Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-22, 18:09   #151
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dzięki kochana Aparat to taki szmelc z pracy, używamy go do robienia fotek na oględzinach mienia ...

.... z oczami to nic nie zrobię, to nie zmęczenie to starość wychyla się zza rogu

.... jeśli aparat leży na stoliku podparty puszką orzeszków ziemnych, a ty celując w stojące za aparatem lusterku próbujesz zmieścić się w kadrze i na planie składającym się z meblościanki nakrytej prześcieradłem I jeszcze to wszystko musisz zrobić w 10 sekund bo na tyle można ustawić samowyzwalacz
Ej Szalona, uwazaj, takie sporty ekstremalne to radziłabym przesunać na późniejszy termin Co za "starość" tu mi imputujesz... o ile sie sie nie myle bedziemy pewnie w jednakowym wieku... a ja tam staro sie nie czuje takze prosze zmienic sposob myslenia
Poza tym, do korygowania takich rzeczy jak cienie czy worki pod oczami photoshop wystarcza. Gdyby tylko te zdjecia byly lepszej jakosci chetnie bym na nich podziałała... ale niestety z tej ilosci pikseli nie da sie wiele wycisnac... tak czy siak czekam niecierpliwie na zdjecia od profesjonalisty

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-07-22 o 18:10
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 18:10   #152
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Klarisso - prześliczna sesja Starsznie mi sie twój typ urody podoba

jestem po spotkaniu z kolezanką, co rodziła w wodzie na Ujastku i :
1. wszelkie badania musisz mieć, w miare aktualne, max 14 dni "do tyłu"
2.musisz mieć wynik posiewu na Streptococcus z szyjki macicy też wazny maź 14 dni wstecz-robisz to badanie około 37tc
3.IDEALNE wyniki moczu,nie możesz mieć żadnych bakterii
4.Badania elektrolitów i krzepliwości krwi też max 14 dniowe
5.Przed samym porodem jesteś badana, czy nie masz nadmiaru wydzieliny,sprawdzają, czy przez ostatni czas nie miałaś grzybicy-pytają o to wczesniej, przeciwskazaniem jest zapalenie/zakażenie/grzybica w przeciagu ostatniego miesiąca.
Jak Cię zakwalifikują, to razem z mężem zapraszają do pokoju z wanną, tam się przebierasz w koszule, przygotowujesz ręcznik i mozesz być w wannie 30 minut, wodę Ci dolewają i masz tak ciepłą, jak potrzebujesz,ale minimum chyba 37 stopni,Asia do końca nie pamięta
Co 30 minut wychodzisz z wanny,oni cąłkowicie zmieniają wodę, myją wannę, Ty w tym czasie jesteś badana. Jak wszystko idzie prawidłowo,wracasz do wanny - możesz też korzystać z worka sako i piłki noni oczywiscie prysznica Jeżeli rozwarcie idzie dobrze, to położna chroni Ci krocze i rodzisz normalnie w wodzie, potem wychodzisz z wanny i łożysko i szycie masz na samolocie. Koleżanka musiała być nacinana,bo młody miał wielką głowę i by ją rozerwało (4300g....a ona 163cm ), wiec musiała urodzić młodego na fotelu, ale w pozycji kucznej (ja ją też polecam). Co do położnych, nie pamieta imienia, były w sumie dwie, zmieniały się, jedna kręcone włosy, ładna, 160ok cm, milutka, druga koło 40, też miła,chyba Kinga, ale Asia nie ejst na 100% pewna.
Jak chcesz coś jescze wiedziec, Klarissa, to pisz, będę ją męczyć
Dziękuję za komplement urodowy i za taki wyczerpujący opis. Widać trzeba będzie porobić wszystkie badania - tego gronkowca podobno i tak się robi obowiązkowo na koniec ciąży (Streptococcus z szyjki macicy) - tak mi lekarka powiedziała ostatnio. A czy badanie krzepliwości i elektrolitów nie jest przypadkiem potrzebne do ZZO? Tak mi się z kolei wydaje

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Klarissa, aparat masz chyba słabiutki, co widać, ale zdjęcia same w sobie bardzo udane A to z przygryzionymi koralami Sexxxi
Co do wyprostowania włosków (zasugerowanych by mszu ) - popieram
Dziękuję ślicznie O dziwo tż-towi też się zdjęcia podobają bo mu przed chwilką pokazałam
Stary 2010-07-22, 18:14   #153
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Aśka mówi,że jej sprawdzali te badania czy ma, na pewno nie można mieć znieczulenia, jak rodzi się w wodzie. I ona rodziła w 40tc, i co dwa dni meldowała się tam na ktg,to też radzi czynioc, bo zostaje się zapamiętaną no i mówią Ci, co masz mieć przygotowane
Stary 2010-07-22, 18:16   #154
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Ej Szalona, uwazaj, takie sporty ekstremalne to radziłabym przesunać na późniejszy termin Co za "starość" tu mi imputujesz... o ile sie sie nie myle bedziemy pewnie w jednakowym wieku... a ja tam staro sie nie czuje takze prosze zmienic sposob myslenia
Poza tym, do korygowania takich rzeczy jak cienie czy worki pod oczami photoshop wystarcza. Gdyby tylko te zdjecia byly lepszej jakosci chetnie bym na nich podziałała... ale niestety z tej ilosci pikseli nie da sie wiele wycisnac... tak czy siak czekam niecierpliwie na zdjecia od profesjonalisty
No wiem, wiem, że można korygować, trzeba by jeszcze tylko ps-a mieć oraz umieć obsługiwać . Te co wkleiłam zdjęcia są po przekadrowaniu w windowsie w edytorze fotografii i po rozjaśnieniu. Mam też oryginały, także jak ci się nudzi i chciało by ci się zrobić ze mnie bóstwo to mogę podesłać lepszą jakość i bez mojej obróbki

A co do sportów ekstremalnych to wychodzę z założenia, że jeśli mam potrzeby seksualne (a mam ) to znaczy, że jestem w pełni sił fizycznych gdybym nie miała siły na coś, to pewnie też nie miałabym i na figle No a ze starością to taki żarcik, ale podkowy chyba nie ukryję korektorem, to nie działa. Mogę jednak tak pozować i ustawiać twarz żeby ich nie było (normalnie opanowałam to już lata temu ) tyle, że to tylko wtedy gdy pozuję komuś

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Aśka mówi,że jej sprawdzali te badania czy ma, na pewno nie można mieć znieczulenia, jak rodzi się w wodzie. I ona rodziła w 40tc, i co dwa dni meldowała się tam na ktg,to też radzi czynioc, bo zostaje się zapamiętaną no i mówią Ci, co masz mieć przygotowane
O tym ktg to nawet położne mówiły mi. A co do badań to super, że się to wszystko dowiedziałaś. Jeszcze mam trochę czasu, ale będę to mieć na uwadze.
Stary 2010-07-22, 18:19   #155
angelikaw
Zakorzenienie

ycnan - sliczna fryzurka (i brzusio też) Cieszę się, że z dzidzią jednak wszystko ok.
ja mam to ważne pomiarowe USG dopiero 3 sierpnia (to będzie pełne 33 tc) ;/

Klarissa, śliczny brzusio

--------

Gdzie kupowałyście te wiklinowe koszyki wyściełane materiałem???
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 18:20   #156
czarnaelizabeth
Raczkowanie

To ja namówiłam Aśkę do rodzenia na Ujastku ona dójke poprzednią w Narutowiczu rodziła i mówi,że nie ma nawet co porównywać

ja jak dotrwam do 37tc, to też będę ten kaaaaaawał jechać na ktg tam

bolą mnie więzadła, pachwiny i w ogóle ledwo krok robię, a chłopcy, jak na złość dokazują:pala :
Stary 2010-07-22, 18:38   #157
dash
Raczkowanie

starapanno GRATULUJĘ!!!!!!!
ycnan super jest ten fotel, który dostałaś! Ja już nieraz patrzyłam na niego i w sklepie siedziałam na nim fryzurka i brzusio też świetne nowa fryzura od razu inne samopoczucie, nie?
Dziękuję Wam za opinie o tym worku, ja nadal się zastanawiam Pozdrawiam

Edytowane przez dash
Czas edycji: 2010-07-22 o 18:39
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 19:05   #158
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Jest taki lokal tajemniczy ogród - tam mają np. soki świeżo wyciskane, albo znajdziemy jakiś ogródek a np. spotkamy się pod Empikiem albo koło kościoła pod małą fontanną?
Cytat:

Jak to jest z tym KTG jadę i mowie że chce mięć KTG bo u mojej Gin kosztuje 150zł

Na spotkanie może być na początek Empik. Czarnaelizabeth pasuje Ci tez?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 19:16   #159
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Astorianka [/COLOR]ja myślę o czymś takim:

http://allegro.onet.pl/item115248763..._porodzie.html

Trochę drogie jak na kółko dmuchane. Własnie sobie przypomniałam, że mam coś takiego, a ostatnio szukałam małego kółka do pływania dla dziecka Mnie przynosiło dużą ulgę po porodzie.
Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

ale dziś upał

kupujecie dziewczyny kołderke i poduszkę do wózka ?
bo nie wiem czy kocyk sam wystarczy czy bedzie za mało, bede mieć spiworek ktory dostane gratis razem z wózkiem
i teraz nie wiem czy mam kupić kołderke czy sam kocyk wystarczy

co myślicie?

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

też zastanawiałam sie nad tym, nam położna mówiła żeby kupić to dopiero po porodzie bo nie wiadomo czy się przyda, bo jak okaże się że bedzie cc to wtedy to jest zbedny wydatek
Moim zdaniem pościel do wózka można sobie darować, nawet jakby było -10C. Wystarczy kocyk złożony kilka razy.

ycnan Szkoda, że siła persfazji maleje w czasie porodu, przynajmniej u mnie.

Mnie pasuje 18.00 w poniedziałek. Może być rynek.

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2010-07-22 o 19:25
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 19:26   #160
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Na pewno moze mieć skutki uboczne, bo nie da się przewidzieć jak zadziała na konkretna osobę, ale generalnie jest bezpieczne

Majka dla mnie słowo "generalnie" to za mało jeśli chodzi o bezpieczeństwo dziecka lub moje. Z|nam opinie medyczne na temat zzo i nie twierdzę, że nie poproszę. Uważam tylko, że zawsze istnieje ryzyko czegośtam. Zwłaszcza, jak ktoś miewa- jak ja- migreny. Z resztą nie ma co generalizować. Będzie potrzeba, będzie decyzja. Na pewno nie jadę z nastawieniem- bez zzo nie urodzę.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 19:26   #161
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość

A to Ty tez z Krakowa jestem? Ale fajnie

Ycnan jej współczuje przeżyć i cieszę się że wszytko ok
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 19:34   #162
NIKaP-n
BAN stały

ycnan super fryz, miałam do niedawna podobny i prostowałam. Jak nie wyprostowałam, to też fajnie wyglądało i brzuszek imponujący

Klari
fajna sesyjka, podziwiam inwencję

To kolo pod tyłek drogie, ale mi takie dziecięce może chlusnąć. Mam swoją wagę na razie nie kupuję, to faktycznie wydatek na raz

Jutro mam od rana badania w szpitalu, nie robili dziś ktg. Chcą jutro komplecik zrobic z cukrem ponownym i szykuja mi łóżko na te kilka godzin se odpocznę i może "obiad" zjem za free
Stary 2010-07-22, 20:07   #163
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ycnan - sliczna fryzurka (i brzusio też) Cieszę się, że z dzidzią jednak wszystko ok.

Klarissa, śliczny brzusio

--------

Gdzie kupowałyście te wiklinowe koszyki wyściełane materiałem???
Dzięki. A czemu dopiero w 33 tc robisz to usg? Ja miałam wczoraj - a więc 31 tc. Pani doktor mówiła, że jest ok. Wprawdzie nie mam pojecia co to są przepływy mózgowe i pępowinowe, ale skoro wyszły ok to bardzo się cieszę

Cytat:
To ja namówiłam Aśkę do rodzenia na Ujastku ona dójke poprzednią w Narutowiczu rodziła i mówi,że nie ma nawet co porównywać

bolą mnie więzadła, pachwiny i w ogóle ledwo krok robię, a chłopcy, jak na złość dokazują:pala :
Ja też chciałąm rodzić w Narutowiczu bo mieszkam obok, ale mi sam lekarz z tamtąd odradził poza tym zaraz na początku ciąży paskudnie mnie tam potraktowali w poradni i strzeliłam im focha dlatego wybrałam Ujastek. A moje koleżanki wszystkie zakochane są w szpitalu na Siemiradzkiego - nie mam pojęcia co im się tam tak strasznie podoba...?

Też mnie czasem boli całe krocze + miednica tak, że chodzę jak kaczka... Ale lekarka nie zauważyła żadnych nieprawidłowości, chyba się po prostu rozciągam niestety...

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jak to jest z tym KTG jadę i mowie że chce mięć KTG bo u mojej Gin kosztuje 150zł

Na ktg trzeba się wcześniej umówić - trzeba zadzwonić i termin ustalają gdzieś na za tydzień. Także w 36 tc trzeba się umówić

Cytat:
Ooo, nie wiedziałam, że ty też z Krk

Cytat:
Klari fajna sesyjka, podziwiam inwencję
Dzięki

Cytat:
To kolo pod tyłek drogie, ale mi takie dziecięce może chlusnąć. Mam swoją wagę na razie nie kupuję, to faktycznie wydatek na raz

Jutro mam od rana badania w szpitalu, nie robili dziś ktg. Chcą jutro komplecik zrobic z cukrem ponownym i szykuja mi łóżko na te kilka godzin se odpocznę i może "obiad" zjem za free
Moim zdaniem szkoda kasy na to koło, kup że se dmuchane w kiosku za 10 zł, na jedno ci wyjdzie A ja sobie z cukrem zaszalałam - coś mnie na lody podkusiło a miałam w zamrażalce i wyszło mi 139 nie wiem czemu, bo tydzień temu jadłam loda i miałam wtedy chyba za 106... ja tego mojego cukru nie rozumiem, ale miałam już usg, wiem, że z malutką wszystko ok, i chyba przestanę się tak przejmować, tym bardziej, że w poradni nie umieją mi wytłumaczyć dlaczego mam takie wahnięcia w wynikach mimo, że jem ciągle to samo. A jak jem oszczędnie to potem mam kwas w moczu, więc jeszcze gorzej...
Stary 2010-07-22, 20:08   #164
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

witam w nowej części wątku,
oczywiście postów tyle naprodukowałyście już, że brak słów

ja po wizycie u gina, wszystko ok, podglądałam dziś buźkę małego i widziałam jak ssał sobie kciuk pozamykana jestem na cztery spusty, szyjka wysoko, ciśnienie oczywiście standardowe dla mnie, czyli 90/50

ycnan - rany, cóż za przeżycia! Bardzo Ci współczuję! ale najważniejsze, że wszystko dobrze sie skończyło, choć nerwów trochę przy tym zjadłaś
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 20:44   #165
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Nam położna na SR powtarza, że największym problemem jest to, że kobiety panikują, przez co za wcześnie pojawiają się w szpitalu i to potęguje wrażenie cierpienia. Babka sugeruje, że najlepiej całą pierwszą fazę przesiedzieć w domu, wtedy jest też inne odczuwanie bólu Nie wiem czy to prawda, bo ja z kolei w szpitalu będę się czuła bezpieczniej, ale fakt faktem, że nie ma co za wcześnie jechać
Też tak uważam,ale np u mnie w szpitalu jest taka masówa i tyle rodzących,że jakbym pojechała w ostatniej chwili to mogliby mnie nie przyjąc z poowodu braku miejsc

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja tez sie pozale(ostatnio w sumie non stop )
Oj to musisz na siebie uważać kochana,a swoją drogą to ja też muszę sobie zrobić jakiś relaksujący manicure

Cytat:
No mi już w razie czego znajomi obiecali pożyczyć,a tak to myślę,że nie ma co kupować,bo jak się okaze,ze urdzsz przez cc to ci się nie przyda.Lepiej zaraz po porodzie kupić
Cytat:
Byłam dziś, kochane, na tym usg, co to niby do 32 tygodnia się robi.
O jeju to ci stracha napędzili,ale dobrze,że się wszystko wyjasniło Kurde tak się zastanawiam,jak to jest możliwe,że dwóch lekarzy robi to samo badanie i takie rozbieżności wychodzą Najważniejsze,że Borysek ma się dobrze

Fryzurka fajniutka.Miałam podobną parę tygodni temu,ale już mi odrosły włosy.Zawsze szybki mi rosły,a w tej ciąży to już całkiem szaleją
Bębenek wzorowy

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
ciśnienie oczywiście standardowe dla mnie, czyli 90/50
Ja dziś miałam 130/80

Byłam u ginki i tak: Od ostatnij wizyty 3 tyg temu przytyłam..2 kg czyli w sumie już 7,5kg do przodu(32tc),poza tym wszystko w porzadku,szyjka trzma,trochę moja cipencja zaczewieniona,ale nic poważnego.Dostałam skierowanie na milion badań i za 3 tyg znowu mam do niej przyjść.Usg narazie nie robimy i tylko mnie opie...liła,że w tak zaawansowanej ciąży nie powinnam jeździć samochodem(jako kierowca) i ,że powinnam z kimś być(w sensie,ze chyba z jakimś opiekunem,w razie jakbym zasłabła czy co...).i chyba tyle

W drodze powrotnej kupiłam se zapas Laktacydu i podkłady seni 60/60 spotkałam znajomą z rocznym synkiem.Powiedziala,że jak dotąd najlepiej wspomina jego pobyt w brzuchu...

Ponadto stwierdzam,że ilośc rozstępow na moim lewym cycu osiągnęła chyba szczyt swoich możliwości,bo nie ma już miejsca na nastepne.Generalnie cały cyc poniżej suta wygląda jak ukladanka puzzli... na prawym są 2 ,ale miniaturowe i do tego bardzo blade,więc jeszcze go nie opłakuję,a ten lewy to mnie zawiódl i to mocnoooo.Jak się przy tym wszystkim okazę,że nie będę mogła karmic piersią,to się wku...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 21:04   #166
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. A czemu dopiero w 33 tc robisz to usg? Ja miałam wczoraj - a więc 31 tc. Pani doktor mówiła, że jest ok. Wprawdzie nie mam pojecia co to są przepływy mózgowe i pępowinowe, ale skoro wyszły ok to bardzo się cieszę
bo ostatnią wizytę miałam na przełomie 29 i 30tc i teraz wypada właśnie 33/34 tc. Zastanawiam się nad pójściem w przyszłym tyg. (we wtorek zacznę 33tc) do innego lekarza na sprawdzenie, ale troszkę kasy brak ;/
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 21:10   #167
martucha84
Zakorzenienie

Majka232 widze ze zakupy udane

ycnan przedewszytkim super brzuchol i fajna fryzurka a co do szpitala i usg to niezle cie wystraszyla... na szczescie wsyztko jest ok no i super ze mlody sie obrocil

Klarissa kochana 4? w moim w miescie jest 6 standardowo ale jak trzeba to i 8 sie zmiesci... no i leza wszystkie razem czekajace na porod lezace po porodzie a takze te ktore maja jakies klopoty i sa na podtrzymaniu itd.. a sesyjka super! tylko juz tak nie szalej bo krzywde sobie zrobisz bardzo mi sie podoba

kasienka1701 ciesze sie ze po wizycie ok, a rozstepami sie nie martw grunt ze wy jestescie zdrowi
Stary 2010-07-22, 21:18   #168
NIKaP-n
BAN stały

A ja tak sobie teraz myślę, że nie mieliśmy tego pomiarowego usg...
Stary 2010-07-22, 21:44   #169
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie nie ma teraz w Krk, bo jestem u rodzicow, ale nastepnym razem tez do was dolacze
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 21:49   #170
Ray
Zakorzenienie

boshe do kiedy maja byc te upaly nie wiecie???
ze tez mi sie trafilo na takie lato wrrrrrrrrrrrr

ja bardzo lubie robic paznokcie, troche mi smutno bo dopiero co rozkrecalam "biznes" mam duzo telefonow itp a bede musiala odwolywac wsio bo przeciez mam lezec echhhhhhhhhhhhh
Stary 2010-07-22, 21:50   #171
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Też tak uważam,ale np u mnie w szpitalu jest taka masówa i tyle rodzących,że jakbym pojechała w ostatniej chwili to mogliby mnie nie przyjąc z poowodu braku miejsc
Ja pewnie też nie będę czekać aż do ostatniej chwili, ale na pewno nie będę się spieszyć

Cytat:
Byłam u ginki i tak: Od ostatnij wizyty 3 tyg temu przytyłam..2 kg czyli w sumie już 7,5kg do przodu(32tc),poza tym wszystko w porzadku,szyjka trzma,trochę moja cipencja zaczewieniona,ale nic poważnego.Dostałam skierowanie na milion badań i za 3 tyg znowu mam do niej przyjść.Usg narazie nie robimy i tylko mnie opie...liła,że w tak zaawansowanej ciąży nie powinnam jeździć samochodem(jako kierowca) i ,że powinnam z kimś być(w sensie,ze chyba z jakimś opiekunem,w razie jakbym zasłabła czy co...).i chyba tyle

W drodze powrotnej kupiłam se zapas Laktacydu i podkłady seni 60/60 spotkałam znajomą z rocznym synkiem.Powiedziala,że jak dotąd najlepiej wspomina jego pobyt w brzuchu...

Ponadto stwierdzam,że ilośc rozstępow na moim lewym cycu osiągnęła chyba szczyt swoich możliwości,bo nie ma już miejsca na nastepne.Generalnie cały cyc poniżej suta wygląda jak ukladanka puzzli... na prawym są 2 ,ale miniaturowe i do tego bardzo blade,więc jeszcze go nie opłakuję,a ten lewy to mnie zawiódl i to mocnoooo.Jak się przy tym wszystkim okazę,że nie będę mogła karmic piersią,to się wku...
7,5 kg tylko? Fajnie masz. Ja jestem +9,5 kg w 31 tc i dopiero zaczynam tyć A co do reszty to masz wspaniałe poczucie humoru i twój opis co i jak po badaniu mnie ubawił Szczególnie ten o cycu, który cię zawiódł

Cytat:
bo ostatnią wizytę miałam na przełomie 29 i 30tc i teraz wypada właśnie 33/34 tc. Zastanawiam się nad pójściem w przyszłym tyg. (we wtorek zacznę 33tc) do innego lekarza na sprawdzenie, ale troszkę kasy brak )
Aha, to teraz jasne

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa kochana 4? w moim w miescie jest 6 standardowo ale jak trzeba to i 8 sie zmiesci... no i leza wszystkie razem czekajace na porod lezace po porodzie a takze te ktore maja jakies klopoty i sa na podtrzymaniu itd.. a sesyjka super! tylko juz tak nie szalej bo krzywde sobie zrobisz bardzo mi sie podoba
Uuuuu, to faktycznie hardcore...

Cytat:
Ja nie chcę nic mówić, ale twój ginek to w ogóle coś słabo się trzyma wytycznych - najpierw poślizg z cukrzycą a teraz z usg... Ale nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze, jestem tego pewna
Stary 2010-07-22, 21:53   #172
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi Ci o to między 28 a 32 tc?No,ale chyba jakoś ostatnio miałaś,to nie pomierzyli tego i owego???

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 23:23   #173
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
ja po wizycie u gina, wszystko ok, podglądałam dziś buźkę małego i widziałam jak ssał sobie kciuk pozamykana jestem na cztery spusty, szyjka wysoko, ciśnienie oczywiście standardowe dla mnie, czyli 90/50
No i kolejna udana wizyta Super
Cytat:
Byłam u ginki i tak: Od ostatnij wizyty 3 tyg temu przytyłam..2 kg czyli w sumie już 7,5kg do przodu(32tc)
To wcale za dużo nie ważysz. Ja ważyłam się ostatnio w 32 tc i miałam 11 kg do przodu a wcale nie uważam że przytyłam za dużo, jak patrzę na siebie to nawet wydaje mi się że mało

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 23:31   #174
anilkadro
Rozeznanie

Witam i ja na kolejnej części naszego wątku

A teraz mam pytanko którego jeszcze tutaj chyba nie było.
Chodzi mi o te urządzenia do uśmierzania bólu TENS.
(np.coś takiego:
http://allegro.pl/item1158715572_ell...aturalnie.html
Czy któraś z dośwaidczonych mam go używała? Lub może znacie opinie np.koleżanek?
U nas w SR polożna bardzo zachwalała i tak się teraz nad tym zastanawiam.
Chyba ciekawa propozycja jak ktoś nie chce ryzykować z zzo lub innymi znieczuleniami.
Co Wy na to?
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 23:49   #175
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
A to usg chyba można spokojnie robić w 33tc, nie? Jak tak, to nic się nie stanie. Zresztą, to tylko niecałe 2 tygodnie
Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
ycnan super jest ten fotel, który dostałaś! Ja już nieraz patrzyłam na niego i w sklepie siedziałam na nim fryzurka i brzusio też świetne nowa fryzura od razu inne samopoczucie, nie?
Ano od razu lepiej. Jak się rano szykuję do wyjścia, to aż przyjemnie mi się w lusterko patrzy
A fotelem ja się zachwyciłam dopiero jak brat sobie taki kupił - przetestowałam u niego.
Cytat:
ycnan Szkoda, że siła persfazji maleje w czasie porodu, przynajmniej u mnie.
U mnie wręcz odwrotnie - w stresie bywam dość stanowcza ...Tak przynajmniej było przed ciążą Bo dziś wręcz przeciwnie... Ale jak to będzie z bólem...
Cytat:
ycnan super fryz, miałam do niedawna podobny i prostowałam. Jak nie wyprostowałam, to też fajnie wyglądało i brzuszek imponujący
(..)Jutro mam od rana badania w szpitalu, nie robili dziś ktg. Chcą jutro komplecik zrobic z cukrem ponownym i szykuja mi łóżko na te kilka godzin se odpocznę i może "obiad" zjem za free
Hehe. Z tego obiadku to zobaczymy czy się będziesz cieszyć jak Ci jakąś niemiłą papkę dadzą
I dziękuję
Cytat:
Fajnie, że u Ciebie wszystko w porządku. A synek nadal synkiem, czy znów "zmienił" płeć?
Cytat:
O jeju to ci stracha napędzili,ale dobrze,że się wszystko wyjasniło Kurde tak się zastanawiam,jak to jest możliwe,że dwóch lekarzy robi to samo badanie i takie rozbieżności wychodzą Najważniejsze,że Borysek ma się dobrze

Fryzurka fajniutka.Miałam podobną parę tygodni temu,ale już mi odrosły włosy.Zawsze szybki mi rosły,a w tej ciąży to już całkiem szaleją
Bębenek wzorowy
Dziękuję
A rozbieżności są, bo raz, że ginka ma gorszy sprzęt w gabinecie, a dwa (o czym pisałam) mały się przekręcił o 180stopni i chyba łatwiej było dostać się do nóżek jak były u góry. Tak mi się wydaje.
Cieszę się, że wszystko u Was ok. Z kierowaniem samochodem ginka ma rację. Zwłaszcza przy tych upałach, o nieszczęście nie trudno.
I chyba niewiele przytyłaś
Znajoma chyba coś przesadza. Najgorsze są pierwsze 3 msce, a potem to co jej w się w dziecku "nie podoba"? Przecież roczne dzieciaczki są przecudowne.
A rozstępami staraj się nie przejmować, choć rozumiem, że nie jest Ci łatwo się z tym pogodzić.
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ycnan przedewszytkim super brzuchol i fajna fryzurka a co do szpitala i usg to niezle cie wystraszyla... na szczescie wsyztko jest ok no i super ze mlody sie obrocil
Ano super, super Mąż się cieszy niesamowicie.
I dziękuje
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
boshe do kiedy maja byc te upaly nie wiecie???
ze tez mi sie trafilo na takie lato wrrrrrrrrrrrr
Już w weekend ma być chłodniej, więc troszkę odpoczniemy. Od nowego tygodnia znów gorąco, ale już nie upalnie. Ale czy się te prognozy sprawdzą, to się dopiero przekonamy.
Cytat:
Może wcześniej mieliście robione? Bo to chyba od 28 tygodnia się robi. I w sumie nie jest aż tak dokładne jak połówkowe

Kładę się spać, Pączuszki
Dobrej nocki wszystkim
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 07:28   #176
linzey
Rozeznanie

Witam
Ycan śliczna fryzurka i brzusio.
Co do badania to moja niunia ma z kolei brzuszek mniejszy o 2 tyg od całej reszty i w 30tc wazyła 1560 takze mniej niz Twój dzidziuś. Ale wiem że to badanie jest przecież czysto orientacyjne. Moja koleżanka rodziła 2 lata temu i 3 tygodnie trzymali ją na patolodii ciąży bo na tym usg do 32 tc wyszło ze dziecko jest 4 tygodnie za małe .Powiedzieli jej że jest"niedorozwinięte" .Asia ryczała przez 2 tyg aż w koncu jakis normalny lekarz spytał jak wygląda jej mąż- jak jest zbudowany itd . Ona ma 157 , jej mąż też nie wysoki, oboje straszne chudzinki.I Natalka urodziła się zdrowiuśka jak rybka w terminie. Olbrzymem nie jest ale po kim miałaby być
Klarissa przesliczne zdjęcia
Myśmy sobie wczoraj zrobili powtórke z czasów studenckich i mieliśmy grilla ze znajomymi na akademikach. Oj studia skończylismy 2 lata temu a uczucie jakby to było wczoraj
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 07:31   #177
elenka1
Rozeznanie

witam babeczki!

ycnan uf az sie skóra jezy czytajac Twojego posta o tych pomiarach, dobrze ze sie wyjasnilo
mi sie wczoraj troche przykro zrobilo bo męża bratowa rodzi na dniach dziecko i oczywiscie wielka euforia, oznajmili mojemu Tz ze bedzie chrzestnym.. i jak zapytalam kiedy chrzciny to powiedzieli w ostatni weekend wrzesnia lub pierwszy ppazdziernika, czyli akurat w tygodniu kiedy mam termin porodu... no cóż TZ sam sobie pojdzie bo ja to watpie czy sie rusze albo w szpitalu nie bede, tak jakby nie mogli poczekac.... albo zrobic na poczatku wrzesnia

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 07:59   #178
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ech narobiłam się dzisiaj, usmażyłam ogromną patelnię leczo,
ja też wczoraj leczo robiłam
Cytat:
Byłam dziś, kochane, na tym usg, co to niby do 32 tygodnia się robi.
dobrze, że wszystko ok. A co do wagi- te pomiary na usg i tak są często obarczone dość dużym błędem. Mój maluch np ważył ostatnio 1750g +/- 250 g.

ninaad, współczuję takich sąsiadów.
Co do listonosza - jakby miał dźwigać w torbie/na plecach wszystkie paczki to by chłopina padł z wycieńczenia. Jak jest coś większego, to nawet z poczty nie zabierają, tylko od razu avizo wypisują.
tak, tylko:
1) to jest w zasadzie list polecony a nie paczka- mały i lekki
2) czemu piszą, że np nie było mnie o13 w domu jak byłam? mogliby mieć jakieś inne druczki- typu, że przyszła paczka, proszę odebrać na poczcie.
3) znowu się będę musiała wystać w kolejce
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 08:55   #179
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Hej dziewuszki WITAM przy kawusi
Ząbki dalej mnie bolą, wiec jem herbatniki z kawa.. tzn mocze je i takie rozdrowbnione jem..

Z weselszych rzeczy- PADA!!!! Jest dość chłodno i naprawdę fajnie
i Jutro wieczorkiem wraca mój Mężuś
Bardzo się ciesze, że znów będziemy choć przez tydzień razem, a potem na początku sierpnia znow do gdyni na ponad 2tyg ale wtedy juz moja mama bedzie wiec nie bede sama.. Mamuska przyjzdza w pon i zostanie do ok.20wrzesnia...

Wczoraj polecialam do Biedronki i kupiłam proszek do prania dla dzieci Lowelle.. wiec moze od pon zaczne prac..chyba ze jeszcze bede czekać he

Ycan śliczna fryzurka i brzusio.Ladna z ciebie mamusia

Kalex - super, że wizyta udana i że dzidzia ukazała buźke.. mojej za bardzo nie widziałam, bo łożysko przeszkadzało

Klarissa - super z CIebie modeleczka.. sesxi mamuska Podziwiam inwencję
Stary 2010-07-23, 09:06   #180
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
A to Ty tez z Krakowa jestem? Ale fajnie

Ycnan jej współczuje przeżyć i cieszę się że wszytko ok
Z Krakowa

Ja do szpitala pojadę od razu. Ostatnim razem wody odeszły mi po 3 w nocy, a o 5.30 syn był na świecie. Jak odjeżdżaliśmy spod domu skurcze miałam co 5 min, a niedługo potem już co minutę i od razu jak mnie przyjęli miałam przeć.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości