|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Rozeznanie
|
Dot.: ...::: Być FIT ! :::...
A dla mnie Twój biust i nogi to ideał
![]() Ja zaczęłam parę dni temu, ale nic konkretnego. Głównie to powtarzam podstawowe kroki, których się nauczyłam-taka rozgrzewka. Potem różne ćwiczenia w zależności od dnia. Jednego skupiam się na brzuchu i ramionach, drugiego na nogach od 30 do 40 min. 3-4 serie po 8-15 powtórzeń. Czasem "rozgrzewka" i znów serie. Na razie to początek, więc nie robię żadnych zestawów ćwiczeń i staram się trochę rozruszać. Muszę dołożyć na pewno jeszcze rolki i bieganie. Łatwiej mi idzie z nogami niż brzuchem ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Feminka86 No właśnie dieta też ważna. Ja na razie staram się jeść częściej bo nie zawsze mi się chce. Szczególnie jak upały były ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
BAN stały
|
No mi się dietę udaje utrzymać śrenio ok 2-3 tyg i wracam do tego co było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Raczkowanie
|
Dzięki kocim ale moja sylwetka jednak zalatuje na babochłopa
![]() Ja od dziś jestem na Dukanie- dietka proteinkowa Juz raz byłam ale niestety 3 dni zawaliłam i wróciłam do węglowodanów. Teraz będę się pilnować. U mnie przynajmniej to tak działa że jak nie jem chleba, bułek, makaronów, mąki itd. to waga spada. Tylko trzeba sobie wyrobić takie nawyki na zawsze a nie na jakis czas- jak to u mnie bywało. Sylwus mi motywacji starcza na jakies 2-3 tygodnie i mam słomiany zapał. Dlatego zapisałam się tu żeby sie motywować stale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Rozeznanie
|
A ja nie wyrzuciłam z posiłków np. ziemniaków i makaronów, ale jem ich mniej. Z napojami mam tak, że zazwyczaj nie piję, ale jak raz w tygodniu mam ochotę, to wypijam szklankę. Podobnie ze słodyczami. Ograniczanie jest dla mnie łatwiejsze i nie chodzę ciąglę głodna bo jem różne rzeczy. Kiedyś próbowałam unikać wszystkich tych rzeczy i czułam się ciągle głodna i zła. Jeśli przez miesiąc nie zobaczę efektów, to będę musiała zmienić sposób odżywiania na bardziej radykalny. Na razie zwiększam dawkę ruchu i dodatkowo ćwiczenia. Zobaczymy, czy to podziała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Raczkowanie
|
u mnie metoda "mniej" nie działa. Albo wcale albo nie znam umiaru - tu kanapeczka , tam zapiekanka itd.
Wytrzymałam wczoraj jedząc same proteinki i poszłam na spacer- wieczorkiem miałam jeszcze jeździć na rowerze ale nie wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Raczkowanie
|
Co tam u was dziewczyny? Ja nastawiłam sie wielce na jeżdżenie rowerem ale zaczęłam od spacerków- jak się 2 lata człowiek nie ruszał to się musi rozkulać.
Chcę sie zapisać na siłownie- czy miałyście już jakieś doświadczenia z siłownią?? Ja chodziłam raz przez miesiąc ale bez odpowiedniego odżywiania to raczej mizerne były efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 |
Rozeznanie
|
Wypadłam z życia przez potworne bóle brzucha
![]() Tylko wczoraj zrobiłam sobie wolne. Na razie robię różne "lekkie" ćwiczenia, np. przez godzinę, ale trudno nazwać to czymś konkretnym (taniec, rozgrzewka, rozciąganie, interwały...). Głównie skupiam się na nogach bo z brzuchem nie dałabym rady w tej chwili. Może dziś wieczorem albo jutro. A tak w ogóle, to nie lubię brzuszków itp. - wszystko albo nudne albo strasznie męczące ![]() Co do siłowni, to na pewno dobry pomysł (motywacja, lepsze wyniki itd.). Ja nie chodziłam bo nie mam takiego rozkładu tygodnia, żeby regularnie zaglądać, chociaż może niedługo... Może napisałam trochę nieskładnie i chaotycznie, ale mam problemy z koncentracją przez te temperatury. Jak sobie radzicie podczas ćwiczeń? Ze mnie się leje dosłownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
BAN stały
|
Ja mam doświadczenia z siłownią i fitnessem
![]() ![]() Ja chodze już ok 8 lat i jednka wole fitness. Ratuje mnie to, ze mam Multisporta i moge chodzić gdzie chcę i kiedy chcę ^^ Ostatnio poszlam do nowego klubu i było bardzo fajnie. Ja jestem z Wawy to mogę wam polecić coś. Troche klubów już "zaliczyłam" Co do diety- ja wyrzucam tylko słodycze w zasadzie i ograniczam. Sporo warzyw i surówek i jem po 1300 kcal i chdne ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Raczkowanie
|
Może to głupio zabrzmi ale czym się różni fitness od siłowni- czy to te wszystkie aerobiki?
No ja chulam chulam powoli ![]() Kiedyś przez 15 dni udało mi się zrobić A6W i muszę powiedzieć że już po tylu dniach było coś widać. Od dziś znowu zaczynam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 |
Rozeznanie
|
A6W-nuda, wytrwałam kiedyś tydzień i już mi się nie chciało
![]() Mam tak chyba z wszystkimi ćwiczeniami na brzuch ![]() Może późno, ale muszę trochę sie poruszać. Tak w ogóle, to chcę jeszcze biegać po 30 min, ale na razie 10 min to za ciężko, więc muszę się zmobilizować... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Raczkowanie
|
Dzięki $ylwu$ - czyli rowerek , bieznia orbitrek - wszystko to dobre na chudnięcie
![]() Mam w domu rowerek stacjonarny- jak myslicie ile razy w tygodniu w jakim czasie jeździć najlepiej? kocim - bieganie - to najintensywniejsza forma ruchu- ja niestety umiem biec bardzo krótko. I mój problem to że nie lubię sama a wyciagnąć kogoś do biegania to więcej zachodu jak ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Rozeznanie
|
Oj z bieganiem łatwo nie jest, ale w końcu chciałabym mieć niezłą kondycję, żeby:
1. Biegać na spokojnie bez przerw pół godziny. 2. 200-metrowy sprint zaliczyć bez zadyszki ![]() ![]() Czytałam trochę i dobry na wytrzymałość jest taki trening, który nazywają INSANITY. Jest o tym wątek. Ciekawa sprawa, ale absorbująca i męcząca. Muszę się w końcu na coś zdecydować bo czuję, że za mało się ruszam. Mam trochę więcej niż 2 miesiące na pewne zmiany w wyglądzie, czas leci, a ja zamiast coś konkretnego robić, to się zastanawiam... Oczywiście nie liczę tej marnej godziny dziennie na mniej i bardziej męczące ćwiczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobrze ze w ogłole sie ruszasz - ja sie rozhulac nie mogę. Dzis mój brat dal mi na spróbowanie spalacz tłuszczu .Mam wziąść 30 min przed treningiem na rowerku. On ćwiczy pod okiem trenera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Rozeznanie
|
8joja8 Za 2 miesiące zaczynam drugi rok na studiach i nie chcę straszyć wystającym brzuchem albo "boczkami"
![]() ![]() Słyszałam kiedyś o takich spalaczach tłuszczu, ale to chyba właśnie dla ludzi, którzy ćwiczą parę godzin dziennie? Pewnie chcesz wyglądać olśniewająco na ślubie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Z 'przedobrzeniem' to nie przesadzę raczej bo uwielbiam jeść, niestety ![]() Spalacze mają za zadanie zwiększyć efekty ale trzeba przy nich ćwiczyć- intensywnie. Mój brat chodzi na fitness 3 razy w tygodniu ale dopiero od 3 dni jest pod okiem trenera i mówi że dopiero teraz czuje że ćwiczy- aż się z niego leje.
![]() |
![]() |
#618 |
Zadomowienie
|
Mnie dopadła jakaś depresja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za tydzień urlop i będzie trzeba założyć kostium kąpielowy, a ja się po prostu wstydzę ![]() Sorrki za smuty, ale musiałam to z siebie wyrzucić.
![]() |
#619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż dziwne to że uprawiasz sport i zdrowo jesz a nie chudniesz- z tego co piszesz to jesteś typem gruszki czyli mało na górzze więcej na dole . Ja mam na odwrót. Ja jestem na diecie proteinowej i wiem że moja koleżanka z pracy uprawiała bardzo dużo sportu i jadła niewiele a pomimo tego była taka 'nabita'. Dziś jest nie do poznania- bardzo ładnie zeszczuplała. Jeżeli jestes zainteresowana to zajrzyj se na Dieta PRotal albo Dukan
![]() |
![]() |
#620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślałam o tej diecie proteinowej i biorę się chyba za nią na jesień.Teraz mam małe problemy ze zdrowiem i czeka mnie szpital, więc nie chcę zaczynać czegoś czego nie dam rady utrzymać w 100%.
![]() |
![]() |
#621 |
Rozeznanie
|
kzabeczka też mam podobnie jeśli chodzi o sylwetkę, ale jednak ruch i dieta coś dają. W Twojej sytuacji bym się chyba załamała, że nic nie pomaga... Naprawdę masz problem z wymiarami? Wiele osób się zbyt krytycznie ocenia.
Odpuściłam w weekend-brak czasu i zmęczenie. Ale to był wyjątek ![]() Ooo i zaczęłam w końcu biegać rozsądniej. W piątek 15 min, ale oczywiście w systemie: bieg, marsz, bieg, marsz itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Zadomowienie
|
Mój nastrój sprawił, że nic nie robiłam przez 3 dni. Za to jak dziś poszłam biegać to przeszłam samą siebie i zrobiłam dużo więcej niż zawsze
![]() Podaję Wam moje wymiary, nie jestem gruba, ale jestem nieproporcjonalna. Same zobaczcie: biust: 87 talia w najwęższym miejscu: 67 biodra na wysokości kości biodrowych: 85 biodra w najszerszym miejscu: 98 udo u góry: 58 kolano: 39 łydka: 36
![]() |
#623 |
Rozeznanie
|
kzabeczka Trudno mi powiedzieć, czy jesteś nieproporcjonalna. Przynajmniej biust masz spory
![]() Poddałyście się? Mam nadzieję, że nie... A ja nie mam czasu na więcej niż 30-70 min ruchu dzienie. Muszę go znaleźć w końcu bo inaczej to cm nie polecą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja w minionym tygodniu bardzo się poddałam, tylko dwa razy ćwiczyłam. Co chciałam biegać to ulewa, rower do pracy też odpadał bo w deszczu z pracy jeszcze ujdzie ale do to już nie za bardzo ![]() Zresztą siedziałam w pracy po 12 godzin i nie miałam już siły na nic. Dziś też szukam wymówek i chyba nic już nie zrobię po jestem padnięta po sprzątaniu mieszkania, a wieczorkiem jeszcze znajomi wpadną, więc trzeba coś upichcić ![]() Jutro jedziemy z TZ na urlop i mamy w planach bieganie po plaży ![]() ![]() Genaralnie to ten tydzień zaliczam do zmarnowanych i obiecuję poprawę ![]()
![]() |
![]() |
#625 |
Rozeznanie
|
Kurczę, to powinnaś zobaczyć moje maaałeee A
![]() Mi też zdarza się któregoś dnia odpuścić, ale jednak nadal coś robię, a to dziwne z moim słomianym zapałem. Jeszcze trochę motywuje mnie ten wątek, ale dziewczyny się wykruszają. To dla mnie bardzo ważne, że piszesz bo wtedy dodatkowo znajduję czas na ćwiczenia i chęć na bieganie (dziś 15-20min), a ćwiczeń 40 min. Powoli się przyzwyczajam ![]() Też bym sobie chętnie pobiegała po plaży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Raczkowanie
|
Witam- nie wykruszajcie się - dzialamy dalej.
![]() |
#627 |
Raczkowanie
|
Hop Hop jest tu kto?
![]() Świetny wątek, szkoda że prawie zamarł... Może znajdą sie jakieś dobre duszyczki i go ożywimy ? ![]()
![]() |
#628 |
Raczkowanie
|
No rzeczywiście pustki, a szkoda....ja ćwiczę póki co w domu. Tak bardziej regularnie od ok 2 lat, wcześniej to było różnie 2, 4 miesiące ćwiczeń potem przerwa i 2 tygodnie, miesiące posucha; korzystam min. z shepa i od wiosny ruszam do lasu biegać...nie mogę się doczekać
![]()
![]() |
#630 |
Zadomowienie
|
ejjj dziewczyny zapomniałam o tym wątku !
szkoda że upadł, bo rzeczywiście był świetny!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.