FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-18, 20:22   #1501
Dorota5
Raczkowanie

Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Czy to oznacza,ze można jeśc litr lodów bakaliowych Grycana dzienni Jeeee
Niestety, nie polecam. Choruję cały dzień. I Doktorek nie byłby zadowolony. I poczucie winy mnie skręca. Ani mi się waż! Nawet o tym nie myśl

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez lakszmi Pokaż wiadomość
No to super W sumie nawet logiczne, bo jak schłodziłaś organizm litrem lodów to pewnie większość kalorii z nich poszła na ogrzanie
Raczej w tyłeczek poszła.... Zobaczymy za dwa, trzy dni
Stary 2010-07-18, 20:34   #1502
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

ja właśnie wróciłam z działeczki - było super - w sobote skwar na maxa i biegając za bąblem zjarałam se plecy wieczorem meeeeeega burza grilowalismy na tarasie pod wielkim parasolem i ulewa nam nie przeszkaszała, nawet ja ksie po plecach lało ale jak piorun z grzotem walnął na działce obok to była wielka ewakucja gdybyście widziały ten popłoch teraz sie z tego smiejemy, ale wczoraj to sie troszku przestraszylismy ... efekt - 2 osoby przewróciły się na schodach wejściowych do domu (śliskie kafelki + mega ulewa + bose stopy + drinki = upadek ); żeby było śmieszniej glebe zaliczył moj tata (chłp jak dąb rozwalił donice z kwoatami) i moja mama stwierdziliśmy - strarość nie radość ale to na wesoło było
napisze wam co ja miałam na ucztę: najpierw poszliśmy do wiejskiejgo sklepu na piwko (tradycja) zaczęłam od magnuma almond , kilka łyków piwa od męża, snaki serowo-szynko w ilości nieprzyzwoitej potem po powrocie do domku: 2 kiełbachy z grilla (smakowały mi jak nigdy) do tego chleb musztarda, ketchup, i kanapka z dżemem wiśniowym maminej roboty do tego słabe drineczki z colą light no i na tym byłby koniec gdyby nie to, ze najrzałam do szafki ze słodyczami ... wyciągnęłam jakieś małe paluszki, takie a'la twixy - ciasteczka oblane czekoladą ... były przepyszne; zjadałm grubo ponad pół opakowania i tego żałuję ...
dziś już był ładny dzień PW, ale oczywiście skusiałam się na kawałek ciasto drożdżowego
waga nie wiem ile wskazuje, bo tam nie miałam, ale jutro rano pewnie będzie załamka ....

w sobote bylismy nad jeziorkiem; wyskoczyłam w stroju kąpielowym; tata na mnie spojrzał, oblukał mnie od stów do głów, spojrzał na cycki i powiedział "widze, ze nie tylko z wagi ci zjechało" no comments
a bratowa zazdrośnie patrzyła
potem, jak bylismy 'na piwku' i tata zobaczył, ze wcinam magnuma i chipsy, powiedział "a co z twoją dietą!!??" ja mu wytłumaczyłam, że mam uczte itp.; a on na to " nawet nie masz pojęcia jaki byłem na plaży dumny, ze mam taką szczupłą córczkę" miło mi się zrobiło

no się rozpisałam .....

jutro poroto dzień, więc mam zamiar zrzucić ucztę ...

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-07-18 o 20:35
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 21:06   #1503
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Dziewczyny kopnijcie mnie w
Nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje, nie mogę przestać się obżerać Zaczęłam rano grzecznie od wieśniaka z otrębami, później musiałam iść po zakupy na obiad i oczywiście przy kasie były lody więc kupiłam i zjadłam magnum gold później gotowałam obiadek i go zjadłam czyli kurczak pieczony i cukinia faszerowana później wypiłam pokrzywę i gdy otworzyłam lodówkę zobaczyłam prince polo orzechowe i oczywiście zjadłam. Później znowu poprawiłam kurczaka i zjadłam kilka nektarynek. Jestem najedzona już strasznie a jednak ciągle mi się czegoś chce

I tak już błam na plusie a jak jutro stanę na wadze to pewnie się załamię

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 06:01   #1504
jestemtutylkonachwile
Zakorzenienie

Witam, mam pytanie do weteranek.
Jestem jeszcze na II fazie ale ok. 15 sierpnia wyjezdzam na wakacje gdzie nie uda mi sie utrzymać tego trybu.
Czy mam teraz przejsc na III faze utrwalic czesc utraconych kg a potem wrocic na IIfaze? Czy jeszcze pobyc na II fazie- moze uda mi sie zrzucic wiecej do 15ego tak zeby juz po rozpoczetej III fazie nie wracac na II- do celu brakuje mi ok.2kg wg Dukana a wg mnie 4kg, więc moze do czasu urlopu zdązyłabym to zrzucic.
Wiem ze chyba Ayu byla w takiej sytuacji ale nie pamietam jak sobie z tym poradziła. Z góry dziękuję za pomoc.
jestemtutylkonachwile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 08:31   #1505
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

tak jak przypuszczałam - dziś po wejściu na wagę załamka tak jak w sobote wazyłam 62,7kg, tak dziś rano 63,5kg no nieźle popłynęłam
dziś proto .... nawet śniadania calego nie zjadłam, bo te proto ciężko mi przez gardło przechodzą ostatnio ....

miłego dnia dziewczyny

Stary 2010-07-19, 08:41   #1506
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jestemtutylkonachwile Pokaż wiadomość
Jestem jeszcze na II fazie ale ok. 15 sierpnia wyjezdzam na wakacje gdzie nie uda mi sie utrzymać tego trybu.
Czy mam teraz przejsc na III faze utrwalic czesc utraconych kg a potem wrocic na IIfaze? Czy jeszcze pobyc na II fazie- moze uda mi sie zrzucic wiecej do 15ego tak zeby juz po rozpoczetej III fazie nie wracac na II- do celu brakuje mi ok.2kg wg Dukana a wg mnie 4kg, więc moze do czasu urlopu zdązyłabym to zrzucic.
Wiem ze chyba Ayu byla w takiej sytuacji ale nie pamietam jak sobie z tym poradziła. Z góry dziękuję za pomoc.
Najlepiej byłoby gdybyś do wyjazdu została na II (o ile wcześniej nie osiągniesz docelowej wagi), a na wyjeździe przeszla na III. Do wyjazdu masz prawie miesiąc, więc te 2 kg na pewo zejdzie. Nie ma sensu zaczynać teraz III fazy, bo przed wyjazdem i tak nie utrwalisz zrzuconych 6 kg. A jak schudniesz jeszcze to na wyjeździe będzie większa motywacja do trzymania diety

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
tak jak przypuszczałam - dziś po wejściu na wagę załamka tak jak w sobote wazyłam 62,7kg, tak dziś rano 63,5kg no nieźle popłynęłam
dziś proto .... nawet śniadania calego nie zjadłam, bo te proto ciężko mi przez gardło przechodzą ostatnio ....

miłego dnia dziewczyny
No przestań, to niecały kilogram, nie jest źle
lakszmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 08:50   #1507
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:

miłego dnia dziewczyny
A ja dzisiaj na wadze zobaczyłam 49 kg, czyli jestem 0,7 kg do przodu Tak też podejrzewałam po wczorajszym obżarstwie, na szczęście w pracy nie mam na to czasu więc mam nadzieję,że jutro będzie lepiej

Stary 2010-07-19, 09:22   #1508
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
A co waga na to?
nie wiem bo nie mam wagi al myślę, że może być dużo na +

Cytat:

miłego dnia dziewczyny
ehh mi też wczoraj po raz pierwszy na tej diecie ciężko twaróg przez gardło przechodził masakra....
Stary 2010-07-19, 11:34   #1509
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jestemtutylkonachwile Pokaż wiadomość
na wakacje na 3 faze, co bedzie to bedzie, jak sie bedziesz pilnowac (nawet przeliczajac chleb na lody to i tak powinno byc dobrze
po za tym na 3 fazie chudnie sie szybciej niz na drugiej i szybko pozbedziesz sie nadwyzki ewentualnej

-------------------
moja 3 faza wyglada jak 4 faza jem co chce - ale sie nie obzeram, nie jem prawie w ogole slodyczy itp. ale chleb mi w ogole nie wchodzi...

dzisiaj uczta - chrzciny mojej coreczki....
w sobote tez byla uzta czy nie wiem co... bo bylam na torcie urodzinowym u mojej bratowej - malutki kawalek zjadlam (chyba w ramach skrobi, bo w te upaly nic prawie nie jadlam, lacznie z ta skrobia i chlebem)

musze sie wziasc w garsc
chociaz waga stoi w miejscu i nie rosnie....
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 13:41   #1510
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Jak narazie grzecznie melduję,że zjadłam wieśniaka z otrebami (boszzz jak ciężko teraz o dobrego wieśniaka, nawet te z długą datą ważności są już kwaśne, na szczęście dzisiaj trafiłam na pysznego ) później zjadłam 2 nekatrynki a przed chwilą zupę brokułową. Czeka jeszcze kurczak, ale czuję sie dosyć pełna i pewnie zjem go dopiero w domu po pracy.

jednak zjadłam jeszcze w pracy ;(

Edytowane przez Dzi25
Czas edycji: 2010-07-19 o 15:22
Stary 2010-07-20, 07:23   #1511
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

cześć laseczki
melduję, ze po proto poniedziałku spadł wszystko, co nazbierałam przez ucztę, czyli -0,8kg
fajne ten patent na III fazie

a dziś mój owoc, o agrest ... baaaardzo dużo agrestu swojski, słodziutki z ilością pewnie przesadzę, ale przecież zjeśc trzeba
wczoraj mroziłam porzeczki, więc w sobote na uczte tarta z porzeczkami

milego dnia

Stary 2010-07-20, 08:00   #1512
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
cześć laseczki
melduję, ze po proto poniedziałku spadł wszystko, co nazbierałam przez ucztę, czyli -0,8kg

a dziś mój owoc, o agrest ... baaaardzo dużo agrestu swojski, słodziutki z ilością pewnie przesadzę, ale przecież zjeśc trzeba

milego dnia
Mi po 1 dniu skrobiowym i 1 zwykłym zleciała ponad połowa tego, czego dorobiłam się na sobotniej mega uczcie, ale przed proto jeszcze jedna uczta, więc zobaczymy hehe. Dzisiaj idę do koleżanki, więc pewnie będą grzechy, jakiegoś drinka pewnie nie odmówię.

A z owocoami to już się rozhulałam na dobre. W ogóle nie pilnuję tych porcji. Zapominam, ale nie będę się tym przejmować. Niech to będą moje grzechy W ogóle to doszła mi dodatkowa porcja owoców, bo od kilu dni piję koktail z diety strukturalnej (na piękną skórę hihi). Jednym ze składników tego koktailu jest łyżka zarodków pszennych, a to też nie bardzo dukanowe.
Stary 2010-07-20, 08:03   #1513
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
cześć laseczki

milego dnia
Ja dzisiaj mam mocne postanowienie zrobienie sobie proto dnia bo znowu poszło +0,1 kg do góry. Mam nadzieje,że jutro po mojej nadwyżce nie będzie już śladu

A tak wogóle nie wiem co się ze mną dzieje Nigdy,nawet przed dietą nie jadłam słodyczy a teraz dosłownie rzucam się i pożeram Gdzie moja wola jakakolwiek (już nawet nie piszę ,że silna) i mam nadzieje,ze wytrzymam dzisiaj na samych białkach,wiem że to śmiesznie brzmi po II fazie bo szłam systemem 5/5 i świetnie dawalam radę

Stary 2010-07-20, 08:11   #1514
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
A tak wogóle nie wiem co się ze mną dzieje Nigdy,nawet przed dietą nie jadłam słodyczy a teraz dosłownie rzucam się i pożeram Gdzie moja wola jakakolwiek (już nawet nie piszę ,że silna) i mam nadzieje,ze wytrzymam dzisiaj na samych białkach,wiem że to śmiesznie brzmi po II fazie bo szłam systemem 5/5 i świetnie dawalam radę
ja mam identycznie przed dietą słodycze jadłam sporadycznie, a teraz .... nie potrafię się oprzeć a jak na złośc, mój mąz uważa, ze ze dużo schudłam i do torebki podrzuca mi batony no a jak już go zobacze, to musze zjeść
na szczęscie po takich, nawet codziennych grzeszkach, waga nie wariuje
nawet wczoraj na proto zjadlam jedną pralinę, bo koleżanka z chorwacji przywiozła; chciałam zostawić na dzisiaj, ale nie wytrzymałam i zjadłam do drugiego śnidania ale jak pisałam wczeniej- mimo wszystko mega spadek mnie dziś przywitał

ale naprawdę na III fazie trzeba mieć mega silną wolę, której ja najwidoczniej nie mam

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-07-20 o 08:12
Stary 2010-07-20, 08:18   #1515
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:

ale naprawdę na III fazie trzeba mieć mega silną wolę, której ja najwidoczniej nie mam
ja też jej już nie mam, po prostu nie mogę się opanować

Stary 2010-07-20, 10:00   #1516
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:

ehh mogę powiedzieć o sobie to samo
wczoraj dodatkowa porcja owocu była w postaci brzoskwini a póxniej to juz totalny grzech o 22 zjadłam 8 kostek milki z nadzieniem toffi i orzechami laskowymi
tylko np. w ogóle posiłków skrobiowych nie jem masakra jak dla mnie ta III faza, boję się, że przytyłam a nie mam dostępu do wagi
Stary 2010-07-20, 10:14   #1517
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
wczoraj dodatkowa porcja owocu była w postaci brzoskwini a póxniej to juz totalny grzech o 22 zjadłam 8 kostek milki z nadzieniem toffi i orzechami laskowymi
tylko np. w ogóle posiłków skrobiowych nie jem masakra jak dla mnie ta III faza, boję się, że przytyłam a nie mam dostępu do wagi
Ja mam złoty środek na takie zachcianki: nie mam w domu żadnych słodyczy niedukanowych. Jak mnie najdzie na słodkie to robię coś dukanowego, najczęściej serek albo jogurt z owocami, albo po prostu jem słodkiego owoca. Przedwczoraj zrobiłam nutellę, nie smakowała mi
Stary 2010-07-20, 10:36   #1518
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam złoty środek na takie zachcianki: nie mam w domu żadnych słodyczy niedukanowych. Jak mnie najdzie na słodkie to robię coś dukanowego, najczęściej serek albo jogurt z owocami, albo po prostu jem słodkiego owoca. Przedwczoraj zrobiłam nutellę, nie smakowała mi

kurcze mnie w sumie nie ciągnie jakoś masakrycznie na slodkie ale wkładałam chleb do zamrażarki i tam mi sie rzuciła w oczy ta zamrożona czekoladka i tylko jedną kostkę zabrałam ale że byłam wkurzona jedną sytuacją i chodziłam nabuzowana to w końcu zjadłam resztę a nie mieszkam sama, więc nie mogę innym zabronić kupować słodyczy a tą czekoladę ( taką dużą) dostałam a i tak oddałam mojej mamie no ale nie zdązyła jej zjeśc całej i w końcu ja ją capnęłam
nutellę to ja prawie codziennie robie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Podziwiam naprawdę te osoby, które nie grzeszą na III fazie
Stary 2010-07-20, 10:58   #1519
Dorota5
Raczkowanie

Hej, dziewczyny. Coś się sypiemy. Musimy coś z tym począć. Nie wiem. Może umówmy się. 1) znajdujemy dziś godzinkę czasu dla siebie i tylko dla siebie. 2)siadamy wygodnie w fotelu, na łóżeczku, na kocyku w ogrodzie, wszystko jedno. 3) Czytamy od nowa rozdział książki Dukana o III fazie. 4)oglądamy zdjęcia, które przypomną nam, jak wyglądałyśmy. 5)oglądamy się w lustrze i pytamy same siebie, czy lody bakaliowe Grycana, milka z nadzieniem toffi, pysze batoniki, za wielkie porcje owoców są warte utraty tego, co osiągnęłyśmy. 6) zależnie od odpowiedzi na to pytanie albo idziemy do sklepu kupić coś przesłodkiego, albo bierzemy się w garść. Uzmysławiamy sobie, że trzecia faza jest cudowna. Tak dużo można na niej jeść. Ale jednak są ograniczenia. I obiecujemy sobie, że ich przestrzegamy! 7) ważymy się za tydzień. Będziemy ważyły tyle co na starcie trójki. A nawet mniej. Taki mały kroczek, żeby wrócić na właściwe tory. Co Wy na to?
Stary 2010-07-20, 13:36   #1520
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny. Coś się sypiemy. Musimy coś z tym począć. Nie wiem. Może umówmy się. 1) znajdujemy dziś godzinkę czasu dla siebie i tylko dla siebie. 2)siadamy wygodnie w fotelu, na łóżeczku, na kocyku w ogrodzie, wszystko jedno. 3) Czytamy od nowa rozdział książki Dukana o III fazie. 4)oglądamy zdjęcia, które przypomną nam, jak wyglądałyśmy. 5)oglądamy się w lustrze i pytamy same siebie, czy lody bakaliowe Grycana, milka z nadzieniem toffi, pysze batoniki, za wielkie porcje owoców są warte utraty tego, co osiągnęłyśmy. 6) zależnie od odpowiedzi na to pytanie albo idziemy do sklepu kupić coś przesłodkiego, albo bierzemy się w garść. Uzmysławiamy sobie, że trzecia faza jest cudowna. Tak dużo można na niej jeść. Ale jednak są ograniczenia. I obiecujemy sobie, że ich przestrzegamy! 7) ważymy się za tydzień. Będziemy ważyły tyle co na starcie trójki. A nawet mniej. Taki mały kroczek, żeby wrócić na właściwe tory. Co Wy na to?
Ehhh to co napisałaś brzmi jakby to było takie proste, a ja mam ślinotok nawet jak tylko pomyślę o prince polo orzechowym

Jak narazie trzymam się dzielnie: zjadłam wieśniaka z otrębami, udko z kurczaka i jogurt pitny a jeszcze czeka jeden wieśniak a wieczorkiem zrobię dukanowe naleśniki z serem

Stary 2010-07-20, 14:37   #1521
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
nawet nie masz pojęcia, jak ta czekolada za mną chodzi na szczęście u mnie w sklepie osiedlowym jej nie ma

Cytat:
mnie jak najdzie na słodkie, to albo ide do sklepu albo ide spać, jak już zamknięte, ale wówczas rano kupuje i tak zjadam

Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny. Coś się sypiemy. Musimy coś z tym począć. Nie wiem. Może umówmy się. 1) znajdujemy dziś godzinkę czasu dla siebie i tylko dla siebie. 2)siadamy wygodnie w fotelu, na łóżeczku, na kocyku w ogrodzie, wszystko jedno.3) Czytamy od nowa rozdział książki Dukana o III fazie. 4)oglądamy zdjęcia, które przypomną nam, jak wyglądałyśmy. 5)oglądamy się w lustrze i pytamy same siebie, czy lody bakaliowe Grycana, milka z nadzieniem toffi, pysze batoniki, za wielkie porcje owoców są warte utraty tego, co osiągnęłyśmy. 6) zależnie od odpowiedzi na to pytanie albo idziemy do sklepu kupić coś przesłodkiego, albo bierzemy się w garść. Uzmysławiamy sobie, że trzecia faza jest cudowna. Tak dużo można na niej jeść. Ale jednak są ograniczenia. I obiecujemy sobie, że ich przestrzegamy! 7) ważymy się za tydzień. Będziemy ważyły tyle co na starcie trójki. A nawet mniej. Taki mały kroczek, żeby wrócić na właściwe tory. Co Wy na to?
dla mnie już pkt 1 nierealny ... a szkoda ....

