MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 11:43   #3031
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Jola, może chusteczkę?

Kardashi, espeszili for ju

ŻABKA
AUTKO Z PIŁECZKAMI
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 11:57   #3032
kumkura
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20867735]No ja zamiast kokardek mam 2 zabawki mega kolorowe :d Też odwracają uwagę

O popatrz, ja mojego też namówię. We wrześniu rocznica ślubu pierwsza i moje urodziny

Mój ma z pracy za free wstępy na siłkę, na squosha, basen... A mnie może kupić za 60zł

A szczepiłaś?

Wyczytałam dawno temu, że to normalne - dziecię zaczyna bańki śliniane puszczać pod koniec 2 miesiąca na ogół, ot - kolejna umiejętność

Elegantka Sukienka bossska! moja córa też w każdej wygląda, jakby suknia wielka była

My pepti co prawda, ale u nas czasem 1 kupa, a czasem i 3 Nie za często.

Też tak myślę Wczoraj dr Czech powiedziała, że na bank duże ilości picia rozrzedzają kupę, więc logicznie małe - ślinę czy kupę zagęszczą, tak jak u dorosłego. My zapominamy, że dziecko to też człowiek, tyle, że mały I szukamy na siłę innych objawów. A przecież pewne rzeczy są identyczne bez względu na wiek.

My od wczoraj na BioGai lecimy, lekarka nam poleciła, mówi, że może to też poprawić trawienie i wpłynąć pozytywnie na problemy kupczano-brzuchowe

Gratuluję
Fajoski tort

Szkoda, że mimo wszystko ceny kompletnie nie dostosowane do zarobków Polaków Szydełkuję, więc wiem, jaki jest koszt materiałów - na sukienusię wyjdzie ok. 30zł, więc spójrzcie, jak sobie robociznę życzą. A dla wprawnej szydełkowiczki taka sukienusia to kilka godzin, powiedzmy - 6. Wg mnie ceny przesadzone zdecydowanie.

A to jakoś ok. 5 tygodni chyba.

A moja drze się natychmiast, gdy tylko nasika Jak kupę walnie, to nie, tylko jak ma zsikaną pieluchę... Ale nie przyuważyłam, by wyła przy samym sikaniu - kilka razy zlała się przy zmianie pieluchy, bez płaczu.

A co do prezentu na koniec - wiesz co, u nas tak jest. Ale to nie obowiązek żaden Ot, tradycja, nie wiem, czy wszędzie, w każdej szkole.

Wczoraj wszyscy padliśmy o 22, dziecię tak potwornie ryczało, nie chciała spać - nie wiem czemu. Spać nie, jeść nie, pić, sucho... A teraz zjadła i piknie śpi w bujaczku obok

Kolejną zabawkę mam :d

PRZYWIESZKI WÓZKOWE

I tam z koleżanką chcemy dla innej zamówić pozytywkę - mnie się żyrafa podoba szalenie no i sprzedawca owocki też ma

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

I zakochałam się w tej zabawce CENTRUM EDUKACYJNE
Ale drogie, pieruństwo [/QUOTE]

Tak, ceny zdecydowanie przesadzone,ale
ubranka bossssskie...

Tak jak i Kardashi, zbankrutuję i ja przez Ciebie
Ps. chyba pomału dogaduję się z moim małym brzdącem..
W załączniku fotka z teraz...spi smyk w poniedziałek kończymy miesiąc
Mamuski, mam dylemat..moj tz idzie do pracy w sob i niedz...na caly dzien oczywiscie..i teraz albo zostane w domu sama z adasiem albo dam sie podwiezc do tesciow na dzialkę...a tz do mnie dolaczy po pracy..dodam, ze tesciow mam bardzo oktylko jedyne, czego sie obawiam, to ze maly straci swoj rytm...wiecie jak to jest, jak sie tak wybywa z domu kilka dni...sama nie wiem, czekam na porady

edit: szaja kobieto, juz przestanże..

Edytowane przez kumkura
Czas edycji: 2010-07-23 o 12:00
kumkura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 12:06   #3033
Konto usunięte

Kumkura, ja małą w takim wieku pierwszy raz właśnie zabrałam Przecież rytm możesz zachować jedzenia, spania.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 12:30   #3034
Silpe
Zadomowienie

Hej własnie odwiozłam mame na busa , wiec do wtorku jesteśmy z Gabryśką same . We wtorek mamuśka chyba dołączy znów do nas musi troche w domu ogarnąc bo sami faceci zostali . Juz sie odzwyczaiłam byc sama z małą przez ostatnie dwa tygodnie mama mi pomagała to miałam wiecej luzu . Na razie dziecie spi ale pewnie nie za długo ciągle upał nam dokucza choc mała dzielnie go znosi chyba lepiej niz ja
Teraz cisza aż głupio - nadrobiłam co miałam do zrobienia przez ten czas jak była mama- teraz czas na odpoczynek i dla dziecka .Własnie pije kawke
Wieczorami tylko po kąpieli , podczas karmienia mamy powtarzające sie ataki histerii - nie wiem czemu - upał - nagromadzone gazy które ją denerwują
wiec o ile dni i noce są ok to te wieczory są meczące ...
Meżu miał do nas przyjechac na wekeend i lipa - nie da rady - wiec wczoraj na miesiączek Gabi pogadali sobie tylko przez skype
szkoda - może za tydzien - już nam sie przykrzy - coś za coś...

Musze znów sie pochwalic że wczoraj przy okazji skonczenia czterech tygodni Gabryśka odkryła karuzele którą daży sporym zainteresowaniem i zakumała że rączki służą tez do chwytania różnych rzeczy np , grzechotke lub króliczka już nie wspomne ile ona sie teraz nagada sama ze sobą lub ze mną Kumate dziecie
Odnośnie puszczania baniek ślinianych - też potrafi od kilku dni

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 12:41   #3035
marhalczar
Zadomowienie

...no i nadrobilam 10 stron , poczytalam poogladalam...
..piekne dzieciaczki na fotkach

No i znalazlam chwilke czasu aby na kompa wskoczyc, a o 13 mam wizyte u lekarza wiec niedlugo zmykam do przychodni...

Amelia za 4 dni skonczy 2 miesiace i z dnia na dzien zmienia sie niesamowicie, od kilku dni bawi sie zabawkami przy lezaczku, sledzi wszystko co sie wokól niej rusza i co ajwazniejsze, zasypia sama bawiac sie, gwarzac .... teraz tez spi w lózeczku (normalnie to co ranek schodze z nia na trawke przy domowym basenie, a dzisiaj troszke chlodniej jest no i wychodzimy)

Wczoraj bylysmy na pierwszej lekcji po porodzie, spotkalam sie z 12 mamami i ich bobaskami, bylo super...na poczatek przywitanie, pogawedka na temat antykoncepcji, a potem kazda opowiedziala swoje doswiadczenie porodowe i po porodowe oraz o swoich malenstwach...na koniec dostalysmy po paczce z produktami do pielegnacji dla malych...
Za tydzien nastepna lekcja, musze zabrac olejek oraz recznik dla Amelii, zaczynamy masaze calego ciala oraz gimnatyke dla mam... mam nadzieje, ze równiez bedzie super.

W miedzyczasie szukam biletów na pazdziernik do Polski, lecimy cala trójka przedstawic mojej rodzinie nasze malenstwo oraz poznam moje 2 bratanice i 1 siostrzenca urodzonych równiez w tym roku...juz sie nie moge doczekac

Na fotkach: Amelka wczoraj

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-07-23 o 12:47
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 13:12   #3036
Konto usunięte

Silpe, ale wam ten miesiąc zleciał! A dopiero pisałaś o poporodowym przerażeniu Córa przekochana

Marhalczar - dziewuszka świetne miny robi

Agutka właśnie w łóżeczku leży z dzwoniącymi skarpetkami i ogląda karuzelkę. Hałasu co niemiara, dodając jeszcze jej dźwięki!
Stary 2010-07-23, 14:13   #3037
Dilayla
Zadomowienie

ale jestem wkurzona...
w srode mielismy sie szczepic 6w 1 ale p.dr stwierdziła,ze powtorzymy bilirubinę...z 29 .06.miał 5.04 wysłąła mnie do labolatorium ..i uwaga,które nie robi takim maluszkom tego badania!!!mało tego wiedzą o tym bo już podobno ustalali z labolatorium zeby takich maluszków im nie przysyłac na krew...czas zmarnowany tz sie zwalniał specjalnie z pracy,a nic nie załatwione...postanowiłam zabrać kartę Adrianka do innej przychodni w której to powiedzieli mi zeby zaszczepic 5 w 1 aby nie obciażać dodatkowo wątroby po przebytej żółtaczce...nie wspomnę już ze jest to tańsza szczepionka!!
zwariować mozna...czy oni mają jakiś procent od tych szczepień?bo obydwie doktorowe u mnie w przychodni strasznie naciskały na tę szczepionkę 6w 1 i na pneumokoki!!oraz chciały wcisnac jakiś zel przeciwbólowy za 50zł!!!!a w tej przychodni gdzie chcę się przenieść powiedzieli abym zakupiła altacet w żelu!!!za 12-15 złi ze na pneumokoki to jakbym posyłała dzieciątko do złobka!!
chyba zgłupieję juz niebawem od tych opinii co lekarz to inna a no i wczoraj miała przyjsc położna i nie pojawiła się a ja jak głupia czekałam w domu...miło prawda..??a jak jest dziewczyny u was ze szczepieniami??tez macie takie przygody?
dodatkowo niepokoję się bo mały zaciska piastki (kciuk do środka)i chce to skonsultować z neurologiem...
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 14:13   #3038
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Hej własnie odwiozłam mame na busa , wiec do wtorku jesteśmy z Gabryśką same . We wtorek mamuśka chyba dołączy znów do nas musi troche w domu ogarnąc bo sami faceci zostali . Juz sie odzwyczaiłam byc sama z małą przez ostatnie dwa tygodnie mama mi pomagała to miałam wiecej luzu . Na razie dziecie spi ale pewnie nie za długo ciągle upał nam dokucza choc mała dzielnie go znosi chyba lepiej niz ja
Teraz cisza aż głupio - nadrobiłam co miałam do zrobienia przez ten czas jak była mama- teraz czas na odpoczynek i dla dziecka .Własnie pije kawke
Wieczorami tylko po kąpieli , podczas karmienia mamy powtarzające sie ataki histerii - nie wiem czemu - upał - nagromadzone gazy które ją denerwują
wiec o ile dni i noce są ok to te wieczory są meczące ...
Meżu miał do nas przyjechac na wekeend i lipa - nie da rady - wiec wczoraj na miesiączek Gabi pogadali sobie tylko przez skype
szkoda - może za tydzien - już nam sie przykrzy - coś za coś...

Musze znów sie pochwalic że wczoraj przy okazji skonczenia czterech tygodni Gabryśka odkryła karuzele którą daży sporym zainteresowaniem i zakumała że rączki służą tez do chwytania różnych rzeczy np , grzechotke lub króliczka już nie wspomne ile ona sie teraz nagada sama ze sobą lub ze mną Kumate dziecie
Nam sie też to czasem zdarza.. mnie sie wydaje, ze to takie zachowanie gdy dziecie jest juz bardzo zmeczone i prawie spi, a jeszce chce ciumkac cyca

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
...no i nadrobilam 10 stron , poczytalam poogladalam...
..piekne dzieciaczki na fotkach

No i znalazlam chwilke czasu aby na kompa wskoczyc, a o 13 mam wizyte u lekarza wiec niedlugo zmykam do przychodni...

Amelia za 4 dni skonczy 2 miesiace i z dnia na dzien zmienia sie niesamowicie, od kilku dni bawi sie zabawkami przy lezaczku, sledzi wszystko co sie wokól niej rusza i co ajwazniejsze, zasypia sama bawiac sie, gwarzac .... teraz tez spi w lózeczku (normalnie to co ranek schodze z nia na trawke przy domowym basenie, a dzisiaj troszke chlodniej jest no i wychodzimy)

Wczoraj bylysmy na pierwszej lekcji po porodzie, spotkalam sie z 12 mamami i ich bobaskami, bylo super...na poczatek przywitanie, pogawedka na temat antykoncepcji, a potem kazda opowiedziala swoje doswiadczenie porodowe i po porodowe oraz o swoich malenstwach...na koniec dostalysmy po paczce z produktami do pielegnacji dla malych...
Za tydzien nastepna lekcja, musze zabrac olejek oraz recznik dla Amelii, zaczynamy masaze calego ciala oraz gimnatyke dla mam... mam nadzieje, ze równiez bedzie super.

W miedzyczasie szukam biletów na pazdziernik do Polski, lecimy cala trójka przedstawic mojej rodzinie nasze malenstwo oraz poznam moje 2 bratanice i 1 siostrzenca urodzonych równiez w tym roku...juz sie nie moge doczekac

Zazdroszczę takich lekcji Baaaardzo by mi się cos takiego przydało, ale z tego co mi wiadomo w mojej miejscowości nic takiego nie ma miejsca a szkoda, szkoda..

Amelka do schrupania
Stary 2010-07-23, 15:08   #3039
Silpe
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20872586]Silpe, ale wam ten miesiąc zleciał! A dopiero pisałaś o poporodowym przerażeniu Córa przekochana ![/QUOTE]

zgadza sie dopiero co rodziłam i zaraz po tym dopadła mnie tygodniowa deprecha i nie moc , zostałam sama z dzieckiem i nie umiałam tego ogarnąc a tu juz miesiąc minął i ogarniam chyba wszystko ale to dzieki mamie która zakochała sie w wnuczce i chetnie siedziała z małą żebym ja mogła odpocząc i na spokojnie zrobic co mam do zrobienia. Ponoc pierwszy miesiąc najtrudniejszy no i mamy go juz za sobą a Gabryśka co dzien fajniejsza

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Nam sie też to czasem zdarza.. mnie sie wydaje, ze to takie zachowanie gdy dziecie jest juz bardzo zmeczone i prawie spi, a jeszce chce ciumkac cyca

Mysle że to jednak pierdki - właśnie przeszłyśmy mały atak histerii - jestem mamą butelkową - podczas karmienia małej kumulują sie gazy i to powoduje dyskomfort i ją strasznie drażni - oczywiscie nie zawsze ale dośc czesto - zmeczenie też odgrywa tu jakąś role.

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:14   #3040
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Boję się trochę robic z tym cokolwiek
i jak? Rozmasowałaś?
Masuj, masuj i odciśnij mleko.. ja się ściskałam dosłownie jak przy dojeniu krowy
ale się bałam że mi się zapalenie zrobi jak nie rozmasuję tego i że mi będą ciąć cycki i cholerne sączki zakładać. Wolałam nawet w bólach masować i gnieść te cyce swoje

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:15   #3041
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
ale jestem wkurzona...
w srode mielismy sie szczepic 6w 1 ale p.dr stwierdziła,ze powtorzymy bilirubinę...z 29 .06.miał 5.04 wysłąła mnie do labolatorium ..i uwaga,które nie robi takim maluszkom tego badania!!!mało tego wiedzą o tym bo już podobno ustalali z labolatorium zeby takich maluszków im nie przysyłac na krew...czas zmarnowany tz sie zwalniał specjalnie z pracy,a nic nie załatwione...postanowiłam zabrać kartę Adrianka do innej przychodni w której to powiedzieli mi zeby zaszczepic 5 w 1 aby nie obciażać dodatkowo wątroby po przebytej żółtaczce...nie wspomnę już ze jest to tańsza szczepionka!!
zwariować mozna...czy oni mają jakiś procent od tych szczepień?bo obydwie doktorowe u mnie w przychodni strasznie naciskały na tę szczepionkę 6w 1 i na pneumokoki!!oraz chciały wcisnac jakiś zel przeciwbólowy za 50zł!!!!a w tej przychodni gdzie chcę się przenieść powiedzieli abym zakupiła altacet w żelu!!!za 12-15 złi ze na pneumokoki to jakbym posyłała dzieciątko do złobka!!
chyba zgłupieję juz niebawem od tych opinii co lekarz to inna a no i wczoraj miała przyjsc położna i nie pojawiła się a ja jak głupia czekałam w domu...miło prawda..??a jak jest dziewczyny u was ze szczepieniami??tez macie takie przygody?
dodatkowo niepokoję się bo mały zaciska piastki (kciuk do środka)i chce to skonsultować z neurologiem...
Moja mała też zaciska kciuki ciągle, czasem tylko jak śpi rozluźniona rozchyla rączki.
Ja też dzisiaj zmieniłam przychodnię i jestem bardzo z nowej zadowolona. Okazało się że niepotrzebnie flegaminę podawałam pogarszając tylko kaszel. Kaszel sam przejdzie przy witaminach bo jest delikatny, oskrzela czyste a do tego żeby nas upewnić że wszystko jest ok doktor sama zaproponowała wizytę u laryngologa. Pani laryngolog też świetna powiedziała że jest delikatny wysięk ale to normalne u takich dzieciaczków i że antybiotyku nie ma sensu podawać tylko taki syropek dała. Do tego kazała rozgniatać ząbki czosnku i dawać dziecku do powąchania przed jedzeniem (przeczyści nosek) albo kłaść w chusteczce niedaleko buzi dziecka, mówiła że jej siostrzeńcy właśnie ten sposób wykorzystywały i dzieci ani razu antybiotyku nie musiały brać, a maja już po półtora roku. No i przemywać wodą morską nosek.
Spróbujemy to z czosnkiem bo TŻ chory i się boję że małą zarazi.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:15   #3042
Konto usunięte

Dziwne jesteście Ja po potraktowaniu gorącym prysznicem żadnego bólu nie czułam...
Stary 2010-07-23, 15:21   #3043
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20875924]Dziwne jesteście Ja po potraktowaniu gorącym prysznicem żadnego bólu nie czułam...[/QUOTE]
To też zależy od umiejscowienia zastoju , mnie na przykład te przy sutkach nie bolały po prysznicu ale jak mi się zrobił prawie pod samą pachą aż ręki podnieść nie mogłam to ból był niezależnie od prysznica.
Stary 2010-07-23, 15:22   #3044
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
i jak? Rozmasowałaś?
Masuj, masuj i odciśnij mleko.. ja się ściskałam dosłownie jak przy dojeniu krowy
ale się bałam że mi się zapalenie zrobi jak nie rozmasuję tego i że mi będą ciąć cycki i cholerne sączki zakładać. Wolałam nawet w bólach masować i gnieść te cyce swoje
Jeszcze nie
Ale mam własnie zamiar isc pod prysznic
Tylko nie wiem jak to masowac- czy uciskac czy glaskac?

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:24   #3045
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Jeszcze nie
Mocne okrężne ruchy, musisz wytrzymać ból do tego w przerwach stukaj palcami mocno w ten zastój to zwiększa ciśnienie w kanaliku i stopniowo go poszerza.
Stary 2010-07-23, 15:24   #3046
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
To też zależy od umiejscowienia zastoju , mnie na przykład te przy sutkach nie bolały po prysznicu ale jak mi się zrobił prawie pod samą pachą aż ręki podnieść nie mogłam to ból był niezależnie od prysznica.
No widzisz, ja miałam nawet POD pachą duże kulki, i mnie nie bolało Może od kobiety zależy?

Cytat:
Jeszcze nie
Ja głaskałam, ale nie tak, jakbym dziecko delikatnie smyrała, tylko trochę mocniej. Ale nie jakoś super.
Stary 2010-07-23, 15:26   #3047
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20876117]No widzisz, ja miałam nawet POD pachą duże kulki, i mnie nie bolało Może od kobiety zależy?

.[/QUOTE]
Może i tak ja to kulki miałam tylko przy sutkach, pod pachą i u góry piersi to już była skała na pół cycka a nie kulki
Stary 2010-07-23, 15:27   #3048
bratkab
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20872586]Agutka właśnie w łóżeczku leży z dzwoniącymi skarpetkami i ogląda karuzelkę. Hałasu co niemiara, dodając jeszcze jej dźwięki![/QUOTE]
No i mi przypomniałaś że jak byłam w ciąży to chciałam małemu takie skarpetki kupić, a potem mi to z głowy wyleciało. Dzięki.
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
ale jestem wkurzona...
Co do szczepień to mnie ostatnio lekarka odesłała bo ponoć w tych szczepionkach skojarzonych jest zalecenie żeby szczepić po skończeniu 2 miesięcy, a że nam został tydzień to nas nie zaszczepiła. Więc zamierzamy zajść w przyszłym tygodniu. Co do zaciskania piąstek to mam pytanko, czy jak je zaciska to dasz radę swoimi palcami jego rozprostować czy ma przykurcz i się nie da?? Do neurologa warto pójść jak dziecko się pręży, ma przykurcz itd. A mi neurolog mówiła, bo specjalnie pytałam, że palec może być zaciskany, ale jak dam radę rozprostować mu place to nie ma obaw. Mój ma czasem kciuk w środku, czasem na zewnątrz - norma.
Stary 2010-07-23, 15:28   #3049
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Mocne okrężne ruchy, musisz wytrzymać ból do tego w przerwach stukaj palcami mocno w ten zastój to zwiększa ciśnienie w kanaliku i stopniowo go poszerza.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20876117]

Ja głaskałam, ale nie tak, jakbym dziecko delikatnie smyrała, tylko trochę mocniej. Ale nie jakoś super.[/QUOTE]

Dobra to ide bo mnie wystraszyłyście tym zapaleniem

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:07   #3050
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie
Ja najpierw masowałam palcami ale się wkurzyłam i łapałam cyca całymi dłońmi po dwóch bokach i kręciłam kółka.. potem łapałam od góry i dołu i zaś miętoliłam
Oj tak jak ci wygodniej gnieć cycuchy i już, w końcu załapaiesz jak ci wygodniej i co przynosi efekt. Masować, masować, uciskać i miętosić aż stwardnienia nie będzie
Tadaaaaaam
Cytat:
Dobra to ide bo mnie wystraszyłyście tym zapaleniem
No i dobrze W końcu by ci cyce eksplodowały

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:16   #3051
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20867262]No właśnie nie wiem - bo ciągle skóra nie jest taka, jak być powinna, i teraz za cholerę nie umiem się połapać - czy na buzi to potówki, czy nie. Na brzuszku, kolanach, rączkach też ta skóra taka szorstka...
Jutro będziesz oceniała [/quote] To do chrzanu jak nie znika mimo zmiany diety. Potem figę wiadomo co za przyczyna...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20867735]

O popatrz, ja mojego też namówię. We wrześniu rocznica ślubu pierwsza i moje urodziny [/quote]
Ehem ehem...
Ty jesteś zodiakalna panna?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:26   #3052
annLee
Zakorzenienie

kobiałki,kiedy robiłyscie USG bioderek?
w książeczce nie mam zapisane,pediatry zapomniałam się pytać a koleżanki miały różnie zlecane
Tośka w niedz.kończy 6 tyg,szczepienie mamy w następny czwartek i nie wiem czy bioderka machnać prywatnie czy czekać na NFZ jeszcze 4tyg
mała miałaby wtedy 10tyg.
jak WY miałyście

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:37   #3053
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

ja w 6 tyg robiłam prywatnie bo państwowo to na koniec sierpnia miałam iść.
Stary 2010-07-23, 16:45   #3054
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
kobiałki,kiedy robiłyscie USG bioderek?
w książeczce nie mam zapisane,pediatry zapomniałam się pytać a koleżanki miały różnie zlecane
Tośka w niedz.kończy 6 tyg,szczepienie mamy w następny czwartek i nie wiem czy bioderka machnać prywatnie czy czekać na NFZ jeszcze 4tyg
mała miałaby wtedy 10tyg.
jak WY miałyście

My miałyśmy jak mała skończyła 6 tygodni..
Teraz bedziemy mieli kontrole za tydzien..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:22   #3055
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Super!!!

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość

Śliczna

Po syropku poszła dzisiaj kupa taka ładna

Mąż z synem wzięli Luizke na spacer, a ja w tym czasie umyłam okno w "salonie", wyprałam firanki. Powiedział, że częściej tak będą wychodzili

USG bioderek mieliśmy w 4 tygodniu.

W końcu fajna pogoda jest - 25 stopni na dworze.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 18:23   #3056
xxNiuniaxx
Raczkowanie

ja robiłam gdy miała 6 tygodni, później kontrola u ortopedy-7 tyg.
Stary 2010-07-23, 18:31   #3057
kropka75
Zakorzenienie

U mnie ciutkę lepiej na dworze. Popadało chwilę. Co prawda wilgotność wzrosła, ale zaczyna się ochładzać...

Wyszłam ze smrodem na spacer, padł od razu, pospał 20 minut i ryk... Nie marudzenie, a ryk. Musiałam do domu wrócić.

W domu ryku ciąg dalszy... 50 minut darcia japy w sumie... Smoka włożyłam chyba 100 razy. Ale już zaczynam to olewać... Siedzę i bujam. W końcu zaczął przysypiać....

Stary 2010-07-23, 18:37   #3058
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
U mnie ciutkę lepiej na dworze. Popadało chwilę. Co prawda wilgotność wzrosła, ale zaczyna się ochładzać...

Wyszłam ze smrodem na spacer, padł od razu, pospał 20 minut i ryk... Nie marudzenie, a ryk. Musiałam do domu wrócić.

W domu ryku ciąg dalszy... 50 minut darcia japy w sumie... Smoka włożyłam chyba 100 razy. Ale już zaczynam to olewać... Siedzę i bujam. W końcu zaczął przysypiać....

Kochana i co to w końcu jest Danielkowi? Myślisz,że to problemy z brzuszkiem/kolka ?

Mój dziś ma jakiś śpiący dzień...Śpi dużo (jak na niego),jak nie śpi chwilę aktywności i ryk i znów śpi... Dziwny ten dzień jakiś...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 18:41   #3059
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość

Kochana i co to w końcu jest Danielkowi? Myślisz,że to problemy z brzuszkiem/kolka ?

Mój dziś ma jakiś śpiący dzień...Śpi dużo (jak na niego),jak nie śpi chwilę aktywności i ryk i znów śpi... Dziwny ten dzień jakiś...
A Agatka dzisiaj rozgadana bardzo, śmieje się do mnie co chwila.
Stary 2010-07-23, 18:42   #3060
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość

Tak w sumie to nic. Zmęczenie. A jak zmęczony to nie może zasnąć. A że jest żywy to bryka rękami i nogami, które go wybudzają. I tak w kółko. Dziś spał pięknie do południa, prawie 3 godziny. A potem o 13ej am, ledwie krótka drzemka, o 16 już tak marudził, że dałam jeść wcześniej w nadziei, że pełny brzuszek pomoże zasnąć, nie pomógł, wyszłam na spacer, znowu krótka drzemka... tak więc w sumie od 13ej spał dwa razy po chwili. Jest taka godzina, że ma prawo być cholernie zmęczony...

Musiałam włączyć suszarę... pomogło, śpi.

Że to nie brzuszek to już wiem, bo pomaga suszara i smoczek. Czasem nawet bujanie. A takie bajery przy kolce nie działają.

Widać Twój maluch też niedospany dzisiaj...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości