|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Cytat:
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez bardzo duzo czasu lezy na plecach niemal non stop, jak spi to zawsze, a jak wariujemy to sie przekreca na boczki ale co to jest w porownaniu z iloscia spania...
|
|
#1233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może to też zależy czy dziecku się zmienia często pozycję. Ja np. znalazłam takie zdjęcie z dzieciństwa jak leżę spętana w koronkowym beciku a przede mną leży butelka podparta z różnych stron podusiami i ja z niej piję mleczko.... I smutno mi się tak zrobiło, bo nie dość, że spętana, nie karmiona piersią, (bo taka moda była w 70tych latach) to jeszcze mamie się butelki nie chciało trzymać.... Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-22 o 13:17 |
|
|
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
O rany, ale mam do nadrobienia
![]() tak na szybko, to chciałam się pochwalić, że Ola ma już ząbka, a nawet dwa (moje sutki od trzech dni są jeszcze szczęśliwsze )teraz wracam do nadrabiania, pewnie przed lekarzem nie zdążę
|
|
|
|
#1235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(albo "sutki do kontroli" )
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zapobiegajmy.Biedactwo i nie pozwalałam się samej zostaweiać - darłam się cały czas i ciągle byłam chora. Zapaleniu uszu przodowało a o skazie białkowej nie wspomnę. Zdjęć dużo niem mam ale za to zawsze u kogoś na rączkach. Moja starsza siostra wolała sobie leżeć sama
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co kupilam to nosidlo Active Infant, bo przeciez ja nie chce jej brac w tym na wycieczki tylko wsadzic np do sklepu jak ide gdzie wozkiem niepodjade czy pod przychodnia z auta w nosidlo na chwile wsadzic.
Na allegro jest nowe za ok 80 zl ja kupilam za 45 bez przesylki na www.sieradzak.pl ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- moja Oli tez woli lezec sama niz byc noszona. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- gratulacje.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz tyle łatwiej że on lubi fasolki kalafiory itp z bułką tarta na masełku(tylko że staram się go trochę odchudzić tak żeby tego nie zauważył) ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To prawda, ja kiedyś robiłam za nianię i opiekowałam się dzieckiem od 6 mies życia i ona , bo to dziewczynka jest do mnie pierwsza powiedziała "mama" A dziewczynka, już nastolatka do dziś jak mnie widzi to mało nóg nie połamie jak biegnie do mnie i wiesza mi się na szyi z okrzykiem "ciooocia!"A potem opiekowałam się chłopcem z adhd 3 latka, ale też było fajnie, wymyślaliśmy różne zabawy,. I wszyscy rodzice chcieli żebym z nimi jeździła na urlopy i bawiła potem następne ich dzieci
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
BYłam znowu z Olą na basenie super jej się podobało foty będę bo kolezanka robiła która była ze swoim synkiem . Ola nie śpi na pklecach bardzo mało sama się obkręcA NA boczki czy na brzuszek i spi jak jej pasi .
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wątrubki też nieznoszę, ale raz jak kupowałam jeszcze w ciąży się zmuszałam, to się skończyła kurza, i Pani dała mi wątróbke z kaczki a w tej samej cenie. Jaka smaczna, nie ma tej goryczki polecam. Ja ją kupuję na ryneczku a potem z niej gulasz robię(z pieczarkami duszę)
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
tylko nurofen dla dzieci kupilam wrazie czego
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ja z tych samych czasów ale moja matka nie poddała się modzie i jak wczesniej pisałam karmiła cycem
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a co mu za dużo potówek wylazło czy innej wysypki, to były teksty że to pewnie przez moje mleko bo normalnie sie tylko krótko karmi cycem do 2 mc
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a przechodzi położna i mówi "co to dziecko samo robi, dlaczego nie przy cycu. po cc też trzeba karmić, małej nic nie będzie". No i przystawiła mojego ssaka mlekołaka i tak już zostało. A rano mi powiedziała, ze to jest jej ulubiony widok na trakcie porodowym
|
|
#1249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już próbwałam podwójny X, Ola "wytrzymała" z 5 minut. Mam nadzieję, że się przyzwyczai, wogóle nie czułam, że ją noszę. Moje plecy się cieszą
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja W chustach elastycznych muszą być na dziecku 3 warstwy materiału, a w tkanych np. może być 1. Elastyki nie trzymają tak sztywno, trochę sprężynują i to dlatego. z tego co czytałam podwójny X do elastyków się nie nadaje. Wklejam zdjęcia z pętelki i to są 2 wiązania, ale tylko się różnią tym, że w jednym poprzeczny panel jest na wierzchu, a w drugim jest pod spodem. Ja wiążę , że jest pod spodem i te 2 pionowe rozciągam, żeby były od jednego dołu podkolanowego, do drugiego. Jak jest na 1wszym zdjęciu. I zaciągam bardziej na plecki, bo moja jeszcze nie jest taka stabilna jak ten dzieć na zdjęciu ![]() Najlepiej iść z dzieckiem od razu na spacer, wtedy nie marudzi, tylko usypia w chuście
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-22 o 15:44 |
|
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosuję to drugie wiązanie, i jak go włoże do chusty to musze prędko z domu wyjść, bo jak postoję chwilę dłużej w miejscu to marudzi.
|
|
#1252 |
|
Rozeznanie
|
moja tez marudzi jak stoje, macha tak nóżkami i kopie, śmiejemy się , że jej do skarpetek przyczepimy małe ostrogi, żeby jak jeźdźca mogła nas poganiać "epa, epa!"
A tak wygląda tatuś zamotany Jak go ktoś zaczepia, to mówi z dumą, że jego córka jest bardzo do niego przywiązana |
|
|
|
#1253 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)Pomimo tego, że Lence temp.spadła poszliśmy z nią dziś do lekarza. Obejrzała, pomierzyła, poważyła (6260g . Ale coś jej dzisiaj odwaliło. Nie chce jeść mleczka!!!! Toż to szok. Zawsze aż się trzęsła na widok samej butli a dziś strasznie płacze jak jej podaję mleko ale obiadek zupka jarzynowa został wciągnięty z ogromnym apetytem wodę podaję jej dziś łyżeczką normalnie szok. Zwalam to na stan podgoraczkowy.---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- ach zapomniałam wam napisać, że parę dni temu była u mnie moja mama i oznajmiła, że nie pozwoli aby Lenką opiekowała się jakaś "obca baba" i jak wcześniej nie chciała się nią zajmować(z powodu braku wolnego czasu ) tak teraz deklaruje chcęć opiekowania się wnuczką
|
|
#1254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(daleko by miala z dojazdami) i ze moze ciotke (przyszywana) namowi, zeby tez sie na zmiane zajmowala, bo przynajmniej sobie dorobi. maz ma prace zmianowa i moglby tak wszystko ulozyc, zebysmy ze 2 tyg w miesiacu sie wymieniali (on na popoludnia) a 2 tyg mama z ciotka... moze by sie dalo, ale chyba z niania byloby wygodniej. troche o drogo bo w 3 miescie 1000-1200/mies, ale lepiej, zeby dziecko mialo rutyne i kazdego dnia ta sama opieke... no zobaczymy.
|
|
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
catro GRATULACJE
Ja wciąż wypatruję zębów bo Hanka miała 4 miechy jak jej wyszedł pierwszy więc może i Marcel tak będzie miał ![]() aixa, yoonka jak ja Wam zazdroszczę faktu, że Wasze mamy będą się maleństwami opiekować!! Moja mama zajmowała się moją Hanką od 1 do 2 roku życia i oddałabym wszystko żeby i teraz mogła. Szans na to nie ma bo my w Wawie a Ona w Kielcach Przygarnęłaby młodego na pewno ale ja sobie nie wyobrazam widzieć Go tylko w weekend ![]() Ania napisz co robisz z Olą na basenie pliiiiiiiiiiissssss Czy to może być woda chlorowana?? Ile musi mieć stopni?? Ja ostatnio moczyłam Marcelowi syrki w basenie przy domu ale średnio Mu sie podobało - fakt woda była naprawdę zimna ![]() fasolka super Twój mąż wygląda Mój by się tak nie dał związać - jakiś dziwny jest bo nawet nie przepada jak ja Marcela nosze spętanego
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-07-22 o 18:29 |
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Aixa - mam nadzieję że witaminy pomogą i będzie wsio OK. Jak ja bym chciała aby wszystkie maluch były zdrowe.
Catro - gratulacje ząbków. Drcron - nie martw się tymi fałdkami. Moja ma nierówne do tego przedziałek nierówny a biodra OK. Potwierdziła 2 lekarzy i USG. lecę a spacer
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś taka teoria panowała Cytat:
![]() ogólnie trzymam pod paszki przodem do siebie i tak z nią sobie chodze albo tyłem i biore za łapki żeby chlapała wodą ( zwykle po miesiący czy dwóch dziecko potem samo chlapie na basenie to samo nóżkami . jak była przodem do mnie moczyłam jej co chwilkę usta i nosek , ze dwa razy się wody lekko napiła ale zero płaczu więc potem ją wsadziłam na chwilkę całą . tez płaczu nie było . potem lezała na takim czymś co u nas z wody wystaje ( takie koło wielkie ) i tam jest wody kilka cm i tam się bawiła . byłam z kolezanką i z jej pół rocznym synkiem więc też robiłyśmy zabawy typu dzieciaki podpływają do siebie itp .
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A który raz byłyście?? I co z tą wodą: może być chlorowana?? I jaką musi mieć temp??Znalazłam że basen koło mnie ma wodę ozonowaną i 32 stopnie?? Czy to jest OK??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-07-22 o 21:11 |
|
|
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam tylko poinformować, że ZDAŁAM!!
Dziękuję wszystkim za kciuki!! jak widac przydały się teraz padam na twarz, więc uciekam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

.

)
(albo "sutki do kontroli" 

Do tego mieszkanie będziemy remontować i się martwie jak Marcel zniesie zmianę lokum, oddzielny pokój i mamusię w pracy, a siedzenie z nianią 
niestety małej stwierdzono oczopląs i kazali jej podawać wit.PP oraz wit. z grupy B. Kontrola za 3 m-ce i czekamy

coś mało piszesz...
łeeeee
Jadę w weekend do ikei to wszystko zobaczę