|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
![]() my niby rozmyślamy nad wrześniem jak bedzie ciepły, ale chcemy małą zabrać. Ty z Danielkiem w te góry? a z aerobikiem to dobrze że się dowiedziałam, bo małż proponował że mi na urodziny sprezentuje jakiś karnet, a ja tych pilatesów i innych nie lubię, najwyżej aerobik właśnie. zostaje to co piszesz ![]() ojoj... ktoś mi zgłodniał, w koncu pora obiadu
|
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2085064 1]zazdraszczam górek ![]() my niby rozmyślamy nad wrześniem jak bedzie ciepły, ale chcemy małą zabrać. Ty z Danielkiem w te góry? a z aerobikiem to dobrze że się dowiedziałam, bo małż proponował że mi na urodziny sprezentuje jakiś karnet, a ja tych pilatesów i innych nie lubię, najwyżej aerobik właśnie. zostaje to co piszesz ![]() ojoj... ktoś mi zgłodniał, w koncu pora obiadu [/QUOTE]Nie, z mężem. Jak zasłuży... Daniel do babci na dwa dni idzie. Mój mąż jakiś tam karnet gościnny dostał na siłce ostatnio jako gratis do swojego i pytał o ćwiczenia dla mnie i też mu powiedzieli, że jeszcze nie... Ale może tak na spokojnie po parę minut to można próbować... Nikt nie mówi żeby od razu dwie godz. skakać. ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- A u mnie ktoś się rozmarudził... poszedł na brzuszek na 20minut i jak wrócił na plecki to grzeczny od razu. ![]() Aaaa moje dziecko ma wściekliznę chyba - pieni się.
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Rozeznanie
|
Agatka dzisiaj po ranku marudnym teraz leży i gada ze smoczkiem
.Nocka była po prostu straszna, małą męczył katarek, do tego TŻ ciągle kasłał i kaszlem małą wybudzał
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a propos huggisów - miałaś w książeczce zdrowia kupon na giga pakę w promocyjnej cenie do kupienia w tesco? kazali sprawdzic na stronce tesco lub pieluszki.pl które sklepy biorą udział w promocji, a ja nigdzie tam tej listy nie widzę... u nas noc dziwna. po wieczornej histerii, którą tu opisywałam (jedzenie o 18.30 bez końca, poprawka po 19), Ewcia zasnęła koło 20 i spała do 23.30. następne pobudki: 2 (pojadła, pobekała, prawie usnęła i włączył jej się dziobak. skończyło się histerią ukojoną przy cycu o 4). 5.15 wróciłam do łóżka, a o 6 już znowu wstawałam, bo się dzieć domagał. jak to jest, że potrfi wytrzymać od 19 do północy prawie, a potem woła co 2h?? da się coś z tym zrobić?? dzionek na razie super. fajna aktywność, Ewcia zaczęła wodzić wzrokiem za karuzelką. uznałyśmy z mamą, że czas najwyższy oduczać ją usypiania na rękach, skoro pępek zaklejony i mu nie zaszkodzi trochę więcej płaczu. tym sposobem przed 10 po chwilce (niecałe 10 minut) rozpaczy, Ewcia usnęła na bujaczku, a ja się wyrwałam na zakupy. wróciłam tuż po 11 i już nie spała, płakała u babci na rękach. i ja matka wariatka też się popłakałam, bo mi się jej żal zrobiło, że się obudziła a mnie nie było... kolejna próba samodzielnego zasypiania była koło 13 w łóżeczku. wcześniej Ewcia długo wpatrywała się w karuzelkę, oczka się kleiły, ale sen nie nadchodził. zaczęła płakać z przemęczenia, dałam pieluchę, smoczka nie chciała, głaskałam, mówiłam do niej. trwało to jakieś 20 minut i pod koniec tego czasu załapała smoczka, po czym momentalnie zamknęły jej się oczy i padła. co prawda pospała tylko pół godzinki, ale i tak postęp ![]() a teraz śpi na brzuszku na sofie w salonie. i też zasnęła sama, odłożona po bekaniu i krótkiej zabawie. trochę się powierciła, pomarudziła, na koniec wydała okrzyk i legła
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-07-22 o 15:25 |
|
|
|
|
#2976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Ten kupon możesz zrealizować w Tesco na Łabędzkiej. A jak byś te moje Huggiesy chciała to ja je mam też z promocji w fajnej cenie - 36 zł za 90 sztuk. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
to chcemy te huggisy, chcemy
![]() a w Knurowie się pewnie nie da zrealizowac kuponu, hm? ![]() a tu wystrojona Ewcia - tuż przed wyjazdem do mnie do pracy i Ewcia odkrywająca leżaczek
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-07-22 o 15:50 |
|
|
|
#2978 |
|
Rozeznanie
|
A no właśnie jak to jest z tym ślinieniem? Bo podobno jak tylko bańki puszcza to ok ale jak już taką gęstą śluzawą zatykającą pianę to to objaw zapalenia płuc. Słyszała któraś to może? Bo mi siostra tak mówiła ale nie wiem czy w to wierzyć. Podobno jej mały tak miał.
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- ale śliczna panienka.
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
a ja z zapytaniem - karmi któraś bebilanem zwykłym - chodzi mi o kupy a raczej o ich ilość - u nas już dziś 3 poszła - nie za duże, konsystencja ok i kolor też tylko nie wiem czy nie za często???????
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę żeby "jakość" śliny była objawem choroby. Może u siostry to był zbieg okoliczności a ona niepotrzebnie to podciągnęła jako objaw? nie wiem, tak sobie to po chłopsku tłumaczę.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2981 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie jeszcze z 8 zostało...karmie cycem, mam nadzieję, że się uda..juz wkrótce!Cytat:
|
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mała ze mnie tak wyciąga, a ja pochłaniam spore ilości jedzenia. Gorzej jak mi tak zostanie z tym jedzeniem, a przestane karmić piersią Nie mieli w aptece tego probiotyku, inne dla starszych dzieci były, ale babka poleciła syrop Lactulosum ( polecały go dziewczyny na gazetowym ). Zobaczymy.
|
|
#2983 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do nocnego spania u nas też tak jest - po kąpieli pierwsze spanko długie (około 5h), a potem już właściwie pobudka w rytmie co 3h. Może z czasem się to pierwsze spanko się wydłuży to poranki będą późniejsze. ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Witam , u was tez tak grzeje - ja mam dośc - mam wrażenie że co dzien coraz bardziej sie poce
Pisałam kiedyś że moja Gabrysia wsadziła sobie paluszek do oczka i cały czas ropieje - oczko nie paluszek ![]() i tak było od półtorej tygodnia , kropelki przepisane nie podziałały wczoraj wprosiłyśmy ie do przychodni okulistycznej bez kolejki niemowlaki mają specjalne prawa - bo normalnie to byśmy pół roku czekały na termin i oczko sprawdzone , nowe krople przepisane a zeby było śmieszniej zanim te krople kupiłam oczko samoistnie sie oczyściło - zalecenie było krople wpuszczac przez pare dni i tak robie choc Gabryśka zrobiła psikusa - oczko czyste a wydatek kropli 30 zeta ![]() Po wczorajszym marudzeniu , mała dziś wyjątkowo spokojna je i śpi cały czas - upał nas juz meczy ![]() Przynajmniej nocki są cudne i mam nadzieje ze tak juz zostanie - jak robimy kąpanie o 19-20 stej to póżniej papu i spanie , nastepne karmienie koło 24-1 w nocy - pózniej 3.00 i 6,00 nie jest zle . o 6.00 po karmieniu mała juz aktywna za chiny nie chce spac , zadowolona zajmuje sie sama sobą tzn rozmawia sama ze sobą lub ze mną i sprzedaje uśmiechy na prawo i lewo na razie jest to takie pół godzinki bo pózniej juz domaga sie uwagi i włącza sie maruda i najlepiej na rączki do mamusi![]() A teraz sie pochwalimy Gabrysia konczy dziś 4 tygodnie - mamusia na tą okazje zrobiła torcik a dziecie było lekko zszokowane
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-07-22 o 16:59 |
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabrysia Torcik - mniaaaaam
|
|
#2986 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny przyznać się która piekarnika nie zamknęła?
![]() W domu mam 29 stopni, po postu masakra. A z basenem to się już wcześniej pediatry pytałam - ona nie poleca do pół roku ale ona w ogóle nic nie poleca i z wszystkim każe uważać. A tak z tego co czytałam to najwcześniej po trzecim miesiącu - wtedy jeszcze ten odruch nie oddychania pod wodą nie zanika a już w miarę bezpiecznie jest, tylko z uszami trzeba uważać.
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czego używacie do odparzeń pupki?
Jak się pojawiło po raz pierwszy to zasypywaliśmy pudrem z nivea i przeszło... a dziś znowu dupka czerwona.. posmarowałam sudocremem, mam jeszcze inne cuda: alantan, bepanthen, z hippa na odparzenia i chyba coś jeszcze.. ale nie wiem co wybrać. Póki co lezy posmarowany sudo z gołą pupą na podkładzie i co chwila puszcza bąki z kupkami ![]() Kurcze ale mnie ten jego pępek brzydzi.. znaczy się boję się go tam dotykać i mu to psikać. Mąż to robi. Dziś położna jeszcze mu posmarowała fioletem bo coś długo nie odpada.. i teraz jak sobie mały go podważył to widać pod spodem takie żywe ciałko i ja mało co nie wymiotuję na ten widok. Boję się, że jak to odpadnie to będzie taka żywa rana i co wtedy robić? Nie wiem jak to powinno wyglądać po odpadnięciu
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-22 o 17:05 |
|
|
|
#2988 | |||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() urocza Luizka i ubranko rzeczywiście słodkie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20841964]ABRAKADABRA swoją droa dziwna nazwa jak na taki sklep ![]() ZACZAROWANE SNY JÓZEFINKA Aczkolwiek ceny ubranek porażające [/QUOTE] Abrakadabra super kiedys sie chwalili w Dzien dobry TVN, mowli,ze ceny takie, bo naturalne tkaniny no i potem dziecie moze jeszcze wykorzystać ubranko.Cytat:
ale twoja to juz dużutka panienka będzie wtedy ![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2084540 2] aaale dziś mieliśy cudną nockę ![]() po 22:00 kąpiel -tak późno nam położna poleciła i bosko się sprawdza, bo potem jest: 23:00 koniec amciu i spanko 4:40 am i zmiana pieluszki, spanie 9:00 amciu i aktywność, potem znowu spanie ogólnie nocki mamy zawsze podobne, ale aż tyyyle to ja dawno nie odpoczywałam. a rano... nachyla się małż nad łóżeczkiem, mała się patrzy i uśmiech mu taaaki zasadziła, coś pogadał do małej, ja podchodzę, ona patrzy się na mnie i znowu banan od ucha do ucha jaaaa... to chyba taki jeden z pierwszych świadomych uśmiechów? myślicie że to to? nie za wcześnie? mamy 6 tygodni no ale tak "kontaktowo" to ona się jeszcze nie zachowywała i nie uśmiechała mam wrażenie...[/QUOTE]ale suuuper moja mała dzis cały dzień spi, chyba tak ma w upały po prostu...czuje że noc będzie ciężka...od poczatku tak ci spala ładnie?ja tez prawie nie widuje ale moja sie nie czepia, za to mieszkam z mamą...i to jest czepiacz troche ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2084821 4] mamuśki ile czasu z Was ciekła ta ostatnia partia, taka przeźroczysto żółta?[/QUOTE] podbijam pytanie... a kiedy dziewczyny po cięciu ten drugi "pierwszy raz" miałyście?Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2085027 2]nie no skóra i sadełko to mniejszy problem jak dla mnie - i skutek uboczny jedynie. bardziej mnie martwi moja kondycja... flak się ze mnie zrobił, a zawsze tak lubiłam jakieś łażenie "w terenie", górki, pagórki, lasy... a teraz to najwyżej spacerek z wózeczkiem... a po dwóch godzinach najdalej jestem wypompowana... chciałabym już wrócić do siebie [/QUOTE]to samo mam, czuję sie jak flegmatyk, nawet chodze troszke wolniej,ale chyba kiedys te siły wrocą... dziewczny my znów problemy ze spaniem - wczorajsza nocka fajna, dzis do d..... . a teraz mala spi cały dzien i zadne próby budzenia na niej wrażenia nie robią...jedyne wytłumaczenie to ,że tak znosi upały...bo inaczej to nie wiem...jak tak bedzie cały czas?ze w nocy dzien i odwrotnie? ech...
|
|
#2989 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Torciku bym zjadła... ![]() Cytat:
Cytat:
Ja używam sudokremu
|
|||||
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
No ja posmarowałam właśnie sudo i wietrzę. Czy powinnam wietrzyć nieposmarowane a smarować przy każdej zmianie pieluchy?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak brzuszek?
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
dzieewczyny jestem mama lipcową. przepraszam ze sie wam wtryniam w wątek, ale szukam porady...
nasz maly ma 3 tygodnie, jest zdrowy, ladnie przybiera na wadze. czy ktoras z Was z takim brzdącem udawala się w podroz samochodem dluzszą? bo maz namawia mnie na wyjazd do moich rodzicow na wies -okolo 200 km aja nie wiem czy to dobry pomysl. mamy dobry fotelik. ale sama nie wiem, czy maly nie jest jeszcze za malenki na takie wyjazdy. choc z drugiej strony tam na wsi w te upaly na pewno byloby mu lzej niz w wawie w mieszkaniu gdzie temp. dochodzi do 35 stopni. poradzcie cosik...
|
|
#2993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wiem takie maluszki mogą przebywać do 2godzin w fotelikach,po czy trzeba robić przerwę. Ja bym pojechała
|
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak smarować to zostawiać taką grubszą warstwę kremu czy tylko tak posmarować by przy zakładaniu pieluchy było już wchłonięte w skórę? ![]() Ale głupek ze mnie ![]() Brzuszek nie boli, bąki lecą piękne ![]() Nie wiem czy to zasługa herbatki rumiankowej czy Esputiconu, ważne że działa
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia zaczyna właśnie 4 godzinę spania na brzuszku
zbliża się pora jej kąpieli, ale przecież jak się wybudzi, będzie wściekle głodna, a od razu po jedzeniu kąpać też nie będziemy. wszystko się poprzesuwa... mam tylko nadzieję, że w nocy nie uzna, że już się wyspała
|
|
|
|
#2996 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak jak pisałam, położna poleciła nam tak późno kąpać (21-22) bo to dziecko relaksuje, potem amciu i spanie. przed kąpielą też sobie oczywiście drzemie, ale to taki lekki sen. już się chyba nauczyła, że taka kolej rzeczy spanko po kąpieli i nie ma inaczej. nawet jak śpi w porze kąpania to jest "brutalnie" budzona jak próbowaliśmy kąpać wcześniej, albo wcale danego dnia to ta noc jakaś rozbita była. ok 4 rano już było po imprezie i rodzice na nogach ![]() Twoja mała jak taki nietoperek, nocne stworzenie ![]() a próbujecie ją przestawiać tak od razu o 180 stopni? bo może dałoby coś tak ją troszkę "oszukiwać"? zasugerować że doba ma np 22 godziny, i przestawić trochę wszystkie czynności, żeby z dnia na dzień się przesuwały? moze wtedy dojdzie do normy? macie taki w miarę powtarzający się rytm dnia? a tego "pierwszego" razu to się dygam... niby po cc, ale jednak też mam jakieś takie... "jak to będzie teraz?" a do tego trauma po porodzie, jakoś o drugim dziecku tak nie marzę jak kiedyś. stara a głupia ja ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
o głodzie przypomina sobie z powrotem jak ją wycieramy
|
||
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka poważnie 6 miesięcy po CC nie wolno
nie wiedziałam. Ja niby ważę mniej niż przed ciążą o 2 kg mam teraz dokładnie 60, tak że waga ok, ale chciałam się troszkę że tak powiem odfleczyć
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna sukienka. Ja już jestem prawie pewna, że to marudzenie i teraz już krzyki Oli są powodem zakażenia dróg moczowych. Dzis zostawiłąm ją na podkładzie aby zaobserwować kiedy ona płacze.No bo jak baki puszcza to nie pacze wiec kiedy ![]() No i tak sobie leżała po jedzonku i mąż nacisnął jej delikatnie na bożenkę i ona wtedy zapłakała, ba zadarła się niemiłosiernie i zaczęła sikać płacząc.Jak skończyła to odetchnęła z ulgą. Jutro jedziemy zawieź siki na posiew.Mam nadzieje, że je złapiemy rano bo do laboratorium mamy 2 h jazdy. Na razie odstawiam SS . |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2085593 8]nasza nawet jak wściekle głodna, wykąpać się da z rozkoszą... żaba jedna
o głodzie przypomina sobie z powrotem jak ją wycieramy [/QUOTE]U nas tak samo ![]() Cytat:
Oby wszystko szybko się wyjaśniło. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- No i po wieczornym karmieniu zamotaliśmy się w elastyczną chustę. Mały zadowolony, nie płakał. Fajnie będzie można z nim podróżować.
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tak jak wczesniej napisalam 200 km to krotka trasa, wiec ja bym pojechala ------------------------------------------------------------------------------- tydzien do was kobity nie zagladalam ![]() zapisalam sie na aerobiki, stepy, rowerki i walcze, na kolanach chodze przez zakwasy, ale zalapalam bakcyla i zaczyna mi sie to podobac, oby szybko rezultaty byly ![]() kupilam owocki, ktore szajka polecala, ale sa za.......ste, polecam, naprawde czad! kupilam tez krzeselko do siedzenia przy stole babyone, wiem wiem, ze za wczesnie, ale ja je musze teraz przy okazji odwiedzin wPolsce zabrac, bo potem dopiero na swieta bedziemy zal mi was i waszych dzieciaczkow z powodu tych upalow, ja malucha musze w kurteczke ubierac i cienka czapeczke, bo tu dzisiaj 14 stopni bylo, Malusio smieje sie i gega po swojemu, obraca sie na boczek lezac na plecak i prawie z brzuszka na plecki (troszke mu pomoglam dzisiaj zaczyna patrzec na piastke, ale nie wiem czy to nie przypadek poki co, super niunius jest ![]() a to jego zdjecie paszportowe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

niech będą, mnie nie przeszkadzają a przynajmniej mi nie marudzi o urokach ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie wiem, tak sobie to po chłopsku tłumaczę.

a dziecie było lekko zszokowane 
i co chwila puszcza bąki z kupkami 
nie wiedziałam. Ja niby ważę mniej niż przed ciążą o 2 kg mam teraz dokładnie 60, tak że waga ok, ale chciałam się troszkę że tak powiem odfleczyć