardzo przewrażliwiona

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Przepraszam, że nie pocytuję, ale za dużo tego od piątku Ale nadrobiłam Uśmiałam się nieźle przy tych Waszych wywodach o seksie przy dzieciach i goliźnie (apropos-ja przy tych upałach spałam tylko w majtkach i jak rano braliśmy Zosię do siebie do łóżka to się okazało, że najlpepszą zabawką są... moje sutki No normalnie musiałam coś zakładać, bo ciągnęła mnie jak szalona. Może chciała mnie wydoić )

Weekend upłynął bardzo spokojnie. W sobotę byliśmy na roczku. Stolik Chicco bardzo się spodobał Powiem nieskromnie, że Zosia była większą gwiazdą niż solenizant-do wszystkich śle swoje tiktakowe uśmiechy, nie marudzi, nie popłakuje... Jakos polepszyło się tej mojej córce ostatnio Do tego sama zasypia, z czego jestem naprawdę dumna i cieszę się nieprzytomnie, bo to wielka ulga, jak wieczorem bez cyrku dziecko odkładane do łóżeczka po prostu zasypia. Cud, miód i orzeszki
Wczoraj nabiła sobie pierwszego guza. I to jeszcze u babci, i potem babcia wydzwaniała do wieczora, bo miała wieeeelkie wyrzuty sumienia, że jej nie upilnowała No cóż-nie pierwszy i nie ostatni.
Prawa górna jedynka jest biała (znaczy dziąsło) i wyraźnie jakby wystaje, więc myślę, że już teraz to naprawdę coś się wykluje
A! Zdecydowaliśmy, że kupujemy Zosi na roczek fotelik na rower Zaraz wkleję linka jak znajdę. Z tego, co pamiętam to chyba firma Hamax czy jakoś tak.
Kasiu czekam na Twoją relację z pierwszej przejażdżki

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Ja to nawet nie wiem, jak wygląda strona startowa

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Wiecie co zaczęłam się zastanawiać nad roczkiem Zosi i mam mętlik w głowie Jak policzyliśmy to musielibyśmy zaprosić 16 osób (najbliższa rodzina). Co prawda mamy mieszkanie, ale kompletnie nie wyobrażam sobie "biby" dla tylu osób-nie mielibyśmy stołów, krzeseł, byłoby ciasno, poza tym musiałabym chyba z dwa dni wolnego wziąć żeby to wszystko przygotować. Co prawda teście maja ogród, ale nie chce robić zamieszania z przenoszeniem wszystkiego do nich, zresztą niewiadomo jaka będzie pogoda, bo to końcówka sierpnia będzie. I nie wiem, czy nie zrobię po prostu w poniedziałek tak jak przypada, z jakimś super tortem i ciastem ogólnie i kawą. I kto przyjdzie to przyjdzie, bez specjalnych zaproszeń. Co myślicie?
ja też miałam ten sam problem mi wyszło 20 osób najblizszych bo chrzestni muszą być...(nam wypada 26 ale robimy w niedziele 25!!) barłam rózne aspekty,włacznie z imprezą plenerowa na podwórku...bo w domu nie ma szans aby zmiescic tyle osób..a zjada sie z róznych stron wiec wypada takze obiad ,potem tort,ciasta no i coś po tym... po długich naradach i przemyśleniach robimy impreze w lokalu gdzie bedzie obiad, torti ciasta wczesniej przywozimy a potem cos na ciepło-wychodzi niecałe 50 zł za osobe-wiec chyba nie dużo do tego wszystko będzie podane

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

do tego lokal wybralismy mały na wsi gdzie jest miejsce na dworze i co najwazniejsze bede mogła w wózeczku małego sobie tam uspać

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

potem będzie dłuuuuuuuugo już spokój bo kolejne latka robimy zawsze w domu z dziadkami przy torcie a kolejna wielką imprezą bedzie dopiero komunia Adrianka
Stary 2010-07-19, 13:16   #3220
Wojtusia
Zakorzenienie

A ja jeszcze nie zastanawiałam się jak urządzę urodziny Oliwce. Na pewno bedzie tort, a co jeszcze to nie wiem, pewnie grill jakis i tyle. Nie zamierzam zapraszac dużo ludzi tylko rodziców,chrzestnych, teściów i rodzenstwo tz. i moze moja siostra cioteczna z mężem i dzieciątkiem. hmm wyszlo mi nie licząc nas 15 osób.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

tylko nie wiem czy tort zamawiac czy robic. Moja mama mowi zeby zrobic, bo swoje to lepsze ale te z cukierni sa takie ładne, specjalnie przystrojone.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:18   #3221
zakazana84
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to zakazana84

Witajcie mamuśki
czy czerwcowy Krystianek z mamusią moga się dołączyc do Waszego forum?
zakazana84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:35   #3222
katarzynka00
Zakorzenienie

u nas będzie 11 dorosłych i 7 dzieci- przy stole, bo osób do świętowania będzie troszkę więcej.
O kosztach będę mogła się wypowiedzieć po wszystkim
Póki co 2 torty, bo 1 na 20osób to mega kolos i do lodówki bym go nie wmieściła wyniesie jakieś 120zł i mięso też ok 150zł, napoje 100,balony itp20zł
no ale jeszcze dziś jadę po jednorazowe talerzyki i towar na sałatki.

Dla mnie nieistotne jest czy będzie pamiętać-bo nie będzie.Ważne jest dla mnie tu i teraz.
Przy drugim dziecku pewnie nie będzie takiego szaleństwa, choć kto wie

Kuriera jeszcze nie ma

Ze słów które Laura umie:
mama, "hau", "brum", koko, lala-co znaczy Natala,aja, kak=tak, ne=nie.am, halo,po swojemu woła 2koty, psa.Chyba nic nie zapomniałam.

Stary 2010-07-19, 13:43   #3223
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
u nas będzie 11 dorosłych i 7 dzieci- przy stole, bo osób do świętowania będzie troszkę więcej.
Póki co 2 torty, bo 1 na 20osób to mega kolos i do lodówki bym go nie wmieściła wyniesie jakieś 120zł i mięso też ok 150zł, napoje 100,balony itp20zł

Dla mnie nieistotne jest czy będzie pamiętać-bo nie będzie.Ważne jest dla mnie tu i teraz.

Kuriera jeszcze nie ma

mama, "hau", "brum", koko, lala-co znaczy Natala,aja, kak=tak, ne=nie.am, halo,po swojemu woła 2koty, psa.Chyba nic nie zapomniałam.

U nas jeden tort to najmarniej 105 zł....

da Laurki za słówka.
Antoś potrafi:
mama, tata, ba (piłka), ma(masz), da(daj), am, nie/ne (nie), bach (bach przy schodach lub na łóżku) i coś tam jeszcze po swojemu, ale nie dopasowałam do niczego konkretnego.

A na wyjeździe nauczy wchodzić się na łóżka, pufy itp. siedzimy w dużym pokoju, pada pytanie, gdzie Antoś, a On siedzi sobie na naszym łózku. Ok, tylko gorzej jak tak stanie i zaczyna podskakiwać. Nie daj Boże się potknie i spadnie buźką na podłogę....
I ze swojego łóżeczka szykuje się do wychodzenia (jest na najniższym), zakłada nogę na barierkę i woła....
Jak schodzi ze schodów to tyłem (jak nikogo nie ma w pobliżu), jak ktoś jest wystawia rękę i chce, żeby go sprowadzić przodem
Stary 2010-07-19, 13:48   #3224
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej, ja zaraz idę po kawkę, ale nie wiem, czy dużo popiszę, bo jakoś weny nie mam.
Małż w końcu do pracy pojechał...
No to dlaczego nie masz weny?

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Ja to nigdy nie wiem, co uczulenie a co potowki.
Kuba nigdy wcześniej nie miał ani uczulenia, ani potówek, więc postawiłam, że to potówki, bo zbiegło się z upałami i nic nowego nie jadł

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
MYw rocilismy wczoraj wieczorem z dzialki. Bylo ciezko. Moj maz nie posmarowal sie i spalil sie na wior prawie przez co, prawie wogole nie bylo z niego uztyku. W sobote to myslalam ze sie poplacze bo taka juz bylam wykonczona.
(...)
Poza tym wyprobowalismy basen dmuchany dla malej. basen sie spisal, tyle, ze co ja wsadzilismy to za kazdym razem robila tam kupe.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
żadne nastroje, po prostu jakoś nie mam nic do powiedzenia
Niemożliwe

