Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-21, 16:28   #1171
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny czy mozna kupic gdzies material taki aby wozek obic?
bo przeczytalam recenzje i jednak ten co mamy jest bardzo chwalony a faktycznie mnie odwiodlyscie od kupna tamtego i ten co mamy mi sie podoba ale chciaabym aby byl innych kolorow - mozna gdzies kupic taki material i np naszyc na te obicia
?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

ja mam nadzieje ze madziwnia bedzie miala autko i sie spotkamy
materiał pewnie można kupić lub zamówic w jakiejś większej pasmanteri, a czasami na allegro sprzedają obicia do wózków np http://allegro.onet.pl/item115602147...ory_lolek.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 16:29   #1172
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja mam takie podkłady do przewijania z rossmana 10 szt za 9,99. starczają na długo bo zmieniam dopiero jak się czymś pobrudzi(wprawe mam w przebieraniu z pieluszką pod pupą)
tez uzywam tych podkladow..
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 16:29   #1173
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
dla mnie troszke za drogie , nawet nie wiem czy mala bedzie chciala byc noszona w nim ;/
Jasne, rozumiem, dlamnie też są za drogie(jak myślisz, skąd pomysł, by szyć samej ? ), te linki podałam jako przykład, na co zwracać uwagę Nam dużo mówili na ten tem. na tym szkoleniu na sz. rodz.

a tu jest link jak uszyć mei tai
http://oppamama.fm.interia.pl/umt.html

a pza tym od czego jest allegro
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 16:33   #1174
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Poradźcie

Dziewczyny które miały umowę do dnia porodu: dostałyście jakąś decyzję z zus dot macierzyńskiego? Ja dostałam tylko jakieś druki - oświadczenie o ilości ur dzieci i dane do przelewu do wypełnienia a potem już tylko kasę na konto. Co w takim wypadku stanowi dowód ubezpieczenia jakbym chciała iść do lekarza?
Żeby mieć dowód ubezpieczenia musisz napisać pismo do ZUSu z prośbą o takowe, i oni Tobie przyślą, ale trwa to trochę, a taki dowód jest ważny tylko 1 mc, może lepiej dopisz się do ubezpieczenia tz

Stary 2010-07-21, 16:37   #1175
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez racja, wystarczyloby bym zawiozla to do mojej krawcowej, a jaki material do tego jest potrzebny?
A.Camus
Stary 2010-07-21, 16:46   #1176
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Mi też niekt nie chce wierzyć . Czekamy która pierwsza dostanie
ja codziennie konto sprawdzam, i raz na 2 tyg dzwonie do zusu, a potem do firmy. no ale nie ma tego zlego jednorazowo kupe kasy dostaniemy

Stary 2010-07-21, 16:48   #1177
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
tez racja, wystarczyloby bym zawiozla to do mojej krawcowej, a jaki material do tego jest potrzebny?
jakiś dosyć mocny i naturalny. Z tego co czytam to może być len, bawełna, sztruks itp, zależy. Można np te pasy do wiązania zrobić z miękkiej bawełny, a środek z czegoś sztywnego, np sztruks.
zobacz, tu dziewczyna sama szyje i ma świetne pomysły :
http://pathi.pl/glowna/galeria
Stary 2010-07-21, 16:49   #1178
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ostatnio widzialam material zwany leżakowy, taki fajny grubszy

Stary 2010-07-21, 17:43   #1179
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
ja codziennie konto sprawdzam, i raz na 2 tyg dzwonie do zusu, a potem do firmy. no ale nie ma tego zlego jednorazowo kupe kasy dostaniemy
ja dostałam za 3 miesiące razem, ale późno złożyłam papiery(osobiście, od razu z prośbą o te dodatkowe 2 tyg).Zus mi wypłacił po ok 30 dniach,jakoś po 1wszym lipca, listonosz przyniósł do domu, bo nie podawałam konta.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

WOW! Pochwalę się, właśnie Hania po raz pierwszy przewróciła się z brzuszka na plecki! I robi to ciągle , jak tylko ją położę na brzuszek.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Dobra, spadamy na spacer

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-07-21 o 17:29
Stary 2010-07-21, 19:42   #1180
yoonka
Rozeznanie

Gmyrelka taka czarna kuchnia to jak czarne auto - kazdy pylek widac

Darusia
ta kolysanka, ktora masz w podpisie (wlasnie tu mi leci - Tosia zasypia), to jest kolysanka przy ktorej ryczalam (no dobra wylam) w pierwszych tygodniach po porodzie. jej slowa mnie totalnie przytlaczaly. a teraz ja uwielbiam i mnie rozczula...

Fasolka mei tai fajne - dzieciaczek musi wtedy juz siedziec, czy wystarczy, ze glowke trzyma?
Stary 2010-07-21, 20:20   #1181
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie tez rozczula totalnie dlatego mam taki podpis.
A.Camus
Stary 2010-07-21, 20:51   #1182
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fossil Pokaż wiadomość
Proszę o to moja mała Esmeralda
sliczna
Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Gmyrelka to powiedzenie ze śniadaniem... moja babcia i mama tak mówiły. Mama niestety nie żyje, więc każdy taki "zbieg okoliczności" sprawia, że się uśmiecham Dzięki! Nie sądziłam, że to jest jakieś bardziej popularne...zawsze myślałam, że babcia wymyśliła to powiedzenie na własne potrzeby

Do przewijania w domu i podczas wyjść mamy coś takiego:

http://allegro.pl/item1127116080_pod...my_canpol.html

ale teraz widzę, że są fajniejsze na sieci:

http://allegro.pl/item1139577283_mat..._2_kolory.html

http://allegro.pl/item1157768354_my_...ia_rozowa.html

Następna, jaką kupię, będzie z materiału podbitego ceratą, bo ta, którą mam teraz bardzo się "łamie" na łączeniach.
ja mam taki zabke
http://allegro.pl/item1096776062_ike...przewijak.html
jest super

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Poradźcie

Michaś ma bardzo suchą skórkę w strategicznych miejscach - tzn chyba tych które najczęściej mają kontakt z podłożem jak śpi - policzki i kolanka (spanie na brzuszku) i ramionka (na boczku). Kąpie go w emolium i niczym nie smaruję. Czym to smarować? Oliwka odpada bo uczula. Buźkę dziś posmarowałam kremem z hipp (mam próbkę). Pediatra mówiła że można oliwą z oliwek lub parafiną. Stosuję ktoś? Dobre to dla dziecka? Jak się wchłania? Smarujecie czymś fałdki? Michasiowi się dopiero pojawiły

Dziewczyny które miały umowę do dnia porodu: dostałyście jakąś decyzję z zus dot macierzyńskiego? Ja dostałam tylko jakieś druki - oświadczenie o ilości ur dzieci i dane do przelewu do wypełnienia a potem już tylko kasę na konto. Co w takim wypadku stanowi dowód ubezpieczenia jakbym chciała iść do lekarza?

Pop ale Ci zazdroszczę tego SPA. Nigdy nie byłam

Gmyrelka nie wiem jakie mebelki chcesz ale mój Tz pracuje w salonie meblowym i mają podobno już takie szafki kuchenne na wysoki połysk na których nie widać śladów po palcach...

Ja przewijam na podkładach z Seni
lepszy jest krem z wit A taka sama tubka jak masc ale mniej tlusty ale tak naprawde to polecam krem emolium cena dosc wysoka no ale krostki schodza po kilku dniach i nie wracaja
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Jasne, rozumiem, dlamnie też są za drogie(jak myślisz, skąd pomysł, by szyć samej ? ), te linki podałam jako przykład, na co zwracać uwagę Nam dużo mówili na ten tem. na tym szkoleniu na sz. rodz.

a tu jest link jak uszyć mei tai
http://oppamama.fm.interia.pl/umt.html

a pza tym od czego jest allegro
Cytat:
jakiś dosyć mocny i naturalny. Z tego co czytam to może być len, bawełna, sztruks itp, zależy. Można np te pasy do wiązania zrobić z miękkiej bawełny, a środek z czegoś sztywnego, np sztruks.
mialam pisac jaki ale juz doczytalam
te nosidla sa fajne my mamy jeszcze takie gotowe pozyczone nosidflo skorzane szeroko sa rozstawione nozki ale teraz zacieplo by nosic mimo ze ma wentylacje

a my mamy nowego czlonka rodziny

przedstawiam kociaka w zalaczniku hehe rzuca sie na nogi mojego pulpeta mysli ze to zabawka

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 21:05   #1183
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
jest fajne, ale niestety tam tez dziecko wisi na kroku.
Radziłabym wybrać takie, gdzie podparcie jest szersze, od dołu podkolanowego do dołu podkolanowego.Coś np. takiego;

http://www.chusty.com.pl/artykuly.ph...04081226580378

http://nosidla.com.pl/pl/product/bro...y=88181&page=1

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

ja na pewno nabędę, albo uszyję nosidełko mei tai, to jest uproszczona wersja chusty, jest miękkie, dostosowuje się do kształtu dziecka (a nie jak w usztywnianych nosidłach, gdzie to dziecko musi się dostosować do kształtu nosidła)i nadal nóżki w nim są "na żabkę", a przy tym są bardzo piękne z ładnych materiałów, wzorów.

http://www.babytuli.pl/collections/m...FUKT3wodsgL5gg

http://tulikowo.fotolog.pl/
Mam takie samo zdanie na temat nosideł jak TY i tak samo mnie uczyli na SR . a zreszta można sobie chuste czy coś w podobie yszyć samemu jest tyle for że można sie dowiedzieć jakie materiały itp

Cytat:
materiał pewnie można kupić lub zamówic w jakiejś większej pasmanteri, a czasami na allegro sprzedają obicia do wózków np http://allegro.onet.pl/item115602147...ory_lolek.html

Darusiiaa - a nie lepiej kupić jakąś kolorową wkładkę do wózka zamiast go obszywać
przykładowo wkładki
http://allegro.pl/item1155238299_now...d_polecam.html
i mogłabyś wtedy wywalić ta poduszkę co mnie tak koli w oczy

Cytat:
musisz poczytac powinien mieć odpowiedni dplot żeby był mocny poczytaj na forach

Gmyrelka - moja kuzynka ma kuchnie z ikea kremową na połysk i do tego drewniany blat w ikea sa one czesto na ekspozycji bo to takie popularne zestawienie jest bardzo zadowolona a kuchnia wyglada bardzo ładnie ma dwoje dzieci 5 latka i roczniaka i nie narzeka na nią

Ja dzis cały dzień u ko,ezanki byłam dlatego mnie nie było wkońcu gdzies się ruszyłam z tego domowego bałaganu bo ile można siedziec i sprzatac po remoncie .
Jutro ide z małą na basen
Stary 2010-07-21, 21:09   #1184
la_wenda
Raczkowanie

Hej!
Czytam o Waszych planach urlopowych i zazdroszczę. W mojej branży o urlopie latem można zapomnieć.
U nas znowu zrobiło się cieplutko ale przecież mamy lato więc nie ma co narzekać. Deszczyk był miłą przerwą w upałach i przy okazji uratował nasz ogród. Ignacy w te upały bardzo często domagał się piersi próba podawania wody lub herbatki nie powiodła się. Krzywił sie już na sam widok butelki. Widocznie moje dzieci są niebutelkowe bo Michalina też bez butelki wychowana (miałam kupioną jedną butelkę i nigdy jej nie używałam, zapowiada się że z Ignasiem będzie podobnie).
Też próbowaliśmy się nosić w huście. Całkiem było fajnie nawet raz Ignacy usnął. Ale przy tych temperaturach powietrza jakie mamy ostatnio o noszeniu w huście nie ma mowy, jest za gorąco.
Uwielbiam oglądać naszą galerię, dzieciaczki są już takie 'dorosłe'!!
Muszę zrobić fotke Ignacego, żeby dołączył do galerii ale to już chyba jutro.
Za tydzień jedziemy na szczepienie, jestem bardzo ciekawa ile waży mój maluszek i ile urósł na długość. Mam nadzieję, że szczepienie obejdzie się bez powikłań. Poprzednim razem wsio było ok, żadnej gorączki ani nic takiego.
Pozdrawiam nową mamusię - fajnie że nasze forum takie popularne.
Ja muszę się przyznać, że często wpadam żeby troszke poczytać ale nie piszę bo jakoś weny nnie mam. Po za tym ciągle się spieszę. Efekt jest taki, że wieczorem nadal mam nie zrobione to co miałam zaplanowane na dany dzień. Ale nie przejmuję się tym już tak bardzo jak kiedyś. Staram się maksymalnie cieszyć każdą chwilą spędzoną z dziećmi. Ten czas już nigdy nie wróci...
Ja też uwielbiam tą kołysankę ze słowami OsieckiejDarusiaaa i jeszcze jedną która mi łzy wyciska 'W muszelkach Twoich dłoni' z tekstem Jacka Cygana. Znacie ją?
Załączam zdjęcie z Ignasiem w ogródku i Ignasia z naszym Tygrysem
Stary 2010-07-21, 21:43   #1185
koglus
Rozeznanie

Cytat:
jest super

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 21:53   #1186
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak znam, tez sliczna kolysanka.
Ania fajniusie wkladki, musze kupic, jeszcze cos na ta bude by sie przydalo , moze jakis motylek rozowy wyhaftowany czy cus....

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

drcronik uwielbiam kociaki zwlaszcza takie male zadziorne
A.Camus
Stary 2010-07-21, 22:04   #1187
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Pocieszcie mnie proszę
Wczoraj byłam z Olą na kontrolnym usg bioderek...
Prawe ok - Ib, lewe bez poprawy Ib/IIb. Doktórka po raz kolejny zaleciła szerokie pieluchowanie: tym razem dwie pieluchy flanelowe złożone tak by miały po 20 cm szerokości. Do tego wykrochmalone!
Przecież w takie upały to moje dziecię się zagotuje. W ubiegłym tygodniu w te upały nosuła tylko pampera. No i jak ją tak obabucham to jak niby mam ją karmić? Ola lubi na leżąco, a tu nogi tak dziwnie stoją... I jak ma spać, skoro lubi na boczku?
A ja myślałam, że już wszystko jest ok bo jak ją przewijam to widzę, że fałedki ma bardzo symetryczne, nóżki też (nie ma jednej krótszej albo inaczej układającej się w bioderku).
Czy ma któraś z Was podobny problem? Jak z tym żyć???
Czy te pieluchy ograniczając jej możliwość pełnego ruchu nóżkami spowolnią jej rozwój?
pieluchy nie spowolnia rozwoju gorzej bedzie jak ich nie bedzie nosic, a na boczku bym jej nie kladl do spania bo to na bioderka nie zbyt dobrze bedzie z pielucha, umeczy sie dziecko.
a moze rob jej przerwy , i wkladaj ta pieluche jak spi czy drzemie i jak idziecie na spacer a jak sie bawi na lezaczku to zrob jej przerwe

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 22:07   #1188
ania p
Zakorzenienie

Darusiaa nie musisz kupowac mozesz kupić materiał taki jak tobie pasi i cieniutką gąbkę ( taką wiesz pewnie o jaką mi biega ) iść do krawcowej i Ci zrobi pod wózek razem z dziurami na pasy . na bude bym za dużo nie kombinowała bo jak ją czymś obszyjesz co się nie bedzie nadawało na wózek to jak np. zmoknie to bedzie źle schło itp . Bardziej bym powiesiła małej jakieś kolorowe zabawki alo kupiła coś na barierkę np z tiny love . To ożywi wózek
http://allegro.pl/item1144073608_tin...zka_wyspa.html
nie sa najtańsze ale przy Szymku się sprawdziły i bardzo długo się bawił zawsze można poszukac używek tego typu .
Do tego kolorowo ubrana mała i wózek jak z bajki ew na lato kolorowa parasolka . zimą kolorowy śpiworek i będzie cacy .
To się wywnętrzniłam

a tu turlak
http://www.youtube.com/watch?v=g1tcvFk3IW4
Stary 2010-07-21, 22:14   #1189
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiecie moze gdzie mozna dostac jakies ozdoby co by ten wozek nie byl taki szarawy- byl dla chlopca no ale jednak teraz bedzie sporawo czasu sluzyl Oliwce

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

ja myślałam no wyszyc jakiegos motylka na budzie, nicia taka grubsza takiego nie duzwego i takiego samego na spiworku
A.Camus
Stary 2010-07-21, 22:15   #1190
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki czy mogę się do was dołączyć?
Czytam was od grudnia i jakoś do tej pory nie było okazji coś naskrobać
Mam pytanie na szybko bo właśnie moje dziecie zaczyna się kręcić.
Czy wasze dzieciaczki kręcą i stekają podczas snu? Zasypia mi o 20 a ok 1 -2 w nocy zaczyna się kręcić, gdyby nie moja poduszka przekręciłaby sie do okoła jak wskazówka zegara. Powoli już mnie to wykańcza.
moja też się kręci, zasypia ok 19 i budzi się ok 5 rano, ale śpi tak jakby z nami, ale nie do końca (powiedzmy, że na łóżku dostawionym do naszego), ma więc miejsce i robi obroty o 360stopni, nie wiem ile ich robi, bo wtedy umie na szczęście się sobą zająć i daje nam postać do 7 a jak uda jej się samej usnąc to śpimy nawet do 8.30. Nauczyłam się, że jak mała nie pacze tylko stęka to ja się odwracam na drugi bok, a ona radzi sobie sama

Cytat:
cudna i te oczęta
Cytat:
A proszę bardzo
jaki Marcel słodziutki!! i jaki wesoły

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Ja nie chcę tej szyny!!! I właśnie dlatego muszę się z małą przemęczyć, żeby nie mieć wyrzutów sumienia, tylko mi jej szkoda. Do tego te upały...No ale jaką mam pewność, że to pieluchowanie pomoże? Często się słyszy, że to stare przesądy i że raczej nie pomoże.

Nie wiecie może, czy mogę małą nossić w nosidełku? Właśnie planowałam taki zakup bo chusta się nam nie sprawdziła. Może to i lepiej bo w tej chuście, którą mam, bebe lulu, mała leży w pozycji, w której nie ma nóżek szeroko.
nam ortopeda na USG powiedział, że wszystko ok i do 10 miesiąca nie wkładac do chodzika/chodaka), bo tam właśnie dziecko wisi całym ciężarem na kroczu, więc lepiej sobie darować. Ja tez proponuję dla pewności isc do innego lekarza.

Cytat:
jakie to fajne muszę poprosić mamę, żeby nauczyła mnie szyć na maszynie

Cytat:
ja dostałam za 3 miesiące razem, ale późno złożyłam papiery(osobiście, od razu z prośbą o te dodatkowe 2 tyg).Zus mi wypłacił po ok 30 dniach,jakoś po 1wszym lipca, listonosz przyniósł do domu, bo nie podawałam konta.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

WOW! Pochwalę się, właśnie Hania po raz pierwszy przewróciła się z brzuszka na plecki! I robi to ciągle , jak tylko ją położę na brzuszek.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Dobra, spadamy na spacer
dla Hani, no to się zaczęło ja teraz zanim małej zmienię pieluchę, ona zdąży mi się 5 razy obrócić

a ja spadam się kąpać i spać, rano mam jeszcze jazdy na 8 i na 12 egzamin. Trzymajcie kciuki
Stary 2010-07-21, 22:17   #1191
Darusiaaaa
Zakorzenienie

poprzyczepiane zabawki ma ale nie interesuje sie nimi za bardzo chyba ze po to zeby sie za nie zlapac i do siadania zabierac:P

jedyne co kocha to karuzela i przytulak babydream z rossmana, mamy 2 jeden w domu drugi ciagle w wozku na wypadek gdybysmy zapomnieli bo bez tego nie usnie.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
moja też się kręci, zasypia ok 19 i budzi się ok 5 rano, ale śpi tak jakby z nami, ale nie do końca (powiedzmy, że na łóżku dostawionym do naszego), ma więc miejsce i robi obroty o 360stopni, nie wiem ile ich robi, bo wtedy umie na szczęście się sobą zająć i daje nam postać do 7 a jak uda jej się samej usnąc to śpimy nawet do 8.30. Nauczyłam się, że jak mała nie pacze tylko stęka to ja się odwracam na drugi bok, a ona radzi sobie sama

cudna i te oczęta

jaki Marcel słodziutki!! i jaki wesoły

nam ortopeda na USG powiedział, że wszystko ok i do 10 miesiąca nie wkładac do chodzika/chodaka), bo tam właśnie dziecko wisi całym ciężarem na kroczu, więc lepiej sobie darować. Ja tez proponuję dla pewności isc do innego lekarza.

jakie to fajne muszę poprosić mamę, żeby nauczyła mnie szyć na maszynie

dla Hani, no to się zaczęło ja teraz zanim małej zmienię pieluchę, ona zdąży mi się 5 razy obrócić

a ja spadam się kąpać i spać, rano mam jeszcze jazdy na 8 i na 12 egzamin. Trzymajcie kciuki
bedziemy trzymac:P
dobrze ze o 12 bede pamietac bo akurat mam alarm na tabsa w tel nastawiony;D
A.Camus
Stary 2010-07-21, 22:21   #1192
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
]
Darusia[/B] ta kolysanka, ktora masz w podpisie (wlasnie tu mi leci - Tosia zasypia), to jest kolysanka przy ktorej ryczalam (no dobra wylam) w pierwszych tygodniach po porodzie. jej slowa mnie totalnie przytlaczaly. a teraz ja uwielbiam i mnie rozczula...

Fasolka mei tai fajne - dzieciaczek musi wtedy juz siedziec, czy wystarczy, ze glowke trzyma?
Do meitajka dzieć musi siedzieć samodzielnie

A ta kołysanka to moje dzieciństwo... (lata 70-te )śpiewał ją Seweryn Krajewski , jeszcze pamiętam taki teledysk czarnobiały jak on z gitarą śpiewa to swojemu synkowi, który tam sobie tuptał.Ach, łezka się kręci. Mój tata mi dawał słuchawki na bardzo długim kablu do mojego pokoju i ja tego słuchałam na okrągło, uwielbiałam ją (pomijając już fakt, że się podkochiwałam w Sewerynie Krajewskim jako mała dziewczynka )

Lawenda, jaka śliczna letnia mamusia z Ciebie! Pięknie wyglądasz
A jak Ignaś ładnie główkę trzyma

A moja chyba naprawdę ma skok rozwojowy, bo od paru dni maruda straszna i wymyśliła sobie usypiać w dzień tylko w chuście, tak chce się przykleić (a w tą pogodę to w dosłownym tego słowa znaczeniu) do mamusi, albo tatusia
Ale biorąc pod uwagę dzisiejszy jej przewrót na plecki to zrobiła postęp. I dziś przed kąpielą jak ją na przewijaku masowałam, to jak zawsze, gdy leżała na brzuszku to patrzyła się na obrazki zawieszone na ścianie, a dziś chyc! i na boczek się ci ągle przewracała.A jaka dumna z siebie była!

A to zdjęcia z dzisiejszego spaceru, oczywiście w chuście , wsadziłam ją w samym pampku, a dziś się tatuś chustował

Ja nie rozumiem, jak jej nie gorąco tak, ale same zobaczcie jaki mój chuścioch szczęśliwy !

Czas edycji: 2010-07-21 o 22:26
Stary 2010-07-21, 22:22   #1193
minka26
Wtajemniczenie

Darusia o 12 mam niby wchodzić, jak dużo ludzi przede mną nie zda to wejde o czasie nie no już mogę czekać, oby tylko egzaminatorzy byli w dobrym humorze i aby ja czegoś nie odwaliła
Stary 2010-07-21, 22:28   #1194
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bede trzymac kciuki, wiesz... tez tu zdawalam wiec wiem ze stresior jest
A.Camus
Stary 2010-07-21, 22:37   #1195
fasolka73
Rozeznanie

minka, powodzenia!!!!

Aniu P jakie piękne turlanie!! Ola to już prawdziwa profesjonalistka! moja dopiero początkująca

Drcron jakie Julcia ma dłuugie palce u dłoni! Piękne!

Coś mi się zdjęcia nie chcą ładować, to wrzucę jeszcze jednego mojego dzisiejszego chuścioszka

Czas edycji: 2010-07-21 o 22:42
Stary 2010-07-21, 22:43   #1196
fasolka73
Rozeznanie

o widzę, że już się załadowały, sorki za powtórki, ale coś mi dziś wizaż fiksuje albo ja taka tępa...
Stary 2010-07-21, 23:24   #1197
aixa
Rozeznanie

Witajcie
Na wstępie dziękuję bardzo za komplementy bardzo miło jest czytać takie komentarzeDzisiaj był nasz sądny dzień a mianowicie byliśmy z Lenką na badaniach w Klinice Okulistycznej. No i cóż niestety małej stwierdzono oczopląs i kazali jej podawać wit.PP oraz wit. z grupy B. Kontrola za 3 m-ce i czekamy Najgorsze jest to, że nie znamy przyczyn tego problemu. Lekarze twierdzą, że częstym przypadkiem jest niedojrzały układ nerwowy i do roku czasu to się samo normuje "dziecko musi się nauczyć patrzeć" Czasami jest jednak tak, że oczopląs zostaje i można z tym żyć. Mała potrafi utrzymać wzrok na zabawkach czy rzeczy, która ją zainteresuje ale oczka ma czasmi takie pływające Mam tylko nadzieję, że nie będzie to miało wpływu na jej dalszy rozwój bo póki co rozwija się prawidłowo. Ach..... Ciężko mi z tym ale musimy być silni z tż i przeczekać jakiś czas. Podjęliśmy decyzję, że jeśli po miesiącu stosowania witamin nie będzie poprawy zaczniemy działać sami i jeździć na kolejne konsultacje okulistyczne i neurologiczne.
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Czy Wasze dzieci śmieją się w głos?? Mojemu zdarzyło się z 5 razy, ale bardzo ciężko jest Go tak rozbawić ...
Moja Lenka nie należy raczej do śmieszków i muszę się postarać żeby ją rozśmieszyć. W głos raczej jeszcze się nie smieje, bardziej wydaje piskliwe okrzyki radości.

Cytat:
Witamy Esmeralda ślicznota.
Fasolka Haneczka śliczniusia jest taka delikatna a ty promieniejesz kobito
dusiaczku pieluchuj według zaleceń efekty napewno będą trzymam kciuki
PoP wypoczywaj i pisz czasami jakaś zrelaksowana jest
la_wenda ślicznie wiosennie wyglądasz
minka powodzenia na egzaminie, stresior pewnie wielki ale to czasami działa motywująco
aniaP Ola to rzeczywiście mistrzyni w turlaniu
ależ wy macie piękne chaty

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

aaaaaaaaaaaaa mrówka widzę cię widzę coś mało piszesz...

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 23:48   #1198
fasolka73
Rozeznanie

Aixa dziękujemy z Hanią za komplmenty Ale mów co chcesz, Twoje zdjęcia mnie wbijają w ziemię, lachonie

Oj ciężko Wam musi być z powodu oczek Lenki , ale mam nadzieję, że to przejściowe. Moja do niedawna tak jakoś dziwnie zezowała, wyglądało to okropnie, zwłaszcza jedno oczko jej tak uciekało, ale teraz jest już ok, widać nauczyła się patrzyć
życzę Wam sił i dobrych specjalistów po drodze, musi być dobrze
i buziaczek dla Lenusi
Stary 2010-07-22, 00:06   #1199
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aixa bedzie dobrze!! musi byc i juz!!!!!!
to prawda ze laski maja piękne domy nie da im sie tego odmówić, za to ty masz piekną figure;D
a ja ani domu swojego nie mam ani figury ale jestem szcześliwa bo mam swojego zgreda( ktory sie stara jak moze) i swoja laleczke, ktora sie smieje na sam moj widok, do pracy nie wracam, bedzie ciezko ale jakos bedzie bo zawsze "jakos" jest z tym ze raz lepiej a raz gorzej...
jak nie pojade na wakacje czy nad jezioro, nie pojde kupic nowych butow czy nie zjem zachcianek fast foodowych nic mi nie bedzie, a za to nie ucieknie mi zaden usmiech, pierwsze siadania ani nic takiego- niestety cos kosztem czegos, trudno bedzie na poczatek ale jakos bedzie
A.Camus
Stary 2010-07-22, 07:51   #1200
Darusiaaaa
Zakorzenienie

witam w kolejny gorący dzien.
My juz nie spimy- od ponad pol godziny wariujemy i mala smiejac sie w glos przekreca sie na lozku z pleckow na brzuszek

dziewczynki, ktore interesuje wozek Maclaren tu jest jakis:
http://allegro.pl/item1157693662_woz...jny_kolor.html
za 420zł
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości