|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D
Ech... muszę jeszcze rzecz przemyśleć...
![]() Ale jeszcze pytanka mam: 1) Ten trudny kawałek to między Świnicą i Zawratem jak rozumiem? Z Zawratu na CzSG jest ok? 2) Trudniej jest ze Świnicy na Zawrat czy odwrotnie? 3) Ile trwa ten kawałek? Czas z mapy 45-50" ma się jakoś do rzeczywistości? |
|
|
|
#4712 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W rezultacie to mąż wyczaił ta naszą ![]() To nieźle wypsazona Jak fajne miejsce i Wam pasuje to nie dzieię się, że tam wracacie![]() Cytat:
Ale sobie jakoś radzicie i super![]() Cytat:
Marzy nam się tam podróż taka tygodniwoa powiedzmyO matko a ja miałam pomysł na weekend na Mazurach Cytat:
Cytat:
Tylko Kropka jedzie na 2 dni to sie raczej nei ma czasu rozruuszac i zaklimatyzować![]() Ale fakt wybrała sobie raczej męczący szoalk na pierwszy dzień ![]() Cytat:
![]() Ja zauważyła, że dzięki temu rozruchowi na poczatku pobytu nigdy nie mam bólów mięsni, zakwasów itp potem po tych ekstremalnych wycieczkach ![]() Cytat:
Tez sugerowałam Kropce wjazd kolejką na Kasprowy Cytat:
|
|
|
#4713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na weekend to Cię będzie stać. ![]() Cytat:
Nie znam stopnia trudności, ale czasowo to już lepszy miałam... Mąż mój wymyślił. Z parkingu przy skoczni Doliną Białego w górę na Polanę Białego, przez Czerwoną Przełęcz na Sarnią Skałę, z Sarniej na Strążyską Polanę, Grzybowiecką Doliną na Przełęcz w Grzybowcu i czerwonym na Giewont; niebieskim na Kondracką Przełęcz i przez Kondratową Polanę do Kuźnic. A z Kuźnic pod skocznię na parking. O 9ej zaczęliśmy wchodzić, po 19ej dobiliśmy do auta... Padałam na ryjek. A następnego dnia nie umiałam z łóżka wstać. W życiu mnie tak łydki nie bolały. Cytat:
Cytat:
Zaraz badnę co tam jeszcze mam i Wam napiszę. ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Trasa nr 1: Z parkingu na Palenicy wędrujemy na Wodogrzmoty, potem Doliną Rybiego Potoku na MO, tam przystanek i teraz dwie wersje: 1) przez Świstową Czubę na Przedni Staw, z niego kawałek na Wielki Staw i Doliną Roztoki w dół przez Wodogrzmoty na parking; 2) wycieczka na Czarny Staw pod Rysami, powrót i jak wyżej, przez Świstówkę na PS i WS... Czas 8,5h z mapy. Jest opcja odwrotna, ale z PS na MO już szliśmy. ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Trasa nr 2: Z Palenicy Doliną Roztoki zielonym szlakiem na Wielki Staw, stamtąd żółtym na Przełęcz Krzyżne (tu też bardzo chcę), a potem dalej żółtym przez Wielką Kopę i zakręt, czarnym, na zielony, przez Rówień Waksmudzką i potem Gęsią Szyją i Rusinową Polaną na parking w Palenicy. Ale to chyba dość długa kilometrowo trasa. Czasowo wychodzi 8,5h, ale to wiadomo - z mapy. ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Trasa nr 3: Z Palenicy przez Wodogrzmoty, Doliną Rybiego Potoku na MO; stamtąd żółtym szlakiem na Szpiglasową Przełęcz (+ wejście na Szpiglasowy Wierch i zejście) i żółtym między stawami, a potem w prawo niebieskiem nad Wielki Staw i zielonym Doliną Roztoki powrót na Palenicę. Czas prawie 9h wg mapy - trochę długo, bo wiadomo na żywo będzie więcej.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-19 o 10:20 |
||||
|
|
|
#4714 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pamiętam, jak długo schodziliśmy, to było może z 5, 6 lat temu. Nawet nie pamiętam dokładnie. Cytat:
Po Śwince to była masakta, każdy mięsień mnie bolał Schodziłam do Gąsienicowej Trasa trudna wg mnie, ale fajna Wymagająca powiedziałabym.Za Mazury warto zapłacić ![]() ![]() Woda w tym roku to zupa, siedziałam cały weekend w jeziorze ![]() Cytat:
![]() Muszę luknąć na mapę Tatr. Na Krzyżne wchodziłam od strony Murowańca, a schodziłam do D5S. Fajny szlak, taki na cały dzień, widoki z Krzyżnego |
|||
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Trasa nr 4:
z Kuźnic Doliną Jaworzynki przez Siodła na Halę Gąsienicową. a tam kilka wersji: 1) w lewo na Karb i łukiem na CzSG i powrót niebieskim na Halę; do Kuźnic niebieskim albo żółtym; trasa krótka i prosta; 2) jak wyżej tylko obejść CzSG i niebieskim wejść na Zawrat, a potem zejść tą samą drogą do Stawu i albo tak samo w dół niebieskim do Hali albo jak wyżej kołem przez Karb do Hali; z Hali żółtym albo niebieskim do Kuźnic; ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Byłaś na Babiej Górze? Tam też na żółtym są łańcuchy - cudny szlak. |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na Babiej nie byłam. Na traski spojrzę później, idę wystawić faktury za urlopującą się koleżankę (w tamtym tyg. zastępowałam jedną koleżankę, bo tylko ja potrafię obsługiwać jej program, w tym tyg. zastępuję drugą z tego samego powodu ).
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia w domu kuknę na mapki to Ci powiem co i jak
bo ja muszę na mapę patrzec![]() Zgadzam się z Beatką Takie szlaki to norma jak się chce wejść gdzies wyzej![]() My dwa lata temu jak byliśmy to większość szlaków co robiliśmy to ok. 6 już byliśmy na szlaku a wracaliśmy 16-17 i wtedy człowiek wie, że żyje![]() Ale to tez kwestia przewyższeń, trudności na szlaku, pogody.. wszystko ma wpływ.. Ja pamiętam jak 3 lata temu szłam szlakiem: Palenica, za Wodogrzmotami w prawo na Sikawę, wzdłuż Siklawy do góry, potem w lewo do D5S, potem w górę przez Świstówkę i zejście do MO.. jak doszłam do schroniska to godzine siedziałam bo stóp nie czułam Ale potem jak schodziłam tym asfaltem do Palenicy to czułam sie jak młody bóg jakbym na skrzydłach leciała![]() uwielbiam te włóczęgi górskie W tym roku mam zamiar m.in. wejśc na Kościelec ![]() Betig byłas? ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Miałam takiego stresa wchodząc na tą świnie, że szok ![]() Do tego wychodziłam w słońcu i plusowej pogodzie, gdy dochodziliśmy do Świnickiej Przełęczy pogoda kompletnie się załamała.. Zaczęło padac cos na kształt marznącego deszczyku, temperatura spadła tak, ze marzły nam dłonie, dobrze, że mieliśmy rękawiczki skała śliska, zero widoczności bo zrobiła sie potworna mgła... łańcuchy mokre i zimne.. mało to było przyjemne![]() i własnie z powodu tej mgły odpuścisliśmy sobie zejście przez Zawrat.. bo nawet nie było widać nic poza wyciagnięcie ręki więc uznaliśmy, ze to ryzyko jednak.. a i widoków nie bedzie łądnych więc do d... Dlatego tez ja chcę jeszcze raz wejść na tą Świnke i zejśc już wtedy Zawratem, ale ja myślałam, żeby zejśc do D5S... ![]() No jestes niezastapiona Beatko
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam. Oki, poczekam, nie ma sprawy, jeszcze nie jadę. Fajnie masz, ja też lubię zastępstwa.
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka ja też mam lęk wysokości..
|
|
#4720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale nas wtedy spotkało i słońce i deszcz i śnieg i wichura. Jak byliśmy na tym czarnym to lało, przy Przednim Stawie chwila spokoju, parę zdjęć, na Świstówce śnieg, a potem przy schodzeniu do MO śnieg z deszczem i burza. Mało w majty nie zrobiłam jak grzmotnęło. Piękna trasa, ale ja odwrotnie niż Ty - padałam na ryj na tym asfalcie do Palenicy, ten kawałek mnie zmęczył okrutnie. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------
|
||||
|
|
|
#4721 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze na to, że im później wychodzisz tym wiekszy zwykle ruch na trasach, co ma czasami wpływ na "korkowanie się" w trudnych miejscach typu fragmenty z łanćuchami, większa ekspozycja..Cytat:
Bo mapy nie mam wiec kolrami szlaków nie operuje Cytat:
ja jak schodziłam, ze świstówki to w takim wąskim przejściu, gdzie pod nim jest źleb, leżał śnieg i to masa śniegu i wszyscy sie na nim slizgali.. a tam wystarczyło mocniej sie poślizgnąc i lecisz w ten źleb.. tak więc tez adrenalinka była![]() Cytat:
Widok ze Świstówki czy chwile przed nia tak piękny, że szok! Jeszcze kiedyś muszę ją zrobić ![]() A ja prawie biegłam w dół po tym asfalcie tym bardziej, że zasiedzielismy sie w D5S i w połowie schodzenia asfaltem było juz ciemnawo więc gnalismy jak opętani bo nie wiedzieliśmy kiedy ostatnie busy jada![]() No to Ty nie słyszałaś, my tu z Beatką juz wspominałyśmy, że z nas takie cykory a po łancuchach latamy ![]() Trzeba przełamywać swoje lęki ![]() a i pamiętaj jeszcze, że ja tez wlazłam na park linowy
|
|
|
#4722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma to jak ruch w weekend majowy na Giewoncie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam komenta, ale poleciał w kosmos
Madziu - nie byłam na Kościelcu i ta góra mnie przeraża, więc raczej tam nie wejdę. Mam lęk wysokości, ale nie wnikam, latam po łańcuchach Trza pokonywać lęki, ja mam nad nimi panować, a nie one nade mną. Ojej, ale napisałam, jedno drugie wyklucza ![]() To muszę i na Kościelca wejść ![]() Staram się pokonywać lęki, ale wiadomo, nie zawsze jest to łatwe. Ostatnio ćwiczyłam pokonywanie lęku w jeziorze, trochę nawet się udało ![]() Kropcia - jak mąż nie lubi schodów kamiennych, to zastanów się nad trasą nr 3 - na Szpiglasowy od strony MO idzie się ceprostradą - to jest taka kamienna ścieżka, która pnie się w górę. Ja wchodziłam od D5S, tak polecały dziewczyny na wątku górskim i myślę, że tak jest lepiej. Poza tym asfaltem wolę iść jak już mam szlak za sobą, zmieniam buciorki na sandały i idę sobie spokojnie na parking. Edytowane przez betig1975 Czas edycji: 2010-07-19 o 13:35 |
|
|
|
#4724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja byłam na Giewoncie 2x, raz kiedys ze młodu drugi raz 2 lata temu i po tym drugim razie już więcej nie chcę A zaznaczę, że byliśmy tam bardzooo wcześnie a i tak juz zaczynało być tłoczno Cytat:
Ale na końcu szło się juz wzdłuż samej Siklawy mocno pionowo w górę, po kilku wyslizganych kamlotach![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
ale jakby co to zawróce![]() hahahhaha tez tak robie lekkie sandałki trekkingowe w placaku i jak zejdę z trudnego szlaku, powiedzmy na wysokość schroniska, gdzie potem juz tylko jakaś dróżka leśna, bez skałek to sandałki na nogi myk i buciory do plecaka przywiązuję i tak samo zrobiłam z tym głupim asfaltem
|
|
|
#4725 | |
|
Wtajemniczenie
|
To też jest wyjście
![]() Muszę popatrzeć na mapę i pomyśleć gdzie w tym roku iść. No i ustalić z mężem. On ma ochotę na Rysy... Poza tym to nie rozmawialiśmy jeszcze o szlakach, chociaż zwykle to ja planuję trasy ![]() Cytat:
![]() (podejrzałam kiedyś i sama tak robię)
|
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No my mamy jakieś wstepne pomysły, ale bez konkretów jeszcze Mój mąż tez chciałby na Rysy, ale ja z pozycji Palenicy sie nie piszę.. po tym asfalcie, nie dam rady.. a o schronisku to mowy nie ma miesiac przed ![]() Może spokniemy naszych mężów i wyslemy ich razem na te Rysy Tak? A to nawet nie wiedziałam![]()
|
|
|
#4728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Też fajnie
![]() A nad którym? ![]() Cytat:
to też jest pomysł ![]() Ale ja chciałabym zdobyć Rysy, zobaczymy, jak to będzie z kondycją w tym roku Sprawa będzie otwarta ![]() To już wiesz ![]()
|
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da się mieć wszystkiego, albo ja będę niedogórzona albo on będzie cierpiał.
|
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez chciałam, tez ale nie z wysokości Palenicy.. ![]() nooooo
|
|
|
#4731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szłam tą droga tylko od drugiej strony Tyle tylko, że z MO w kierunku Świstówki prowadza takie jakby stopnie kamienne pod górę, nie wszyscy lubią po takich łazić ![]() Wersja 2) - nie polecam.. trasa do zaorania wg mnie.. Może wg mapek wychodzi około 8 godzin, ale jednak masz sporo przewyższeń. Cytat:
My też myślimy o przełęczy Krzyżne od Roztoki lub od Hali Gąsiennicowej. Np od Palenicy początek tak jak Ty, ale zejście do Murowańca i masz wersję krótszą![]() Cytat:
Wejście od Doliny Roztoki, dlatego, że ponoć łatwiej się wchodzi bo są łańcuch. Podobno przepiękna widokowo trasa, widoki ze Szpiglasowej Przełęczy i Wierchu cudo![]() Poza tym uważam, że lepiej zostawić asfalt na zejście, jak się zmęczysz lepiej wlec się po asfalcie niż złazić po łancuchach w połowie trasy i potem schodzić górami. A tak apropos nie wiedziałam, że asfalt to Dolina Rybiego Potoku Cytat:
Wejście Jaworzynką odradzam schodziłam tamtędy, maga duzo kamiennych schodków, do zajechania możesz isc obok przez Boczan, szlakiem niebieskim, bardzo przyjemna traska, w lesie, nie masz dużych przewyższeń, tylko powoli w góre i ewentualnie zejść Jaworzynką, choć jak mąż ma kłopoty ze stawami to może go tam boleć.To przejście od lewej na Karb jest piekne, Dolina Gąsiennicowa usiana jest małymi stawikami, idziesz wśród tych stawików i kamlotów, fajna sceneria, potem dosyć ostre, ale krótkie podejście na Karb i zejście w kierunku CZSG jeszcze ostrzejsze, ale widok z Karbu na obie strony boski I do tego stoisz pod Kościelcem i widzisz jaka to potężna góra Uwielbiam to miejsce2) opcja z tym wejściem na Zawrat to jak wiesz nic o tym nie wiem ![]() uffffffffffffffffff
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo... teraz ja potrzebuję mapy.
Rano obcykam dokładnie co napisałaś. Nie kumam wejścia od Murowańca i drogi przez Boczan. Muszę oblukać. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-19 o 21:14 |
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
To po kolei...
Cytat:
Te schody są super. ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() Zejście licząc od Przełęczy do Murowańca jest krótsze niż od Przełęczy do Palenicy, ale z tego Murowańca trzeba się wydostać... Do Kuźnic zapewne Wy byście szli. Ale ja mam auto na Palenicy.
|
||
|
|
|
#4735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole schodzić czymkolwiek byle nie schodami Cytat:
to zmienia postać rzeczy
|
|
|
#4736 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Masz rację. Zawsze lepiej ten początek cięższy mieć niż na koniec go zostawić. No to choć raz Ty się coś ode mnie w temacie gór dowiedziałaś. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Jak tam są schody to bym bardziej żółty do wejścia, niebieski do zejścia, bo P dają popalić takie drogi w dół dużo bardziej niż w górę. (Choć za Rusinową Polanę też mi się oberwało, a było w górę.) Cytat:
Teraz jeszcze bardziej mnie ten Karb interesuje. Przez Ciebie.
|
||||
|
|
|
#4737 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ale mnie się nie chce pracować o ludzie masakra normalnie. Oczy się zamykają... Wichura zwana szefem już przeleciała przez biuro, pani dyrektor na urlopie (to dlatego tak buszowałam wczoraj na wizażu ) to mogę zajrzeć do was ![]() Madzia już skomentowała traski. Ja mogę tylko dodać, że na Szpiglasowy Wierch lepiej jest podchodzić od D5S, zejść do MO. Od D5S jest taki piasek z kamieniami, ciężko po tym schodzić, łatwo się poślizgnąć i lecieć w dół. Łatwiej też na łańcuchach, ale jak kto woli. Ja tak szłam i dla mnie było ok. Widoki Ja ogólnie ustawiam sobie trasy tak, żeby wracać asfaltem, jeszcze nigdy nie szłam do MO tą traską, zawsze nią wracam. No ale jak wybierzemy się na Rysy, to będę zmuszona iść.... Ale rzeczywiście szlak przez Świstówkę może być fajny z MO, Kropka jeśli się zdecydujesz to napisz, w którą stronę lepiej iść ![]() Na Krzyżne poodchodziłam od Murowańca a schodziłam do D5S, następnym razem pójdę odwrotnie, bo wchodziłam po kamiennych schodkach, a schodziłam a w zasadzie ślizgałam się w dół - piach i małe kamienie, łatwo o wypadek. Widoki z Krzyżnego |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
He he he...
Chociaż raz byś się z nami zgrała. Może Zakopane końcem sierpnia?
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuś, a wiesz, że mój mąż ostatnio wpadł na pomysł wybrania się w góry, żeby spróbować sprawdzić, czy ja nie lubię gór w ogóle, czy nie lubię wspomnien o górach z dzieciństwa, czy może właśnie lubię góry
|
#4740 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pisze sie to już jednak wole zejscie schodami i asfaltem![]() Cytat:
Dokładnie hahhahah na mapie jest ta nazwa napisana, ale ja zawsze mówiłam asfelt i tak czytam Ciebie i myslę - o czym Ty gadasz? myslałam, że da sie ten asfalt ominąc jakims fajnym plenerkiem a tu d...Człowiek sie uczy całe życie Cytat:
Trzeba brac wszystkie ograniczenia pod uwagę![]() Za Rusinową od strony Palenicy, tak? ![]() Cytat:
![]() Tzn może ja jestem nieobiektywna, ale ja kocham tamto miejsce w ogóle Mam nadzieję, że sie nei rozczarujesz...Piekny widok na lewo na CZSG, na prawo na inne stawiki w dolince, przed toba w górze Koscielec, na jedenk bok Świnica i Kasprowy, na drugi poczatki Orlej ![]() Pieknie tam jest ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A to i tak za wieleCytat:
Cytat:
![]() To może 24 czy 25 byś przyjechała? Bedzie Beata, Sylwia i ja hahahhahahhahah
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

Ja przynajmniej tego nie lubię, dlatego lądujemy na Pardałówce. Pokoik fajnie wyposażony, z netem oczywiście, lodówką itp. No i z własną łazienką