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej, wrocilismy wpadam zeby sie zameldowac bo jedziemy na zakupy jeszcze maz ma wolne dzis to trzeba wykorzystac.
ogolnie wyjazd udany tylko Amelka musi dojsc do siebie po tym tygodniu poza domem

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tylko czy potem bedzie chciec takie wasze jedzenie tzn. czy za bardzo sie nie przyzwyczai do sloiczkowego
Myślę, że nie ma reguły, Kuba cały czas na słoiczkach, a jak dostanie coś z naszego talerza, to wcina aż Mu się uszy trzęsą

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja oczywiście w pracy, cały weekend na działeczce (nie licząc wizyty "tatusia") więc mam co nadrabiać

A więc uciekam...czytać

A dla tego pana

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez hajdii Pokaż wiadomość
Wiktorek tez się zdrzemnąła!!! śpi sobie w wózeczku na dworze bo to jedyny sposób na niego...co za ulga i jaki spokój juz dawno nie spał w dzien przez te upały tylko na rękach chwile ale wieczorem sam zasypia-to jest mój mały sukces duzy będzie jak kiedys prześpi całą noc

Cytat:
Napisane przez zakazana84 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki
Mogą

Cytat:
Matko, wpadnę w depresję

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:50   #3225
hajdii
Przyczajenie

Cytat:

Kuriera jeszcze nie ma

to juz duzo słów umie...a co do urodzin-to pamiętac nie będzie ale mój starszy syn wyciaga swoje albumy i uwielbia je ogladać,komentować i teraz wszystkie swoje wypowiedzi zaczyna"jak byłem mały to..."porównuje wszystko jaki miał wózek a jaki Wiktorek ,że miał takie zabawki a teraz ma je Wiktorek przy urodzinach drugiego tez jest szaleństwo (przynajmniej tak jest u mnie ale tylko przy roczku potem juz spokojnie)
Stary 2010-07-19, 13:52   #3226
zakazana84
Raczkowanie

Miramej dziękuje

widzę że wiekszość z Was szykuje sie do imprezy
My już mamy ja za sobą
a robicie wróżbę dziecku z kieliszka, pieniędzy itp.?
Stary 2010-07-19, 13:53   #3227
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Niemożliwe
ale mnie rozbawiłaś

jadę do pracy... ale mi się nie chce

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:55   #3228
hajdii
Przyczajenie

Cytat:
Witajcie mamuśki
pewnie im więcej nas tym weselej
Stary 2010-07-19, 13:56   #3229
Wojtusia
Zakorzenienie

to jak juz mówimy co dzieciaczki mówią, to Oli mówi: mama, tata, dziadzia (bardziej diadia jej wychodzi), baba, ne, daj, papa,

no i po swojemu mówi halo, hau-hau, muu (tak krówka robi), woła kotka - ciii, no i jeszcze inne niezrozumiałe dla mnie jeszcze dźwięki
Stary 2010-07-19, 13:57   #3230
zakazana84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hajdii Pokaż wiadomość
pewnie im więcej nas tym weselej
też tak uważam
Stary 2010-07-19, 13:58   #3231
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie rozbawiłaś

nie jedź

przed chwilą zrobiłam ciasto w 5 minut (łącznie z pieczeniem w micro)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=264412
wyszło smaczne
Stary 2010-07-19, 14:08   #3232
zakazana84
Raczkowanie

Wojtusia fajny przepis
ogólnie nie pieke ciast ale fajnie jest mieć taki przepis na wszelki wypadek
Stary 2010-07-19, 14:09   #3233
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie rozbawiłaś

Cytat:
Wojtusia fajny przepis
ogólnie nie pieke ciast ale fajnie jest mieć taki przepis na wszelki wypadek
dokładnie, w razie niespodziewanych gości ( swoją drogą nie znosze niespodziewanych gości )
Stary 2010-07-19, 14:11   #3234
zakazana84
Raczkowanie

hehe ja tez nie lubie bo wtedy wiem że musze posprzata ć;-)
Stary 2010-07-19, 14:20   #3235
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamuski
Pospalismy dzisiaj do 9
Pozniej mały zjadl kaszke, ubrałam go i pojechalismy do przychodni.
Bardzo miła obsługa, pielegniarka szybko zalozyła nam karte, podpisałam pare papierków i zaraz lekarka nas przyjeła.
Bardzo miła starsza pani, ponoc jeszcze nas leczyła.
Zagadała Kubaska, sprawdziła serduszko, płucka, brzuszek. Zajrzała w gardło (pochwaliła piekne ząbki), zwarzyła go (10,5 kg), 79 cm.
Podziwiała tez ze tak pieknie chodzi, ponoc jak na jego wiek bardzo dobrze mu to wychodzi.
Postawe ma dobra, stopki w porzadku.
Jąderka ok, ciemiączko zrośnięte.
Jednym słowem okaz zdrowia
Pozniej pielegniarka zaszczepiła małego. Nawet tego nie zauwazył. Wziełam go na kolana i pokazałam takiego misia na scianie, jak sie ciagnie za sznureczek to rusza raczka i nozka
Mały nawet na igłe nie spojrzal tylko zajety był ogladaniem misia.
Nastene szczepienie w listopadzie-kolejna dawka Infanrix.

Rozmawiałam z pediatra na temat zywienia dzieci.
Powiedziała, ze roczne dziecko powinno jesc juz wszystko. Nie ma potrzemy specjalnie mu gotowac. Moze jesc wszystkie zupy, ziemniaki, makarony, kasze a nawet sosy.
Oczywiscie kaszka powinna byc codziennie a takze sporo nabiału.
Nie ma ograniczen co do serków, jesli dziecko lubi moze jesc.
Pytałam jakie serki to powiedziała ze wszystkie ktore mu smakuja.
Mleko krowie takze mozna podawac, kasze manna, budyn na mleku.

Pytałam tez o ta szczepionke. I o tych moich obawach.
Powiedziała, ze u nas w Polsce nie odnotowano skutkow ubocznych i ona takze w swojej dlugiej juz karierze nie spotkała sie z jakimis problemami.
Wyjasniła mi dokladnie co to za szczepionka i dlaczego w USA odnotowane sa skutki uboczne. (Tam sie inaczej szczepi, jest kilka dawek co 4-6 tyg.)
Uspokoiła mnie.
Wybralismy priorix.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Cass, trzymam kciuki za nową przychodnię i lekarza
Ja jeszcze nie szczepiłam,może za kilka miesięcy.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
matko, jakiego byka strzeliłam... pozwólcie że się zapadnę pod ziemię
Ty nasza polonistko
Kazdemu sie zdarza

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej, wrocilismy wpadam zeby sie zameldowac bo jedziemy na zakupy jeszcze maz ma wolne dzis to trzeba wykorzystac.
ogolnie wyjazd udany tylko Amelka musi dojsc do siebie po tym tygodniu poza domem

potem wpadne
Hej skierko
Fajnie, ze juz jestes

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja oczywiście w pracy, cały weekend na działeczce (nie licząc wizyty "tatusia") więc mam co nadrabiać

A więc uciekam...czytać
Czytaj, czytaj

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Antoś potrafi:
mama, tata, ba (piłka), ma(masz), da(daj), am, nie/ne (nie), bach (bach przy schodach lub na łóżku) i coś tam jeszcze po swojemu, ale nie dopasowałam do niczego konkretnego.

A na wyjeździe nauczy wchodzić się na łóżka, pufy itp. siedzimy w dużym pokoju, pada pytanie, gdzie Antoś, a On siedzi sobie na naszym łózku. Ok, tylko gorzej jak tak stanie i zaczyna podskakiwać. Nie daj Boże się potknie i spadnie buźką na podłogę....
I ze swojego łóżeczka szykuje się do wychodzenia (jest na najniższym), zakłada nogę na barierkę i woła....
Jak schodzi ze schodów to tyłem (jak nikogo nie ma w pobliżu), jak ktoś jest wystawia rękę i chce, żeby go sprowadzić przodem
Kuba tez juz sporo mowi:
mama, tata, baba, dada, papa, lala, bach (jak upadnie albo cos upusci), nie, tak, nia (Ania), kaka, cici (kotek), cycy (mowi tak jak widzi mnie w staniku), tiki-tiki (jak ma dobry humor to tak sobie mowi), ija (konik), hu-hu (sowa).

U nas ten sam problem. Bo coraz czesciej Kuba wchodzi na łozko.Potrafi pieknie sam zejsc (tyłem) ale czasami wstanie i podskakuje i musze go polnowac bo moze spasc na buzke.

Cytat:
Witajcie mamuśki
Witaj zakazana
Miło ze do nas chcesz dołaczyc
Zapraszamy.
Napisz cos wiecej o sobie i swoim synku

Lece gotowac obiad. Dzisiaj zeberka w warzywnym sosie i do tego makaron.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 14:24   #3236
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Co do golizny.
My zachowujemy sie normalnie, Ani bez zbytnego chowania ani bez eksponowania.
Jak zobaczy nas nago nie panikujemy. Ja sie z nia czasami kapie, maz nie.

Seksu jednak przy niej nie uprawiamy.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Ja dzis jakas slaba jestem. Zdrzemnelam sie chwile kiedy mala spala, ale teraz czuje sie jeszcze gorzej.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 14:25   #3237
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

nosz ale jestem wsciekla
nie dosc ze fachowcy musieli pojechac bo prad wylaczyli na 3 godziny to jeszcze malz mi dzwoni ze dostal mandat 200zł za to ze zaparkowal auto a nie mia karty zeby tam parkowac, ale bilet kupil
tlumaczy ze nie wiedzial ze trzeba jakas karte miec a stak tam 10minut mogl dostac upomnienie ale nie odrazu mandat

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Przepraszam, że nie pocytuję, ale za dużo tego od piątku Ale nadrobiłam Uśmiałam się nieźle przy tych Waszych wywodach o seksie przy dzieciach i goliźnie (apropos-ja przy tych upałach spałam tylko w majtkach i jak rano braliśmy Zosię do siebie do łóżka to się okazało, że najlpepszą zabawką są... moje sutki No normalnie musiałam coś zakładać, bo ciągnęła mnie jak szalona. Może chciała mnie wydoić)

ja tez nie mam miejsca u siebie na gorze i wlasnie chce na ogrodzie a w razie czego jak pogoda nie dopisze to impreza bedzie u mamy na dole -zgodzila sie
nas bedzie 17 osob w tym 2 dzieci i 3 nastolatkow wiec licze jak doroslych

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Myślę, że nie ma reguły, Kuba cały czas na słoiczkach, a jak dostanie coś z naszego talerza, to wcina aż Mu się uszy trzęsą

wiem ze nie ma reguly bo Wercia tez bez problemu zje i nasze i sloiczkowe
ale wiem za sa takie dzieci co tylko sloiczkowe albo znowu na odwrot

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 14:31   #3238
zakazana84
Raczkowanie

My tez na golasa chodzimy przy małym...zresztą u mojego męża w rodzinie to normalne w sensie że częściej widzę teścia w samych slipkach a teściowa w majtkach i biustonoszu niż ubranych.
Póki co wydaje mi się że to nic złego jezeli nasze dziecko zobaczy rodziców nagich.
A seks...cóż my walczymy jak albo małego nie ma w domku albo jak już śpi

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

A jeśli chodzi o mnie i synka.

Mój synuś urodził się 24 czerwca 2009. I to jest moja najwieksza radość w życiu obecnie mieszkamy z moją mamą ale w polowie sierpnia przeprowadzamy się już na swoje
Ja jeszcze siedzę z synkiem ale powoli szukam pracy i chyba będę musiała się bardziej skupić na poszukiwaniu pracy. A powiem Wam dobrze mi w domku z synkiem ale z jednej pensji męża się nie utrzymamy.
W październiku jeszcze czeka mnie wesele moje bo z mężem mamy tylko cywilny. I nie wiem jak się wyrobię z przeprowadzką, poszukiwaniem pracy i organizacją wesela.
To chyba wszystko.
mam nadzieję że Was tez szybciutko spamiętam i poznam
Stary 2010-07-19, 14:40   #3239
Karolinak82
Zakorzenienie

Kurcze coś nie mogę zabrać się za nadrabianie...tyle mam roboty że koniec, a jutro wolne chyba zostawię nadrabianie na później...a takie miałam chęci

P.S. Po cichutku się pochwalę że na Dukanie schudłam...7 kg jak na razie...i ciągnę dalej
Stary 2010-07-19, 14:41   #3240
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramej, nie mam weny, bo nie mogę przestawić się na powrót z urlopu

Co powiecie na takie kocki?
http://allegro.pl/item1147037682_que...danka_12m.html
Szukam prezentu dla bratanicy, myslałam o krówce:
http://allegro.pl/item1144713771_kos...a_malucha.html
Ale Małż mówi, ze za droga....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości