|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Cytat:
|
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
fasolka dziękuję
A pokaż Hanię bo dawno Jej nie widziałam ![]() koglus bardzo dziękuję Bardzo podoba mi się ta ruda - czy jak też ten kolor określić. Jak to było robione?? Myślę też o farbie dekoracyjnej - ma ona takie fajne drobinki błyszczące i wtedy na tą ścianę bym mogła jakieś nasze fajne zdjęcia powiesić (po tym jak ładnie uśmiechnę się do Młodej )
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
to u mojej rodzinki robil fachowiec wiec nie mam pojecia
, ale sciana tez mi sie podoba bede robic taka w moim domku
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Pl_madzia - mam pytanie dotyczące dodatkowego urlopu macierzyńskiego. W jakim terminie będziesz miała te 2 tygodnie ? Rodziłysmy w tym samym dniu.
Wreszcie mam wszystkie dokumenty i jutro TŻ idzie złożyć do ZUS . Oby wreszcie coś się zadziało bo oszaleję
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Hanusia jest przecudna
A Ty mamuśka jak świetnie wyglądasz
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
w jakim celu ?
![]() Cytat:
Na zime coprawda deczko lipny chyba że typowo do miasta . chociaż ja maclarenem w zime jeździłam i nie marudziłam no chyba że naprawde był wielki śnieg jak w tym roku ale zwykle takich nie ma Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
regały złozone teraz mnie czeka wypakowanie rzeczy z kartonów ale to jak TZta nie bedzie bo on chomik i wsio się psyda a ja musze wywalić troszę rzeczy ![]() Gmyrelka - a jak tam z kuchnią jest już ? bo jkbyś coś zamawiała to można własnie taki stół zrobić jako przedłużenie blatu z tego samego materiału
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
A co się będziemy
Ania p ja na dniach dopiero odbieram mieszkanie od dewelopera więc nic tam nie ma co do tego stołu jako przedłuzenie blatu to pomysł świetny tylko wtedy ten stół nie będzie za wielki chyba i nie będę miała jak przyjąć np rodziców jak na obiad wpadną A może da się i duży zrobić? Duży w sensie na 6-8 osób ![]() A no i rozważam kupno kuchni z IKEA (oczywiście nie tej najtańszej) - co sądzicie o tym pomyśle?? Fajną sobie zaprojektowałam w tym ich programie ![]() Ania a może masz kogoś do polecenie w wawie czy też pod kto robi kuchnie i szafy wnękowe oraz garderoby??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-07-20 o 21:30 |
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Od razu będę wysyłała jak dostanę macierzyński, bo jeszcze nie mam. Ale sądzę że w decyzji będziesz miała od kiedy do kiedy te 20 tyg. i od tego ostatniego wniosek o dodatkowe 14 dni. Chyba 24 sierpień wychodzi
|
|
|
#1091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
biale fronty i drewniany blat
|
|
|
#1092 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pakuje tam juz wszystko od misiow po gryzaki konczywszy na rekach a dzi9siaj na spacerze wyginala sie do owieczki bo chciala ja ugryzc i dawala dziwny odglos taki jakby szczek ghe ghe ghe Cytat:
Cytat:
![]() a ja narazie rudzielec jestem hihi nikt mnie na wiosce nie poznaje dzisiaj ide i mowie do sasiada czesc a ten na mnie patrzy jakby ducha zobaczyl i dopiero jak stanelam i z jego zona rozmaiwalam to mowi ze mnie nie poznal hihi ale to tylko do soboty teraz codziennie ampulki wcieram w glowe by wzmocnic wlosy a w sobote zas jade rozjasniac by za dwa tygodnie wyskoczyc w blond na weselichu a w dodatku moje krotkie wlosy zaczely sie krecic czego nei cierpie bo teraz nie mam czasu na prostowanie Cytat:
Cytat:
a od dzisia mieszam Julki lovelle z vizirem sensitiv pol na pol jak nie dostanie wysypki to pomalu bedziemy na vizir przechodzic Cytat:
dla Maciusia za postepy i mamusi za wytrwalosc w cwiczeniach Cytat:
a co do sciany to ja plecam tynk strukturalny taki z Castoramy bardzo prosty do nalozenia jest to gotowa zaprawa w wiaderku i tylko na sciane sie naklada specjalna packa jak bede u mamy to zrobie zdjecia w yamtym roku kladalam na sciany w przedpokoju i na jedna w kuchni swietne to zdjecie z kwiatkami
|
|
#1093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
caly dom ma 500 m 2
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesto ludzie tez robią tak ze srodek z ikea i wypaśne fronty. moja mama w kuchniach i szafach pracuje . na bartyckiej
|
|
#1095 |
|
Rozeznanie
|
musze sie dzis pochwalic ze polamalam dzis laktator TT, nie wiem jak ja to zrobilam, juz zamowilam nowy i za pol ceny 40z.ł , dobrze tani bo bym sie wkurzyla jakbym musiala zaplacic duzo,
Ala dzisiaj ma spiacy dzien ,spanie jedzenie i spacery , super , zobaczymy czy da popalic jutro
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
bo wozek bardzo twardy jest i zdecydowanie jej tak wygodniej
zalecenia jak oli miala 6 tygt-pieluchowac oczywiscie tego nie robilam dzis- wszystko dobrze, mozna przestac pieluchowac ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- my z piotrkowa dopiero wrocilismy-padam i ide spac zaraz
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!
Ja już nad naszym morzem. Ale po kolei. W sobotę mieliśmy chrzest. Pogoda dopisała - było masakrycznie ciepło A dzisiaj byłam już na masarzu kręgosłupa i razem z małą w grocie solnej w której zasnęła . Asia - ja wzdłuż morza spacerowałam z małą w chuście - oczywiście wieczorem. wcześniej wzdłuż zacienionej promenady w wózku ją woziłam. My nad morze to zabralismy prawie wszystko: np. karuzelę, elektroniczną nianię, dmuchaną wanienkę, własny czajnik. Łóżeczko było w hotelu. Generalie stwierdziliśmy ze z takim małym dzickiem to jednak lepiej jeździć nie do hoteli ale do pensjonatów gdzie ma sie dostęp do kuchni. PS. jak popatrzyłam na wasze zdjęcia to się załamałam. Jak Wy wszystkie piękinie wyglądacie po tych ciążach. Mi to chyba przyjdzie w tym SPA zostać z rok
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
leee no tak;p ale za to ty masz cialo;D a ja mam SADŁO
ciesze sie bardzo, że sie wszystko udalo co ile przerwy robiliscie? no my bez karuzeli tez sie nie ruszymy bo mala bez niej nie uśnie.
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() tak czytam i czytam i zazdroszczę Wam cholernie możliwości urządzania mieszkań! My na razie wynajmujemy, ale w planie jest zakup/przeniesienie się do własnego M Od kilku lat przeglądam fora internetowe i z zapałem zapisuję na dysku zdjęcia inspiracji. Podobają mi się wnętrza takie, jak w załączniku. Marzenie -> bielone podłogi, jasna baza, trochę antyków. Taki eklektyzm. Mam już kilka ulubionych mebli, czekają na swoje stałe miejsce. Na razie przechowuję je u taty Któraś z Was pytała o winylową tapetę. My mamy taką w łazience (imitacja mozaiki). Podobna poniżej: http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/czern_laz_1.jpg Sprawuje się super! Często jest moczona/ochlapywana podczas kąpieli. Do tej pory (mamy ją już 9 miesięcy) nic się z nią złego nie dzieje. Zależało nam na tanim rozwiązaniu, nie chcieliśmy inwestować w cudze, wynajmowane mieszkanie. W kuchni też winylowa...i NIE POLECAM. Ostatnio miałam mały wypadek podczas smażenia i plamy po oliwie zeszły po kilku myciach. We własnej kuchni chciałabym mieć szklane ekrany nad zlewem (łatwo je zachować w czystości), kuchenką itd...Chociaż marzeniem jest kuchenka/piekarnik w zabudowie, na wysokości ramion, z takimi bajerami http://www.jakieagd.pl/gorace_szuflady,1233150365,1 Ja tu o wnętrzach, a dziecko śpi ![]() Dostała butlę i odpłynęła. |
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia- Ty to chyba jakiś nocny marek jesteś
jak nie o 1 w nocy to o 4 rano Kiedy Ty śpisz dziewczyno??
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka73 Hania jest taka ładna
POP70 super że chrzciny się udały teraz dużo wypoczywajcie i korzystajcie z wakacji
|
#1102 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki czy mogę się do was dołączyć?
![]() Czytam was od grudnia i jakoś do tej pory nie było okazji coś naskrobać ![]() Mam pytanie na szybko bo właśnie moje dziecie zaczyna się kręcić. Czy wasze dzieciaczki kręcą i stekają podczas snu? Zasypia mi o 20 a ok 1 -2 w nocy zaczyna się kręcić, gdyby nie moja poduszka przekręciłaby sie do okoła jak wskazówka zegara. Powoli już mnie to wykańcza.
|
#1103 | |
|
Raczkowanie
|
Kochane, czy Wy sobie robicie drzemeczki w ciągu dnia?
![]() Widzę, że Darusia nie bardzo :P Kobieto, co Ty robisz o takiej morderczej godzinie na wizażu? Ja chyba muszę zacząć stosować jakieś dopalacze, bo czuję, że jestem totalnym flakiem Czy kofeinę można dożylnie? ![]() Moje dziecko jest fanem piosenki z Domowego Przedszkola Śpiewam jej codziennie inne kawałki (wyrosłam na Brygadzie RR, Gumisiach, Smerfach, Muminkach i Fasolkach...o Tęczowym Music Boxie nie wspomnę ), ale upodobała sobie szczególnie "Gdzie jest słonko, kiedy śpi" i wczoraj po raz pierwszy zaśmiała się na głos słysząc jak śpiewam. Wszystko fajnie, ale to chyba źle świadczy o moim wokalu ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Szczęściaro, moja Matylda zasypia o 23:00 (kąpiel o 20:00) i budzi się równo o 5:45, codziennie. Podczas snu nie stęka za to się przeciąga i czasem robi usta w podkówkę, jakby jej się coś złego śniło...może matka stojąca nad nią z fridą albo patyczkiem do ucha
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest podobnie. Mała budzi się ok 4-5 na karmienie i od tej pory jesli zaśnie to wlasnie strasznie sie wierci. nózki do góry, rączkami trze buźke ale sie nie wybudza...
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
cześć baboszki
Dzisiaj nad ranem wzięłam małego do nas do łóżka (zwykle tego nie robię, ale już tak z tęsknoty po jedzeniu go wzięłam ) i oczywiście musiał opanować całe wielkie łóżko, tak się obkręcał, że ułożył się w poprzek na brzuszku, tż musiał zmykać na ścianę, a mi nogi zwisały z łóżka i kto się najlepiej wyspał??? Mały już tak opanował przewrotki z brzuszka na plecy i na odwrót, że na macie nie uleży spokojnie bawiąc się zabawkami bo ciągle się przewraca Poza tym ciagle chce, żeby go brać na ręce i z nim chodzić, w leżaczku staje na piętach i wrzask, w kojcu, w łożeczku i w wózku jest to samo, wczoraj myślałam, że padnę od tego noszenia a na obiadek dynia z ziemniakiem Jesteśmy w trakcie przechodzenia z nan ha na zwykły nan (kolejna próba) teraz już mu mieszam 3 miarki zwykłego i jedna ha póki co śladów skazy brak - oby![]() Gmyrelka - zazdraszczam mieszkania ![]() Kurcze, fanie macie, mieszkając w dużych miastach - ja zawsze chciałam w Warszawie mieszkać - gdybym była z moim byłym niedoszłym to bym mieszkała....ehhh POP fajnie, że chrzciny udane no i wypoczywajcie w tym SPA Ja próbuję mojego tz namówić na wyjazd jakiś chociaż na weekend, bo urlopu już nie ma (tzn. miał ale chodził do pracy )ale on nie chce jechać bo mówi, że Kubuś jest za małyPozatym martwię się, czy mały nie złapał kataru ode mnie dzisiaj od rana kichnął już 12 razy...boję się, bo 30 lipca mamy sczepienie, nie chcę, żeby się rozchorował no upisałam się i mały się budzi, zaraz będę znowu tryndać
|
#1106 | |||
|
Rozeznanie
|
Drcron, Aneczka - dziękujemy
![]() Cytat:
Napisz coś więcej o sobie ![]() Moja też się kręci, ale bardziej nad ranem, ponoć tak ok 4, 5 jelitka zaczynają pracować dzieciowi i stąd to kręcenie ![]() Cytat:
Ja niestety nie mam tak jak Darusia, że starcza mi 4 godz snu A że karmię cycusiem i mała zasypia przy nim to i ja często z nią ![]() Cytat:
A teraz jest marudna, nie chce spać a trze oczka i zaciesza do żyrandola na zmianę. Ehhh...kobieta zmienną jest ![]() I znowu słonko świeci, kisimy się w domku i lepimy do siebie, jakie to przyjemne... |
|||
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mozesz opowiedz cos o was i pochwal sie zdjęciem niuni! A jesli chodzi o kręcenie..... to spokojnie kazde dziecko tak ma. moja w łóżeczku się kręci tez i czasami lezy w poprzek dlatego bede miała drugi ochraniacz taki sam jak komplet poscieli bo jeden to za mało ona nogi w szczebelki wkłada./.. PoP.. nareszcie!!! fajnie ze wszystko sie udalo.. Oliwcia bravo byłas grzeczna!! mamusia dumna!!! to teraz wypoczywajcie dziewuszki! Ps. Czy ktoś moze zrobic edit zdjecia GMYRELI do galerii- kilka postów wyzej
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie potrzebuje duzo snu, a taka padnieta bylam jak z Piotrkowa wrocilismy, pospalam 2h i jak maz do pracy wychodzil to sie przebudzilam.
asiu skladalas juz wniosek o te 2 tyg macierzynskiego? bo chyba mamy tak samo
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, mi kierowniczka dzwonila, że konczy mi się macierzyński 22-ego sierpnia i zebym tydzien przed tym terminem przyszla wypisać ten wniosek, ona mi da wzór.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

A pokaż Hanię bo dawno Jej nie widziałam
)
, ale sciana tez mi sie podoba bede robic taka w moim domku
Hania mnie odchudziła i omłodziła, wszystko muszę robić w biegu

no więc ja dawałam malutkiej marchewkę z jabłuszkiem jako deserek przez 3 dni i wyszła jej wysypka na buźce
ogólnie masakra jeszcze gorsze niż to pierwsze ale jak mus o mus młody musi to znieść . . . najważniejsze że pomagają
dla Maciusia za postepy i mamusi za wytrwalosc w cwiczeniach
Mały już tak opanował przewrotki z brzuszka na plecy i na odwrót, że na macie nie uleży spokojnie bawiąc się zabawkami bo ciągle się przewraca