staiwrdziłam, ze jestem dziwna - rano wpierdzieliłam batona, ale jak dziś były imieniny w pracy to nie ruszyłam ani grama ciasta, ciasteczka, orzeszka czy soku jakoś w tym momencie miałam silną wolę by nie ulec pokusie czyżbyy przy ludziach jakoś się motywuję??

Stary 2010-07-20, 14:53   #1522
Emila3000
Zakorzenienie

u mnie jest na odwrot
chleba chyba nie jadla od tygodnia, skrobi tez nie moge w siebie wcisnac
uczty tez nie za bardzo mi wychodzą, do slodyczy mnie nie ciagnie, owoce w siebie wmuszam,
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 15:26   #1523
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
mnie jak najdzie na słodkie, to albo ide do sklepu albo ide spać, jak już zamknięte, ale wówczas rano kupuje i tak zjadam
No widzisz, a ja jestem za leniwa, żeby wyjść specjalnie po coś słodkiego. Na palcach jednej ręki mogłabym policzyć przypadki w których ochota na słodkie wyngała mnie z domu

Ogólnie uwielniam słodycze, szczególnie czekolady (najróżniejsze i w każdej postaci) i cukierki czekoladowe (trufle, michałki). Generalnie słodkie pod każdą postacią mi wchodzi, ale powyższe lubię najbardziej.
Już przed dietą miałam metodę, żeby nie kupować do domu słodyczy, bo jak były to jadłam tak długo, aż się skończyły. Taki słodyczowy kompuls, więc w domu nie mogę mieć i już przywykłam. Całe szczęście, że jestem taka leniwa

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
u mnie jest na odwrot
uczty tez nie za bardzo mi wychodzą, do slodyczy mnie nie ciagnie, owoce w siebie wmuszam,
Oj niedobrze, a może Ty chora jesteś? Jedz ładnie trzeciofazowo, żeby Cię jojo nie spotkało.

W sumie nie wiem co jest większym problemem: zmuszać się żeby jeść, czy żeby nie jeść...
Stary 2010-07-20, 16:40   #1524
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie masz pojęcia, jak ta czekolada za mną chodzi na szczęście u mnie w sklepie osiedlowym jej nie ma
ciesz się, że jej nie ma, u mnie też nie ma, zjadłam i nie kupie w sumie przez całą dietę nawet jak chodziłam po sklepie to sie nie skusiłam na słodycze, teraz tez nie kupuje, grzesze tylko dlatego, że coś jest w domu albo ktoś mnie poczęstuje, wczoraj te brzoskiwnia to tez tylko dlatego, że mama kupiła

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
u mnie jest na odwrot
rozumiem, że słodycze czy chleb, ale owoce?? to trochę dziwne
żebyś w anoreksje nie popadła

Cytat:
W sumie nie wiem co jest większym problemem: zmuszać się żeby jeść, czy żeby nie jeść...
chyba na równi
Stary 2010-07-20, 18:31   #1525
eliza40
Zakorzenienie

eetam widzę,że tylko o słodyczach piszecie co zjadłyście nie potrzebnie,albo za dużo.W sobotę przechodzę na III i potrzebuję wsparcia i pomocy.
No także dziewczynki brać się za swoją silną wolę ,bo szkoda zaprzepaścić tego co osiągnęłyście.Cieszyc się z III bo ona oznacza ,że osiągnęłyście swój cel,a nie było łatwo prawda ?
Sprawdzę potem czy jeszcze marudzicie
Stary 2010-07-20, 20:06   #1526
nillka88
Zakorzenienie

no ja pomarudzę
zjadłam takiego normalnego naleśnika tzn. 2 ze zwykłej mąki i mleka, z twarogiem i jogurtem i do tego sos wiśniowy

tak myślę ze jutro będzie uczta a później dwa dni proto bo to mi sie juz naprawde wymyka
Stary 2010-07-20, 20:44   #1527
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Ja też będę marudziła, wszystko pięknie-prot dzień jak się patrzy i co? właśnie zjadłam prince polo

Stary 2010-07-20, 22:06   #1528
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Witam Was kochane , gdzie wasza silna wola?? Co sie z Wami dzieje ??Brac sie szybko w garsc i nie poddawac sie .Co ja mam powiedziec jak ja jestem juz od 29 marca na III ?? To jest dopiero długo ale nie po to schudłam zeby teraz to wszystko zaprzepascic bo czegos tam mi sie chce . Pewnie ze sie chce ale sie nie poddaje ,nie po to całe zycie czekałam na ta wage Tak na koniec wypowiedzi moja waga na dzien dzisiejszy wynosi 61,5kg. a te które dobrze pamietaja to wiedza ze zaczynałam z waga 92kg. Na III w marcu przechodziłam z waga 67,6kg. Koniec III fazy mam na 2 grudnia wiec jeszcze troche mi zostało i nie narzekam Dajcie sobie na pulpit komputera zdjecie sprzed odchudzania ,moze to da Wam wieksza motywacje do dalszej walki

Edytowane przez gosiaika
Czas edycji: 2010-07-20 o 22:32
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 07:28   #1529
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
ciesz się, że jej nie ma, u mnie też nie ma, zjadłam i nie kupie w sumie przez całą dietę nawet jak chodziłam po sklepie to sie nie skusiłam na słodycze, teraz tez nie kupuje, grzesze tylko dlatego, że coś jest w domu albo ktoś mnie poczęstuje, wczoraj te brzoskiwnia to tez tylko dlatego, że mama kupiła
ja też nie kupuje, ale mój mąż codzinnie mi coś słodkiego przynosi; wczoraj - czekolada nusswiser ... bo kiedyś kiedyś mu wspomnialam, ze bym z chęcią zjadła no i tak codziennie; ale wczoraj tej czeko nie otworzylam nawet leży w lodówce i czeka na uczte .... moze doczeka
dziś przyjeżdża do mnie kuzynka w gości; że to środek tygodnia, to ciasta nie chce mi się robić; pójde więc na latwiznę i kupię jakieś ciacha w sklepie ... no i pewnie nie opre się pokusie

u mnie mimo ewidentnych grzechów kolejny spadek

Stary 2010-07-21, 07:49   #1530
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
ja też nie kupuje, ale mój mąż codzinnie mi coś słodkiego przynosi; wczoraj - czekolada nusswiser ... bo kiedyś kiedyś mu wspomnialam, ze bym z chęcią zjadła no i tak codziennie; ale wczoraj tej czeko nie otworzylam nawet leży w lodówce i czeka na uczte .... moze doczeka
dziś przyjeżdża do mnie kuzynka w gości; że to środek tygodnia, to ciasta nie chce mi się robić; pójde więc na latwiznę i kupię jakieś ciacha w sklepie ... no i pewnie nie opre się pokusie

u mnie mimo ewidentnych grzechów kolejny spadek
U mnie mimo ewidentnych grzechów spadku niestety brak, nawet po proto dniu ;( Dziś zobaczyłam na wadze jedyne - 0.1 kg ;( Aktualnie jestem do przodu 0,6 kg i musze się wziąć w garść bo będę jednym z nielicznych przypadków efektu jojo na Dukanie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości