|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Fajny pomysł na urodzinki...w końcu upał jest i jeść tyle się nie chce więc chłodnik powinien wystarczyć Dziękuję za odpowiedź ![]() Jak świat światem pieniądz rządził światem...straszne ale prawdziwe ![]() Cytat:
Mama nie daj sięWłasnie prawie już widać drugą jedynkę do góry i pewnie ona daje jej popalić ![]() Taaaa kartony to najlepsze zabawki, wiem coś o tym...a do tego butelki...ostatnio zakręcanie i odkręcanie butelek ![]() On jest boski...i ten usmiech...cudowny chłopak ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- A właśnie...tak mi się przypomniało...Mariolka była na urlopie i miałam po zapytać... Mariolko czy Antonio jest wolny?
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-21 o 14:39 |
||
|
|
|
#3542 | ||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Jaaaki słodki ten roczniak ![]() Cytat:
kaszy się boi? A jak byłam nad morzem, to było dziecko, które bało się piasku. Rdzice cały czas nosili na rękach lub siedziało bez ruchu na kocyku. W ogóle nie chciało stanąć na piachu. Tak przed roczkiem było.
|
|
#3543 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Muszę teraz nad Nim zapanować, bo nam na głowę wejdzie.Oooo, u nas butelki też są hitem ![]() ![]() Maciuś to niezły model, może biegać, szaleć bawić się, ale zobaczy, że ktoś aparatem w Niego celuje, to od razu nieruchomieje i strzela uśmiech
|
|
|
#3544 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
no tak, źle napisałam
, max 3 Cytat:
fajne Cytat:
A swoją drogą nieźle wysportowany ten Twój synuś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Muszę się pochwalić - od soboty nie podałam małej ani razu jedzenia łyżeczką - wszystko pięknie sama za jej pomocą do buźki wkłada Nie wymachuje już AŻ tak bardzo muszę pomagać jej w nabieraniu bo wieki by to trwało ale postęp jest ogromny
|
|
#3545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Maciej nie był nad morzem, ale chodzimy na plac zabaw, gdzie głównie piasek jest i jak puszczę Maćka w ten piach, to koniec świata Płacz jest jak Go zabieram, nie mówiąc jaki jest brudny
|
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
superowy chłopak
![]() Cytat:
![]()
|
|
#3547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Martynki. Maciuś nawet butli z piciem nie chce trzymać --- I jeszcze jedno zdjęcie z big prezentem ![]() Załącznik 3269326
|
|
|
#3548 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja chce zrobić fajne zdjęcie Zu to ją zawsze coś innego interesuje, więc mam gimnastyki co nie miara![]() Cytat:
zdolniacha![]() Cytat:
i tak ma być...w końcu to dzieci![]() Cytat:
|
|
#3550 |
|
Wtajemniczenie
|
każde dziecko w czym innym przoduje, Martynka za to z całą resztą jest nieziemsko po tyłach
![]() no wiesz, im wybranka cudowniejsza tym większe zagrożenie dla mamusi
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Widziałam rozpacz dwu- i trzylatków zabieranych z placu zabaw. Ło matko, co nas czeka ![]() Cytat:
)
|
|
|
#3553 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ja swoją sama zapytałam
![]() Cytat:
. Próbowałaś dawać chrupki? My od tego zaczęliśmy No co Ty za głupoty piszesz ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
, dobrze, że zdążyłaś To Ci Antek akrobata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I odpowiedziała coś? Cytat:
, przecież ciągle jeżdżą na działkę, nie przeżyją bez? ![]() Cytat:
![]() , ale On jest niestrudzony ![]() , co zrobiłaś?Uroczy
|
|
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale za to w uzębieniu przoduje ![]() ale u nas dzisiaj grzeje, chwała Bogu w domu jeszcze jest znośnie... Mam już obiad gotowy, jak mała wstanie to dajemy nura do basenu
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-21 o 15:33 |
|
|
|
|
#3555 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3556 | |
|
Ola-Unhola
|
Wow, jaki Maciuś ma wielki prezent, a jaka radocha w oczach
Brawa dla samodzielnej Martynki ![]() My to mielibyśmy jedzenie na ścianach, albo wtarte w dywany ![]() Cytat:
![]() Odpowiedziała, ze co ma zrobić jak nie może w week, a potem okazało się, ze chyba to nie ten week. Sama się zaplątała i przyznała, ze ona to na innym świecie żyje... Ale do tej pory nie zadzwoniła i sama nie wiem w kocu czy dzisiaj nie przyjadą ![]() Zaraz do Małża napisz, niech się kurcze dogada, a nie ze wszystkim odsyła do mnie... Bartek ogląda Toy story3, Antoś bawił się ciężarówką na sznurku, a ja sobie jednym okiem kimałam, nie mogłam się powstrzymać, wzięło mnie na maxa. Idę pić kawke, któraś chętna?
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
no jak tak nic na szybko nie znajdujesz to zawsze można powiedzieć że, przynajmniej tak ostatnio kojarzę, w absorbowaniu mamy swoją osobą i wysysaniu z niej sił
![]() A tak na serio - coś mi się zdaje , ze Maciuś, Kubuś i Martynka to taka Święta Trójca z mottem : mi się nie chce, ja jeszcze mam czas A moja mała to samego tyłu tej trójcy ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Ja bym sobie zrobiła chętnie...ale pewnie jak tylko kubek postawię to mała się obudzi...nie wiem czy ryzykować
|
|
#3558 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maciek dużo pije, tzn. ciągle Mu podtykam butelkę ![]() Oj tak ![]() W pierwszej chwili mnie zatkało, bo się nie spodziewałam, za chwilę wzięłam Jego rączkę i mówię "nie wolno", a On skrzywił się zaskrzeczał i poszedł do babci, bo mamusia beee. Cytat:
![]() Fajnie macie
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
No niestety tak.
![]() Wiec po tej akcji nie meczylam jej, tylko sprzatnelam te kasze. A nie wiem czy wasze rowniez, ale moje boi sie tez: - wiatraka - prysznica - telewizora kiedy gubi sygnal i zaczyna sniezyc - rzeczy, ktore sa wysoko i mrugaja np. czujka od alarmu, albo telewizor (mielismy taka akcje na wyjezdzie w maju - maly telewizorek podwieszony przy suficie - to istnie pieklo na ziemi) - lampy inne niz te ktore mamy w domu - odkurzacza - innych malych dzieci kiedy ja dotykaja no i kaszy. |
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko, co za kobieta ![]() Ja kończę, bo Kuba wstanie zaraz ![]() *** Kubasek nauczył się dziś szeptać. I w związku z tym, nie wiem, czy nauczył się też mówić "papa", czy mówi "baba", ale szeptem
|
|
|
#3561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I kiedy idziecie? Ja muszę swoją też zapytać...że też wczesniej to nie wyszło...wczoraj u niej byłam Cytat:
Ja własnie latte skończyłam ![]() Na pewno coś się znajdzie
|
|
#3562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no jak z nią wchodzę to przynajmniej nie muszę tyle wody nalewać - poziom nieziemsko się podnosi
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Dzwoniłam do logopedy, mam zrobić przed wizytą jeszcze raz badanie słuchu, od tego zaczynają
|
|
#3563 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj święta Nie ryzykuj, ja tam się nie wiele ruszam, jak Maciek śpi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miramejku...a to... A do tego przy wierszyku "Leń" Brzechwy, przy wersie "a kto dzisiaj pluł i łapał" pierdzi ustami , a najlepsze, że nikt Go tego nie uczył ![]() P.S. Pierwszy raz sama siebie cytuję
|
|
#3565 |
|
Ola-Unhola
|
No nic, napiję się sama
![]() slepafuria, to rzeczywiście masz strachliwe dziecko. Antoś boi się, ale nie zawsze odkurzacza, bał się też prysznic na wyjeździe, Jeju jaka była histeria podczas kąpieli, chyba nas w Gdańsku słyszeli... ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- magi, to krzesełko uczydełko warte jest kupna? Chcemy złożyć się z moimi Rodzicami na prezent dla Antosia i tak się zastanawiam czy warto, no i ten stolik chicco mi chodzi po głowie. Tyle, zę jak Antoś miał (ma) ten stojak z krabem little tikes, to już średnio się nim interesuje, właściwie w ogóle. Ale tam jest malo atrakcji w porównaniu z tym stołem, już sama nie wiem.
|
#3566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja narazie nie boi sie niczego, nie wiem czy to dobrze bała sie troche boso po trawie chodzic, ale juz się przełamała i śmiga. Cytat:
my byłysmy 1,5 h na dworze w ogrodzie, rozstawiłam Oli namiot, bawiła się w nim ładnie spinaczami do bielizny ![]() zjadła truskawki, borówki i śliwki co chwile musiałam jej z ogrodu przynosic bo się dopominała a w domu ostatnio ulubioną zabawką jest zwykła płyta CD ![]() no i balon z helem tez jej się podobał
|
||||
|
|
|
#3567 | |
|
Ola-Unhola
|
moze bym taki tort upiekła?
http://www.smaczny.pl/przepis,tort_na_roczek bo kształty typu samochód, myszka miki itp, to za czasochłonne chyba. A gdzie marica? Długo się nie odzywa chyba ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Są, ale kilka dosłownie. Miramej pisała, że jest problem z dokupieniem większej liczby. Z tylu to za dużo się nie zbuduje ![]() Lubi owocki i dobrze. Antosiowy przysmak to ostatnio kaszka ze świeżymi malinkami
|
|
#3568 | ||
|
Zadomowienie
|
Hey
![]() Znowu witam się po wyjeździe ![]() Ostatnio zniknęłam niemal bez słowa , więc w skrócie się wytłumaczę, zwłaszcza, że sama prosiłam Was o rady w sprawie wyjazdu (chciałam jechać na pogrzeb daleeeeko, a nagle zepsuł nam się samochód - to tak w ramach przypomnienia ) Na następny dzień po tym jak opisywałam Wam sytuację od rana był kocioł - najpierw niepewność czy nasze autko może uda się cudem reanimować (nie dało się), później za radą p4w szukanie wypożyczalni - też nic z tego, bo trzeba się zgłosić co najmniej 2 dni wcześniej i wpłacić dużą kaucję, a tak na cito nie mogliśmy tego załatwić, zwłaszcza, że to była sobota. W końcu pojechaliśmy na noc... ...pociągiem Mąż mi tak wmawiał, że wszystko będzie ok, że uwierzyłam, choć miałam niezłego stracha. Zapakowaliśmy najpotrzebniejsze rzeczy na planowane 2 dni pobytu, syna do nosidła i w drogę. No i... nie było źle Konduktor otworzył nam przedział specjalnie dla nas, w nocy nie było zbyt gorąco, Tymuś spał niemal całą drogę - koniec końców cieszę się, że pojechałam, choć może dziwnie się cieszyć z możliwości uczestniczenia w pogrzebie. Mieliśmy wracać na drugi dzień, ale tak jakoś dobrze się tam czuliśmy - mieszkaliśmy u mojej cioci i wujka na wsi, Tymek również szczęśliwy - od rana do wieczora obcował z naturą - nie to co w bloku , tak że przedłużaliśmy, przedłużaliśmy, aż w końcu na wsi koło Tarnowa spędziliśmy 10 dni i wczoraj wieczorem w końcu wyjechaliśmy - wróciliśmy dziś rano - tym samym środkiem transportu Wiecie co - łącznie z pobytem w Zakopanem nie było nas ostatnio w domu już 5 tygodni - na razie mam chyba dość wyjazdów, zwłaszcza na drugie końce Polski ![]() No i wyszło tak, że Tymoteusz obchodził swoje pierwsze urodziny "na obczyźnie" ale mimo to było fajnie, rodzinka zamówiła torcik w kształcie tego krecika z bajki no i... ogólnie jestem zadowolona z wyjazdu, mimo, że odbył się w smutnych okolicznościach.Buziaki dla wszystkich i idę trochę poczytać co na wątku słychać, choć mam mega zaległości
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-07-21 o 19:55 |
||
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Moc całusów i najserdeczniejszych życzeń dla naszej Laurki! Cytat:
Karolinko, Antonio wolny. Zadna go do tej pory nie chciala ![]() Bycie tesciowa Zu byloby dla mnie ogromnym zaszczytem ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Morska witaj Super, ze podroz i wyjazd byly udane.
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrz załącznik![]() Cytat:
![]() ....a moje dziecko miało dzisiaj bliskie spotkanie z podłogą...tzn z trawnikiem...była z Babcią na spacerze, szła szła, chciała coś podnieść i bach, nosek i czoło zdarte ale za to dostała coś na pocieszenie Zaraz wrzucę zdjecia do galerii
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

Najpierw mnie zbił po palcu, którym pokazałam Mu nu-nu, a później opluł
Tylko ską On się tego nauczył

NIE LUBIĘ TROLLI

albo stoi i krzyczy, albo się czymś zajmie, ale przeważnie to pierwsze 
Wszedł po czymś 
Muszę teraz nad Nim zapanować, bo nam na głowę wejdzie.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

klask i: dla Martynki. 

Mam się upomnieć?