|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Brzusie sliczne
![]() Dzis moge powiedziec, ze dostalam takiego prawdziwego pierwszego kopa Dwa znaczy, po przylozeniu reki do brzucha I nawet tzet to poczul![]() U mnie tez jest tak, ze mam fazy zazdrosci, szczegolnie teraz w ciazy. Dzis poszalalam, ubralam sukienke i do tego sandalki na obcasach. Wszyscy faceci sie patrzyli, bo w ciazy a pomimo to elegancko A maz jaki dumny szedl obok
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
![]() gratuluje kopniaka ![]() ja tez musialabym o siebie troche zadbac zeby..... zadbac o moje malzenstwo.... nic zlego sie nie dzieje ale powiew namietnosci by sie przydał bo ostatnio malo o siebie dbam i wogole wszystko stalo mi sie obojetne ![]() wogole mam problem... ostatnio pobolewa mnie brzuch... i oczywiscie sie martwie... bo w poniedziałek na wizycie mnie gin nie zbadał zrobil mi tylko usg...i zaluje ze nie nalegalam na to badanie bo teraz bylabym spokojniejsza.... martwie sie choc wiem ze z dzidzia wszytsko ok ale martwie sie czy te bole brzucha nie sa zwiazane z rozwarciem np. .... i kurcze nie umiem odroznic czy brzuch mam twardy czy nie .... mysle zeby isc jeszcze raz do gina ale moj wyjechal na wakacje was tez tak pobolewaja brzuchy????i jesli moge to prosze po raz drugi o dopisanie do listy
|
|
|
|
|
#693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciezki mialam dzis dzien - po szczepieniu malec majac drzemke mi sie wciaz wybudzal, byl nadaktywny :/ potem zjadlam pyszna kalafiorowa mniam mniam poszlam na ryneczek - kupilam cukinie nektarynki fasolke mlode ziemniaczki tyle przyjemnego ze maz w ramach dzisiejszego zdenerwowania (o byle co) robi salatke z lososia (ogoraski, kukurydza, cebulka, koperek, jajeczko i losos ) zobaczymy co mu wyjdzie a zaangazowany na maxa jak nigdy ![]() stwierdzil dzis ze nic nie robie az plakac sie chce... od 2 dni nie mylam podlog to fakt, ale pranie, dziecko, obiad... to zawsze cos ![]() po tych bolach przy pepkach dalam sobie troszke odpoczynku a tu takie gadki :/ czuje jakby mnie nie rozumial w 2 ciazy... BYLAM dzis u gina na NFZ ale tylko po zwolnienie - pyta od razu czemu pani taka blada mowie a bo malego trzymam na rekach - chciala mnie zbadac ale nie mialam z kim zostawic maluszka wiec badanie za tydzien 29-go. CO DO WYMIOTOW - powiedziala ze wymioty w tym stadium ciazy i pozniej sa niepokojace chyba ze kobieta sie czyms zatruje (jedzenie) Nalezy dla uspokojenie zrobic dwa wyniki: ALAT i ASPAT nie chce mi sie isc znowu pobierac krwi ale jak pomysle ze cos moe byc nie tak to co innego... poza tym te wymioty sie roznia od tych w 1 trymestrze bo sa jak fontanna i na ogol w nocy lub pod wieczor (ja mysle ze to od slonca...) ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- uuuuuuuuuuuuuuuuu mialam odpisac DE a ja opisalam swoj smutek i dzien wybacz DE nie mialam nigdy faz zazdrosci, ale sa w przeciwnym kierunku, zazdroszcze Wam tylk oze macie tyle sil i energii by w takie upaly sie wyszykowywac i jeszcze na szpilkach chodzic ho ho ho ZUCH DZIEWCZYNKI superrrr
|
|
|
|
|
#694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nie dziwie sie mezowi, ze szedl dumny ![]() Ale piekny krągly idealny brzuchh Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dostalam dzis takie pudelko z zawartoscia plyta cd, ksiazka i kremik, sponsorowane przez Nivea. Dotyczy pielegnacji skory niemowlecia, film z przewijania kapieli i masazu ![]() Dzis cwiczylam poród.. ![]() a to moj bebunio 23 tc
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w pewnym momencie ciazy wogole jest zagrozenie na czesciowa depresje albo stany smutkow placzu roztargnien... ja mam ochote ogladac same melodramaty teraz by sie wyplakac choc powodow czy zmartiwen zbytnich nie mam... BOLE BRZUSZKA myszko ja tez je miewam koniec 20 t.c. na ogol sa w podbrzuszu - ale tu wyraznie czuje rozwieranie sie wiazadel lub ulozenie malenkiej ale niepokoily mnie bole posrodku brzucha wokol pepka lub z jednej strony i byc moze to od niestrawnosci ale jak powiedzial lekarz musze dorobic wyniki by byc spokojniejsza... no ale ja dodatkowo od paru dni na nowo mam wymioty a ty bez wiec powinno byc ok i raczej o rozsciagniecie tu chodzi... ale rozumiem Cie niepokoj zawsze jest... jak Cie bedzie dalej kloc lub bolec, nasilac sie to idz na izbe - tam cie zbadaja i uspokoja ![]() dodam, ze ja te bole mam nasilajace sie podczs dluzszego stania, dzwigania, pchania, klocania, mycia podlog, po przepracowaniu sie etc... |
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz tak porządnie wymyłam podłogę w kuchni - co jakis czas przelecę ją po łebkach Jakby mi mój z takim tekstem wyjechał to bym go chyba ![]() Ja ogólnie nie lubię sprzątać a zwłaszcza naczyń myć (no cóż nie zawsze można robić tylko to co się lubi ) i czasami jak mi się np. nie chciało myć to zbierała się niezła sterta - jak tż coś zaczynał mówić to mu odpowiadałam, że takie same moje te talerze czy kubki jak i jego, jak nie chce na nie patrzeć to niech umyje - to było na początku małżeństwa i teraz, żeby czasami nie musiał sam zmywać, to się nie czepia Tak samo jest np. z umyciem podłogi, poodkurzaniem czy czymkolwiek innym - jak nie mam siły/czasu/ochoty to nie dotykam a tż jak nie chce sam tego sprzątać to nic nie mówi
|
|
|
|
|
#697 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę, że jak by Ci stwardniał brzuch to byś poczuła, bo mi jak się robi twardy to normalnie jak kamień i wtedy zazwyczaj boli na szczęście jutro mam wizytę to się dowiem czy to coś złego ![]() bardzo ładny brzucholek i tuniczka jaka ładna Cytat:
zawsze mówiłam, że stałam dwa razy w kolejce po cycki ![]() zrobiłam sobie prawie 2 godzinną drzemkę, tak mnie zmuliło ![]() ja też dziś wkleiłam zdjęcia brzucholka, 20 tc trzeba było "udokumentować" są na wątku Nasze zdjęcia ciążowe https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1125edit: Kotek81 - masz rację, skoro mu przeszkadza to nie pozmywa u nas na szczęście jest zmywarka ale co do sprzątania mam podobne nastawienie co Ty oczywiście nie mówię, że mieszkanie brudem zarrasta, ale jak mi się nie chce sprzątać to nie sprzątam same nadajemy sobie "tempo życia", jeśli któraś uważa, że MUSI odkurzyć codziennie, to niech odkurza
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-07-21 o 20:02 |
||
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po slubie jestesmy rok.... ale zauwazylam ze odkad jestem w ciazy zmienilo mi sie nastawienie w sensie "wszystko mi jedno" musze to zmienic ![]() do konca tego tygodnia mam zwolnienie lekarskie i staram sie wypoczywac jak bole nie przejda to zadzwonie do przychodni
|
|
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Anecka ale masz zgrabniusi
i taki gladki... ach ta wasza mlodosc hihi ![]() wlasnei z tym sie z polozna nie zgadzalam bo mialam to znieczulenie u nas i nic kompletnie sie nie czuje nawet jak wkladaja reke do brzucha - kto mial u nas to znieczulenie ten wie o czym pisze... czujesz jedynie jakis ruch twoimi faldami w srodku nic wiecej... no wlasnie - a jak nie zaplacisz rodzinnego to nici z niego nie? ja w tym roku przed ta oplata chce udac sie do rzecznika praw pacjenta - przyjmuje u nas w szpitalu na 1 pietrze i cche go o to podpytac bo to naciaganie poprostu a nie szpital z rodzic po ludzku, a afiszuja sie plakatami :/ wstyd... te zestawiki sa swietne ![]() DZIEWCZYNY mam extra plytke - nagranie z technikami uspokajania dziecka -0 jestem przekonana ze kazda z Was z checia by obejrzala i to moze nie jeden raz... tylk opodpowiedzcie mi jak mam wam go tu podeslac?? gdzie umiescic????????????????? ????? |
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i widze ze nasze maluszki w jednym wieku ![]() Cytat:
a brzucholek sliczny
|
||
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam w domku chleba więc zamówiłam sobie na kolację pizzę (nie chciało mi się iść do sklepu po chleb
)
|
|
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzis wzielam zwolnienie - w te upaly nie dalabym rady no i te bole brzucha - mam wolne poki co do 18 sierpnia yuppppi Julka dzis kopie jak szalona ale mezulek jeszcze nie wyczuwa - on ma strasznie twarda skore na rekach ...u nas wkradalo sie zobojetnienie po 3 latach, ale szybko wzielismy sie w garsc by nie dac sie opetac"" naszym sposobem byly wyjazdy lub organizowanie czegos wieczorami wspolnie... teraz mamy w planach kupic sobie gre halme i monopol, poki co w literaki gramy bo neistety w szachach mezowi nigdy nie dorownam hehe
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jak sie nei zaplaci to nici, ale to troche dziwne, bo polozna nam mowila ze kiedys malutko sie placilo tzn no powiedzmy 20zl a teraz tyle i to tylko za kitel Przeciez nie chce zeby stala nade mna cala rodzina ciotki wujki i w ogole mi pomagali, tylko zalozmy ten jeden mezczyzna ktory ma mi glowe przytrzymac ktory ma mi pomagac psychicznie.. i za to taki wydatek. MASAKRA.pelnia a jak z becikowym jest? bo pytalam kolezanki ktora rodzila i mowila ze mozna na miesiac przed dostac juz.. PIZZA ... a mnie na frytk iciagnie, chyba jutro pojde do efezu jak nie zechce mi sie gotowac dzis taki wypasiony obiad zrobilam to jutro laba
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze jeszcze troche popracowac zzeby potem przy koncowce byc juz caly czas na zwolnieniu chociaz przyznam szczerze ze juz mi sie nie chce pracowac![]() moja dzidzia tez coraz wiecej sie wierci |
|
|
|
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wogole!!! nie czulam igly, przeciecia etc... gdybym nie widzala wszystkiego w lampie nie wiedzialabym co sie dzieje... paraliz? ja nie wiem co to jest i tak tego nie okreslam ALE!!! - nie ruszysz po naszym znieczuleniu palcem u nogi, po okolo 1-4 mi i dziewczynom powoli odchodzilo, jedna nawet miala (po c.c.) na nastepny dzien czucie, ja na szczescie jak zaczelam czuc dretwienie staralam sie poruszac troche chociaz stopami by jak najszybciej wstac z lozka, no wc wogole nie mozna - nam mocuja cewnik i zdejmuja nazajutrz, w nocy wyprozniaja - no i wklady wymieniaja, czasem podmyja jak za duzo krwi splywa komus... ale ty nawet nie czujesz mokra pod tyleczkiem... dziecka wowczas nie ma kolo ciebie ;( ja strasznie to przezywalam Fakt i napewno nie ma powrotu do XIX wieku hehe ale wiem jak bylo co czulam etc... a to bylo dokladnie 6 marca 2009 to chyba nie az tak odlegle co?? Anecko moim kolezankom pierworodkom nie nacinali wszystkim krocza... 2 tak ale podejrzewali duze dziecko i na szczescie dla jednej dobrze ze tak zrobili bo dziecko mialo 4500 i sie strasznie meczyla biedna... moze cos sie zmienilo? ja jakbym miala naturalny porod nie chcialabym naciecia ponoc strasznei sie to goi? miala ktoras??????????????????? ????????????????????????
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 |
|
Rozeznanie
|
To poproszę o dane.
|
|
|
|
#707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe czy w "realu" też się spodoba bardzo ładny brzusio - malutki taki ![]() ok, jutro wieczorem napiszę, co mi powiedział dziękuję ![]() Cytat:
![]() fajnie tak z Wami popisać
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-07-21 o 20:15 |
||
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kopniaczki ruchy i wiercenie sie jest super, ja najbardziej lubie obroty ehhhpotem snuje sie tylk owspomnienia choc mi nawet po czasie wygasaly jak to jest na nowo czuc... ale to wspaniale uczucie!!!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam metr pięćdziesiąt w kapeluszu. Mąż często, jak wraca po dłuższym rozstaniu to najpierw mnie przytula, a potem odsuwa mnie od siebie na odległość wyciągniętych ramion, ogląda mnie od góry do dołu i mówi z dumą: urooooosłaś!! Kłamca obrzydliwy
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zadomowienie
|
Dzasta niooo
![]() ty juz po a ja jeszcze czekam na te salatke i doczekac sie nie moge ;( piesci ja ehhhhhhhhhhhh chce jesc!!!!! |
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja narazie ruchow nie odrozniam .... wogole ciezko mi bylo wyczuc czy to juz to ale od kilku dni wydaje mi sie ze to dzidiza |
|
|
|
|
#713 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheheh dobre ![]() ja sie ze swoim poznalam na necie przyszedl czas na opis siebie i napisalam ze mam 150 cm w pasie hehehe a nosilam 36 rozmiar hehe i chcial zakonczyc znajomosc - jak stwierdzil tlumaczac sie po spotkaniu w real ze nie moglby byc z osoba ktorej nie moglby objac hehe biedaczek ![]() a teraz przychodzac sprawdza czy moze nas jeszcze objac ehhh mezczyzni ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
obawiam sie ze niestety tak bo jako ciezarna nie mam przywilejow w pracy takich jak ciezarna zatrudniona na umowe o prace, bedac na stazu nie jestem pracownikiem nadal jestem osoba bezrobotna a osoba bezrobotna nie ma przywilejow w zwiazku ze stanem blogoslawionym dobrze ze chociaz w pracy dobrze mnie traktuja ze wzgledu na moj stan....
|
|
|
|
#715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kitelek 20 zl a wejsciowka - tzw. przez nich darownizna 80 zl wiec wychodzi 100 :/ z tego co sie dowiadywalam w tmtym roku mozna zwrotu sie domagac ale po porodzie i we wczesnych stadiach wychowywania raczej nikt na to pamieci i sil nie ma... dranstwo wiec... mam jednak czas wiec jak ta babeczka mi sie wyda skorumpowana to napisze meila do rzecznika doloslaskiego - mam jeszcze czas ![]() becikowe? pierwszy raz slysze - z tego co wiem to becikowe jst od urodzonego dziecka nie od noszenia go?? chyba ze ktos szybciej by urodzil... ![]() :conf used:dla mnie to neimozliwe i watpie w to ![]() poza tym mi z becikowym nie spieczno bo cala kasa i tak pojdzie tylko na szczepienia :/ ciesze sie ze mam dodatkowe ubezpieczenie... slyszalam natomiast o tym, ze kobieta w ciazy zakladajac firme i placac dodatkowe ubezpieczenie po porodzie dostaja full kasy... ale nie wiem jak to jest w rzeczywistosci |
|
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Pytam bo Ja mam tatuaż koło pępka i na razie nic się z nim nie dzieje, ale się zastanawiam czy tak będzie do końca ;-)
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podejrzewam, ze roznice w znieczuleniu wynikaja z tego, czy rodzisz silami natury czy przez cc. I przede wszystkim zalezy od leku znieczulajcego, ktory Ci dadza. Ja 11 lat temu placilam ok 500 zl i mozna bylo sie zdecydowac na zzo w czasie porodu- jesli boli, to sobie zyczysz , jesli wytrzymasz, to nie. Placilo sie przy wypisie- to bylo uczciwe podejscie do sprawy. Ja mialam w planach urodzic bez zzo- chcialam byc dzielna,ale po przebiciu pecherza plodowego bol zaczal byc tepy i nie do zniesienia, wiec nie strugalam dluzej bohaterki. Ja nie mialam cewnika, wiec moglam sie poruszac, a wenflon w kregoslupie mialam przez nastepny dzien i kilka godzin po porodzie przyszedl do mnie anestezjolog i dopusil mi lek, zeby mnie nie bolalo- urodzilam ok 21 i ok 4-5 w nocy zaczelo mi odpuszczac wszzystko i bolalo, wiec polazlam do poloznych po znieczulenie- lekarz nie spieszyl sie za bardzo - przyszedl ok 8 rano i dopuscil mi do tego wenflonu lek- nie moglo byc odretwienia, bo ja chodzilam i zajmowalam sie dzieckiem po tym drugim podaniu, lekarz powiedzial mi , ze jesli mi przejdzie , to moze podac mi 3 dawke, ale juz nie bylo potrzeby, bo bolu nie bylo. Jestem zdumiona tym, co piszesz, bo to rzeczywiscie znieczulenie, ktorego bym nie chciala Co do naciecia- to nie czulam nic przy nacinaniu- slyszalam tylko dzwiek cietej skory, ale przy zszywaniu czulam wklucia igielek, jak juz pisalam. Za to zdejmowanie szwow- bol do omdlenia prawie- ja mialam 3 i tez poszlam dzielna- ale po pierwszym chcialam uciekac. Samo naciecie ciagnie i troche boli- nie mozna usiasc na 1 posladku i jest tez stres przy siusianiu, bo piecze- ja przez pierwsze dni oddawalam mocz pod prysznicem lejac jednoczesnie wode Edytowane przez sylwia01485 Czas edycji: 2010-07-21 o 20:43 |
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gdyby nie to nic na sile dzidzia wazniejsza niech zrywaja umowe
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-07-21 o 20:38 |
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta, no co Tty.. malutki? malutki to on byl pare tygodni temu
pelnia, no ja wlasnie bede czekac na becikowe, zeby miec na cos dla dzieciątka a to szczepienia sa platne? Myslalam ze za free.. ![]() Wlasie zjadlam wedzonego tunczyka i zagryzlam wisniami Ide teraz pograc w makao na kurniku i jednoczesnie ogladac bede Toma i Jerrego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

Dwa znaczy, po przylozeniu reki do brzucha
I nawet tzet to poczul

was tez tak pobolewaja brzuchy????

a zaangazowany na maxa jak nigdy
Dlatego nie dziwie sie mezowi, ze szedl dumny 

Przeciez nie chce zeby stala nade mna cala rodzina ciotki wujki i w ogole mi pomagali, tylko zalozmy ten jeden mezczyzna ktory ma mi glowe przytrzymac ktory ma mi pomagac psychicznie.. i za to taki wydatek. MASAKRA.