|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
|
|
|
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() znajdziesz swojego księcia, mocno w to wierzę A tak z przymrużeniem oka: oststnio kuzynka TŻ tłumaczyła mi sprawę, w naszym wieku wszyscy fajnie wydają się zajęci, ale warto spokojnie poczekać, około 40- tki zaczyna się "drugi rzut"
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
Moj malz tez na Dukanie. Niestety sporo u niego skutkow ubocznych.
|
|
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
to znaczy? źle się czuje?
|
#3515 |
|
BAN stały
|
Najlepsze życzenia dla LAURKI z okazji roczku
witajcie kochane, u nas nocka ok, tylko Amela znowu od rana piszczy... upał znowu. |
|
|
|
#3516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szarlotka
![]() Cytat:
![]() A może skubaniec? ![]() Cytat:
:slina :![]() jak chcesz to wieczorkiem mogę podać![]() Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony, gdzie ja mam kogoś poznać? tylko praca, działka, dom....hehehehe już bym chyba wolała rozwodnika niż wiecznego kawalera ooo jakie?
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak możesz to tego skubańca też poproszę No ten drugi rzut to właśnie ponoć rozwodnicy i kończący "wolne związki" ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Wiesz co, jeżeli dopiero zaczął to senność i osłabienie mogą się zdarzyć,jeżeli trwają dłużej to może za mało je, szczególnie warzyw...? na problemy z regulacją przemiany materii Dukan poleca otręby owsiane - minimum 3 łyżki dziennie - ja na początku co rano robiłam sobie z nich owsiankę - bardzo pomaga Zresztą wiadomo - nie każda dieta jest dobra dla danego organizmu
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziendobry
![]() cos mialam napisac ale poszlam do malego i zapomnialam ![]() wiec tylko sie witam i wszystkiego najlepszego dla Laurki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i zeby impreza sie udala
|
|
#3521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zaczal lamac troche diete to mu sie poprawilo, ale za dobrze to nie jest. Martwi mnie ilosc coli jaka wypija i zadne madre artykuly czy rady nie maja dla niego znaczenia. Robi swoje, a potem jest slabiak i cierpi. A ja jeszcze musze kolo niego latac. |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Coli nie muszę mówić co jest (mój TŻ tez pije jak smok...) Takie osłabienie to głównie z powodu braku węglowodanów... no z facetami to ciężka sprawa
|
|
#3523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i nie brakuje mi już tak chlebka![]() Cytat:
ale mogę powiedzieć ze jest łatwy i pyszny!!!!Ach te wolne związki a ja czytałam że max 3 łyżki ![]() No taki lepszy, niż wieczny kawaler, co to kobiety nie mógł znaleźć całe życie...z takim chyba coś może być nie tak ![]() Cytat:
|
|
#3524 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny Marci mi powyrastal ze wszystkich butow, zamowilam mu kilka od jednego sprzedawcy, co myslicie?
http://allegro.pl/item1155805083_zdr...0246_r_21.html http://allegro.pl/item1155374257_obu...301_r21_5.html http://allegro.pl/item1157027569_wys...2784_r_21.html
|
|
#3525 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A te pierwsze do podróby tombutu nawet się z nimi procesowali ![]() Ale mi serce w gardle stanęło. Antka włozyłam do łóżeczka i schyliłam się po zabawki, które leżaly na podłodze, odwracam się, a ten przewieszony na brzuchu przez barierkę..... Nogi w górze, ręcę w górze i gdybym go nie złapała, przeleciałby na podłogę ![]() Matko, do teraz mam gule w gardle.... I to jest najniższy poziom...Muszę przewiercić dziury przy samej podłodze chyba w nogach, bo inaczej, to może się źle skończyć, a jak w nocy np. tak wstanie, choć nigdy nie podnosi się, tylko ew. siedzi. NO ale teraz śpi i jak wstanie po przebudzeniu, a ja jestem w dużym pokoju przeciez i mimo niani nie dobiegne....O nie, chyba zaraz będę 2 godz. pod pokojem czatowała...
|
|
#3526 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy to rzeczywiscie moglas sie przestraszyc
, kurcze ale akrobata maly Ci rosnie ![]() co do butow.....a te podroby to znaczy, ze niedobre? czy ok? tombutu ten sprzedawca tez ma ale wolalam na rzepy niz wiazane a takie jak te ostatnie to Marci ma teraz ale juz mu paluchy wychodza
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak Antek to robi - mój Tomek ma barierkę na wysokości barków i jeszcze nie umie się tak podciągnąć, zeby się przewiesić przez barierkę ![]() a moze coś doczepić na górze... nie wiem czy jest coś takiego, ale moze jak się przejdziesz po castoramie, albo Leroi Merlai to coś Ci wpadnie w oko...
|
|
|
#3528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A macie w Szczecinie Smyka? Wczoraj byłam u Nas i bardzo dużo butków przecenionych mają.... Swoją drogą szybko chłopakom nóżki rosną...Zu ma cały czas rozmiar 18 czasem 19...i noga jej niewiele urosła. Myślicie ze to źle? Cytat:
) żeby Zu szybciej zasnęła) a ona nagle wstała, wyciągnęła do mnie rączki i nagle kącikiem oka zobaczyłam jak się przechyla...w ostatnim momencie ją złapałam, bo już była w powietrzu. Gdybym nie zdążyła to spadłaby na mnie, na łóżko, ale mimo wszystko na główkę...gdyby była 10 cm dalej to już na podłoge Od razu po tym obudziłam dziadka który akurat spał i obniżaliśmy łóżeczko....Ale skoro Wy macie już na najniższym poziomie to nie wiem co teraz...a dałoby się jakoś jeszcze obniżyć? Musisz pokombinować, bo to bardzo niebezpieczne, jak raz zrobił to za chwile znowu może spróbować
|
|
#3529 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja bym kupiła i sprawdziła Cytat:
No wkurzyła mnie teściowa...Coś jej się pomieszało z weekendami i dzwoni, ze nie mogą w week przyjechać na urodziny. I dzisiaj wpadną z tortem o 20 na chwilkę..........To tak w skrócie. Po rozmowie stwierdziła, ze chyba jej się coś pomieszało, bo myślałą, ze w ten weekend, a ja tłumaczę ze zapraszam na 1 sierpnia, czyli następny week (za 1,5 tyg). Ma sprawdzić i zadwoni jeszcze, jak już dowie się kiedy to wesele... No i się pyta czy coś kupować Antosiowi, bo zabawki to on chyba ma po Bartku...Poza tym mały, to nie kuma... O tyle mam do powiedzenia
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-07-21 o 12:36 |
||
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym powiedziała, ze jak się nie wstydzi przychodzić na urodziny z pustą ręką to niech nic nie kupuje
|
|
|
#3531 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Marci teraz wyrosl z 20 i ma 21-22 wiesz Zu jest dziewczynka to inaczej i dobrze, ze ma mala stopke, u dziewczynki to lepiej
|
|
|
#3532 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Baknęłam tylko, ze jak sobie wyobraża wpadać na chwilkę z tortem na tak symb. urocz.... Cytat:
Przewiercę dziury w nóżkach przy samej podłodze
|
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
To jest naprawde przykre. Przeciez prezent nie musi byc drogi.
Ja ze swoja mama mam na odwrotnie - ona ciagle cos malej przynosi. Co tez dobre nie jest. raz - dziecko sie przyzwyczai i zawsze bedzie zadac zabawek dwa - gdzie ja mam to wszystko trzymac. No, ale na urodziny to prezent powinien byc - nalezy sie jak psu zupa moim zdaniem, chociazby najmniejszy. Moglaby zaproponowac, ze sie z kasa dolozy jak nie ma czasu - no pzeciez jest tyle opcji. ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Prawdziny cyrkowiec z niego. Kurcze, rozumiem Ci doskonale co czujesz. |
|
|
|
|
#3534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na początku jaki miał rozmiar? Ja cały czas mam problem z butami dla Zu, bo 18 rzadko bywają w sklepach, a 19 za wielkie...ostatnio kupiłam jej na all takie sandałki z gumy(?!) zdjęcie na dole....żeby mogła po działce biegać, wchodzić do basenu i dalej biegać, bo jakoś mam schizę jak chodzi na boso że jej coś wejdzie w nogę Brałam w ciemno ale udało się...pasują![]() Cytat:
Oj serce mi wtedy stanęło także wiem dokładnie jak się czułaś... Dobry pomysł
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-21 o 13:02 |
|||
|
|
|
#3535 |
|
Ola-Unhola
|
Oni kombinują, właśnie chyba "odkryłam" dlaczego.
Od piątku do poniedziałku razem są zawsze na działce (tam dzie my jeździmy czasami). Teściowa zazwyczaj siedzi tam całe tygodnie, bo to malarka i natura te sprawy, poza tym w domu u siebie nie ma spokoju (syn z żoną, siedziba fundacji itp), także tam odpoczywa i to jej taki dom. No i jak pójdą teraz na wesele, to nie wyjadą na weekend na działkę. A jak my ich jeszcze zaprosiiśmy w nast. week na niedzielę, to albo pojada na krótko, albo kolejny weekend im wypadnie... Tak myślę, ze chcą nas tak na szybko załatwić...
|
#3536 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
to takie jak te co w pierwszym linku bylywazne jest zeby kostka byla usztywniona a podeszwa miekka odpowiednio hmmm ja nie pamietam jakie on nosil, wiem, ze jak jeszcze w wozku siedzial to mial 19 chyba ja to mam z kolei taki problem, ze maly ma wysokie podbicie i prawie zadnego buta nie moge mu wcisnac poza sandalami, no i na dodatek jak mu zakladam buta to tak podkurcza palce, ze juz w ogole masakra musze go stawiac i na stojaco ubierac ide sie myc, obiadek i lece na dwor
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja robi to samo...taka zabawa ![]() Nie zapomne słów mojego Taty...jak mu pokazałam jakie są teraz buty dla dzieci, jaki wybór, jakie właściwości, ceny...to chwycił się za głowę i powiedział tylko że jak On był mały i jak My byliśmy mali to takich butów nie było a przecież dobrze chodzimy...coś w tym jest Zresztą wczoraj jak chodziłam po CH to weszłam do clarksa i przeraziły mnie te ceny...butki przecenione na 239 zł na przykład...to co, oznacza to, że dzieci rodziców których nie stać na takie buty będą miały coś ze stópkami?
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-21 o 13:28 |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Ola-Unhola
|
Wiecie co bym zjadła...chłodnik
![]() Albo z samego jogurtu po staropolsku, albo litewski z buraczkami ![]() Tak myślałam, ze we wtorek jak przyjdzie moja rodzinka, to zaserwuje tylko tak właśnie chłodniczek i później tort, soki itp. To już będzie 19, więc nie ma co się nażerać na noc ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
tak to niestety u nas jest, jak się nie ma kasy, to... Tak jak z jedzeniem, jak nie masz kasy, kupujesz tańsze i niestety gorszej jakosci, np parówki. Oczywiście nie wszystko co tańsze jest gorsze, tak trochę generalizuję, ale wiadomo...
|
|
#3539 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Laurko rośnij zdrowo i wesoło, dziel się ze wszystkimi swoim uśmiechem, a rodzicom dawaj jak najwięcej szczęścia Cytat:
Zależy jaki ma humorek albo stoi i krzyczy, albo się czymś zajmie, ale przeważnie to pierwsze ![]() Nie dam, tym bardziej, że wczoraj mój Mały roczniak mnie opluł i to trzy razy, bo Mu nie pozwoliłam szczypać mamusi Najpierw mnie zbił po palcu, którym pokazałam Mu nu-nu, a później opluł Tylko ską On się tego nauczył Fajnie, jak dłużej pośpi, bo mogę coś zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale jak On tam dosięgnął Wszedł po czymś ![]() Maciek opanował wchodzenie na łóżko po krzesełku. Koleżanka pożyczyła nam krzesełko-uczydełko i Maciuś wpadł na pomysł, że będzie po nim wchodził na łóżko. Potrafi tak w kółko Cytat:
![]() Przykre. Babsko jedne Cytat:
![]() --- Wreszcie nadrobiłam i nie mam już siły. Znowu upał, a ja od jutra mam etat w kuchni. Podejrzewam, że i nadgodziny będę robić ![]() Chrzestny przywiózł wczoraj Maćkowi jeździk. Maciuś zainteresował się... wielkim pudłem po prezencie ![]() A to mój roczniak Załącznik 3269215
|
|
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Ja wczoraj po pokonaniu moich psychicznych oporow probowalam zabawy z kasza. razem z mala Okazalo sie, ze mala ma opory. Po prostu boi sie tej kaszy. Nie chciala sie nia bawic. A jak dotknela miski i kasza sie wysypala to uciekla i sie poplakala i taki byl final. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Z drugiej strony, gdzie ja mam kogoś poznać? tylko praca, działka, dom....
NIE LUBIĘ TROLLI

, kurcze ale akrobata maly Ci rosnie 

albo stoi i krzyczy, albo się czymś zajmie, ale przeważnie to pierwsze
pięknie Maciuś pospał

MACIEJKA SYNEK KOCHANY