![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotne Mamusie ... ?? ...
ARTystka25, fajny pomysł z tą boazerią, naprawdę, może wyjsć jakby spatynowana jeśli dobierzesz kolor w wresji mat..lubię takie klimaty wiejsko, trącące myszką..parę antyków mam po babci i one nadają klimat mojemu domkowi. A wiesz,czy kawalerka czy większe gniazdko to nasza oaza spokoju i cieszy każdy remont czy nawet remoncik typu zmiana koloru ścian. Mnie cieszyło nawet kupno nowego brudownika z zielonkawej wikliny, ktory sobie gdzieś wypatrzyłam i który fajnie komponowal mi się z wnętrzem i jeszcze służy jako siedzisko czasami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4232 |
Raczkowanie
|
Nie mogę dać mu kolejnej szansy, bo znowu wpakowałabym siebie i dziecko w bagno. On się nie zmienił, nic go to rozstanie nie nauczyło. Tylko cięzko będzie z rozwodem, ale narazie o tym nie myśle, jeszcze sprawa o alimemty nie jest zakończona...
Są chwile, gdy mi po prostu tęskno, ale sie przed nikim nie przyznaję... tylko właściwie to nie wiem za czym, za tymik dobrymi chwilami? Bo przecież nie za nim. Przykro mi, że mogło być dobrze, a jest jak jest.Tyle uczucia w to wszystko wpakowałam, a teraz jestem sama z dzieckiem... Artystka świetny wybór kolorów do pokoju - moje ulubione ![]()
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
taa..ja w łóżku..łańcuchami musieli by mnie przykuć
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Marta, żal Ci podeptanych nadziei, planów, złudzeń, czas pewnie pomoże..Wiemy, że nie tak miało to wyglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wlasnie ja mam tą swiadomość, ze nie ma zadnego sensu probowac jeszcze raz, wracac sie z tego punktu w ktorym teraz jestem. Tylko boję się, że te pieprzone emocje wezmą górę. Nieraz po prostu mam ochotę sie przytulic do niego, itp - chore wiem, dlatego ciesze sie, ze jest daleko, ostatnio chcial do Małej przyjechac, ale mialysmy jezioro zaplanowane, teraz ten niby szpital. Boję się, że jak przyjedzie ją odwiedzic, bedzie blisko, to coś we mnie pęknie - a nie moze....
![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Marta, wszystko sobie już poukładałaś tylko na stan wyciszenia i dystansu to jeszcze dużo za wcześnie, nie oczekuj od siebie rzeczy niemożliwych i obojętności. Tylko, że jesli on wyczuje Twoje wahanie to jak mogę się domyślać uczepi się tego i zacznie zapamiętale nękać o kolejną szansę..nie znam go, ale z Twoich opowieści wydaje się nie być wart już ani jednego Twojego dnia i bacząc na podobieństwa do mojego ex nie prognozowałabym Tobie i córeczce życia w spokoju i szczęściu u jego boku. Ale może się mylę, nastąpi jednak cud.. trudno cokolwiek doradzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4236 |
Wtajemniczenie
|
Marta w naszych przypadkach najważniejsza jest konsekwencja. Przecież z jakichś powodów zdecydowałyśmy się żyć bez tatusiów naszych dzieci?? Dobrym sposobem jest wypisanie sobie wszystkich wad exów/ przykrości/ sytuacji które doprowadziły w końcu do rozstania i wracanie do tej listy ilekroć się zawahamy czy zatęsknimy. Ja Cię doskonale rozumiem, bo bez względu na to co mój rozum o tym sądzi, to nie ma nocy, żeby ex mi się nie śnił, nie ma dnia, żebym nie wspominała go, ale!!! wiem i wbiłam sobie to raz na zawsze do głowy, że to nie jest facet z którym mogłabym przeżyć życie, którego widzę obok siebie gdy będę miała 80 lat
![]() ![]() a tym szpitalem to się zbytnio nie przejmuj, on sobie da radę. Możliwe, że nie kłamie, ale faceci to hipochondrycy, zawsze ubarwiają swoje "choroby" ![]() ![]() Laisla jak tam zdróweczko?? Artystka: nieważne że małe mieszkanko, ważne, że po swojemu wyremontowane, ważne że będziecie się tam dobrze i bezpiecznie czuły. Taki azyl jest niesamowicie ważny. Super! Tak, Filipek ma się pojawić w 1.połowie września, będzie Panną ![]() _____________ zapowiadana przerwa w upałach nastała ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Oj, wspaniale dzisiaj jest, chwila oddechu, naprawdę
![]() Naked, niezły pomysł z tym wypisaniem rzeczy niemożliwych do zaakceptowania u exa Marty, w chwilach wahania(a taka chyba nadeszła) można utwierdzić się w swojej decyzji. Dziewczyny, chyba dużo ciężej Wam obecnie niz mnie bo jeśli wam się jeszcze eksi śnią po nocach..mój o ile to tylko w koszmarach, nie mam najmniejszych wątpliwości co do trafności decyzji o odejściu a w tej chwili widzę tę osobę jako karykaturę człowieka i zastanawiam się jak ja mogłam? z nim? a fe.. No tak ale łatwo mi mówić po kilku latach i facetach, którzy już zdążyli się pojawić, ba..nawet zniknąć już żdązyli ![]() Zdrówko już ok. to była chyba reakcja organizmu na wstrząs temperaturowy, jeździłam rowerem po południu gdy temperatura w słoncu wynosiła ponad 40stopni a po drodze robiłam zakupy w klimatyzowanych supermarketach, gdzie było naprawdę zimno(ale mi się to zimno podobało).. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4238 |
Wtajemniczenie
|
eh no niestety... mój ex to jakby 2 osoby w 1
![]() ![]() ![]() oj klima jest bardzo zdradliwa ![]()
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
No właśnie zeszłe wakacje..to bardzo niedawno, tym bardziej wspmnienia mogą wracać gdy znów lato na świecie..
Jeśli te lata będą tak tropikalnie wyglądać to tez pomyślę o klimie w domu, u mnie na poddaszu ciezko znieść ten upał czasami..oby te rekordowe temperatury już nie wróciły, ja odczuwam bardzo nawet te dwa czy trzy stopnie mniej.. Miałam dzisiaj w domu niespodziewany sabat czarownic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4240 |
Raczkowanie
|
Laisla zazdroszcze wyjazdu
![]() Nie rozpisuję się dziś, bo tak prawdę mówiąc, to od rana dopiero siadłam... Moja mała dzisiaj nawet oka nie zmrużyła. Zresztą ona nigdy nie garnęła się do spania, ale zawsze coś tam się kimnęła. A do tego to jest małe adhd, cały czas w ruchu - z oka jej spuścić nie można, bo takie ma pomyśły w tej małej głowie, że aż mnie momentami przeraza. Więc jak ją juz położyłam, to dopiero wzięłam się za ogarnianie mieszkania. A teraz jeszcze siebie doprowadzić do porządku, bo jutro wracam do pracy po 2tyg urlopu, tzn chodzę na kurs przez ten tydzień. A nie chce mi się totalnie nic... Miłej nocki Wam życzę ![]()
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Marta, wiem, że z nas szczęśliwcy z tym morzem, nie zawsze tak było, oj nie, wcześniej zabierałam małą i na całe lato jechałam do pracy do Anglii aby wyprostowac jakimś cudem finanse. I udało się
![]() ![]() ![]() Maluch w tym wieku daje popalić, fakt, moja akurat zawsze spała jak marzenie, a w dzień do czwartego roku życia ![]() ![]() A praca chociaż trochę Ciebie cieszy, masz jakąś satysfakcję? czy tylko i wyłącznie chodzi o finanse? Jeśli poszłyście już spać, to kolorowych snów ![]() My mamy rano wizytę u okulisty. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja jutro od rana jadę z mamą na usg 3d już nie mogę się doczekać ![]()
![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
Naked, my będziemy cały czas we władku. Jeśli chodzi o nas to narazie pranie, zakupy przed wyjazdem, no i czekam na autko aby kupić picie i takie tam cięższe rzeczy.
U okulisty nastąpiła poprawa w wynikach badań, więc wizja okularów u małej jak narazie się oddaliła ![]() U nas powoli wraca upał, dzisiaj już po południu było gorąco. Współczuję Tobie Naked, dobrze, że macie tę klimę. Daj znać po usg jak tam miewa się Twój przystojniaczek i czy chrapał czy fikał podczas podglądania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4244 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Naked usg 3d super sprawa! Ja też byłam z mamą ![]() ![]() ![]() moja w brzuchu byla w miare grzeczna, ale ledwo sie urodzila, to juz takie wygibasy robila, ze wszyscy byli w szoku i tak jej zostalo ![]() Laisla to dobrze, że u okulisty w porządku. My dzisiaj zaliczylysmy alergologa, poki co syrop i obserwacja. A co do mojej pracy, to tak: pracuje przy płacach, więc duza odpowiedzialnosc i trzeba sie naprawde skupic - a z tym mam problem ostatnio, praca nudna sama w sobie, ale zgodna z moim kierunkiem studiow, no i nie mam w pracy swoich rowiesnikow, tylko sama starszyzna, do tego jestem tam po znajomosci, wiec wszyscy mają mnie na obserwowanym. Więc ogolnie nie jest źle, ale też satysfakcji wielkiej nie przynosi.
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Marta, oby nie zagubił gdzieś tego nagrania..szkoda by było
![]() Ojej, tak jak dobrze nam się z córcią dogadywało od dlugiego czasu to dzisiaj megaawantura wieczorem, po której poleciala na sąsiednią ulicę tulić w dodatku się do babci ![]() ![]() Marta, z tą pracą Twoją, to może nie dar niebios ale ma swoje duże plusy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Raczkowanie
|
Laisla skoro Twoja córka wchodzi w wiek nastoletni, to niestety będzie coraz więcej kłótni między Wami, ale nie straćcie dobrego kontaktu, bo pozniej, to juz du*pa, tak jak to u mnie było...
Prace mam pewną, w budżecie na czas nieokreślony ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
no ja myślę, że przykładzik, nic więcej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4248 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
![]() Uważam, że Laisla ma rację, nie jedna na miejscu Marty usiadłaby, załamała ręce i nie wiedziałaby co zrobić ... z nas to chyba na serio jakieś siłaczki co sobie żyły wypruwają każdego dnia, ale z uśmiechem na ustach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Ecru z pewnoscią świetnie, ale zastanawialabym się nad tym fioletem..Wiesz ARTystka, trudno gdy nie widzi się reszty wnętrza..albo jeśli chcesz te kolorki to zrób sobie próbę na jakiejś deseczce z boku i oceń..a jaki jest kolor ścian w kuchni nad tą boazerią?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4250 |
Wtajemniczenie
|
Marta89 zgadza się, że usg 3d do świetna sprawa o ile maluszek jest odpowiednio ułożony
![]() ![]() ![]() obys odzyskała kochana pamiatkę z usg ![]() laisla super, że na bieżąco wyjaśniacie sobie z córeczką nieporozumienia. Grunt to nie oddalić się od siebie, bo potem ciężko, zwłaszcza, że wkracza w okres dojrzewania. Ale Ty na pewno na to nie pozwolisz ![]() ![]() Artystko nie znam sie kompeltnie na remontach, wykańczaniu wnętrz, ale jeśli chodzi o kolory to chętnie doradzę. Tylko dobrze jakbyś wkleiła fotkę. Fiolet nie do wszstkiego pasuje, a ja osobiście lubię kuchnie w ciepłych barwach. Fiolet bardziej by mi do salonu pasował. Bierzesz pod uwagę inne kolory?? Jestem wykończona, bo po badaniu pojechałam z mama i siostrą na zakupy. Filipkowe oczywiście. Wzięłam je do lekarza, bo Młoda koniecznie chciała zobaczyć siostrzeńca w trójwymiarze a tu klops.
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
Naked, bużkę Filipka bedziesz oglądała i całowała do woli, jeszcze troszkę cierpliwości
![]() No tak, konflikty z córcią, nieuniknione, a było tak już dobrze..luz, relaks, dużo czasu na rozmowy, wspólne czytanie i oglądanie filmów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4252 |
Wtajemniczenie
|
laisla- nie bierz pod uwagę słów wypowiedzianych przez córkę w chwilach złości, goryczy.. Ona wie lub dopiero życie ją nauczy że to nie takie proste znaleźć drugą połówkę, choćby nie wiem jak bardzo się chciało. Widzi jaki jest ojciec, ale pretensje może mieć o to tylko do niego, a ojczym..?? To nie takie proste przecież.
Relacja matka- córka jest wg mnie przez całe życie specyficzna bo to dwie kobiety (z 2 facetami czy facet + kobieta z reguły jest inaczej). Jeszcze jak jedna, ta młodsza zacznie mieć swoje zdanie, inne od matczynego, będzie chciała żyć po swojemu to wtedy dopiero może być trudno. Ale własnie po to się rozmawia, wspólnie spędza czas, żeby żaden mur się nie zbydował a Was łączyła bliskość i największa przyjaźń. Pogadaj kiedyś z córką w jakieś miłej atmosferze, o tym jak bardzo byś chciała, aby był ten ojczym, a dla Ciebie życiowy partner.
![]() |
#4253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z jednej strony dobry pomysl, wypisac na kartce wszystkie zle sytuacje i zachowania ex'a ![]() i mam nadzieje, ze wszystkie samotne mamusie jednak nie beda samotne , z reszta nie sa przy swoich kochanych maluszkach... ![]() ja wiem po sobie, jak patrze na niunie chce mi sie zyc i wszystko dla niej robic ![]() laisla ile lat ma w ogole Twoja corka??? wiem, wiem pewnie przegapilam o tym jak pisalas, ale mam nadzieje,ze wybaczysz... tez tego sie boje, ze jednak kiedys mi Kornela wypomni, ze czemu nie ma normalnego zycia... ![]() ![]() co do CC ja mialam, bo rodzilam praktycznie zaczelo mi sie 10 marca w nocy budzilam sie co 1 h i nie moglam spac... nie wiedzialam o co chodzi... przez caly dzien jakos w miare sie czulam, ale brzuch mi sie spinal ![]() i w koncu 10 marca wieczorem o godz. 19 odszedl mi czop sluzowy i mialam skurcze co 10-7 minut po 30-60 sekund ![]() ogolnie pojechalismy do szpitala, a okazalo sie,ze mam rozwarcie na 2 cm tylko i zeby wrocic do domu, i przyjechac jak beda skurcze co 3 minuty albo co 2 min. ! czujecie to??? ![]() jak mialam co 4 minuty to juz myslalam, ze nie wytrzymam ![]() wzielam kapiel w wannie ( w wannie nic nie czulam skurczy w domu) ale jak wyszlam z wanny to z podwojna sila je czulam i myslalam, ze wykorkuje ![]() no i o 1 w nocy jechalismy do szpitala juz mialam co 2,5 minuty skurczee, myslalam, ze naturalnie urodze! a gdziee tam... tak mnie bolalo, ze wciagalam ten gaz i czulam odlot jak na haju... ![]() ![]() ![]() ale pozniej juz nie pomagalo mi to w ogole, gryzlam poduszke z calych sil tak mnie bolalo ... skurcze sa najgorsze, reszta to pikus moim zdaniem... ![]() dali mi znieczulenie w kregoslup i ciagle "doladowywali" jak zaczelam czuc znow skurcze, a wszystko monitorowali, skurcze i tetno malej... no i 11 marca juz bylo gdzies poludnie, bylo rozwarcie na 7 cm i dalej nie chcialo postepowac, kroplowki nie pomagaly... wiec sie spytali czy chce cesarke czy jeszcze czekac, na szczescie wzielam i podpisalam i tak wody mialam zielone... bo malutka zrobila kupke ![]() i o godz. 15:14 juz malutka wyjeta z brzuszka, uniesiona w gore cala w krwi, ale sliczna ![]() wiec nawet sie nie spodziewalam, ze cesarke bede miec, bo mialam rodzic naturalnie, ale chyba mnie by porozrywalo, jak ona wazyla 4,275 kg ! ![]() 1 zdjecie to jest w szpitalu ![]() 2 zdjecie (mam nadzieje,ze mnie nie zabijecie, ze wstawilam ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
kingusia..
no to drugie zdjęcie "zabija" ![]() ![]() ![]() pytanie nie do mnie ale odpowiem- córeczki laisli ma 11 lat ![]() a jak tam u Ciebie?? ex atakuje czy masz święty spokój?? laisla pewnie się pakuje i szykuje na wyjazd, ale mam nadzieję, że chociaż wpadnie na momencik na słówko ![]()
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martwię sie tą drogą, moja pierwsza długa trasa. Autko po mechaniku wygląda super, bez jednej ryski ![]() ![]() ![]() Kingusia, wczoraj Ciebie wspominałam i proszę oto jesteś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4256 |
Wtajemniczenie
|
laisla:
![]() będzie dobrze, zobaczysz, najgorszy zawsze ten 1. raz ![]() ![]() ![]() ![]() a potem wracaj tu do nas i opowiadaj co i jak ![]()
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście pozdrowimy morze od każdej z Was, szczególnie od tych, które nie mają możliwości pobyć nad nim ani jednego dnia..Wy też bądźcie zdrowe (Naked, szczególnie Ty uważaj na siebie ![]() ![]() Całuje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
witajcie. dosc długo nie pisałam ale właściwie nie miałam o czym, ale teraz trochę mam. Bo jak jest taka ładna pogoda to chodze z moją córeczką i bratem nad jeziorko i w tym sens jest, ze tam jest taki chlopak ktory zwrócił moją uwage jestem nim zafascynowana itd. Ciągle o nim mysle bez przerwy, ale tez mu sie chyba podobam bo to idzie wyczuć choć trochę, bo gdyby chłopak no jak to napisać no gdyby bym mu się nie podobała to po prostu bym tego nie zauwazyła i bym wogóle go nie zauwazyła. A tak jest w moich myślach, wiem jak ma na imię skąd jest i gdzie na razie mieszka bo on tu do mojej miejscowości przyjechał na wakacje z Torunia. I po prostu robi wszystko by moja uwaga była na nim.
![]() Boj sie że sie zakocham i klops będzie ale poki co, poki z nim nie porozmawiam to bedzie dobrze, będę żyła marzeniami. Ale bym nie chciała, chciała bym z nim porozmawiać ale ja nie potrafię pierwsza zacząć rozmowy bo się za bardzo wstydzę. On chyba też bo nie raz było ku temu okazja. Wybaczcie że ja się tak tutaj tak rozpisałam ale nie mam gdzie. I nie wiem co począć mam. Wakacje się skończą a on pojedzie do domu a ja będę myśleć o nim jeszcze.. długo.... a nie chce .... ![]() ![]() ![]() Bardzo chciałabym by on do mnie zagadał ale pewnie nie zagada i smutno mi będzie mi z tego powodu. i jeszcze raz przepraszam ze tutaj pisze...
![]() |
#4259 |
Raczkowanie
|
malgosia zagadaj, co Ci zalezy
![]() kingusia drugie zdjęcie niczym z 'ostrego dyzuru' super! ![]() naked jak tam się czujecie? ![]() Ja nie się trochę opuściłam w pisaniu, bo normalnie teraz mam taki zapierdziel, ze nie wyrabiam. Jak będę miała więcej czasu to nadrobie ![]() Buziaki ![]()
![]() |
#4260 |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczorek dziewuszki
![]() małgosiu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marta Ty też częściej zaglądaj bo ja tu z nudów umrę ![]() ![]() ![]() ciekawe jak tam laisla na wakacjach, miejmy nadzieję że się super bawi i wróci do nas wyluzowana, szczęśliwa i wypoczęta ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.