Wrześniówki - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-21, 06:59   #2161
nicolaaa
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki

Ale żeście mnie przestraszyły z tą spowiedzą. Ja jak byłam ostatnio w maju to nie nasłuchałam różnych rzeczy ale mam nadzieję że ta spowiedź nie będzie się niczym różniła od tych poprzednich.

Jeśli chodzi o dodatki do sukienki to tez pojęcia nie mam co mogłoby pasować, nawet nie wiem jaki welon dobrać ale od tego to już mam moją świadkową

My od piątku już na nowym mieszkanku, powoli już się uspokaja, kupujemy tylko takie głupoty jak miski na owoce itp.
Ale jestem tak zmęczona że szok, już mam dość, chciałabym się normalnie wyspać a tu się nie da bo a to trzeba jeszcze coś posprzątać a to śmieci wyrzucić. Ale ogólnie jestem zadowolona tylko muszę przyznać że trochę tęsknię

nicolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 08:13   #2162
anisiaj
Przyczajenie

Dzięki wielkie za rady! Tyle tego jest, że aż trudno coś wybrac

No i wybrałam http://www.silverado.pl/Swarovski_Da...0_9,t2574.html

zdecydowałam, że będą tylko kolczyki, więcej biżuterii nie będzie ze względu na bogatą górę sukienki.

Teraz "tylko" koszula, buty, krawat, spinki dla PM, bukiet, czytania, repertuar dla skrzypaczki w kościele, wystrój kościoła, drugie buty, wybór makijażu, prezenty dla rodziców i muzyka do filmu z uroczystości. A na to wszystko 59 dni

Edytowane przez anisiaj
Czas edycji: 2010-07-21 o 09:50
anisiaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:00   #2163
kwiatuszek07_11
Przyczajenie

Co do makijażu i fryzury to ja ostatnio byłam na próbnym, i chciałabym usłyszeć kilka opinii ludzi postronnych. Powiedzcie szczerze co o tym sądzicie.
kwiatuszek07_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:32   #2164
molly18
Raczkowanie

Wiesz, spojrzalam od razu krytycznie, zeby podpowiedziec Ci co poprawic ale wszystko mi sie podoba. Naprawde, fryzurka bardzo ladna i makijaz tez, ja bym tylko bardziej podkreslila oczy, ale nie wiem czy Ty tak lubisz? Najwazniejsze zebys sie czula dobrze a nie sztucznie. Bo ja po moim pierwszym probnym makijazu czulam sie jak ktos inny
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:52   #2165
anisiaj
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek07_11 Pokaż wiadomość
Co do makijażu i fryzury to ja ostatnio byłam na próbnym, i chciałabym usłyszeć kilka opinii ludzi postronnych. Powiedzcie szczerze co o tym sądzicie.

a możesz jeszcze dodać link do Twojej sukienki?
anisiaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:16   #2166
Mags1983
Zakorzenienie

GG do Mags1983

Cytat:
Napisane przez anisiaj Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za rady! Tyle tego jest, że aż trudno coś wybrac

No i wybrałam http://www.silverado.pl/Swarovski_Da...0_9,t2574.html

zdecydowałam, że będą tylko kolczyki, więcej biżuterii nie będzie ze względu na bogatą górę sukienki.

Teraz "tylko" koszula, buty, krawat, spinki dla PM, bukiet, czytania, repertuar dla skrzypaczki w kościele, wystrój kościoła, drugie buty, wybór makijażu, prezenty dla rodziców i muzyka do filmu z uroczystości. A na to wszystko 59 dni
he he he ja też tak odliczam I mam tyle samo dni
Stary 2010-07-21, 13:24   #2167
mafda
Zadomowienie

ja też bym bardziej oczka podkreśliła u ciebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-21, 13:33   #2168
kwiatuszek07_11
Przyczajenie

Linka nie mogę, ale za to dam kilka zdjęć całości. I od razu poproszę o opinię. Mogą być jak najszczersze.
Stary 2010-07-21, 13:38   #2169
madmuazelle
BAN stały

kwiatuszku ładnie ci w tej sukni,tylko że mnie się niezbyt podoba osobny gorset z dołem. I to tak wyglada jakby gorset i dół-spódnica były z innej parafii
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 10:29   #2170
molly18
Raczkowanie

A mi sie ten gorset podoba, tylko niepotrzebnie to bolerko, bo zaslania plecy ladne
Stary 2010-07-22, 11:19   #2171
kwiatuszek07_11
Przyczajenie

Bolerko jest do kościoła, żeby ksiądz krzywo nie patrzył
Stary 2010-07-22, 19:42   #2172
dorka32
Raczkowanie

ślicznie wyglądasz w tej sukni
Stary 2010-07-22, 21:05   #2173
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek07_11 Pokaż wiadomość

Niestety ani fryzura, ani suknia mi się nie podoba. Nie jestem zwolenniczką takich koków, kojarzy mi się to ze stylem Marcysi ze Złotopolic (jeszcze z czasów dzieciństwa mi to zostało w pamięci :P )
Makijaż może być.

Ja się chwalę pojechałam dzisiaj z TŻtem po strój kąpielowy a wróciłam z biżuterią ślubną
Kolczyki i przywieszka na łańcuszek o długości ok 3cm, ze srebra z kamyczkami Wyglądają wytwornie, ale dzięki nie zbyt dużej wielkości także delikatnie. Zakochałam sie od pierwszego wejrzenia

Tak że na jutrzejszą 2 przymiarkę mam już pełne umundurowanie

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 22:53   #2174
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość

http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../01/1157510162
http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../98/1148859821

No to tak mniej więcej z tych co wydają sie pasujące, ale się wkręciłam ale może coś wybierzesz, natomiast ja jutro chyba ruszę w rundkę po jubilerach, bo ja w tej kwestii wolę widzieć na żywo, bo kryształek kryształkowi nie równy i rożnie może wyjść na zdjęciu

te dwa mi sie podobaja tylko zebym ja takie cos na zywo znalazla

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Ja się chwalę pojechałam dzisiaj z TŻtem po strój kąpielowy a wróciłam z biżuterią ślubną
Kolczyki i przywieszka na łańcuszek o długości ok 3cm, ze srebra z kamyczkami Wyglądają wytwornie, ale dzięki nie zbyt dużej wielkości także delikatnie. Zakochałam sie od pierwszego wejrzenia

Tak że na jutrzejszą 2 przymiarkę mam już pełne umundurowanie
podoba mi sie ile dalas za takie cacko?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 23:15   #2175
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
te dwa mi sie podobaja tylko zebym ja takie cos na zywo znalazla

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

podoba mi sie ile dalas za takie cacko?
No wyszło mnie więcej niż planowałam, ale jak już pisałam zakochałam się, zobaczyłam na wystawie, tylko że ostatni kryształek był czarny. Pomyślałam " Wow jakie piękne, tylko jak by tak było w jasnym kolorze..." weszłam do środka zaczęłam oglądać komplety i jak zobaczyłam to aż ciarki mnie przeszły... Pani mi pokazała, przyłożyłam do uszu i dekoltu i się zakochałam, ale nie miałam przy sobie tyle kasy więc powiedziałam że się zastanowię, poszłam do TŻta który czekał na zewnątrz i zapytałam czy ma przy sobie kasę, potwierdził, więc stwierdziłam że więcej szukać nie będę, wróciłam i kupiłam
Kolczyki 129zł a wisiorek 69zł w Kruku kupiłam, więc zajrzyj tam, może też dostaniesz
W ogóle mieli wiele ładnych kompletów, cena pewnie duża jak by porównać innych jubilerów, ale stwierdziłam że takiego jeszcze nigdzie nie spotkałam i się zdecydowałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 08:33   #2176
ButterBear
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam do Was pytanie Kiedy macie przymiarki?
Mój ślub jest 11 września. Panie z salonu miały dzwonić, żeby się umawiać na przymiarkę...ale nikt się nie odezwał. Może sama powinnam zadzwonić?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 10:02   #2177
molly18
Raczkowanie

Ja mam jutro! Juz nie moge sie doczekac, ale tez sie troche denerwuje czy wszystko bedzie dobrze a slub mam 18 wrzesnia. Tylko, ze moja suknia miala byc 18 sierpnia - miesiac przed slubem, ale wyjatkowo jest wczesniej, wiec mysle ze nie musisz sie jeszcze denerwowac. Oczywiscie mozesz zadzwonic do salonu, zeby sie dopytac kiedy to mniej wiecej bedzie, bo wiadomo ze jest tyle zalatwiania i lepiej wiedziec takie rzeczy.
Stary 2010-07-23, 10:48   #2178
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
Ja mam jutro! Juz nie moge sie doczekac, ale tez sie troche denerwuje czy wszystko bedzie dobrze a slub mam 18 wrzesnia. Tylko, ze moja suknia miala byc 18 sierpnia - miesiac przed slubem, ale wyjatkowo jest wczesniej, wiec mysle ze nie musisz sie jeszcze denerwowac. Oczywiscie mozesz zadzwonic do salonu, zeby sie dopytac kiedy to mniej wiecej bedzie, bo wiadomo ze jest tyle zalatwiania i lepiej wiedziec takie rzeczy.
Dzięki
Ja się trochę stresuję, bo mam czas tylko w soboty..po pracy raczej bym nie zdążyła...dlatego myślę, że aż tyle czasu nie zostało.
Ale z drugiej strony nie chce wyjśc na natręta i tam wydzwaniać
Dam im jeszcze chwilkę. Jak się nie odezwą, to zadzwonię...

Hania

Stary 2010-07-23, 10:55   #2179
e_wcia
Raczkowanie

wrrr niedługo zacznę warczeć szukam biżuterii, siedzę na necie, latam po sklepach i klapa, po pierwsze chyba sama nie wiem czego szukam a po drugie jak mi się coś już spodoba to kosztuje 300zł a i tak nie byłam przekonana czy będzie pasować do sukni. Pomóżcie wklejam zdjęcie sukni, włosy będę miała górą spięte reszta puszczona.

aaa ach te moje chłopaki mieli kupić alkohol, wszystko było nagrane( czysta deluxe za 16.90 za 0.5) a kupili finlandię 0.75 za 27zł, ale się nie wtrącam grunt że kasy starczyło i ilość się zgadza
e_wcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 13:11   #2180
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was pytanie Kiedy macie przymiarki?
Mój ślub jest 11 września. Panie z salonu miały dzwonić, żeby się umawiać na przymiarkę...ale nikt się nie odezwał. Może sama powinnam zadzwonić?
Ja mam dzisiaj drugą. Ślub 4 września a suknia ma być do odbioru 19 sierpnia.

Stary 2010-07-23, 15:04   #2181
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dzisiaj drugą. Ślub 4 września a suknia ma być do odbioru 19 sierpnia.
O cholerka. Tak wcześnie będziesz mieć suknię w domu?
Kurka, może powinnam zadzwonić do 'mojego' salonu....

Hania

Stary 2010-07-23, 19:44   #2182
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

szukam dekoracji na stol. Na stole chcemy rozsypac platki i roz i ulozyc muszelki w ktorych beda swieczki? Myslicie ze dobry mam pomysl. przesylam linka na ktorym mozecie zobaczyc te muszelki. prosze o szczere rady.
http://www.chloebeck.co.uk/CB8708.html
orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 21:22   #2183
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
O cholerka. Tak wcześnie będziesz mieć suknię w domu?
Kurka, może powinnam zadzwonić do 'mojego' salonu....

No ja chciałam mieć suknię dwa tygodnie przed weselem gotową, w razie jakichś obsunięć jeszcze... Moja kuzynka odbierała w czwartek przed weselem, ale dla mnie to by było o wiele za późno. denerwowała bym się że coś będzie nie tak, dla tego wybrałam wcześniejszy termin...

Dzisiaj była druga przymiarka i mam trochę mniejszy entuzjazm niż ostatnio... suknia piękna i fajnie się dogaduje szczegóły typu: "czy ta fałdka ma być tak czy inaczej nachylona" Jednak nie czuję takiej euforii jak ostatnio. Tak sobie myślę że to przez to że ostatnio był szok wywołany tym że tyle jest już gotowe, a tym razem suknia nie wiele zmieniła swój stan od ostatniego razu. Ma trochę więcej koronki na biuście i drapowania w pasie. Dziś była już mierzona bez staniczka i fajnie będzie leżeć. Jeszcze podczas odbioru będę ja mierzyć i w razie gdyby coś mi się jeszcze nie widziało będzie czas na przeróbki- to kolejny powód dla którego chcę ją wcześniej mieć gotową

I bużuteria pasuje jak ulał, z czego bardzo się cieszę
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 21:38   #2184
mafda
Zadomowienie

spokojnie jeszcze masz miesiąc czasu, także napewno na następnych przymiarkach będzie więcej.
Ja znowu mam nadzieję że będę sukienkę odbierać na ostatnią chwilę, bo napewno schudnę i nie mam też gdzie jej trzymać :/
a masz jakies foty
Stary 2010-07-23, 22:01   #2185
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Talking Dot.: Wrześniówki

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
szukam dekoracji na stol. Na stole chcemy rozsypac platki i roz i ulozyc muszelki w ktorych beda swieczki? Myslicie ze dobry mam pomysl. przesylam linka na ktorym mozecie zobaczyc te muszelki. prosze o szczere rady.
http://www.chloebeck.co.uk/CB8708.html
świetny pomysł !!!!!! te muszelki wygladaja bardzo ladnie i stylowo....świeczki w srodku nadadza romantycznego charakteru na sali a płatki róż dopelnia calość. Uwazam ze bedzie pieknie

Ja tez szukam malej porady. Mianowicie..... co sadzicie o takim polaczeniu? Nie mam jeszcze bizuterii... myslalam tez o tiarze na glowe. Butki mam ale nie mam fotki

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2010-07-23 o 22:05
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 22:09   #2186
arnama
Zakorzenienie

Ja zawsze chudłam, ale teraz póki co tyję już ze 3 kg podskoczyłam na wadze
Ale wzięłam się za siebie od razu żeby nie dopuścić do sytuacji w której ciężko będzie cokolwiek z tym zrobić

A suknie mam sznurowaną z tyłu właśnie na wypadek schudnięcia, więc zawsze się "dociągnie" w razie czego, a aż tak przez 2 tyg nie schudnę przecież

Nie mam zdjęć, bo całkowicie zapomniałam o zabraniu aparatu. Jakiś ciężki dzień miałam dziś, pod względem skupienia i poziomu energii. Nawet poranna jazda na rowerku nic nie dała.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
świetny pomysł !!!!!! te muszelki wygladaja bardzo ladnie i stylowo....świeczki w srodku nadadza romantycznego charakteru na sali a płatki róż dopelnia calość. Uwazam ze bedzie pieknie

Ja tez szukam malej porady. Mianowicie..... co sadzicie o takim polaczeniu? Nie mam jeszcze bizuterii... myslalam tez o tiarze na glowe. Butki mam ale nie mam fotki

Jesteśmy zdecydowanie przeciwne rękawiczkom!
W imieniu Innych wizazanek proszę o zdecydowane wyeliminowanie ich ze stroju ślubnego (choć przydało by się je wyeliminować z salonów )
Tiarze też większość się sprzeciwia, ale tu wypowiem się za siebie: delikatna opaska ok, ale tiara mnie się w ogóle nie podoba. Po co się przebierać za księżniczkę? Takie rzeczy to na balu przebierańców u przedszkolaków, lecz powtarzam wszystko rzecz gustu, a o gustach się podobno nie dyskutuje

Stary 2010-07-23, 22:19   #2187
mafda
Zadomowienie

tak rekawiczki i diademy stanowczo nieeeee

moja jest na suwak ukryty pod guziczkami
ja narazie 3kg w dół i liczę jeszcze na troszkę
Stary 2010-07-23, 22:25   #2188
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Ja zawsze chudłam, ale teraz póki co tyję już ze 3 kg podskoczyłam na wadze
Ale wzięłam się za siebie od razu żeby nie dopuścić do sytuacji w której ciężko będzie cokolwiek z tym zrobić

A suknie mam sznurowaną z tyłu właśnie na wypadek schudnięcia, więc zawsze się "dociągnie" w razie czego, a aż tak przez 2 tyg nie schudnę przecież

Nie mam zdjęć, bo całkowicie zapomniałam o zabraniu aparatu. Jakiś ciężki dzień miałam dziś, pod względem skupienia i poziomu energii. Nawet poranna jazda na rowerku nic nie dała.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Rękawiczki
Temat rzeka, pojawiający się co kilka postów na różnych wątkach.
Jesteśmy zdecydowanie przeciwne rękawiczkom!
W imieniu Innych wizazanek proszę o zdecydowane wyeliminowanie ich ze stroju ślubnego (choć przydało by się je wyeliminować z salonów )
Tiarze też większość się sprzeciwia, ale tu wypowiem się za siebie: delikatna opaska ok, ale tiara mnie się w ogóle nie podoba. Po co się przebierać za księżniczkę? Takie rzeczy to na balu przebierańców u przedszkolaków, lecz powtarzam wszystko rzecz gustu, a o gustach się podobno nie dyskutuje
Hmmm. ciekawe stwierdzenie z tymi rekawiczkami.... nie widzialam na forum negatywnych opinii... ale dzieki. Co do tej tiary... to myslalm o czyms skromnym a nie korona "ala" Krolowa Angielska GOD SAVE THE QUEEN
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 22:29   #2189
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
tak rekawiczki i diademy stanowczo nieeeee

moja jest na suwak ukryty pod guziczkami
ja narazie 3kg w dół i liczę jeszcze na troszkę
Aha no to z suwakiem bym się bała, choć u mnie 3 kg w ta czy w tamtą to jakoś po mnie tego nie widać, dla tego rzadko staję na wadze, a nie ważne co ona pokaże tylko 'co widać'.
Nie wiem czy już o tym pisałam, ale miałam taki stresujący okres że byłam tak chuda że znajomi się pytali czy ze mną wszystko w porządku, rzeczywiście skóra i kości, a na wadze? jedynie 2 kg mniej niż normalnie

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hmmm. ciekawe stwierdzenie z tymi rekawiczkami.... nie widzialam na forum negatywnych opinii... ale dzieki. Co do tej tiary... to myslalm o czyms skromnym a nie korona "ala" Krolowa Angielska GOD SAVE THE QUEEN

Jak już pisałam, jedynie delikatna opaska mi się podoba.
Tiara to tiara i czy mała czy duża to już nie ma dla mnie większego znaczenia, a kojarzy mi się z balem przebierańców w przedszkolu

Stary 2010-07-23, 23:27   #2190
e_wcia
Raczkowanie

a mi się wydaje że we wszytkim trzeba znać umiar, mi się np nie podobają suknie gdzie jest mnóstwo zdobień koronek do koronek jeszcze świecidełka, falbanki, zakładki, kwiatki do tego jeszcze tren a panna młoda ma jeszcze na sobie bolerko, welon, tiarę czy jak to się tam nazywa, kwiat we włosach, do tego kilometrowe pazury z cyrkoniami, na szyi wielki naszyjnik itd maskakra a jeżeli ktoś znajdzie w tym wszystkim złoty środek to chylę czoła, naprawdę, czasem jedna rzecz robi większe wrażenie, niż wszystko na raz
e_wcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości