|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
a w moim diabeł się uaktywnia. Ledwo tydzień skończył a już pokazuje rogi. Jak do tej pory spał między jedzeniami ze nawet nie było kiedy pieluchy zmienić bo już spał a teraz... od 8:45 leży, gada, nakarmiony, przewinięty... ani mleko, ani woda, ani te suszarki z neta, ani smoczek.. nic nie usypia.... położyłam teraz u siebie na kolanach... cisza :[ po takim długim czasie :[ nie śpi ale zamknął oczy i se leży... chyba podobają mu się moje burki w brzuchu bo przecie nic nie jadłam
![]() Niby śpi ale sie boje wstać i go odłożyć do wyra... gorzej bo mi się siku zachciewa xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a brzuch? tez jestem w szoku bo po pierwszym dziecku dlugo chodzialm jakbym nadal w ciazy byla a teraz to normalnie z dnia na dzien widze roznice ![]() Cytat:
Szymek tak urosl ::p moje dziecko od powrotu do domu nic praktycznie nie robi tylko spi i co 2-3 godz je, ok 4 kupek dziennie i tyle a w szpitalu chociaz pootwieral oczka czy co :P Myslalam ze bedzie gorzej,starszy braciszek wciaz chce Łukasza tulic i glaskac wiec trzeba uwazac ale tak to jest lajcik ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
farminko dziewczyny na slubnym pytaly o ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Rozeznanie
|
Moja coś dziś marudzi...
napina się jakby kupę chciała - ale pielucha czysta... Teraz leży na brzuszku i jest cicho... może też troszkę ciepło jej było w body [rękaw krótki, chociaż na niej wygląda jak 3/4 ![]()
#396 |
Zakorzenienie
|
Byłam na naszym wątku ciążowym więc wpadam i tutaj. Pewnie sie bardziej zadomowię. Muszę sobie życie pookładać teraz zupełnie inaczej. Zobaczymy na ile się to uda. Będe podglądać co tam u bardziej doświadczonych mamuś.
Mnie to jeszcze wszystko przeraża! No i miałam baby blusa. Ryczałam na okrągło. Dziś juz lepiej. Największym oparciem jest dla mnie mój mąż. Jedyna osoba która mnie nie wkurza ![]() Karmie piersią a w nocy butla. Kupiliśmy laktator elektryczny i zobaczymy czy się sprawdzi. Widze, że Wy radzicie sobie duzo lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam totalną załamkę w szpitalu.. prawie cały pobyt jak nikogo ze mną nie było (męża czy mamy) przeryczałam.. nie chciałam małego mieć wtedy przy sobie. Patrzyłam tylko na niego i bałam się dotknąć, nie mówiąc już o podnoszeniu czy przewijaniu.. snułam się po szpitalu i beczałam.. nie wiedziałam jak sobie ze sobą poradzić.. jedna położna mnie przyłapała noca na balkonie i pogadałyśmy chwilę.. miałam małego zawieźć na noc do noworodków ale zmusiłam się by został ze mną.. i miałam go do 3:30 potem zawiozłam.. i po tym juz było tylko lepiej. Czułam się źle i nieporadnie, było mi smutno, że mąż sobie radzi lepiej bo się nie bał przy małym robić i miałam poczucie, że jestem najgorszą matką na świecie..jak sobie wspomnę co wtedy myślałam o sobie i o naszym życiu to aż mi wstyd i płakać mi się chce, że taka okrutna dla siebie byłam.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Wtajemniczenie
|
Co do aktywności to moja ostatnio szaleje poprostu... Wczoraj spała tylko 3 godziny w ciągu całego dnia.Aż się zastanawiałam czy jakiegoś ADHD nie ma
![]() A dzisiaj miałam niespodzianke- chyba dostałam okresu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o matko to szybko! a karmisz dalej cycem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wasze brzuchy? Ja mam nadal spory. Ale ani jednego rozstępu ![]() Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-07-21 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
mi jeszcze taki troszke zostal. nie widac go za bardzo ale taki flakowaty jest i juz bym chciala zeby zniknal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
I korzystałam w szpitalu z laktatora elektrycznego [szpitalnego]... super się sprawdził Cytat:
![]() A po południu przyszedł do mnie psycholog z zapytaniem jak się czuję, jak sobie radzę i jak będę potrzebowała jej pomocy to żebym się do niej zgłosiła [wyrodna ze mnie matka ![]() A własnie pokazała jak jest zdolna... leżała na pampersie przykryta pieluszką tetrową - nie zapinałam jej pampersa, żeby sobie pooddychała pupka.... położyłam ją na podkładzie i pieluszce tetrowej... pół dnia mi się spinała i co jakiś czas kwiliła... i jak już się ze***ła to pobrudziła podkład, pampersa i obie pieluszki tetrowe [bo połowę pampersa spod siebie wykopała ![]() ![]()
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami ![]() Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2010-07-21 o 14:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu bolało Cię ściąganie szwów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Rozeznanie
|
jak rany się zagoją... czyli kilka dni po tym jak przestaniesz krwawić i generalnie będziesz czuła się 'na siłach' [może to potrwać do 6 tyg], chociaż znajoma położna doradziła, żeby wstrzymać się do rozpuszczenia się szwów bo ponoć jak zaczną się rozpuszczać i wydalać resztki to też może boleć [a rozpuszczanie się szwów może potrwać nawet do 3 mies]... a jak miałaś cc to już musisz z lekarzem pogadać, ale przed zdjęciem szwów pewnie ci nie pozwoli - bo to jednak operacja.
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami ![]() Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2010-07-21 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marta sciaganie szwow troche mnie szczypalo ale to mysle chyba inaczej bedzie na brzuchu. moj maz z nogi jak mial sciagane to mowil ze nie czul bolu tylko takie glupie uczucie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Rozeznanie
|
lubię Was tu czytać........mamuśki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
Ja tez jestem wierna fanka tego watku
![]() ![]() ![]() Bardzo mocno WAS sciskam i kibicuje kazdej z osobna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mamuśki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
u nas znowu problemy z brzuszkiem
![]() nic nie pomaga.. w ostateczności dałam esputicon ale nie wiem czy pomoże.. narazie mały zmęczony, pojadł i śpi. Od rana go noszę, bujam, przytulam, masuję, pracuję nóżkami.. To napewno brzuszek bo jak mały się pręży płacze to dwa razy poleciałmega bąk i nagle dziecko ucichło i się uspokoiło. To i tak mały sukces bo mały marudkuje tylko i popłakuje a nie jak wtedy po moim mleku darł się przeraźliwie 3 godziny bez przerwy. A ma niewiele ponad tydzień ![]() Mamę wysłałam po herbatkę rumiankową.. może ona jakoś wspomoże.. ile razy dziennie albo po ile ml dajecie dzieciaczkom piciu przy karmieniu butlą?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-21 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
cześć, znów jestem do tyłu, 4 dni w szpitalu - nawrót żotlaczki i kłopoty z karmieniem piersią. Znowu zaczynamy od nowa w domu (mały zdrowy, ale przysypia przy karmieniu i w ogole sie nie najada, po szpitalu jeszcze próbujemy ale już dokarmiamy - chyba skończy sie na butli, a ja znowu jestem wykończona, wszyscy troje jesteśmy rozregulowani.echhhhhhhhh , ryczeć mi się chce. czy któraś z Was nie miała podobnego problemu z karmieniem????
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój 1 post pisany z małym przy piersi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() My dzis byłysmy na ważeniu ![]() 250 gram w tydzień i 1 cm ![]() Ale się cieszę że się jak na razie najada , a je co 4 godziny po południu je co 2 , albo z dwóch cyców taki obiad z dwóch dań ![]() Ja nastepny kilogram w dół ![]() jeszcze 2 i bedę zadowolona ![]() co do brzucha to ja cwiczę juz tydzień ponad, zaczynałam 2 dni od lekkich ćwiczeń takich specjalnych w połogu ale póxniej juz normalnie brzuszki i skosne i takie tam spięcia brzucha, krótko po 20 powtórzeń każde. Ale czuje że skóry rozciągniętej z dwóch ciąż już się nie pozbędę, używam silnie ujędrniajacego balsamu ale tylko do południa jest fajny a później po obiedzie i kolacji masakra znowu duży. ale w tali 67 już ale za to w pasie 82 taka róznica masakra przed miałam 75. No ale nic nie ma co sie dołowac, nawet raz byłam na solarium na 10 minut dla poprawienia humoru ![]() Sara tez zaczyna się robic aktywna w dzień , wczoraj np od 7 do 12 w sumie z małymi przerwami, dziś od 14 do teraz z tatusiem harcowała, a teraz razem śpią słodko na łóżku ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Ja w nocy tak mam że nie moge jej dobudzić, to jest masakra bo ja tez przysypiam, nie dosc że walcze ze soba to jeszcze z nią muszę ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Ja w nocy tak mam że nie moge jej dobudzić, to jest masakra bo ja tez przysypiam, nie dosc że walcze ze soba to jeszcze z nią muszę ![]() Vete, xawmeli miło Was widzieć, juz nie długo tez zaczniecie o swoich doświadczeniach pisac ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
ja dziękuję
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Xawmeli Czas edycji: 2010-07-21 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Rozeznanie
|
Załącznik 3269764
Załącznik 3269765 Juz sie zaczelam cieszyc ze zasnela i sie obudzila z placzem prezy sie ale na rekack pionowo spi , jak tylko poloze to zaczyna plakac. to kolki?? pisze jedna reka wiec sorki za bledy ![]()
![]() |
#418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() laska!!!!!!! ![]() ![]() a fotka nr 2 mmmmm...............cudo! !!!!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
noo i ty mowisz ze sobie nie poradzisz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.