|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - cz. II.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Raczkowanie
|
w sumie to niektorzy nie toleruja shakeow proteinowych zwlaszcza tych tanszych, po ktorych bol brzucha jest bardziej prawdopodobny. Ja nie mam takiego problemu bo po prostu przywyklam. Ten, ktory ma moj chlop jest bardzo smaczny jak na proteinowy, nawet z woda. Najlepsze w smaku sa jednak shake'i weight gain ale za takie to ja podziekuje
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() I kolejny dzionek zmagań przed nami, ale także kolejny bez grzechów za nami Ja właśnie zjadłam śniadanko teraz pije kawkę i mogę się doczekać drugiego śniadanka bo będzie kefir+malinki+nektarynka pyszne |
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja już po śniadanku - standardowa kanapka. za chwilę idę zjeść jeszcze kilka śliwek
|
|
|
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
wiitam ;**
sniadanie jajecznica z 2 jaj i pumper z twarozkiem
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
jeee zakupiłam wage
normalnie tylko 70,1
|
|
|
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje Promyczku. ja w ogole stracilam apetyt i nic mi sie nie chce a jutro moje urodzinowe party. Sernikobrownies chce uiec tylko musze w koncu splene zlowic bo moj slodzik do kitu. Na sniadanie wmusilam w siebie 1/2 serka i mialam popic shake'm ale mi sie odechcialo. Chyba zuse sie teraz tylko shaker'a nie wziela ze soba wiec bede musiala beltac ten proszek w kubku
. Na lunch ryba od wczoraj, na obiadokolacje nie mam pojecia-moze sobie kupie jakies gotowe danie z grilla, albo jeszcze lepiej-zamowie z przywozka do domu. Pewnie zanim dotre do chalupki bedzie juz tak pozno, ze nie bedzie chcialo mi sie gotowac.
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Mam dosc. Zrobilam sobie buleczke dukanowa i za chwile zjem z bialym serkiem. |
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Myslenie pozytywne w tej chwili jest niemozliwe. Zwlaszcza, ze ja juz naprawde nie mam sil. Nie wiem, czy uda mi sie teraz wytrzymac bo w ogole nie mam motywacji.
|
|
|
|
#2651 |
|
Raczkowanie
|
hej mindless, glowka do gory! ja dzis jestem taka zla, nawet nie rozczarowana marnym ubytkiem wagi ale zla. Chodze najezona jak jezozwierz. Bo ja juz chcialabym schudnac! W koncu dietuje juz tyle lat i co?Nadal nei osiagnela celu. Czasem w ogole sie zastanawiam czy w moim przypadku jest to realne? Ale wiecie co-przypomina mi sie historia moje kolezanki, ktora zawsze byla otyla. wrecz ogromna. zaryzykowalabym powiedzenie, ze zdecydowanie najgrubsza nastolatka w naszym rodzinnym miescie, przynajmniej wtedy. I schudla, po wielu latach walki, roznych diet, wmawiania sobie, ze ona z tych, co nie chudna.Dzis jest 78kg lzejsza
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- 30 sekund pozniej mysle, ze nie warto byc cierpliwym
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic, musze chyba przeczekac tan zastoj bo wyjscia nie ma, mam nadzieje, ze sie nie zlamie.---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Norma. |
|
|
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
3,7 kg to super wynik. W meisiac bedzie na pewno ponad 4kg. Prz takiej wadze jaka masz, to na prawde bardzo bardzo ladnie. ja dukam 18 dni i schudlam 1,5kg. To jest marny wynik i tez po tylu wyrzeczeniach!!!Dzis moj 3 dzien na P i mysle czy nei przeduzyc do 5 bo przeciez ja na prawde nic nie chudne. W ciagu 14 dni (poza faza uderezniowa) schudnac niecaly 1kg! To raczej ja mam powody do zalamki. Za tydzien jade do Polski, mialam nadzieje,ze pojade z 3kg na minusie a tymczasem 1,5kg z czego prawie polowa to woda. w wymiarach tez nic nie zrzucilam
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty MINDLESS az 13 kg to tez sie masz czym chwalic wiec kochane prosze sie cieszyc z sukcesow i nie zalamywac a walczyc dalej i zobaczycie ze za jakis czas bedziecie sie chwalic jeszcze wiekszym spadkiem a poza tym kazda z nas ma inny metabolizm wiec nie mozemy sie porownywac a mamy sie wspierac prawda |
|
|
|
|
#2655 |
|
Raczkowanie
|
te 16 kg bylo latwiej niz 5 teraz, zapewniam. jak sie ma taka duza nadwage to kilogramy spadaja bardzo szybko, nawe do 2kg na tydzien a potem zonk-2 na miesiac jesli nawet tyle!
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kazdej sie to udaje i nie kazda kobitka jest taka wytrwala jak Ty. ja osobiscie Cie podziwiam ze sie nie poddajesz i walczysz dalej i wiem ze osiagniesz swoj cel |
|
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Nie poddaje sie, bo nie lubie spoczywac na laurach a poza tym zle sie czuje z tym, jak wygladam. Ciesze sie bardzo z tych zgubionych kilogramow. Jednoczesnie nie wiem, jak moglam sie tak strasznei zapuscic mimo,ze wymieszany w kubku. Po poludniu przyjme jeszcze 2 porcje w ramach bialkowego doladowania. Ide zaraz na watek Dukana poczytac, co robie zle
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wreszcie opowiadaj co tam, jak tam?Cytat:
i gratuluję |
||
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na drugie śniadanie zjadłam serek wiejski z bananem na obiad pomysłu nie mam,więc pewnie zjem,to co przez ostatnie dni.u mnie też pada i jest ochłodzenie,a ja nie jestem w stanie z tego skorzystać przespałam się trochę, już czuję się trochę lepiej,no ale nie będę się ćwiczeniami katować. a ja wam dziewczyny proponuje więcej ruchu. to już musi na pewno pomóc. i nie poddawajcie się! przecież jesteśmy twarde babki
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki bez załamywania się,
Ja się źle dzisiaj czuję jakiś wirus żołądkowy czy coś, non stop do wc latam, tak jest od wczoraj, i od razu spadek wagi do 51,5 kg. Dzisiaj jak na razie zjadłam tylko bułkę razową z sałatą, szynką, serem i pomidorem, ale z trudem to zjadłam i jestem napchana tak, że nie wiem czy będę w stanie zjeść obiad. A brzuch ciągle boli i mi tak bulgocze w nim.
|
#2662 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle dziewczyny ja Was podziwiam, za tą dietę Dukana, ja bym nie wytrzymała ani jednego dnia, nawet próbowałam raz jeść tylko to co dozwolone w fazie uderzeniowej i bardzo mnie to męczyło.
I naprawdę należą Wam się wielkie oklaski za osiągnięcie już takiego sukcesu ![]() ![]() Wiadomo, że na początku kg lecą szybko, a potem jak już jest ich coraz mniej do zrzucenia to pomalutku, także cierpliwości.
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zle mi z tym zastojem, ale nie poddam sie bo bedzie tylko gorzej. Przetrzymam jakos. Czytam na biezaco watek Dukana i wiele dziewczyn przetrwalo zastoje i to czasem naprawde dlugie wiec dam rade i ja. Tym razem mi sie uda bo wiem, ze chce w koncu zakonczyc to cale odchudzanie bo caly moj umysl jest tym przepelniony i wiem, ze jedynym sposobem zeby go jakos uwolnic od tego 'zlego' myslenia jest dojscie do celu. Szkoda, ze tylko moje literki 'mysla' tak optymistycznie, a nie moja osoba. ![]() Zrobilam sobie cos w stylu ptasiego mleczka: jogurt naturalny podzielilam na pol, do tego zelatyna, do jednej polowy dodalam slodzik i aromat waniliowy, a do drugiej slodzik i kawe. Oslodze sobie zycie, a co mi tam! Czekam az stezeje.A na obiad chyba zrobie pieczonego tunczyka do tego wbije jedno, czy dwa jajka i posypie serem zoltym bo udalo mi sie kupic taki co ma tylko 3g tluszczu i oregano. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- W ogole to dzieki za mile slowa. Od razu czlowiekowi lepiej sie na duszy robi. Edytowane przez mindless Czas edycji: 2010-07-23 o 14:50 |
||
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Mindless patrz jak mało Ci zostało do osiągniecia celu na pewno wytrzymasz
Ja właśnie zjadłam obiadek duży omlet z papryka i szczypiorkiem i do tego duży ogórek a teraz pije kawke
|
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
W sumie wydaje mi sie, ze jestem dosc aktywna fizycznie. Nie pracuje co prawda fizycznie ale chodze na ta silownie 2 razy w tyg (kiedys 3 ale teraz nie mam tyle czas), zrezygnowalam z jazdy samochodem I chodze na uniwersytet na nogach (ok 2,5 km w jedna strone) I ogolnei tsram sie wszedzie chodzic raczej niz jezdzic. Niby nic ale szybki 45 min spacer do pracy w jedna strone to tez przeciez spalone ok 180kcl. Powiem wam, ze na Dukanie niezwykle ciezko przychodzi cwiczenie. Po poltorej godziny cwiczen jest mi oslownie slabo I ma zero energii-ewidentny brak weglowodanow. Tluszczy tez sie za duzo w tej diecie nie je wiec energie mozna wykrzesac tylko z bialek. Chcialabym miec wiecej energii I czasu na aktywnosc fizyczna.Niestety moja praca nie konczy sie po zamknieciu drzwi gabinetu. Na cwiczenie w domu nie mam motywacji-przyznaje. Mniejsza z tym. Zrbie tak jak Ty mindless-przedluze do 5 dni same proteiny. W sumie to juz sie przyzwyczailam do tego , ze nie mam nic zielonego na talerzu. Na PW nawet nie rzucilam sie na warzywa. Bylam bardzo uwazna bo balam sie skoku wagi. Postanowilam ,ze dzis na kolacje zjem grilowanego kurczaka po karaibsku
Mniam mniam Na dukanowym watku wyczytalam tyle ze po prostu musze trwac. Kurde ale ciezko gdy sie czyta ile wszyscy traca a ja gubie w dekagramach jesli w ogole cos. P pracy kupie 750 paczek zelatyny i tak bede sie odzywiac! Mindless-wiadro galaretki z kurczaka lol
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja szczerze sie przyznaje, ze nie cwicze w ogole, ale nie mam na to sily, mi sie w glowie kreci nawet jak ide wolnym marszem na zakupy na nogach, a co dopiero jakies cwiczenia, ale jak z czasem dodam jakies wegle to zaczne cwiczyc. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mindless;20876129]
Ja szczerze sie przyznaje, ze nie cwicze w ogole, ale nie mam na to sily, mi sie w glowie kreci nawet jak ide wolnym marszem na zakupy na nogach, a co dopiero jakies cwiczenia, ale jak z czasem dodam jakies wegle to zaczne cwiczyc. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Ja tak mam pod czas cwiczen, czuje sie jakbym byla w spowolnionym ruchu jakims, nawet bedac na Atkinsie mialam o duzo wiecej energii i bylam w stanie cwiczyc 3 razy w tyg bez problemu.Pije wlasnie drugiego shake'a, a ktorego wcale nie mam ochoty ale potrzebuje wiecej bialka, vitamin i me=ineralow a to jest napakowane nimi. Sztuczne bo sztuczne ale lepszy rydz niz nic. U mnie dzis piekna pogoda, az chce sie wyrwac gdzies.Mam nadzieje,ze jutro tez dopisze bo planuje grilla w ogrodzie . Bede sie zapychac jakims ochlapem patrzac jak inni zajadaja sie do tego pyszna saladka i popijaja piwko. Same chudzielce!!!!!!!!Musze sie dobrze zasznurowac w tym gorsecie zanim uderze na imprezke,zeby na zdjeciach nie wyjsc jak mamut. . .Moja 42kilowa kolezanka postanowila sobie zrobic 'kaloryfer' na brzuchu i biega na silownie 3 razy w tyg przed praca. To jest samozaparcie. Szkoda tylko,ze jej BMI to obecnie 16,6.........Ciekawe co z tego wyjdzie
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
ojoj to pewnie wyglada jak chodza kosciotrup... przeciez 16,6 to juz duziaa niedowaga...
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Promyczek Nadziei;20876738]ojoj to pewnie wyglada jak chodza kosciotrup... przeciez 16,6 to juz duziaa niedowaga...
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- udo ma jak ja ramie...niby straszne ale jakby miala wybierac miedzy tym jaka jestem teraz a jej szczuploscia (nie jest wysoka0 to wybralabym to drugie.Zawsze mozna przytyc
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

. Hmm zapytam mojego chlopa pod jaka postacia moge jeszcze przyjac bialko, bo w koncu to on jest fintessowym wariatem. Wspomnialam mu o zelatynie i stwierdzil, ze owszem niemal czyste bialko ale jak to zjesc?100gram zelatyny starczylo by na wiadro galaretki hehe

. Na lunch ryba od wczoraj, na obiadokolacje nie mam pojecia-moze sobie kupie jakies gotowe danie z grilla, albo jeszcze lepiej-zamowie z przywozka do domu. Pewnie zanim dotre do chalupki bedzie juz tak pozno, ze nie bedzie chcialo mi sie gotowac.

Nic, musze chyba przeczekac tan zastoj bo wyjscia nie ma, mam nadzieje, ze sie nie zlamie.

Oslodze sobie zycie, a co mi tam! Czekam az stezeje.