|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() ![]() Idę wstawić wodę na pierogi ruskie Poczekam aż mała wstanie i na spacer zmykamy Do później |
|
|
|
|
#3422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
I jak wygląda Jej plan jedzeniowy godzinowo? Ja jakoś w ogóle nie lubię tortów ![]() Cytat:
![]() No bo dzieć przecież zmienny jest , Maciek też ma jedną drzemkę? A jak śpi w nocy?Proszę i polecam ![]() Kuba też pluje, aż mokro wokół jest ![]() Cytat:
![]() Naprawdę super
|
|
|
#3423 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
U mnie jak moje dziecko pada to nie ma takiej sily ktora by jej w tym przeszkodzila. Z drugiej strony jak spac nie chce to tez nie ma opcji aby ja uspic. |
||
|
|
|
#3424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() Jedną , ale jakiś postęp jest, bo już nie pije mleczka ![]() ![]() Zauważyłam, że jak były upały, to Maciek mniej się ślinił, jak zrobiło się chłodniej (pojęcie względne ), to bez śliniaka ani rusz ![]() --- Uciekam już dzisiaj, do jutra
|
|
|
#3425 |
|
Raczkowanie
|
![]() Sylka gratuluje synkowie ![]() ![]() dziewczyny a tu Wam daje linka do zdjęć z naszego zlotu jakbyście chciały sobie obejrzeć zapraszam ![]() http://krystusk.blogspot.com/2010/07...ebna-2010.html
|
|
|
|
#3426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Amelko, Natalko, Maciusiu moc całusów, zdrówka, uśmiechu każdego dnia
Moc zyczen rowniez dla Kubusia
|
#3428 |
|
BAN stały
|
Amelka dziękuje kazdej cioci z osobna za życzenia
dziś jest taka nieznośna że szok... a mnie tak rzuch boli - na dole, chyba owulacja okres jakies 3 tyg temu i owu tak szybko... ale mam dosc
|
|
|
|
#3429 |
|
Ola-Unhola
|
Sto lat dla Kubaska
Maciusia Wróciłam od rod ziców, dzici popluskały się w basenie, zjadły kalafiorówkę i kopytka z piersią w sosiku (Antosiowi aż ślinka ciekła na widok kopytek). sylko dla Bartoszka. Zdolny chłopczyk gorgulku, u nas tylko jedna drzemka ok 11/12. Już tak kładę i drugi raz nie. Nad morzem to też bardzo wygodne. Lulałam przy cycu na plaży, kładłam do wózka i 2/3 godzinki spał. Wracaliśmy i o 19/20 już lulał (inna sprawa, że w nocy kiepsko )zakazana, bardzo fajny taki zlocik Idę kąpać brudasy, bo jednak basen to nie umyje tego człapania po trawie na bosaka ![]() Później zajrzę Aaa zdecydowaliśmy z rodzicami, że Oni kupią wózek bratanicy a my jakąs fajną lalę do niego. Myślałam o ładnej szmacianej (ale takiej większej i dobrze wykonanej). Moze macie jakieś pomysły lub macie Mamusie dziewczynek taką lalę i mozecie polecić
|
#3430 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ehh nie mam weny
![]() dzis jestem sama ![]() a nasz wyjazd stoi pod znakiem zapytania, nawet jak bysmy mieli jutro jechac to jestem kompletnie nieprzygotowana, chyba mi sie nie chce.....chyba wole w sierpniu jechac ![]() aaaaaaaaaaaaaaa wszystkiego naj dla Kubaska ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3431 | |||
|
Zakorzenienie
|
No to poczytałam sobie
![]() Cytat:
![]() Czasem o 6.30, czasem 0 6.45, o 7.10 a nawet 7.30. Zdarzyło się może ze 3 razy ze wstała o 5.45 Zazwyczaj trochę leżymy i wstajemy po 30-40min. Później zabawa, śniadanko i spacer bez wózka. Jak widzę, że chce Jej się już troszkę spać to zabawiam, że nie myśli o tym ![]() Plan jedzeniowy właśnie zmodyfikowany. Ok 5-7 mleko wypija sobie 8-9 jakieś śniadanko - często kanapka z czymś, czasem kaszka, jogurt 12 znów dopomina się mleka 15.30-16 obiad 19-19.30 kolacja Pomiędzy owoc, chrupki, biszkopty. Zmieniłam wszystko bo Jej zasypianie trwało dłużej niż drzemka. Było często tak, że zasypiała 1-1.5 a spała 40 min A tak śpi dłużej i to w godzinach największego upału więc mi na rękę ![]() Obiad musiałam przesunąć z godz 12 bo już jest tak zmęczona, że zasypia z butelką. Wiadomo, że nie trzymam się sztywno tej godz 12 z zasypianiem ![]() Ja tez nie lubię tortów a ten mi smakował Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuzka miała jedną lalę i zgubiła ją, ale strasznie ją lubiła. Taka zwykła malutka, w sam raz do rączki Ty szukasz większej więc nie bardzo pomogę. Ale wiem, że kilka dziewczynek od nas ma lalkę Emilkę, o taką http://allegro.pl/item1095039172_lam...wsza_lala.html Chciałam Ją też kiedyś kupić ale ciągle nie mogłam się zebrać
|
|||
|
|
|
#3432 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki za odpowiedź Iwonko
Fajna ta Emilka, ale raczej nie tak do wózka chyba. Upatrzyłam taką z odbiorem w Wawie. http://allegro.pl/item1156913719_mas..._warszawa.html I jeszcze w sklepie mają takie: http://sklepkleks.pl/zabawki/lalki-szmaciane-tootiny/
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te lalki. Może by jakąś Zuzce kupić?
![]() Mamcie gdzie Wy? Jak ja mam chwilę to pusto ![]() Ola pijemy kawkę?
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale mam ładne włoski wstawie wam foty z roczku bo nie będę się teraz pstrykaćWpadłam tylko wykąpać małą i ukręcić surówkę. Małż wczoraj odebrał motor,po ponad roku od czasu kupna i koniecznie się chciał przejechać....jakby czasu opór był na takie przejażdżki ![]() więc miał czas od kąpieli po surówkę, czyli już czekam na niego ![]() U fryzjera spędziłam ok 3h.Dojazd i 2 farby, wracamy a młoda ma kupę już tak przyklejoną do pupci i podsuszoną, że nie wiem czy ten skurczybyk w ogóle lookał jej do pampka Zjadła w tym czasie lizaka nimm2, napiła się kubusia play...i zjadła trochę kiełbaski z ogniska... Wytrzymała dziś do 20co jest szczytem szczytów. O tej porze w zeszłym roku już mi robiły rozwarcie i kroplóweczka leciała...ehhh to się rozmarzyłam lecę balony dmuchać i przystrajać ogród aaaa jeszcze zapominalska baba ze mnie Amelko, Natalko, Maciusiu moc całusów ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3435 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Właśnie o tym pomyślałam ![]() Cytat:
![]() A nie czuć kupeczki, bo u nas to od razu wali ![]() Kupię chyba nocnik, Antek kupkę robi na kucaka, więc będę go sadzała a co mi szkodzi. Najwyżej nie załapie i za rok następna próba.
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój zazwyczaj czuje jak Zuzka zrobi ![]() Cytat:
![]() Ja po urlopie znów spróbuję z nocnikiem
|
||
|
|
|
#3437 |
|
Ola-Unhola
|
Ja już mam
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam
![]() Ktoś jeszcze się przyłączy?
|
|
|
|
#3439 |
|
Ola-Unhola
|
Coś pusto, chyba nie mamy co liczyć
|
#3440 | |||||
|
celebriti
|
Cytat:
) natomiast moja poci sie strasznie i walnelam na potowki sudo i znikly... dodam, ze od urodzenia zuzylyma pol malego pudeleczka takze bardzo malo uzywam, moze nie zdazyla sie skora przyzwyczaic...? Cytat:
, na USG przezciemiaczkowym bylysmy w kwietniu i wtedy ponoc byl to ostatni dzwonekCytat:
Cytat:
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
To popijemy same
![]() Pyszna ta kawka, jeszcze jakieś ciacho by się przydało
|
|
|
|
#3442 | |
|
Ola-Unhola
|
groszku, ja dam spróbować Antosiowi tortu, od jednej czy dwóch łyżeczek moim zdaniem nic się nie stanie. Także nic dodatkowego nie robię, pewnie o porze gości będzie akurat czas na deserek czy jakiś owoc, więc planowo sobie zje. A tort do spróbowania
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
(piłam na urodz. u mamy różowe, na upał extra)Wiem, ze moze dla koneserów to szajs, ale ja się tam nie przejmuję ![]() A co do ciacha, gdyby nie brak proszku do pieczenia zrobiłabym to 5 min w mikrofali
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-07-20 o 21:29 |
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie ma tesco. U nas w ogóle dziura, nie ma nic
![]() A ciacha nie zrobię bo nie mam mikrofali ![]() Chociaż przyznam, że papieros by mi wystarczył
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Co tak dzisiaj naprodukowałyście? Nie ma mnie dzień i tyyylllleeee czytania Zaraz zabieram się do roboty ![]() Spotkanie wypadło w porządku...jutro Wam więcej napisze, bo więcej będę wiedziała...poznam wnioski Ale dzień miałam fajny...po spotkaniu stwierdziłam że za wczesniej by Zu odbierać ze żłobka, więc poszłam na wojaże po sklepach Mam dwa centra handlowe niedaleko domu...a że wyprzedaże są, a ja dawno po sklepach nie chodziłam to poszłam....no i niby wyprzedaże, a nic ciekawego nie znalazłam...mimo woli częściej wchodziłam do dziecięcych sklepów niż dla siebie ale ten fakt ominę![]() Za to znalazłam w Reserved spodnie dla siebie...dwie pary...jedne ciemny granat rurki, super, elastyczne...naprawdę fajne...z 99zł na 49zł...drugie, jasne, przecierane niebieskie...139zł na 49zł...no i po rurki wrócę, a te drugie sama nie wiem...bo takie super modne, przy kieszeniach marszczone, ale nie wiem czy mnie to nie poszerzało...stwierdziłam , że wrócę tam w piątek (bo wtedy będę w domu po pracy) i jak będą jeszcze to biorę obie pary Czesto tak robię jak się zdecydowac nie mogę...wracam później i jak coś jest to kupuję bo to znaczy że na mnie czekało![]() ale ale...co mnie cieszy...wzięłam rozmiar mniejszy...i pasował Po wycieczce po CH przyjechała z pracy Mama moja, pojechałyśmy po Zu i na działkę szaleństw jak zwykle nie było końca...jak wróciłyśmy Mała padła![]() Dziękuję bardzo dziewczyny za przemiłe komentarze zdjęć ![]() A teraz lecę nadrabiać
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-20 o 21:36 |
|
|
|
#3445 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Przed ciążą paliłaś, wróciłaś, czy Cię ciągnie? Cytat:
![]() No i czekam jutro na relację
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze do opisu dnia miałam dodać że wpadłam z Zu do pediatry...coś Małej wyskoczyło na dooopce...tzn jakaś wysypka, ale okazuje się że to potówki..mam smarować sudokremem...no i przy okazji zapytałam jak z ciemiączkiem...no więc...mamy zarośnięte Pani Pediatra przypomniała jeszcze żeby D nie podawac aż do października, a potem znowu...no ale w sumie poszłam też do niej po skierowanie do ortopedy...jak byłyśmy na ostatniej kontroli bioderek to Pan Doktor kazał wrócić jak Zu bedzie chodzić, zapisałam ją w maju i termin mamy na ten piątek..tak to jest z NFZ ale liczę że wszystko będzie w porządku
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3448 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A my jeszcze mamy troszkę tego ciemiączka, ale to chyba normalne. Już nie pamiętam jak było u Bartka ![]() Cytat:
![]() Ja też kiedyś paliłam. Zaczęłam jak miałam 15 lat Przestałam przed ciążą z Bartkiem.Potem znowu popalałam i przed poronioną ciążą znowu skończyłam i do teraz nic ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-07-20 o 21:49 |
||
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko ja również gratuluję
![]() Dzwoniłam do naszej przychodni i mają tam też priorix ale pani powiedziała, że to nie od nich zależy jaka jest, że czasem sanepid dostarcza MMR II. Ciągle myślę co zrobić. Już raz dzwonili z przypomnieniem, że nie stawiłyśmy się. W pon poszliśmy z małżem i już byłam zdecydowana zaszczepić Zu ale okazało się, że nasza pani dr i jej pielęgniarka są na urlopie i poszliśmy stamtąd. Mamy stawić się na początku sierpnia
|
|
|
|
#3450 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

i w efekcie potrafi już przejść samodzielnie przez długość całego pokoju

trochę już zakisiłam
klask i:

okres jakies 3 tyg temu i owu tak szybko... ale mam dosc

A tak śpi dłużej i to w godzinach największego upału więc mi na rękę 

czekam na niego 

, na USG przezciemiaczkowym bylysmy w kwietniu i wtedy ponoc byl to ostatni dzwonek