|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
forssiczka - hehe to mogę kolejne zrobić
![]() ![]() ech... wstałam po 6 żeby się umyć a tu zonk, już wody nie ma.... a było napisane że od 7.30 nie będzie.... jutro to chyba pójdę do rodziców włosy myć rano ![]() heh... musze sie Wam jeszcze poskarżyć na moją siostre cioteczna.... miesiac temu wyszła za mąż i zdurniała ![]() ![]() mi kazała zmienić imię dla cory, bo oni takie same wybrali.... heh... tylko ze jej maz ma juz jedna corke o imieniu Julia wiec nie rozumiem ![]() w ogole nie mialysmy o czym rozmawiac, a kiedys tak bardzo razem sie trzymalysmy.... ale jak widac kasa uderza do łba.... ona nie pracuje, ciągnie kase od swojego meza... do gina jedzie 50 km zeby pojsc prywatnie, bo paniusia nie moze pokazac sie w panstwowym szpitalu.... no masakra jakas jestem w szoku i juz od miesiąca wyjsc z niego nie mogę, ale cóz.... takie zycie jak to mówią ... naked - oczywiscie trzymamy kciukasy, a Ty sie nie martw, wszystko będzie ok ![]()
#4832 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
naked wrzucaj fotki jak wrocisz
![]()
#4833 | |||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() U nas nadal bez upałów ale ciepło. Wczoraj miałam gości do 22:30 i jestem przez to lekko niedospana. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/item1148552153_och...ny_oddych.html Laktator też odpuszczam, w razie coś wyślę męża do sklepu lub apteki. Cytat:
![]() A to, ze córkę zaczynasz przyzwyczajać to bardzo rozsądne- słyszałam już nie jedną historie kiedy starsze dziecko trudno sobie radzi z sytuacją pojawienia się młodszego rodzeństwa. Skoro maż ma 2 tyg urlopu to nie możecie pojechać gdzieś wszyscy razem? Przy takiej pogodzie to warto choćby 3 dniowy wyjazd zorganizować, bo siedzenie w mieście to kiszka. Trzymamy ![]() ![]()
![]() |
#4834 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Chciałam zapytać czy któraś z was zdecydowała się żeby przy porodzie był TŻ?? a teraz was nadrabiam...;P |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, u mnie znów wychodzi słońce i chyba wraca ciepełko
![]() No cóż byle do połowy września. naked trzymam kciuki za wizytę, daj znać jak będzie juz po wszystkim,ale na pewno będzie dobrze ![]() dra jak tam wczorajsza wizyta? Pytałaś o te pobolewania podbrzusza? Bo też jestem ciekawa co to takiego.
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Rozeznanie
|
Hello dziewuszki
![]() Pije kawunie i tak myślę co tu dziś robić ![]() ![]() Dla dziewczyn, które chcą kupić wanienke ze stelażem znalazłam na all chyba fajną ofertę, ale się nie znam czy to dużo czy mało - więc oceńcie ![]() http://allegro.pl/item1156475191_wan...aczek_bcm.html a tu oferta dla wrocławianek- ale to licytacja wiec moze byc drozej http://allegro.pl/item1154221246_wan...k_wroclaw.html I mam do WAS pytanko- jaki wymiar przewijaka kupujecie 70x50 czy ten większy 80cm? bo się tak zastanawiam, który lepszy ![]() Naked powodzenia na wizycie, daj znać, jak tam maluszek wspólpracował ![]() Misqa - masz rację, że kasa zmienia człowieka, a ta twoja siostra cioteczna, to już w ogóle przegina ![]() Ray - ![]() ![]() Myśle tez ze bardzo dobrze robisz, że chcesz ją troszke "oduczyć" bycia na zawołanie już teraz przed porodem.. bo potem faktycznie do "nowego" dzidziusia bedzie miala pretensje, że jej mamusie zabrało.. a taka zazdrośc bardzo jest niezdrowa.
![]() Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-20 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
cześć
dziś znów szykuje się upalny dzień ech ;/ a było tak przyjemnie... Cytat:
--- idę Was czytać...
![]() |
#4840 |
Rozeznanie
|
Napisze teraz co u mnie...Mały kopie jak szalony wstaje po 5 lub po 6. Z soboty na niedziele jak byla taka burza bylam sama w domu brata nie bylo i myslalam ze umre z przerazienia tą burzą bardzo sie boję....maly chyba to wyczuł obudził się i tak mnie kopał z dwoch stron że mi lęki od razu przeszły mój malutki skarbek
![]() TŻ wraca w czwartek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze tylko dwie nocki sama i wreszcie z Nim ![]() wczoraj odebralam sukienke od krawcowej,buty mam, bolerko też (chodz mam nadzieje ze sie pogoda poprawi ) wczoraj bylam na fryzurce probnej,wszystko ok pazury zrobione wszystko gra,Tylko tż musi garniak kupić, koszule,musznik może i buty jak nie kupi pójdzie z gatkach i skarpetkach heeeeee ZAWRÓT GŁOWY W czwartek do gina może tż sie wybierze ze mną bo jeszcze ani razu nie był przez wyjazdy;/ brzusio mi twardnieje ale skurczy nie mam ,krechy też nie mam w 25/26tc |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez liczę dni, kiedy moj wroci- moze w poniedzialek a moze i w dobote jak dobrze pójdzie, ale nie nastawiam się ... FAJNIE, że już wszystko masz dla siebie, bo FACETA to szybko ubierzesz, uwierz mi ![]() ![]() ![]() ![]() Juz nie mogę się doczekać Waszych fotek ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Raczkowanie
|
Witam was porankiem
![]() słonko znow wyszlo wiec koniec chlodu ![]() Dzis o 13 wizyta ![]() ![]() naked ![]() ![]() co do mężusia przy porodzie to mysle ze chcialabym go miec ze soba zeby miec wsparcie jakies. On postawil sytuacje tak : jezeli tego chcesz to ok, tylko zastanow sie czy jestes tego pewna ![]() Misqa no niezla ta twoja siostra ![]() ![]()
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Od jutra powrót upałów, już dziś niby "tylko" 25 stopni, a gorąco, bo na słońcu to ponad 30. naked - powodzenia na wizycie! Ja im bliżej kolejnej wizyty tym bardziej świruję, a zaczynam kilka dni wcześniej malwina - u nas od początku było powiedziane, że nie chcemy rodzić razem. Może barzdiej wzbraniał się Tż niż ja, ale nie zamierzam go do niczego zmuszać. Po wysłuchaniu opinii rodzacych razem i ich rad myślę, że warto, aby Tź był z nami w tej początkowej fazie, żeby widzial co się dzieje naokoło, pocieszał nas i wspierał, a na ostatnią fazę "parcie" może wyjdzie. Myślę, że wszystko wyjdzie samo. Po rozmowie z położną wiem, że facet siedzi przy naszej głowie, nigdzie nie zagląda, a tylko jest, co podobno dużo daje. Myślałam, że już od początku jest duzo krwi itd. ale położna wyprowadziła mnie z błędu. Poza tym niech mąż widzo ile musimy przejść, żeby wydać nasze dziecko na świat ![]() Zaczęłam czytać "Język Niemowląt" - fajna książka. Mam nadzieję, ze zrozumiemy nasze dziecko i się z nim "dogadamy", ale jak coraz więcej czytam tym bardziej się boję, że będzie ciężko...
#4844 |
Zakorzenienie
|
z tym odpoczynkiem to ciezko...
mama miala jedynie teraz czas bo pozniej ma malowanie i robia jej ogrodzenie wiec nie bedzie miec czasu, a w 8 mc ponad juz troche ryzykowne takie wyjazdy ![]() na kilka dni to tak troszkie nie mamy kasy by jechac gdybysmy mieli to na pewno bysmy sie wybrali ale teraz wszedzie bardzo drogo niestety .... zreszta ja na prawde wolalabym jeden dzien sama bez dziecka spedzic niz dajmy 4 dni z dzieckiem. wy jeszcze nie macie dzieci to pewnie ciezko to zrozumiec ![]() ![]() sama jak pojade na jeden dzien to nie musze wysluchiwac jezkow, martwic sie o posilki ( bo mala niejadek) o drzemki itp itd i wieczorem nie musze wracac bo mala chce spac. a tak 4 dni z nia pojade i to jedna udreka zamiast wakacje. chyba ze ktos ma dzieckobezproblemowe w sensie ze zje co kolwiek, zabawi sie itp to tak to spoko no nic zla jestem jedynie bo tz nie rozumie... on ma urlop i jemu pasuje siedzenie w domu bo on czesto sobie lata, nie oszukujmy sie niby do pracy ale jak ma weekend wolny to sobie jedzie nad ocean czy cos pozwiedzac a ja co ? ![]() dom i najwyzej do mamy sobie moge pojechac na wakacjach bylam 4 lata temu ![]() i kolejny rok czy dwa spedze w domu bo bedzie maluch.... normalnie zalamana ![]()
#4845 |
Zadomowienie
|
Mój chce być przy porodzenie, wiec będzie.
![]() |
#4846 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na szkole rodzenia polozna powiedzial ze jak pan idzie pomoc zonie i stoi kolo jej glowy pomaga itd to nic sie niestanie.. ale jak pan jest ginekologiem amatorem i zaglada wszedzie a niedaj Boze kreci filmik to porazka.. powiedziala ze super poleca bo bardzo pomaga szczegolnie jak czeka sie na rozwarcie itd.. tyle zeby potem nieodbieral chleba poloznym i tam se niestanal i niepatrzyl co sie dzieje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-07-20 o 09:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wyjazdu to może jednak znajdzie się w ciągu tych dwóch tygodni jakiś dzień,żeby gdzieś wyskoczyć we dwoje.Ja nie mam jeszcze dziecka,ale rozumiem cię,że chcesz od córki odpocząc,to normalne ![]() No niestety sporo jest takich ludzi...Wyżej sr...ją niż ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurde w niedzielę mamy z Tżtem chrzciny...On ma być chrzestny m i mam problem z prezentem...Mamy zamiar kupić świecę chrzcielną,do tego mamy obraz,który ja rysowałam,no i nie wiem co dalej.Myśle,żeby dać do tego 200-300zł.Myślicie,że tak będzie ok???Wiem,że chrzestna na prezent ma modną ostatnio łyżeczkę grawerowaną.Co byscie mi radziły??
![]() |
#4849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teściu ma sklep z artukułami domowymi i bardzo często ludzie kupują to na chrzest ![]() http://sklepdlaciebie.pl/gerlach-kom...-4-sztuki.html
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I chyba nigdzie nie ma tak, ze zobaczysz wszystkie wózki w jednym sklepie. My byliśmy w 2 sklepach z wózkami i miały zupełnie różny asortyment. Cytat:
![]() Całkiem nieduży Cytat:
Kolejny raz twoja mama....to jest przykre jak sie faworyzuje jedno z dzieci, ale jak sie okazuje w niejednej rodzinie tak jest. A ta babka co nazwała psa Dominik to nieźle walnieta. Już niech robi na złość co chce, ale mi by było głupio na psa wołać Dominik, miejmy nadzieję, ze będa sie z niej śmiać! Cytat:
Cytat:
malwina to już pare dni ![]() A teraz marudzę: tak mnie boli ta niby kość łonowa plus coś bardziej z boku, ze mam dość. W nocy jak się obracam z pleców na bok to tak boli jak ruszę tylko nogą, ze szok. Taki dziwny piekący ból. Jak chodzę to też boli i ten ból się niestety od ostatniego tygodnia nasilił ![]() ![]()
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
cellaris ale ja nie miałam wizyty
![]() ![]() malwina ja od poczatku chciałam aby tż był ze mną bym inaczej się czuła bym była spokojna,ale tż nie chce a ja zmuszac nie bede,chodz ostanio zadeklarował,ze chce być przy porodzie,ale na same narodziny chce wyjść,bo z tym nie da rady wiec jak bedzie zobaczymy w sumie to koledzy bzdur mu naoopowiadali i facet sie wystraszył mnie to sama mysl o szpitalu przeraza jak jak tam wytrzymam 3 doby poród jakos bedzie,ale slowo szpital dziala na mnie eh...
#4852 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za opinie wydawalo mi sie ze kazda osobno bez tz a tu tyle was ze razem z tż wiec jestem bardziej przekonana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
na chrzest to moge wam jedynie podpowiedziec zeby kupic srebra lyzeczke albo zmoczek ze schowkiem na pierwszy zabek, na lyzeczce mozna wygrawerowac np date urodzin, wage i inne bajery
mysle ze to fajna pamiatka, mozna tez kupic jakies inne srebrne zawieszki na pozniej czy cos.
#4854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
naked21 Nie zablokuję mu karty, bo nie mam do tego prawa, nie jest moim mężem, nie znam nawet PINu do niej.
malwina1204 Tak, ja będę rodzić z Tż ![]() A każdy facet przeżywa inaczej. Jak nie chce się napatrzeć to niech stanie koło Twojej głowy a nie gapi Ci się między nogi ![]() Tż znów mi uciekł ... Na 36 h do pracy ... Ehh nie znoszę spać bez niego.
#4856 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Druga faza jest zdecydowanie krótsza- czasami np. 30 minut i tu masz wsparcie położnych i lekarza. Wtedy TŻ stoi przy głowie i ewentualnie trzyma Cię za rękę. Między nogami nie ma dla niego miejsca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
no bo to takie fajnie jak jest z toba zeby ci pomoc a nie poto zeby se poogladac
![]() kasienka jak mam byc szczera to mi sie te lyzeczki itd niepodobaja.. no bo owszem fajna pamiatka ale lezy i sie kurzy.. jak ja bylam chrzestna to pytalam rodzicow czy zbieraja na cos konkretnego i dalam im kase, jakby nie zbierali to kupilabym im jakas hustawke co sie do pozycji lezacej rozklada itd.. Cytat:
![]() ![]() teraz rozumiem jaki to "wysilek"
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
wieczoram jak tz z pracy wraca to oczywiście Domis do taty biegnie, ale jak juz przyjdzie do usypiania to ja musze byc przy nim.... Nie chce po porodzie kożystać z pomocy mamy (przynajmniej chce to ograniczyć do minimum), bo i tak ciągle narzeka że "uwięziona" jest w domu, bo ciągle opiekuje się synem siostry no i czasem Doinisiem jak pójde do sklepu, albo mam pilny wyjazd... Ale jakoś damy rade....byle pierwsze miesiące wytrzymać ![]() Cytat:
![]() A co do lekarzy to ja też jeżdze prywatnie ponad 40km...ale szpital juz państwowy wybrałam ![]() Cytat:
sam nalegał żebyprzy tym być... niestety się nie doczekał bo zrobili mi cc w pełnej narkozie... Nie odzywałam się kilka godzin i chłopina se mało wszystkich włosów z nerwów nie powyrywał... Nikt nie raczył do niego zadzwonić i poinformowac co się stało...a bardzo o to prosiłam przed uśpieniem... Znalazł dopiero numer do szpitala i zadzwonił.... Ale był zły na cały ten szpital... ale juz tam nie wróce.... ![]() Teraz to nie wiem jak będzie.. jeszcze o tym nie rozmawialiśmy ![]() Cytat:
bo kąpie Dominika w brodziku..(mam taki głęboki) przewijak kłade na ziemi na to ręcznik no i Go wtedy wycieram... juz duzy chłopina jest z niego, ale tak się nauczył od poczatku i nawet mi nie ucieka z tego przewijaka... no może czasem ![]() ale zazwycxzaj grzecznie pozwala sie wytrzeć i wysmarować balsamem ![]() Cytat:
niestety to nie możliwe...a z małym to zamiast odpocząć to jeszcze bardziej się męcze, bo w domu to przynajmniej się czymś zabawi i w obcym terenie cza mieć Go non stop na oku , wieczorem nie wyjdzie się do knajpki na jakąś kolacyjke, bo dziecko juz śpi i nie zostawi sie go samego w obcym pokoju...bez opieki... Hehe ja byłam w zeszłym roku pół dnia na solinie bez małego ![]() ale non stop do domu wydzwaniałam czy wszystko oki.. suma sumary..i tak nie odpoczełam od dziecka bo ciągle o nim myślałam ![]() Cytat:
juz wolałabym kupić jakiś łańcuszek z wygrawerowana datą i imieniem... to chyba lepsza pamiątka niz łyzeczka ![]() A tak wogóle to Domis dostał taką książeczke "mój pierwszy album"czy jakoś tak.. wkleja tam się tam zdięcia i opisuje od narodzin przez 12 mc...fajna sprawa.. tylko stanełam na 6 miesiącu i jakos nie wypełniam ![]() ![]() Poza tym dostał metę edukacyjną..jak dla nas to rewelacja... można też kupić leżaczek bujaczek..ale to już trzeba rodziców spytać czy przypadkiem nie mają ![]() Cytat:
miałam zadzwonic po niego przed samym porodem... ![]() ale jak pisałam wyżej nie zdążyłam.... Widziałm jednak gościa co rodził ze swoją zona..i jak ta bidula się męczyła na porodówce to on stał za drzwiami blady jak ściana i zerkał z ukradka... Gość w szoku musiał być, bo połozne strasznie się na dziewczyne darły i urzywały niecenzuralnych słów przy tym..a on nawet nie zareagował.... Powinien je tam ![]() ![]()
![]() |
#4859 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Czekać nas będzie jeszcze jedna, bardzo trudna i podejrzewam, że bolesna dla niego rozmowa przed samym porodem. Bo skoro chce tam być to ja mam pewne swoje wymagania i bez ich spełnienia nie zamierzam rodzić z tż-tem i chcę żeby on miał tego świadomość. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
korzystajac z okazji ze dostalam stroj z wizazu z konkursu i robilam fotki to chwale sie brzuchem
![]() moje 103 cm szczescia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.