|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Biedna Papeteria
![]() ja bym wyszła chyba na własne żądanie i polazła do innego szpitala bo to się w głowie nie mieści co oni kombinują!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3242 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
jusdan gratulacje, też ekspresowy poród
marta Franek jest przesłodki Kurcze jak ja patrzę na te wasze maluchy to normalnie też już chcę!!! Biedna papeteria ja bym chyba już do głowy dostała w tym szpitalu. |
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki,ja właśnie zjadłam loda, kupiłam sobie jeszcze 200g paczkę pistacji i czekają na swoją kolej. Uwielbiam pistacje! A dawno nie jadłam. Dziś dość sporo glutów ze mnie poszło ale małej wielkości!
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Jusdan Gratulacje
i jednal Patrycja nie Monia Papeteria biedna mam nadzieje, ze mnie to nie czeka w piatek ![]() Franio slodziak jest maly |
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Jusdan!!! Poszło sprawnie
.Papeteria czy oni nie przeginają? Kurcze, przecież tu chodzi o życie dziecka... ![]() Lazurka, może akurat u nas będzie w drugą stronę ?
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
36tc- 1900g
I nie ma mowy o pomyłce bo kilka dni później było drugie usg, które w różnych skalach pokazało wagę 1600-1900g. Ten lęk i nerwy są silniejsze ode mnie.... Cytat:
Bardzo bym chciała żeby ważyła 2500g... ale to chyba poza jej zasięgiem... Poprasowałaś? Ja kończę prasowanie, a jeszcze jedno OSTATNIE pranie się suszy.
|
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
Jusdan- gratulację!!! Super, że poród łatwy i Patrycja zdrowiutka
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Lazurowa, zdaję sobie sprawę, że trudno sie nie denerwować... Ale wiesz, że ważniejszy od wagi jest stopień dojrzałości dzidziusia. Po drugiej stronie brzuszka szybko nabierze ciałka. |
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Jusdan, gratuluję
Marta, Franek do schrupania, taki śliczny. Ja jestem po wizycie i moje złe przeczucia się niestety sprawdziły. Mała leży bardzo nisko, nie można było nawet buźki obejrzeć. Napiera mocno na szyjkę. Szyjka skróciła się do 15 mm i rozwarła się od wewnątrz na 1 cm. Dostałam Fenoterol 4x1, Nospę Forte 3x1 i bezwzględny nakaz leżenia, żeby chociaż 2 tygodnie wytrzymać. Najważniejsze, że jest zdrowa i się dobrze rozwija, ja się przemęcze i zrobię wszystko, żeby było dobrze. Plusem jest to, że od 30 tc nic nie przytyłam i mała też mniej przybrała. Ostatnio w ciągu 3 tygodni z 1860 do 2600 doszła, a teraz po 16 dniach waży 2800. Wczoraj zabrałam się za pranie dzidkowych rzeczy (3 pralki), dziś chciałam prasować, ale prasowanko niestety musi poczekać te 2 tygodnie. |
|
|
|
#3249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prasowanie- no dzidzia jest poprasowana na błysk, Łukasz w sumie też. Moich została megasterta, ale połowy wcale prasować nie będę. Myślę, że jeszcze jeden dzień mobilizacji i będzie po temacie. Chciałabym... ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie coś mi się wydaje że rozradziłyśmy Jusdan tą Monikę... hehe może to i dobrze
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że moja Niunia nie może oddać paru gram Twojej i Lazurowej córci Z ego, co pamiętam chcesz rodzić w Szpitalu Miejskim, ja się na MSWiA nastawiłam, ale muszę te dwa tygodnie wytrzymać, bo tam tylko po ukończonym 37 tc przyjmują. Ogólnie to śmiejemy się z TŻtem, że Malutkiej tak się podoba odnowiona sypialnia i nowe mebelki, że pcha się, bo je już na żywo zobaczyć chce. |
|
|
|
|
#3252 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Anuszka ja tez sie boje ale dzis bylam po zwolnienie i dogadalam sie z Ginka ostatecznie, przychodze 2 sierpnia na wywolanie, ona ma wszystko pod kontrola i w razie czego szybko robi cesarkeopisala mi co i jak, wypytalam sie o wszystko o co chcialam i kamien spadl mi z serca ![]() teraz tylko wytrzymac te 12 dni ![]() Cytat:
przed ciaza nosilam 70C, w ciazy teraz mam 80D (bo brzucho bardzo wysoko bardzo mam) i trafilam w dziesiątke hehe biustonosz ma 4 stopnie regulacji z tylu, wiec nawet teraz sie w nim dopinam a miseczka jest mocno elastyczna wiec nawet jak mi biust o ponad jeden rozmiar urosnie to bez problemu sie zmieszcze polecam szczerze ![]() ale slodziutki! Cytat:
![]() licze, ze i u mnie zawyzają w takim razie ![]() Cytat:
nawet jakby sie pomylil gin i te pare dni wczesniej mialoby cos zmienic :/ a w druga strone jak oni sie pomylili to juz moze byc niebezpiecznie ghhhhh nie lubie takich lekarzy :/
|
|
#3253 | ||
|
Zadomowienie
|
marta_d1 Franek jest kochaniutki
jusdan WILEKIE GRATULACJE A JEDNAK SZYBKO POSZŁO Cytat:
oby się rozkręciło ![]() Cytat:
a ta dziewczyna w ciąży z nimi przytyła tylko 4 kg dla mnie to było niesamowite jak opowiadała ![]() a z twoją malutką też będzie wszystko dobrze i tak musisz myśleć ![]() pilotka dziękuje bardzo
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-07-21 o 20:19 |
||
|
|
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja też się dość silnie rozpycha. To się jutro skup i będziesz miała z głowy.
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
jusdan gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
itakasia super porod!!!!!!!!!!!!!!!!!!a zosia przeslodka i pomyslec ze prawie o 2 kg mniejsza od mojego Hubcia ja umowilam malego do kardiologa na 29.07 prosze trzymac kciuki bylam tez dzisiaj na zdjeciu szwow nic nie czulam niestety nabawilam sie infekcji pecherza wlasnie cos czulam ze boli przy siusianiu i dlatego ze dzisiaj jechalam do ginka nasiuralam i zawiozlam do laboratorium jeszcze przed wizyta odebralam wynik i dostalam antybiotyk maz stwierdzil ze chorowita jestem bo zawsze sie cos mnie czepia ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- martysek trzymam kciuki zeby dzidzia jeszcze posiedziala musisz naprawde duzo odpoczywac i lezec biedna papateria... wiem cos o takim wymyslaniu
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem
Każda z nas by się martwiła...Cytat:
jak byłam mała też miałam szmery na sercu, ale teraz wszystko ok ![]() Dobrze, że zawiozłaś ten mocz, ja bym chyba tak szybko na to nie wpadła ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Moja gin nie urzęduje w żadnym szpitalu więc dooopa ogólnie. Muszę być dobrej myśli, może dziecko wcale nie będzie duże ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- jejku jaka cisza na forum... aż jakoś tak ciężko na serduchu się robi- zawsze taki gwar, nie można było nadrobić, a teraz... Ale jeszcze trochę i będziemy wszystkie razem na odchowalni
|
||
|
|
|
#3257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Kociamborek będzie rodzić w miejskim. Nie odzywała się dawno- defacto. Cytat:
. Ech... Cytat:
No spróbuje jutro z tym prasowaniem, ale dziś to po nogach mi się pot lał- tak gorąco... Postaram się.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-07-21 o 21:03 |
|||
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też martwi papeteria... Kur... przecież wg OM miała termin na 30 czerwca! czy oni powariowali???
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poczytałam małej bajki i chyba już usypia,bo przestała się rzucać po łóżku. Będę z mamą tradycyjnie zaraz grać w karty,i tradycyjnie pewnie wygram. Hihi. Ale nas jest dwóch: ja i mój brzuch,więc jestem w przewadze hihi. Swoją droga u KOLANDRY też nic się nie dzieje. Oxy na nią nie działa. Szlag ją trafia,chciałaby by coś się działo,albo być w domu
|
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia, najwidoczniej coś mi się poryrało od tych upałów
Anoxa, dziękuję. Ja trzymam kciuki za Hubcia. Współczuję Papeterii i Kolandrze. W ogóle wnerwia mnie strasznie, że w jednym szpitalu się interesują i reagują, a w innym mają wszystko w głębokim poważaniu. Przecież to stres dodatkowy dla matki i dziecka. Co innego, kiedy ciąża jest niedonoszona, ale kiedy już jest w okolicach terminu, to po jaką cholerę tak zzlewają czy męczą??? Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-07-21 o 21:19 |
|
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
anuszka masz rację cisza jak przed burzą
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
czekaj no jak ci zagrzmi ta burza to pędem pojedziecie na porodówkę
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mi jak sciagali szwy tez nic nie czulam ![]() Ja jutro musze zarejestrowac mala do lekarza na pierwsza wizyte
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiesz co u mnie grzmi już ze 2 godziny
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-21 o 21:34 |
|
|
|
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
Sms od Hani (Hd2005):
"Wczoraj przenieśli mnie na oddzielną salę. Mam jedynkę z łazienką. Komfortowo i spokojnie. Wczoraj było ciężko, bo cały czas byłam pod kroplówkami. Jak nie sole to antybiotyk albo znieczulenie. Ciężko było opiekować się małym gdy w obu rękach strzykawy. Miałam nie jeść i nie pić do czwartku ale wszystko się dobrze goi i dzisiaj już piłam wodę. Karmię tylko piersią. Mały jest grzeczny i uczymy się siebie codziennie Hania"A tutaj specjalnie dla wizażowych cioć SZYMEK: Załącznik 3270406
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracaj szybko do nas Szymuś jest słodziudki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie nudyyyy :/ wcześniej 2 h mnie nie było i nadrabiać ledwo zdązałam a teraz zaledwie kilka postów
![]() anoxa na pewno kciuki będą ![]() wcale bym się nie obraziła :P u mnie tak strasznie ściemniało wczesniej i niebo czarne ale dalej nie chlupneło ani nie ma burzy a przydało by się bardzo ochłodzenie :/ |
|
|
|
#3269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haniu dzielna z Ciebie dziewczyna![]() torba to pikuś bo już praktycznie spakowana ale z mężochem gorzej bo jest ponad 100km ode mnie (taka praca aktualnie) przyjeżdża w niedziele poniedziałek ma wolny a we wtorek znów jedzie więc czekamy na niego a co niech i on się ciut pomęczy... wsadzić to wiedział jak
|
|
|
#3270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

"

i jednal Patrycja nie Monia
?

Zobaczysz, że będzie wszystko dobrze!

dla mnie to było niesamowite jak opowiadała
. Ech...