Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-20, 15:36   #3421
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę,wpadam się pochwalić:Bartoszek chodzi SAM,wcześniej pokonywał dystans 3-4 kroczków i dalej się bał,wyciągał roczkę,żebym chociaż palec mu dała,dzisiaj ćwiczył od rana i w efekcie potrafi już przejść samodzielnie przez długość całego pokojuczasem w połowie drogi zdarzy się pac na pupkę,ale dzielnie się podnosi i kroczy dalejPrzełamało lęk moje dziecko.

Idę wstawić wodę na pierogi ruskie
Poczekam aż mała wstanie i na spacer zmykamy
Do później
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 15:39   #3422
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Pomysł z jedną drzemką sprawdził się bo obojętnie o której wstanie to kładę Ją dopiero o 12.

Mi nawet smakował. Wzięłam ciasto biszkoptowe z masą śmietanową a nie kremową i nie był taki słodki.
A o której wstaje moja Synowa? I nie marudzi, jak wstanie za wcześnie, a do drzemki trzeba czekać?

I jak wygląda Jej plan jedzeniowy godzinowo?

Ja jakoś w ogóle nie lubię tortów

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
U nas od dwóch dni nic tylko "dada" z różnym natężeniem.

Maciek i za noworodka nie wyciągał tyle Teraz śpi już 3 godziny, może i dziś dociągnie do 4.

Oooo, to jest myśl

A Maciek pluje, im dalej tym lepiej

Czyli Maciek się rozkręca

No bo dzieć przecież zmienny jest , Maciek też ma jedną drzemkę? A jak śpi w nocy?

Proszę i polecam

Kuba też pluje, aż mokro wokół jest

Cytat:
Ja tylko na chwilkę,wpadam się pochwalić:Bartoszek chodzi SAM,wcześniej pokonywał dystans 3-4 kroczków i dalej się bał,wyciągał roczkę,żebym chociaż palec mu dała,dzisiaj ćwiczył od rana i w efekcie potrafi już przejść samodzielnie przez długość całego pokojuczasem w połowie drogi zdarzy się pac na pupkę,ale dzielnie się podnosi i kroczy dalejPrzełamało lęk moje dziecko.

Naprawdę super

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 15:50   #3423
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:

Ale naskrobałyście,mam 4 strony w plecy,postaram się później nadrobić teraz robię koło ogórków,mama mi przywiozła chyba z 15 kg trochę już zakisiłam a drobniejsze czekają na korniszonki.

Naszym kochanym roczniakowym solenizantom:Maciusiowi,Amelce i Natalce,życzymy z Bartoszkiem dużo zdróweczka i uśmiechu na buźkach na każdy kolejny dzień następnego roczku.STO LAT MALUCHY!!!: winko:

Kubusiu dla Ciebie również buziaczki
klask i:

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Pomysł z jedną drzemką sprawdził się bo obojętnie o której wstanie to kładę Ją dopiero o 12.

Mi nawet smakował. Wzięłam ciasto biszkoptowe z masą śmietanową a nie kremową i nie był taki słodki.
Hmm, jak tego dokonalas?

U mnie jak moje dziecko pada to nie ma takiej sily ktora by jej w tym przeszkodzila. Z drugiej strony jak spac nie chce to tez nie ma opcji aby ja uspic.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 16:19   #3424
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Naszym kochanym roczniakowym solenizantom:Maciusiowi,Amelce i Natalce,życzymy z Bartoszkiem dużo zdróweczka i uśmiechu na buźkach na każdy kolejny dzień następnego roczku.STO LAT MALUCHY!!!: winko:

Kubusiu dla Ciebie również buziaczki
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
...
Czyli Maciek się rozkręca

No bo dzieć przecież zmienny jest , Maciek też ma jedną drzemkę? A jak śpi w nocy?

Proszę i polecam

Kuba też pluje, aż mokro wokół jest
...
Oj tak

Jedną W nocy bywa różnie. Przy tych spoko nocach wstaję 3-4 razy dać Mu pić i przeważnie raz przewijam, przy tych gorszych - Maciuś w trakcie robi sobie dwugodzinne przerwy , ale jakiś postęp jest, bo już nie pije mleczka

Zauważyłam, że jak były upały, to Maciek mniej się ślinił, jak zrobiło się chłodniej (pojęcie względne ), to bez śliniaka ani rusz

---

Uciekam już dzisiaj, do jutra

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 16:29   #3425
zakazana84
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to zakazana84

Sylka gratuluje synkowie

dziewczyny a tu Wam daje linka do zdjęć z naszego zlotu jakbyście chciały sobie obejrzeć zapraszam
http://krystusk.blogspot.com/2010/07...ebna-2010.html
zakazana84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 17:06   #3426
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zakazana84 Pokaż wiadomość
Sylka gratuluje synkowie

dziewczyny a tu Wam daje linka do zdjęć z naszego zlotu jakbyście chciały sobie obejrzeć zapraszam
http://krystusk.blogspot.com/2010/07...ebna-2010.html
Super sprawa taki zlot ,, zdjecia naprawde fajne

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 18:07   #3427
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Amelko, Natalko, Maciusiu moc całusów, zdrówka, uśmiechu każdego dnia

Moc zyczen rowniez dla Kubusia

Stary 2010-07-20, 19:03   #3428
skierka1981
BAN stały

Amelka dziękuje kazdej cioci z osobna za życzenia
dziś jest taka nieznośna że szok... a mnie tak rzuch boli - na dole, chyba owulacja okres jakies 3 tyg temu i owu tak szybko... ale mam dosc
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:19   #3429
UnholyOne
Ola-Unhola

Sto lat dla Kubaska i roczniaków
Maciusia, Natalki i Amelki

Wróciłam od rod ziców, dzici popluskały się w basenie, zjadły kalafiorówkę i kopytka z piersią w sosiku (Antosiowi aż ślinka ciekła na widok kopytek).

sylko dla Bartoszka. Zdolny chłopczyk

gorgulku, u nas tylko jedna drzemka ok 11/12. Już tak kładę i drugi raz nie. Nad morzem to też bardzo wygodne. Lulałam przy cycu na plaży, kładłam do wózka i 2/3 godzinki spał. Wracaliśmy i o 19/20 już lulał (inna sprawa, że w nocy kiepsko )

zakazana, bardzo fajny taki zlocik

Idę kąpać brudasy, bo jednak basen to nie umyje tego człapania po trawie na bosaka

Później zajrzę

Aaa zdecydowaliśmy z rodzicami, że Oni kupią wózek bratanicy a my jakąs fajną lalę do niego. Myślałam o ładnej szmacianej (ale takiej większej i dobrze wykonanej). Moze macie jakieś pomysły lub macie Mamusie dziewczynek taką lalę i mozecie polecić
Stary 2010-07-20, 19:31   #3430
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ehh nie mam weny

dzis jestem sama

a nasz wyjazd stoi pod znakiem zapytania, nawet jak bysmy mieli jutro jechac to jestem kompletnie nieprzygotowana, chyba mi sie nie chce.....chyba wole w sierpniu jechac

aaaaaaaaaaaaaaa wszystkiego naj dla Kubaska
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 20:25   #3431
gorgulek
Zakorzenienie

No to poczytałam sobie

Cytat:
A o której wstaje moja Synowa? I nie marudzi, jak wstanie za wcześnie, a do drzemki trzeba czekać?

I jak wygląda Jej plan jedzeniowy godzinowo?

Ja jakoś w ogóle nie lubię tortów
Wstaje o której chce
Czasem o 6.30, czasem 0 6.45, o 7.10 a nawet 7.30. Zdarzyło się może ze 3 razy ze wstała o 5.45
Zazwyczaj trochę leżymy i wstajemy po 30-40min. Później zabawa, śniadanko i spacer bez wózka. Jak widzę, że chce Jej się już troszkę spać to zabawiam, że nie myśli o tym
Plan jedzeniowy właśnie zmodyfikowany.
Ok 5-7 mleko wypija sobie
8-9 jakieś śniadanko - często kanapka z czymś, czasem kaszka, jogurt
12 znów dopomina się mleka
15.30-16 obiad
19-19.30 kolacja
Pomiędzy owoc, chrupki, biszkopty.

Zmieniłam wszystko bo Jej zasypianie trwało dłużej niż drzemka. Było często tak, że zasypiała 1-1.5 a spała 40 min A tak śpi dłużej i to w godzinach największego upału więc mi na rękę
Obiad musiałam przesunąć z godz 12 bo już jest tak zmęczona, że zasypia z butelką.
Wiadomo, że nie trzymam się sztywno tej godz 12 z zasypianiem

Ja tez nie lubię tortów a ten mi smakował

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Hmm, jak tego dokonalas?

U mnie jak moje dziecko pada to nie ma takiej sily ktora by jej w tym przeszkodzila. Z drugiej strony jak spac nie chce to tez nie ma opcji aby ja uspic.
Nie wiem jak, po prostu spróbowałam raz i wyszło

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
gorgulku, u nas tylko jedna drzemka ok 11/12. Już tak kładę i drugi raz nie. Nad morzem to też bardzo wygodne. Lulałam przy cycu na plaży, kładłam do wózka i 2/3 godzinki spał. Wracaliśmy i o 19/20 już lulał (inna sprawa, że w nocy kiepsko )
...
Aaa zdecydowaliśmy z rodzicami, że Oni kupią wózek bratanicy a my jakąs fajną lalę do niego. Myślałam o ładnej szmacianej (ale takiej większej i dobrze wykonanej). Moze macie jakieś pomysły lub macie Mamusie dziewczynek taką lalę i mozecie polecić
Ja się właśnie zastanawiałam czy nad morzem da radę ten plan dnia ciągnąć ale widzę, że jest szansa

Zuzka miała jedną lalę i zgubiła ją, ale strasznie ją lubiła. Taka zwykła malutka, w sam raz do rączki
Ty szukasz większej więc nie bardzo pomogę. Ale wiem, że kilka dziewczynek od nas ma lalkę Emilkę, o taką http://allegro.pl/item1095039172_lam...wsza_lala.html
Chciałam Ją też kiedyś kupić ale ciągle nie mogłam się zebrać
Stary 2010-07-20, 20:40   #3432
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzięki za odpowiedź Iwonko

Fajna ta Emilka, ale raczej nie tak do wózka chyba.

Upatrzyłam taką z odbiorem w Wawie.
http://allegro.pl/item1156913719_mas..._warszawa.html

I jeszcze w sklepie mają takie:
http://sklepkleks.pl/zabawki/lalki-szmaciane-tootiny/
Stary 2010-07-20, 20:44   #3433
gorgulek
Zakorzenienie

Fajne te lalki. Może by jakąś Zuzce kupić?

Mamcie gdzie Wy? Jak ja mam chwilę to pusto

Ola pijemy kawkę?
Stary 2010-07-20, 20:48   #3434
katarzynka00
Zakorzenienie

hej
ale mam ładne włoski wstawie wam foty z roczku bo nie będę się teraz pstrykać
Wpadłam tylko wykąpać małą i ukręcić surówkę.
Małż wczoraj odebrał motor,po ponad roku od czasu kupna i koniecznie się chciał przejechać....jakby czasu opór był na takie przejażdżki
więc miał czas od kąpieli po surówkę, czyli już czekam na niego

U fryzjera spędziłam ok 3h.Dojazd i 2 farby, wracamy a młoda ma kupę już tak przyklejoną do pupci i podsuszoną, że nie wiem czy ten skurczybyk w ogóle lookał jej do pampka cóż...uroki pobytów z tata...

Zjadła w tym czasie lizaka nimm2, napiła się kubusia play...i zjadła trochę kiełbaski z ogniska...
Wytrzymała dziś do 20co jest szczytem szczytów.

O tej porze w zeszłym roku już mi robiły rozwarcie i kroplóweczka leciała...ehhh to się rozmarzyłam

lecę balony dmuchać i przystrajać ogród
aaaa jeszcze zapominalska baba ze mnie Amelko, Natalko, Maciusiu moc całusów
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 20:56   #3435
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Fajne te lalki. Może by jakąś Zuzce kupić?

Mamcie gdzie Wy? Jak ja mam chwilę to pusto

Ola pijemy kawkę?
Jasne
Właśnie o tym pomyślałam

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hej
Małż wczoraj odebrał motor,po ponad roku od czasu kupna i koniecznie się chciał przejechać....jakby czasu opór był na takie przejażdżki

U fryzjera spędziłam ok 3h.Dojazd i 2 farby, wracamy a młoda ma kupę już tak przyklejoną do pupci i podsuszoną, że nie wiem czy ten skurczybyk w ogóle lookał jej do pampka cóż...uroki pobytów z tata...

Zjadła w tym czasie lizaka nimm2, napiła się kubusia play...i zjadła trochę kiełbaski z ogniska...
Wytrzymała dziś do 20co jest szczytem szczytów.

O tej porze w zeszłym roku już mi robiły rozwarcie i kroplóweczka leciała...ehhh to się rozmarzyłam

lecę balony dmuchać i przystrajać ogród
aaaa jeszcze zapominalska baba ze mnie Amelko, Natalko, Maciusiu moc całusów
Niecierpliwie czekam na fotki

A nie czuć kupeczki, bo u nas to od razu wali

Kupię chyba nocnik, Antek kupkę robi na kucaka, więc będę go sadzała a co mi szkodzi. Najwyżej nie załapie i za rok następna próba.
Stary 2010-07-20, 20:59   #3436
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Ciekawa jestem tych fotek

Mój zazwyczaj czuje jak Zuzka zrobi

Cytat:
Jasne
Właśnie o tym pomyślałam
...
Kupię chyba nocnik, Antek kupkę robi na kucaka, więc będę go sadzała a co mi szkodzi. Najwyżej nie załapie i za rok następna próba.
Idę robić

Ja po urlopie znów spróbuję z nocnikiem
Stary 2010-07-20, 21:06   #3437
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja już mam
Stary 2010-07-20, 21:12   #3438
gorgulek
Zakorzenienie

Ja też mam

Ktoś jeszcze się przyłączy?
Stary 2010-07-20, 21:14   #3439
UnholyOne
Ola-Unhola

Coś pusto, chyba nie mamy co liczyć
Stary 2010-07-20, 21:20   #3440
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

Wiecie co? Kuba ma całe plecki i część rączek w potówkach, Wasze dzieci też je mają przez te upały?
ja uzywam tylko Sudocremu i tylko do pupy (nie zawsze

) natomiast moja poci sie strasznie i walnelam na potowki sudo i znikly... dodam, ze od urodzenia zuzylyma pol malego pudeleczka takze bardzo malo uzywam, moze nie zdazyla sie skora przyzwyczaic...?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no wlasnie dziewczynny czy Wasz dzieci wszystkie maja zarosniete juz ciemiaczka?
bo Marci nie ma a ostatnio nie podawalam mu wit D, chociaz ma duzo slonca ale nie wiem

nie wiem czy mam mu jeszcze podawac czy nie
do lekarza pojedziemy dopiero na szczepienie a poki sie nie upominaja to nie ide
moja prawie ma, ale przyznam sie szczerze ze ja podaje D jak sobie przypomne , na USG przezciemiaczkowym bylysmy w kwietniu i wtedy ponoc byl to ostatni dzwonek

Cytat:

Jakieś dziwne ceny po przyjeździe w moim sklepie zastałam, jabłka po 5,50, a wczesniej kosztowały 1,90 ...., morele po 15 zł, pomidory po 11....
u mnie to samo malinówki po 16zł!!
Cytat:
Roczek u nas tuż tuż.
Nie chcę mi się nawet myśleć jakie sałatki zrobie.Wypompowuje mnie pogoda.Oby 21 było ładnie a potem już mi nie zależy na super pogodzie.

Mąż w poniedziałek pojedzie zamówić 2 torty, ja we wtorek mam mięcho do odebrania.Napoje już mam.Jeszcze dla dzieciaków chrupki i głupotki dokupię-chyba w tesco 24, (...)
mam pyt (do wszystkich) zaczynam myslec o urodzinach i wlasnie nurtuje mnie tort... Bedziecie czestowac dzieci ? Moja nie zna slodkiego i nie chce by znala, poza tym to i tak tort to chyba przeginka dla malucha...? macie pomysl w co wsadzic swieczke by mogla zjesc?

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:22   #3441
gorgulek
Zakorzenienie

To popijemy same
Pyszna ta kawka, jeszcze jakieś ciacho by się przydało
Stary 2010-07-20, 21:27   #3442
UnholyOne
Ola-Unhola

groszku, ja dam spróbować Antosiowi tortu, od jednej czy dwóch łyżeczek moim zdaniem nic się nie stanie. Także nic dodatkowego nie robię, pewnie o porze gości będzie akurat czas na deserek czy jakiś owoc, więc planowo sobie zje. A tort do spróbowania

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
To popijemy same
Pyszna ta kawka, jeszcze jakieś ciacho by się przydało
Nooo pycha, ja wyczaiłam dobrą w tesco marki tesco i jeszcze muszę polecić winko tescowe California dream różowe i czerwone. Pycha, a kosztuje 9.99 (piłam na urodz. u mamy różowe, na upał extra)
Wiem, ze moze dla koneserów to szajs, ale ja się tam nie przejmuję

A co do ciacha, gdyby nie brak proszku do pieczenia zrobiłabym to 5 min w mikrofali

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-07-20 o 21:29
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:33   #3443
gorgulek
Zakorzenienie

U nas nie ma tesco. U nas w ogóle dziura, nie ma nic
A ciacha nie zrobię bo nie mam mikrofali

Chociaż przyznam, że papieros by mi wystarczył
Stary 2010-07-20, 21:34   #3444
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć

Co tak dzisiaj naprodukowałyście? Nie ma mnie dzień i tyyylllleeee czytania
Zaraz zabieram się do roboty

Spotkanie wypadło w porządku...jutro Wam więcej napisze, bo więcej będę wiedziała...poznam wnioski
Ale dzień miałam fajny...po spotkaniu stwierdziłam że za wczesniej by Zu odbierać ze żłobka, więc poszłam na wojaże po sklepach Mam dwa centra handlowe niedaleko domu...a że wyprzedaże są, a ja dawno po sklepach nie chodziłam to poszłam....no i niby wyprzedaże, a nic ciekawego nie znalazłam...mimo woli częściej wchodziłam do dziecięcych sklepów niż dla siebie ale ten fakt ominę
Za to znalazłam w Reserved spodnie dla siebie...dwie pary...jedne ciemny granat rurki, super, elastyczne...naprawdę fajne...z 99zł na 49zł...drugie, jasne, przecierane niebieskie...139zł na 49zł...no i po rurki wrócę, a te drugie sama nie wiem...bo takie super modne, przy kieszeniach marszczone, ale nie wiem czy mnie to nie poszerzało...stwierdziłam , że wrócę tam w piątek (bo wtedy będę w domu po pracy) i jak będą jeszcze to biorę obie pary Czesto tak robię jak się zdecydowac nie mogę...wracam później i jak coś jest to kupuję bo to znaczy że na mnie czekało
ale ale...co mnie cieszy...wzięłam rozmiar mniejszy...i pasował

Po wycieczce po CH przyjechała z pracy Mama moja, pojechałyśmy po Zu i na działkę szaleństw jak zwykle nie było końca...jak wróciłyśmy Mała padła

Dziękuję bardzo dziewczyny za przemiłe komentarze zdjęć

A teraz lecę nadrabiać

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-20 o 21:36
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:37   #3445
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
U nas nie ma tesco. U nas w ogóle dziura, nie ma nic
A ciacha nie zrobię bo nie mam mikrofali

Chociaż przyznam, że papieros by mi wystarczył
To Ci podeslę tej kawuni, spróbujesz sobie

Przed ciążą paliłaś, wróciłaś, czy Cię ciągnie?

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć

Co tak dzisiaj naprodukowałyście? Nie ma mnie dzień i tyyylllleeee czytania
Zaraz zabieram się do roboty

Spotkanie wypadło w porządku...jutro Wam więcej napisze, bo więcej będę wiedziała...poznam wnioski
Ale dzień miałam fajny...po spotkaniu stwierdziłam że za wczesniej by Zu odbierać ze żłobka, więc poszłam na wojaże po sklepach Mam dwa centra handlowe niedaleko domu...a że wyprzedaże są, a ja dawno po sklepach nie chodziłam to poszłam....no i niby wyprzedaże, a nic ciekawego nie znalazłam...mimo woli częściej wchodziłam do dziecięcych sklepów niż dla siebie ale ten fakt ominę
Za to znalazłam w Reserved spodnie dla siebie...dwie pary...jedne ciemny granat rurki, super elastyczne...naprawdę fajne...z 99zł na 49zł...drugie, jasne, przecierane niebieskie...139zł na 49zł...no i po rurki wrócę, a te drugie sama nie wiem...bo takie super modne, przy kieszeniach marszczone, ale nie wiem czy mnie to nie poszerzało...stwierdziłam , że wrócę tam w piątek (bo wtedy będę w domu po pracy) i jak będą jeszcze to biorę obie pary Czesto tak robię jak się zdecydowac nie mogę...wracam później i jak coś jest to kupuję bo to znaczy że na mnie czekało
ale ale...co mnie cieszy...wzięłam rozmiar mniejszy...i pasował

Po wycieczce po CH przyjechała z pracy Mama moja, pojechałyśmy po Zu i na działkę szaleństw jak zwykle nie było końca...jak wróciłyśmy Mała padła

Dziękuję bardzo dziewczyny za przemiłe komentarze zdjęć

A teraz lecę nadrabiać
Ja jeszcze nie gratulowałam spadku wagi. Oczywiście brawa
No i czekam jutro na relację
Stary 2010-07-20, 21:44   #3446
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie gratulowałam spadku wagi. Oczywiście brawa
No i czekam jutro na relację
Po cichutku dziękuję...chociaż to jeszcze nie koniec

A jeszcze do opisu dnia miałam dodać że wpadłam z Zu do pediatry...coś Małej wyskoczyło na dooopce...tzn jakaś wysypka, ale okazuje się że to potówki..mam smarować sudokremem...no i przy okazji zapytałam jak z ciemiączkiem...no więc...mamy zarośnięte Pani Pediatra przypomniała jeszcze żeby D nie podawac aż do października, a potem znowu...no ale w sumie poszłam też do niej po skierowanie do ortopedy...jak byłyśmy na ostatniej kontroli bioderek to Pan Doktor kazał wrócić jak Zu bedzie chodzić, zapisałam ją w maju i termin mamy na ten piątek..tak to jest z NFZ ale liczę że wszystko będzie w porządku
Stary 2010-07-20, 21:44   #3447
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
To Ci podeslę tej kawuni, spróbujesz sobie

Przed ciążą paliłaś, wróciłaś, czy Cię ciągnie?
Albo przyjadę na kawkę
W liceum podpalałam - jakieś 9-10 lat temu. A teraz nie wiem co mi jest?
Stary 2010-07-20, 21:48   #3448
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Po cichutku dziękuję...chociaż to jeszcze nie koniec

A jeszcze do opisu dnia miałam dodać że wpadłam z Zu do pediatry...coś Małej wyskoczyło na dooopce...tzn jakaś wysypka, ale okazuje się że to potówki..mam smarować sudokremem...no i przy okazji zapytałam jak z ciemiączkiem...no więc...mamy zarośnięte Pani Pediatra przypomniała jeszcze żeby D nie podawac aż do października, a potem znowu...no ale w sumie poszłam też do niej po skierowanie do ortopedy...jak byłyśmy na ostatniej kontroli bioderek to Pan Doktor kazał wrócić jak Zu bedzie chodzić, zapisałam ją w maju i termin mamy na ten piątek..tak to jest z NFZ ale liczę że wszystko będzie w porządku
To daj znać co powiedział ortopeda.
A my jeszcze mamy troszkę tego ciemiączka, ale to chyba normalne. Już nie pamiętam jak było u Bartka

Cytat:
Albo przyjadę na kawkę
W liceum podpalałam - jakieś 9-10 lat temu. A teraz nie wiem co mi jest?
Nooo

Ja też kiedyś paliłam. Zaczęłam jak miałam 15 lat Przestałam przed ciążą z Bartkiem.Potem znowu popalałam i przed poronioną ciążą znowu skończyłam i do teraz nic Tak z 10 lat będzie w sumie

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-07-20 o 21:49
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:48   #3449
gorgulek
Zakorzenienie

Karolinko ja również gratuluję

Dzwoniłam do naszej przychodni i mają tam też priorix ale pani powiedziała, że to nie od nich zależy jaka jest, że czasem sanepid dostarcza MMR II.
Ciągle myślę co zrobić. Już raz dzwonili z przypomnieniem, że nie stawiłyśmy się. W pon poszliśmy z małżem i już byłam zdecydowana zaszczepić Zu ale okazało się, że nasza pani dr i jej pielęgniarka są na urlopie i poszliśmy stamtąd. Mamy stawić się na początku sierpnia
Stary 2010-07-20, 21:50   #3450
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Karolinko ja również gratuluję

Dzwoniłam do naszej przychodni i mają tam też priorix ale pani powiedziała, że to nie od nich zależy jaka jest, że czasem sanepid dostarcza MMR II.
Ciągle myślę co zrobić. Już raz dzwonili z przypomnieniem, że nie stawiłyśmy się. W pon poszliśmy z małżem i już byłam zdecydowana zaszczepić Zu ale okazało się, że nasza pani dr i jej pielęgniarka są na urlopie i poszliśmy stamtąd. Mamy stawić się na początku sierpnia
U nas też zależy co sanepid dostarczy. Jak byłam na ostatnim szczepieniu kilka mies. temu pielęgniarka mówiła, ze mają priorix i pewnie tak będzie, ale gwarancji nie dawała

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości