Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 15:22   #361
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13

Cytat:
Napisane przez alalukam Pokaż wiadomość
ja jestem też taka artystka, że zawsze zżeram ciastka z papieru bo inaczej się nie da też nie wiem co robić w ogóle te Dukanowe wypieki w ogóle mi nie wychodzą (oprócz sernika na zimno, którego się nie piecze )
mi też póki co tylko babka wyszła mi w miarę, jutro zrobię sernik tylko nie wiem czy z bezą czy z cynamonem
Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
No cóż, droga Anaiss... Nie pozostaje mi nic innego jak
Ale wzrusza mnie Twoja szczera spowiedź, a dopisek "i nie była light" doprowadził mnie do łez wzruszenia Więc zamiast dziesięciu batów dostaniesz dziś tylko pięć

Lesia świetna figura! podziwiam i zazdorszczę
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:24   #362
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
jest na górze napisane ZOBACZCIE CZY WAM SIE STRONKA OTWIERA.....czarownica dodala potem moja fote i nie... nie jestem ciekawska.... daleko mi do tego ...
Tylko sie kochana nie obrazaj ani nie zlosc
Dobrze ze Czarownica uratowala sytuacje.
Lesia, lasencjo, co ty widzisz zlego w tym lustrze? jest bosko!! Przypomnialy mi sie zdjecia sprzed jakiegos czasu - roznica masakryczna
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:24   #363
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
no oby i u mnie popadalo tylko wieczorkiem kurcze ja juz mam dosc tych upalow

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

mam nadzieje, ostatnio zaniedbalam i pilates wiec musze wrocic do tego bo to naprawde fajna gimnastyka i nawet tak nie meczy.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

kurde musze Wam sie przyznac...zgrzeszylam
wczoraj po pracy pojechalam do rodzicow i bylam mega glodna wpadlam i pierwsze co zobaczylam to goraca pachnaca chrupiaca BAGIETKA! niestety nie dalam rady cale szczescie zjadlam tylko jedna kromke ale to i tak za duzo a na dodatek do pizzy uzylam prawie calej kulki mozarelli chociaz jest zabroniona! i nie byla light masakra
ja tez musze sie przynac... wzielam gryza serka plesniowego valbon moj ulubiony. jakos nie moglam sie opamietac. co prawda nie bylo tego duzo,ale mam wyrzuty sumienia. probuje si eusprawiedliwic tym ze akrat ten ser, nie miale weglowodanow, tylko nie co wiecej tluszczu nic noo jestesmy tylko ludzmi, no nie? odbije sobie to suchym cyckiem z kuraka do konca dnia
Stary 2010-07-23, 15:26   #364
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
a co z tym blonnikiem?
ja mam taki z sypki z jablkami, uzywalam go na poczatku, teraz lezy w szafce nie uzywany, ja wychodze z zalozenia ze jak jest niezbedny to trzeba go uzyc, wole to niz coloc c

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:32   #365
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
ja mam taki z sypki z jablkami, uzywalam go na poczatku, teraz lezy w szafce nie uzywany, ja wychodze z zalozenia ze jak jest niezbedny to trzeba go uzyc, wole to niz coloc c
yhym...czyli tylko przy problemach z porcelanka, dzieki

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:33   #366
suushi89
Raczkowanie

Jak to jest z tymi węglami? Ma być 1g na 1 kg masy ciała? Czy jak? Ja mam taki program, w którym wklepuje co jadłam i mi wylicza ile czego i wyszło mi dziś : białka- 164g , węgle - 49g, tłuszcze - 31g, to dobrze, czy za dużo? Węgle są zawyżone, bo wpisałam pieczeń rzymską, a ona jest z bułką tartą, a ja mam z otrębami i to tylko 2 łyżki na 8 kulek pieczeni.
Stary 2010-07-23, 15:35   #367
Ija
Rozeznanie

wiecie co? właśnie jem najdziwniejszą sałatkę w moim życiu. A co najlepsze - jest przepyszna, choć miałam pewne obawy przed spróbowaniem jej dodałam wszystko co miałam pod ręką

czyli: poszatkowaną kapustę z marchewką, filet z indyka, pomidora, twaróg president czosnkowy, łyżkę jogurtu i czosnek w proszku...

i wyszła zarąbista
Ija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:43   #368
blackhardcore
Raczkowanie

a ja probowalam zrobic galabki bez zawijania, co prawda ostatni raz probuje chyba czyjs przepis bo mi nic nie wychodzi, wyszlo mi cos typu "burdel na patelni" ale jaki dobry hehe nie wyglada to ladnie ale jak smakuje, sos bolonski z grzybami i kapusta heheh o jaaa... sprobowalam ale obiadek dopiero na jutro. ide pichcic lody i babeczki na niedziele zeby na mnie czekaly jak wroce po weekendzie do domku
Stary 2010-07-23, 15:49   #369
Ija
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
a ja probowalam zrobic galabki bez zawijania, co prawda ostatni raz probuje chyba czyjs przepis bo mi nic nie wychodzi, wyszlo mi cos typu "burdel na patelni" ale jaki dobry hehe nie wyglada to ladnie ale jak smakuje, sos bolonski z grzybami i kapusta heheh o jaaa... sprobowalam ale obiadek dopiero na jutro. ide pichcic lody i babeczki na niedziele zeby na mnie czekaly jak wroce po weekendzie do domku
a jak robilaś te gołąbki? bo ja też dzisiaj robiłam i wyszły całkiem nieźle tylko, ze nie dusiłam ich w sosie, a zrobiłam jak kotlety i dopiero później polałam. Ale ja to w kuchni od 2 miesięcy dopiero urzęduję, więc idę na łatwiznę zazwyczaj (miały być normalne gołąbki, ale zwątpiłam zanim zaczęłam odparzać kapustę )
Stary 2010-07-23, 15:50   #370
karolinusienka
Zakorzenienie

wiecie co ja za 10min zaczynam weeekend
zatem do poniedzialku dziewuszki
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:56   #371
Ija
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
miłego weekendowania w takim razie
Stary 2010-07-23, 16:05   #372
LolkaKrejzolka
Przyczajenie

witam dukanki
Parówa dziś na dworze, masakra jakaś.
Dziś nie zjadłam śniadania, a w moim przypadku to w ooooogóle nie pomaga w diecie. Dziś 4ty dzień z warzywkami, ale jeszcze się nie ważyłam. Od jutra zaczynam brzuszki. Trzymajcie za mnie kciuki!

92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75
początek 22.07 CEL!
LolkaKrejzolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:10   #373
Kassa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
Uf zazdroszcze jakoś tak mam, ze zawsze w weekend najwięcej roboty.

Miłego weekendu
Kassa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:11   #374
8joja8
Raczkowanie

dieta dietą ale ja nie umiem sie zmobilizować do żadnych ćwiczeń- już mase czasu niczego nie trenowałam
8joja8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:23   #375
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ija Pokaż wiadomość
a jak robilaś te gołąbki? bo ja też dzisiaj robiłam i wyszły całkiem nieźle tylko, ze nie dusiłam ich w sosie, a zrobiłam jak kotlety i dopiero później polałam. Ale ja to w kuchni od 2 miesięcy dopiero urzęduję, więc idę na łatwiznę zazwyczaj (miały być normalne gołąbki, ale zwątpiłam zanim zaczęłam odparzać kapustę )
mialam przepis ze kapuste ceble i pieczarki poszatkowac zmieszac z mielonym i 2 jajkami, usmazyc i potem do sosu, niestety pierw zaczely sie rozwalac a pozniej wogole juz nic z tego nie widzialam innego jak tylko dyrdy myrdy narazie moje podopieczne dziciatko tez je. dobrze ze mam na kim psobowac,bo poki mała je, tzn ze nie jest zle

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

oczywiscie jeszcze przyprawy,
Stary 2010-07-23, 16:28   #376
Ija
Rozeznanie

Cytat:
mialam przepis ze kapuste ceble i pieczarki poszatkowac zmieszac z mielonym i 2 jajkami, usmazyc i potem do sosu, niestety pierw zaczely sie rozwalac a pozniej wogole juz nic z tego nie widzialam innego jak tylko dyrdy myrdy narazie moje podopieczne dziciatko tez je. dobrze ze mam na kim psobowac,bo poki mała je, tzn ze nie jest zle
to ja robiłam podobnie tylko bez cebuli, z jednym jajkiem i odrobiną otrąb.
Stary 2010-07-23, 16:31   #377
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
to ja robiłam podobnie tylko bez cebuli, z jednym jajkiem i odrobiną otrąb.
no moze nie wyszly bo w tym przepisie nie bylo otrab, to moze jeszcze raz sprobuje

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

ale mi piekne babeczki wyszly, ciekawe jakie beda jak wyjme z piekarnika, lody juz sie mroza, ale ja dzis robotna jestem,no prosze. moze cos jeszcze zrobie... macie jakies pomysly? propozycje? pomozcie bo juz chyba koniec mojej tworczosci
Stary 2010-07-23, 16:39   #378
Ija
Rozeznanie

Cytat:
no moze nie wyszly bo w tym przepisie nie bylo otrab, to moze jeszcze raz sprobuje

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

ale mi piekne babeczki wyszly, ciekawe jakie beda jak wyjme z piekarnika, lody juz sie mroza, ale ja dzis robotna jestem,no prosze. moze cos jeszcze zrobie... macie jakies pomysly? propozycje? pomozcie bo juz chyba koniec mojej tworczosci
nie chcę krakać, ale niestety, babeczki (jeśli serowe) zazwyczaj opadają
a pomysły... to zależy od tego co masz w lodówce
Stary 2010-07-23, 17:03   #379
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
dlaczego babeczki odpadaja? dukanowe? ze sera otrebow i odrobiny proszku do pieczenia? w sumie nie ma procz proszku do pieczenia roznicy miedzy plackiem otrebowym a babeczkami. no i pieczenia w piekarniku a nie na patelni

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
aaaaaaaaaa OPADAJA, SORY COFAM PYTANIE

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

od jakiegos miesiaca nie mam nic innego oprocz miesa drobiowego, serow homo i chudych twarogow, no i jogurtow i mleka, jaj

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
dlaczego babeczki odpadaja? dukanowe? ze sera otrebow i odrobiny proszku do pieczenia? w sumie nie ma procz proszku do pieczenia roznicy miedzy plackiem otrebowym a babeczkami. no i pieczenia w piekarniku a nie na patelni

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

od jakiegos miesiaca nie mam nic innego oprocz miesa drobiowego, serow homo i chudych twarogow, no i jogurtow i mleka, jaj
jaaaa cieee, mam dukanowego psa, bo zjadl mi pazerny babeczki razem z moim dzieciem... gorace!! no to mialam babeczki! nie ma to jak zostawic slodkosci na parapecie. jak uda mi sie wsadzic tu fote to Wam pokaze, dwóch takich co ukradly mi babeczki. juz wiem skad ta cisza nagla w domu, po cichu broja w kuchni! mam nadzeje ze nikomu nic nei bedzie jesli zjadly folie bo nie zdazylam zdjac ze wszystkich.co mowicie? pies zwroci, a mała najwyzej bedzie srebrzyc porcelanke
Stary 2010-07-23, 17:03   #380
lulka44
Raczkowanie

Hej! Witam w 13
Dzis mija 7 dzien drugiej fazy. Juz mi sie to nudzi, ciagle jem to samo, przeczytalam ze robicie sobie lody... czy w drugiej fazie tez je mozna jesc??? A jesli tak to podajcie przepis... aha i bardzo prosze na jakies przepisy na jakies smakołyki, bo jedyna moja slodycza sa jogurty...
lulka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:11   #381
Ija
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]

haha no właśnie kurcze, no to jak wszystko jest to poprzeglądaj sobie może blogi dukających wizażanek 9albo nie wizażanek ) i może akurat cos Ci w oko wpadnie Polecam blog karolinusienki http://dukan.blox.pl/ , z tego co wiem to Adrijah (nie wiem czy dobrze napisałam nick) prowadzi bloga, ale niestety nie pamiętam adresu.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez lulka44 Pokaż wiadomość
Hej! Witam w 13
Dzis mija 7 dzien drugiej fazy. Juz mi sie to nudzi, ciagle jem to samo, przeczytalam ze robicie sobie lody... czy w drugiej fazie tez je mozna jesc??? A jesli tak to podajcie przepis... aha i bardzo prosze na jakies przepisy na jakies smakołyki, bo jedyna moja slodycza sa jogurty...
zapraszam do kliknięcia w link do bloga który podałam wyżej i do przepisowni (w pierwszym poście masz linka). Zaraz może jeszcze coś podrzucę

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

http://dukanforever.blogspot.com/

http://redandpale.blox.pl/html <~~ blog Adrijah (Ło matko, nie wiedziałam że takie cuda robisz )

Edytowane przez Ija
Czas edycji: 2010-07-23 o 17:14
Stary 2010-07-23, 17:20   #382
jestemtutylkonachwile
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suushi89 Pokaż wiadomość
Jak to jest z tymi węglami? Ma być 1g na 1 kg masy ciała? Czy jak? Ja mam taki program, w którym wklepuje co jadłam i mi wylicza ile czego i wyszło mi dziś : białka- 164g , węgle - 49g, tłuszcze - 31g, to dobrze, czy za dużo? Węgle są zawyżone, bo wpisałam pieczeń rzymską, a ona jest z bułką tartą, a ja mam z otrębami i to tylko 2 łyżki na 8 kulek pieczeni.

Pisałam juz dziś o tym 1 g na 1 kg masy ciala. Nie wiem ile wazysz więc nie odpowiem na pytanie czy nei za duzo wegli.
Ja korzystamz portalu w w w. e x e r c e o. p l i tam licze sobie to co jadlam.
Nie zawyzaj sobie tylko lepiej licz uczciwie bo trudno sie pozniej samemu polapac gdzie sobie dodalas a gdzie nie.
Dieta nie wymaga liczenia kalorii ale o weglach warto pamietac.
Ja sama od poczatku diety zliczam sobie to co jem. To pozwala mi sie pilnowac i wiem ze np zjadlam za malo bialka, wiec dojadam wtedy wedlinka czy serem.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
haha no właśnie kurcze, no to jak wszystko jest to poprzeglądaj sobie może blogi dukających wizażanek 9albo nie wizażanek ) i może akurat cos Ci w oko wpadnie Polecam blog karolinusienki http://dukan.blox.pl/ , z tego co wiem to Adrijah (nie wiem czy dobrze napisałam nick) prowadzi bloga, ale niestety nie pamiętam adresu.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

zapraszam do kliknięcia w link do bloga który podałam wyżej i do przepisowni (w pierwszym poście masz linka). Zaraz może jeszcze coś podrzucę

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

http://dukanforever.blogspot.com/

http://redandpale.blox.pl/html <~~ blog Adrijah (Ło matko, nie wiedziałam że takie cuda robisz )

Dodam kilka od siebie:
http://kuchniahalutki.blox.pl/html

http://czympachnieuzakow.blox.pl/htm...9,170.html?5,1

http://magicznakuchnia.blox.pl/html

http://dukanowegotowanie.blogspot.com/

http://lekkoznaczypysznie.blogspot.com/

http://sliweczka.blox.pl/html

http://dukanowa.blox.pl/html
jestemtutylkonachwile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:28   #383
kasia_1011
Raczkowanie

GG do kasia_1011

Leśka, ty lasko chuda!
Wyglądasz rewelacyjnie.
-14 kg WOW!

U mnie wyszło słonko.
Oby już tak zostało, bo mam ochotę jeszcze trochę pogrzać sobie goły tyłek.

A teraz pora coś wszamać.
Brokuły z jajem mam na dzisiaj.

Tu dziergam a tu moje hobby nr 2
kasia_1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:32   #384
Aleksandra_M
Zadomowienie

duk duk
melduje ze nadrobilam wszystkie strony
u mnie pada od wczoraj i jest fajnie. 20st.
LESIA wygladasz pieknie!!!!!!!!
ja tez tak chce zazdroszcze bardzo, ale wierze ze mi sie uda...
sukcesy dukanek mnie mobilizuja i moge przysiac ze jeszcze ani razu nie zgrzeszylam
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:35   #385
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Jestem podłamana
dzisiaj zrobiłam przepyszne gołąbki z cudnym sosikiem. Pierwszy raz w życiu robiłam takie ciężkie (jak dla mnie danie) i wyszło! Cuda !!!

Ale jedząc i delektując się natrafiłam na kostkę?!? czy coś z mielonego mięsa z którego tak się cieszyłam bo chyba 97 % mięsa ! I upierdzieliłam sobie zęba jak trzeba! O zgrozo!

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:38   #386
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_1011 Pokaż wiadomość
Leśka, ty lasko chuda!
Wyglądasz rewelacyjnie.
-14 kg WOW!

U mnie wyszło słonko.
Oby już tak zostało, bo mam ochotę jeszcze trochę pogrzać sobie goły tyłek.

A teraz pora coś wszamać.
Brokuły z jajem mam na dzisiaj.
Ty tez Kasiu pieknie wygladzasz
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 18:25   #387
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez 8joja8 Pokaż wiadomość
no to zadam pytanie drugi raz

Czy ćwiczycie cokolwiek czy tylko prowadzicie dietę ??
ja nie... nie mam czasu...
jedyne "ćwiczenie" to długie spacery marszowym tempem z moimi córami co prawda jedna sama idzie ale drugą trzeba w wózku pchać więc...wysiłek jakiś jest
poza tym zauważyłam, że jak mam ze 2 dni bez ruchu to i waga stoi....

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 18:31   #388
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez suushi89 Pokaż wiadomość
na pytanko, juz udzielono odpowiedzi, ale ja jeszcze raz dodam od siebie co warto zapamietac:

bialka 2-2,5 g na kg masy ciala
weglowodany - 1g max. na kg masy ciala
kcal - 1500 dziennie

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
jedyne "ćwiczenie" to długie spacery marszowym tempem z moimi córami co prawda jedna sama idzie ale drugą trzeba w wózku pchać więc...wysiłek jakiś jest
no tez to niestety zauwazylam, pisze niestety po ostatnio jakas wypluta jestem i najchetniej zapadla bym w sen zimowy nie mam sily na nic, a juz tym bardziej na cwiczenia, nie wiem czy to przez te pogade czy mi jakis witamin brakuje jakies pomysly, moze powinnam cos zarzywac, bo to nienormalne jest chyba

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 18:36   #389
missines
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
Ja chcę zacząć ćwiczyć, ale póki co w te upały dodatkowa aktywność fizyczna pozostaje na ochocie

Johambina jakbyś kiedyś nabrała ochotę na jakieś fitnesy, aeroby itp to pisz ziomalko Zawsze to raźniej razem!

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 18:39   #390
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Johambina jakbyś kiedyś nabrała ochotę na jakieś fitnesy, aeroby itp to pisz ziomalko Zawsze to raźniej razem!
hehe spoko tylko póki co czasu brak.....
momentami nie wiem jak się nazywam.....

aaa któraś ma ochotę na leczo? bo mi się duuużo zrobiło

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości