|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Witam wszystkie widzę, że jestem pierwsza,
ja właście kawkę w pracy piję, dzisaj w pracy czeka mnie dzień pełen wrażeń i to do późnego wieczora, mam nadzieję że nie nocy, ![]() ale pocieszam się, bo od jutra mam urlop to jest już nas kilka, za tydzień moja siostra go zamawia więc obadam jak się będzie u niej spisywał ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- ja obstwiam narazie kotki albo żyrafki
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-07-22 o 07:39 |
|
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Witam dziewczynki z rana
ja juz dzis torche lepiej zjadlam moja ulubiona zupke chińska ?!! i dalej bym cos jadla Iza ty idziesz dizs do gina? czy dobrze pamietam? dja znac co i jak co do pokoiiku dla dziceka to narazie jest zolty ale bedize remoncik wiec naraize mysllam o turkusowych scianach ew beżowych bo widzilam keidys taka sliczna posciel bezowo kremowa w misie i moze tak? jeszce nie wiem jak sie za 2 tyg pokaze cos w moim pecherzyku to zaczne Tz meczyc o malowanko a wczoraj w gazetce Reala widzilam takei ladne zieloniutkie wanienki i spioszki jescze jest opcaj zielono turkusowa jak ten wozek aaa tylko wdizlam wcozraj na miesice kobiete z takim wozkiem juz spacerowym z wiekszym dizeckiem i caly byl takie poszarozny widac po praniu albo nei prany wogole - a wozkowe tapicerki to mozna prac w pralce wogole ?? Monti musiz ginowi pokazac wyniki on ci powie co masz dalej robic nie mozesz teraz nic na wlsana reke robic ani lekcewazyc ja sie boje wziac tabelkti do ssania na bol gardla zeby nie zaszkodizly mi ale ide dizs do internisty moze mi cos poelci na kaszelek i bol gardla dla ciezarnych Wanila daj znac jak po wizycie Stysia witaj Monia wpisz mnei a co no najwyzejmeni wykasuejsz jak nic sie nie pojawi przez te 2 tyg w moim jajku Kasia KasiaPruszkow 16 marca 2011 milego dnia dziewczynki |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu do gin idę w środę i już umieram z niecierpliwości
![]() A tak na marginesie to ja się urodziłam 16 marca.
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczyny,
Mąż jeszcze śpi, a ja nie potrafie tak długo więc przyszłam zobaczyć co u Was.Przeraża mnie myśl że w przyszłym tygodniu znowu muszę iść oddać krew do badania to już będzie od poniedziałku 3 raz Powiedział bym dodatkowo zrobiła sobie TSH. Ach ![]() Dzisiaj ma być kolejny upalny dzień, nie wiem jak to wytrzymie. Jeszcze czeka mnie sprzątanie domu bo jutro goście a rano jade piec ciasta do mamy Acha powiedziliśmy już moim rodzicom i bardzo się ucieszyli, mama aż się popłakała. W sobote chcemy powiedzieć teściom zobaczymy jak oni zareagują ![]() ide zjeść śniadanko |
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny dzisiaj odebrałam wynik z bety i mam napisane że jest powyżej 10000 ale niestety nie ma tam żadnych wyjaśnienień który to może być tydzień może Wy wiecie.
A we wtorek odbieram drugi wynik ciekawe jaki bedzie przyrost |
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie urodzilam 6 i wysle ze marcowe dizeci sa bardoz madre i fajne ;p
na moim wyniku bylo ze od 1500 -23000 to 4-5 tydz Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-07-22 o 08:33 |
|
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki kasia
![]() Ja robiłam te wyniki bo troche sie wystraszyłam jak mój lekarz powiedział że jest pecherzyk ale na razie nie widzi dziecka w nim.Powiedział jeszcze ze niby pęcherzyk musi mieć 30mm żeby zobaczyć w nim dziecko a mój ma narazie 19mm,ale nie martwie sie na zapas okaże sie 5 sierpnia pozdrawiam |
|
|
|
#1148 |
|
Wtajemniczenie
|
a moj w 6 tyg ma tylko 13mm???
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
No według moich obliczeń to też jestem w 6 tygodniu ale mój lekarz nie mówił że to coś nie tak że jast takiej wielkośći więc wnioskuje że jest wszystko ok
![]() Przy pierwszej ciąży byłam na wizycie w 8 tygodniu i też nie wiele było widać i musiałam czekać kolejne dwa a córeczka urodziła sie zdrowa ![]() Więc nie ma co się martwić na zapas będzie dobrze na pewno
Edytowane przez agus235 Czas edycji: 2010-07-22 o 08:42 |
|
|
|
#1150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tez uważma że marcowe dzieciaki najfajniejsze, no ale moja ewentualna dzidzia z marca nie bedzie
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
A jak byłyście na tej pierwszej wizycie gdzie był sam pęcherzyk to lekarz dał Wam skierowanie na jakieś badania?Dał kartę przebiegu ciąży? Jak się w ogóle czujecie? Jakie macie objawy?
|
|
|
|
#1152 |
|
Rozeznanie
|
witam Drogie Panie o poranku
![]() właśnie dotarlam do pracy i rozkoszuję się kawką ale Ci dobrze ja dopiero wróciłam z tygodniowego urlopu długo będziesz się lenić? jedziecie gdzieś? też myślałam o fioletowych elementach w pokoju marzy mi się tapeta w kolorowe pasy od sufitu do samej podłogi już nie mogę się doczekać jak będziemy szykowac pokój dla Malenstwa |
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Witam pierwszy raz w tym watku pisze,chcialabym dolaczy do grupy tych "szczesliwych" Wczoraj bylam u gina i na usg jest mala kropeczka,jest to bardzo wczesna ciaza Pani gin powiedziala ze "kropeczka" jest za mala jak na ten tydzien ciazy (powinien byc 5-6 wg ostatniej @)wiec sie troche martwie Za tydz jeszcze raz ide na usg
|
|
|
|
#1154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i przede wszystkim GRATULUJĘ ![]() napewno wszystko będzie dobrze |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
Mi gin kazał przyjść 5.08 żeby zobaczyć jak tam się wszystko rozwinęło. Nie dał żadnego skierowania na żadne badania, ani nic i tak się zastanawiam czy to normalne...
Ja też jestem w sumie małoobjawowa, bolą mnie piersi i biegam siku ... |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdzie niestety nie pojedziemy My narazie nie będziemy mieli pokoju dla maleństwa, będzie miało łóżeczko i kącik w naszej sypialni Sciany raczej będę jednego jasnego koloru (jeszcze nie wiem jakiego), plus dodataki ciemno- i jasnofioletowe.
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki jak to dokladnie jest z ta karta ciazy
bo ja wyjezdam od 1 sierpnia wiec do konca lipca musze taka karte sobie wyrobic zeby miec do becikowego potwierdzeni ze jestm pod opieka lekarza przed 10 tc jak mam usg aktualne cyto nie przekrocyzlo roku i krew z moczem aktualne to juz mi zalozy kazdy gin? |
|
|
|
#1159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłopczyka we fiolecie nie widzę, ogolnie ciemny kolor... mam fiolet w salonie i jakbym byla dzieckiem to bym sie darla zeby mnie zabrali ;DDDD Cytat:
|
|
#1160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale generalnie ja i mój mąż chcemy, żeby pokoik był neutralny a nie dopasowany do płci: czyli dziewczynka - różowy, chłopczyk - niebieski. |
|
|
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
Monti to i dobrze nic nie beirz z domowej apteczki
Joka mi babki w labei zapomnialy zrobic tej grupy krwi i bez tego mi karty ciazy nei zaloza? Oleniolek tez jestem za klorem neurtalnym bo bede peniwe malowac znaim plec poznam choc wydaje mi sie ze turkusowy bedize pasowal tez dla dziewczynki no chyba ze na ten bez sie zdecydujemy ;p Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-07-22 o 11:15 |
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
ja tez jeszcze karty ciazy nie mam ani na badania krwi tez mnie gin nie wyslala a objawow oprocz tego ze kawa mi nie smakuje(a zawsze uwielbialam latte) nie mam ,do przedwczoraj pobolewal mnie brzuch jak na @ nawet czasem jakies skurcze i piersi bolaly a od 2 dnie nic Pani gin powiedziala ze lepiej gdyby byly jakies objawy
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rany mój gine to kazał mi się cieszyć, że tak łagodnie przechodzę ciążę, więc nie kumam dlaczego Twojej gine się to nie podoba.Kasia jeśli znasz swoją grupę to ok, ale niektórzy gine chcą mieć dowód na papierze, żeby później zapobiec konfliktowi syrologicznemu i na ładne oczy jak to sie mówi nie uwierzą. |
|
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
no walsnie nie mam na papierze
hmm no musi mi ktos ta karte ciazy zalozyc przed urlopem - eh nie miala baba klopotu zaszla sobie w ciaze |
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
MONIKA1850 poproszę o zmianę terminu - na 08.03.2011 r.
|
|
|
|
#1167 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Hehe przecież zawsze możesz się umówić, że resztę badań zrobisz po powrocie z urlopu. Pozatym jesli jesteś absolutnie pewna co do grupy krwi i nie istnieje konflikt to myślę, że spokojnie będziesz miała kartę.
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wg mnie fiolet pasuje do obu płci tak samo jak zielony, źółty, beżi wcale nie musi być ciemny, np. http://www.feretti.pl/bee-violet-prestige.html chciaz akurat ta pościel do mnie nie przemawia wogóle jest tu dużo ciekawych inspiracji
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-07-22 o 12:30 |
||
|
|
|
#1170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bardzo fajne rzeczy są na tej stronce, którą podesłałaś, nie znałam jej. gdzie szukasz inspiracji? znasz jakieś fajne strony? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

więc przyszłam zobaczyć co u Was.
Powiedział bym dodatkowo zrobiła sobie TSH. Ach