MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 21:46   #2731
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20782997]numer roku zrobiłam mam nowa butle, umyłam, wyparzyłam, mleko dałam ale zaślepki nie zdjęłam [/QUOTE]
i co? dziecko się nie najadło?

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie kaszkę dla niemowlaczków kakaowa i będe jeeeść
zaraz Ci Maksia podeśle, bo to jego ulubiona.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
A ja się chwalę zdjęciami z Londynu.

Spędziliśmy 12 godzin poza domem.Mała przespała wiekszosć czasu.Budziła sie tylko na karmienie i przewijanie.Zanim znalazłam miejsce do karmienia to się troszkę podarła ale tak było ok.
fajna wyprawa.
Sama bym znów na Londyn do siostry uderzyła, ale z dwójką dzieci odprawę celną zaliczyć, bagaży pilnować,... chyba bym nie dała rady, muszę poczekać aż Maksiu bardziej rozważny będzie, i będzie się mnie trzymał.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Generalnie dużo czytam o papu i wszędzie jest o zastępowaniu posiłku typu mleko jakimś obiadkiem, nie bardzo to widzę... Mam nie dać mleka i dać ziemniaczki? Tylko jak to zrobić jak dziecko nauczone, że jedzenie to mleko? Ziemniaczka nie potraktuje jak przegryzkę?
nic się nie martw... jak po tygodniu czy półtora dojdziesz do ilości jednego słoiczka zjadanego w trakcie jednego posiłku (albo pół- nie pamiętam, muszę erknąć w notatki ) to wierz mi, Danielek już mlekiem nie będzie chciał popić.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:59   #2732
biankaaa
Zadomowienie

Hej,

dawno sie nie odzywałam ale w zasadzie dopiero Was nadrobiłam Byczylismy sie z dzieciaczkami prawie 2 tygodnie na wsi u dziadków. Super było - Blanka wyszalała sie za wsyztskie czasy, Wit korzystał ze świeżego powietrza i nielimitowanych spacerów po urokliwych, wiejskich dróżkach Ja odżyłam i nabrałam sił

Moje drogie, wy piszecie czy w pieluszki rozm 2 nie zaczac dziecka zapinac, a moj synek krasnalek co za 2 dni dopiero 2 mce skonczy, juz od 2 tygodni w Pampersach rozm 3 smiga. Dwojki juz sie nie dopinały. Wit tydzien temu ważony miał prawie 6,2 kg, ubranka nosimy na 68 cm, sporadycznie 62, a zdaża sie ze i 74))
Pediatra twierdzi, ze wsyztsko w porzadalu - mlody jest tylko na piersi, je srednio co 2,5-3h (w upały czesciej chcial sie poic). Czasami dopajam go wodą. W nocy je 2 razy o stałych porach, reszte przesypia
W dzien z reguly sprawdza sie nam Latwy Plan. Jedzenie - jakies 45min-1godz aktywnosci - spanie srednio 1,5-2godz.

Co do diety to jem wsyztsko bez wyjatków. Zrestza nadal mam apety pasibrzucha, na szczescie mlody ladnie wsyztsko wysysa i waga stoi w miejscu;P
Co do diety to już kiedyś wklejałam tego linka, ale być może komuś jeszcze pomoże:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...as=1&startsz=x

Od 2 tygodni biorę Azalię - poki co zadnych upierdliwych plamien nie zauwazylamKiedy sie u Was zaczely?

Na koniec wklejam Wita Na jednym ze zdjeć z tatą i siostra podczas wyprawy wózkowej.
BTW Wit powoli wyrasta z gondolki Quinny:P Kminię co dalej z tym zrobić...
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 22:03   #2733
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
a
Na koniec wklejam Wita Na jednym ze zdjeć z tatą i siostra podczas wyprawy wózkowej.
duży chlopak z niego. A Blanka śliczna, będzie łamać serducha płci brzydkiej.

margo, szaja, to jak? Ustalamy spotkanie na środę 28 lipca?
Może jeszcze inne Ślązaczki dołączą?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 22:05   #2734
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
O raju... Jak raz na dobę i tylko tyle i nie masz kamieni w piersiach i nie bolą jak cholera, to żadne zapalenie Ci nie grozi. Nim się obejrzysz będzie po mleku...
Robią się twardawe po zewnętrznych bokach tylko, a wczoraj jeszcze u góry. Zaraz je rozmasuję lekko i mąż odciśnie nadmiar

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
ja jeszcze lód przykładałam żeby zastojów nie było bo mi się taki grudy porobiły
o niiieee, zimna nie zniesę

A wkładki nieraz mi zamakają ale cóż.. zmieniam tylko

cyce zaczęły lekko bolec wiec je wymasowałam i wydoiłam z jednej 25ml a z drugiej 20ml. I są już miękkie jutro też będę zwlekać z odciąganiem i postaram się ściągnąć jeszcze mniej albo tyle samo, nie więcej.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-07-19 o 23:27
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 22:23   #2735
kasiaaX
Rozeznanie

hejka wyrzucało mnie z wizażu...co jest?

Cytat:
I ona tę godzinę tego smoka tak w buzi trzyma??
nie, nie trzyma, ja waruje przy łóżeczku i jak zacznie wypluwac i marudka to jej wkładam smonia dopóki nie uśnie...

Dziekujemy za wszystkie komplementy

Lea - a jak sobie mnie wyobrazałaś? to wcale nie głupie,że inaczej...to norma w wirtualnym swiecie.

Dziewczyny ja już nie mogę - moja mała nie może sie znów przestawic na tryb dzienno- nocny. dzień jest od spania, a noc od budzenia co 2,3 godziny... budzenie w dzien nie sprawdza sie, mała sie nie daje...powiedzcie że to minie jak zacznie reagowac na otoczenie...może wtedy bedzie bardziej aktywna w dzień... bo taką mam nadzieję...
Stary 2010-07-19, 22:44   #2736
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Daniel tylko oczy trze jak zmęczony. I nosek. Poza tym rączki nadal nie są jego.
Luizka też trze nosek i oczka jak jest zmęczona. No i zaczęła się przygladać rączkom i od tygodnia wkłada je do buzi i głośno smokta

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20782997]numer roku zrobiłam mam nowa butle, umyłam, wyparzyłam, mleko dałam ale zaślepki nie zdjęłam [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
----------------------------
A ja się chwalę zdjęciami z Londynu.

Spędziliśmy 12 godzin poza domem.Mała przespała wiekszosć czasu.Budziła sie tylko na karmienie i przewijanie.Zanim znalazłam miejsce do karmienia to się troszkę podarła ale tak było ok.
Fajna rodzinka

kardashi, Ty chcesz już wprowadzać jakiś inny pokarm? Karmisz piersią, tak? Ja też bym jucz chciała, ale można chyba dopiero w 6 miesiącu

Luiza już częściej wietrzy dłonie, nie trzyma tak często piąstek

Dzisiaj jak zwykle spanko o 21.30 Podoba mi się taka pora.

http://demotywatory.pl/uploads/20100..._olabodzio.jpg

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 23:15   #2737
velluto
Zadomowienie

Witam
Troszke mnie nie bylo ale podczytuje od czasu do czasu
U nas w miarę ok, choc dzis wieczorem mała dała nam niezle popalić

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny głupie pytanie zadam- czy kupki waszych dzidziów karmionych piersią śmierdzą intensywnie i tak kwasowo? Bo szukając po necie o tych kupkach z nitkami krwi natknęłam się na taką informację że kupki dzieci karmionych piersią powinny być raczej bezwonne- jak śmierdzą kwasowo to coś jest nie tak.
Mi już ręce opadają sama nie wiem co myśleć. Na co to moje dziecko może jeszcze być uczulone
Gdzie nie poczytam to pisze kupa śluzowata+ nitki krwi to alergia. A moja pediatra powiedziała że śluz jest w kupie ok.
Ja karmię tylko i wylacznie piersią a kupy sa tak "pachnące", że po przewijaniu trzeba wietrzyc pokój nie przyszłoby mi do głowy, że zapach ma znaczenie. Wszedzie spotykam sie tylko z informacjami dot. koloru... A i kupy sa tak rzadkie, że zwylke wypływają z pieluchy. Tez tak masz? Wczesniej były mniej płynne
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 23:49   #2738
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20786328]d

to jako pierwsze posiłki, tak?
zacznij od jednoskładnikowych, bo w razie ewentualnego uczulenia, łatwiej ustalić co uczula. Maksiu zaczynał d marchewki. Pierwszego dnia tylko łyżeczka- krzywił się, drugiego dnia- trzy łyżeczki, aż po tygodniu doszliśmy do całego słoiczka. Po tygodniu marchewkowym wprowadziłam jabłuszko- które znów podawałam powoli przez tydzień- to czas na pojawienie się ewentualnego uczulenia. itd...[/QUOTE]

A jak tak dawałaś te łyzeczki to te danie ze słoiczka czy sama gotowałaś ?? Jak ze słoiczka to za każdym razem nowy czy można tak trzymac jakiś czas otwarte ??

Cytat:
Hej,

dawno sie nie odzywałam ale w zasadzie dopiero Was nadrobiłam Byczylismy sie z dzieciaczkami prawie 2 tygodnie na wsi u dziadków. Super było - Blanka wyszalała sie za wsyztskie czasy, Wit korzystał ze świeżego powietrza i nielimitowanych spacerów po urokliwych, wiejskich dróżkach Ja odżyłam i nabrałam sił

Moje drogie, wy piszecie czy w pieluszki rozm 2 nie zaczac dziecka zapinac, a moj synek krasnalek co za 2 dni dopiero 2 mce skonczy, juz od 2 tygodni w Pampersach rozm 3 smiga. Dwojki juz sie nie dopinały. Wit tydzien temu ważony miał prawie 6,2 kg, ubranka nosimy na 68 cm, sporadycznie 62, a zdaża sie ze i 74))
Pediatra twierdzi, ze wsyztsko w porzadalu - mlody jest tylko na piersi, je srednio co 2,5-3h (w upały czesciej chcial sie poic). Czasami dopajam go wodą. W nocy je 2 razy o stałych porach, reszte przesypia
W dzien z reguly sprawdza sie nam Latwy Plan. Jedzenie - jakies 45min-1godz aktywnosci - spanie srednio 1,5-2godz.

Co do diety to jem wsyztsko bez wyjatków. Zrestza nadal mam apety pasibrzucha, na szczescie mlody ladnie wsyztsko wysysa i waga stoi w miejscu;P
Co do diety to już kiedyś wklejałam tego linka, ale być może komuś jeszcze pomoże:

Od 2 tygodni biorę Azalię - poki co zadnych upierdliwych plamien nie zauwazylamKiedy sie u Was zaczely?

Uu.. Wit jaki duużyy jeest

Mi wystąpiły po tygodniu..
i to nie plamienia.. a krwotok normalnie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Luizka też trze nosek i oczka jak jest zmęczona. No i zaczęła się przygladać rączkom i od tygodnia wkłada je do buzi i głośno smokta

Fajna rodzinka

kardashi, Ty chcesz już wprowadzać jakiś inny pokarm? Karmisz piersią, tak? Ja też bym jucz chciała, ale można chyba dopiero w 6 miesiącu

Luiza już częściej wietrzy dłonie, nie trzyma tak często piąstek

Dzisiaj jak zwykle spanko o 21.30 Podoba mi się taka pora.

W 6? Zartujesz
Ja z radością czytam etykietki ze słoiczków ze od 4 mies i tylko patrze co na pierwsze a Ty mi mówisz że od 6 mies

Alee ja planuje w 4 mies zakończyć swe karmienie piersią.. to dalej będzie ze od 6 mies ??

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 08:12   #2739
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20786872]

nic się nie martw... jak po tygodniu czy półtora dojdziesz do ilości jednego słoiczka zjadanego w trakcie jednego posiłku (albo pół- nie pamiętam, muszę erknąć w notatki ) to wierz mi, Danielek już mlekiem nie będzie chciał popić.[/QUOTE] Mówisz? To dobrze. )

Cytat:

Ale duży chłopczyk.

Hmm... Mój też wyrasta z Quinny. Teraz nie wiem czy ona taka mała, czy największe forumowe chłopaki akurat przypadkiem jeżdżą w Quinny.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:
A jak tak dawałaś te łyzeczki to te danie ze słoiczka czy sama gotowałaś ?? Jak ze słoiczka to za każdym razem nowy czy można tak trzymac jakiś czas otwarte ??

W 6? Zartujesz
Ja z radością czytam etykietki ze słoiczków ze od 4 mies i tylko patrze co na pierwsze a Ty mi mówisz że od 6 mies

Alee ja planuje w 4 mies zakończyć swe karmienie piersią.. to dalej będzie ze od 6 mies ??
Na każdym słoiczku jest napisane, że 48h w lodówce, pod warunkiem, że nie podajesz bezpośrednio ze słoika (czyli zawartość nie ma kontaktu ze śliną dziecka) i nie podgrzewasz całości, tylko wyjmujesz ile Ci trzeba i tyle grzejesz.

Taki jest system. Przy swoim mleku po 6, na modyfikowanym po 4.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 08:20   #2740
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Już kropka odpowiedziała

Pamiętacie, że mamy jeszcze KLUB i TO https://wizaz.pl/forum/group.php?do=...cussionid=1040

Luiza

Stary 2010-07-20, 09:04   #2741
kropka75
Zakorzenienie

Dziewczynki - gdyby któraś chciała ten Sab Simplex z Czech (notabene to to samo co niemiecki, ten sam producent) to służę. Kupiłam i dotarł.
Mam kilka sztuk, jak ktoś potrzebuje niech da cynk, podzielę się.

Stary 2010-07-20, 09:12   #2742
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Czekam na odpowiedź od kuzynki, która miała mi sprzedać, ale musi poszukać czy ma jeszcze jakieś nierozpakowane. W razie czego jestem chętna.

Luiza

Stary 2010-07-20, 09:19   #2743
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Nie będę chwalić mojego dziecka,bo boję się,że przechwalę Ale gdyby był codziennie taki jak dziś byłoby super Zasnął w dzień,to wyprowadziłam na ogród i spał ponad trzy godziny A u niego to rzadkość... Nie to,że nie płakał dziś wcale. Płakał,ale w umiarkowanej ilości
Jak czytam o Waszych dzieciaczkach,to się doczekać nie mogę kiedy mój będzie np.gaworzył. Fajnie tak mądrze już mi się przygląda i śmieszne dziubki robi kiedy mówię do niego. Puszcza też bańki ze śliny Dziś uśmiechnął się też kiedy nie spał,ale myślę,że to jeszcze nie "ten" uśmiech. Nawijam do niego cały czas,to mam nadzieję,że już wkrótce odwdzięczy mi się tym samym. A dziś jak spał w ogrodzie w wózku zsunął się tak,że nóżki miał podkulone jak żabka

Co do diety,to ja jem dużo różnych rzeczy i kurczaka pieczonego i mizerię i jabłka (całe) i sok z jabłek piję i pomidory jem itp. Koleżanka powiedziała mi,że trzeba jeść po trochu wszystkiego,bo dziecko nie nabędzie dobrych bakterii w jelitach. Nie piję kawy,a herbatę bezkofeinową A smażone też czytałam w necie,że mamusi na wątrobę nanic,a nie dziecku A mleko wartościowe będzie nawet jeśli wodę tylko pić będę. Dlatego jak ktoś chce zrzucać kg,to nie musi się objadać
Moja jakoś równocześnie z puszczaniem baniek zaczęłą się chichrać, więc to pewnie lada dzień będzie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20786328]dzięki wszystkim za miłe słowa , czuję się teraz jak nastolatka... normalnie nie wiem, czy moge się piwka z mężem napić.

szaja, ja na początku dodawałam do mleka kliek ryżowy- ponoć zatwardza, ale u nas problemów nie było., wpierw jedna łyżeczka do całej butelki, potem dwie, ... i aż do siedmiu doszłam, i gdzieś przy kilku miarkach zmieniłam smoczek na trójprzepływowy.
Ps. Fajnie śpiewasz. Mi to słoń na ucho nadepnął.

spoko, może być u margo. Czyli gdzie? W Knurowie?
Raz w życiu tam była dawno, dawno temu.. i z tego co pamiętam za cholerę tam trafić nie umiałam, krążyłam od Gliwic do Rybnika i z powrotem, a do Knurowa drogi nie znalazłam...w końcu z przystanka jakiegoś chłopaka zgarnęłam i pojechał ze mną.
Ale teraz jest nawigacja, więc jak dla mnie no problem.
To jak? Dogadujemy szczegóły spotkania?
Ja bym wolała 28- w środę.

to jako pierwsze posiłki, tak?
zacznij od jednoskładnikowych, bo w razie ewentualnego uczulenia, łatwiej ustalić co uczula. Maksiu zaczynał d marchewki. Pierwszego dnia tylko łyżeczka- krzywił się, drugiego dnia- trzy łyżeczki, aż po tygodniu doszliśmy do całego słoiczka. Po tygodniu marchewkowym wprowadziłam jabłuszko- które znów podawałam powoli przez tydzień- to czas na pojawienie się ewentualnego uczulenia. itd...[/QUOTE]

Z mężem nie, z nami - tak

A w jakim czasie dodawałaś? Ile Maksiu miał?

Dzięki

Jestem na tak

Ja też od marchewki chcę zacząć, ale chyba sama kilka słoiczków porobię. To chwila moment jest.

Cytat:

Nie, jako pierwsze jabłko, a po nim marchewka.
Ziemniory to potem. Choć nic nie wiem o alergii na ziemniaki czy szpinak.

Choć ja na alergię i tak nie liczę, u mnie nie ma alergików w domu.
A ja wiem Mój kuzyn miał alergię na ziemniaczory Zresztą, on na wszystko miał prawie alergię, ciągle odczulania miał, na szczęście teraz zostały mu jakieś pyłki tylko.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20786872]i co? dziecko się nie najadło?

nic się nie martw... jak po tygodniu czy półtora dojdziesz do ilości jednego słoiczka zjadanego w trakcie jednego posiłku (albo pół- nie pamiętam, muszę erknąć w notatki ) to wierz mi, Danielek już mlekiem nie będzie chciał popić.[/QUOTE]

Dobrze, że nie mówi jeszcze, bo by matce nagadała

Te najmniejsze słoiczki nawet to mają aż 130ml, czyli tyle, ile dziecię powinno wcinać w 3 miesiącu średnio!

Cytat:
Hej,

Duuuży facet Ale ładniusi W ogóle córa, synek i małż podobni są bardzo

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20787413]

margo, szaja, to jak? Ustalamy spotkanie na środę 28 lipca?
Może jeszcze inne Ślązaczki dołączą?
[/QUOTE]

Ok.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Robią się twardawe po zewnętrznych bokach tylko, a wczoraj jeszcze u góry. Zaraz je rozmasuję lekko i mąż odciśnie nadmiar

o niiieee, zimna nie zniesę

A wkładki nieraz mi zamakają ale cóż.. zmieniam tylko

cyce zaczęły lekko bolec wiec je wymasowałam i wydoiłam z jednej 25ml a z drugiej 20ml. I są już miękkie jutro też będę zwlekać z odciąganiem i postaram się ściągnąć jeszcze mniej albo tyle samo, nie więcej.
Mąż odciśnie czy odessie?

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
hejka wyrzucało mnie z wizażu...co jest?

Nabroiłaś, to cię wyrzuciło

Cytat:

Fajna rodzinka

No ale tak naprawdę co się stanie, jeśli piersiowe dziecię dostanie coś inneg po 4 miesiącu

Fajna fota

Cytat:

W 6? Zartujesz

Wydaje mi się, że jak modyfikowane traktować.

Dziewczę zjadło o północy, potem o 6 rano wciągnęła 150ml i do teraz spało Coś tam się dzieje w łóżeczku, ruch jakiś, dźwięki...

Trzymajcie kciuki, dzisiaj idę ważyć córę, mam nadzieję, że jest ok A potem spotkanie z Sialą
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 09:31   #2744
olivka_7
Zakorzenienie

Hehe mówiłam że pytanie o kupę głupie ale dzięki za odpowiedzi
Dziś znów kupki w normie, więc czekamy na spokojnie na wizytę u pediatry.

Kropka zamówiłam ten nawilżacz

Ja zamierzam małej dopiero po 5 mies coś poza piersia wprowadzać- jakieś zupki deserki. Tak to tylko cyc.

Moja niuńka tez się już w gondoli ledwo mieści tak że max do końca lipca dociągnie i do spacerówki. A właśnie jak to jest z noszeniem dzieci w pionie- bo się przyznam że Kornelcia wcale nie chce być na leżąco noszona i się drze jak wściekła jak się ja do pionu nie da- dziecię ciekawe świata i co jej zrobić

Zazdroszczę spotkania

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 09:34   #2745
Konto usunięte

A ileż ją w pionie nosić będziesz? Wiadomo, że godzinami nie, ale jak idę na spacer i czasem wezmę na ręce z wózka, to raczej jest ok

Dziewczyny, a miałam pytać - czy w upały może być kupa nieco luźniejsza Nie biegunka, ale nieco inna niż zwykle? U Agatki taka właśnie była, ale też młoda b. dużo piła w te dni.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 09:48   #2746
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam na odpowiedź od kuzynki, która miała mi sprzedać, ale musi poszukać czy ma jeszcze jakieś nierozpakowane. W razie czego jestem chętna.
Oki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20792727]

No ale tak naprawdę co się stanie, jeśli piersiowe dziecię dostanie coś inneg po 4 miesiącu [/quote] Nic
Założenie jest takie, że do tego czasu mleko matki wystarcza, tam jest wszystko co ma być.
Innego powodu nie widzę. No może poza tym że jak skosztuje coś tajnego to mleko nie będzie już takie atrakcyjne.

Trzymajcie kciuki, dzisiaj idę ważyć córę, mam nadzieję, że jest ok A potem spotkanie z Sialą [/QUOTE]

Cytat:

Moja niuńka tez się już w gondoli ledwo mieści tak że max do końca lipca dociągnie i do spacerówki. A właśnie jak to jest z noszeniem dzieci w pionie- bo się przyznam że Kornelcia wcale nie chce być na leżąco noszona i się drze jak wściekła jak się ja do pionu nie da- dziecię ciekawe świata i co jej zrobić
Oby spasował.

A jaką masz gondolkę??

Niby jest tak, że kręgosłup nie powinien w tej pozycji. Z drugiej strony dzieci są tak noszone w chustach, których producenci są polecani i mają różne certyfikaty... więc zagadka.

Stary 2010-07-20, 09:51   #2747
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20792967]
Dziewczyny, a miałam pytać - czy w upały może być kupa nieco luźniejsza Nie biegunka, ale nieco inna niż zwykle? U Agatki taka właśnie była, ale też młoda b. dużo piła w te dni.[/QUOTE]
A no widzisz... Płyny rozluźniają kupala.

Moje dziecię tak leży/śpi na brzuchu... (o ile włączę szuszenie, bo inaczej jest wścieklizna) - z łapkami do nóżek... Czemu?

Stary 2010-07-20, 10:04   #2748
Konto usunięte

bo mu tak wygodniej? ja sama często na brzuchu śpię i ręce wzdłuż mam

Ile kosztuje chrzest u was?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Iiiiiiiiiii muszę się pochwalić!

Agatka co prawda nie lubi leżeć na brzuchu, ale to nielubienie zmotywowało ją i dzisiaj z brzucha przewróciła się na plecki

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Rozwój psychomotoryczny niemowlaka
Stary 2010-07-20, 10:10   #2749
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20793538]bo mu tak wygodniej? ja sama często na brzuchu śpię i ręce wzdłuż mam

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Agatka co prawda nie lubi leżeć na brzuchu, ale to nielubienie zmotywowało ją i dzisiaj z brzucha przewróciła się na plecki

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Rozwój psychomotoryczny niemowlaka[/QUOTE]
Hmm...

Ja nie wiem, nie chrzciłam jeszcze, chrzestny w Holandii siedzi, nie mam motywacji się dowiadywać nawet.

Brawo.

To mój tylko pełza po okręgu z wyprzedzeniem.

Stary 2010-07-20, 10:13   #2750
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz? To dobrze. )

Ale duży chłopczyk.

Hmm... Mój też wyrasta z Quinny. Teraz nie wiem czy ona taka mała, czy największe forumowe chłopaki akurat przypadkiem jeżdżą w Quinny.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Na każdym słoiczku jest napisane, że 48h w lodówce, pod warunkiem, że nie podajesz bezpośrednio ze słoika (czyli zawartość nie ma kontaktu ze śliną dziecka) i nie podgrzewasz całości, tylko wyjmujesz ile Ci trzeba i tyle grzejesz.

Taki jest system. Przy swoim mleku po 6, na modyfikowanym po 4.
Ahaaa...

Cytat:
Hehe mówiłam że pytanie o kupę głupie ale dzięki za odpowiedzi
Dziś znów kupki w normie, więc czekamy na spokojnie na wizytę u pediatry.

Ja zamierzam małej dopiero po 5 mies coś poza piersia wprowadzać- jakieś zupki deserki. Tak to tylko cyc.

Zazdroszczę spotkania
Ja moją tez noże w pionie. Wtedy podnosi głowkę i wogole..
Jak lezałam z nia na chirurgii i tak z nią szłam któregoś dnia pielęgniarka na mnie naskoczyła że co ja robię z dzieckiem i jej kręgosłupem i poleciała po lekarza, który powiedział że z kręgosłupem nic sie nie dzieje..

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20793538]bo mu tak wygodniej? ja sama często na brzuchu śpię i ręce wzdłuż mam

A nie mam pojęcia, jeszcze nie pytaliśmy

Mała wstała o 3. Musiałam ją obudzić bo myślałam że mi cycki pękną i o 6.30, po czym zasnęła o 8.20 i śppiii

Ja w książeczce zdrowia Blanki mam tez co powinna kiedy robić.. Macie to?
bo ja nie wiem czy to ja zaznaczam czy lekarz

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-07-20 o 10:15
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 10:30   #2751
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20793538]

[/QUOTE]
Do męża do pracy przyjeżdża ksiądz naprawiać sobie opony w samochodzie i Damian zagadał kiedyś do niego o chrzest a on mu odrzekł, że za 100zł zrobi.. a jak ślub kościelny z chrztem to za 700zł.

No właśnie.. mąż mnie męczy o kościelny i tak zagaja co jakiś czas a ja, że nie chcę to udaję, że nie słyszę

Stary 2010-07-20, 10:35   #2752
Konto usunięte

A który który? Bo my w św. Trójcy parafię mamy, a małż to Syberiada, wiadomo.
Stary 2010-07-20, 10:39   #2753
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20794483]A który który? Bo my w św. Trójcy parafię mamy, a małż to Syberiada, wiadomo.[/QUOTE]
No my Syberiada ale ksiądz jest z .. ksawery/koszelewu..? Skądś stamtąd a mnie to tam najwięcej obchodzi gdzie będzie chrzest
U mnie na Syberiadzie nawet bym chyba nie chciała.. nie cierpię tego kościoła i tych bubków w kieckach :[ a tamten ksiądz to ponoć taki ksiądz-ksiądz

Aaa no jak masz wizytę na 12:00 to ja postaram się zalecieć tam na kilka minut po
Małż w czasie spaceru ma chałupę wygalancić bo już potykam się o wszystko

Stary 2010-07-20, 10:52   #2754
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Trzymajcie kciuki, dzisiaj idę ważyć córę, mam nadzieję, że jest ok A potem spotkanie z Sialą [/QUOTE]

Będzie dobrze

Cytat:

Moje dziecię tak leży/śpi na brzuchu... (o ile włączę szuszenie, bo inaczej jest wścieklizna) - z łapkami do nóżek... Czemu?
No właśnie, pewnie mu tak wygodnie

Luiza z kolei nie lubi jak się jej rączki za dużo dotyka, zaraz je zabiera i trzyma przy twarzy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20793538]

O chrzest się jeszcze nie pytałam.

dla Agatki.

Odnośnie rozwoju, Luiza niektóre rzeczy wyprzedza, niektórych jeszcze nie robi.

Cytat:

Ja sama wypełniam.

Luiza

Stary 2010-07-20, 10:54   #2755
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze
Z ważeniem na pewno.. nie wiem jak ona wytrzyma ze mną
Szaja przecież taka kobieta-kobieta a ja wiejski głupek

Stary 2010-07-20, 10:55   #2756
Konto usunięte

No właśnie, Joasiu, bo to przecież tyko średnie wartości są Zawsze jest tak, że jedne rzeczy dzieciaki robią szybciej, inne wolniej.
Stary 2010-07-20, 11:03   #2757
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...

Pamiętacie, że mamy jeszcze KLUB i TO https://wizaz.pl/forum/group.php?do=...cussionid=1040
aaa, ja ciągle zapominam
dzieciaki cudne, tam i ja zdjęcie wkleiłam. jakoś tam wolę niż tu gdzie każdy może jednak łypać, takie zboczenie moje

a my po strasznym poranku... marud, ryk, nie wiem co trj córze mojej jest. ogólnie spokojna, ale poranki ma koszmarne... już któryś z kolei... co to kurcze? poranna kolka?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 11:06   #2758
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam. I sama zaznaczam.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

No właśnie.. mąż mnie męczy o kościelny i tak zagaja co jakiś czas a ja, że nie chcę to udaję, że nie słyszę
Po męsku tak.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079537 2]
a my po strasznym poranku... marud, ryk, nie wiem co trj córze mojej jest. ogólnie spokojna, ale poranki ma koszmarne... już któryś z kolei... co to kurcze? poranna kolka? [/QUOTE]
U mnie takie wieczory...

Może ze zmęczenia, skoro marud powinna zasnąć, jak nie może to jest ryk...

Stary 2010-07-20, 11:10   #2759
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...

Może ze zmęczenia, skoro marud powinna zasnąć, jak nie może to jest ryk...
ale mi to coś nie pasi... bo po przespanej nocce (jedno karmienie ok 3-4, nastepne 6-7), potem chwila aktywnosci i drzemka... i potem właśnie ryk i marudzenie. ona generalnie usypia ładnie, w dzień, w nocy, a te poranki takie dupne... dopiero po następnym karmieniu (ok 10) jest względny spokój, zaczyna przysypiac. aż jutro lekarki zapytam, moze mnie nie wysmieje

Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Czas edycji: 2010-07-20 o 11:11
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 11:21   #2760
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny głupie pytanie zadam- czy kupki waszych dzidziów karmionych piersią śmierdzą intensywnie i tak kwasowo? Bo szukając po necie o tych kupkach z nitkami krwi natknęłam się na taką informację że kupki dzieci karmionych piersią powinny być raczej bezwonne- jak śmierdzą kwasowo to coś jest nie tak.
Mi już ręce opadają sama nie wiem co myśleć. Na co to moje dziecko może jeszcze być uczulone
Gdzie nie poczytam to pisze kupa śluzowata+ nitki krwi to alergia. A moja pediatra powiedziała że śluz jest w kupie ok.

nie no po lodach mozliwe ze znów sa te nitki z krwia

u nas kwaskowata kupka i raz jest tylko jedna rano a raz nawet 8 zrobi sa rózne konsystencje i kolory Po arbuzie zielona wiec nie jem wczoraj zjadłam mak i mała ma wysypke na buzi calcium ja przegania wiec róznie to bywa

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Nie, Gaga tylko miałam podarowane w szpitalu, te małe ale były i tak za duże na zadeczek mojego synka i potem nie kupiłam sama.

To czemu Ty się z nami nie umawiasz jak żeś z Rybnika?????

gaga sa tanie ale do 3 sie chyba opłacaja ja uzywałam jak trzabyło czesto pieluche wymieniac ze wzgledów kupkowych

ech długo by gadac napisze nastepnym razem bo mi sie dziecie buntuje

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości