|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Poza tym, do korygowania takich rzeczy jak cienie czy worki pod oczami photoshop wystarcza. Gdyby tylko te zdjecia byly lepszej jakosci chetnie bym na nich podziałała... ale niestety z tej ilosci pikseli nie da sie wiele wycisnac... tak czy siak czekam niecierpliwie na zdjecia od profesjonalisty
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-22 o 18:10 |
|
|
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Aśka mówi,że jej sprawdzali te badania czy ma, na pewno nie można mieć znieczulenia, jak rodzi się w wodzie. I ona rodziła w 40tc, i co dwa dni meldowała się tam na ktg,to też radzi czynioc, bo zostaje się zapamiętaną
no i mówią Ci, co masz mieć przygotowane
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Te co wkleiłam zdjęcia są po przekadrowaniu w windowsie w edytorze fotografii i po rozjaśnieniu. Mam też oryginały, także jak ci się nudzi i chciało by ci się zrobić ze mnie bóstwo to mogę podesłać lepszą jakość i bez mojej obróbki ![]() A co do sportów ekstremalnych to wychodzę z założenia, że jeśli mam potrzeby seksualne (a mam gdybym nie miała siły na coś, to pewnie też nie miałabym i na figle No a ze starością to taki żarcik, ale podkowy chyba nie ukryję korektorem, to nie działa. Mogę jednak tak pozować i ustawiać twarz żeby ich nie było (normalnie opanowałam to już lata temu ) tyle, że to tylko wtedy gdy pozuję komuś ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- O tym ktg to nawet położne mówiły mi. A co do badań to super, że się to wszystko dowiedziałaś. Jeszcze mam trochę czasu, ale będę to mieć na uwadze.
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan - sliczna fryzurka (i brzusio też)
Cieszę się, że z dzidzią jednak wszystko ok.ja mam to ważne pomiarowe USG dopiero 3 sierpnia (to będzie pełne 33 tc) ;/ Klarissa, śliczny brzusio ![]() -------- Gdzie kupowałyście te wiklinowe koszyki wyściełane materiałem???
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
To ja namówiłam Aśkę do rodzenia na Ujastku
ona dójke poprzednią w Narutowiczu rodziła i mówi,że nie ma nawet co porównywać ![]() ja jak dotrwam do 37tc, to też będę ten kaaaaaawał jechać na ktg tam ![]() bolą mnie więzadła, pachwiny i w ogóle ledwo krok robię, a chłopcy, jak na złość dokazują ![]() :pala :
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
starapanno GRATULUJĘ!!!!!!!
![]() ycnan super jest ten fotel, który dostałaś! Ja już nieraz patrzyłam na niego i w sklepie siedziałam na nim fryzurka i brzusio też świetne nowa fryzura od razu inne samopoczucie, nie? ![]() Dziękuję Wam za opinie o tym worku, ja nadal się zastanawiam PozdrawiamEdytowane przez dash Czas edycji: 2010-07-22 o 18:39 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na spotkanie może być na początek Empik. Czarnaelizabeth pasuje Ci tez? |
||
|
|
|
#159 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ycnan Szkoda, że siła persfazji maleje w czasie porodu, przynajmniej u mnie. Mnie pasuje 18.00 w poniedziałek. Może być rynek. Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-07-22 o 19:25 |
||
|
|
|
#160 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jeśli chodzi o bezpieczeństwo dziecka lub moje. Z|nam opinie medyczne na temat zzo i nie twierdzę, że nie poproszę. Uważam tylko, że zawsze istnieje ryzyko czegośtam. Zwłaszcza, jak ktoś miewa- jak ja- migreny. Z resztą nie ma co generalizować. Będzie potrzeba, będzie decyzja. Na pewno nie jadę z nastawieniem- bez zzo nie urodzę. |
|
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
A to Ty tez z Krakowa jestem? Ale fajnie
![]() Ycnan jej współczuje przeżyć i cieszę się że wszytko ok |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 |
|
BAN stały
|
ycnan super fryz, miałam do niedawna podobny i prostowałam. Jak nie wyprostowałam, to też fajnie wyglądało
i brzuszek imponujący ![]() Klari fajna sesyjka, podziwiam inwencję ![]() To kolo pod tyłek drogie, ale mi takie dziecięce może chlusnąć. Mam swoją wagę ![]() Jutro mam od rana badania w szpitalu, nie robili dziś ktg. Chcą jutro komplecik zrobic z cukrem ponownym i szykuja mi łóżko na te kilka godzin se odpocznę i może "obiad" zjem za free
|
|
|
|
#163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego wybrałam Ujastek. A moje koleżanki wszystkie zakochane są w szpitalu na Siemiradzkiego - nie mam pojęcia co im się tam tak strasznie podoba...?Też mnie czasem boli całe krocze + miednica tak, że chodzę jak kaczka... Ale lekarka nie zauważyła żadnych nieprawidłowości, chyba się po prostu rozciągam niestety... Cytat:
![]() Ooo, nie wiedziałam, że ty też z Krk ![]() Dzięki ![]() Cytat:
A ja sobie z cukrem zaszalałam - coś mnie na lody podkusiło a miałam w zamrażalce i wyszło mi 139
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
witam w nowej części wątku,
oczywiście postów tyle naprodukowałyście już, że brak słów ![]() ja po wizycie u gina, wszystko ok, podglądałam dziś buźkę małego i widziałam jak ssał sobie kciuk pozamykana jestem na cztery spusty, szyjka wysoko, ciśnienie oczywiście standardowe dla mnie, czyli 90/50 ycnan - rany, cóż za przeżycia! Bardzo Ci współczuję! ale najważniejsze, że wszystko dobrze sie skończyło, choć nerwów trochę przy tym zjadłaś |
|
|
|
#165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj to musisz na siebie uważać kochana,a swoją drogą to ja też muszę sobie zrobić jakiś relaksujący manicure ![]() Cytat:
O jeju to ci stracha napędzili,ale dobrze,że się wszystko wyjasniło Kurde tak się zastanawiam,jak to jest możliwe,że dwóch lekarzy robi to samo badanie i takie rozbieżności wychodzą Najważniejsze,że Borysek ma się dobrzeFryzurka fajniutka.Miałam podobną parę tygodni temu,ale już mi odrosły włosy.Zawsze szybki mi rosły,a w tej ciąży to już całkiem szaleją Bębenek wzorowy Ja dziś miałam 130/80 ![]() Byłam u ginki i tak: Od ostatnij wizyty 3 tyg temu przytyłam..2 kg ![]() W drodze powrotnej kupiłam se zapas Laktacydu i podkłady seni 60/60 spotkałam znajomą z rocznym synkiem.Powiedziala,że jak dotąd najlepiej wspomina jego pobyt w brzuchu... Ponadto stwierdzam,że ilośc rozstępow na moim lewym cycu osiągnęła chyba szczyt swoich możliwości,bo nie ma już miejsca na nastepne.Generalnie cały cyc poniżej suta wygląda jak ukladanka puzzli...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
bo ostatnią wizytę miałam na przełomie 29 i 30tc i teraz wypada właśnie 33/34 tc. Zastanawiam się nad pójściem w przyszłym tyg. (we wtorek zacznę 33tc) do innego lekarza na sprawdzenie, ale troszkę kasy brak ;/
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Majka232 widze ze zakupy udane
![]() ycnan przedewszytkim super brzuchol i fajna fryzurka a co do szpitala i usg to niezle cie wystraszyla... na szczescie wsyztko jest ok no i super ze mlody sie obrocil![]() Klarissa kochana 4? w moim w miescie jest 6 standardowo ale jak trzeba to i 8 sie zmiesci... no i leza wszystkie razem czekajace na porod lezace po porodzie a takze te ktore maja jakies klopoty i sa na podtrzymaniu itd.. a sesyjka super! tylko juz tak nie szalej bo krzywde sobie zrobisz ![]() bardzo mi sie podoba ![]() kasienka1701 ciesze sie ze po wizycie ok, a rozstepami sie nie martw grunt ze wy jestescie zdrowi
|
|
#168 |
|
BAN stały
|
A ja tak sobie teraz myślę, że nie mieliśmy tego pomiarowego usg...
|
|
|
|
#169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
boshe do kiedy maja byc te upaly nie wiecie???
ze tez mi sie trafilo na takie lato wrrrrrrrrrrrr ja bardzo lubie robic paznokcie, troche mi smutno bo dopiero co rozkrecalam "biznes" mam duzo telefonow itp a bede musiala odwolywac wsio bo przeciez mam lezec echhhhhhhhhhhhh
|
#171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do reszty to masz wspaniałe poczucie humoru i twój opis co i jak po badaniu mnie ubawił Szczególnie ten o cycu, który cię zawiódł Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie chcę nic mówić, ale twój ginek to w ogóle coś słabo się trzyma wytycznych - najpierw poślizg z cukrzycą a teraz z usg... Ale nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze, jestem tego pewna
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi Ci o to między 28 a 32 tc?No,ale chyba jakoś ostatnio miałaś,to nie pomierzyli tego i owego???
|
#173 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
SuperCytat:
|
||
|
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja na kolejnej części naszego wątku
![]() A teraz mam pytanko którego jeszcze tutaj chyba nie było. Chodzi mi o te urządzenia do uśmierzania bólu TENS. (np.coś takiego: http://allegro.pl/item1158715572_ell...aturalnie.html Czy któraś z dośwaidczonych mam go używała? Lub może znacie opinie np.koleżanek? U nas w SR polożna bardzo zachwalała i tak się teraz nad tym zastanawiam. Chyba ciekawa propozycja jak ktoś nie chce ryzykować z zzo lub innymi znieczuleniami. Co Wy na to? |
|
|
|
#175 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to usg chyba można spokojnie robić w 33tc, nie? Jak tak, to nic się nie stanie. Zresztą, to tylko niecałe 2 tygodnie ![]() Cytat:
![]() A fotelem ja się zachwyciłam dopiero jak brat sobie taki kupił - przetestowałam u niego. Cytat:
...Tak przynajmniej było przed ciążą Bo dziś wręcz przeciwnie... Ale jak to będzie z bólem... Cytat:
I dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
A rozbieżności są, bo raz, że ginka ma gorszy sprzęt w gabinecie, a dwa (o czym pisałam) mały się przekręcił o 180stopni i chyba łatwiej było dostać się do nóżek jak były u góry. Tak mi się wydaje. Cieszę się, że wszystko u Was ok. Z kierowaniem samochodem ginka ma rację. Zwłaszcza przy tych upałach, o nieszczęście nie trudno. I chyba niewiele przytyłaś Znajoma chyba coś przesadza. Najgorsze są pierwsze 3 msce, a potem to co jej w się w dziecku "nie podoba"? Przecież roczne dzieciaczki są przecudowne. A rozstępami staraj się nie przejmować, choć rozumiem, że nie jest Ci łatwo się z tym pogodzić. Cytat:
Mąż się cieszy niesamowicie.I dziękuje Cytat:
Może wcześniej mieliście robione? Bo to chyba od 28 tygodnia się robi. I w sumie nie jest aż tak dokładne jak połówkowe Kładę się spać, Pączuszki ![]() Dobrej nocki wszystkim |
||||||||
|
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ycan śliczna fryzurka i brzusio. Co do badania to moja niunia ma z kolei brzuszek mniejszy o 2 tyg od całej reszty i w 30tc wazyła 1560 takze mniej niz Twój dzidziuś. Ale wiem że to badanie jest przecież czysto orientacyjne. Moja koleżanka rodziła 2 lata temu i 3 tygodnie trzymali ją na patolodii ciąży bo na tym usg do 32 tc wyszło ze dziecko jest 4 tygodnie za małe .Powiedzieli jej że jest"niedorozwinięte" .Asia ryczała przez 2 tyg aż w koncu jakis normalny lekarz spytał jak wygląda jej mąż- jak jest zbudowany itd . Ona ma 157 , jej mąż też nie wysoki, oboje straszne chudzinki.I Natalka urodziła się zdrowiuśka jak rybka w terminie. Olbrzymem nie jest ale po kim miałaby być ![]() Klarissa przesliczne zdjęcia ![]() Myśmy sobie wczoraj zrobili powtórke z czasów studenckich i mieliśmy grilla ze znajomymi na akademikach. Oj studia skończylismy 2 lata temu a uczucie jakby to było wczoraj
|
|
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
witam babeczki!
ycnan uf az sie skóra jezy czytajac Twojego posta o tych pomiarach, dobrze ze sie wyjasnilo mi sie wczoraj troche przykro zrobilo bo męża bratowa rodzi na dniach dziecko i oczywiscie wielka euforia, oznajmili mojemu Tz ze bedzie chrzestnym.. i jak zapytalam kiedy chrzciny to powiedzieli w ostatni weekend wrzesnia lub pierwszy ppazdziernika, czyli akurat w tygodniu kiedy mam termin porodu... no cóż TZ sam sobie pojdzie bo ja to watpie czy sie rusze
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja też wczoraj leczo robiłam
![]() Cytat:
1) to jest w zasadzie list polecony a nie paczka- mały i lekki 2) czemu piszą, że np nie było mnie o13 w domu jak byłam? mogliby mieć jakieś inne druczki- typu, że przyszła paczka, proszę odebrać na poczcie. 3) znowu się będę musiała wystać w kolejce |
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki WITAM przy kawusi
![]() Ząbki dalej mnie bolą, wiec jem herbatniki z kawa.. tzn mocze je i takie rozdrowbnione jem.. Z weselszych rzeczy- PADA!!!! i Jutro wieczorkiem wraca mój Mężuś Bardzo się ciesze, że znów będziemy choć przez tydzień razem, a potem na początku sierpnia znow do gdyni na ponad 2tyg ale wtedy juz moja mama bedzie wiec nie bede sama.. Mamuska przyjzdza w pon i zostanie do ok.20wrzesnia... Wczoraj polecialam do Biedronki i kupiłam proszek do prania dla dzieci Lowelle.. wiec moze od pon zaczne prac..chyba ze jeszcze bede czekać he ![]() Ycan śliczna fryzurka i brzusio.Ladna z ciebie mamusia ![]() Kalex - super, że wizyta udana i że dzidzia ukazała buźke.. mojej za bardzo nie widziałam, bo łożysko przeszkadzało ![]() Klarissa - super z CIebie modeleczka.. sesxi mamuska Podziwiam inwencję
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja do szpitala pojadę od razu. Ostatnim razem wody odeszły mi po 3 w nocy, a o 5.30 syn był na świecie. Jak odjeżdżaliśmy spod domu skurcze miałam co 5 min, a niedługo potem już co minutę i od razu jak mnie przyjęli miałam przeć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

Starsznie mi sie twój typ urody podoba
Sexxxi 

)
Najważniejsze,że Borysek ma się dobrze