MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-21, 15:37   #2881
margo80
Zakorzenienie

Cool Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

jeszcze pytanko do dziewczyn posiadających tę poduszkę klin - jaki to ma kąt pochylenia?

zapomniałam powiedzieć, że pediatra zaleciła umiar w jedzeniu nabaiału. jak ją spytałam, co rozumie przez umiar, to odpowiedziała, że 3 razy w tygodniu. jeśli danego dnia zjem jogurt, to już nic więcej.
na razie odstawiłam całkiem, zobaczę jak zadziała ten Espumisan (wczoraj po nim wyszła wielka kupa zalewająca Ewcię aż na brzuch i świeżo zaklejony pępek - wierzcie mi, zrywanie jej tego plastra, to była najgorsza rzecz, darła się jakbym ją na plasterki kroiła żywcem...)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 15:54   #2882
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Dziewczyny.. jeśli któraś ma zbędny "egzemplarz" kropelek Sab Simplex to i ja się piszę do zakupu.. nic nie pomaga.. w ostateczności dałam esputicon ale nie wiem czy pomoże.. narazie mały zmęczony, pojadł i śpi. Od rana go noszę, bujam, przytulam, masuję, pracuję nóżkami..
A ma niewiele ponad tydzień
Mamę wysłałam po herbatkę rumiankową.. może ona jakoś wspomoże..
ile razy dziennie albo po ile ml dajecie dzieciaczkom piciu?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-07-21 o 16:05
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 16:17   #2883
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość

Dzis dopiero (opieka medyczna na wsi) była u nas pielęgniarka środowiskowa, nie powiedziała mi nic czego nie wiedziałam. tez raczej zdecyduje sie na te skojarzone szczepionki, a i tak nie wiem jak wytrzymam widok mojego dziecka kłutego ...
ja jeszcze oczekuję wizyty.
Ja to wogule się nie orientuję,kiedy iść do lekarza z dzieckiem na wizytę kontrolną.Czy takie wizyty są potrzebne.....

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-07-21 o 16:20
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 16:22   #2884
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
ja jeszcze oczekuję wizyty.
Ja to wogule się nie orientuję,kiedy iść do lekarza z dzieckiem na wizytę kontrolną.Czy takie wizyty są potrzebne.....
mnie położna sama wyznaczyła pierwszą wizytę i to nawet na konkretną godzinę coby z maluszkiem nie stać i nie czekać za długo.. ale takie cuda to tylko na pierwszą wizytkę, na każdą kolejną to się stoi i czeka jak każdy i wszędzie ;]

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 16:37   #2885
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
aaaa, czyli takie przytykanie to norma

dzieć znów sam nie usnął. ładnie się bawiłą, ziewy szły, ale poza nimi nic więcej i w końcu był ryk z przemęczenia. babcia utuliła i Ewcia śpi teraz w wózku. mierzymy jej czas
Tak to norma. Ja prywatnie byłam to lekarz mi jeszcze pokazał na USG obie kości i powiedział jak wygląda prawidłowe a jak nie, żebym zobaczyła że jest ok.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 17:08   #2886
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
bratkab - wszystkiego najlepsiejszego
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20823601]Bratka, najpierw - najlepsze życzenia racz przyjąć [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Bratkab - życzę wszystkiego co najlepsze
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
bratkab
Wszystkiego najlepszego: roza:
Dziękuję dziewczyny bardzo serdecznie
Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Ach no i pochwalę się mała waży 5kg
To idziemy prawie łeb w łeb że tak powiem - nie dość że ten sam dzień urodzin, to nasz ostatnio ważony miał 5,1kg Fajnie
Cytat:
zapraszam. ale w 120tce to się biedni umęczycie...
godzina - jak Wam pasuje, my się dostosujemy
laski, napiszcie mi, czym Was ugościć. ja niestety cycowo-dietowa, to się nie napiję i nie najem, ale może Wy macie na coś konkretnego ochotę?
A my już zaprawieni jesteśmy. Prawie codzienni śmigamy gdzieś busem. Tylko nie wiem na jakim przystanku miałabym wysiąść??
Co do żarełka to my ni z tych wybrednych i też "cycowi" więc nie szalejemy
Gratki dla Ewci za udaną wizytę i u pani dr i u mamy w pracy
- - - - - - -
Na wizycie u urologa byliśmy - oczywiście prywatnie więc 180zł nie nasze, ale udało nam się upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, bo poza konieczną konsultacją urologiczną zrobił nam pan dr jeszcze USG nerek i wszystko jest OK, więc odpada nam już wizyta u nefrologa. Kolejna wizyta będzie konieczna jak mały będzie miał roczek. Kolejna sprawa z głowy. Tak się cieszę.
Zmykam bo trzeba małego wykąpać tak go doktor na USG całego nażelował a potem jeszcze robię sobie dziś szaszłyki moje ulubione.
Stary 2010-07-21, 17:11   #2887
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Mamusie mam ogromną prośbę - czy ktoraś z Was pomogłaby mi zdobyć krople Sab Simplex? Wiem, że padaly tutaj rozne propozycje, ale myslałam, że juz uporaliśmy sie z problemem kolki. Niestety od kilku dni mamy wieczorami koszmar w domu. Mała meczy sie bardzo a my razem z nia
Help
Ktoś pisal o sprzedawcy z allegro, który sprzedaje rozne rzeczy z Niemiec. Bede wdzieczna za wszelkie info i pomoc
kropka chciała się dzielić,bo zakupiła więcej

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
będziesz miała syna muzykalnego.

a mój synek obsikał niedawno pana doktora na kontrolnej wizyciecentralnie obsikał mu całe ubranko i sandały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20825455]Paskudna jestem. Dziecię padnięte, ziewa, ale nie umie zasnąć bez pieluchy przy buzi, ale mam tylko czyste wyprane, nie ma takiej fajnie wytłamszonej. No to coby małej mną pachniało, to sobie elegancko czółko otarłam
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
A ja mam pyt o SS.
Wczoraj podałam małej pierwszy raz.Zawsze nocki były spokojne tzn.jedzonko,pielucha, do koszyka i spanie.Zero pierdkow i napinania. Teraz napinanie z poł godziny przez sen,pierdki,jedzenie,piel ucha i spanie.
Wdzien tez ze sie strasznie prezy,gorzej niz przed SS ale za to wiecej spi.Czy SS działa na dzieci usypiajaco?

Dzis mamy miesiac
Ola tez zauwazyła swoich przyjacioł z karuzeli
I od 2 dni usypia na brzuchu i tak śpi.
To pewnie zbieg okoliczności...Przynajmni ej na moje dziecko kropelki SS nie działają usypiająco A swoją drogą szkoda
Gratki za miesiąc

Cytat:
Dziewczyny.. jeśli któraś ma zbędny "egzemplarz" kropelek Sab Simplex to i ja się piszę do zakupu.. nic nie pomaga.. w ostateczności dałam esputicon ale nie wiem czy pomoże.. narazie mały zmęczony, pojadł i śpi. Od rana go noszę, bujam, przytulam, masuję, pracuję nóżkami..
A ma niewiele ponad tydzień
Mamę wysłałam po herbatkę rumiankową.. może ona jakoś wspomoże..
ile razy dziennie albo po ile ml dajecie dzieciaczkom piciu?
kropka się chciała dzielić,bo zakupiła więcej
Współczuję Ci przebojów z małym

bratkab WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
-----------------------------

Ja dziś nawet polazłam na spacer do miasta. Bałam się jak diabli,żeby się mały nie rozdarł,ale polazłam. Na szczęście było spoko,pod koniec już blisko domu włączył alarm i wracałam na sygnale Ale ogólnie nie było źle. Potem zjadł,podarł ryjka i zasnął w końcu...
Czasem jestem taka zmęczona...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 18:29   #2888
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A mi położna zakazała kłaśc na brzuszek w nocy nawet na chwilę.
Bo?

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20825455]Paskudna jestem. Dziecię padnięte, ziewa, ale nie umie zasnąć bez pieluchy przy buzi, ale mam tylko czyste wyprane, nie ma takiej fajnie wytłamszonej. No to coby małej mną pachniało, to sobie elegancko czółko otarłam [COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

Ja ciągle tak robię, tetra fajnie chłonie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 18:35   #2889
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Bo?

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Ja ciągle tak robię, tetra fajnie chłonie.
A to dobre Mój Oliver od około tygodnia śpi na brzuchu przez całą noc (z przerwą na karmienie oczywiście) I on naprawdę tak lubi

Włączyła mu się maruda po południu... Ale wybaczam mu,bo uśmiechnął się dziś do mnie

Stary 2010-07-21, 19:01   #2890
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

wg. mnie może być. czy mogę ostatecznie potwierdzić 25 po przyjeździe mojego małża?

laski, napiszcie mi, czym Was ugościć. ja niestety cycowo-dietowa, to się nie napiję i nie najem, ale może Wy macie na coś konkretnego ochotę?

po wizycie u pediatry:
- Ewcia waży już 4300

usg bioderek - jak wygląda u Was? mam wrażenie, że u mnie to jakaś kpina. może 3 minuty z małą w gabinecie byłam. zalecenie kontroli w 3 miesiącu i to wszystko. dobrze, że po takim pobieżnym wg. mnie badaniu, nie kazała pieluchować, bo bym tam zadymę zrobiła.
Jasne.

Mnie herbatką z cytrynką, zimną.

No brawo duża dziewczynko.

U mnie to wyglądało tak samo.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Rany, jaka ciulata pogoda... Chyba pierwszy raz w życiu cierpię latem i marzę o jesieni, zimie nawet... Jestem zmęczona okrutnie, leci ze mnie, jak w ciąży ciągle mi ciepło, nawet jak gardło boli to mnie gorąco...

Dziś dzięki obecności mamy pojechałam w końcu do UM i odebrałam pesel miśka. Przy okazji wskoczyłam do PZU i zostawiłam papiery z tyt. urodzenia dziecka i pobytu w szpitalu. Ale ta instytucja jest chora... spędziłam tam 1,5 h, a byłam czwarta. A jak w konia lecą... gość dzwonił w sprawie wypłaty świadczenia, a babka mu wkręcała że 14 lipca kasa do niego poszła. Jakimś cudem nie doszła do 21go. Przelewem. Takie kity poważnym ludziom wciskają, szok...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
moj potworek mały(najukochańszy) wazy już 5400 w sobote konczy 8 tyg...
No piknie.

Stary 2010-07-21, 19:02   #2891
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Co do spania na brzuszku ja opinii nie mam bo moja mała tak nie lubi. Ale położna powiedziała żeby tylko w dzień i znalazłam taką wypowiedź pediatry neonatologa:
"Dziecko może mieć trudności z oddychaniem, ugniata sobie przeponę, a dodatkowo może wtulić nosek w materacyk. Francuskie badania wskazują, że ta pozycja nie gwarantuje bezpieczeństwa małym dzieciom. Aż siedmiokrotnie rośnie w tym przypadku ryzyko wystąpienia zespołu nagłej śmierci łóżeczkowej (SIDS – Sudden Infant Death Syndrome). W krajach, w których przeprowadzono kampanie informujące o tym rodziców, liczba przypadów SIDS znacznie zmalała.
Na brzuszku powinnaś układać dziecko, gdy nie śpi."
Stary 2010-07-21, 19:04   #2892
kropka75
Zakorzenienie

Bydgosiu - po drodze wysłałam list do Ciebie.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Co do spania na brzuszku ja opinii nie mam bo moja mała tak nie lubi. Ale położna powiedziała żeby tylko w dzień i znalazłam taką wypowiedź pediatry neonatologa:
"Dziecko może mieć trudności z oddychaniem, ugniata sobie przeponę, a dodatkowo może wtulić nosek w materacyk. Francuskie badania wskazują, że ta pozycja nie gwarantuje bezpieczeństwa małym dzieciom. Aż siedmiokrotnie rośnie w tym przypadku ryzyko wystąpienia zespołu nagłej śmierci łóżeczkowej (SIDS – Sudden Infant Death Syndrome). W krajach, w których przeprowadzono kampanie informujące o tym rodziców, liczba przypadów SIDS znacznie zmalała.
Tylko że ja wtedy nie śpię, gdy on tak leży.

Stary 2010-07-21, 19:08   #2893
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Rany, jaka ciulata pogoda... Chyba pierwszy raz w życiu cierpię latem i marzę o jesieni, zimie nawet... Jestem zmęczona okrutnie, leci ze mnie, jak w ciąży ciągle mi ciepło, nawet jak gardło boli to mnie gorąco...

Dziś dzięki obecności mamy pojechałam w końcu do UM i odebrałam pesel miśka. Przy okazji wskoczyłam do PZU i zostawiłam papiery z tyt. urodzenia dziecka i pobytu w szpitalu. Ale ta instytucja jest chora... spędziłam tam 1,5 h, a byłam czwarta. A jak w konia lecą... gość dzwonił w sprawie wypłaty świadczenia, a babka mu wkręcała że 14 lipca kasa do niego poszła. Jakimś cudem nie doszła do 21go. Przelewem. Takie kity poważnym ludziom wciskają, szok...
Pogoda rzeczywiście jest fatalna.
A co do PZU to masz w zupełności rację. Ja byłam 2. a siedziałam tam ze trzy kwadranse. A najbardziej chora jest konieczność przynoszenia oryginału umowy ubezpieczenia, a co oni nie mają?? Tak samo jest w NFZ, trzeba udowadniać że płaci się im składki. Idiotyzm
Stary 2010-07-21, 19:13   #2894
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Czytałam o tym No ale co poradzę,że moje dziecko lubi tak spać...
Mój najstarszy syn też tak spał od urodzenia (wtedy zalecali spanie na brzuszku) i nic mu się nie stało....A ta pozycja przynosi wiele korzyści dziecku: masuje brzuszek i wpływa dobrze na bioderka,wpływa korzystnie na kształt główki itd...
Te ich badania to tylko statystyki,a przyczyna SIDS nie jest znana...
Materacyk mam twardy i nie ma możliwości,żeby wtulić tam nosek...Zresztą on zawsze śpi z główką na boku (jednym albo drugim). Wierzę,że jest tak bezpieczny,bo inaczej nie narażałabym go na niebezpieczeństwo

Stary 2010-07-21, 19:15   #2895
margo80
Zakorzenienie

przez ten upał Ewcia mi szaleje przy cycu. nie dość, że głodna co 2h, pije nawet 40 minut, to odstawiona do bekania złości się i płacze, że jeszcze chce. i co ja mam robić? dawać czy nie? martwię się, że jak się przeżre, to znów brzuszek nie da jej spać. a z drugiej strony wkurzone dziecko nie zaśnie mi prędko... oddałam ją babci do bekania i słyszę, że płacz na górze

Ewcia
Przemek
Stary 2010-07-21, 19:27   #2896
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
przez ten upał Ewcia mi szaleje przy cycu. nie dość, że głodna co 2h, pije nawet 40 minut, to odstawiona do bekania złości się i płacze, że jeszcze chce. i co ja mam robić? dawać czy nie? martwię się, że jak się przeżre, to znów brzuszek nie da jej spać. a z drugiej strony wkurzone dziecko nie zaśnie mi prędko... oddałam ją babci do bekania i słyszę, że płacz na górze
Wiem i rozumiem że jej się chce pić ale nie warto przesadzać. A smokiem małej nie da się oszukać?? Przecież ona i tak często pije.
Stary 2010-07-21, 19:30   #2897
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Pogoda rzeczywiście jest fatalna.
A co do PZU to masz w zupełności rację. Ja byłam 2. a siedziałam tam ze trzy kwadranse. A najbardziej chora jest konieczność przynoszenia oryginału umowy ubezpieczenia, a co oni nie mają?? Tak samo jest w NFZ, trzeba udowadniać że płaci się im składki. Idiotyzm
Tak to u nas działa.

Najbardziej podoba mi się, że rejestrując dziecko w Urzędzie musiałam przynieść własny odpis aktu urodzenia. Który notabene był potrzebny gdy się tam lata temu meldowałam, więc mają. A nawet jakby nie mieli, to co się mogło w moich danych z aktu urodzenia zmienić, data urodzenia?

I druga zabawna sytuacja - składając w ZUS wniosek o zaśw. o niezaleganiu np. 20go lipca muszę przynieść kopie dowodów wpłaty z 15 lipca, bo pięć dni to jest tak mało czasu, że ich system jeszcze nie wie czy zapłaciłam czy nie.

Kocham nasze urzędy.

Stary 2010-07-21, 19:31   #2898
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Te ich badania to tylko statystyki,a przyczyna SIDS nie jest znana...
A ja czytałam że najczęściej śmiercią łóżeczkową są zagrożone dzieci rodzin patologicznych, które nie mają zapewnione właściwej opieki i nie mają gwarancji że rodzic zareaguje gdy coś będzie się niedobrego działo.
Stary 2010-07-21, 19:33   #2899
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli płacze już przy bekaniu to dokarm.

Może się zapowietrza i jest z tych dzieci, którym należy robić przerwę w jedzeniu, odbijać i karmić dalej.

Daniel ma tak czasem, że zje połowę, a że żarłok jest, to odbijam i sprawdzam czy chce - zawsze chce.

Stary 2010-07-21, 19:37   #2900
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
- - - - - - -
Na wizycie u urologa byliśmy - oczywiście prywatnie więc 180zł nie nasze, ale udało nam się upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, bo poza konieczną konsultacją urologiczną zrobił nam pan dr jeszcze USG nerek i wszystko jest OK, więc odpada nam już wizyta u nefrologa. Kolejna wizyta będzie konieczna jak mały będzie miał roczek. Kolejna sprawa z głowy. Tak się cieszę.
Zmykam bo trzeba małego wykąpać tak go doktor na USG całego nażelował a potem jeszcze robię sobie dziś szaszłyki moje ulubione.
A to fajnie.Jedna wizyta z głowy.

Dziś zastosowałam dzwieki suszarki.Super działa.

Mnie się wydaje ze po tym SS Ola jest bardziej marudna i bardziej ją meczą bączki.Może to za mocne jest dla niej? Daje jej 10 kropli.
Miała tak któraś z was?Moze tak jest na początku a potem mija.
Aż się boje dzisiejszej nocy.

Teraz śpi na brzuchu przy dzwiękach suszarki a mnie już łeb pęka.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 19:43   #2901
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wiecie co, a ja się b. miło w PZU zaskoczyłam

Pusto, pani mnie szalenie fajnie przyjęła, pogadałyśmy sobie, pośmiałyśmy się, wzięła każdy papier i nie musiałam mieć oryginału żadnego Miałam fuksa.

Dziecię w leżaku na balkonie u mamy Idę kąpiel szykować, a ona akurat teraz usnęła... Ale muszę ją ochlapać, bo aż lepi się z brudu. Ja zresztą też
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 19:46   #2902
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20834339]
Dziecię w leżaku na balkonie u mamy Idę kąpiel szykować, a ona akurat teraz usnęła... Ale muszę ją ochlapać, bo aż lepi się z brudu. Ja zresztą też [/QUOTE]

Ja Daniela dziś o 18ej wykąpałam, bo mi wczoraj wstał przed północą.

I chyba dobrze zrobiłam, bo jak zasnął o 19ej to nadal śpi... Choć jak znam życie, to akurat dziś pewnie nie będzie spał tak długo, skoro wykąpany i mógłby spać.

Stary 2010-07-21, 19:53   #2903
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

U mnie Agata zasnęła o 18 i widzę że nie ma zamiaru się na kąpanie obudzić. A jak ją obudzę to oczywiście głodna będzie więc przy kąpieli będzie ryk.
Stary 2010-07-21, 20:15   #2904
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie Agata zasnęła o 18 i widzę że nie ma zamiaru się na kąpanie obudzić. A jak ją obudzę to oczywiście głodna będzie więc przy kąpieli będzie ryk.
Ja bym nie budziła, niech się dziecina wyśpi.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Daniel przekroczył czas przeciętniej domowej drzemki, więc jest szansa że obudzi się dopiero na papu, albo nawet trochę później. Spadam więc do wanny, a jak nie wstanie do mojego wyjścia to przenoszę do łóżka i też idę nyny. Miłego wieczorka kobitki.

Stary 2010-07-21, 20:16   #2905
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
A my już zaprawieni jesteśmy. Prawie codzienni śmigamy gdzieś busem. Tylko nie wiem na jakim przystanku miałabym wysiąść??
Co do żarełka to my ni z tych wybrednych i też "cycowi" więc nie szalejemy
Gratki dla Ewci za udaną wizytę i u pani dr i u mamy w pracy
gratki za Waszą wizytę i jeszcze ode mnie wszystkiego naj Mamusiu
wysiąść trzeba na ulicy Niepodległości, przystanek koło kina. dokładną nazwę przystanku podam, jak na spacerze zahaczę o te rejony.
po wysiadce najlepiej od razu przejść na drugą stronę ulicy bo potem jest ciężko i kierować się na wiadukt. spacerkiem aż do miejsca w którym stoi znak z wykrzyknikiem. ja przy tym znaku skręcam autem w lewo i jestem w domu
Cytat:
Wiem i rozumiem że jej się chce pić ale nie warto przesadzać. A smokiem małej nie da się oszukać?? Przecież ona i tak często pije.
wszelkie próby dziś spełzły na niczym. terrorystkę mam w domu
Cytat:
Jeśli płacze już przy bekaniu to dokarm.

Może się zapowietrza i jest z tych dzieci, którym należy robić przerwę w jedzeniu, odbijać i karmić dalej.

Daniel ma tak czasem, że zje połowę, a że żarłok jest, to odbijam i sprawdzam czy chce - zawsze chce.
płacze przy bekaniu, zapowietrza się na pewno. od zawsze robię jej przerwy bekaniowe i ona sama mi pokazuje, że chce jeszcze - "schodzi" do cyca tyle, że dziś jadła 40 minut, po czym się zawiesiła i przysnęła. przy odbijaniu sie wybudziła i zrobiła awanturę. mama ją usiłowała uspokoić, ja w tym czasie kolację jadłam. wróciłam na górę i jednak uległam - dałam cyca. chwilkę pociamkała (bez połykania), oderwała się i znów scenariusz się powtórzył. tym razem do złości doszło jeszcze przemęczenie. ostatecznie uspokoiłam ją na rękach, trochę ze smoczkiem (zaraz wypluła), a trochę z pieluchą (chciałabym, żeby ten numer u mnie chwycił...). padła i odłożyłam do wyra. sama też padam na pysk.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-07-21, 20:32   #2906
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

hey z wieczora.
Tymkowi chyba nic się nie stało, bo jest taki ja zwykle. - śpi, i wciana mleko jak zawsze.
Więc tylko na strachu się skończyło.
No i Maksiu też się wystraszył... ale tyle razy mu tłumaczyłam, gadałam, jak widać od 3-latka cudów wymagać nie można.
ba chłopaki wycałowane.

Cytat:
Nie mam pojęcia na którą godzinę... To by chyba trzeba na Gosię poczekać z tą sprawą.
Ale chyba tak południowe godziny to maks, bo potem dziewczyny muszą wrócić, a te pociągowo - busowe blisko nie mają.
ja myśle, że około 11:00 najpóźniej...
też blisko nie mam- 66km w jedną stronę.

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
a
ale mam pytanie do mam butelkowych - jak liczycie ile zjadło wasze dziecię??? - bo czasem piszecie że zjadło np 150 ml - to chodzi o samą wodę czy gotowe już mleko???
chodzi o ilość gotowego mleka.
Tymek też nie zjada tyle, ile na opakowaniu podane .
Teraz w pierwszym miesiącu też nie wyrabiał normy podanej na opakowaniu, a teraz tak. czasem nawet więcej zjada, bo je 6 lub 7 razy na dobę po 130ml. (120ml wody + 4 miarki mleka).

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
uwaga bede sie zalic.musze. wczoraj sądny dzien... z mala, z mezem i wogole...pierwszy kryzys.
maz zostal w domu, mial pracowac przy kompie cos pisac, drukowac... zaczal, a potem caly dzien games... ja tam mu nie zaluje niech sobie gra ale mala dawala mi w kosc, nie mialam jak do kibla isc za przeproszeniem... w koncu ze zmeczenia i bezsilnosci poplynely mi lzy i....uslyszalam od niego zebym sie zajela dzieckiem bo on odpoczac nie moze .
ach Ci faceci...

Cytat:
jak to chrzciny bez mszy?
W sensie umawiacie się z księdzem na daną godzinę.. odwala robotę w 15 minut i hejas do domu? To się tak da?
U nas jest msza.. wtedy chrzciny - ile dzieci jest to po kolei.. siedzenie do końca i dopiero do domu.
Ale ja to zawsze widziałam od strony uczestnika we mszy.
u nas raz w miesiącu jest msza, na której ksiądz chrzci- zawsze jest to w trzecią sobotę misiąca- całość trwa około godziny. Ale ja się nie załapałam na tą msze, bo chrzestna Tymka nie mogła z Anglii a ten termin przylecieć. Więc poszłam do księdza poprosić o chrzest w innym - pasującym nam terminie. Więc mamy w tą sobotę, jest msza- (nie wiem jaka, nie wiem za kogo, nie wiem, w jakiej intencji). siedzimy sobie na tej mszy, po mszy wszyscy z kościoła wychodzą, my idziemy do chrzcielnicy, ksiądz chrzci Tymka i spadamy do domu.

Cytat:
I się pochwalę. A co. Dostałam złoty wisiorek od małża na urodzinki dziś. Jak się cieszę że pamiętał.
przede wszystkim: NAJLEPSZEGO !!!
i mąż miło Cię zaskoczyl- to super.

Cytat:
tak, Knurów. droga prosta. a skąd pojedziesz? może a4 lub a1 śmigniesz?
i tak - dom jednorodzinny. ogród ogrodzony, Maksiu nie ucieknie. tyle, że mam z nim w pewnym miescu składowisko poremontowych śmieci, gruzu itp. jak Cie to nie przeraża, to go weź i siostrę też.

wg. mnie może być. czy mogę ostatecznie potwierdzić 25 po przyjeździe mojego małża?

godzina - jak Wam pasuje, my się dostosujemy
nie, ani a4, ani a1, z troszkę innej strony jadę- przez Miasteczko Śląskie, Tarnowskie Góry, Gliwice...
to się Maksiu ucieszy. on najlepiej bawi się takimi własnie "nie-zabawkami"- a m coś brudniejsze tym fajniejsze.

oczywiście, czekamy na Twoje potwierdzenie.

godzina- jak już wyżej pisałam, im wcześniej tym lepiej, myślę, że maksymalnie o 11:00..
Czym nas ugościć? Kawą, herbatą, wodą...- nie cudujmy.
Każda przywiezie coś na ząb i będzie git. Ja przywiozę jakieś ciacho- np. biszkopt z galaretką. A w porze obiadowej możemy po pizzę zadzwonić.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 20:32   #2907
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20819355]

Jakbym Agutkę widziała Tyle, że ona wtulona w tetrówkę :d

[/QUOTE] To też jest tetrówka.

Cytat:
płacze przy bekaniu, zapowietrza się na pewno. od zawsze robię jej przerwy bekaniowe i ona sama mi pokazuje, że chce jeszcze - "schodzi" do cyca tyle, że dziś jadła 40 minut, po czym się zawiesiła i przysnęła. przy odbijaniu sie wybudziła i zrobiła awanturę. mama ją usiłowała uspokoić, ja w tym czasie kolację jadłam. wróciłam na górę i jednak uległam - dałam cyca. chwilkę pociamkała (bez połykania), oderwała się i znów scenariusz się powtórzył. tym razem do złości doszło jeszcze przemęczenie. ostatecznie uspokoiłam ją na rękach, trochę ze smoczkiem (zaraz wypluła), a trochę z pieluchą (chciałabym, żeby ten numer u mnie chwycił...). padła i odłożyłam do wyra. sama też padam na pysk.
Jak ciągnie i nie łyka to może chce się uśpić / uspokoić w ten sposób? Daniel też mi takie numery robił, wisiał x min, robił sobie ze mnie smoczek. Tak się uspokajał, gdy nie mógł zasnąć, gdy był nerwowy, zmęczony. To chyba normalne u takich maluchów.

Biedna w sumie taka dziecina. Nie rozumie co się z nią dzieje, czuje tylko potrzebę ssania...

Stary 2010-07-21, 20:41   #2908
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

ZUS mi na nerwy dziala...
Dziś dostałam chorobowe- za ostatnie 6 dni przed porodem, a macierzyńskiego nie.
A w tym samym dniu był dostarczony do ZUS-u druk L4 i papiery potrzebne do macierzyńskiego... jaja sobie robią.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 20:42   #2909
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20835552]hey z wieczora.
Tymkowi chyba nic się nie stało, bo jest taki ja zwykle. - śpi, i wciana mleko jak zawsze.
Więc tylko na strachu się skończyło.
No i Maksiu też się wystraszył... ale tyle razy mu tłumaczyłam, gadałam, jak widać od 3-latka cudów wymagać nie można.
ba chłopaki wycałowane.

ja myśle, że około 11:00 najpóźniej...
też blisko nie mam- 66km w jedną stronę.

nie, ani a4, ani a1, z troszkę innej strony jadę- przez Miasteczko Śląskie, Tarnowskie Góry, Gliwice...
to się Maksiu ucieszy. on najlepiej bawi się takimi własnie "nie-zabawkami"- a m coś brudniejsze tym fajniejsze.

oczywiście, czekamy na Twoje potwierdzenie.

godzina- jak już wyżej pisałam, im wcześniej tym lepiej, myślę, że maksymalnie o 11:00..
Czym nas ugościć? Kawą, herbatą, wodą...- nie cudujmy.
Każda przywiezie coś na ząb i będzie git. Ja przywiozę jakieś ciacho- np. biszkopt z galaretką. A w porze obiadowej możemy po pizzę zadzwonić. [/QUOTE]
całe szczęście, że na strachu się skończyło...

godzina też ok.
postaram się muffiny jakieś upiec.
a pizzę to same zjecie, ja się w tym czasie schowam, żeby nie widzieć i nie cierpieć :P
Cytat:
Jak ciągnie i nie łyka to może chce się uśpić / uspokoić w ten sposób? Daniel też mi takie numery robił, wisiał x min, robił sobie ze mnie smoczek. Tak się uspokajał, gdy nie mógł zasnąć, gdy był nerwowy, zmęczony. To chyba normalne u takich maluchów.

Biedna w sumie taka dziecina. Nie rozumie co się z nią dzieje, czuje tylko potrzebę ssania...
oj tak, zmęczona jest na pewno. znów mało w dzień pospała. godzinę ze mną w pracy, wcześniej pół godziny w wózku, potem pół na brzuszku i jakieś pół na spacerze przed kąpielą...
spadam kimnąć zanim się wybudzi i zażąda cyca.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-07-21, 21:13   #2910
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cały prawie dzień ryk, aż do teraz... chwilami tylko sobie gadała do siebie. A po kąpieli daję jeść - ryk. Spać - ryk, nawet z suszarą. Więc znów dałam jeść, zjadła wreszcie, teraz ssie smoka w łóżeczku, tylko stęknie czasem. O co biega
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości