|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
ja drzemek nie robie, nasze serduszko teraz spi wiec moglabym teoretycznie zrobic to samo ale mi sie nie chce;p
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- no ja sie wlasnie zastanawialam kiedy isc i tez myslalam ze w sierpniu a moja szefowa teraz na 16 dni na wakacje jedzie wiec spoko zdaze- no ja rowniez mam do 22
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
A myślisz że białe meble to dobry pomysł przy dzieciach?? Też mnie kuszą ale się boję że straszny syf będzie
Do tego podobno na tych na wysoki połysk strasznie widać macki paluchów.... a mi sie taaaak podobają ![]() koglus to faktycznie masz DOMEK Bagatela 500m2 - zazdraszczam!!drcron dziękuję za podpowiedź w sprawie ściany. Wszystkie przeanalizuje i coś wybiorę ![]() Baobabek ja sama sobie tego mieszkania zazdroszcze I już się mega doczekać nie mogę!! I fajnie że dzieci będą miały oddzielne pokoje (co prawda kosztem mojej sypialni ale jednak ) Bierz tżta i przeprowadzajcie się do wawy - ale by było fajnie!! I gdzie Kubusiowe fotki z chrzcin??sponsa i Ty się doczekasz!! Pamiętaj że długie czekanie - dobre śniadanie Ja mam problem taki że mi się wiele rzeczy podoba i jak tu się zdecydować ???? Zdjęcia załączone - rewelka!! Tylko do tej pory sądziłam że bardziej podoba mi się kolorystyka mebli wenge ... a tu prosze .... ![]() Czy Wasze dzieci śmieją się w głos?? Mojemu zdarzyło się z 5 razy, ale bardzo ciężko jest Go tak rozbawić ...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-07-21 o 11:57 |
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
moja sie smieje ale generalnie Oliwka sie smeje do wszystkich i wszystkiego- wczoraj przy USG bioderek gosc nam tlumaczy co i jak a ja sie smieje bo nie moglam jak na nia patrzylam
![]() budzi sie z usmiechem i idzie spac a najbardziej ja chyba smieszy jak jej sie mowi np tak: bam bam bam bam bam bam i nagle przerwa i na koncu BUUU wtedy chce odlatywac
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja wyda czasem okrzyk, taki pisk, ale zeby tak ciągiem jak w slynnej reklamie- to nie...
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
ale i tak narzekac nie moge bo jest zdecydowanie lepiej... co sie dziwic jak wiecznie jej cos dolega bidulce... ![]() Twoja bidulka sie wyplakała za wszystkie czasy przez te 3 dni...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-07-21 o 12:12 |
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
no wercia biedna
![]() ale ciesze sie ze jest lepiej!!! a jak tam wyjazd? wiecie juz gdzie jedziecie? bo moze pisalas a ja przeoczylam
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie a co macie do przewijania dziecka jak np idziecie w gości?? Czy ikea ma takie jakieś składane przewijaki czy coś?? Musze coś zakupić bo ceratka po Hani mi się podarła
![]() Darusia ale masz fajnie I Ona tak na głos się ciągle śmieje??
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
u nas goraco bylo juz wczoraj,nie tak jak ostatnio ale tez nie zimno, my z tezetem z tylkami w basenie a malutka w cieniu caly dzien przespala
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- nie ciagle nie ale czesto wyglada to mniej wiecej tak eha eha, eha eha:P ciagle w glos nie ale ciagle ejst usmiechnieta chyba ze glodna to trudno na buzi usmiech zlapac;P
|
|
#1118 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja nie drzemie bo szkoda mi czasu, albo was czytam albo grzebie w internecie. Staram sie też ćwiczyć żeby zrzucić kg po ciążowe ![]() Tak jakoś od początku była kąpana ok19 -19.30 jak tż fakty obejrzał no i tak już zostało. Jeszcze kilka tygodni temu budziła mi sie ok 4 zjadła, zrobiła kupke i dalej spała. Mi zaczęła popłakiwać i robić podkówkę podczas snu po szczepieniu które miała tydzień temu. Robi tak tylko podczas popołudniowej drzemki, kładę jej wtedy dłoń na główce i kołysze wózkiem i za chwile jest spokój. Mój mały kochany wariatuncio nazywa sie Alicja ur.28.04 przez CC ponieważ wazyła 4560 długość 59 cm.Zdjęcie wrzucę później bo chyba będę musiała je zmniejszyć. Teraz pisze jedna ręką bo druga zajęta. Kołysze wózkiem żeby mi zasnęła bo jak nie pośpi to marudna będzie.
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
ja biore podklad
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wy wkoncu dokąd? I kiedy dokladnie?
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
waga imponujaca!!!!! pol kilo ciezsza niz moj klocek!!!
![]() my nasza kapiemy pozno ok 22 i stwierdzilam ze w sumie dobrze sie sklada bo jak tam goraco to ok 19 dopiero na spacer wychodzimy. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- My do Mielna, na krotko bo maz wiecej urlopu nie dostanie a zawsze sie jeszxze przyda doba nam sie zaczyna wyjezdzamy w nocy 25 a z Mielna w nocy 29
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
A, szkoda... my 2-ego. Tak patrze czy któras z nas tu jedzie w tym okresie i dokąd, bo fajnie byloby się zgrać, ale już chyba wszystkie po urlopach :/
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy mozna kupic gdzies material taki aby wozek obic?
bo przeczytalam recenzje i jednak ten co mamy jest bardzo chwalony a faktycznie mnie odwiodlyscie od kupna tamtego i ten co mamy mi sie podoba ale chciaabym aby byl innych kolorow - mozna gdzies kupic taki material i np naszyc na te obicia ? ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- ja mam nadzieje ze madziwnia bedzie miala autko i sie spotkamy
|
|
#1124 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
oo kruszyna sie obudzila
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- moja teraz tez robi czesto kupki ze 3 na dzien
|
|
#1126 |
|
Przyczajenie
|
Proszę o to moja mała Esmeralda
Alicja vel Bąbalina 28.04 Edytowane przez fossil Czas edycji: 2010-08-06 o 10:11 |
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna
|
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
fossil ale śliczna dziewczynka
a mogłabyś wstawić zdjęcie kuchni ?? Chętnie zobaczę jak to wygląda na żywo a nie w tym programie ze stronki Ikei.fasolka dziękuję Jak to się robi - tak na przyszłość??
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
ŚLICZNA JEST!!!!
I bardzo dobrze wygląda, w sensie wagi Ja myślę, że maluchy same sobie to regulują. Może jak się taka duża urodziła, to już nie musi tak bardzo przybierać na wadze? Moja jest kluska, o! właśnie słyszę, że kupka już zrobiona dla mamusi, coby na wizazu za długo nie sieziała |
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
Gmyrelka to powiedzenie ze śniadaniem... moja babcia i mama tak mówiły. Mama niestety nie żyje, więc każdy taki "zbieg okoliczności" sprawia, że się uśmiecham
Dzięki! Do przewijania w domu i podczas wyjść mamy coś takiego: http://allegro.pl/item1127116080_pod...my_canpol.html ale teraz widzę, że są fajniejsze na sieci: http://allegro.pl/item1139577283_mat..._2_kolory.html http://allegro.pl/item1157768354_my_...ia_rozowa.html Następna, jaką kupię, będzie z materiału podbitego ceratą, bo ta, którą mam teraz bardzo się "łamie" na łączeniach. |
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Poradźcie
![]() Michaś ma bardzo suchą skórkę w strategicznych miejscach - tzn chyba tych które najczęściej mają kontakt z podłożem jak śpi - policzki i kolanka (spanie na brzuszku) i ramionka (na boczku). Kąpie go w emolium i niczym nie smaruję. Czym to smarować? Oliwka odpada bo uczula. Buźkę dziś posmarowałam kremem z hipp (mam próbkę). Pediatra mówiła że można oliwą z oliwek lub parafiną. Stosuję ktoś? Dobre to dla dziecka? Jak się wchłania? Smarujecie czymś fałdki? Michasiowi się dopiero pojawiły ![]() Dziewczyny które miały umowę do dnia porodu: dostałyście jakąś decyzję z zus dot macierzyńskiego? Ja dostałam tylko jakieś druki - oświadczenie o ilości ur dzieci i dane do przelewu do wypełnienia a potem już tylko kasę na konto. Co w takim wypadku stanowi dowód ubezpieczenia jakbym chciała iść do lekarza? Pop ale Ci zazdroszczę tego SPA. Nigdy nie byłam ![]() Gmyrelka nie wiem jakie mebelki chcesz ale mój Tz pracuje w salonie meblowym i mają podobno już takie szafki kuchenne na wysoki połysk na których nie widać śladów po palcach... Ja przewijam na podkładach z Seni
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
ESMERALDA czadowa!!!
![]() Niektóre dzieci mają takie buźki, że człowiek jest w stanie sobie wyobrazić, jak będą wyglądać za kilka, kilkanaście lat. Moja na razie nie ma wyraźnych rysów, bo są one zasłonięte przez olbrzymie "pucki" ![]() Do smarowania dla MICHASIA polecam: http://znam.to/userfiles/R/096/R096-8c36e72.jpg rewelacyjnie się wchłania, nie jest tłusty, super nawilża - przy okazji maluszek przyjemnie pachnie (ale nie jest to krem perfumowany, więc zapach nie jest dla dziecka nieprzyjemny) wcześniej używałam oliwki z Johnsona, ale tak sobie pomyślałam...jest lato, czy ja sama chciałabym, żeby mnie ktoś taką tłustą cieczą maział? ![]() Od pediatry usłyszałam, że powinno się stosować kosmetyki z jednej linii...ale póki co stosuję płyn 3w1 Johnsona i do tego ten krem i nie dzieje się nic złego. A...krem poleciła mi dziewczyna spotkana w szpitalu. Pomacałam jej dziecko i ono było takie...GŁADZIUTKIE , bez żadnych krostek
Edytowane przez sponsa_bella Czas edycji: 2010-07-21 o 13:01 |
|
|
|
#1134 | |
|
Rozeznanie
|
Nie-za-ma-co
Ja to robię w GIMP (program na linuksie), ale zrobisz to na każdym programnie graficznym. Np. otwierasz zdjęcie w programie paint(na windows-ie) i tam możesz dać tekst na zdjęcie. ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
) i jakiś płyn do mycia ciała, lub kąpieli i niczym już nie smaruję, bo ta parafina śiwetnie natłuszcza. No, chyba, że same fałdki czasami (parafina, lub oliwka ) I jest gicio.A Hania skórę miała bardzo suchą, aż jej złaziła płatami , ateraz jest super. I to bez żadnych emolientów.
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-21 o 13:03 |
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parafinę mam i się zastanawiam czy będzie ok jak go będę smarować w tych suchych miejscach i w fałdkach, bo całe ciało raczej nie, za gorąco...Wasze maluchy też się tak mocno pocą? Nawet jak nie jest gorąco to Michaś ma spocone stopy i dłonie. W czym śpią Wasze maluchy jak w nocy jest ok 25st w mieszkaniu? Przykrywacie czymś? Michaś śpi w body na krótki rękaw i jak zaśnie to przykrywam tetrą ale szybko ją skopuje. Zastanawiam się czy nie jest mu w nocy zimno, ja lubię mieć coś na siebie zarzucone zawsze, nawet jak jest upał...
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
lindsey najzwyklejsza masc w aptece z witamina A!!!!
poradzila nam pielegniarka (sasiadka) rewwlacja, moja mala nie ma juz na buzce nic ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- oliwa z oliwek ja smaruje malej glowke bo ma ciemieniuche
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
O, kurka... Mam nadzieję, że dziewczyny polecą Ci jakiś dobry sposób i coś bezpieczniejszego
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- [QUOTE=Darusiaaaa;20825944]lindsey najzwyklejsza masc w aptece z witamina A!!!! poradzila nam pielegniarka (sasiadka) rewwlacja, moja mala nie ma juz na buzce nic[COLOR="Silver"] A ta maść dla każdego? Witamina A chyba bezpieczna... |
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak dla kazdego , malej sie cera poprawila w `100% teraz jest gładziuteńka, a maść kosztuue 4 zl- przynajmniej ja w nocnej aptece kupowalam bo mi sie przypomnialo a przechodzilam tojest maść ochronna z witaminą A- zawsze mozna sprobowac.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

biale fronty i drewniany blat
Do tego podobno na tych na wysoki połysk strasznie widać macki paluchów.... a mi sie taaaak podobają 
Bagatela 500m2 - zazdraszczam!!

Jak to się robi - tak na przyszłość??
I bardzo dobrze wygląda, w sensie wagi