|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Jest tu może ktoś kto zaczyna studia pedagogiczne na UJ-cie??? Bo ja właśnie skończyłam i mam masę materiałów których chcę się jak najszybciej pozbyć!!! Pisać na pw.
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co robi? Tak jak na praktyce, co sobie zażyczą: pielęgnacja dzieci, pilnowanie, pomoc przy karmieniu, usypianie, puszczanie i czytanie bajek, organizowanie im zabaw, zajęć sportowych, plastycznych, edukacyjnych. Ważne żeby zajmować się wszystkimi dzieciakami naraz a nie patrzeć na jedno.
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam licencjat z op-wych, co zrobić na magistrze, mam trzy opcje: szkolna i opiekuńcza, resocjalizacyjna i terapeutyczna z rehabilitacją
jak myślicie co najlepiej?
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
A co chcesz robić po studiach?
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
hm dobre pytanie
![]() ![]() mogę pracować jako pedagog szkolny, lub w jakiejś placówce, i właśnie dlatego nie mogę wybrać pytam pod kontem co jest najbardziej "przyszłościowe" waszym zdaniem
![]() |
#1145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też tak właśnie myśle...tylko że po tym chyba też trudno o prace nawet nie wiem czy nie bardziej jak po opiek-wych...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-07-19 o 20:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy sa tu jakies studentki pedagogiki spoleczno-opiekunczej z UP ktore mogłyby napisać mi jakie miały przedmioty na 1 roku z podziałem na semestry ?
![]()
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
własnie nie
:P ja nawet swojego planu nie dostaje wczesniej niz 1 pazdziernika a na 3 roku jestem ![]()
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
chcialam wlasnie tak ogolnie przedmiuoty bo nie wiem czy dam rade pogodzic z praca ilosc zajec;p a na uczelni nie warto jeszcze p-ytac bo sie dowiem ze bwszystkie info od pazdziertnika;p
![]() |
#1152 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Nie jestem (jeszcze ![]() ![]() Wybieram się na studia II stopnia, przeglądając ofertę UŁ znalazłam kierunek: Pedagogika w zakresie profilaktyki i animacji społeczno-kulturalnej. Nie jest dostępna siatka godzin, jedynie plany zajęć na zeszły semestr. Dlatego nie jestem pewna, czy ja wiem czym zajmuje się ta specjalizacja ![]() Czy możecie mi powiedzieć jakie są główne założenia tej specjalności? Gdzie mogę później pracować? I tak naprawdę co oznacza nazwa tej specjalności? chciałam się Was też zapytać, czy są jakieś strony na których można znaleźć oferty pracy w kulturze? nie chodzi mi o strony typu pracuj. pl ![]() Z góry dziękuję Wam za odpowiedź ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
hej co myślicie o możliwości zrobienia mgr z pedagogiki ( ogólnej, bez specjalności, lic mam z POW) powiedzcie mi czy ma to sens, bo już sama nie wiem
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze wydawało mi się, że ogólnie jest przeznaczone to dla tych, którzy skończyli już coś np geografię i chcą uczyć, ale nie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zaczęłam się zastanawiać nad specjalnością na magisterce ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
jak to nigdzie Cię nie chcą? nie dostałaś się tam gdzie chciałaś?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Przyczajenie
|
Witaaaaaaaaam
![]() poszukiwane studentki pedagogiki wczesnoszkolnej i przeddzkolnej na Uniwersytecie Szczecińskim (magisterka) Pilne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Zadomowienie
|
dopisuję się
![]() Ja studiuję andragogikę na uwr. to mój drugi kierunek... i zaczynam sie rozglądać za jakąć pracą ![]() na początek pewnie jakiś staż... Czy jest ktoś kto pracuje z dorosłymi i poleci jakiś obszar, w którym warto poszukać pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() Niedawno obroniłam się (licencjat), kierunek: Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna na krakowskim UP. Otóż teraz wybieram się na studia magisterskie i mam pytanie: co lepiej wybrać? Kontynuować ten sam kierunek przez kolejne 2 lata (aby mieć pełne wykształcenie z niego)? Czy robić magisterkę z pedagogiki specjalnej (w tym wybrać później jedną z możliwych specjalizacji)? Zawsze myślałam, żeby zrobić licencjat z ped. przedszk. i wczesn., a później robić coś innego, by mieć za sobą 2 kierunki. No, ale później okazało się, że wykładowcy radzą mieć mgr z tego samego kierunku, że ponoć mają wejść przepisy, że bez mgr z tego samego kierunku nie będę mogła zdobywać awansów nauczycielskich itd. Jak to z tym tak naprawdę jest? Jak pracodawcy na to patrzą? Mnie jedna z nauczycielek, gdzie byłam na praktykach radziła dorobić specjalną, bym mogła pracować również jako nauczyciel wspomagający bądź prowadzący w szkołach specjalnych. Tylko nie wiem czy jej radą było robienie mgr z tego kierunku czy podyplomówki? Przez chwilę się nawet zastanawiałam czy nie iść na 2 kierunki: jedne dziennie, drugie zaocznie (ale studia dzienne nie są dla mnie.. nie byłabym w stanie zrezygnować z pracy z moim podopiecznym). Myślałam też, aby zrobić co najwyżej podyplomówkę (można ją robić po licencjacie), więc może jak będę na drugim roku SUM zacząć studia podyplomowe? Doradźcie dziewczyny ![]() P.S. Jakbym zmieniła kierunek na magistrze, nadal będę mogła się ubiegać o stypendium naukowe? czy to tylko liczy się w obrębie tego samego kierunku?
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2010-08-13 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Opis Absolwent kierunku pedagogika o specjalności pedagogika wspierająca z profilaktyką niedostosowania społecznego posiada kompetencje w zakresie terapii pedagogicznej, rehabilitacji, pracy terapeutycznej z rodziną oraz zastosowania metod stymulacji, usprawniania, terapii i kształcenia adekwatnego do możliwości psychofizycznych jednostek odchylonych od normy i wynikających ze specjalnych potrzeb edukacyjnych uczniów. Jest przygotowany do pracy wychowawczej i terapeutycznej w przedszkolach, szkołach podstawowych i w gimnazjach w charakterze wychowawcy i nauczyciela wspomagającego w grupach integracyjnych. Posiada umiejętności do prowadzenia zajęć korekcyjno-kompensacyjnych dla uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych w placówkach oświatowo-wychowawczych, poradniach specjalistycznych, oświatowych agendach samorządowych, ośrodkach wczesnego wspomagania rozwoju, ośrodkach interwencji kryzysowej, placówkach opiekuńczych.
![]() |
![]() |
#1166 | |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Czy lepiej kontynuować magisterkę z pso a oligofreno zrobic podyplomowo? Czy wogóle tak się da? Co radzicie? Cytat:
chcę na UP ![]() doradzcie cos bo juz sama nie wiem:P kurcze chciałabym złożyć na pedagogikę specjalną , na specjalnosć nauczycielska , miejsc 90( i tam jest pozniej do wyboru wlasnie oligofreno, surdo, tyflo i terapia z rewalidacja) ale zgodnie z wymaganiami UP nie mogę;////potrzebuję do złozenia dokumentów posiadać kwalifikację nauczycielskie, których po społeczno-opiekunczej nie posiadam...(nie posiadam no nie??) więc pozostaje mi właśnie albo na ta oligofreno juz jako specjalnośc( no ale tych miejsc jest 35wiec szanse mam marne..... i trwa to 2,5 roku) albo na ped. specjalną ale na nienauczycielską gdzie do wyboru jest wczesne wspomaganie rozwoju dziecka( i w razie czego na to bym szla) i rehabilitacja społeczna i zawodowa osób z niepełnosprawnością..... no i teraz jest problem1.iśc na społeczno-opiekunczą i potem podyplomowo zrobić oligofrenopedagogikę( i mieć pełnego magistra z jednej specjalności plus oligofreno..) 2. iśc na wczesne wspomaganie rozwoju dziecka i potem podyplomowo oligofreno...( i wtedy mam tak jakby 3 specjalności) 3. jak jakimś cudem bym się dostała na oligofreno tą 35 miejsc to iść na nią..a potem co podyplomowo?? może terapia? rewalidacja? jak to się ma do oligofreno? dodam że każda z tych opcji mnie interesuję i nie wiem co wybrać ![]() ![]() Edytowane przez sowaaaaa Czas edycji: 2010-08-17 o 08:38 Powód: niezdecydowanie:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
ja zrobiłabym tak jak w punkcie 2, ale ja dopiero zaczynam studia więc się mogę nie orientować;P
![]() |
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się wybieram na UP na zaoczne.. choć mam wielką ochotę robić 2 kierunki jednocześnie (tyle, że nie poradzę sobie z dwoma zaocznymi naraz ;( ) Z jednej strony chcę mieć dodatkową specjalność - dodatkowy kierunek za sobą , a z drugiej boję się, że zostanę z samym licencjatem, a nie pełnym wykształceniem z PPiW. Eh nastraszyli nas na tej uczelni i teraz zupełnie nie wiem co mam robić. A Ty się wybierasz na dzienne?
![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Napiszę Wam coś demotywującego.
![]() ![]() W sumie to po co komu matura, od razu po podstawówce można iść studiować pedagogikę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam zaraz na 'dzień dobry' powiedzieli, że mamy się nie przejmować takim myśleniem, bo jest grupa osób, która uważa się za ynteligencję narodu i oni twierdzą, że ot taki sobie nauczyciel w przedszkolu czy od 1-3 to co on się tam uczyć musi? Że przecież uczył się tego w podstawówce, gimnazjum, liceum, to co on takiego na studiach robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.