|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
my nad moze jak dobrze pojdze to 8 h bedziemy jechac...i tak sie zastanawiam o ktorej godzinie najlepiej z maluchem wyjechac?? pokoj i tak mamy dopiero od 14 wiec sama nie wiem...
hmm fisher price tez robi zabawki w chinach...ale to nie jest juz chinska samowolka plastic musi miec normy i wogole....kazdy moze miec farbyke w chinach..tu bardziej chodzi o to ze te markowe buty robione w chinach musza miec jakies normy...ostatnio byla afera ze pasta do zebow co ma podobna nazwe do colgate robiona w chinach zawiera w sobie jakas substancje zraca.... aneczka...bede w bielawie od soboty do czwartku....moze wyebirzemy sie na jakis spacer ??
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Ja buty to adidasy to rebooka najbardziej lubię, kozaki to musi być skóra, a na lato to różne, jak co mi się spodoba to może być i za te 19 zł i kupię nie patrząc czy skóra czy firma, bo przeważnie w japonkach chodzę . Jedne mam sandałki skórzane ale to już 3 lata mają takie bardziej sportowe, ale za nie chyba około 70 zł dałam to niewiele jak na tyle lat.buty na jesień i wiosnę też skórzane kupuję bo takie to wilgoć lepiej znoszą.Najlepiej mój tż mięsa nie jada bo to niehumanitarne, a buty to tylko skóra
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie przeczę - większość rzeczy jest robiona w Chinach z prostego powodu - tania siła robocza. Jednak duże firmy nie mogą sobie pozwolić na nietrzymanie norm i jakości swoich produktów - mimo że chińskie rączki robią dany produkt to nad nimi stoją osoby od jakości reprezentujące daną markę. Natomiast na bazarku nie wiadomo co się kupuje. Kiedyś była afera że dziecko miało bardzo wysoki stopień poparzenia - okazało się że było ubrane w chiński produkt z bazarku - dosc łatwopalny. U nas w mieście chińczyk otworzył swój sklep, ma dużo produktów nawet bardzo fajnych. Znalazłam tam bardzo fajny dresik dla Małego - nie odważyłabym się czegoś takiego kupić bo szczerze nie wiem co to za materiał itp.. co z tego że napiszą że bawełna jak żadnych atestów to nie ma... co chwilę są jakieś afery własnie z chińskimi wyrobami...Jeszcze dla siebie mogłabym coś kupić ale dla małego to już nie za bardzo. Dodatkowo, teraz jest tyle wyprzedaży dobrych i znanych firm, że bazarki schodzą na drugi plan
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/u...iki_24279.html
|
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
ania, madzia dzięki za opowiedź w sprawie basenu
![]() madzia a jakiego basamu używasz bo ja Marcela nie smaruję wcale (kąpie Go w oillan) to też muszę jakiś kupić wraz z pieluchami
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam kiedyś taki program o chińskich fabrykach a właściwie pracownikach (na jakimś kanale travel albo innym). Ludzie pracują tam o kilkanaście godzin dziennie, żadnego wolnego ani urlopu. Rodziny oddalone o kilkaset km. Zarabiają marne grosze żeby jakośrodzinom pomóc. Na bilet do domu ich już nie stać. Zakwaterownie w ogromnych pomieszzeiach na piętrowych łożkach. Wielu z tych ludzi całymi latami nie widzi swich dzieci
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam płynu do kąpieli balneum, i oillan na zmianę a jak nie dodaje płynu,( tak np po basenie) to balneum baby krem.
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
dla dziecka w zyciu bym niczego takiego nie kupila ale jesli o mnie chodzi to nie widze problemu.
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- jak chce sobie kupic bluzke czy cos to do lodzi mi sie jechac nie oplaca bo jesli juz to na wieksze zakupy a na wieksze zakupy trzeba miec wiecej szmalu i tak sie koleczko wlasnie reci i zamyka ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- dlatego ja wole sobie kupic cos gorszego zeby mala miala najlepsza jakosc. spadam bo zaraz lodówe przywiozą.
|
|
#1360 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Słyszałam kilka lat temu od mojej pani profesor że ubrania z Zary szyją małe dzieci ale nie pamiętam z jakiego kraju
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie. Ile naszych starych i dobrych firm upadło przez chińską produkcję. Łódź, Andrychów, Radom i wiele innych miast gdzie te fabryki były. Ilu u nas jest ludzi bez pracy. Po co starać się o tkaniny i inne materiały, zapłacić ludziom, opłacić ZUS, Skarbówkę, światło i inne jak można gotowy prodkt chiński kupić za 10 pln. Już wicej dziś nie piszę bo tylko się niepotrzebnie denerwuję. Raczej niczego nie zmienię
|
#1362 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Minka - przyłączam się do gratulacji
![]() aixa - trzymam kciuki, żeby wada sama się naprostowała libra - jakoś się nie odzywasz ostatnio, a zdaje się, że w środę miałaś iść do kardiologa z Mikołajem? Jak wizyta?? Ferrou - kumple od maleńkości ![]() Tylkooliwka - Kubuś na ostatnim zdjęciu ma rozbrajający uśmiech ![]() a co do tematów na tapecie:
za gratulację z powodu ząbków ślicznie wszystkim dziękuję
|
|
|
|
#1364 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja do pracy chciałabym kiedyś wrócić ale kiedy to nie wiem. U nas babcie odpadają mimo że z chęcią by sie zajęły wnuczka to niestety ze wzgędu na dużą odległość nie jest to możliwe. Ze względu na pracę Tż najwczesniej wróce we wrześniu przyszłego roku. Ciekawe czy jeszcze bedą mnie chcieli, ale jakoś specjalnie tym sienie martwie.
|
|
#1365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pamiętam jak pierwszyu raz kupilam sobie skorzane buty na zimę (jakies 8 lat temu za prawie 400 zł). Popsuly się po tygodniu noszenia! .Oddałam do reklamacji- naprawili i po tygodniu to samo... i znów do reklamacji i znów naprawili!! Jak mi sie znow zepsuły to zrezygnowalam i... wyrzucilam. Teraz już walczylabym o swoje bo pracując w tym zawodzie wiele się nauczylam teraz bym tego tak nie zostawila
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam w quazi paragon mam ale ulotki chyba zadnej nie bylo..ehh
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja reklamowałam w quazi i dostalam zwrot gotówki ale mi pękał lakier. Ale słyszalam, że tam dość ładnie uznają reklamacje, spróbuj... Ja mialam ulotkę z quazi na pewno...
|
#1368 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet kozaki pumy tyż posiadamCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam u siebie sklep z butami gdzie facet ma dla dzieci tylko i wyłacznie Polskie rzeczy buty , ubranka itp . i tylko w sumie tam dla małego butki kupuje .
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
mrówa, gmyrelka, ja wam polecam "swoją" sofę z abry, riva się nazywa.
Ja mam czerwoną z kremowymi poduchami. Moja ma wymiary 150x200, a mój mąż 196cm (albo 198?) wzrostu. No stopy mu leciutko wiszą ale nie narzeka. Jest na sprężynach, bardzo wygodna. Juz 6 lat na niej śpimy. http://www.abra-meble.pl/sofa_riva,p...1,0,1,2,2.html Szersze różne też mają, np: http://www.abra-meble.pl/sofa_lotus,...1,0,1,1,2.html Cytat:
Cytat:
-huggisy (dziwny kształt i obcieraja gumki) - dada- dla mnien najgorsze deski - schlecker - w rozmiarze 1 i 2 rewelacja. 3 już nieco inny materiał i sie nie opłaca cenowo - lidlowe- niezłe nawet, ale w środku czasem się zbrylały i wychodzą tak samo albo drożej niż pampers w promocji ![]() - rosmanowskie i happy- no przeszłyby może ale jednak takie dziwne kształtem - i zostaliśmy przy pampuchach a chusteczki - najlepsze dla mnie nivea sensitive - ze schleckera są super i cenowo też-80szt. 5zł -fajne sa też ze schleckera naolejkowane- super kupala zmywają i pupka jak aksamit - cleanic kindi fajne ale głupio się wyciągają -rosmanowskie- fuj, suche jakieś i szorstkie ----z ciekawości pytam- czy któras z was nie chcrzci dziecka w ogóle? my nie chcrzcimy właśnie (ku rozpaczy teściowej) ----ponawiam pytanie: jakie macie/ planujecie kupic spacerówki? (właśnie nie mogę sie na nic zdecydować) ---- wypadające włosy- mam też ten problem (kilka razy dziennie zamiatam podłogę pełną kłaków, o tym co się dzieje w kratce ściekowej pod prysznicem nie wspominam....). Czy to kiedys przejdzie? (KIEDY???) Bierzecie jakieś witaminy? no łysa niedługo będę.....
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2010-07-23 o 20:57 |
||
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PoP, a Oliwka gdzie ma te potowki?? o co "loto" z tą Sielpią??€€ izaizula-co do sypanch jablek to jablka byly z... gerberowego sloiczka, a pomidory to ja jadłam, a nie ona oczywiście-ewentualnie na nich coś mogło być
|
|
#1371 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja wypróbowałam do tej pory Pampersy i Haggisy. Kupiłam 3 Haggisów i okazały sie trochę większe niż 3 Pampersów. Rzeczywiście są trochę sztywne i w porównaniu z Pampersami nie są tak chłonne. Jak zmieniam jej pieluchę to kupsztal jeszcze często pływa.
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
THX fossil ,ide oblukać na all
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chciłam ale mojemu tacie to obojętne bo niewierzacy ale teściowa pewno by się zapłakała he he Co do włosów lekarka tłumaczyła mi kiedyś to tak choćmi nie leciały . że z ciązy jak jakieś tam są hormony w nas to włosy nie wypadaja tak jak normalnie by wypadły . i po ciązy jak już ten hormon z nas wyjdzie te co nie wypadły muszą wypaść dlatego jest ich aż tyle na raz . Dochodzi oczywiście też karmienie itp . nie wiem kiedy przechodzi ale przejdzie napewno mi nie wypadają i przy SZymku też nie Co do pieluch to ostatnio kupiłam huggisy dla Szymka .. no porażka on biega i w srodku się zbryla wszystko nawet jak ma suchą pieluche to co jest w srodku się przestawia jakoś . Dla dziecka leżącego dla mnie mogą być ale dla biegającego tylko pampki spacerówek przerobiłam kilka i mam trzy Mutsy urbanrider - nie cierpie jej mam bo w komplecie z gondolą maclaren mx3 - trzykołówka rewelacyjny dla mnie i super wózio jak ktoś mieszka poza miastem i nie śmiga po chodniczkach tylko maclaren XT - też super ale nie nadaje się np. na wielkie śniegi . ale w zime też nim nie raz jeździłam i mimo małych kółek sobie radził Miałam jeszcze haucka - beznadzieja sprzedałam za tydzień i quinny zapp ale to dla starszaków wózek . Cytat:
|
|
#1374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chrzest kosztował 150 + 50 dla kościelnego. Cytat:
ostatnio to miała prawie na całym ciele. na pleckach od siedzenia w foteliku, na piersiach i szyjce -od spania na brzuszku, na rączkach - w zgięciach. Było masakrycznie gorąco a ona cała przepocona. Teraz już znikają. JA posmarowałam je sudokremem i znikły ![]() Ja także używam tylko pampersów inne jakoś tak mi nie odpowiadają a trochę testowałam bo myślałam że mała jest na pampersy uczulona jak była w szpitalu. No i w temacie przerw w czasie drogi: My na siłę ich nie robimy. Gdy mała śpi to jedziemy do oporu -oby szybciej być na miejscu. Co prawda mała budzi się i tak co około 3 godziny na jedzenie w dzień. Gdy jest przera to przede wszystkim wyjmuję ją z fotelika i biorę na ręce. Czasmi wychodzę z samochodu o ile pogoda na to zezwala. Nakarmię, przewinę, pochodzę aby odbiła i jedziemy dalej. Nieraz przerwa to 15 minut a nieraz i godzina.
|
|
#1375 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
my na Chojnym chrzcimy w sierpniu 14stego, to sobota, bo ksiądz powiedział, że w niedziele ma śluby a co do kasy to M. do niego ile taka przyjemność, a on: "a ile zarabiacie??" na to M. "nic", na to ksiądz "no to co łaska" a na spacer możemy się wybrać w poniedziałek ![]() Cytat:
Cytat:
) teraz to nawet tej maty nie chce mi się rozkładać, bo ona po 3 minutach ma dość ![]() Cytat:
Cytat:
) kupowałam jakieś "lepsze" buty w Polsce, ale raczej nie droższe niż 200zł, bo też mi się szybko nudzą. A na lato to mam pół balkonu butów zakupionych w Irlandii po 3-4 Euro, jakoś mi zbytnio na nich nie zależy i nawet specjalnie o nie nie dbam, jak się rozwalą to z czystym sumieniem do kosza wywalam i biore następne. Jakoś na lato szkoda mi dac za buty 100zł czy wiecej. U mnie w domu znów kasy nie było i rodzice za bardzo nie chcieli kupowac nam drogich butów, w Sieradzu wyprzedaży firmówek nie było i cały rok były drogie, więc biegałyśmy w tanich, poza tym noga szybko rosła i buty były na sezon. Na zimę to mama zawsze jakieś konkretniejsze kupowała, ale to i tak raczej były ze środkowej półki. Cytat:
![]() Cytat:
MadCat na pewno nie chrzci, ale ona zniknęła. Czy ktoś widział MadCat'a?? A ja mam nadzieję jutro kupimy samochód, tzn ja, bo M. jedzie nurkować. Hehe jak kupię jakieś gó...wno to będą jaja niby jade ze znajomym i jakimś jego kumplem mechanikiem, ale nigdy nic nie wiadomo. Bo ja się znam tyle, że albo fajnie wygląda albo nie
|
|
#1376 |
|
Przyczajenie
|
Szkoda że nie napisałaś wcześniej o tym wózku zaoszczędziłabym sporo piniędzorów
Drugi wózek poczeka do zimy bo ma większe koła, poza tym ma siedzenie kubełkowe więc dopiero po 6 miechu można dziecko wsadzać Jeżeli chodzi o chrzest to my na razie nie chrzcimy i nie wiem jeszcze czy to zrobimy. Na razie nie chce mi sie użerać z księdzem, my bez ślubu a wiadomo jak oni na takie pary reagują. Jeżeli sie zdecydujemy a nasz ksiądz bedzie robił problem to nie mam zamiaru go prosić. W razie czego wpracy tż jest ksiądz który zgodził się ochrzcić bez problemu nasza mała Bąbaline
Alicja vel Bąbalina 28.04 Edytowane przez fossil Czas edycji: 2010-07-23 o 22:08 |
|
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
No, nadrobiłam Was
Dzisiaj idziecie jak burza!Tylkooliwka, Ferrou śliczne Wasze dziciaczki! Madzia, figura bezciążowa super i wyglądasz kwitnąco, a mały jaki zadowolony w tym basenie! ![]() Minka Gratuluję!! ![]() Cytat:
A w sprawie butów, to ja mam różnie. Mam i ze skóry droższe(zawsze kupowane na przecenie po sezonie) i tańsze. A że butów mam bardzo dużo, bo jak Darusi nudzą mi się szybko i lubię mieć różne kolory, fasony, to nie stać by mnie było tylko na te drogie . I wcale tańsze buty nie są gorsze, przekonałam się już nie raz o tym . Mam np. ulubione buty za 25 zł, na obcasie i są mega wygodne Pieluchy: Ja teraz używam huggisów, mogą być, ale trochę sztywnawe. Cóż, była promocja w realu Mój dzieć je nawet lubi.Happy- sztywniaki straszne i takie wielkie na pupie, przeciekały strasznie nam ( nie były za małe, ani za duże), Hania płakała jak miałam jej je zakładać, zostało 3/4 paczki, dada- mogą być, choć sztywne, ale nie przeciekały rossmanowskie- sztywne i przeciekały. włosy mi jakoś specjalnie nie wypadają, tyle co zawsze. Ale rzecz niesamowita zaraz po porodzie(w parę dni to było zauważalne bardzo) bardzo wzmocniły mi się paznokcie. Szok, bo całe życie się łamały i nigdy nie mogłam mieć dłuższych, a teraz nic z nimi nie robię, zmywam bez rękawiczek, wszystko robię w domu a one rosną i rosną...Muszę je spiłowywać, żeby Hani nie drapać. Ale to dziwne, bo karmię i niby Hania wysysa ze mnie wszystko, a te pazury się wzmocniły. ![]() Nareszcie upał minął!
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-23 o 22:07 |
|
|
|
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
Pop moja siostra też wróciła
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
no widocznie jestem jedyna ktora ma tu inne zdanie na temat butow;D i wcale mi to nie przeszkadza
ja na lato butow mam chyba z 80 par i to roznych przeroznych i mowiac brzydko wali mnie to czy kosztowalu 20 czy 50 zl bo i tak beda miech sluzyly, pozniej kumpele maja radoche jak robie porzadki - przychodza i sobie biora:P ja tez nie biegalam z firmowkach bo tu wielkich przecen nie ma nigdy- ciagle ceny te same niestety sa, teraz adidasy mam tylko firmowe bo najwiecej w nich biegam ale latem to co chwila jakies buty kupuje ;p juz pytalam o Mad Cat ale slad po niej zaginal;/ Minka z checia, tz akurat do 23 w pracy wiec popoludnia mam wolne ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- minka no wlasnie duzo;/ myslelismy ze 150 to oni n a 2 biora a ten ze on razem z koscielnym to jest 300
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie żałuje nawet złotówki wydanej na maclarena choć strasznie się cenią przez to że się super sprzedają ja XT nabyłam za 800 kolezanka trafiła fartem XLR za 990 ( oczywiście to było jak SZymek miał 5 miechów czyli 1.5 roku temu z zaraz się pokazały nowe ( znaczy pare detali zmienili typy kreska na tapicerce czy plastik na kole i zaraz się zrobiło 1200 za XT i 1500 za XLR troszkę przesadzają
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

??

. Jedne mam sandałki skórzane ale to już 3 lata mają takie bardziej sportowe, ale za nie chyba około 70 zł dałam to niewiele jak na tyle lat.buty na jesień i wiosnę też skórzane kupuję bo takie to wilgoć lepiej znoszą.
, buziaki dla Lenki

ale nie pamiętam z jakiego kraju

Po 2 sekundach jest na brzuchu i tak leży. Mogłam Mu kupić taką duuuuużą matę bez zabawek to by miał większe pole manewru 
Dzisiaj idziecie jak burza!