Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-24, 08:40   #271
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Witam
Alez dziś brzydkow nocy była straszna ulewa a teraz jeszcze silny wiatr co za pogoda, jak nie skwar to zimno...

Dziewuszki mam pytanko- chyba mnie jakieś chorobsko łapie-dzis sobota, wiec do poniedzialku nie dostane sie do lekarza...
-kaszle, normalnie brakuje mi miejsca w płucach a w nocy to jak oddychałam to mi strasznie "świstało" w płucach...
mierze sobie temperature i jak narazie mam 36,1- wiec troszke niska,..
w ogole boli mnie jak oddcyham,,
NIO I NIE WIEM, co wziąąść aby chorobsko się nie rozprzestrzeniło.. dajcie znac PLISSS- bo ledwo żyje
Stary 2010-07-24, 08:42   #272
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

A ja sie zastanawiam nad tym kolkiem do siedzenia po porodzie.... bo widze ze niektore z was kupuja. Czy ono jest ok? bo tez dziwnie tak siedziec na kolku, ale sie nie znam...

Powiedzcie mi od ktorego tygodnia mozna sie umawiac na KTG?

Ja mam tez pytanie odnosnie sklepy Biedronka- podobno maja dobre pieluszki i chusteczki (ale jest kilka rodzai i niektore sa kiepskie a niektore bardzo dobre). Czy wiecie ktore sa lepsze i ktore warto kupowac?

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-24 o 08:45
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 08:55   #273
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witam
Alez dziś brzydkow nocy była straszna ulewa a teraz jeszcze silny wiatr co za pogoda, jak nie skwar to zimno...

Dziewuszki mam pytanko- chyba mnie jakieś chorobsko łapie-dzis sobota, wiec do poniedzialku nie dostane sie do lekarza...
-kaszle, normalnie brakuje mi miejsca w płucach a w nocy to jak oddychałam to mi strasznie "świstało" w płucach...
NIO I NIE WIEM, co wziąąść aby chorobsko się nie rozprzestrzeniło.. dajcie znac PLISSS- bo ledwo żyje
Ja brałam oscilococillum to jest dawka na 3 dni i naprawdę mi przeszło To jest homeopatyczny lek i ie szkodzi dzidzi

W Krakowie tez padało a teraz takie fajne rześkie powietrze ufff

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam nad tym kolkiem do siedzenia po porodzie.... bo widze ze niektore z was kupuja. Czy ono jest ok? bo tez dziwnie tak siedziec na kolku, ale sie nie znam...

Powiedzcie mi od ktorego tygodnia mozna sie umawiac na KTG?

Ja mam tez pytanie odnosnie sklepy Biedronka- podobno maja dobre pieluszki i chusteczki (ale jest kilka rodzai i niektore sa kiepskie a niektore bardzo dobre). Czy wiecie ktore sa lepsze i ktore warto kupowac?
Co do kółka ja nie jestem przekonana kupiłam tą poduszkę do spania i karmienia co ma 170cm i jak się juz zwiąże to można też na niej siedzieć jak na kółko

Co do KTG to nie wiem sama o to pytałam ale chyba cos koło 35 tc

Co do biedronki to ja kupowałam chusteczki chyba za 3,50 biedronkowe dla TZ żeby nogę po operacji mógł wycierać i nawet spoko ale pieluchy nie mam pojęcia

A to nie Ty pisałaś o tym olejku migdałowym bo nie odstałam odpowiedzi na moje pytanko ?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 09:08   #274
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

U mnie nic się nie ochłodziło... Od rana ukrop

Mpik82
- mi lekarz wypisała kiedyś (I trymestr) oscilococcinum, wiec chyba są bezpieczne, ale ja ich nie wzięłam. Poza tym wit.C.

wanilaania - w Biedronce chyba są tylko pieluchy i chusteczki Dada, ale pewna nie jestem, bo nigdy nie oglądałam tego "działu". Wiem, że Dadę niektórzy polecają

Ilona - http://allegro.pl/item1160938999_wel..._naciecia.html
Stary 2010-07-24, 09:16   #275
Astorianka
Raczkowanie

Pada Po kilku dniach upału ten deszcz jest jak wybawienie. Miałam kilka dni z moimi kuzynkami - obie laski jak diabli, figury po prostu modelowe, nie mówiąc o twarzach. Czułam się jak hipopotam na wakacjach, grubaśny, mały...ech.

No i troszkę przegięłam z chodzeniem - nogi tak mi spuchły, że aż moja mama się przestraszyła i chciała ze mną na pogotowie jechać. Cały czas się martwiła, że coś jest nie tak, że to nie jest normalne itd. Faktycznie, miałam tak spuchnięte stopy, że ledwo widać było kostkę, nie mówiąc, że zgięcie palców było dużym problemem.

Jak to jest z tymi chusteczkami i pieluchami z Biedronki? Kupujecie bo po prostu są tanie czy faktycznie też są dobre? Zaczynam się rozglądać, ale jakoś do Lidla i Biedronki nie mogę się przekonać Zobaczymy...

To idę Was czytać.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 09:31   #276
Majka232
Zakorzenienie

Astronianka - ja nie kupuję na razie. Na początek kupię 3 rodzaje pieluch na 2-5kg (Happy, Huggies, Pampers) i zobaczymy które będą najlepsze. Jak dziecko będzie troszkę starsze to pewnie spróbuję czy się sprawdzą jakieś tańsze pieluchy.
Koleżanka mówiła mi, że najczęściej uczulają w pieluchach jakieś dodatki np. aloesu i na to warto zwracać uwagę.
Stary 2010-07-24, 09:48   #277
ycnan
Zadomowienie

Bry babeczki
Chciałam dziś pospać do 12, ale po 8:00 obudziła mnie wielka, paskudna ...mucha Nie dało się jej przegonić. Poddałam się, poszłam do kuchni, patrzę -mucha sobie siedzi na szafce , potem poczłapałam do łazienki, zamykam drzwi - mucha na kaloryferku siedzi Dałam sobie spokój, nie wyganiałam. Wychodzę z łazienki do kuchni - mucha na stole Poszłam do pokoju się ubrać i co widzę? Muszysko sobie lata No, prześladuje mnie dzisiaj. Zaśmierdłam tak czy co?
Teraz lata koło mnie i właśnie przysiadła na pudełku po jogurcie - zdążyłam wypić

Mpik82, najlepiej przejdź się do apteki (skoro do lekarza nie ma szans ). Panie farmaceutki powinny wiedzieć co Ci może być i co możesz na to wziąć
A nie macie w mieście poradni dyżurującej? Przyjęli by Cię bez problemu i bez wcześniejszego rejestrowania.

waniliaania2009, co do KTG, to nie mam pojęcia, a co do kółka pod zadek, to sama zobaczysz, jak bolesne potrafi być siedzenie po porodzie - Nie to, że sama wiem jak, ale to oczywiste, że przyjemne to nie jest
A z takim kółkiem pod zadkiem masz podparcie dookoła kro i nic nie boli bo nie uciskasz/gnieciesz sobie tego i owego
A w Bierdonce dobre są podobno pieluchy i chusteczki Dada. Nawet nie wiem, czy są inne

Astorianka, Co do deszczu -zgadzam się całkowicie U mnie też popadało w nocy (choć czekałam na burzę i się nie doczekałam ).
A Ty w wieku kuzynek też pewnie byłaś laska Zresztą, nasz hipopotamizm minie niebawem a do tego zyskamy słodziuchne bejbiaki
Z tymi nogami, to współczuję. Dzisiaj odpoczywaj, kochana.
Niektórzy twierdzą, że Biedronkowe pieluchy są lepsze od oryginalnych pampersów, ale to zależy od dziecka. Ja na pewno przetestuję. Jak będę ok, to czemu mam kupować droższe a tej samej jakości?
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 09:59   #278
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Martucha dziękuję oby bakteryjki sobie poszły precz
oby oby

naked21 Mpik82 fajnie wygladaja juz te wasze pokoiki

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
[I]słuchajcie, czy ten wymaz z pochwy to jest badaniem standardowym w którymś tc?? czy tzreba o skierowanie prosić gina??
wymaz zpochwy ten przed porodem zeby wiedziec czy masz cos zlego w sobie i czy trzeba leczyc (bo jak sie nie wyleczy to musza podac antybiotyk tobie i chyba? dziecku zaraz po porodzie) robi ci lekarz a ty zawozisz go do labolatorium ew idziesz do labolatorium i ci go pobieraja - robi sie go w okolicach37 tyg bo musi byc najswiezszy ale tez jak sie okaze ze cos tam jest (jak u mnie) musisz miec czas na wyleczenie bo lepiej wyleczyc teraz niz dostac po porodzie leki

fem super ze wszystko sie uklada - kamien z serca

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
.
Pamiętacie może ja pisałam o masowaniu krocza a któraś z Was (nie pamiętam która przepraszam ) pisała o zakupieniu Olejku Migdałoego służącego właśnie to masażu krocza. Gdzie ten olejek się kupuje w aptece i co mam powiedzieć? Poproszę olejek do masażu krocza heheheh
nam pani powiedziala (na sr) ze jak w aptece nie dostaniemy olejku migdalowego albo oliwki z wit a i e to poleca ten sam krem co jest dla dzieciakow - oliatum bobo a plus e

tifio dziekuje super ze z maluszkiem ok

ide nadrabiac dalej

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-07-24 o 10:01
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 10:02   #279
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane w ten deszczowy poranek
U nas nareszcie można oddychać, pogoda pod psem i chyba pierwszy raz sie z tego cieszę jak głupia Leje, w nocy burza była, ale przynajmniej nie umieram z upałów

Kochane, brzuszki śliczne

Ycnan, co za paskudna historia z tym szpitalem! Musiałaś się nieźle zdenerwować, dobrze, że wszystko się wyjaśniło Dziękuję za wysłanie ksiażki, muszę koniecznie przeczytać.

Elenko, dziwnie zachowuje się rodzina nie biorąc pod uwagę twojego terminu porodu przy ustalaniu terminu chrzcin Tym bardziej, że twój TŻ ma być chrzestnym. A może trzeba im to uświadomić?

Abz, brzuszek widzę rośnie, ale ciągle jesteś szczuplas niesamowity Fajnie, ze z małym wszystko dobrze. A w końcu wybraliscie imię czy czekacie do narodzin? A co do spotkania, to ja chętnie bym się spotkała, tylko na razie na pewno nie będziemy w Toruniu Już prędzej w Bydgoszczy, a tobie to chyba wszystko jedno, w którym z tych miast, prawda?

Gabisun, szkoda, że mała nie jest przekręcona (mój też bokiem leży, aż sie boję, co będzie dalej!). Ale czasem tak sobie myślę, że cc ma swoje plusy - przynajmniej nie będziesz się zadręczać, ze nie znasz dnia ani godziny

Bordowa, jak minął panieński?

Mpik, ślicnzie wygląda kącik dla małej Strasznie podoba mi się ta pościel w krateczkę, jest przeurocza!

Fem, bardzo się cieszę, ze wszystko zaczyna się układać Ja zawsze wychodzę z założenia, że po burzy musi wyjśc słoneczko - prędzej czy później

Naked, ślicznie komponuje się ta pościel z kolorem łóżeczka! A buciki przeurocze

Tifio, Ycnan ma na pliku książkę "Język niemowląt". Słyszałam o niej mnóstwo dobrych opinii, a dodatkowo ostatnio znajomi na swojej nowonarodzonej córce wypróbowali i podobno rewelacja. Chcemy z P. przeczytać sobie, może się przydać.

Miss.hot, dziękujemy za informację Oby Lenka szybko wróciła do formy i nie musiała leżeć do porodu na patologii

Astorianko, jak puchniesz to badaj sobie ciśnienie - jeżeli jest za wysokie może to świadczyć o zatruciu ciążowym i rzeczywiscie trzeba jechać do szpitala.

Któraś pikna wstawiała tu sukienkę na wesele, ale mi cytat zeżarło i nie wiem która Ale sukienka przepiękna, bardzo w moim stylu

Ja z lekarzem miałam przeboje, aż się poryczałam (co ostatnio jest normą, jakiś płaczek sie ze mnie zrobił ). Poszłam na umówioną wizytę, kończy mi się L4, a tu lekarz... na urlopie Noż w mordę jeża, to co on ślepy, zeby nie wiedział, ze zapisuje mnie na czas swojego urlopu? No to dzwonię wściekła do niego, bo miałam nadzieję, ze może zapisane jest, że jest na urlopie, a w szpitalu jeszcze śmiga i do szpitala do niego pójdę. Ale on już rzeczywiście na wyjeździe był. Na szczęście się przejął pozostawioną na pastwę losu swoją pacjentką, bo załatwił mi od razu KTG w szpitalu i zwolniene. Więc wczoraj pojechaliśmy do szpitala, posłuchaliśmy sobie synka (macica nie wykazuje żadnych skurczów, a młody jest ruchliwy jak mała małpka ). Tylko wściekła jestem, bo miałam dostać skierowanie na wszystkie przedporodowe badania (żółtaczka, paciorkowiec itp.), a teraz muszę czekać do 5 sierpnia na powrót mojego lekarza z urlopu

Ale dzięki tej wizycie w szpitalu obejrzałam sobie porodówkę (bo tam wszystkie położne i pielęgniarki to anioły - są wspaniałe i można z nimi normalnie rozmawiać, więc z pokazaniaem porodówki nie było problemu). I byłam pozytywnie zaskoczona. Bo szpital ogólnie robi wrażenie komunistycznego strasznie, raczej brzydkie sale itp. A porodówka śliczna, wyremontowana, pokoje jak w domu, atmosfera intymności i każdy poród może być rodzinny. Babeczka spokojnie wszystko wytłumaczyła i naprawdę jestem bardzo zadowolona. Jedyny minus tej porodówki to brak zzo Ale jutro jedziemy do drugiego szpitala zobaczyć porodówkę, tam mają zzo i wtedy zdecydujemy, co i jak

Jak cudnie pada

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 10:10   #280
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

waniliaania - ja kupuje w biedronce chusteczki i są swietne, jak dla mnie lepsze od nivea i jeszcze kilku znanych firm, mam te niebieskie, sensitive. Sa mocno nasączone, uzywam ich zarowno do twarzy jak i hig intymnej i jestem bardzo zadowolona i myśle, że maluszkowi też podpasują
a i że cena niska to kolejny plus
co do pieluch to słyszałam, że te z lidla troszke lepsze od biedronkowych

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 10:11   #281
martucha84
Zakorzenienie

Ray na tesciowa brak slow...

Lenka trzymaj sie jestesmy z toba!

ycnan dziekuje, mam nadzieje ze szybko sie tego pozbede..

kasienka1701 super z tym sprawdzeniem piersi itd.. swietna polozna

Mpik82 nie bylam chora w ciazy wiec nie pomoge... ale moze zdzwon do lekarza swojego czy rodzinnego i zapytaj.. albo do poloznej..

Pomidora dobrze ze sie z lekarzem udalo bo bez l4 bylo by ciezko.. a do sierpnia szybko zleci fajnie ze z dzidizolem ok no i ze obejrzalas porodowke czujesz oddech na plecach?
Stary 2010-07-24, 10:24   #282
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no to mnie zaskoczyłaś- bo ja w wielu miejscach czytałam (i nie wiem czy nie słyszałam tego od lekarza), że szyjka nie może się wydłużyć
Hmmm, dziwne Moja szyjka faktycznie nie wróciła do pierwotnych wymiarów, ale o kilka milimetrów się wydłużyła. Może to zależy co jest przyczyną? Moja Niunia leży bardzo nisko i jak za dużo chodzę czy robię, to naciska główką i to powoduje skracanie. Nawet jak lekarz robił usg dopochwowe (teraz) to szyjka miała 19 mm, a jak nacisnął na macicę, to skracała się do 16 mm.

Mpik, śmigaj lepiej do lekarza, bo taki silny kaszel dla Ciebie i dziecka napewno nie jest dobry, ani przyjemny. Sama się urządziłam po podróży w aucie ze zbyt mocno podkręconą klimą i zapalenia tchawicy dostałam. Bolało niesamowicie, świstało, a temperatury zero. Lekarz przepisał Bioparox i po pierwszym użyciu czułam ulgę, a po 5 dniach jestem zdrowa.

Cytat:
(...)Ja mam tez pytanie odnosnie sklepy Biedronka- podobno maja dobre pieluszki i chusteczki (ale jest kilka rodzai i niektore sa kiepskie a niektore bardzo dobre). Czy wiecie ktore sa lepsze i ktore warto kupowac?
Wanilia, te polecane pieluszki i chusteczki to DADA. Dużo mamuś je sobie chwali. Nawet nasze lipcowo-sierpniowe. Są niby lepsze od Huggies, Bella i wszystkich innych. Ja napewno kupię na próbę, bo za taką cenę warto.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 10:38   #283
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witam

może najpierw spróbuj z :
-kanapka z masłem i grubą warstwą czosnku
- syrop z cebuli
-herbata z miodem i sokiem z pół cytryny

faszeruj się tym jak najczęściej, mi zawsze pomaga, zwłaszcza czosnek

Pomidora u nas też warunki luksusowe i brak zzo jeszcze niestety wiele szpitali w Pl nie ma przekonania do takiego znieczulenia, a przecież zawsze by im dodatkowa kasa wpadła (choć to podobno nielegalne)

MisQa a o dobrze wiedzieć, ja na SR dostałam pampersowe chusteczki, ale na pewno wypróbuję tetańsze również. Pieluchy i chusteczki będą schodzić w hurtowych ilościach więc po co przepłacać. Szczególnie jeśli marka nie zawsze się równa dobrej jakości, a i pupki maluchów różnie reagują

u nas też w nocy była straszna burza, pioruny mi pod oknem trzaskały deszcz lał się ciurkiem ale dziś już jest cudnie. Można normalnie oddychać i ten przyjemny chłodek tylko Filipkowe ciuszki teraz coś wolno schną

boli mnie ostatnio kość łonowa, pewnie się rozłazi nie wiedząc, że to się nie przyda, bo mały leży sobie poziomo wypychając po jednej stronie pupkę, po drugiej główkę
Stary 2010-07-24, 10:46   #284
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny sliczne rzeczy dla maluszkow Ja tez mam zamiar na czasie zabrac sie wreszcie za urzadzanie kacika dla Malej Kojec juz stoi rozlozony i nie zauwazylam zeby sie kurzyl ale materacyk w srodku lezy jeszcze zafoliowany Poscieli tez jeszcze nie piore.
Trzymam mocno kciuki za Lenke
Mam takie pytanko, czy Wy macie w ciazy wahania wagi czy jak juz wzrosnie to na dobre? Pytam bo wazylam sie kilka dni temu, rano na czczo i wazylam juz prawie 64kg a dzisiaj o takiej samej porze znowu 62kg Myslicie, ze to jest normalne?
Jezeli sie uda to w przyszlym tygodniu wybierzemy sie na usg 3d/4d
Ycnan, pomidora wspomniala, ze masz na pliku te ksiazke Język niemowląt. Czy moglabym Cie slicznie poprosic o jej przeslanie? Bardzo bym Ci byla wdzieczna. Jezeli nie mialabys nic przeciwko to adres meila przesle Ci na priva
Miego dnia dziewczyny

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 11:01   #285
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Wszystkim dziewczynkom serdecznie dziękuje za rady, odnoście tabletek
Udało mi się skontaktować z moim ginem, byłam u niego i przepisał mi lek- Amoksiklav - mam brac 2x1 tabl wiec mam nadzieje, ze bedzie mi lepiej

wieczorkiem mezus przyjezdza, wczoraj zrobiłam mu juz sernik na zimno a teraz musze jeszcze posprzatac troszke mieszkanko Buziaczki

co do Języka niemowląt- to ja też mam, ściagnełam sobie z emulla jak ktoś chce. Jednak jeszcze nie czytałam
Stary 2010-07-24, 11:25   #286
tulumka
Raczkowanie

Mpik82 można tantuum verde, bioparox.

U nas "Język niemowląt" nie miał zastosowania. Jasio darł się całymi dniami, chociaż kolki nie miał. Zresztą drze się do dzisiaj jak mu byle co nie spasuje. Już mnie ciarki przechodzą na myśl co mnie czeka.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 11:31   #287
Majka232
Zakorzenienie

ania13.03 - ja miałam takie wahania wagi, ale o ok 0,7 kg i mi gin. powiedziała, że to normalne. Nawet nie będąc w ciąży tak się zdarza, wiec nie ma co się martwić
Ja mam książkę Język Niemowląt i zaczęłam już ją czytać. Fajnie przedstawione różne sytuacje na przykładach. Boję się czy będziemy potrafili odczytać sygnały jakie nasz malec będzie nam wysyłał, ale koleżanka-mama twierdzi, że jak się o tym czyta teraz, jeszcze przed porodem, to to sie wydaje trudne, a później będzie to dużo łatwiejsze
Stary 2010-07-24, 11:48   #288
angelikaw
Zakorzenienie

cześć
od wczoraj pada.... nareszcie! Chociaż w nocy i tak spałam prawie nago bez przykrycia, bo było duszno... Ale dziś o wiele lepiej... Jedyny minus tej pogody, to ogromna senność
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 11:58   #289
bordowa
Wtajemniczenie

gabisun Moja siostra była ułożona pupą w dół i mama rodziła ją sn

waniliaania2009 Ja kupiłam większe (bo są małe i duże) i uważam, że jest całkiem wygodne, nie spadam z niego

Astorianka U mnie takie puchnięcie to norma

Pomidora Panieński minął tak sobie ... Posiedziałam do północy i wróciłam. Nikt nikogo nie znał i było trochę sztywno, w dodatku mój Tż pojechał na ten kawalerski i po godzinie był już w domu bo złapał jakiegoś wirusa i wymiotował cały czas ... Martwiłam się i wróciłam do niego, całą noc nie spaliśmy oboje, gorączkę miał ponad 40 stopni i ciągle wymiotował ... Teraz już na szczęście śpi i gorączka trochę mniejsza no i od paru godzin bez rewolucji żołądkowej. Oby tak zostało...
Tylko teraz mam problem, bo muszę iść po zakupy, wyliczyłam, że z 7 kg to będą ważyć ... I jak ja mam to sama przynieść?
O jakich szpitalach mówisz?
Stary 2010-07-24, 11:58   #290
Ray
Zakorzenienie

pieluszki z lidla sa bardzo dobre, z biedornki nzwyaja sie dada i tez sa dobre ale z lidla wydaja mi sie lepsze (przetestowalam na corce) teraz kupilam z rossmana bo nie chcialo mi sie do lidla specjalnie jechac wiec zobaczymy i te.

waniliana ciebie jak czytam to mam wrazenie jak by komuna miala byc i w sklepach pusto
a kolo jak dla mnie zbedna rzecz, rownie dobrze mozesz sobie kupic zwykle dla dzieci do plywania (akurat taki sezon) i bedzie to samo.

tesciowa sie przejela jak jej powiedzialam ze skoro wazniejsze sa prace domowe niz zdrowie wnuczki to ja sobie sama poradze, odwrocila kota ogonem i skarzyla sie tz jaka ja jestem okropna az wyla w sluchawke ja zla synowa po prostu jestem ohhhhh

u nas tez pada ale dalej duszno sie robi.

ja dzis na bazarku znalazlam fajan koszule do karmienia na ramiczaka.... wszystkie maja takie dziecinne ryzunki czy cos w tym stylu, (mam takie dwie) i akurat udalo mi sie trafic biala w kwiatuszki drobne na ramiczka rozpinana ale oczywiscie na moje gabaryty nie bylo ale po weekendzie mam sie pojawic to mi wieksza przywiezie i odlozy
Stary 2010-07-24, 12:14   #291
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
gabisun Moja siostra była ułożona pupą w dół i mama rodziła ją sn
Moja położna powiedziała, że przy pierwszej ciąży i ułożeniu pośladkowym dziecka ZAWSZE robi się cesarkę więc albo zmieniło się podejście albo tak jest u mnie w szpitalu

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja dzis na bazarku znalazlam fajan koszule do karmienia na ramiczaka.... wszystkie maja takie dziecinne ryzunki czy cos w tym stylu, (mam takie dwie) i akurat udalo mi sie trafic biala w kwiatuszki drobne na ramiczka rozpinana ale oczywiscie na moje gabaryty nie bylo ale po weekendzie mam sie pojawic to mi wieksza przywiezie i odlozy
Ja kupiłam fajną piżamkę z dł.rękawem i spodniami w kwiatuszki (30 zł). Góra rozpinana na guziczki na ok.1/2 długości biała w kwiatki, a dół granatowy w kwiatki. Były też zielone i inne modele - koszulki na ramiączkach, piżamki z kr. spodenkami i górą na ramiączkach, więc może to z tej samej serii i też mi się bardzo podoba

Ja się dziś nudzę, bo jestem sama (tzn. tylko z pieskiem ). Zmyłam podłogę i nie mam co robić. Tzn mam, ale nie mam chęci wchodzić na górę w ten upał.
Stary 2010-07-24, 12:19   #292
bordowa
Wtajemniczenie

Majka232 Moja mama rodziła 22 lata temu I nie napisałam, że to było pierwsze dziecko.
Stary 2010-07-24, 12:24   #293
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Majka232 Moja mama rodziła 22 lata temu I nie napisałam, że to było pierwsze dziecko.
Ale odnoszę się do gabisun, która rodzi chyba swoje pierwsze maleństwo
Stary 2010-07-24, 12:43   #294
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja cały czas kupuje chusteczki Dada i pieluszki tez Dada z Biedronki, Rossmanowskich chusteczek nie kupowałam, ale pieluszki są bardzo fajne i tez czasem kupuje...cena porównywalan z Dadą
z droższych chusteczek to polecam nivea ale te ciemno niebieskie chyba PURE?
Są lepiej nawilżone niż te nivea sensitive...
są drogie ale czasem można kupić w rossmanie w promocji w czteropaku w dobrej cenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ale dzięki tej wizycie w szpitalu obejrzałam sobie porodówkę (bo tam wszystkie położne i pielęgniarki to anioły - są wspaniałe i można z nimi normalnie rozmawiać, więc z pokazaniaem porodówki nie było problemu). I byłam pozytywnie zaskoczona. Bo szpital ogólnie robi wrażenie komunistycznego strasznie, raczej brzydkie sale itp. A porodówka śliczna, wyremontowana, pokoje jak w domu, atmosfera intymności i każdy poród może być rodzinny. Babeczka spokojnie wszystko wytłumaczyła i naprawdę jestem bardzo zadowolona. Jedyny minus tej porodówki to brak zzo Ale jutro jedziemy do drugiego szpitala zobaczyć porodówkę, tam mają zzo i wtedy zdecydujemy, co i jak

Jak cudnie pada
Zazdraszczam takich szpitali w okolicy..
ja mam ten jeden 15 km od siebie do którego nie mam zamiaru wracać choćby mi dopłacano, a kolejne 3 to 40 km odemnie... może jakoś tam dojade...
no i niestety oficcjalnie nigdzie zoo nie dają...a ja tak bym chciała,

Ray...ach te teściowe..nie na darmo tyle dowcipów o nich pisza

Dziewuszki dawajcie troszke tego deszczu...u nas nadal z 30 stopni na polu duchota parnota i słońce... Do tego wczoraj sobie gmina przypomniała żeby komary wytruć (choc juz prawie nie ma)..jezdzili wieczorem autami i truli. Nie wolno było nawet okna otworzyc przez całą noc bo taki smród był
Nie można spać było bo taki skwar w pokoju mieliśmy....

A dziś od rana to ja mam energo za dwoje...tzn miałam
cosik mnie na sprzątanie naszło i od rana dopiero sobie na dupsko siadłam..
jeszcze mi się karpatki zachciało i .....
kurcze zapomniałam piekarnik wyłączyć...
lece!!!!!!!!
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 13:02   #295
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

laski mam takie pytanko.... czy już po porodzie, karmiąc piersią można używać tych kremów z kofeiną?

Stary 2010-07-24, 13:06   #296
Pomidora
Zakorzenienie

Martucha, pewnie, że czuję oddech na plecach i robię w gacie ze strachu ale co zrobić - będzie bolało tak czy siak - czy będę rodzić sn czy cc. Tylko teraz staram się myśleć, że przejdę przez to i powoli będę mogła wracać do moich normalnych ciuchów i normalnej pozycji przy malowaniu paznokci u stóp

Naked, a ty masz już ustatlone cc? Przecież jest jeszcze czas i mały może się odwrócić - więc kośc łonowa wtedy dobrze się rozchodzi trochę

Aniu, ja też mam często wahania wagi w ciąży. Mało tego - potrafię mieć tak, ze w ciągu 2 tygodni przytyję 2 kg i wpadam w popłoch, a potem następne 2 tygodnie nic nie tyję. A dziś zaczynam 35tc i mam na plusie 11kg. "Pozwalam" sobie jeszcze na 3 kg i wtedy będę zadowolona (przy wzroście 175cm taki przyrost wagi uważam za nie za duży).

Mpik, to przygotowania do przyjazdu mężusia pełną parą idą Fajnie, ze znowu go będziesz miała.

Bordowa, dobrze, że Ł. już lepiej się czuje Ale rzeczywiście musieliście mieć paskudną noc. Wczoraj oglądałam szpital w Świeciu, a jutro jedziemy do Chełmży.

Aaneczko, ja wcale nie mam szpitali blisko. W moim mieście jest jeden szpital rządzony przez tyrana, w którym nie mam zamiaru rodzić choćby mi płacono! Do tego szpitala, w którym wczoraj byłam mam 26km, a do drugiego 46km. Ale wolę urodzić nawet po drodze niż dostać się w ręce rzeźników z mojego miasta.

Dziewczyny, czy wszystkie kupujecie pieluchy na początek z pampersa? Bo ja się zastanawiam, czy nie kupić właśnie jakiś 1-dynek z rossmanna i jakbym nie była zadowolona to dopiero z pampersa. Pytam doświadczonych mamuś - co o tym sądzicie? I chusteczki chciałam kupić najpierw z nivea w tym sztywnym opakowaniu, a potem dokupywać, ale jak piszecie, ze takie dobre są te z biedronki, to może nie warto się na nivea wykosztowywać
Co o tym sądziecie?

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 13:10   #297
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A to nie Ty pisałaś o tym olejku migdałowym bo nie odstałam odpowiedzi na moje pytanko ?
nie nie ja. Pytalam kiedys lekarki ale powiedzila ze to nie pomaga. To samo na SR wiec ja napewno nie bede tego stosowac.
Ale decyzja zalezy indywidualnie od osoby.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 13:15   #298
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laski mam takie pytanko.... czy już po porodzie, karmiąc piersią można używać tych kremów z kofeiną?
ja słyszałam ze mozna, a masz jakis sprawdzony na cellulitis lub wyszczuplający?????

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 13:20   #299
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ja słyszałam ze mozna, a masz jakis sprawdzony na cellulitis lub wyszczuplający?????
no własnie mam mi kiedyś bardzo podpasowała seria Rebuild Ziaji i chciałbym po urodzeniu znów ją zastosować
co prawda na sam początek zakupiłam też masło ujędrniające po porodzie Ziajka, ale później chcę Rebuilda

Stary 2010-07-24, 13:25   #300
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

Elenko, dziwnie zachowuje się rodzina nie biorąc pod uwagę twojego terminu porodu przy ustalaniu terminu chrzcin Tym bardziej, że twój TŻ ma być chrzestnym. A może trzeba im to uświadomić?

Pomidorko nawet bardzo dziwnie, ja zawsze jak cos organizuje sprawdzam czy wszystkim najwazniejszym i najblizszym gościom termin pasuje... a tu wszyscy mnie poprostu olali, jakby tesciowa ciut ruszyła glową to napewno by na nich jakos wpłynela a tu nic, chociaz ostatnio powiedzialam jej ze ja to raczej nie dam rady... ale nic nie odparła

nie jestem doswiadczona mamusia ale ja kupuje pieluchy z pampersa do szpitala, jak wroce do domu to napewno przetestuje dada a pampersy bedą można powiedzieć "wyjściowe" albo "nocne"
co do chusteczek kupie napewno DADA naturall podobno takie sa bardzo fajne

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
no własnie mam mi kiedyś bardzo podpasowała seria Rebuild Ziaji i chciałbym po urodzeniu znów ją zastosować
co prawda na sam początek zakupiłam też masło ujędrniające po porodzie Ziajka, ale później chcę Rebuilda
no to dobrze wiedzieć bo ziajka niedroga, napewno przetestuje pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

a co do kółka ja dostałam od kuzynki mowila ze nie wyobraża sobie go nie mieć bo bardzoooo bolało

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości