|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Fajnie, tylko duuuużo ludzi i przygotujcie się na korki
|
#3722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Witam
Juz wrocilismy, bylo fajnie ale Tomcio bardzo zajmujący więc w ogole nie odpoczęłam.....W domu śpi ok 3 h dziennie a tam spał max godzine i nie chciał siedziec w wózku -tylko ciągle na rękach, a najlepiej to raczkowac po kolkach i szyszkach(bo to osrodek w lesie). Gorgulku masz jakas sprawdzona kwatere we władku?my sie tam wybieramy na poczatku sierpnia i szukam czegos zeby byla sala do zabaw dla dzieci i jakis kacik zabaw na dworzu
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy już tam i wiemy jak jest
![]() Wyjeżdżamy ok 3 nad ranem może wcześniej ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
nie czytam tylko szybko pisze co u nas. Więc zacznę od soboty kiedy to pierwszy raz o ponad 2 lat upiłam się Wpadli znajomi na grilla, Alan troszkęz nami był potem poszedł spaći chulaj dusza W niedzielę pojechaliśmy nad rzekęi również były kąpiele, ale tym razem wszyscy się pluskali a nie tylko Alan, było suuuuper![]() ciuchowe.Wczoraj była masakra, z całego dnia to uzbierałoby się moooże 0,5 godziny w których Alan NIE płakał czy jęczał, a dziś już widać powód tego zachowania, a mianowicie 4 ząbek. Narazie widać go tylko tylko, dopiero przebił skórkę, ale jest ![]() Jutro też czeka nas ciekawy dzionek bo jadę z siorką na zakupy Alanowe Aaaa i dziś zaliczyliśmy też niestety lekarza, bo CHYBA po tych niedzielnych kąpielach w rzece alanowi porobiło się jakieś paskudztwo na buźce, na początku było tylko kilka krostek a teraz aż taka jakby łuska sięz tego zrobiła. Zwalam to na brudną rzekęalbo chlor w basenie u siorki. Lekarka kazała na zmianę smarować sudocremem i maścią witaminową. A i jeszcze moje dziecko od kilku dni ma TYLKO JEDNA drzemkę kładę go ok 12-13 i spi do 15-16. Buuu ja chće żeby było po staremu i spał 2 razy. A teraz zmykam na youtuba popróbuję wstawić filmiki żeby wam pokazać wyczyny mojego syna. LAURKO KOCHANA PRZEPRASZAM ŻE TAK PÓŹNO ALE ŻYCZĘ CI DUUUUŻO UŚMIECHU NA BUŹCE I WIELU RADOŚCI . aBY WSZYSTKIE LATA BYŁY TAK BEZTROSKIE JAK PIERWSZY ROCZEK |
|
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
A my jedziemy do Rewy.
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Czekamy na linki. |
|
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później z tyłu łysolek, bo powycierała ale teraz to juz ma gęstą na maksa czuprynę i ciągle ktoś pyta czy jej ścinałam, bo taką ładną bombkę ma (nie ścinałam)...no ale bobaski łysolki są słodkie![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ) a później jest tyle pracy że ok 14 do kuchni docieram Cytat:
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ło matko! To gdzie Ty pracujesz? Ale w sumie to myślę, że to dobrze, bo przynajmniej czas Ci szybko leci. Ja to często nie wiem, co z du** zrobić i nie jest to fajne
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-07-22 o 14:39 |
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
8 h spędzam przed kompem
ale jak się wszystko nazbiera, maile nie przestają przychodzić to ciężko dojść do kuchni, chyba że po wodę (gdyby nie Dukanek to po sok, ach jak mi soków brakuje ) albo kawe No i ciągle ktoś coś chce...![]() a połowę czasu to ostatnio spędzam na wizażu...więc już w ogóle brakuje czasu na jedzenie
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-22 o 14:42 |
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Angy teraz zastanawiam się jak mogłam tych bransoletek nie zauważyć
|
|
|
|
#3730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślisz? ![]() No popatrz, jakie ciekawskie ![]() Hehe ![]() Rychło w czas ![]() Cytat:
![]() A czym sobie zasłużyłaś? ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Ale skoro śpi tak długo, to czemu Ci nie pasuje?
|
|
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo nie, chciałam wrzucić filmiki to pokazało mi że mam czekać ponad 40 minut aż się załaduje. A ja tyle czasu nie mam więc wrzuciłam kilka fotekdo albumów, ale nie ma tam fotek basenowych bo tylko filmiki kręciliśmy.... chyba.
miramej--bo już miałam rytm dnia ułożony a teraz znowu muszę kombinować, a ja leniuch jestem i nie chce mi się myśleć co i jak teraz zorganizować ))oooo MARICA nas podgląda. Co tam u Was?? Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-07-22 o 15:16 |
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3733 | ||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Ale Twoja Zuza ma te oczyska Cytat:
Cytat:
W każdym razie polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już ostatnio chciałam wziąć jakąś mleczną, ale jeszcze poczekałam. Przy następnym zamówieniu też wezmę. Tadam'a dodałam do zakładek, mam nadzieję, że Aannuullaa się nie obrazi? za linki, żółwik fajny
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie, skoro tyle się natrudziła, żeby mi pomóc (Anula, kocham Cię )Proszę , Kuba na razie jeszcze nie umie dopasowywać kształtów świadomie, ale cieszy się, jak coś Mu się dobrze uda i żółwik gra
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-07-22 o 15:37 |
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Och, u nas z mlekiem bylo 1001 prob i bledow. Sami zesmy eksperymentowali. W koncu zostalo NAN HA. Teraz wprowadzam jej juz 3. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Przypomnialo mi sie ze u nas chusteczki zarowno w opakowaniu jak bez dluuugo byly hitem. |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas chusteczki też są fajne , zwłaszcza wyciąganie tych do pupy z pudełka jest super
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
Mała od poczatku była na karmieniu mieszanym. W 2 dobie po urodzeniu 1 raz dostala butle.
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
I sami wybraliście mleko? Bez konsultacji z lekarzem?
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3740 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro już nie poczekałam na zgodę żadnej z Was, to cóż mi pozostaje napisać... Kocham Was obie ![]() Tymek też nie umie - ma sorter-samochód, ale niestety on nie wydaje dźwięków. Szkoda, bo nie ma motywacji do wrzucania. ![]() Ciągle zapominam napisać, że zauważyłam nowe "twarze" - zakazana i ślepa - witajcie
|
|
#3741 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
Amelka daje mi dzis popalic ![]() mam na szybko pytanie czy te stoliki co kupowały ktores z was sa w j.polskim?szukam dla Amelki i wolalabym zeby byl w polskim ale sa tylko fischer price polko - ang za 260 zł... |
|
|
|
#3742 |
|
Ola-Unhola
|
skierko, to ten stolik:
http://allegro.pl/item1151383239_chi...yka_super.html zaraz się odezwe. Dopiero wróciłam i nadrobiłam po łebkach. Teraz kolacja itp.
|
#3743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mi miło ![]() Cytat:
Cytat:
mnie nie ma a tu takie wyznania no z wzajemnością moje drogie, z wzajemnością ![]() Ehh padnięta jestem a jeszcze kuchnia czeka zabałaganiona i nocne zakupy Chyba kawę sobie zrobię, tą poranną właśnie znalazłam zimną przy kompie...
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
przecież to nie lekarstwo, bo niby na jakiej podstawie lekarz dobiera?w sensie jakie warunki muszą być spełnione by pić bebilon, bebiko, czy candie Słów kilka o roczku. Imprezkę uważam za baaardzo udaną.Wszyscy goście się stawili.Był pełen rozgardiasz i prawdziwe kinder party. Pogoda nam dopisała, basen był w użytku. Wszystkie jedzonko zostało spałaszowane, a miałam naszykowane naprawdę bardzo dużo.Tak jak wspominałam kupiłam 3kg karkówki na grilla-była faszerowana, 3kg żeberek po diabelsku 2 sałatki 2 tarty z porem i piersią 40skrzydełek z piekarnika 2torty blacha murzynka 24 muffinki z żurawiną oprócz tego dla dzieci chrupki, biszkopty,rurki waflowe, petitki,arbuz, bananki i hektolitry soków, które tak rozrabiałam w dzbankach pół na pół z wodą, bo w taki upał te soki to sam ulepek. Lolek dostał śliczne prezenty.Jak chcecie mogę je wam obfotografować ![]() Od ciotki Kikuni dostała różowy rowerek Co najśmieszniejsze od wuja chrzestnego też, tylko zielony Tak więc mamy chwilowo 2 Ramkę na 12 zdjęc mc po mc+ miejsce na odcisk rączki/nóżki, fajny flecik dziecięcy-już umie dmuchnąć i ma radochę, super zestaw sztućców z ciekawym wzorkiem, podkładkę na stół Hello Kitty,sorter hipcia z bączkiem, bidon nubby-super jest.Małej bardzo podpasował, drugi bidon różowy scooby-doo,sukienkę, bujaczek -konik na ogród, spineczki, gumeczki,fotelik na rower- o tym za chwilę, samochodzik do odpychania z muzyczką i światełkami, troszkę pieniążków i to myślę że wszystko. Dałam dzieciakom pampki do wody, ale że potem woda brudna od trawy itp to przy którejś już kąpieli nie zakładaliśmy i Natala walnęła koope ![]() Właściwie dobrze wyszło bo basen już był w cieniu i trochę wiało i potem kłopot wyciągać z wody po dobroci. Wodę wylaliśmy na beton i dzieciaki łaziły po tym i chlapały. Goście rozchodzili się stopniowo.Najwytrwalsze dzieci -i wcale nie najstarsze zostały do 20:30, potem wykąpałam ją u siostry, ubrałam w piżamkę , zarzuciłam moskitierę i we wózku zasnęła.Potem co najstarsi wypili 3/4 wódeczki, dojedli resztę mięcha i o 23 z wolna zaczęłam się słaniać na nogach, a tu jeszcze posprzątać ogród,pozwozić graty do domu.Spać szłam o 1:30 Jeszcze sie zmobilizowaliśmy by skręcić fotelik, tak więc cud miód orzeszki.Jestem przezadowolona ![]() Krążyłam w spódniczce po podwórzu testując sprzęt, a z samego rana jak już musiałam wstać i przejąć małą (mąż szedł na rano, ale o 7:30 do niej wstał) to umyłam zęby, zapakowałam małą w fotel i kask i pomknęłyśmy na pierwszą przejażdżkę. Lolek uśmiechnięty.Wciąż mówiła "aaaaaaaaa" i na dziurach różne dźwięki wydawała Wykonanie bardzo solidne i dopieszczone w najmniejszych szczegółach.W zasadzie dość delikatne to jakby spojrzeć na całość-nie ma wrażenia kloca na ramie. Moja pierwsza myśl po wyciągnięciu z kartonu "matko jakie to małe, czy nie za małe, czy ona się zmieści i będzie jej wygodnie" Ale pasuję jak ulał.Podnóżki z osłonkami i regulowaną wysokością.Fotelik nie przeszkadza w jeździe, pasy solidne i extra to do rączek.Mój śpioch próbował w czasie jazdy złożyć polik i przymknąć oko ![]() Zaraz wstawię fotkę w albumie. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Olu wstawiłam jeszcze jedno takie samo zdjęcie, wprost z aparatu i wizaż sam je sobie okroił.Może będzie większe.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-07-22 o 19:46 |
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu cieszę się, że imprezka udana
![]() O rajciu! Unholy nie mówiłaś, że to aż tyle pakowania A Ty na dodatek 2 dzieci. Ja nie wiem jak się w auto zapakowaliście.Ponad połowę z listy mam zapakowaną ale ile jeszcze przede mną ![]() Pocieszam się, że już w sobotę z rana tam będziemy
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka extra, że impreza się tak udała
![]() Miramej raczej kąpieli pod muchomorem nie planuję ![]() Dziękuję za komentarze w albumie Spadam i do jutra, bo mam jeszcze wieczorne zajęcia-prasowanki, kąpanki... Zośka już śpi. Padła dzisiaj po tym upale. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Gorgulku nie gadaj tyle tylko się pakuj
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o takich rarytasach jak jedzenie czy picie to nawet nie myślę ![]() ![]() jak to czym - jak to baba - wiecznie coś chcę, a i tak nigdy nie będę zadowolona ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Kat, ale miałaś jedzenia i jacy goście, ze wszystko zjedli ![]() dobrze, ze chociaż fajne prezenty przynieśli fotelik świetny
|
|
|
#3748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z zabawek mogę polecić jeszcze układankę i foremki z Ikei, Kuba bardzo lubi układać piramidkę, a kubeczki wkładać jeden w drugi ![]() Cytat:
![]() , jak Martynka?Cytat:
![]() Fajne prezenty Laura dostała
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-07-22 o 20:57 |
|||
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
no dzisiaj strasznie upał dał nam pod koniec dnia popalić, w domu nagrzane do granic możliwości a klimatyzator u rodziców, zaczęła biedna już w kąpieli wyć ale dzisiaj to się jej nie dziwię, sama miałam dość. TŻ przyjechał z pracy i pobiegł po ta klimę więc teraz ma już chłodek biedactwo moje Kasiu miałam pytać odnośnie fotelika - ile masz wzrostu? Bo ja dość niska jestem i tak się zastanawiam czy nie zahaczałabym małej brodą ![]() ja oszaleję, TŻ jeszcze nie ma a ja czekam żeby po te zakupy jechać, no chwała Ci Panie że tesco 24 godziny otwarte...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-22 o 21:13 |
|
|
|
#3750 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
nic mi sie nie chce, na nic nie mam czasu..... p4w, gor - mam keratyne, jutro moze kupie pojemniki i rozleje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Wpadli znajomi na grilla, Alan troszkęz nami był potem poszedł spaći chulaj dusza

Wiadomo, że kochany, ale kitki już bym porobiła
później z tyłu łysolek, bo powycierała

) albo kawe

przecież to nie lekarstwo, bo niby na jakiej podstawie lekarz dobiera?
i jacy goście, ze wszystko zjedli
, jak Martynka?