Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-22, 12:24   #3391
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Nie tylko Krakow chodzi na pole, chyba cale poludnie.
W Bieszczadach nikt nie mowi na dwor...no ale u nas wiecej pol niz dworkow wiec sama rozumiesz dworzanie raczej w glebi Polski, a na poludniu lud pracujacy

Agamarcio slodki brzuszek
Ja dawno nie pokazywalam swojego 35 t 1 d
95 w obwodzie, 12 kg na plusie
Na śląsku się idzie na plac.

Fajny brzuszek... Miss zgrabności jesteś na naszym wątku jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
jak my zaczniemy GODAĆ to nas nie beda rozumieć dziewczyny
Pogodomy po naszymu bo my momy na to glejt.. (..)

Dobra, dobra bo jeszcze mnie wygonicie...
Mini- ja jestem z Chorzowa
Stary 2010-07-22, 12:28   #3392
sylviasol
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Nie tylko Krakow chodzi na pole, chyba cale poludnie.
W Bieszczadach nikt nie mowi na dwor...no ale u nas wiecej pol niz dworkow wiec sama rozumiesz dworzanie raczej w glebi Polski, a na poludniu lud pracujacy

Już ci mówiłam, że ślicznie w ciąży wyglądasz - ale powiem jeszcze taz-- Śliczny brzuś)- zgrabny )
u mojej prababci pod Nowym Sączemteż sięmówi " na pole " " chodaki" - chłopaki, i jeszcze kilka innychciekawych powiedzonek z których słynie mój wójek )

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

idę robić leczo ) trzeba o męża zadbać żeby bida na samych bułkach nie była)
Sama to się boję jeść - żeby w razie "W" nie być nażartą jak świnka
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:29   #3393
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Tego nie slyszalam jeszcze. Dobre
Teraz pytanie od czego ten plac ?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:30   #3394
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Tego nie slyszalam jeszcze. Dobre
Teraz pytanie od czego ten plac ?
Plac to to samo co podwórko czy pole.
Stary 2010-07-22, 12:30   #3395
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamusie i brzusie......
pogrzeb dziś....zamyśliłam przez chwilkę się......

vette--zobaczysz jak Cię wysadzi potem hehhe jeszcze brzusio urośnie i będzie pięęęęęęęękny
lazurku--jutro załatwię wiesz co bo dziś mam stypę jeszcze i inne takie......poczta to złodzieje tyle powiem
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:31   #3396
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow, ale laska Malutki brzusio jak na 36 tydz
Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość

Jutro mam ostatnią wizytę u ginki, może dotrzymam) I NAJWAŻNIEJSZA WIADOMOŚĆ DNIA - DZIŚ ODSTAWIAM FENOTEROL!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
O 23 BIORĘ OSTATNIĄ DAWKĘ i niech się dzieje co chce))

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Ja na przykład idę na pole, a z Wielkopolski powiedzą że idą na dwór
Na Warmii i Mazurach tez na dwór
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z cyklu trochę głupawych, ale:

Czy wy też tak mało moczu wydalacie przy tych upałach?

Ja rozumiem, że jest gorąco i organizm się poci, ale ja wypijam dziennie dobrze ponad 2 litry płynów, a poza nocnymi siusiu, te dzienne są tak skąpe, że mogłabym wcale nie chodzić .
Ja w nocy chyba czesciej sikam niz w dzien A tez staram sie duzo pic.
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
no ja właśnie będe musiała poszukac jakiegoś sklepu co by były takie rozmiary. ale to nie wiem kiedy bo u mnie w miasteczku to oczywiście du.pa a na jakieś zakupy do miasta 30 km ode mnie nie szybko się zapowiada
U mnie w miescie maly wybor do karmienia, niedawno poszlam do jednego sklepu, gdzie pani mi pokazala jakis 75 w obwodzie co sie rozciagal niesamowicie, do tego okropny, a jak zapytalam czy nie ma czegos ladniejszego to ona ze przeciez to tylko do karmienia Dalam jej wyklad ze podczas karmienia nie mam zamiaru nosic ochydnej bielizny, troche jej bylo glupio
Moze jak urodzisz dzidzie to sie wybierzesz

Wklejam na poprawe humorow w ta duchote http://www.youtube.com/watch?v=acG0XKn9IyQ

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:31   #3397
vette
Zadomowienie

Dziekuje
lubie swoj brzuszek i nie spieszy mi sie zupelnie do normalnych ciuchow

Ostatnio nawet zastanawialam sie nad brzuszkiem w 2013 coby duzej roznicy wieku nie bylo.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 12:32   #3398
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:

Fajny brzuszek... Miss zgrabności jesteś na naszym wątku jak dla mnie

super przynajmniej ktoś jest z moich okolić
pewnie bedziesz rodzić w chorzowie co????
a mieszkasz w chorzowie w chorzowie batorym

02.08.2010 r URODZIŁA SIĘ MARTYNKA

http://www.suwaczek.pl/cache/db0ed350cf.png
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:32   #3399
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość

vette--zobaczysz jak Cię wysadzi potem hehhe jeszcze brzusio urośnie i będzie pięęęęęęęękny
lazurku--jutro załatwię wiesz co bo dziś mam stypę jeszcze i inne takie......poczta to złodzieje tyle powiem
Kochana ściskam Cię najmocniej jak potrafię
Rozumiem- mi się nie spieszy, wiesz o tym. A o poczcie się nie wypowiadam bo bym bana dostała z forum.
Stary 2010-07-22, 12:32   #3400
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Vette, no to idziemy łeb w łeb. Też mam 12 kilo na plusie, jeden dzień młodsza ciąża...No tylko te centymetry coś nie teges, bo w brzuszku mam 118 : hahaha: czyli tylko o 23 więcej od Ciebie . No i rozstępy, których ty nie masz...(patrzyłam już nawet ile kosztuje laserowe usuwanie - ale to jak już urodzę moją wymarzoną trójkę dzieciątek ;P)

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:37   #3401
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

zmykam do garów, a później na basen, miłego popołudnia
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 12:37   #3402
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio nawet zastanawialam sie nad brzuszkiem w 2013 coby duzej roznicy wieku nie bylo.
Ooo...to jest myśl. Podpisuję się .

Cytat:
Kochana ściskam Cię najmocniej jak potrafię
Rozumiem- mi się nie spieszy, wiesz o tym. A o poczcie się nie wypowiadam bo bym bana dostała z forum.
Ja Wam tu zaraz za tą pocztę Moja Mama jest naczelnikiem!!!

A tak poważnie, to powiem Wam, że ostatnio się tak kretyńskie rzeczy na poczcie dzieją (dzielą się, obstawiają stołkami, obniżają etaty na placówkach, wprowadzają nieprzetestowane programy i każą się szkolić na chybił trafił itd, że to jakaś paranoja). No i złodzieje niestety też są.

Ale poczta się lada dzień sprzeda- Deutsche Post chce nas wykupić, wtedy zrobią porządek. Mam nadzieję.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-22, 12:38   #3403
vette
Zadomowienie

Cytat:
Plac to to samo co podwórko czy pole.
no tak, ale od czego ten plac.
Nie sluchaj mnie, glosno sie zastanawiam

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
trzymaj sie kochana

Cytat:
Vette, no to idziemy łeb w łeb. Też mam 12 kilo na plusie, jeden dzień młodsza ciąża...No tylko te centymetry coś nie teges, bo w brzuszku mam 118 : hahaha: czyli tylko o 23 więcej od Ciebie . No i rozstępy, których ty nie masz...(patrzyłam już nawet ile kosztuje laserowe usuwanie - ale to jak już urodzę moją wymarzoną trójkę dzieciątek ;P)
Mi cos malo rosnie brzuch, moze 2 cm przez ostatnie 5 tygodni.
W ogole mi nie przeszkadza i jest fajnie tylko tak sie zastanawiam czy aby nie ma zamiaru, w ktoryms momencie wystrzelic jak xawmeli pisze..

Poza tym kiedy drugie bejbi planujesz? ale Ty mloda to se mozesz poczekac dluzej

Laser jest git, przynajmniej do usuwania owlosienia
Stary 2010-07-22, 12:39   #3404
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
super przynajmniej ktoś jest z moich okolić
pewnie bedziesz rodzić w chorzowie co????
a mieszkasz w chorzowie w chorzowie batorym
Nie chcę rodzić w Chorzowie. Chciałabym w Świętochłowicach, bo tam mają ZZO i oddział neonatologiczny na miejscu a w Chorzowie nie ma nic... No pracuje tam mój ginekolog, ale mniejsza z tym.

Kiedyś mieszkałam w Batorym. Teraz mieszkam bliżej Bytomia, praktycznie na granicy.
A Ty z której dzielnicy Rudy jesteś?
Stary 2010-07-22, 12:41   #3405
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje
lubie swoj brzuszek i nie spieszy mi sie zupelnie do normalnych ciuchow

Ja najwczesniej w 2013 Ale za normalnymi ciuchami i moimi wymiarami tesknie strasznie (no moze biust moglby zostac jedynie )

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-07-22 o 12:42
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:42   #3406
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

U mnie w miescie maly wybor do karmienia, niedawno poszlam do jednego sklepu, gdzie pani mi pokazala jakis 75 w obwodzie co sie rozciagal niesamowicie, do tego okropny, a jak zapytalam czy nie ma czegos ladniejszego to ona ze przeciez to tylko do karmienia Dalam jej wyklad ze podczas karmienia nie mam zamiaru nosic ochydnej bielizny, troche jej bylo glupio
Moze jak urodzisz dzidzie to sie wybierzesz

Wklejam na poprawe humorow w ta duchote http://www.youtube.com/watch?v=acG0XKn9IyQ
u nas w mieście też mały wybór - ale jak urodze to pojadę sobie po coś ładniejszego )) a śmiałam się bo na targu były po 10 zł, a w sklepie- identyczne - za 30! no masakra ))
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:43   #3407
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Ja Wam tu zaraz za tą pocztę Moja Mama jest naczelnikiem!!!

A tak poważnie, to powiem Wam, że ostatnio się tak kretyńskie rzeczy na poczcie dzieją (dzielą się, obstawiają stołkami, obniżają etaty na placówkach, wprowadzają nieprzetestowane programy i każą się szkolić na chybił trafił itd, że to jakaś paranoja). No i złodzieje niestety też są.

Ale poczta się lada dzień sprzeda- Deutsche Post chce nas wykupić, wtedy zrobią porządek. Mam nadzieję.
I ja się modlę żeby ktoś wreszcie kupił Pocztę Polską i zrobił tam porządek, bo to już normalnie śmiech na sali.
Stary 2010-07-22, 12:44   #3408
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Mi cos malo rosnie brzuch, moze 2 cm przez ostatnie 5 tygodni.
W ogole mi nie przeszkadza i jest fajnie tylko tak sie zastanawiam czy aby nie ma zamiaru, w ktoryms momencie wystrzelic jak xawmeli pisze..
......................... .
Poza tym kiedy drugie bejbi planujesz? ale Ty mloda to se mozesz poczekac dluzej
......................... ......
Laser jest git, przynajmniej do usuwania owlosienia
Myślę, że już nie wystrzeli. Zresztą pamiętaj, że ja zaczynałam z dużym obwodem, więc w zasadzie i tak nie jest jakiś ogromniasty przyrost.

Planować to ja sobie mogę, wszystko kwestia finansów. Chciałabym w miarę szybko, ale nie za rok... Może za 2-3? A Ty to niby stara jesteś?

No tak, tylko usuwanie owłosienia to nie ten koszt hyhy

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-22, 12:47   #3409
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Bardzo, bardzo śmieszne... ha ha ha.
Ortografia i interpunkcja naprawdę ma znaczenie!

Okiej- dam znać
Wieeem, ja też zwracam na to uwagę tzn. na interpunkcję mniej, ale na ortografię bardzo

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Anuszka ja też mam tą lano maść z Ziajki i tak ona jst taka gęsta, przypomina mi trochę maść propolisową w konsystencji ale dosyć dobrze sie to rozsmarowuje... no i ta cena... mam nadzieję, że moim sutkom to wystarczy, bo jak patrzyłam na ceny tych aptecznych maści to szok... ale jak trzeba będzie to co zrobie
hah aż z ciekawości posmarowałam suta Faktycznie dobrze się rozprowadza Ja też kupię inną w razie gdyby ta się nie sprawdziła
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja tez sie boje o mala kazdego dnia zwlaszcza, ze po terminie jestem i ta cukrzyca...na szczescie juz jutro do tego szpitala w koncu chyba, zaraz sie dowiem bo na 13 jade na ktg.
Jak sie martwisz to podjedz do szpitala i zroba Ci bez problemu ktg bedziesz spokojniejsza!!!
Będę musiała jechać. Myślałam, ze trzeba mieć skierowanie od gina.

Cytat:
I cycusia .

Mój pimpuś wystaje tylko wtedy, kiedy się dziecku zachce z boku przeturlać na środek brzucha i wypiąć plecki w koci grzbiet.
Poza tym się spłycił, ale nadal głęboki.
Ja mam normalny pęp, w ogóle nie wystaje

Cytat:
A wiesz, że chyba nie? W marketach w różnych rejonach kraju spotkałam się z kwaszonymi np.

No i pomyślałam sobie, że u Lazurki się mówi inaczej, bo ona to nazwała kiszonymi włożonymi i wyjętymi ... Moja mama ma jeszcze taki kociołek kamienny do którego wkłada ogóry, zalewę itd. i na to talerzyk i megafajny kamień - starodawne sposoby, na ogórki małosolne. Bo w słoik to się nie opłaca włożyć i zaraz wyjmować, jak wszystko i tak będzie lada dzień pochłonięte .
My też małosolniaki robimy w kamiennym garnku, są pyszne

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Nie no kiszony to kiszony a malosolny to malosolny , ale w sumie nie bede sie spierac jak sie mowi w roznych rejonach Polski bo np. w Poznaniu na parowance mowia pyzy a to zupelnie co innego. Tak jak zauwazylam, ze niektore dziewczyny pisza, ze jada na osrodek, na ogrodek to ja bym powiedziala jade do osrodka, ide do ogrodka.
Mój brat mieszka w Poznaniu, tam np. na ziemniaki mówią pyry, a na twaróg ze szczypiorem GZIK I robią to na obiad A moja mama na ziemniaki mówi po prostu bulwy Zamiast TAK u nas często mówi się JO, a Marek np. jest z Kociewia i oni mają w zwyczaju właśnie mówić dużo JO i jeszcze nie zmiękczają wyrazów, np. zamiast KIEROWCA mówią KEROWCA, zamiast KIEDY mówią KEDY, zamiast WĘGIEL mówią WĘGEL, jak mnie to drażniiiiiiii!!!!
U nas też mówi się DO ogródka i DO ośrodka

Najśmieszniej mówią starzy mieszkańcy Pomorza Np. dla nich ja nie jestem w ciąży tylko jestem DYK

Cytat:
Dziewczyny, pytanie z cyklu trochę głupawych, ale:

Czy wy też tak mało moczu wydalacie przy tych upałach?

Ja rozumiem, że jest gorąco i organizm się poci, ale ja wypijam dziennie dobrze ponad 2 litry płynów, a poza nocnymi siusiu, te dzienne są tak skąpe, że mogłabym wcale nie chodzić .
Ja nie dość, że mało to jeszcze mocz jest ciemniejszy.
Cytat:

A co do lokalnych nazw- ja np. nie wiedziałam co to jest weka (taka bułka), pani w Krakowie nie wiedziała co to jest murzynek (w wafelku w sensie), no i w Krakowie mówią, że idą "na pole", a ja zwykle chodzę "na dwór" :P. I jak tam mieszkałam, to poznałam wiele wiele innych określeń. I tak samo laski mowią, że się "nie umieją doczekać", a u mnie "nie mogę się doczekać".
I jeszcze nie wiem czym jest Papeterii "zaś".
I bądź tu człowieku mądry- jeden kraj, jeden język hehe
Widzisz dzidzia, a ja wiem co to znaczy zaś U nas też się tak mówi. Moja siostra jak mieszkała w Łodzi to musiała mówić, że chce długo chleb bo inaczej dostawała okrągły
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 12:47   #3410
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Nie chcę rodzić w Chorzowie. Chciałabym w Świętochłowicach, bo tam mają ZZO i oddział neonatologiczny na miejscu a w Chorzowie nie ma nic... No pracuje tam mój ginekolog, ale mniejsza z tym.

Kiedyś mieszkałam w Batorym. Teraz mieszkam bliżej Bytomia, praktycznie na granicy.
A Ty z której dzielnicy Rudy jesteś?

ja będę rodzić na goduli a mieszkam w Halembie

Stary 2010-07-22, 12:48   #3411
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Misiulka- widziałam Liliankę na nk- śliczna, a że nie mam w zwyczaju pisać tam komentarzy więc piszę tu
Stary 2010-07-22, 12:49   #3412
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
I ja się modlę żeby ktoś wreszcie kupił Pocztę Polską i zrobił tam porządek, bo to już normalnie śmiech na sali.
I tak będzie, myślę, że to kwestia roku czy dwóch.

Ostatnio sobie super wymyślili- na placówkach nie ma klimy, jest duszno. Zakazali robić przewiew, bo szyby z okienek mogą wypaść . Ale to, że pracownicy siedzą w 30 stopniach albo i więcej to co tam. I wody przyznali im 1,5l dziennie. I nawet przywieźli- tylko około 10l na głowę- na cały miesiąc. Kretyni.

Heh, kiedyś u mojej mamy nastawili czujnik ruchu w obiekcie (nówka, po remoncie), tylko nikt nie wpadł na to, że trochę za delikatne ruchy wykrywał- w nocy mieliśmy w domu alarm, bo na poczcie mucha latała. A naczelnik ma obowiązek być na miejscu, kiedy policja wchodzi do budynku.

A "zaś" to ja znam w innym kontekście- dla mnie to jest inne określenie dla "natomiast"

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-07-22 o 12:56
Stary 2010-07-22, 12:49   #3413
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:

dzięki ale Twój jaki fajniusi

sylviasol-dziękuję w imieniu pępolka

Cytat:

mam rodzinkę w Katowicach i Chorzowie zdaje się też także coś tam zrozumiem z waszego godania dziołchy!

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 12:50   #3414
Xawmeli
Rozeznanie

dziękuję mamusie za bycie ze mną
nie poszłam do kościoła, ani na cmentarz--tylko na stypę idę i wieczorkiem świeczkę zapalić...
dzidzia--ciekawe wiadomości masz---może nas wykupią, może będzie lepiej...a co do moczu siku mam na dwie kropelki pijąc litry wody dziennie....
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:53   #3415
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

Cytat:
A wiesz, że chyba nie? W marketach w różnych rejonach kraju spotkałam się z kwaszonymi np.

No i pomyślałam sobie, że u Lazurki się mówi inaczej, bo ona to nazwała kiszonymi włożonymi i wyjętymi ... Moja mama ma jeszcze taki kociołek kamienny do którego wkłada ogóry, zalewę itd. i na to talerzyk i megafajny kamień - starodawne sposoby, na ogórki małosolne. Bo w słoik to się nie opłaca włożyć i zaraz wyjmować, jak wszystko i tak będzie lada dzień pochłonięte .
moja mama też kładzie małosolne w kamienny garnek i przykrywa tależykiem
ciekawe czy w innych krajach jedza takie ogórki czy kapuste kiszoną bo w niemczech słyszałam że "popsutego" nie jadają

Cytat:
a ja pępunio mam płaski
mój wyskakuje jak mała się wierci i wypnie się na środku, ale nadal nie moge rozróżnić co wypina i czasem zartuje do mojego tz-ta ze sie do niego tyłkiem wypieła,hehehe

Cytat:
jak my zaczniemy GODAĆ to nas nie beda rozumieć dziewczyny
no właśnie już miałam coś wspomnieć
bo ja z centrum polski jestem i tu gwary raczej nie uzywamy no chyba ze na wsi to moja babcia czasem coś zapoda np. "latoś" czyli tego roku

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:54   #3416
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
1.Wieeem, ja też zwracam na to uwagę tzn. na interpunkcję mniej, ale na ortografię bardzo

2. hah aż z ciekawości posmarowałam suta Faktycznie dobrze się rozprowadza Ja też kupię inną w razie gdyby ta się nie sprawdziła

3.Mój brat mieszka w Poznaniu, tam np. na ziemniaki mówią pyry, a na twaróg ze szczypiorem GZIK I robią to na obiad A moja mama na ziemniaki mówi po prostu bulwy Zamiast TAK u nas często mówi się JO, a Marek np. jest z Kociewia i oni mają w zwyczaju właśnie mówić dużo JO i jeszcze nie zmiękczają wyrazów, np. zamiast KIEROWCA mówią KEROWCA, zamiast KIEDY mówią KEDY, zamiast WĘGIEL mówią WĘGEL, jak mnie to drażniiiiiiii!!!!
U nas też mówi się DO ogródka i DO ośrodka

4.Ja nie dość, że mało to jeszcze mocz jest ciemniejszy.
1.Ja mam takie zboczenie zawodowe, że pilnuję ortografii i takich tam.
2.Suty- uwielbiam to słowo
3.U nas TAK to JA jak po niemiecku. A JO to JA (osoba)
4.Musisz więcej pić, bo z tego co wiem to sygnał odwodnienia.

Cytat:
ja będę rodzić na goduli a mieszkam w Halembie
Mój tata pracował na Halembie w kopalni. Tak, że znam te tereny
Stary 2010-07-22, 12:57   #3417
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

ide szykować obiadek dla męża bede później

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

lazurko jak byłam panną to mieszkałam właśnie nie daleko kopalni a jak sie hajtłam raczej wyszłam za mąż to wyprowadziłam sie do domku męża obok elektorwni naprzeciw wierzowca wiesz gdzie to jest ????

Stary 2010-07-22, 13:00   #3418
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
ide szykować obiadek dla męża bede później

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

lazurko jak byłam panną to mieszkałam właśnie nie daleko kopalni a jak sie hajtłam raczej wyszłam za mąż to wyprowadziłam sie do domku męża obok elektorwni naprzeciw wierzowca wiesz gdzie to jest ????
Ja bardziej znam okolice kopalni.
No i z Rudy to znam oczywiście Chebzie, Czarny Las, Nowy Bytom, Bielszowice.
Stary 2010-07-22, 13:02   #3419
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Ja najwczesniej w 2013 Ale za normalnymi ciuchami i moimi wymiarami tesknie strasznie (no moze biust moglby zostac jedynie )
Cytat:
Planować to ja sobie mogę, wszystko kwestia finansów. Chciałabym w miarę szybko, ale nie za rok... Może za 2-3? A Ty to niby stara jesteś?

No tak, tylko usuwanie owłosienia to nie ten koszt hyhy
No to sie spotkamy na planowalni na 2013 super

Nie wiem jak usuwanie rozstepow ale usuwanie owlosienia nie jest azz taka droga impreza. 200-300 zl co 2/3 miesiace, nie jest az tak zle.
A efekt swietny. Pod pachami nie mam nic, bikini tylko pasek
Stary 2010-07-22, 13:02   #3420
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
moja mama też kładzie małosolne w kamienny garnek i przykrywa tależykiem
ciekawe czy w innych krajach jedza takie ogórki czy kapuste kiszoną bo w niemczech słyszałam że "popsutego" nie jadają
.................

mój wyskakuje jak mała się wierci i wypnie się na środku, ale nadal nie moge rozróżnić co wypina i czasem zartuje do mojego tz-ta ze sie do niego tyłkiem wypieła,hehehe
W Niemczech nie znają też czerwonego barszczu.
A co do wypinania- to wcale nie jest takie trudne do rozróżnienia. Jak powierzchnia ma więcej niż 10cm i jest podłużna, to to są plecki. Jak mniej i nie jest supertwarde- to pupa. A jak twarde tak, że aż czujesz, że zaraz skóra pęknie- to główka.
Nóżki i rączki zwykle jeżdżą po powierzchni skóry- czasem zaparta stópka ma około 5cm

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości