![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)
Mam identyczne odczucia niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
chyba korporacyjny standard
![]() Cytat:
![]() ![]() a jak? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wyobrazalam sobie Ciebie w szalonych ciuchach, jak na agencje reklamowa przystalo. Na pewno plaskie buty, jakies tramki, jeansy obnizane w kroku itp ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem jak strój w korporacji wpływa na to, że stajesz się "korporacyjnym szczurem". kwestia osobowości. zawsze lubiłam się ubierać elegancko, pasuje mi to. (ale do agencji mi się nie chciało, z racji tego, że miałam dużo biegania, załatwiania, bardzo dużo w aucie, więc bez sensu). ale noszę też leginsy, trampki i wyciągnięte koszulki. jeżdżę na koncerty i festiwale rockowe, tapiruję mocno włosy, robiłam irokeza i takie tam różne. ![]() edit: przeczytałam to i jakoś pretensjonalnie wyszło ![]()
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2010-07-19 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Bossy, tu nie chodzi o stereotypowe myslenie, ale jednak zauwaz, ze ubierajac sie tak samo, (bo to, ze ubierzesz koszule w paski, a nie w kratke, nie robi z Ciebie indywidualnosci - i o to chodzi w korporacjach, by nie wyrozniac sie strojem, ale ew. czyms innym)stajesz sie podobna do tłumu ludzi, z ktorymi pracujesz. Kazdy jest traktowany na jednym poziomie, bo sie nie wyroznia, wiec pozostaje takim szczurem przyslowiowym. I nie mowie tego o Tobie, ale ogolnie o pracownikach korporacji...
A odnosnie agencji reklamowych - Ty wcale nie musialas sie tak ubierac, ale jakos taki stroj mi do Ciebie pasowal przez pryzmat tego, jak mowisz i o czym mowisz - nie widze tutaj stereotypu. Nie podejrzewalam Cie o rozne skarpetki czy rozowe wlosy, po prostu o luzny styl. Pies mi wlasnie zjada nowe listy przypodlogowe ;( Jestem zalamana!!!!! Za kare zamknelam go na balkonie ![]() Edytowane przez pumas Czas edycji: 2010-07-19 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, że czasami lubię zaszaleć i jedyne koszulki jakie miałam z nadrukiem to iron maiden, slipknota, mansona itp (tutaj pewnie też Cię zaskoczę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale przyznam Ci się, że na co dzień się ubieram luźno. bo mi tak po prostu wygodnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaskoczylas mnie ![]() ![]() Ja tez sie ubieram luzno na co dzien, nie ma to jak wygoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Bossy ja wyobrażałam sobie ciebie zupełnie jak bohaterkę filmu "Diabeł ubiera się u Prady" i ze zdjęcia widzę że raczej się nie myliłam.
![]() Ja też na co dzień chodzę luźno ubrana, a w pracy to zależy gdzie pracuję. Tam gdzie pracowałam ostatnio byli sami ludzie w przedziale od 20 paru do 30 (oprócz mojego przełożonego który był najstarszy koło 40 miał i mało kto go lubił). Chodzili w dżinsach i luźnych bluzkach i ja też tak chodziłam. Jednak w pierwszej pracy w takim salonie/biurze sprzedaży moja szefowa miała fizia na punkcie elegancji w pracy. Musiałam chodzić w wydekoltowanych bluzkach i koszulach w grudniu, gdzie w biurze było jakieś 15 stopni i dogrzewałam się grzejnikiem który ledwo działał. Ale o tej pracy tam i o szefowej mogłabym napisać książkę, jacy to szefowie mogą być po*******eni i prawie chorzy psychicznie.
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-07-19 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ariena hehe to napisz
![]() ja w kazdej pracy zachowywalam swoj styl, czy to bylo biuro, czy teren, czy visual. w jednych bardziej szalalam, w innych mniej, ale np. jak przyszlam ubrana w leginsy i krotsza bluzke, (tunikowatą) taka w polowie odslaniajaca pupe, to byla afera :P wtedy bylo rozprezenie w biurze, a ja uslyszalam, ze chodze, krece tylkiem i nikt nie pracuje ;-) no ale to takie wyjatki male... ogolnie to musze powiedziec, ze chyba faktycznie codziennie bylam w czyms innym, bo teraz, gdy nie pracuje, mam o polowe mniej prania i prasowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Pumas wolę nie bo ta cała praca tam to była jakaś fikcja i na samo wspomnienie robi mi się niedobrze.
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
specjalnie dla bossy i gorzkiej wstawiam linkę http://www.warszawianki.pl/,
bo w końcu jesteście już Warszawiankami ![]() A ja padam po dniu pracy i poszukiwaniu pokoju...Jak już w końcu znaleźliśmy coś fajnego i godnego uwagi to TŻ spanikował i chyba się wycofuje ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Wiesz Bossy, wiedzialam na szczescie, na co moge sobie pozwolic, a wiadome, faceci jak widza kawalek nawet zakrytego tylka, to zamiast pracowac, to ie ociagaja i wolaja specjalnie po sto razy, byle kolo nich przejsc.No ale nic, na pewno bym sie tak nie ubrala do powaznej firmy, na rozmowy handlowe hehe.
Agulka, nie przejmuj sie, takie zmiany zawsze wywoluj stres i pewnie dlatego Twoj tz sie boi i wycofuje... Moj tez sie dlugo opieral, nie byl zdecydowany, ale pewnego dnia sam podjal decyzje i jest fajnie ![]() Wyjechalam sobie z mojego miasta krolweskiego na poludnie Polski, odpoczywam, wlasnie nazeram sie grillem, zakupy rowniez zaliczylam, ogolnie tzw. sielanka. Skad ja biore energie na pozytywne myslenie? Pozdrawiam was, po powrocie nadrobie zaleglosci, a moze jutro, jesli bedzie gorsza pogoda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
Jutro znowu ma być skwar - przynajmniej u mnie
![]() ![]() Dodatkowo idę jutro do dentysty i jestem przerażona ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
To swietnie, ze ma byc upal, walne sie w basenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Danaeee84 aż wstyd się przyznać ale ja też tak jakoś ostatnio byłam u dentysty 10 lat temu. A przydałoby się iść, mimo że nic mnie nie boli ale ogólnie zrobić przegląd. Poza tym mam odsłonięty korzeń już kilka lat :/ ijednego mleczaka (! naprawdę, miałam robiony rentgen te 10 lat temu i prawdziwek nadal siedzi w dziąśle pod spodem).
Właśnie skończyłam jeździć na rowerku stacjonarnym i zdycham. ![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ariena ty masz 27 lat?! ja myślałam, żeś młodsze ode mnie i jakieś 21-22 masz
![]() agulkaa dzięki, fajna stronka ![]() pumas ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Jakbym miała 21 lat to bym się nie przejmowała brakiem pracy i mieszkałabym jeszcze z rodzicami tak jak mieszkałam wtedy.
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie jak idziesz do dentysty prywatnie nawet nic nie poczujesz. Ostatnio wykorzystałam fakt że byłam ubezpieczona i zrobiłam sobie ząbki na NFZ. Troszkę mniej komfortowo, bez znieczulenia, ale dało się wytrzymać. Ciesze się bo prywatnie zapłaciłabym majątek.
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja jak miałam 21 lat to nie szukałam pracy tylko byłam na drugim roku studiów dziennych i się zastanawiałam czy dobrze wybrałam. Realna praca to była jedynie praca w weekendy co mnie nie interesowało więc szukałam jedynie w wakacje jakiś praktyk itp.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki. Ja na momencik dosłownie. Jestem w stolicy od poniedziałku
![]() Dorabiam sobie w call center na 3/4 etatu (popołudnia) i czekam na dalsze etapy naboru na te normalne stanowiska. bossy - to się pewnie na niejednym koncercie spotkamy ![]() ![]() agulka dzięki za linka ![]()
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do lekarzy - ja do publicznego chodzę tylko do pierwszego kontaktu, a to i tak rzadko, jak jestem w domu. Jak kupimy mieszkanie i się tu przemelduje, to się zacznie szukanie lekarza ![]() Edytowane przez 201701300931 Czas edycji: 2010-07-21 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
A ja przeglądając wątek o oszczędzaniu natknęłam się na informację że kasjerki w castoramie bardzo dobrze zarabiają 2.500 tys. na rękę. Ech szkoda że w moim mieście nie potrzebują kasjerek...
![]() |
#148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Hi girls
![]() Ja juz wrocilam, miala byc dluzej, ale pies dawal w kosc wszystkim i naprawde sie nie dalo. Troche poplywalam dzisiaj, pobyczylam sie, pogoda byl swietna. W domu (moim) czekala na mnie kapiel w pianie, szampan i pyszne jedzenie. Kure, tak to mozna zyc.... Gorzka, W koncu sie odezwalas!!!!! Ledwo przyjechalas, a juz sobie dorabiasz w calla center, Ty to jestes kurde. Dziewczyny, moja najwieksza fobia jest wlasnie dentysta !!!!!!!!! Tak bardzo sie boje, ze nie umiem sie przemoc i ide dopiero, gdy mam jakis problem, a ze zeby mam zdrowe - do tamtego roku jedna plomba tylko - to rzadko chodze. Ale musze to zmienic, choc cholernie sie boje. Jak mialam 21 lat, to pracowalam juz na pelnym etacie i mialam indywidualny tok studiow :[ Ide na rozmowe wkrotce, w przyszlym tyg. nic specjalnego niestety, no ale musze cos ze soba zrobic. W ogole od przyszlego tyg. bede ruszac z kolejna czescia remontu, uffff bedzie sie dzialo, jak cos skoncze, to wam pokaze ![]() Pozdrawiam was i ide kimac.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
ja się tu nie wysypiam. ;/ eh. a jutro najpierw impreza w domu, potem mam randkę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.