|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraków po raz 3, czyli rozkręcamy się;)
Cytat:
ale to dopiero we wrześniu bym mogła
|
|
|
|
|
#992 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#993 |
|
Matka Smoka
|
Niestety - u mnie etap ostateczny jest taki, że praktycznie nie wstaję z łóżka: nie włączam muzyki, nie ubieram się, jem żeby przeżyć i nawet mi się ryczeć już nie chce.
Sukienki niezłe i tanie są w Pretty Girl. Mają prawdziwe wyprzedaże, sukienki są wg mnie wielofuncyjne i po weselu nie zawisną w szafie smętnie. Wszelkie typowo ,,weselne" kiecki z Tandety, itp. są wg mnie jednorazowe, kosztują ponad 100 i są ,,wieśniackiej" jakości. Aaa popatrzyłabym też do Reserveed - tam może niekoniecznie sukienka, ale jakiś zestaw uda się stworzyć? W tym roku niewiele ,,liznęłam" wyprzedaży więc nie znam kolekcji, ale ja np. w zimowej kupiłam wąską czarną super klasyczną i multifunkcjonalną spódnicę lekko błyszczącą i falbaniastą bluzkę szafirową - razem super wyglądają a kosztowało mnie to może z 50-60zł. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Ax, ja to potrzebuję dłuuugie sweterki i bluzeczki, niekoniecznie prtawdziwe XL czy L bo takie to za szerokie znów na mnie
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
niesety ei ma mnie teraz w krakowie więc nei mogę pochodzić po sklepach;/
ale jak wrócię z mazur to może moja koleżanka bedzie taka dobra i mnie przenocuje chociaż jedną noc to wtedy będe mogła pochodzić po sklepach ile ębdę chciałą
|
|
|
|
#995 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
długie bluzeczki znajdą się na pewno, więc jak będziesz miała czas to możesz wpadać ja szukam duuużej biżuterii: kolczyków, bransoletek, naszyjników |
|
|
|
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
Pretty jest w cerfurze na czyżynach i w krakowskiej
|
|
|
|
#997 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#998 |
|
Matka Smoka
|
Pogoda jest fantastyczna! Wieje mocno, jest bardzo ciepło, świeci słońce. Na bulwarach mało ludzi. Cudownie było
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Sukienek najlepiej szukać na przemyskim bazarze :p
Ja swoją kupiłam na czarnowiejskiej w sklepie o nazwie Magazyn.
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tam są takie typowo weselne sukienki czy takie jakieś ładne letnie też by się znalazły?
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
co do sukienek- sprobuj wlasnie w reserved i w zarze. teraz sa duze przeceny : )
|
#1002 |
|
Matka Smoka
|
baajeczna, mam dla Ciebie ava
http://img.epuls.pl/klubowe/795/7958...n_bajeczny.gif
|
|
|
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahah, dziekuuuuje : * ale brałybyście mnie za chłopca pewnie ; p
|
|
#1004 |
|
Matka Smoka
|
Ale byś miała branie na wizażu
![]() jojla - Ty chciałaś Flower by Kenzo - ja je posiadam osobiście w wielkiej butli, którą będę mieć do końca zycia chyba więc 10ml mogłabym Ci odpsikać jakbyś była zainteresowana i miała coś ciekawego w zamian
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się skupiłam na weselnych i nie przeglądałam wszystkich bo kobieta mi pomagała. Ale widziałam też takie luźniejsze chyba.
|
|
|
#1006 |
|
Matka Smoka
|
Też się w sumie zakochałam...
|
|
|
|
#1007 |
|
Konto usunięte
|
brzuch mnie boli, macica mi płacze i w ogóle mam doła
![]() jeszcze sama siedzę w mieszkaniu
|
|
|
|
#1008 |
|
Matka Smoka
|
hardgirl - widać taki dzień nadszedł, że wszystkie mamy doła (tzn. ja już prawie nie mam)
Trzeba przeczekać![]() Chyba prawie cały zestaw lalaith ja wezmę ![]() AVON - Uaktualniona lista kosmetyków lalaith I zestaw kolorówkowy: Lp. Minidisplay „kolor”. Numer 83238 (Cena – 5zł/sztuka) 1 Superwydłużający tusz do rzęs - INESO 2 Balsam do ust z musem Cafe au Lait - hardgirl123 3 Szminka Mega Impact "Potęga Koloru"-INESO 4 Żelowa kredka do oczu Plumful - INESO 5 Szybkoschnący lakier do paznokci Red Wine- INESO 6 Lśniący błyszczyk do ust Tickled Pink - INESO 7 Cienie do powiek Aquadelic - my sister MARTA 8 Różdżka do ust 3w1:szminka, błyszczyk, konturówka Frozen Rose - INESO 9 Lekki podkład "Idealny kolor" Natural Beige - INESO 10 Podkład w kompakcie "idealna gładkość" SPF 15 Light - JA 11 Prasowany puder wygładzający Anew SPF 15 Soft Beige - INESO 12 Pojedyńczy cień do powiek Goddess 13 Lekki podkład "idealny kolor" Nude - ola_gie 14 Podkład rozświetlająco-antustresowy Almond - INESO 15 24k złota szminka Ultra Colour Rich Golden Rose-INESO 16 Błyszczyk powiększjący usta Pink Pucker - INESO 17 Paletka do ust "Słodkie Serduszko" Naughty Nudes 18 Konturówka "podwójna końcówka" Brown and Black - INESO 19 Podwójny cień do powiek Snow storm 20 Anew Wygładzające serum z sypkim pudrem Light - JA[/QUOTE] Wklejam zdjecia (wiem wiem są beznadziejne ) tego, co zostało. Pojedynczy cień jest super, mam z tego biały - taki kremowo-aksamitny jest. Paletka serduszka jest słodka
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2010-07-24 o 17:44 |
|
|
|
#1009 |
|
Konto usunięte
|
tylko że ja jeszcze przeżywam tragedię jaka spotkała mojego przyjaciela
|
|
|
|
#1010 |
|
Matka Smoka
|
Ojej to gorzej
![]() |
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
po wczorajszym ABSie tak mnie bolą mięśnie brzucha, że nie mogę nic zrobić;/ jak kichnęłam przed chwilą to myślałam, że umrę przez ten brzuch;/
|
|
|
|
#1012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale poszperam jeszcze może coś gdzieś znajdę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hardgirl trzymaj się ![]()
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyśl o tym jak fajnie chłodniej jest ![]() nie odświeżyło mi się a tu tle wypowiedzi.. Boski jest zapach Aguilery. Hula - może mogłabyś załatwić taką mini wersję? Nie mam kasy na pełną, a nawet mała buteleczka kosztuje..
Edytowane przez Neciak89 Czas edycji: 2010-07-24 o 19:13 |
||
|
|
|
#1014 |
|
Matka Smoka
|
Od kilku dni jest coś nie tak z odświeżaniem...
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeżeli znaleźliby się chętni to ja mam atomizery więc jakby co to mogłabym ![]() a który to zapach;>? |
|
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
lalaith wklej tą listę co Ci tam jeszcze zostało z Avonu,
|
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1018 |
|
Pani Buka
|
znalazłam Was!
witam po długiej wakacyjnej przerwie
|
#1019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1020 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Technikiem zostałem troche przez przypadek. Zdawałem do Gdańska na biotechnologię ale sie nie dostałem. Poszedłem z koleznaka do studium - otworzyli w Częstochowie panstwowe, więc nie musiałem płacić. Po roku okazało się, że z racji remontu mieszkania nie stac nas na moje studia w innym mieście. Postanowiłem skończyć studium - zawsze to jakiś punkt zaczepienia w życiu. Poszedłem do pracy, a na studia na biotechnologię zaocznie. A potem z praca w aptece poszło jak w reklamie makdonalda - miało być na chwilę a jest na 8 lat. Już piszę czemu odradzam. Z pozytywnych rzeczy tego zawodu: - stosunkowo łatwo znaleźć pracę. Choć zależy gdzie - w Częstochowie był jakiś czas nadmiar techników, ale nad morzem poszukują. - teoretycznie dobra pensja. Teoretycznie, bo po dwuletniej szkole można zarabiać około 2000. W częstochowie jest to około 1200 - 1800, w Krakowie 1800 - 2500 ale nad morzem podobno i nawet ponad 3000. Z minusów: - praca z ludzmi. Apteka to specyficzne miejsce pracy. W piekarni ktoś wchodzi, mówi jaki chcleb a Ty sprzedajesz. Tu nie. Ktoś chce coś na receptę, a Ty nie możesz wydać. Klient robi awanturę, bo gdzie indziej dostaje. Nie wie, że bywają apteki, które walcząc o klienta dają bez recepty ryzykując przy kontroli karę lub po prostu dogaduja się z jakimś lekarzem, że im bedzie potem wypisywal recepty na te leki. To Ty jesteś niedobra, bo nie chcesz dać. Jak nie wydasz źle wypsanej recepty na zniżkę (musisz ją sama potem poprawić, albo pokryc koszt refundacji), to też masz awanturę, bo chyba lekarz wie jak wypisywac recepty. Takich przykładów jest mnóstwo. Generalnie ludzie są niewdzięczni, nie rozumieją specyfiki pracy. Dla nich to sklep z lekami. Na 99 nieuprzejmych klientów trafi się jeden, który Ci za coś podziękuje. - stresująca praca. Bazgroły na receptach, zdarza Ci się wydac zły lek, źle wypisana receptę. Na rynku są sieciowe apteki, które robią duże zamówienia i obniżają ceny. Nie kazda apteka moze sobie na to pozwolić. Szefowie więc się denerwują, ze niskie obroty itp. - praca na stojąco. Rzadko szefowie zgadzają sie na krzesełka. Często 6-8 godzin stoisz na nogach. Wielu farmaceutów ma niestety żylaki. - płaca często nieadekwatna do pracy. Zarabiałem w częsotchowie 1400 zł. Miałem 100 - 120 kllietów na zmianie. Koleżanka miała pensję 1200 i 40 - 60 na zmianie. A szef nie wiedział jaki zamochód ma sobie kupić i gdzie na wakacje jechać. Sieciówki często dają pewniejszą pracę, bo jest duzy ruch, ale niekoniecznie przekłada się na proporcjonalnie wyższą pensję. - trochę się człowiek niestety znieczula. Na początku się przejmowałem, jak ktoś przyszedł prosząc mnie o lek bez recepty, bo mu się skończył. Ale jak ludzie nie donoszą potem recept, wyzywają mnie jak nie mogę dać (bo lek ma dużo przeciwwskazań a ja pacjenta nie znam) to potem się wychodzi z założenia "a co mnie to obchodzi, trzeba było iść do lekarza jak zostało 5 tabletek, nie zniknęly nagle wszystkie jednego dnia". Brzmi okrutnie, ale takie jest podejście 99,99% farmaceutów po kilku latach pracy. - brak rozwoju. Czasem są coprawda szkolenia, ale często z imprezą by farmaceuta polubił firmę i sprzedawał ich produkty. Tak naprawdę to do końca życia jesteś technikiem farmacji. Znam dwie apteki, w których daną rzecz robi ktoś, kto robi to dobrze. Ja w Częstochowie jak pracowalem to na przykład wprowadzałem towar, bo robiłem to szybko i dobrze. W większości aptek towar, zamówienia itp robi magister, technik jest od stania za stołem i rozkładania towaru. I niestety często zdarzają się magistrzy którzy dzielą świat farmaceutyczny na "my magistrzy i wy technicy". Mam koleżankę, która jest magisterm i w wolej chwili potrafi wyjśc przetrzeć szmata szyby, a koleżanka miała na zmianie magisterkę, która potrafiła ją odciagnąć od wykonywanego zajęcia, bo coś jej spadło i się rozlało a ona sprzątała nie będzie. Dużo tu zalezy od kierowanika/właściciela, bo moja kierowniczka na taki podział nie pozwala, ale szef napisał kiedys w mailu o technikach i pomocy aptecznej "personel niższego szczebla". Frustrujące, bo czasem technik pod wględem praktycznym (w znaczeniu wiedzy potrzebnej w aptece) jest lepszy od magistra, ale magister uważa, że jak potrafi wytłumaczyć działanie betablokerów to jest niewaidomo czym. Jeśli lubi się pracę z ludzmi, to może się spodobać, choć dużo zależy od specyfiki apteki - apteka w galerii, w centrum miasta, na wsi i w przychodni to są zupełnie inne miejsca w pracy. Ja nie przepadam za praca w galerii, mam koleżankę, która nigdy nie pójdzie do sieciówki. Zależy też jakich ma się współpracowników. Przerabiałem już kierowniczkę, która czepiała się wszystkiego, koleżankę, której nie podobało się cokolwiek bym nie zrobił, ale też znajomości, które pozostaly do dziś. Zawód specyficzny. Jeśli ktoś oczekuje od tego zawodu czegoś związanego z chemią i biologią to od razu mówię, że to zawód sprzedawcy z elementami bycia księgowym. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.