Kraków po raz 3, czyli rozkręcamy się;) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-22, 16:15   #931
baajeczna2
Wtajemniczenie

Dot.: Kraków po raz 3, czyli rozkręcamy się;)

Cytat:
Napisane przez minka007 Pokaż wiadomość
tak normalnie to studiuje (na ruczaju, od października IIIrok), ale szukam czegos na wakcje z możliwością przedłużenia na rok akademicki (tylko z jakimś w miare elastycznym grafikiem lub na weekendy). Wiek:21
ja podobnie, szukam czegos na Wakacje (chociazby jako jakas hostessa czy cos..), też studiuje na kampusiku, tylko ze teraz II rok bedzie : )

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 16:21   #932
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
tak normalnie to studiuje (na ruczaju, od października IIIrok), ale szukam czegos na wakcje z możliwością przedłużenia na rok akademicki (tylko z jakimś w miare elastycznym grafikiem lub na weekendy). Wiek:21
Jak chcesz coś na wakacje to idź do Bratniaka, ja na studiach pracowałam jako pokojówka w hotelach studenckich, za ok 4 godz dziennie tak około 1000zł za miesiąc zarabiałam.
Tylko trzeba mieć ksero legitymacji studenckiej.

Ja już szukam czegoś na stałe i jestem w 100% dyspozycyjna. Chciałabym pracować w zawodzie, ale coś widzę że kicha z tym, bo wszędzie słyszę "doświadczenie, doświadczenie, doświadczenie". A jak mówię że mam studia i mnóstwo praktyk to zmieniają na: "wymagane płatne doświadczenie".
Stary 2010-07-22, 16:29   #933
minka007
Raczkowanie

GG do minka007

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Jak chcesz coś na wakacje to idź do Bratniaka, ja na studiach pracowałam jako pokojówka w hotelach studenckich, za ok 4 godz dziennie tak około 1000zł za miesiąc zarabiałam.

Ja już szukam czegoś na stałe i jestem w 100% dyspozycyjna. Chciałabym pracować w zawodzie, ale coś widzę że kicha z tym, bo wszędzie słyszę "doświadczenie, doświadczenie, doświadczenie". A jak mówię że mam studia i mnóstwo praktyk to zmieniają na: "wymagane płatne doświadczenie".
oo niewiedziałam o tym dziękuję za info, w poniedziałek się tam przejdę

baajeczna a co studiujesz?

wypożyczę
minka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 17:08   #934
zuuzx3
Rozeznanie

GG do zuuzx3 Send a message via Skype™ to zuuzx3

Mjucaczek - zaraz jadę do Galerii Krakowskiej, więc wieczorkiem Ci tutaj info napiszę, czy widziałam tę sukienkę!
zuuzx3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 17:24   #935
Mjucaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuuzx3 Pokaż wiadomość
Mjucaczek - zaraz jadę do Galerii Krakowskiej, więc wieczorkiem Ci tutaj info napiszę, czy widziałam tę sukienkę!
oj dzięki,ale tam to jej na pewno nie ma, bo to właśnie t am rozmiar 34 a innym razem 38 przymierzałam :p więc chyba nie dali po 2 miesiącach 36

co to Bratniak? ja niestety wyrolowana przez kobietę od pracy za granicą siedzę w domu całe wakacje ;/ale to aż ponad 400km od Krakowa, a mój chłopak mieszka zaraz pod Krakowem i chciałby też coś zarobić, a nic znaleźć nie może, szuka razem z koleżanką, jest szansa by tam coś załatwił? mieliśmy być w holandii miesiąc, a wstrętna kobieta nas zwodziła, mówiąc, że pracę mamy pewną, a tydzień temu powiedziała,że nic nie ma :/
He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed...

Mjucaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 18:50   #936
minka007
Raczkowanie

GG do minka007

Cytat:
Napisane przez Mjucaczek Pokaż wiadomość

co to Bratniak?
http://biuro.bratniak.krakow.pl/www/
prosze

wypożyczę
Stary 2010-07-22, 19:11   #937
Axaxax
BAN stały

GG do Axaxax Send a message via Skype™ to Axaxax

Cytat:
A gdzie pracujesz?
Centrala InPost
Axaxax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 20:18   #938
Tarquin
BAN stały

Umrę zaraz. Jutro też. W sobotę to chyba nawet ze dwa razy. Jestem na nadgodzinach - dziś 12 godzin, jutro 12 i mam jeszcze weekend :/ Ech, niestety marnie mi ten miesiąc finansowo wyszedł. Mam nadzieję, że wkrótce pozbędę się tego problemu.

Mam nowe hobby - ręcznie robiona biżuteria. Zrobiłem sobie bransoletkę i brelok, okazało się, że się spodobało znajomym. Nawet mi się to podoba - spełniam się artystycznie, choć generalnie predyspozycji ku temu nie mam
Tarquin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 20:21   #939
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tarquin Pokaż wiadomość
Umrę zaraz. Jutro też. W sobotę to chyba nawet ze dwa razy. Jestem na nadgodzinach - dziś 12 godzin, jutro 12 i mam jeszcze weekend :/ Ech, niestety marnie mi ten miesiąc finansowo wyszedł. Mam nadzieję, że wkrótce pozbędę się tego problemu.

Mam nowe hobby - ręcznie robiona biżuteria. Zrobiłem sobie bransoletkę i brelok, okazało się, że się spodobało znajomym. Nawet mi się to podoba - spełniam się artystycznie, choć generalnie predyspozycji ku temu nie mam
A z czego robisz tę biżuterię?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 20:31   #940
zuuzx3
Rozeznanie

GG do zuuzx3 Send a message via Skype™ to zuuzx3

Cytat:
oj dzięki,ale tam to jej na pewno nie ma, bo to właśnie t am rozmiar 34 a innym razem 38 przymierzałam :p więc chyba nie dali po 2 miesiącach 36
A więc sprawdziłam i były takie sukienki. Dokładnie 3. W rozmiarach tylko i wyłącznie 42.
zuuzx3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 20:32   #941
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:

też się w to bawię
ostatnio głównie srebro i kryształki swarovskiego
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 20:48   #942
Tarquin
BAN stały

Póki co rzemyk, sznurek, drewniane koraliki i takie małe, metalowe obrączki. Biżuteria w założeniu męska, więc kryształki odpadają

Ale koleżanka z pracy wczoraj poprosiła o odtworzenie naszyjnika innej koleżanki. Tylko ma na giełdzie kamieni interesujący ja kolor znaleźć.
Stary 2010-07-22, 20:58   #943
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
A więc ja jestem dyspozycyjna co do spotkań, bo kolejna praca uciekła mi sprzed nosa. Spośród 54 osób babeczka zaprosiła na rozmowę 10, z tego 2 mnie i jeszcze 1 laskę zaprosiła na dzień próbny bo się nie mogła między nami zdecydować, no i musiała wybrać ją

szyrek powiedz mi czy da się w ogóle znaleźć pracę jako opiekunka jak się nigdy wcześniej u nikogo w tym charakterze nie pracowało?
Mnie nigdzie nie chcą choć mam skończone studia pedagogiczne, dyplom licencjata i w październiku się bronię, mam skończony kurs profesjonalnej opiekunki dziecięcej, praktyki w żłobku, przedszkolu, rodzinnym ośrodku diagnostyczno konsultacyjnym przy sądzie okręgowym gdzie robiłam diagnostykę dzieci, praktyki z nastolatkami w pogotowiu opiekuńczym, kurs pierwszej pomocy w tym pierwszej pomocy dzieci od 0-3, aktualną książeczkę sanepidu i wszystkie badania, po za tym baardzo kocham dzieci, mam mnóstwo książek z zabawami dla dzieci, ciągle coś czytam, mogłabym godzinami o tym mówić...
I wszędzie mnie gubi to że jeszcze się dzieckiem w żadnej rodzinie nie opiekowałam, ale jak miałam się opiekować skoro nigdzie mnie nie chcą!
A pracy jako opiekunka szukam od ok. roku, codziennie jakieś 5-10 CV wysyłam.

a tak mocno trzymałam kciuki, żeby się z tą pracą udało
gdybym tylko miała dzieci pracę miałabyś jak w banku

jestem pod wrażeniem ile zrobiłaś kursów, jak dobrze jesteś przygotowana, zupełnie nie rozumiem, że nikt nie chce tak wykwalifikowanej osoby

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 21:05   #944
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co rzemyk, sznurek, drewniane koraliki i takie małe, metalowe obrączki. Biżuteria w założeniu męska, więc kryształki odpadają

Ale koleżanka z pracy wczoraj poprosiła o odtworzenie naszyjnika innej koleżanki. Tylko ma na giełdzie kamieni interesujący ja kolor znaleźć.
Lubie takie bransoletki

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-07-22, 21:13   #945
Tarquin
BAN stały

Bo niestety wykształcenie - poza paroma zawodami - nie ma znaczeniu przy znalezieniu dobrej pracy. Nadal jesteśmy wychowywani w schemacie

ucz się - idź na studia - zdobądź wykształcenie - znajdź pracę na etacie

W schemacie, który nam wyrządza wielką krzywdę, bo tytuł magistra nie daje nam ŻADNEJ gwarancji na pracę.

W tym roku zarejestrowało się w krakowskim Urzędzie Pracy 2500 absolwentów szkół wyższych. Ja mam licencjat z biotechnologii i magistra z biologii. Pracuję w aptece po dwuletnim technikum. Jako biolog nie znajdę pracy, a już na pewno nie za taką pensję jak w aptece. Zrezygnowałem w tym miesiącu z doktoratu - strata czasu, i tak mi on nic nie da.
Stary 2010-07-22, 21:41   #946
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
baajeczna a co studiujesz?
zarządzanie, a Ty : )?

Stary 2010-07-22, 21:51   #947
Ineso
Matka Smoka

lalaith, jesteś???? potrzebuję Cię pilnie

ps już sobie dałam radę zapomniałam, że to ostatni dzień zamówienia, pozbyłam się laptopa, poszłam na piwo, nie miałam katalogu i składałam zamówienie na recepcji w hotelu, z megaaaaa wolnym netem bez zapisanych nr. produktów, ufff...

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2010-07-22 o 22:27
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 22:33   #948
cholernarejestracja
Copyraptor

Lalaith, niesamowite jakie masz doświadczenie..

Ja też szukam, i też dramat
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 22:46   #949
minka007
Raczkowanie

GG do minka007

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
a ja piętro niżej (a może 2 piętra?) -> psychologia

wypożyczę
Stary 2010-07-22, 22:49   #950
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Właśnie wysłałam swoje CV

A co do dorywczej pracy, to koleżanka mi mówiła o pracy przy zniczach (malowanie lub taśma) w Kokotowie. Ponoć biorą wszystkich i to od następnego dnia. Można zrezygnować, kiedy się chce. Płacą 7 zł brutto za godzinę plus 500 zł premii na miesiąc (to jest jakiś przekręt, premia jest zawsze, tylko nazywają to premią, bo wtedy się jakoś korzystniej rozliczają). Jeżeli nie pracuje się całego miesiąca, to odpowiednią część premii i tak się dostaje. Na malowaniu ponoć jest ok, tylko się można zaćpać ;D A przy taśmie dość ciężko i straszna presja na tempo. Pracuje się 8h/dziennie od 6 do 14 lub od 14 do 22. Chyba się tam zatrudnię, bo raczej nic innego nie znajdę, a potrzebuję pieniędzy na wakacje...

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
też się w to bawię
ostatnio głównie srebro i kryształki swarovskiego
Ja też

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

a tak mocno trzymałam kciuki, żeby się z tą pracą udało
gdybym tylko miała dzieci pracę miałabyś jak w banku

jestem pod wrażeniem ile zrobiłaś kursów, jak dobrze jesteś przygotowana, zupełnie nie rozumiem, że nikt nie chce tak wykwalifikowanej osoby
Zgadzam się

lalaith, a wiesz już może, kiedy mniej więcej zamówisz ten zestaw kolorówkowy? Czekamy na komplet, tak?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 22:52   #951
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja piętro niżej (a może 2 piętra?) -> psychologia

oo, jak miło : ) pewnie sie nie raz minelysmy obok pani z obwarzankami albo jedzac nalesniki ; p

Stary 2010-07-22, 23:13   #952
Tarquin
BAN stały

http://www.networkmagazyn.pl/article...w-nie-ma-pracy

Mam koleżankę, która poszła na budownictwo. Byłem zaskoczony. Ona spokojnie odparła, że zrobi potem uprawnienia na inspektora budowlanego a oni dobrze zarabiają.
Mój brat studiował politologię. Większość osób z jego roku poszła na ten kierunek dlatego, że łatwiej się dostać niż na dziennikarstwo, a po politologii można robić MU z dziennikarstwa. Reszta, na pytanie "Co chcesz robić po politologii?" odpowiadała "Jeszcze nie wiem". Po co iść na studia, po których nie wie się co się będzie robiło? Dzięki temu mamy teraz rzesze magistrów socjologii czy politologii, którzy poszli na studia po to, by iść na studia. Bez jakiegokolwiek planu. Bezsens totalny. Gdybym teraz zdawał, poszedł bym na informatykę. Biologia może być hobby, po informatyce jest praca.

Cytat:
Co chcesz robić po "zarządzaniu"?
Stary 2010-07-22, 23:25   #953
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Co chcesz robić po "zarządzaniu"?
nie studiuje 'samego' zarzadzania, a od poczatku jedna konkretna specjalizacje, wiec mysle, ze moze cos sie uda znalezc ; ) plany jakies mam. nie ukrywam, ze licze tez na znajomosci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 23:29   #954
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Tarquin a Ty dlaczego wybrałeś akurat biologię ?
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 00:09   #955
Tarquin
BAN stały

Cytat:
nie studiuje 'samego' zarzadzania, a od poczatku jedna konkretna specjalizacje, wiec mysle, ze moze cos sie uda znalezc ; ) plany jakies mam. nie ukrywam, ze licze tez na znajomosci
Uda się, liczę na znajomości, plany "jakieś". Gratuluję Życzę szczęścia, bo wiedzę, że będzie potrzebne

Ja poszedłem na biotechnologię. Zawód z przyszłością. Po którym mogłem szukać pracy jako biolog, chemik, mikrobiolog. Laboratoria, rozmnażanie roślin in vitro, żywność GMO, kosmetyki. Niestety - biotechnologia to zawód z przyszłością, ale bez teraźniejszości. Okazało się, że nie ma zaocznych MU, bo nikt nie chce kontynuować kierunku, który nic nie daje. Skończyłem biologię, którą kocham, ale która nie daje kompletnie nic. Nikt nie szuka mikrobiologów, genetyków, biochemików. Praca, która miała by tymczasowa, jest moją stałą pracą od 8 lat. Obecnie usiłuje zrobić coś, by nie została ona nią na resztę mojego życia.

Nawiązują do pierwszego cytatu, to pracuję z koleżanką, która skończyła biologię na UJ. Tknęło ją, że może być problem z pracą i zrobiła w trakcie studiów technika farm. I tez pracuje w aptece. Ostatnio spotkała kolegę, który był najlepszy na roku. Pracuje w firmie roznoszącej ulotki. Jest kierowcą - rozwozi ludzi w konkretne miejsca, gdzie mają te ulotki roznosić, potem ich stamtąd zabiera. Uważajcie, by "coś", co "może się udać" nie okazało się kebabami lub zmywakiem w Anglii. A tak niestety kończy się nieprzemyślany kierunek studiów.
Stary 2010-07-23, 09:06   #956
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Uda się, liczę na znajomości, plany "jakieś". Gratuluję Życzę szczęścia, bo wiedzę, że będzie potrzebne

Ja poszedłem na biotechnologię. Zawód z przyszłością. Po którym mogłem szukać pracy jako biolog, chemik, mikrobiolog. Laboratoria, rozmnażanie roślin in vitro, żywność GMO, kosmetyki. Niestety - biotechnologia to zawód z przyszłością, ale bez teraźniejszości. Okazało się, że nie ma zaocznych MU, bo nikt nie chce kontynuować kierunku, który nic nie daje. Skończyłem biologię, którą kocham, ale która nie daje kompletnie nic. Nikt nie szuka mikrobiologów, genetyków, biochemików. Praca, która miała by tymczasowa, jest moją stałą pracą od 8 lat. Obecnie usiłuje zrobić coś, by nie została ona nią na resztę mojego życia.

Nawiązują do pierwszego cytatu, to pracuję z koleżanką, która skończyła biologię na UJ. Tknęło ją, że może być problem z pracą i zrobiła w trakcie studiów technika farm. I tez pracuje w aptece. Ostatnio spotkała kolegę, który był najlepszy na roku. Pracuje w firmie roznoszącej ulotki. Jest kierowcą - rozwozi ludzi w konkretne miejsca, gdzie mają te ulotki roznosić, potem ich stamtąd zabiera. Uważajcie, by "coś", co "może się udać" nie okazało się kebabami lub zmywakiem w Anglii. A tak niestety kończy się nieprzemyślany kierunek studiów.
Jako biotechnolog na pewno znalazłbyś pracę za granicą, faktem jest, że u nas laboratoriów brak, ten dział jeszcze nie zdążył się dobrze rozwinąć, ale z tego co wiem to za granicą nie ma po takich studiach problemu ze znalezieniem pracy.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:24   #957
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
napisalam tak ogolnikowo, bo nie sadzilam, ze az tak Cie to zainteresuje. w koncu to watek o Krakowie, a nie o moich studiach : )

we wrzesniu ide na pratyki do sejmiku wojewodztwa malopolskiego. mysle, ze da mi to jakis punkt zaczepienia. patrzac na obecna sytuacje w Polsce, to do kazdego kierunku studiow mozna sie przyczepic..

Stary 2010-07-23, 10:46   #958
Mjucaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuuzx3 Pokaż wiadomość
A więc sprawdziłam i były takie sukienki. Dokładnie 3. W rozmiarach tylko i wyłącznie 42.
ojej, dziękuję!
były te krótkie? aaaaaaaagr, nienawidze ich. nie mój rozmiar, ale chyba i tak wyślę chłopaka by spisał ich numer dokładny, index czy coś tam, albo po prostu niech spyta się w sklepie by sprawdzili gdzie w Polsce jest rozmiar 36 dostępny do Wawy mogę jechać, do Krk on, koleżanka do Wrocławia, brat do Gdańska/Gdyni/Sopotu haha, może ją złapię

a ja studiuję filozofię ale na pedagogicznym, dokładnie filozofia i wos, a na licencjacie chcę zacząć filologię angielską na uj lub klasyczną, to zależy. Angielski, Anglię, wszystko co związane z ich historią, kulturą kocham, ale nie oszukujmy się, nieważne,że na uj, ale ciężko być tłumaczem języka, który prawie każdy jakoś tam zna, ba, jeszcze dużo na tym zarabiać... urodziłam się o kilka lat za późno :P
He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed...

Mjucaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 12:36   #959
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, dziękuję!
były te krótkie? aaaaaaaagr, nienawidze ich. nie mój rozmiar, ale chyba i tak wyślę chłopaka by spisał ich numer dokładny, index czy coś tam, albo po prostu niech spyta się w sklepie by sprawdzili gdzie w Polsce jest rozmiar 36 dostępny do Wawy mogę jechać, do Krk on, koleżanka do Wrocławia, brat do Gdańska/Gdyni/Sopotu haha, może ją złapię

a ja studiuję filozofię ale na pedagogicznym, dokładnie filozofia i wos, a na licencjacie chcę zacząć filologię angielską na uj lub klasyczną, to zależy. Angielski, Anglię, wszystko co związane z ich historią, kulturą kocham, ale nie oszukujmy się, nieważne,że na uj, ale ciężko być tłumaczem języka, który prawie każdy jakoś tam zna, ba, jeszcze dużo na tym zarabiać... urodziłam się o kilka lat za późno :P
Ale przecież tłumacze są potrzebni do tłumaczenia najróżniejszych książek, a zobacz ile takich książek wychodzi. I na tym można nieźle zarobić.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-07-23, 12:46   #960
baajeczna2
Wtajemniczenie

ja tez chcialam na filologie angielska na uj , ale jednak ciezko sie tam dostac : <

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości