|
|
#3511 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daj sobie tydzień. 3/4 osób nie zauważy złomka. Pozostali będą się wypytywać o szczegóły. Ty się do niego przyzwyczaisz. Mam nadzieję, że jutro nie zaskoczy Cie ból.. Przygotowałaś się spożywczo? Pomęczysz się dwa lata, później holiłudzki smajl i tęsknota za złomkiem. Będzie dobrze |
|
|
|
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
Z bólem dam sobie radę, przeraża mnie bardziej to uczucie "nieswojego" dzioba. jakbym miała pełną buzię złomu....
Bosko! ![]() Idę się z tym przespać, może mi się poprawi humor
|
|
|
|
#3514 |
|
Konto usunięte
|
Ta? Popatrz, popatrz, a ja myślałam, że 'nio' i 'cio' to naleciałości ze wschodu, których używają zdziecinniałe laski, myśląc, że dzięki temu są słodkie.
|
|
|
|
#3515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... |
|
|
|
|
#3516 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
1. Ja nie jestem laską :P 2. Od Ciebie to ja na zachód jestem 3. Ja wcale słodki nie jestem :P 4. podobno bardzo poważny, ale jak trzeba to zbyt dziecinny i zabawny :P a w ogóle to w Świętym mieście wszystko jest na Opak ;P wiec się nie dziw xD .... mówiłem już wcześniej że pod Jasną górą leją się najwięcej ?? najbardziej skąpo ubrane dziewczyny chodzą na dichio do Donka -> 150m od Jasnej Góry ;P --------------- anusiaa81, dzięki za informacje, te 1900 to jeszcze względna cena za takie cudo, bo jak mi zawoła z 2,5 to normalnie mnie szlak weźmie :/ musiałbym zrezygnować z urlopu i odłożyć kasę aby kupić jeden łuk, a gdzie drugi ?? i wizyty i inne koszty ??? ehhhh.... studenckie życie :/ zawsze kasy brakuje ;-( |
|
|
|
|
#3517 |
|
Konto usunięte
|
Tak czy inaczej jest to infantylne. I przyszło ze wschodu (wschodu względem Polski i ogólnie Europy). Brzmi źle jak mówi to/pisze dziewczyna a jak robi to facet to brzmi tragicznie
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-07-21 o 23:06 |
|
|
|
#3518 | ||
|
Raczkowanie
|
wizyty przy bezligaturowym są co 8-10 tygodni.
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() jaki masz aparat? spokojnie, wosk, wosk, wosk i jeszcze raz wosk. no i wszystko co miękkie, niewymagające gryzienia ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
|
|
#3519 |
|
Przyczajenie
|
ale żeś się uczepiła jak nie wiem;PPPPP może i ze wschodu ;P nie wykluczone;P może u Ciebie tak jest ale u mnie jest zdeczka inaczej ;P
|
|
|
|
#3520 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) jest oglądanie do znudzenia swoich krzywulcow na zmiane z przypadkami wyprostowanych zebow to na forum. i ilekroć miewam jakies chwile zwątpienia w słusznosc mojej decyzji tyle to razy odpalam kompa i przeglądam forumowe fotki. Mysle, ze tak jak pisza dziewczyny - przyzwyczaisz się niebawem. Cytat:
ale on mniej infantylny od niejednego doroslego jest czasem
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za pocieszenie, ludzie
Aparat mam półceramiczny wstawię zdjęcia, obiecuję, ale w tej chwili nie mam aparatu w domu. Pierwszy poranek z aparatem. Dziwnie - wstawiłam wodę na kawę i przypomniałam sobie, że nie mogę jej pic... Wyszłam na taras i dopiero "strzał" - przecież wyrzuciłam wszystkie papierosy, zapalniczki, popielniczki - wczoraj przeszłam na drogę cnoty ![]() No to siedzę teraz ze szklanką wody i myślę.... Ból nie jest jakiś tragiczny- ot, rozdygotane zęby, ale to nawet przyjemne- czuję że działa ![]() Bardziej mnie wkurza ten drut na podniebieniu: pierścienie moge oblepić woskiem, a tego nie za bardzo. O jedzeniu nie ma mowy - przymusowa dieta ![]() Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej. Gdybym go tylko tak nie czuła ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- yennefer999, kiedy masz mieć aparat? |
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Paulka12 samopoczucie juz lepsze chyba?
będę zakładac pewnie w drugiej połowie sierpnia, bo orto w pierwszej połowie bierze urlop
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
Odrobinę lepsze
![]() Mąż mnie postawił do pionu twierdząc, że jęczałam kilka lat o aparat a kiedy go już założyłam, to wyglądam jak kupa nieszczęścia. No coś w tym jest. Za to mój synuś przed chwilą mnie rozbroił tekstem: "Fajny ten aparat masz.....A jak się nim robi zdjęcia?" |
|
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() No i w końcu się doczekałam 02 sierpnia ściągam aparat. ![]() Najlepsze w tym wszystkim jest to że ściąganie aparatu kosztuje ... 400 zł. :O Byłam w takim szoku jak to usłyszałam że chciałam powiedzieć - to ja dziękuję pożyję z tym. No ale oddaję swoje pieniądze przeznaczone na wakacje ..tzn. składam się z mamą że to tak ujmę ;P jak zarobię trochę pieniążków to założę sobie dół.. ale chyba Damona. Leczenie trwa krócej i wychodzi taniej.
Romeo take me somewhere we can be alone I'll be waiting all there's left to do is run You'll be the prince and I'll be the princess It's a love story baby just say yes Edytowane przez jatomam90 Czas edycji: 2010-07-22 o 09:10 |
|
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
Paulka12
![]() ![]() ![]() Jatomam90 sciągniecie 400zł?? moze to cena z aparatem retencyjnym? ide dzis do dentysty znow. chyba oswajam sie z nim powoli. Gdybym miala wiecej zebow to pewnie po kilku jeszcze wizytach zwalczylabym tę moją dentofobię.
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
yennefer999 dokładnie tak, To cena z płytką retencyjną ale jak dla mnie to i tak dużo. Zawsze myślałam że ściąganie aparatu jest najtańsze a tu bum...najdroższe. ;P
Też miałam fobie na detystów.. ale przyzwyczaiłam się ![]()
|
#3527 |
|
Rozeznanie
|
Hej
daawno tu nie pisałam, nie widzę nawet nikogo ze 'starej ekipy', więc witam nowe aparatki ![]() mi za półtora miesiąca stuknie roczek z moim Damonkiem ![]() a od miesiąca mam też dół ![]() na początku byłam załamana, jako że chciałam aparat przezroczysty, ale orto doradził mi damona, z racji że trzeba było rozszerzyć szczękę itp. No a Damon nie jest przezroczysty, przednie zamki mam półprzezroczyste, a reszta metal, acz mniejsze niż w normalnym aparacie. A teraz dodatkowo dołożył mi na górze jakieś druciki, przez co jeszcze więcej żelastwa mam... i wiecie co? to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu bardzo się cieszę, że się zdecydowałam, już się przyzwyczaiłam i jest ok i nie ma się co przejmować, że macie mnóstwo żelastwa w ustach, jak tam któraś pisała ja na początku też się przejmowałam, ale teraz już nie wstydze sie tego, bo stwierdziłam, że bardziej można sie wstydzić krzywych zębów, niż aparatu aa i jeszcze pozytywne reakcje znajomych typu "ooo masz aparat! gdzie zakładałaś? bo ja też chce założyc" także nie taki diabeł straszny czas szybko leci i zanim się obejrzymy, bedziemy ściągac i szczerzyć sie potem do wszystkich ludzi wokół
|
#3528 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Ja również przymierzam sie do wizyty u ortodonty.. na zdjęciu moja wada dość krzywe mam te żeby szczególnie jedynki. Jak myślicie czy długo trwało by leczenie, myślałam o aparacie damon ale jest dosć drogi...
|
|
|
|
#3529 |
|
Przyczajenie
|
No i byłam wczoraj u orto na wyciskach , zdjeciach itp, za 2 tyg mam przyjsc na plan leczenia , no i zaczynamy
Juz sie doczekac nie moge !!!Tylko najprawdopodobniej najpierw bede musiala sie pomeczyc kilka miesiecy z jakims rozszerzaczem Jak pomysle ile juz pieniedzy wydalam na konsltacje itp, a ile jeszcze wydam to masakra!!! Ponad 10 000 bedzie ze wszystkim jak nic po zakonczeniu leczenia ;/ Ale mam wybór, albo wydawac co miesiac ostatnie pieniadze przez 2 lata albo caly zycie chodzic z takimi ----> zębami ;/
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hie hieNie, moja ortodontka nie chce. Nie i koniec ![]() :roll eyes:![]()
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spokojnie nie martw sie, ale separator czy cos innego?
|
|
|
#3532 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jaki aparat planujesz założyć? |
|
|
|
|
#3534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3535 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Właśnie wróciłam od ortodonty i zostałam szczęśliwą posiadaczką aparatu, a dokładnie pasywnego systemu samoligaturującego TeenBrook Axis. Jako, że podobno najłatwiej wkupić się w Wasze łaski dodając zdjęcie obiecuję, że zrobię to kiedy tylko aparat fotograficzny wróci do mych rąk Przyznam szczerze, że jestem dość zdziwiona. Naczytałam się na forum o bólu, rozciętych policzkach itd, a jedyne czego na razie doświadczam, to dziwne uczucie przy mówieniu, ale do tego na pewno można się spokojnie przyzwyczaić. Cóż.. może to cisza przed burzą
|
#3536 |
|
Przyczajenie
|
Moja wada jest trochę skomplikowana, mam wyrośniętą trójkę górną poza łukiem zębowym , na dziąśle, do tego dwójka jest zrotowana, mam za wąską szczękę, przesuniętą linie pośrodkową i zgryz krzyżowy i coś tam jeszcze nie pamietam jak to sie nazywa ;p
Planuję założyć aparat metalowy bo i tak czeka mnie dodatkowo koszt rozszerzacza plus wypelnienia ok 4 ubytkow, piaskowania itp ;( |
|
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
witajcie aparatki, dawno się nie odzywałam i większośc z was niestety nie kojarzę... aparat mam rok i 4 miesiące góra a dół rok i już za 6 miesięcy go ściągam ... teraz już jest spokój aktualnie na górze nic się nie dzieje a na dole mam łancuszki gumowe i metalowe. na ostatniej wizycie miałam stripping a kolejna wizyta 4 sierpnia. co do rzeczy farbujących ligatury ... nie polecam chupa chupsa jabłkowego... gumki mam zielono żółte
po wizycie wstawię zdjęcia z białymi ligaturami. jeszcze czekają mnie wyciągi korygujące zgryz i KONIEC
|
#3538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
Tequila22, które zęby Ci usuwali?
|
#3540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekam z niecierpliwością na zdjęcia, bardzo jestem ciekawa co to za aparat
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

moze to cena z aparatem retencyjnym?