|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zadomowienie
|
Ja tez musze juz pofarbowac bo juz mam siwe wlosy a farbuje na ciemno, to domyslacie sie jak ja musze wygladac
![]() ![]() Ja mam usg na 6 sierpnia teraz...juz sie nie moge doczekac...
#2583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle wszystkie Wasze propozycje mi się podobają ![]() Wiola 1225 - co źródło, to inaczej jest napisane, raz, że od 13tc jest II trymestr, raz, że po 14 się zaczyna. Justine1988 - ja włosy ostatni raz farbowałam 13maja, ale fryzjerka tak fajnie dobrała mi farbę, że do tej pory odrostów nie widać bardzo, nawet, jak upnę sobie koka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zadomowienie
|
Dla mnie z chłopcem było najprościej - ładne, spokojne imię ... z sentymentem
![]() Gorzej z dziewczynką...bo wiem że o Polę to rodzina będzie zła...że to imię takie jakieś dziwne. Martynka to bardzo fajne imię ![]()
#2585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale Martynka..hm...tez fajne...musze dopisac do swojej listy ![]() Wymyslcie mi jakies fajne imie dla chlopca ![]()
![]() |
#2586 |
Zadomowienie
|
Ja z imion na razie obstawiam: Izabela lub Kamil. Ale znając życie to jeszcze mi się odmieni do porodu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Rozeznanie
|
po 3 dniach bez neta nadrabiam zaległości
![]() - o porodzie Ja też juz myślę i mimo iż wiem już co mnie czeka to i tak człowiek czuje niepokój . Ostatnio klientka opowiedziała mi taką historię z cesarką że włos się na głowie jeży ![]() za to babka obok ,postanowiła nie wstawać ,przez dwa dni bo ona jest po operacji (cesarce) i najlepiej niech pielegniarki zajmą się jej dzieckiem bo przecież od tego tam są ![]() ![]() -co do imion dziewczynka Julia chociaż wiem że Julek jest juz tak dużo ,ale mój M uparł się że On chce Julcię i kropka .Jeśli chodzi o chłopca to jeszcze nie wiem może Patryk ( po Patrick Swayze ![]() ![]() już mnie korci żeby kupować różne rzeczy ![]() ![]()
#2588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję z góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Raczkowanie
|
izus123
nie mam pojęcia lekarz mówił,że ok 14 luty, potem że wcześniej, na początek lutego, a ja znowu z moim TŻ liczymy i jak bym donosiła to bym chodziła ponad 10 miesięcy w ciąży a to raczej nie możliwe, zwłaszcza, że starszy synek urodził się w 36 tygodniu i ważył 3600 czyli duuuży, a to też jest już określane jako duże..... ach sama nie wiem już jak myśleć mam jednak nadzieję że w styczniu urodzę a nie lutym...bo ponad 10 miesięcy w ciąży chodzić to masakra.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak narazie to dla dziewczynki podoba mi sie Mia a dla chlopczyka to nie mam pojecia Jesli chodzi o plec to nie chcemy wiedziec, brakowalo mi tej niespodzianki przy pierwszym porodzie, takze teraz nie chce wiedziec. A jesli chodzi o wyprawke to nie ma z tym kompletnei problemu, ja wiedzac ze pierwsze bedzie dziewczynak i tak kupowalam wszystko w neutralnych kolorach by pozniej dla drugiego pasowalo jak bedzie chlopczyk. Posciel jest kubus puchatek takze pasuje dla obu. POkoj bedzie pomalowany w jakis cieply kolor takze tez bez problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zadomowienie
|
A mam do was pytanie...jak to jest z tym becikowym??
Bo moja mama gdzies wyczytala ze do ktoregos tygodnia trzeba bylo wypelnic cos i gdzies zlozyc, albo moze lekarz mial nam wypelnic... ALE podobno to ma byc akutalne tylko do konca roku, a pozniej juz tego niby nie ma byc...wiec juz nie wiem... No i dzisiaj bylam u takiej strasznie niemilej ginekolog i przy okazji zapytalam o to a ona do mnie "najpierw trzeba urodzic a pozniej myslec o jakims becikowym!!!!" ;/
#2592 |
Zakorzenienie
|
do becikowego tylko odpis aktu urodzenia i wsio. Nic lekarz nie uzupełnia.
Dla tych co pracują i mają grupowe ubezpieczenia: takze jest wypłata. Zalezy od składki i warunków ustalonych przez firmę ![]()
![]() |
#2593 |
Raczkowanie
|
fasolka ze zdjęcia była w 8 tyg i 4 dniu , mierzyła 20,4mm ciekawe jak po ponad miesiącu wygląda ????????????niestety dowiem się najwcześniej w 18 tygodniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Raczkowanie
|
Molalala nie wyobrażam sobie co musisz przeżywać, trzymaj się dziewczyno jakoś. Ja nie wiem czy bm wybaczyła zdradę.
Swoją dorogą mój tż działa mi na nerwy, myślałam że jak kiedyś będę w ciąży to będzie słodziutki i milutki, a u nic z tego. Mówię że potrzebuję żeby mnie przytulił, pocałował, dał troszkę ciepła od siebie, a on jakoś wszytko na odwrotne robi (czasami myślę że jest strasznym egoistą, ciągle słyszę tylko nie i nie wiem czy to przez hormony czy wcześniej tego nie widziałam). Wczoraj widział dzidziorka na usg (myślałam że po tym coś go ruszy), ale chyba go to jakoś obeszło, powiedział tylko że: "ej, ale ono cię kopie". Na szczęście z dzidzią wsztko w porządeczku, wczoraj machałam łapkami i nóżkami, zdjęć z usg nie wklejam bo strasznie nie wyraźnie wyszły. |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2597 |
Raczkowanie
|
cytrynka
no ja właśnie liczę i liczę i wychodzi na styczeń, no ale żeby lekarz się pomylił??????zwłaszcza że w moim mieście ma opinię bardzo dobrego.....no ale cóż każdy się może mylić....oby no ja w każdym razie nastawiam się na styczeń i wychodzi 19 styczeń wg moich intensywnych obliczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
wy się cieszcie, ja mam nadzieję, że uda się styczeń(4-6) bo jak będzie grudzien to się popłaczę;-)
![]() |
#2599 |
Raczkowanie
|
najbardziej martwi mnie że dopiero 14 tydzień a mam duży brzuch!!!!!!!! w dżinsy się zapnę ale wypływa mi wszędzie, nie jem dużo bo nie daję rady, nio może owocami to nie gardzę, w 1 ciąży do 6 mało było widać, potem w ciągu 2 miesięcy 20 kilo
![]() to obawiam się że będzie powtórka ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- muron dlaczego się popłaczesz????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
jestem w 15 tyg, 1. ciąża, swoje dżinsy ze 3 tyg temu schowałam. Nie dopnę się. Ale rośnie mi tylko brzuch. Ufff bo mam "problem" z udami. Teraz dopiero się zacznie. Siostra jak wczoraj urodziła była zdziwiona, że znów widzi stopy;-) Baaaaaaaardzo dużo od razu jej"spadło". Zostaną jeszcze do zrzucenia dodatkowe wałeczki i reszta brzuszka.
No i zdziwiona, że wcale nie było tak przerażająco;-)
![]() |
#2601 |
Zadomowienie
|
Nie było mnie dwa dni, a nadrabiałam pól godziny..
Co do imion. My z TZ mieliśmy wybrane już dawno temu: Marysia i Adaś:P Co do kremów na rozstępy, to polecam: Pharmaceris M, krem na rozstępy i przeciwko rozstępom. Ja je miałam jak na udach mi wyskoczyło i naprawdę mi pomogły. Cena nie jest za niska, około 35-40 zł za tubkę, ale ja polecam, bo wypróbowałam na sobie.. Sama z utęsknieniem czekam na 4 miesiąc i zaczne się smarować. |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
gratulacje dla siostry!!!!!!!!!!!!
ja mam 2 dziewczyny z bliskiej rodziny , które lada moment będą rodzić, wszyscy się śmieją, ze całą rodzinę wzięło na dzieci, dodam że mieszkamy obok siebie więc naprawdę wszyscy mają polew muron pocieszyłaś mnie że to nie tylko ja powoli muszę kombinować z garderobą |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zadomowienie
|
No a u mnie w rodzinie juz chyba 100 lat zadnego malucha nie bylo...ciekawe jaka bedzie reakcja jak sie wszyscy dowiedza o mojej ciazy
![]() ![]()
#2604 | |
Zakorzenienie
|
schowałam też sukienki princeski, a ulubiona bluzka na lato-nierozciągliwa, nie mieści się w biuście;-) Chociaż u mnie minimalna róznica, to bluzka wcześniej na styk była;-)
J mam dzinsy ciązowe, ale trochę ten golf mnie uciska, muszę coś pomysleć, noszę, też za duże takie letnie białe-wiosną miałam zwęzić w dupce i pasie, dobrze, że nie zdążyłam;-) A tak to przerzuciłam się na kiecki i spódniczki...nad brzuchem;-) te wszystkie golfy mnie uwierają. mam rożne żołądkowe rewolucje i to dlatego. U mnie zaraz szwagierka rodzi, choć to ona miała być pierwsza hi hi Ja jutro lecę bobka oglądać, bo dziś oboje przespali cały dzień ![]() Na porodówkę trafiła tez wczoaj dziewczyna z akcją porodąwą krzycząc i kłócąc się z lekarzami, że ona nie jest w ciązy. Totalna Ciąża z Zaskoczenia z MTV;-) Okazało się, że to nawet znajoma znajomych!! Ona w zeszłym roku urodziła i musiała od razu zajść w ciąże.... Podobno występuje syndrom wyparcia, tak jak z drugiej strny ciąza urojona. Podobno niezła jazda była wczoraj na porodówce;-) ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak mozna wyprzec sie tego ze sie jest w ciazy rodzac ![]() ![]() No to prawie 30 to nie to samo co ponad 30 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
rozumiem w czasie ciązy, ale jej już wody odeszly;-)
Ja tam widze róznicę między małym brzuchem ciązowym, a nadwagą lekką, zwaną oponką;-) Raz oponka jest galaretowata, dwa jest w pasie, ten mam jak stok narciarski;-) Zima w tym roku ma byc ciepła, po Nowym Roku już mnie nie obchodzi- już nie będę w ciązy w 2 tyg miesiąca. Przeraża mnie widmo kurtki/płaszczyka ![]()
![]() |
#2607 |
Zadomowienie
|
Ostatnio na jakimś programie n'ki wpadłam na serial "mamy coś tam..." czy ciąża coś tam....
i był przypadek że laska poszła do szkoły wojskowej i tam trenowała - była w ciąży..mówi że czuła że tyje i ma mdłości ale myślała że to stres bo się tak starała ćwiczyć i ćwiczyła jeszcze więcej. Potem wyszło po 9 m-cach że rodzi :O ... i sama nie mogła w to uwierzyć i jej rodzina również. Mimo że miała brzuszek to twierdzili że to mięśnie - bo taki twardy a ta laska robiła brzuszki w ciąży... no paranoja ![]() Przykładem niewiedzy była koleżanka znajomej - która całą ciążę próbowała jakoś ukryć to...ale w sumie w 7-9 m-cu już nie dawała rady. Wcisnęła rodzicom że przytyła jak się czepiali - a w 9 m-cu aczeła na cały głos się drzeć "karetkę...rodzę" - rodzice wpadli w popłoch. Wyobraźcie sobie ich miny!!!!!! Za to mój TŻ wygrał swoim snem...bo 2 tyg zanim się dowiedzieliśmy o dzidzi sniło mu się ze przytyłam i jego mama i on zastanawiali się co mi jest...no i potem zobaczyli wielki brzuch i stwierdzili że strasznie przytyłam ale dziwiło ich to...bo jadłam przecież tyle samo ![]() ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-07-20 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zadomowienie
|
ja tak przeżywam dzisiaj tą płeć to może mi się też przyśni coś oświeconego
![]()
#2610 |
Zakorzenienie
|
ja jestem baaaaaaaaardzo ciekawa
![]() ![]() Kurcze, ale dziwnie patrzeć, że prawie dekadę młodsza siostra jest mamą!!!! ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- ja w czwartek do lekarza, cały czas czuję rozciągające się więzadła sposób na niestrawność i zgagę, byłam sceptyczna, zadziałało- z wywiadu z gastrologiem- spać na półsiedząco, wysoko poduszki, flaki się dobrze rozkładają, nic nie ciśnie i trawienie się polepsza-działa
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.