Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 19:42   #3721
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

[

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Agravko, faktycznie z opisu wynika, że lekko nie było, ale dałaś radę

Miałaś zzo?
Czemu rodzenie łożyska było takie straszne? Bolało bardziej niż urodzenie Małej?

[
mialam zzo, lozysko nie chcialo sie odkleic i przez kolejna godzine mialam mocne skurcze a i o mala sie martwilam...

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
kolandra, agravka GRATULACJE!!!!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 19:48   #3722
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

wklejam fotki mojego malenstwa
Stary 2010-07-23, 19:52   #3723
pszczolka87
Zadomowienie

hej hej ale się cieszę że za duzo mnie nie ominęło gratuluje rozpakowanym mamusiom...
Widzę że tutaj jakaś mała wojna była... ja tam nie rozumiem... tez wpadam raz na dłuższy czas tutaj i czasami moje posty pozostaja bez rzadnego odzewu i jakoś się nie obrażam... widocznie nikt nie ma nic do powiedzenia na temat o którym napisalam i tyle.. jakoś nie traktuję tego osobiście... ale wydaje mi się że koleżanka miała dzis poprostu gorszy dzień...

W ogole przerażenie mnie ogarnia jak patrzę na naszą listę terminow i jestem jedną z kolejnych na liście... boje się jak cholera ale z drugiej strony już się nie mogę doczekać Mówiłam dziś nawet do mojego synka że może sobie juz wychodzić w ten weekend żeby mamusia nie musiała się męczyc podczas upalów

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20874559]dzidzia daj trochę tego zimna plizzzz
A ja mam takie pytanie? Bo taką głupią sytuację mam,że już tysiąc znajomych mi się zapowiada na wizyty-jedni do szpitala,a drudzy od razu do domu,jak wrócimy. I zaczyna mnie to irytować,bo chciałam spędzić ten czas z małą i Połówkiem. Kurczę,jak im napisać,że na początku tego nie chcę? I w ogóle dlaczego ludzie od razu się tak wpychają do domu... Jak się w rodzinie lub u znajomych jakieś dziecię rodziło to człowiek szedl po 2-3 miesiącach,żeby i mama i dzidziuś byli już spokojniejsi... Czemu inni tego nie rozumieją?[/QUOTE]
Ja wszystkim co się wpraszaja mówię wprost że ich do domu nie wpuszczę przynajmniej przez pierwszy tydzień... do szpitala też nikt poza rodzicami i moimi siostrami no i oczywiście mężem nie ma wstępu Ja nawet moim teściom ostatnio powiedzialam że chyba oszaleli... bo wpadli na pomysł że oni będą mnie wieźli do szpitala jak zacznę rodzić bo Wojtuś będzie za bardzo przejęty żeby prowadzić... Powiedzialam im że wykluczone i że będą mogli wpaść zobaczyć maluszka dopiero po porodzie..
Ja w ogóle nie rozumiem takich osob.. Pamiętam jak moja koleżanka rodzila w lutym, dzwonilam do niej żeby jej pogratulować parę dni po porodzie i powiedziałam że z chęcią ich odwiedzę żeby zobaczyć malutką i prosiłam aby ona się odezwała jak będą już się czuly na siłach i kiedy będą miały ochotę na gości... odezwała się po 3 tyg i wtedy się zobaczyłyśmy.. i tak powinno być!
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej Kochane! jestem i od razu przepraszam, bo pewnie zaraz bede musiala uciekac... mam nadzieje ze tesknislyscie))
opisze Wam moj porod:
tak jak Wam pisalam, bylam oslabiona tak jak na przeziebienie, ale nic nie podejrzewalam... ok 17-18 zaczelo mi cos plynac, ale to nie bylo zadne hlusniecie, tylko takie kapanie zadkie i z sluzem, wiec myslalam ze to czop, do momentu jak co godzine musialam bielizne zmieniac...po konsultacji z tata stwierdzilismy, ze to moze wody i postanowilismy to sprawdzic- w szpitalu lekarz mowi, ze to jest za bardzo sluzowe na wody, ale ze zrobi test i okazalo sie ze to to. Bylo mi strasznie glupio, ze tak mi leci (bo juz zaczelo coraz mocniej) no ale coz. Potem zaczely lapac mnie skurcze, ale lekkie, prysznic pomagal, potem ok 12 dostalam znieczulenie i 2 godzinki poodpoczywalam, ale okazalo sie ze tak mnie znieczulili, ze nie moglam wstac ... potem znieczulenie puscilo i strasznie bolalo. Skurcze wychodzily ponad skale ktg... potem wyblagalam jeszcze znieczulenie, ktore niewiele dalo, bo juz nie mogli mi dac na bole krzyzowe... oj masakra normalnie, jednym slowem nie czulam partych, ale wypchnelam mala za 3 razem -naciecia nie czulam. Mala nie zlapala pierwszego oddechu i najedlizmy sie strachu, bo byla sina. Dostala 3 pkt tylko... ale w 10 min miala juz 9 pkt. Zabrali ja od razu do inkubatorka, a ja rodzilam lozysko, co tez dla mnie bylo straszne... i to zszywanie tez bylo nieprzyjemne, ale juz do przezycia.
Mala dali mi dopiero na drugi dzien i juz wszystko jest ok
Do domku wyszlysmy na druga dobe po serii badan.
Ada teraz spi tylko w pampersie i jest cudowna.
Sorki za drastyczny opis...

widze ze sporo z nas juz sie posypalo-dla wszystkich serdeczne gratulacje!!!!
gratulacje!! Opis porodu wcale nie taki drastyczny... tylko final trochę przerażający.. ale najważniejsze że wszystko w porząsiu
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nie chcę skurczy, tylko jakieś rozwarcie .
I powiem Ci, że u mnie też bałagan. W kuchni między ładnymi jasnymi kaflami aż czarno, ale nie będę brzuchem zamiatać. Co to, to nie. Ja mogę (muszę!!) prasować, myć naczynia itp. ale na kolanach to facet ma lądować. O!
ja w pokoju mam taki burdel że przejśc się nie da.. aż wstyd... jutro z mężem mamy zamiar się zabrać za sprzatanie.. korzystając z okazji że trochę chlodniej jest
Cytat:
Brzuś i brzuś 6 tygodni później.
29t1d i 35t2d
brzus śliczny, ale gdzie się podziała śliczna buźka mamusi??
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
hahaha................te cycki co do cycków--ja mam 80 b 75 małe c
nie wiem co tak mało ciążowo jakoś ... hmmmm
cycki to jedyna część ciala z jakiej jestem w ciąży zadowolona zawsze chcialam mieć trochę większy biust no i w ciąży urósł z małego b na całkiem spore d mam nadzieję że taki zostanie
Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
hey dziewczyny ! gratuluje kolejnym mamom zostania mamą

Mam takie pytanie do Was, czy przygotowałyscie już łóżeczka maluchom?
Mój termin wg cyklu przypada na 30 lipca, wg usg na 26 lipca, a ostatnio na 31... no i już mam wszystko poprasowane, poprane i tak dalej, ale zastanawiam sie nad czymś,,, a nie wiem kiedy nagle mnie przyciśnie...

Macie w łóżeczkach taki materacyk wielowarstwowy ( m.in. z gryki ) ? Jeśli macie, to czy na materacyk położyłyście bezpośrednio podkład ceratkowy ( wiadomo jak taki maluch potrafi za jednym razem zalac wszystko na sobie i pod soba ) i dalej na to prześcieradełko tylko ?
Chodzi mi o to, ze ten materacyk bez kocyka, to wydaje się, jakby dzidzi miało na jakimś piasku leżeć Moja mama natomiast doradza położyć tylko ten podkład i prześcieradło... ja zgłupiałam. Wiem, że sprawa wydaje się tendencyjna i głupia, ale co bede sama się zastanawiać, jak może Wy macie jakieś rady ???

aa i tak z ciekawości, jest tu ktoś z Trójmiasta i okolic, albo z Gliwic ?

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------
.
ja mam taki materacyk i zrobilam dokładnie tak jak napisałaś... na materacyk ten podkład i potem frotkowe prześcieradełko
Cytat:
gryka to masakra--ja mam gryke-kokos na kokosie dzidek bedzie lezec...nie daje nic pod przescieradlo--strasznie mi sie jakos kojarzy takie szeleszczenie pod plecami....
ale te podkłady robią takie obite materialem- one nie szeleszczą... ja mam takie gumowo-ceratkowe i z jednej strony jest frotka... także to nie jest taka typowa cerata a zawsze warto mieć żeby oszczędzić materacyk, zwłaszcza że te grykowo-piankowo-kokosowe do tanich nie należą
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 19:53   #3724
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
gryka to masakra--ja mam gryke-kokos na kokosie dzidek bedzie lezec...nie daje nic pod przescieradlo--strasznie mi sie jakos kojarzy takie szeleszczenie pod plecami....

no właśnie mam to samo i szeleści i jest takie... "pagórkowate"... Dlatego przyszło mi do głowy, żeby kocyk położyć na to i potem prześcieradło...

Agravka masz śliczne maleństwo !!!

Pszczółko dzięki za radę, moja mama też tak radzi zrobić he tylko to szeleszczenie... i wydmy jak w Łebie...
aa i też rozmawiałam z córą, że w poniedziałek i wtorek są najlepsze dni na powitanie świata w weekend chcę jeszcze zrobić zakupy i załapać się na urodziny koleżanki hehe

Edytowane przez Morgana le Fay
Czas edycji: 2010-07-23 o 19:59
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 19:53   #3725
Siala_Bala
Zakorzenienie

I jak prosiłyście bym się objawiła oto jestem

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 19:58   #3726
agravka
Wtajemniczenie

siala-widze ze maluszek tez w pampersiaku, wiec nie jestem wyrodna
dzidzius sliczny i jaki grubiutki!!!
dzis sie wazylam i po porodzie spadlo mi juz 6 kg a brzuch spadl od razu jak mala wypchnelama teraz wraca prawie do normy, tylko troche flakowaty jest
Stary 2010-07-23, 19:59   #3727
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Cytat:
bozie jakie słodyczki... zstrasznie się rozklejam ostatnio patrzac na takie kruszynki... i wiecie co? do mnie jeszcze tak do końca nie dociera to że u mnie w brzuszku siedzi taki mały czlowieczek... a to że już niedługo będzie na świecie to już w ogóle...

W ogole ciekawe do kogo bedzie podobny nasz syn bo my z mężem jesteśmy zupełnie różni... on wlosy czarne-ja blond, on piwne oczy-ja niebieskie, poza tym wszystko inne- rysy twarzy, ja łagodne- on bardziej kanciasty, ja mały zadarty nosek- on długi i szpiczasty... normalnie wszystko inne mamy
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:05   #3728
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
bozie jakie słodyczki... zstrasznie się rozklejam ostatnio patrzac na takie kruszynki... i wiecie co? do mnie jeszcze tak do końca nie dociera to że u mnie w brzuszku siedzi taki mały czlowieczek... a to że już niedługo będzie na świecie to już w ogóle...

W ogole ciekawe do kogo bedzie podobny nasz syn bo my z mężem jesteśmy zupełnie różni... on wlosy czarne-ja blond, on piwne oczy-ja niebieskie, poza tym wszystko inne- rysy twarzy, ja łagodne- on bardziej kanciasty, ja mały zadarty nosek- on długi i szpiczasty... normalnie wszystko inne mamy
ja tez sobie nie zdawalam z tego sprawy,a teraz nie wiem jak taki dzidzius moze zmiescic sie w brzuszku?
nasza ada to caly TZ - nic ze mnie nie widze w niej, ale moze z czasem...
Stary 2010-07-23, 20:08   #3729
Xawmeli
Rozeznanie

siala--kocham Cie i Twoja dziecine!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ajaj
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:08   #3730
martysek
Zadomowienie

Agravko, dziękuję za odpowiedź. Cały czas się łudziłam, że znieczulenie = zero problemów... Ech...

Siala, druga i trzecia fotka boska Emanuje od Ciebie ciepło i spokój, a Malutki naprawdę malutki.

Zjadłam cały słoik ogórków kiszonych i zapiłam litrem wody mineralnej
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:13   #3731
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
W ogole przerażenie mnie ogarnia jak patrzę na naszą listę terminow i jestem jedną z kolejnych na liście... boje się jak cholera ale z drugiej strony już się nie mogę doczekać Mówiłam dziś nawet do mojego synka że może sobie juz wychodzić w ten weekend żeby mamusia nie musiała się męczyc podczas upalów
......................... .
ja w pokoju mam taki burdel że przejśc się nie da.. aż wstyd... jutro z mężem mamy zamiar się zabrać za sprzatanie.. korzystając z okazji że trochę chlodniej jest
......................... ..
brzus śliczny, ale gdzie się podziała śliczna buźka mamusi??
..................
ja mam taki materacyk i zrobilam dokładnie tak jak napisałaś... na materacyk ten podkład i potem frotkowe prześcieradełko
Tak tak! Niech Marcinek wychodzi, bo Ciocia Tatianka musi się od Was nauczyć paru rzeczy .

Też jutro sprzątamy.
Buzia zniknęła, bo nie ma ślicznej hihihih .
Ja mam ceratkę zwykłą i ceratki flanelowe też . Myślę, że na cały materacyk zląduje taka foliowa, a pod pupę flanelowa. Poza tym dziecko jest tak lekkie, że chyba nie ma mowy o szeleszczeniu
Cytat:
Jaki on jest maleńki w Twoich ramionach . Cudeńko.

Cytat:
Ale te fotki wszystkie artystycznie wyglądają. Macie prześliczne dzieci

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:14   #3732
Bajka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Jestem chyba waszym najwierniejszym podglądaczem i w końcu wzięłam się w garść żeby do was napisać. Ktoś dziś zadał ważne pytanie i nie doczytałam się odpowiedzi więc postanowiłam się udzielić .
Chodzi o postępowanie po odejściu wód płodowych. Patrząc na temat od strony medycznej to powinno się natychmiast pojechać do szpitala. Po pęknięciu pęcherza znika bariera oddzielająca malucha od świata zewnętrznego i po pierwsze jest otwarta droga dla infekcji i bakterie które znajdują się w pochwie i u nas nie wywołują żadnych objawów mogą być dla malucha groźne. Po drugie może od strony malucha może coś wypaść np pępowina, która będzie zaciskana przy skurczach i spowoduje niedotlenienie u dziecka.
Od strony praktycznej nie dziwie się kobietom które przy braku skurczy nie spiesza się na porodówkę bo sama nie chciałabym spędzić kilkunastu godzin w szpitalu ale opóźniając wyjazd należy mieć świadomość ryzyka.
Nie gniewajcie się że zaczynam znajomość z wami od mądrzenia się ale uznałam że to ważne.
Pozdrawiam serdecznie
Witaj cenna wskazówka

Cytat:
29t1d i 35t2d
Widać różnicę fajny brzuś

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Ktoras pisala o bolach pachwin ... ja sie zapisuje do klubu narzekaczek, nie jest tragicznie no ale ... cos czuje, czego wczesniej nie bylo
ja pisałam o bólach pachwin..często mnie to spotyka

Cytat:
Śliczna

kolandra gratulacje

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:15   #3733
aniaa22
Zakorzenienie

agravka malutka jest poprostu cudna
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:17   #3734
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala--kocham Cie i Twoja dziecine!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ajaj
jak mnie tż rzuci to sie pobierzemy
Cytat:
Siala, druga i trzecia fotka boska Emanuje od Ciebie ciepło i spokój, a Malutki naprawdę malutki.

Zjadłam cały słoik ogórków kiszonych i zapiłam litrem wody mineralnej
Popij mlekiem

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
Ja też tak patrzyłam na Sebcia i nie mogłam się nadziwić, że on siedział w środku brzucha choć brzuch miałam mega to jednak ciężko to sobie jakoś przyjąć, że on tam był

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:22   #3735
Bajka9
Raczkowanie

Dziewczyny ...głupie pytanie, ale jak mam mogę dodać zdjęcie bo szukam ikonki jakiegoś załącznika i nie widzę...ślepa chyba jestem

Stary 2010-07-23, 20:26   #3736
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Przesliczna!!!
Opis porodu nie taki straszny. Ciekawe jak ja to przezyje.

Siala - slicznie razem wygladacie.

Ja juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze moja dzidzie. Musi jeszcze troch poczekac, bo mamusia wczoraj zamowila jeszcze pieluchy tetrowe i takie tam cuda wianki.

Mam pytanie do mamusiek:
W jakie rzeczy najczesciej ubieracie swoje dzidzie?
Ja mam najwiecej bodziakow. Ciekawe czy je wykorzystam.
Stary 2010-07-23, 20:32   #3737
pilotka f16
Rozeznanie

Siala cudne fotki! normalnie jak od fotografa ;>
szczegolnie ta jak patrzysz na malego...

Agravko Adunia robi slodki dziubek

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ...głupie pytanie, ale jak mam mogę dodać zdjęcie bo szukam ikonki jakiegoś załącznika i nie widzę...ślepa chyba jestem
taka ikonke ze spinaczem masz
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:32   #3738
martysek
Zadomowienie

Siala, najlepsze byłoby zsiadłe, ale nie mam
Stary 2010-07-23, 20:39   #3739
Bajka9
Raczkowanie

dodaję moje fotki z brzusiem na huśtawce u babci w sumie te są najświeższe, bo pozostałe dwa są z wcześniejszego okresu

Stary 2010-07-23, 20:44   #3740
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

PRZEPRASZAM!!!
Już nadrabiam!!

No dobra wybaczam

Cytat:
A wiesz, że mi w sumie wcale nie wyszło tak dużo? Spakowałam siebie do małej torby, tzw. jamnika. A Malutką dzisiaj spakuję do drugiej (musiałam ją wyprać). I teraz się zastanawiam, co pominęłam skoro mówisz, że zabierasz tak dużo??
Ja w sumie nie wiedziałam co z ciuszkami, więc z wszystkiego spakowałam po trochu.
Bo ja mam tylko taką małą torbę... a to wszystko takie wielkie... te podpachy... podkłady...
A włożyłam tylko swoje rzeczy- nie wszystko, i dla Małej pampersy (20sztuk). Też nie wiem jeszcze czy trzeba brać ubranka do szpitala, czy tylko na wyjście. Nie umiem się zebrać żeby pojechać do szpitala, w którym chcę rodzić.

Cytat:
29t1d i 35t2d
Tyyyy, kapusty się najadłaś?

Cytat:
Kupujecie też jakieś inne podkłady niż "książki telefoniczne" Belli?
Tak, takie największe dostępne w marketach podpachy z belli ze skrzydełkami.

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
hehehehe

Lazurka, nie pakuj wszystkiego do jednej torby!
Podziel sobie rzeczy swoje do jednej, a rzeczy dla dziecka do drugiej.
W razie czego przywioza Ci wszystko dla dziecka, a nie bedziesz z MEGA wielkim bagazem paradowac po porodowce bo najzwyklej na swiecie bedzie Ci ciezko..
Ja taka wlasnie rade dostalam od mojej siostry i przyjaciolki - bo one obie zapakowaly wszystko do jednej torby i mialy problem..

Właśnie już też do tego doszłam po rozmowie telefonicznej z mamą. Jutro jadę kupić torbę i jeszcze jakieś pierdółki typu podpaski, chusteczki nawilżone do higieny intymnej...

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Lazurku co do pakowania torby- ja jestem spakowana a ciązgle mam wrażenie że czegoś zapomniałam, pominęłam i w ogóle.

Aha radzę spakować sobie husteczki odświeżające to twarzy, na takie gorąco w szpitalu to fajna sprawa będzie.
Też pewnie będę chodziła wkoło tych toreb jak już wszystko spakuję i będę dumać o czym zapomniałam.

Królewna od Kolandry:
Załącznik 3275005
Stary 2010-07-23, 20:46   #3741
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
dodaję moje fotki z brzusiem na huśtawce u babci w sumie te są najświeższe, bo pozostałe dwa są z wcześniejszego okresu
Wow. Jak laska!!!
Stary 2010-07-23, 20:49   #3742
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Uwaga!!! Uwaga!!!

Sms od Niezawsze:

"O 17:45 URODZIŁAM MAŁĄ. 3540G 54CM I OD TAMTEJ PORY CYC BO INACZEJ PŁACZ. PORÓD NIC NIE BOLAŁ! ALE PRZY PARTYCH JUŻ NIE MIAŁAM SIŁY BO GORĄCO. MUSIELI MI POMÓC BO SŁABŁAM WIĘC NACIĘLI MNIE I UCISNĘLI BRZUCH. DZIĘKOWAŁAM IM ZA POMOC, BO JUŻ NIE WIERZYŁAM, ŻE URODZĘ!"
Stary 2010-07-23, 20:52   #3743
Bajka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Uwaga!!! Uwaga!!!

Sms od Niezawsze:

"O 17:45 URODZIŁAM MAŁĄ. 3540G 54CM I OD TAMTEJ PORY CYC BO INACZEJ PŁACZ. PORÓD NIC NIE BOLAŁ! ALE PRZY PARTYCH JUŻ NIE MIAŁAM SIŁY BO GORĄCO. MUSIELI MI POMÓC BO SŁABŁAM WIĘC NACIĘLI MNIE I UCISNĘLI BRZUCH. DZIĘKOWAŁAM IM ZA POMOC, BO JUŻ NIE WIERZYŁAM, ŻE URODZĘ!"
GRATULACJE

Stary 2010-07-23, 20:53   #3744
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Uwaga!!! Uwaga!!!

Sms od Niezawsze:

Gratuluje!!!
Stary 2010-07-23, 20:55   #3745
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
śliczna kruszeneczka

Cytat:
siala Ty Nasza Kochana wariatko i tak właśnie sobie Ciebie wyobrażałam! Sebuś jest uroczy hmmm... może zostanie moim zięciem sesja ciążowa =super pamiątka a Wasz kot nieziemski

Cytat:
ale fajna piłeczka a jaki masz śmieszny pępolek

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:55   #3746
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Słodko

Cytat:
Uwaga!!! Uwaga!!!

Sms od Niezawsze:

Super!!!!!!!!! I kolejna kruszyna na świecie. Gratulacje.

Lazurku kapusty nie, ale bób leży w lodówce, to może Ł. mnie w nocy dokarmiał?
Ach i zapomniałam- Siala, no napompowały się trochę, ale widać tak ma być. Ciekawe kto je będzie dygał potem

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:59   #3747
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Uwaga!!! Uwaga!!!

Sms od Niezawsze:

gratulacje kochana!!!

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-07-23 o 21:00
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 21:02   #3748
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Lazurku kapusty nie, ale bób leży w lodówce, to może Ł. mnie w nocy dokarmiał?
Ł. to Ci co innego zrobił, że masz takie kuku z przodu teraz

Agravka- Ada jest śliczna.

Napisałam smsa do Papi, że Kolandra i Niezawsze urodziły, a Wiolek skacze na piłce żeby ją trochę zmobilizować ale ze mnie wredota.
Stary 2010-07-23, 21:09   #3749
martysek
Zadomowienie

Niezawsze GRATULACJE!!!

Bajka, ślicznie wyglądasz. Bardzo ładne zdjęcia.

U mnie właśnie zaczęło grzmieć

Miłego wieczora i dobrej nocy. Idę już spać, bo strasznie słaba dziś jestem.
Stary 2010-07-23, 21:18   #3750
alutka78
Rozeznanie

Lece sie wykapac i ogolic. Jutro mam wizyte o 9. Dobrej nocki!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości