![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Irytują mnie ludzie...
Ja też tak mam czasami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Apogeum mojego wku....nia w autobusie było wtedy, gdy ustąpiłam miejsca jakiejś babce, a ona do mnie z tekstem, że nie będzie jeździć tyłem i żebym na przyszłość się zastanowiła nad tym, że starsi ludzie mają zawroty głowy i miejsca przeciwne do jazdy są nie dla nich!!!!!!!
![]() Co do do dzieci jeszcze - myślałam, że ze mną jest coś nie tak, skoro nie umiem docenić "dobrodziejstw" bezstresowego wychowania. ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Mnie irytują właściciele mieszkań.
Patologia. "pokój w mieszkaniu trzyosobowym 550zł/os." i jeszcze wymagania "TYLKO PANIE STUDENTKI/TYLKO PANOWIE STUDENCI/NIE PARY!!! BEZ DZIECI!!! BEZ NAŁOGÓW" za 700 zł już można mieć kawalerkę, za 900 nawet ładną _-_ 1100 zł za pokój w trzypokojowym mieszkaniu i jeszcze ci ktoś patrzy czy papierosa nie zapalisz na balkonie :d Ale to takie moje prywatne żale :d ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- vixen ![]() http://www.youtube.com/watch?v=St2Iu...embedded#at=15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
No, są są...
bzdura straszna, przecież lesbijki i geje też sobie egzystują w naszym społeczeństwie więc seks jest nieunikniony. Wiesz pruderyjne babunie boją się być obgadane przez sąsiadki, że w ich wynajmowanym mieszkaniu KTOŚ BEZ ŚLUBU!... tja :C dom schadzek normalnie :C (swoją drogą moja ciotka kiedyś wynajmowała pokój, tragedia, nigdy bym nie chciała. nikogo nie mógł zapraszać, palić w mieszkaniu nie no to akurat rozumiem, ale przyszedł raz po ciszy nocnej - czyli po północy - podpity to chciała go wyrzucić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mierzyłam sukienke wiec stałam w samej bieliźnie, na zewnątrz słyszałam, że lata 2 lub 3 (!) dzieci strasznie niewychowanych, ok. 10 lat, przedrzeźniali mamę która darła się na nich niemiłosiernie, klnęli. Poczułam, że za chwilę stanie się coś złego więc zaczęłam szybko się ubierać. Niestety nie zdążyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mimo to zazwyczaj ustępuję włąśnie panom, bo są mili. I babciom, którym dobrze z oczu patrzy, nawet jak dobrze się trzymają ![]() Takie normalne obcowanie z ludźmi na ulicy, w autobusach mi nie przeszkadza. O ile są to klimatyzowane autobusy. Jedynie agresję wzbudzają we mnie żule, którzy krzyczą i zaczepiają.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
HAHA! Ale by miała pietra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Co do jednego się zgodzę. Przebywałam kilka miesięcy w Anglii. Na początku byłam zaskoczona, że tam wszyscy są tak sztucznie mili dla siebie. Ale to wciąga. Nawet jeśli jest udawane, to jednak sposób, w jaki obcy ludzie odnoszą się do siebie na ulicy, w sklepie itd. udzielał się również mnie. Myślałam, że dałoby się to wprowadzić w naszym kraju. Ale z wiatrakami nie wygram.[/QUOTE] Ja będąc w Niemczech też się z tym spotkałam.... Byli tacy mili, że aż mdliło. Ale teraz z perspektywy czasu i różnicy jaka jest u nas w Polsce wolałabym ten słodki klimat ![]() I zauważyłam, że ludzi, którzy głośno wyrażają swoje zdanie się nie lubi! Naprawdę! ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- OOOOOOOOO! Właśnie sobie przypomniałam czego jeszcze nienawidzę! Dziewczyn, które są szczupłe a zawsze narzekają, że muszą się odchudzić bo są grube! i nieważne do kogo narzekają! Najbardziej mnie wkurza jak to robią przy osobach, które naprawdę mają problem z wagą! ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- I jeszcze ci kierowcy.... Jedziesz sobie samochodem, prosta pusta droga a tu jakiś troll wyjeżdża ci z podporządkowanej i musisz hamować! ![]() A za mną nikt nie jechał, wystarczyło poczekać te parę sekund dłużej, no ale po co?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama, jak patrzy na takie obrazki, to zawsze jest przerażona spojrzeniem takich ludzi, nienawiścią w ich oczach. Nie sposób odmówic jej racji. Może załóż osobny wątek, ja się boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
pracuję w barze i niesamowicie irytuje mnie 70 % klientów. O ile na początku każde delikatnie mówiąc DZIWNE zachowanie byłam w stanie obrócić w żart i bez cienia zdenerwowania wrócić do swoich obowiązków, o tyle po kilku miesiącach pracy krew mnie zalewa, gdy jestem świadkiem totalnego braku kultury co poniektórych i totalnego braku szacunku dla obsługi. Pomijam kwiatki typu rozmowy przez telefon podczas zamawiania (kolejka na sto osób, a pani nie może powiedzieć, czego sobie życzy bo opowiada koleżance co spotkało ją na rynku), bo to chyba najdelikatniejszy przejaw chamskiej postawy, ale klienci naprawdę potrafią robić awantury o nic i porządnie wyzyc się na pracowniku.
Może i jestem okropna, ale... ;-) irytuje mnie także ich ciemnota - gdy powoli, klarownie, prostą polszczyzną tłumaczę klientowi przez dziesięć minut zasady obsługi, on kiwa głową i zdaje się pojmować te proste prawdy ![]() ![]() Jeśli chodzi o obsługiwanie, wszyscy jak jeden mąż ![]() ![]() no, ulżyło mi ![]()
![]() |
![]() |
#72 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Takie troskliwe babunie nam sie trafiły. Uroczo, nie ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
spooko
![]() ![]() Przypomniało mi się jeszcze coś ![]() Irytują mnie kierowcy,którzy specjalnie wymuszają pierszeństwo od e[L]ki i jeszcze spojrzą się takim drwiącym wzrokiem,że :"Co to nie oni.." ![]()
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że poziom irytacji jest wprost proporcjonalny do postępującego przeludnienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
BAN stały
|
Cytat:
No więc skoro ludzie tego nie wiedzą, to czasem ci bardziej "światli", którzy pojęli tę niezwykle trudną zasadę, muszą ludziom z tej drugiej grupy po prostu ustąpić - wszak trudno się zmieścić w drzwiach kiedy ruszają do nich wszyscy na raz. I wtedy właśnie widać...te miny....w stylu: pewnie, że poczekasz śmieciu, och, wiadomo, że jestem lepsza/lepszy od ciebie więc słusznie czekasz aż pierwszy/pierwsza przestąpię próg tego przybytku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
A ja pisałam o tym w innym wątku ale tu też wspomnę
![]() w marketach powinny być jakieś cholerne znaki drogowe. W stylu zakaz wjazdu zakaz postoju ustąp pierwszeństwa. Bo ludzie potrafią się wpindolić tymi wielkimi wózkami po kilka osób w dział szklanek. Potrafią zastawić małą alejkę tym wózkiem i pójść skanować towary. Jak ktoś wyjeżdża z boku rzadko jedzie wolno i patrzy co jest na "głównej alejce" i w ten sposób ktoś wjechał z impetem w wózek z dzieckiem. Także jestem za :C |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
znaczy piżmak
|
A mnie z kolei wkurza święte oburzenie osoby z nadwagą, kiedy to odmówię jej, gdy ta częstuje mnie czymś słodkim. Nie jem słodyczy. Ale taka osoba często nie jest w stanie zrozumieć, że to, iż nie jestem gruba wcale nie oznacza, że nie mam prawa dbać o linię. W końcu skądś ta moja poprawna waga się wzięła. Między innymi stąd, że zrezygnowałam ze zbędnych, słodkich przekąsek.
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Odnośnie supermarketów, przypomniała mi się jedna sytuacja.
Stoję przy kasie, sprzedawczyni już kasuje moje produkty, a w między czasie nawija z facetem, który jest instruktorem prawa jazdy i chowa do portfela drobne. Po facecie było widać, że już jest lekko podirytowany jej gadaniną, a babka dalej nawija, że ona się nie przejmuje, że nie zdała prawka, że do pracy mimo jego braku dojeżdża samochodem, że policjantów jak mija to im kiwa ect. I do tego ten jej żabi śmiech, a raczej rechot. Nie wytrzymałam w końcu i wypaliłam do niej tekstem, że może by się na pracy skupiła, bo za to jej płacą, a skoro tak nagminnie lubi łamać prawo, to nie widzę przeszkód, by poinformować o tym policje. Babkę ścięło, głowa w dół, a facet z wyraźną ulgą poszedł sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Hahaha :d
Ja muszę przygotować sobie jakieś cięte riposty. Chciałam pójść na kawę do tchibo, stały przede mną dwie babki - babcia i babka :P i gadały ze sprzedawcą godzinę ględzili "JA JAK WJEŻDŻAM DO POZNANIA TO WIDZĘ IKEA NO I WIE PANI TE CUDOWNE RESTAURACJE -TAK TAK TAK OCH te makarony na starym mieście -och to spaghetti -och tak -och nie -och oh yeah -ohhh!" i sobie tak ochowali o poznaniu że się wkurzyłam i wyszłam. Dobre 10 minut stałam a za mną wściekły tłum... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Czasem są takie dni, że człowiek ma ochotę wylądowac na bezludnej wyspie... Cisza, spokój, nikt nas nie irytuje - sielanka
![]() Ale mnie najbardziej wkurza głupota ludzka. Niektórymi rzeczami się nie przejmuję, bo co mnie obchodzi jak ktoś się ubrał? Pomijam sytuacje, gdy muszę oglądac intymne częsci ciała obcych ludzi :/ A czasem wystarczy kupic dopasowane spodnie, a nie o rozmiar mniejsze... Jednak to, jak ludzie czasem czegoś nie potrafią zrozumiec, jest przerażające. I irytujące. Ile ja się nadenerwowałam w gimnazjum - gdy nauczyciel upominał jakiegoś idiotę, a ten bezczelnie się patrzył mu w twarz i mówił, że "przecież ja nic nie zrobiłem. Zawsze jest na mnie." Ręce opadają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Nienawidze jak ludzie o wszystko się wypytują, każdy każdego o wszystko. No ale kurde po co im to wiedzieć?
![]() ![]() I głupie docinki jak nie chcę opowiadać nieistotnych dla nich spraw.. ![]() Może jestem przewrażliwiona, ale to mnie wkurza jak mało co
![]() |
#83 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moja babcia jest mistrzem w takich pytaniach. wszystko musi wiedzieć. a niektóre rzeczy są tak malo istotne, że aż nie chce mi sie ust otwierać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Bo niektórzy ludzie są mistrzami świata w trącaniu się w życie innych
![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Chuck Bass?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
BAN stały
|
No to i ja się dołączę. Mam wrażenie, że zamiast z wiekiem coraz bardziej olewać wkurzające sytuacje, to we mnie wszystko wzrasta. Wkurza mnie jak jasna cholera ludzka głupota, myślenie na poziomie cielaka. Mam wrażenie, że społeczeństwo z roku na rok jest coraz durniejsze.
Wnerwia mnie na prawdę wiele rzeczy: - ludzka ignorancja - brak umiejętności posługiwania się ojczystym językiem - stare babcie, które myślą, że WSZYSTKO im się NALEŻY - to, że ludzie się ryją zanim ja skądś wyjdę/wysiądę - moda na puszczanie muzyki na full w komórkach na przystankach, w środkach komunikacji - to, że ludzie to brudasy, wsiadają sobie do autobusu i rozlewają swoje brudne tłuste cielska na 2 miejscach i zasyfiają fotele - skoro autobus jest KLIMATYZOWANY oznacza to, że okien się NIE OTWIERA - dzieci drące te swoje paszcze wracając ze szkoły, bo nie ma nikogo kto by ich przypilnował - mamusie zabierające swoje 10-cio letnie dzieci ze sobą do damskich toalet - babcie stojące nade mną w autobusie i znacząco sapiące na mnie, mimo że jest mi słabo/głowa mnie boli/jestem wykończona po pracy - ludzie ocierający się o mnie - brak umiejętności przyjmowania krytyki na siebie - wszechobecne zadufanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.