|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Hehe przepraszam że się śmieje ale uwierzcie że teraz masa dziewczyn narzeka na swoje pociechy. Kumpela ostatnio do mnie też że ma dosyć córki Kornelci bo wszystko robi to co jej nie wolno. Krzyki nie pomagają i co w tyłek da? I tak to dziecko nie zrozumie! I mówi że już wysiada, że mąż tłumaczy tej małej ale ona uparcie i tak swoje a jak czegoś nie osiągnmie to jest płacz tupanie nogami.
moja propozycja jak dziecko coś chce czego mu nie wolno odsuńcie dziecko, bądź zabierzcie mu to a jak zacznie płakać to zostawcie go! Niech popłacze niech wie że nie zwyciężył! POMAGA! Mój Krystian już tak nie wymusza! A też była walka. Wiem że to boli w serduchu matczynym jak nasze dziecko płacze ale nie dzieje się mu żadna krzywda. No i pół biedy jak to się dzieje w domu gorzej w miejscu publicznym. Ale niestety jak nie będziemy w miare stanowcze to nam dzieci wejda na głowę a już zaczynają ![]() idę Was dalej podczytać
|
|
|
|
#3632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Jakbym Kubę widziała, zwłaszcza ten usmarkany nos ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3633 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Problem sam się rozwiązał bo chwilę po tym jak napisałam czy się pokazać...on zniknął ![]() Antonio już zaklepany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i słownik całkiem bogaty![]() Mamą paskudną nie jesteś...niestety takie życie...a gdyby to była prawda to 90% mam byłaby paskudna ja się za taką nie uważam![]() Cytat:
![]() Masakra jakaś z tą pogoda...o 8 prawie 30 oC Cytat:
|
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ................ dzień dobry ![]() Jak już pisałam miałyśmy tragiczną noc...i pierwszy raz od dawien dawna prawie zaspałyśmy, na szczęście mój tata przyjechał do domu, bo do lekarki szedł, więc mnie obudził ![]() Kawka wypita ale na spanie nic nie pomogła...ziewam i ziewam...
|
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, przemyślisz sprawę i wtedy będziesz działać No wiem ![]() Wypij następną albo kimnij gdzieś ![]() A Kuba takiego poważnego miał tylko raz.
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mniej jednak, odpuscilam sobie odciaganie jej od wozka i pilota. Pilnuje tylko aby nie lizala kol a pilota nie zamienila na puzzle .Ciagle jest afera jesli idzie o kuchnie. Bo kuchnia to raj utracony dla dziecka jest, na nieszczescie dla niej przed tym rajem jest bramka. No i tego dziecko wybaczyc nam nie moze.
|
|
|
|
|
#3638 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Ja Antosia nie zostawię, bo zachodzi się tak, ze robi się siny i fioletowy. Jak mu nie dmuchnę w buzię, to nie wiem czy by przestał. Raczej staram się odwracać uwagę. morska, a dlaczego ja nie widzę fotek , który to post?magi, poratuj opinią o krzesełku uczydełku ![]() Dzień dobry Chciałam wczoraj po kąpieli się odezwać, ale albo mnie wywalało, albo się zawieszało i dupka, poszłam spać. Małż dodzwonił się wczoraj do teściów (dłuuugo nie odbierali) i dowiedział się, ze nie przyjadą (wczoraj), ale nie dowiedział się czy w końcu w weekend ima pasuje i jak z tym weselem (kiedy idą). Oszczędnośc w słowach u nich jest na najwyższym poziomie. Już wiem skąd mój Małż jest monosylabowcem... Zapraszam na kawkę
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
Ojjj to aż Wasze pociechy się zanoszą? To mój aniołek...popłacze chwilkę po czym przyjdzie i się przytuli a wtedy zapominam o całej sprawie i się razem bawimy
![]() to przepraszam myślałam że pomogę a tu klops
|
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !!!
Witam z rana , Moj Danio tez sie zrobil straszny wymuszacz , jak nie dostanie tego co chce to ryczy tak jak opisywalyscie , ze az sie zanosi . Staram mu sie nie dac
|
#3643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję problemów z samochodem - niestety zawsze psują się w najgorszym momencie Cytat:
oczywiście bawię się z nim i wtedy jest ok, ale wiecie same ze nie zawsze mam taką możliwość, więc czasem Tominek "radzi" sobie sam ![]() Cytat:
moja Maluda jest już w przedszkolu, ale ja mam kupę roboty przed pracą, ale chyba i tak zalegnę na godzinkę, bo nie dam rady ja staram się unikać upadków z wysokości, jak się sam przewróci i zedrze kolano to pół biedy, ale jak będzie mi spadał regularnie z wysokości 50 cm to byłoby to już niebezpieczne Cytat:
bez komentarza
|
|
|
#3644 |
|
Ola-Unhola
|
zakazana, nie przepraszaj. Metoda bardzo dobra, tylko dzieci różne i trzeba znaleźć słoty środek
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta jedynka tak ciężko wychodzi...przebiła się wczoraj ale męczy ją strasznie ![]() Właśnie zrobiłam drugą kiedyś u prezesa była kanapa skórzana...ale cholera zlikwidował![]() Cytat:
Dziadków tego uczę bo oni na wszystko pozwalają, wystarczy że Zu zaczyna zanosić się płaczem a już dostaje co chce...a tak być nie może ale Dziadkowie tacy są![]() Coś wczoraj było nie tak z wizażem, ja miałam problem z dodaniem zdjęć, niby były a nie było widać, z 5 razy dodawałam no i cytowałam a cytatów nie było widać![]() No cholera takim dziadkom to bym tylko Łache robią że do własnego wnuka na pierwsze urodziny przyjdą szkoda gadaćWidać że Małż Twój wiele niedobrego wyniósł z domu
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę, ze teraz jest moment, w którym nasze dzieci sprawdzają na ile im pozwalamy i gdzie są granice - ten moment zapewne w dużej mierze decyduje czy w przyszłości będziemy potrzebować Superniani czy nie
tylko dlaczego to musi być takie męczące
|
|
#3647 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() pije kawe na dole to wzielam lapka i pisze a mala piszczy juz w kojcu wiec musze ja wziac zaraz bo ogluchne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Wczoraj popoludniu Antonio przysnal ze mna na sofie na pol godziny i oczywiscie z zasypianiem byl cyrk. W koncu cala nasza trojka zabrala sie do naszego lozka, gdzie wyglupialismy sie, czytalismy bajki... Fajnie bylo , jakims dziwnym trafem obudzilismy sie po kilku godzinach . tak sie wyspalam, bo spalismy chyba od 20.00, ze od 7 juz czekalam na Malutka az sie obudzi Karola,pokazalam Antosiowi zdjecia Zu, byl zachwycony , a zreszta kto by nie byl.Gorgulku, fatalnie z tym nieplanowanym wydatkiem ![]() p4w, no nieciekawie masz. Trudno cos poradzic, bo rozne charrrakterki maja nasza dzieci i inne mamy podejcia do rozwiazywania tzw "problemow". Antonio miewa gorsze dni,kiedy doslownie rece mi opadaja, bo tak broi, ale generalnie nie jest zle. Jesli czegos mu nie wolno, a on uparcie cos robi, to powtarzam mu to tylko 2 razy, za trzecim zabieram go z tego miejsca. Czasami powtarzamy to w nieskonczonosc , ale to on sie nudzi pierwszy,bo ja sie nie poddaje i jestem konsekwentna. Jezeli wymusza cos placzem, to go zostawiam i tyle. Tlumacze mu tez zawsze dlaczego czegos nie wolno i co sie stanie jak to zrobi. Nie wiem na ile to rozumie, ale generalnie rozumie bardzo duzo, wiec mam nadzieje ![]() Antonio nie rwie sie specjalnie do mowienia, ma dni, kiedy duzo "mowi", a ma takie, ze tylko gada po swojemu, jeczy itp . Generalnie, gdy zauwazy, ze slyszalam, co mowi, to sie wstydzi i nie powtorzy slowka za zadne skarby Ostatnio nowym slowkiem jest "idzie", a w jego wykonaniu raczej "iće"
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
Też tego nie kumam wcale.
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- U nas to samo. |
|
|
|
#3650 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No mówie, monosylabowcy. Pada pyt. i odpowiedź tak lub nie i koniec rozmowy. Z moim mężem też się tak rozmawia... Moi rodzice tak go nazywają, bo np coś się go pytają, jak w pracy, albo czy jedzie do swoich rodziców kiedyś tam, to on odpowiada tak lub nie i koniec. Ja to bym rozwinęła, a dlaczego tato się pyta, wziąć receptę, czy coś przekazać (teść wypisuje czasami recepty moim rodzicom na potrzebne leki na ciś. np). NO cokolwiek powiedzieć. Albo rozmowa teściów z moim Małzem, jak mieszkaliśmy u nich. Małż: wychodzicie gdzieś? Teść: tak Małż: Kiedy wrócicie? Teść: Jak będziemy? Co Cię to interesuje? ![]() A co do schodków jeszcze, czytałam gdzieś, żeby takiego dopiero co uczącego się chodzić dziecka (doskonalącego sie), nie uczyć intensywnie chodzenia po schodkach. Ale muszę poszukać, bo tylko kiedyś wpadło mi w oko
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też Tomka zabieram i nie reaguję na histerię - uważam, ze to jedyna metoda na takie "akcje" skoro proszenie nie pomaga, ale ostatnio mój cały dzień z nim przebiega na zabieraniu go od czegoś i nic innego nie jest w stanie go zająća przepraszam tylko wyjście na dwór pomaga, ale jak pora wracać, bo już się np. przewraca ze zmęczenia o własne nogi to jest masakryczna histeria i wnoszę go wijącego się do domu i czekam kilkanaście minut aż się uspokoi i wtedy moje dziecko jest na mnie obrażone i nie pozwala się dotknąć przy kąpieli czy zmianie pieluchy - czyli znów jest ryk
|
|
|
#3652 |
|
Raczkowanie
|
To Wasze dzieciaczki coś mówią. Mój Krystianek wypowiadada tylko "jeeee" "tata" "mama" "didia" dieeee" "dada" i tak w kółko po swojemu. A te sylaby potrafi już od może 4-5 miesiąca zycia jak nie wcześniej i nic repertuar się nie zmienia hehe. Ale za to buzia mu się nie zamyka wiecznie opowiada tyle że po swojemu
![]() Ale przyjdzie i czas na mówie tak jak i na ząbki których wciąz nie mamy ![]() |
|
|
|
#3653 |
|
Ola-Unhola
|
Mariolu, zazdroszczę wyspania, super, ze tak sobie poleżałaś i odpoczęłaś
Dosłownie jak mój Małż, zasnął o 19, bo wyłączyli nam prąd na dwie godz., więc nie miał co robić... i spał tak do dzisiaj do 7,30 ![]() Rozbawiło mnie to iće
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nikt go nie uczył chodzić po schodach - w życiu by mi to do głowy nie przyszło na wysoki schodek nie da rady, ale na podwórku pierwsze co robi to pędzi do krawężnika i potrafi z 15 min wchodzić i schodzić na stojąco i na czworakach na zmianę
|
|
|
#3655 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No nie ![]() Ale pewnie w domysle wg nich to przyjadą, choć nikt tego nie powiedział, albo jeszcze coś innego wymyśla ![]() Z nimi, to zawsze trzeba się domyślac, co autor chciał przez to powiedzieć, a wystarczyłoby używać słów.... NO tak, tak, wiem, ze nie uczyłaś. Tylko tak, zeby raczej na początku odwracać od schodków uwagę, raczej, zęby tyłem sobie schodził. A krawężnik, chyba nie jest groźny ![]() U moich Rodziców jest różnica poziomów w domu między salonem i jadalnią o 2 schodki i jak Antoś sam obok nich stoi, to schodzi tyłem, a jak ktoś tylko koło niego stanie, to wyciąga rękę i robi "yyy", zeby go sprowadzić
|
|
#3656 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wchodzić wchodzi od dawna, zazwyczaj się czegoś chwyci i daje radę na nóżkach...ale to schodzenie mnie przeraża jeszcze![]() Nie bij...bo ja się zacznę Ciebie bać ![]() Zrób sobie godzinę lenia...bo jak człowiek zmęczony to nie jest zbyt produktywny ![]() Pewnie że każdy upadek z wysokości to nic dobrego, wiadomo ze zdartych kolan, nosków itd nie da się uniknąć, ale upadek z wysokości to co innego...mam podobne zdanie do Ciebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mieliście super wieczór...taki rodzinny zazdroszczę po cichu![]() Świtnie A moja Córka będzie miała super Teściowąale to musi fajnie wyglądać ![]() Cytat:
masakra jakaś...Ciekawe dlaczego ![]() Cytat:
![]() Dasz radę, dasz radę, dasz radę
|
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
My sie ostatnio smiejemy , ze Daniel mowi po japonsku . Bo potrafi "mowic" w ciagu przez jakis czas i wypowiada takie sylaby , ktore naprawde brzmia jak japonski np. kojo, kijo, itp.
![]() Szczegolnie uwielbia gadac do psow ,jak bylismy w Polsce to przyszla ciotka ze swoim pieskiem, Daniel usiadl sie na przeciwko i prawil do niego po swojemu .
|
#3658 |
|
Ola-Unhola
|
I co, jechać do Rodziców na ogród, obiad i do basenu, czy kisić się w domu
![]() Miałam jechać rano z Małżem, by nas podrzucił, ale Bartuś spał, no i Antoś też. Szkoda mi było ich budzić, szczególnie Antosia, bo Bartek to się rozleniwił w wakacje
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie schodzi tyłem z łóżka a co dopiero ze schodów - jak mam go tego nauczyć najgorsze, ze on niczego się nie boi i jak mu nie dam ręki to się moich spodni złapie, a na odejście od niego nie mogę sobie pozwolić w związku z powyższym teścia już nie ma, więc nie będzie komu u nich go prowadzać to może mam szansę go nauczyć od nowa... już słyszę te wrzaski ![]() Cytat:
zahipnotyzowałaś mnie
|
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Musieliśmy kupić część do samochodu, taką niewielką, kosztowała nas 1200 zł
a teraz czeka nas jeszcze diagnostyka komputerowa i jeszcze jakieś 200 zł 

)
no i słownik całkiem bogaty
NIE LUBIĘ TROLLI

no i cytowałam a cytatów nie było widać