Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-22, 14:13   #3451
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

I nie wybuchły podczas robienia?

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:14   #3452
sylviasol
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Tak jak nie lubię prasować - tak prasowanie ciuszków dla takiego maleństwa sprawiało mi wielką RADOŚĆ.
Zawziełam się bo "Nigdy nic nie wiadomo" - a z drugiej strony Wiem że jak ja tego nie zrobię to też mi nikt nawet nie pomoże

A może to już ten etap : Wicia gniazda ?!?
Teraz tylko chodzę koło szafki i zaglądam, przeglądam. Też bym już chciała mieć dzidzie przy sobie
heh każda by już chciała)) mi zostały 2 body i koszulka do wyprania ale nie opylami się całej pralki uruchamiać na 3 rzeczy a z niczym nie mogę tego wyprać- no na pewno nie z męża cuchami ) a prasowac lubię szczególnie moim nowiutkim wczorajszym żelazkiem - ale tak poważnie to wolę prasowanie od sprzątania-mogę prasować wszystko - i prasuję nawet pościel i majtki - wiem powaliło mnie! a jak widze mojego męża w pogniecionej koszulce to kończy się tym że mu ją sciągam i prasuję )) no po prostu! Masakra
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:31   #3453
wiolek1
Zadomowienie

anuszka ja czytałam kiedyś chyba w M jak mama, że właśnie przy obolałych piersiach polecają takie wkładki i znalazłam tańsze ale funkcja raczej ta sama
http://allegro.pl/item1096483930_s_m...piersi_x2.html
ale nie kupuje na zapas, jak się będzie coś działo to w aptece zamówie albo sklepie dzidziowym

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
U mnie burza!
Nie doschly mi wszystkie ciuszki, ale co tam ...
u mnie pochmurno to moze do mnie idzie chciałabym

Cytat:
A dziewczyny słyszałyśie o tym, że pranie dziecinne nie powinno wisieć na dworze po zachodzie słońca ?

Babcia mojego Tżta mnie pilnuje, że jak coś wisi to zaraz jak wyschnie mam zebrać.
Podobno jest jakiś przesąd ale nie wiem dokładnie o co chodzi w tym.
wybacz ale dla mnie to pierdo.ły i głupoty. tak samo jak mi teściowie gadali, żebym nie kupowała nic dla dziecka i się po porodzie kupi.i że każda mama mi to powie
a ja się w głowe pukałam.
i od końca maja mam już kompleeeetnie wszytsko kupione, brakuje mi tylko biustonosza i termometru.
i co byłam mądra, bo jakby mi teraz przyszło co kupowac to bym się chyba zesra..ła bo przez wypadek tż zostaliśmy kompletnie bez pieniędzy ( a wiem, że wcześniej jakbym nie kupowała to kasa by się rozeszła i na pewno byśmy nie odłożyli nic, bo z kasą raczej kolorowo u nas nie jest)
i może jestem wredna ale ostatnio miałam satysfakcje mówiąc teściom " jak to dobrze, że wszystko wcześniej kupiłam bo teraz by była katastrofa" a oni nic się nie odezwali
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:31   #3454
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
napisano o 13:25 ----------

idę robić leczo ) trzeba o męża zadbać żeby bida na samych bułkach nie była)
Sama to się boję jeść - żeby w razie "W" nie być nażartą jak świnka
wlasnie zaraz bedziemy jesc damianowi sie zachcialo

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Mamuśki przesyłam wam foteczkę małej Patrycji - córeczki Jusdan

Słodziutkie maleństwo
sliczna niunka

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzisiaj nam nikt nie zarzuci, że mało produkujemy na wątku
noo nadrobic was ciezko wiec tylko po lebkach

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A moja dzidzia dziś praktycznie wcale się nie rusza Może z 2 razy puknęła...
jedz na ktg

no i nie potrafie sie do dyskusji wtracic

brzuszki sliczne
vette ty powinnas miec zakaz pokazywania sie nam tutaj
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:54   #3455
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wlasnie zaraz bedziemy jesc damianowi sie zachcialo
j
my właśnie zjedliśmy ale jest tak gorąco że aż się spociłam
Mąż pojechał do naszego mieszkania bo blok malujemy i każdy swoją część to się chłopak jeszcze napoci! U nas 35 w cieniu ! Boszzzzzz A i zanim wyszedł to sam osobiście sprawdził czy telefon mam w zasięgu i kazał dzwonić nawet z byle pierdołą)) się przestraszył po dzisiejszym poranku )

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

a tym bardziej śmieszne że zanim on by tu dojechał to ja na nogach 6 razy do szpitala dojdę): hahaha:
Stary 2010-07-22, 15:05   #3456
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ja u mojego byłam ostatnio na koniec 36 tc i powiedział, że już się nie spotkamy i nie wyznaczył mi wizyty. Od teraz kazał chodzić raz w tygodniu na ktg. Jeśli nie urodzę do 10 sierpnia to mam dopiero do niego przyjść...

Idę jutro do fryzjera na baleyage i cięcie. Nie boicie się farbowac włosów w ciąży?
Co gin to inaczej ciążę prowadzi.
Ja się nie boję. Nie jestem alergikiem ani nic z tych rzeczy. Nie lubię też wąchać farby więc nic mi się nie stanie.

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam bo zaszalałyście. Myśmy dzisiaj rano starali się z mężem wygonić malucha z brzucha,ale niechętne coś to nasze dziecko. Chyba podobają jej się te nasze delikatne wstrząsy hihi. Nie było mnie na forum,bo byliśmy w Jaworznie, Damian u kontroli u lekarza,i kilka rzeczy załatwić. Teraz jesteśmy już na ośrodku,siedzimy i odpoczywamy. Upał jak nie wiem co. Swoją droga śniła mi się dzisiaj LAZUROWA. Byłam w szpitalu,trzymałam twoje dziecko na rękach. Urodziło się czarne,tzn czarne włoski. I urodził się chłopiec. Malutki ale wszystko w porządku. Silny i zdrowy. I nawet miałam smsa ci od razu pisać ale mąż mnie hmm zajął czymś innym i zapomniałan.
Jakieś tam prawdopodobieństwo, że będzie chłopak jest, bo lekarz nie dał 100%, że dziewczyna.
Ale te czarne włoski hm... Wtedy musiałabym się konkretnie zastanowić... I pewnej osobie też mogłoby to dać do myślenia...

Idę się szykować do fryzjera!
Stary 2010-07-22, 15:09   #3457
sylviasol
Rozeznanie

Znowu cisza - tylko przychodze zaraz cisza, jak tak to idę wyprać kanapę - i tak muszę to zrobić zanim ją chłopaki przewiozą, a że męża nie ma - mogę trochę pobuszować z odkurzaczem ) bo jak wróci to znowu każe mi leżeć a jak nie widzi..........
Stary 2010-07-22, 15:09   #3458
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja sobie siedzę,nogi wyciągnięte, Damian poszedł na spacer z Łucja tu po ośrodku...zalałam sobie zupke chińska bo mi smak przyszedł. Dawno nie jadłam. Poza tym pije pije pije bo upał jak nie wiem co! Co do swędzenia pipki o jakim ostatnio pisałam,doszedł mi dziś serek,więc jak byliśmy w domu,znalazłam całkiem nowe opakowanie globulek dopochwowych i myślę że dwa dni i będzie lepiej. Oby. Ostatnio miałam fajny krem,po nim długo spokój...i wtedy razem z nim te globulki wykupiłam ale nie musiałam stosować. Kurde teraz będzie trzeba dać spokój mężowi dopóki to nie przejdzie

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 15:17   #3459
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Ja sobie siedzę,nogi wyciągnięte, Damian poszedł na spacer z Łucja tu po ośrodku...zalałam sobie zupke chińska bo mi smak przyszedł. Dawno nie jadłam. Poza tym pije pije pije bo upał jak nie wiem co! Co do swędzenia pipki o jakim ostatnio pisałam,doszedł mi dziś serek,więc jak byliśmy w domu,znalazłam całkiem nowe opakowanie globulek dopochwowych i myślę że dwa dni i będzie lepiej. Oby. Ostatnio miałam fajny krem,po nim długo spokój...i wtedy razem z nim te globulki wykupiłam ale nie musiałam stosować. Kurde teraz będzie trzeba dać spokój mężowi dopóki to nie przejdzie
mi też ostatnio ginka przepisała fajną maść nawet jak już sie wyleczyłam z infekcji to i tak od czasu do czasu wieczirem smaruję bo nawet jak się spocę i mam mokro( tak gdzie wszystkie) to po niej nie mam podrażnień a tak to zaraz coś mnie bierze, ale ja to zawsze coś złapię )
Stary 2010-07-22, 15:37   #3460
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Spokój tu i cisza więc idę trochę poleżeć.
Zajrzę pózniej

Stary 2010-07-22, 15:41   #3461
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
wiecie co jak ja mam małe sutki to muszę sobie coś kupić w razie czego żeby mała mogła ciągnąć co???
Musisz je hartowac. Ja kupilam sobie masc Bepanthen i sobie je naciagam. Juz widze efekty.

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
a ja Wam pokaże mojego brzucholka
dziś37t i 4d
wybaczcie za jakość
ale fajny.

Cytat:
Nie tylko Krakow chodzi na pole, chyba cale poludnie.
W Bieszczadach nikt nie mowi na dwor...no ale u nas wiecej pol niz dworkow wiec sama rozumiesz dworzanie raczej w glebi Polski, a na poludniu lud pracujacy

Agamarcio slodki brzuszek
Ja dawno nie pokazywalam swojego 35 t 1 d
95 w obwodzie, 12 kg na plusie
Ale z Ciebie laska.

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Mamuśki przesyłam wam foteczkę małej Patrycji - córeczki Jusdan

Słodziutkie maleństwo
Ale te nasze dzieciaczki sa sliczne i slodkie.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzisiaj nam nikt nie zarzuci, że mało produkujemy na wątku
Tak goraco to wiekszosc siedzi w domu i produkuje posty.

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ja u mojego byłam ostatnio na koniec 36 tc i powiedział, że już się nie spotkamy i nie wyznaczył mi wizyty. Od teraz kazał chodzić raz w tygodniu na ktg. Jeśli nie urodzę do 10 sierpnia to mam dopiero do niego przyjść...

Mam maść Medeli. Ponoć dobra i kupiłam sobie tez takie nakładki żelowe na piersi. One chłodzą albo zgrzeją- zależy od potrzeby.

Idę jutro do fryzjera na baleyage i cięcie. Nie boicie się farbowac włosów w ciąży?

Xawmeli przykro mi
Ja od 35 tyg chodze co 2 tygodnie. Zobacze co mi teraz powie.
Ja nie farbowalam wloskow w I trymestrze. A potem juz normalnie.

Cytat:
U mnie burza!
Nie doschly mi wszystkie ciuszki, ale co tam ...

justynacz tak na prawde to nie o farbowanie chodzi, wazne zeby sie nie nawachac
W ktore czesci Polski mieszkasz? Moze i na Dolny Slask ta burza przyjdzie.

Cytat:
Nio, musisz poczekac az Ci przejdzie. Ja uprawialam sex jak mnie swedzialo i mojego Tz tez zaczelo swedziec. Nie ma zartow. Pozniej bralam takie globulki. Przeszlo. Potem znow wrocilo. Przepisal mi jakies tabletki i masc. Pozniej znow wrocilo i tak w kolko. Wydaje mi sie, ze duza role odgrywa tu odczyn, ktory u mnie zmienil sie z zasadowego w kwasny. Mam nadzieje, ze po porodzie sie to zmieni.
Basiu czy w I ciazy tez tak mialas?
Stary 2010-07-22, 15:42   #3462
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

wyciągnęłam siostrę na ktg i wszystko ok. Maluch miał tętno 140, a ja skurcze jakieś znikome 40 czy cuś
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 15:46   #3463
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Grzmi u mnie
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 15:47   #3464
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ty powinnas miec zakaz pokazywania sie nam tutaj
obiecuje, ze nastepne bedzie juz przed cesarka i tylo

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
pięknie wygladasz, zresztą każdy ci to mówi a ja jestem ciekawa czy dojdziesz do 100 cm bo ja w 33 tygodniu miałam 99 potem w 34 tygodniu już 101.5 cm a teraz w 38 103.5 cm więc jakoś strasznie nie wywaliło ale zmienił się kształt

ja też bym chciała a może nawet 2012, żeby w 2013 już urodzić
ale to wszystko zależy od warunków hmmm materialnych jakie będziemy mieć a narazie nie zapowiada się ciekawie, ale nigdy nic nie wiadomo

"

Tez jestem ciekawa ile cm bede miala za 2/3 tygodnie.
Na prawde nie wiem od czego to zalezy, moja kuzynka dobila do 115cm a jestesmy jednakowego wzrostu i budowy, jej synek mial 49cm i wazyl 2,9 kg

To jest juz nas kilka planujacych

Cytat:
A dziewczyny słyszałyśie o tym, że pranie dziecinne nie powinno wisieć na dworze po zachodzie słońca ?
.
Ja Cie prosze
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 15:48   #3465
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20853765]Grzmi u mnie[/QUOTE]

Zazdroszczę!:pliz :
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 15:49   #3466
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
W ktore czesci Polski mieszkasz? Moze i na Dolny Slask ta burza przyjdzie.
Nie wiem czy ktos skojarzy jak napisze Krosno, wiec moze tak Rzeszow, Sanok, Lesko podkarpacie czyli

A wlasnie czy ktoras czyta juz "Jezyk niemowlat" ?

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-07-22 o 16:00
Stary 2010-07-22, 15:59   #3467
wiolek1
Zadomowienie

lazurowa no to udanej fryzurki

Cytat:
wyciągnęłam siostrę na ktg i wszystko ok. Maluch miał tętno 140, a ja skurcze jakieś znikome 40 czy cuś
super i widzisz już jesteś spokojna

Cytat:
Nie wiem czy ktos skojarzy jak napisze Krosno, wiec moze tak Rzeszow, Sanok, Lesko podkarpacie czyli
a u mnie zrobiło się pochmurno i wcale nie chce padać nic a nic ...
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 16:00   #3468
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Przegon troche tej burzy do mnie, bo zaraz padne.
Stary 2010-07-22, 16:07   #3469
vette
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj mialam prawie takie same parametry na ktg tylko skurcze 20-30

Cytat:
Przegon troche tej burzy do mnie, bo zaraz padne.
Juz poszla do Ciebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 16:09   #3470
vette
Zadomowienie

Kto chetny na kawke?
Stary 2010-07-22, 16:13   #3471
bajka1807
Zakorzenienie

wiolek dzieki za pamiec

ja godzine temu dopiero weszlam do domu a wyszlam po 10...

najpierw naczekalam sie na ktg. pozniej musialam z tym leciec na oddzial do mojej gin. powiedzialam jej o wysypce to kazala mi isc do dermatologa. auto zostawilam pod szpitalem i spacerkiem do lekarza.
oczywiscie baba nie wie skad to cholerstwo, tyle tylko ze alergiczne. a ze to cholerstwo rozlazlo mi sie juz po calym ciele, to procz masci jakiejs tam, dala mi jeszcze zyrtek... marze o tym zeby mi pomogl! do wizyty u gina mialam jeszcze ponad godzine czasu, wiec skoczylam z tata na lody bo jest mega gorac. jak juz pojawilam sie u lekarza, to bedac w kibelku skapnelam sie ze lepiej nie golic sie na czuja i do tego jeszcze lezac w wannie hehe bo zostawilam sobie przez "przypadek" troche wloskow pierwsze co to pani doktor zaczela gadac ze ona idzie na urlop od 1 sierpnia... wiec jak by cos sie dzialo w terminie to ona przekaze mnie swojej kolezance po fachu... no ale mowiac to akurat mnie badala wiec dodala ze oczywiscie jesli wytrzymam bo glowka nisko, szyjka ma 1 cm i rozwarcie tez na 1 cm poki co. na usg wszystko w porzadku i co najwazniejsze mala poki co wykrecila sie z pepowinki no ale to jeszcze sie moze zmienic... smiac mi sie chcialo bo dzisiaj wszedzie biegalam z moim ojcem, na usg tez go zawolalam do gabinetu zeby zobaczyl wnuczke. a moja pani doktor myslala ze to moj facet myslalam ze padne ze smiechu hehe. no ale dzieki temu ze tak myslala zrobila mi znowu 4D za friko i sobie poogladalam znowu malutka
najwazniejsze info w sumie jakie od niej dostalam to takie, ze jak sie nic do terminu dziac nie bedzie, to mam przyjsc do niej 8 sierpnia na ktg i jak bede chciala to juz mnie zostawi w szpitalu bo i tak 9 sierpnia bedzie chciala wywolywac stwierdzila ze nie chce mnie zbytnio meczyc. jak mi zyrtek nie pomoze do poniedzialku to mam przyjsc do szpitala na jakies kroplowki. 30 lipca ostatnia wizyta przed porodem. zalamujace jest to ze w ciagu miesiaca na wizytach u niej lacznie z ta przyszla, zostawilam u niej 800 zl

a teraz ide w kime, jak spie to nie swedzi....
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-07-22 o 16:15
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 16:13   #3472
jaszczka
Zadomowienie

jusdan77 (Justyna, 29 lat) 40+4tc-SN 21.07 godz. 15:55 Patrycja 52cm 3030cm
Jusdan serdeczne gratulacje!!!

nawet nie ma szans żebym was nadrobiła... melduję, że żyję i mam się nieźle ale w tej chwili to tylko pieluszki, karmienie, pranie, prasowanie i spacerek na nic więcej nie starcza mi czasu...
mam nadzieję, że u was wszystko ok!
pozdrawiam i całuję!
Stary 2010-07-22, 16:18   #3473
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

Super, że wizyta udana

Alergia.. skąd alergia.. w życiu na nic nie byłam uczulona, skąd i od czego by mi się nagle wzięła?? Podejrzewasz u siebie uczulenia na cokolwiek?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 16:19   #3474
alutka78
Rozeznanie

A to moj brzuszek w koncowce 36 tygodnia. Czy myslicie, ze jest nisko?
Stary 2010-07-22, 16:21   #3475
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie opadł nieco ale przed porodem jeszcze się powinien opuścić "jak na moje oko"
Taki miałam mniej więcej 3 tyg przed porodem.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 16:29   #3476
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

nawet nie ma szans żebym was nadrobiła... melduję, że żyję i mam się nieźle ale w tej chwili to tylko pieluszki, karmienie, pranie, prasowanie i spacerek na nic więcej nie starcza mi czasu...
pozdrawiam i całuję!
Tak sie ostatnio zastanawialam co u Ciebie. Teraz dzidzia jest najwazniejsza. buziaczki!!!
Cytat:
wiolek dzieki za pamiec

najpierw naczekalam sie na ktg. pozniej musialam z tym leciec na oddzial do mojej gin. powiedzialam jej o wysypce to kazala mi isc do dermatologa. auto zostawilam pod szpitalem i spacerkiem do lekarza.
oczywiscie baba nie wie skad to cholerstwo, tyle tylko ze alergiczne. a ze to cholerstwo rozlazlo mi sie juz po calym ciele, to procz masci jakiejs tam, dala mi jeszcze zyrtek... marze o tym zeby mi pomogl! do wizyty u gina mialam jeszcze ponad godzine czasu, wiec skoczylam z tata na lody bo jest mega gorac. jak juz pojawilam sie u lekarza, to bedac w kibelku skapnelam sie ze lepiej nie golic sie na czuja i do tego jeszcze lezac w wannie hehe bo zostawilam sobie przez "przypadek" troche wloskow pierwsze co to pani doktor zaczela gadac ze ona idzie na urlop od 1 sierpnia... wiec jak by cos sie dzialo w terminie to ona przekaze mnie swojej kolezance po fachu... no ale mowiac to akurat mnie badala wiec dodala ze oczywiscie jesli wytrzymam bo glowka nisko, szyjka ma 1 cm i rozwarcie tez na 1 cm poki co. na usg wszystko w porzadku i co najwazniejsze mala poki co wykrecila sie z pepowinki no ale to jeszcze sie moze zmienic... smiac mi sie chcialo bo dzisiaj wszedzie biegalam z moim ojcem, na usg tez go zawolalam do gabinetu zeby zobaczyl wnuczke. a moja pani doktor myslala ze to moj facet myslalam ze padne ze smiechu hehe. no ale dzieki temu ze tak myslala zrobila mi znowu 4D za friko i sobie poogladalam znowu malutka
najwazniejsze info w sumie jakie od niej dostalam to takie, ze jak sie nic do terminu dziac nie bedzie, to mam przyjsc do niej 8 sierpnia na ktg i jak bede chciala to juz mnie zostawi w szpitalu bo i tak 9 sierpnia bedzie chciala wywolywac stwierdzila ze nie chce mnie zbytnio meczyc. jak mi zyrtek nie pomoze do poniedzialku to mam przyjsc do szpitala na jakies kroplowki. 30 lipca ostatnia wizyta przed porodem. zalamujace jest to ze w ciagu miesiaca na wizytach u niej lacznie z ta przyszla, zostawilam u niej 800 zl

Matko tyle pieniedzy??? Szok. Czego sie nie robi dla naszych pociech.

Cytat:
Kto chetny na kawke?
Jaaaaaaa....

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Wg mnie opadł nieco ale przed porodem jeszcze się powinien opuścić "jak na moje oko"
Taki miałam mniej więcej 3 tyg przed porodem.
Siala bo tyle mniej wiecej mi zostalo. Jeszcze na weselicho musze isc 31 lipca.
Stary 2010-07-22, 16:29   #3477
entertete
Rozeznanie

Cytat:

Babcia mojego Tżta mnie pilnuje, że jak coś wisi to zaraz jak wyschnie mam zebrać.
Podobno jest jakiś przesąd ale nie wiem dokładnie o co chodzi w tym.
ja nie slyszałam, ale jak jest ciepła noc to zostawiamy na noc na balkonie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
tak samo jak mi teściowie gadali, żebym nie kupowała nic dla dziecka i się po porodzie kupi.i że każda mama mi to powie
a ja się w głowe pukałam.
i od końca maja mam już kompleeeetnie wszytsko kupione, brakuje mi tylko biustonosza i termometru.
i to jest dobre podejście, mój mąż np. w popłochu szukał lakatora, butelek, smoczka (chwilowo potrzebne bo wypadł szpital) i były nerwy, bo ostetcznie kupił ręczny bo nie mogł dostać elektrycznego (ręcznego nie polecam) jakbym wcześniej kupiła to by się tych nerwów zaoszczędziło, więc jak najbarzdiej kupować najwyzej sie nie wykorzysta, ale potem to naprawdę nie szkoda kasy jak jest kryzysowa sytuacja.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-07-22 o 16:47
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 16:31   #3478
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wizyta udana

Alergia.. skąd alergia.. w życiu na nic nie byłam uczulona, skąd i od czego by mi się nagle wzięła?? Podejrzewasz u siebie uczulenia na cokolwiek?
no wlasnie ja tez nigdy w zyciu nie bylam na nic uczulona, ale w ciazy ponoc zawsze sie moze cos przypaletac. co najlepsze nie wprowadzalam zadnych zmian w swoim zywieniu, proszkow nie zmienialam, kot i pies ciagle ten sam u mnie to cholerstwo moze byc wynikiem przyjecia antybiotyku no i raczej tego sie trzymam.

kurde... nici ze spania znajomi przyszli
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 16:37   #3479
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Kto chetny na kawke?
Ja poproszę
Cytat:
ale śmieszny brzusio no zdaje mi się że jest już ciut niżej

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
pozdrawiam i całuję!
ważne że u Was wszystko ok! całujemy i pozdrawiamy

Stary 2010-07-22, 16:46   #3480
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze ze pojechalas no i ze wszystko ok

Cytat:

A wlasnie czy ktoras czyta juz "Jezyk niemowlat" ?
ja kojarze wszystko od krosna po lesko to prawie moje rodzinne strony

Cytat:

kasa niezla fajnie ze mala sie odwinela

Cytat:

pozdrawiam i całuję!
myslalam dzis o tobie

Cytat:
sliczny ale chyba nie nisko
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości