|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Cytat:
|
|
#662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, zgadzam się z Tobą każdy może iść indywidualnym trybem mimo wszystko ja zostaje na 5/5 mam dużo do zrzucenia i nie chcę przekombinować laseczki doradźcie co kupić na prezent ślubny ... idziemy tylko na ślub do kościółka ale chcielibyśmy kupić jakiś prezent myślę nad kombiwarem ma któraś? ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
może zrób jeden PW i wskocz na PP do celu masz malutko ...moja mama za to co mnie widzi to mi mówi że schudłam - to dopiero pic jest hehehe
|
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Ufff, zmęczyłam się, a jeszcze połowy nie sprzątnęłam. Ale coś mi tu wygląda, że dziś wszystkiego nie zrobię. Jutro dokończę. Oooooojtaaaam, no nie chce mi się jak cholera...
![]() Zjadłam kolacyjkę właśnie - zawijańce z piersi kurczaka z szyneczką i wieśniakiem w środku. Do tego sieknęłam mizeryjkę, a co. PW pozwala poszaleć na szczęście, bo na P z dodatkami do mięsa to bida... Kombiwar, powiadasz, Konczitko? Nie posiadam, nie wiem, nie znam się... A jesteś pewna, że oni będą się cieszyli z kupionego prezentu? Teraz jakaś taka moda się zrobiła na kasę w prezencie ślubnym... Chyba, że wiesz, o czym marzą młodzi, wtedy to chociaż nie strach
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Teraz to ja oszalałam
Czyli na 2\1 szybciej się chudnie? Jeśli tak, to chyba na niego przejdę bo bardzo zależy mi na szybkich spadkach (Wiecie, wesele w październiku )
|
|
|
|
#665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dam wam znać jakie będą wyniki po zmianie.
|
|
#666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli za 3 tygodnie masz wakacje i nie zmienialas jeszcze trybu to moze rzeczywisce 2/1 by Ci pomoglo Cytat:
A w dni PW dodam papryke i pieczarki No i w przyszly weekend robie moj wlasny ser zolty wiec tez zaczne dodawac i sie bedzie ciaaaaagnaaaac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i wtedy bedzie widac roznice na zywo ![]() Zjadlam na kolacje 'omlet' z piersia kurczaka i pol litra galaretki truskawkowej sie chlodzi w lodowce na pozniej.. A jutro pieke Pana Sernika albo zrobie placuszki serowe
|
|
#667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do października to będziesz lasencja nr 1 mówię Ci ... Cytat:
myślę że na PP i tak więcej się zrzuca więc będą fajne ale jak później z przejściem na III fazę ???? nie będzie drastycznej zmiany ? może jakaś dukanowa mądrość się wypowie ... bo ja to zielona mimo że prawie 3 tyg dukam duk duk
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jem właśnie rybę z patelni a TŻ pyszny chlebek z masełkiem i pomidorem
Mam ochotę wszystko rzucić i zjeść kanapkę zwykłą
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie leci ... myślę że przy większych kg spadek 5 kg to już efekt widoczny więc spokojnie do 18 września będzie rewelacyjnie Ja mam zamiar zabłysnąć na święta Bożego Narodzenia wtedy zobaczy mnie rodzina Tżta i mam zamiar ukrócić im troszkę języczka ... ostatnio ciocia M przyjechała do szpitala i mi mówi że jak na chorą osobę to dużo przytyłam więc teściowa zaczęła jej tłumaczyć jak do tego doszło i rokowania lekarzy jeżeli chodzi o wagę ... oczywiście mądralińska ciocia stwierdziła że zamiast się wylegiwać na szpitalnej sali to w pole bym poszła ... hmmm myślę że i bez tego pola waga ładnie zleci i jej oczka zbieleją
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiecie co... jakby do tych bul zamiast sera dukanoego dodac wiesmaka.... tez sie powinno ciagnac.... no i jeszcze jedno mnie interesuje:czy mozna je w mikrofali zrobic? i na ile czasu wtedy je wsadzic......
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jakich ciągnących bułach mówicie ....oki szukam jakiegoś programiku ćwiczeń spalających smalec - 6W to na brzuch tylko jest ? a co na uda ?
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-07-24 o 20:23 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) miałabyś sobie za złe i znowu bys do niej wróciła. Straciłabyś tylko czas. Czy ta kanapka naprawdę jest tego warta? Zdecydowanie nie! co innego gdyby to były krówki...![]() więc zjedź grzecznie tę przepyszną rybkę, i nie marudź, a jak już będziesz super laska to się będziesz mogła objadać kanapkami do woli (poza protoczwartkami ofc. )
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze ze zdrowiem juz lepiej i bedziesz spokojnie dukac bez wizyt w szpitalu ![]() Ja z moja mama zawsze mialam problemy na tle mojej wagi... Kruszynka nigdy nie bylam, kosci mam zbite i ciezkie i nawet gdy dosyc szczupla to i tak ciezka bylam.. A po wyjezdzie to Anglii to juz w ogole. Jak przylecialam pierwszy raz po 6 miesiacach to mysleli wszyscy, ze w ciazy jestem, teraz to juz sie nawet nie pytaja.. Tylko osobom ktore nigdy tu nie zyly trudno jest zrozumiec jak to jest. Czekolada, chipsy, slodycze wszystko jest tanie, zawsze sa promocje, chleb to jest wata tostowa, wszystko ma 'ulepszacze' i mnostwo kalorii. Activia w Polsce i UK ma 2 rozne wartosci odzywcze! Fakt, sa produkty dietetyczne, zdrowe i swieze warzywa, ale jak sie przez 9 miesiecy mieszkalo i pracowalo w hotelu, samemu w pokoju, bez internetu i tylko w towarzystwie telewizora, rybki i tostera to nie ma co sie dziwic, ze czlowiek zajadal smutki.. A teraz mam kochajacego TZ, swietna przyszla Tesciowa ktora mnie wspiera i nareszcie waga leci w dol a nie szybuje w gore
|
|
#674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda że nie mam skrobi...
|
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zaczynam tę dietę bo słyszałam, że i bez ćwiczeń ani wielkich męczeń można schudnąć dzięki tej diecie (moja ciotka tak schudła), ale mam pytanie, czy po tygodniu stosowania tej dietki będą już efekty? pozdrawiam
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
|
#677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale najpierw zapoznaj się z treścią pierwszego posta i książki (też w pierwszym poście) |
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie lubie wiesniaka wiec to nie dla mnie opcja, ale dla tych ktore lubia to pewnie - jak wciaz beda cieple to sie beda ciagnac
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie, na Boże Narodzenie będziecie cucić cioteczkę już to sobie wyobrażamA tymczasem możesz spokojnie mieć jej gadanie... Mam nadzieję, że będę mogła posłuchać Twojej opowieści ze świąt z rodzinką
|
|
|
|
|
#680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ze zdrówkiem dużo lepiej teraz tylko muszę wrócić do formy .. oj ja Ciebie rozumiem w 100% z dnia na dzień robiłam się większa i większa - ale nie żałuję ani jednej podjętej decyzji tak miało być ... teraz poradzę sobie z kg i dalej będę walczyć o moje malutkie wielkie szczęście ... najważniejsze że masz przy sobie kochające osóbki które wspierają, to już bardzooo dużo ... ja myślę że komplementy czy też komentarze osób drugich na temat spadku wagi są bardzo ważne bo one cholernie mobilizują - mówcie co chcecie miło usłyszeć - ale ty schudłaś !!!! już mniej imponujące - chora jesteś ? Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
hehe ciocia jest delikatnej postury i taka niby idealna we wszystkim ... to siostra mojej teściowej więc bardzo ją szanuję i nie staram się nawet tłumaczyć bo nie ma czego ale w święta to na cucenie czasu nie mam wybaczcie - będę się zaprzyjaźniać z pływającym przyjacielem panem karpiem kobitki co to ser dukanowy ??????powiedzcie mi mleko w proszku kupujecie odtłuszczone ? na jakie wartości mam jeszcze zwrócić uwagę ??? i do czego je dodajecie ???
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-07-24 o 20:37 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta bulka to to samo co ja dzis wklejalam ( i zjadlam ) tylko, ze nie mialam malej foremki to zrobilam muffinki
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) a6w oczywiście nie jest złe jeśli chodzi o rzeźbienie brzucha, ale efekty będą widoczne dopiero po zrzuceniu tłuszczu (ale skoro jesteś na diecie to prędzej czy później się 'ujawnią' )
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawno mnie tu nie było, ach te wakacje! Miałam jeden dzień "przerwy" jak jechałam zawieźć papiery na uczelnie. Jakoś przerażał mnie twaróg w takim upale Jadłam zwykłe rzeczy i przybyło mi 0.8 kg. Dzisiaj już wszystko idzie pięknie i zgrabnie i rano było 67.8 kg. Rany, ostatnio ważyłam tyle z 6 lat temu ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co myślisz o takim treningu ? Ćwiczenia do wykonania domu Trening ten jest szybki, łatwy i kompletny. A najważniejsze, że możesz go dostosować do aktualnego samopoczucia i związanego z tym poziomu motywacji (w skali od totalnego zniechęcenia do szału aktywności). ROZGRZEWKA Samopoczucie kiepskie - marsz w miejscu 2 minuty. ROZCIĄGANIE Rozciąganie ramion. Stań z lewym ramieniem wyciągniętym w tył. Powoli skręcaj całe ciało w prawą stronę tak, żebyś poczuła delikatne rozciąganie w klatce piersiowej i ramieniu. Powtórz to samo, odchylając drugie ramię. Rozciąganie łydki. Usiądź na podłodze z nogami wyciągniętymi przed siebie. Chwyć rękoma za palce stóp (możesz do tego wykorzystać także pas). Trzymaj nogi zupełnie proste. Lekko pociągnij za stopy tak, abyś poczuła rozciąganie łydki. Rozciąganie dwugłowych mięśni ud. Połóż się na podłodze i ugnij kolana. Unieś lewą nogę i przełóż pasek czy ręcznik za stopę. W tej pozycji delikatnie przyciągaj nogę do siebie tak, abyś poczuła rozciąganie. To samo powtórz z prawą nogą. TRENING Wykroki. Prawą nogą zrób wypad w przód (a). Jeśli czujesz, że możesz stracić równowagę, przytrzymaj się czegoś. Ugnij prawą nogę w wykroku, jak najbardziej obniżając całe ciało (b). Utrzymaj tę pozycję i policz do pięciu. Następnie powoli wróć do pozycji wyjściowej. Samopoczucie kiepskie - 5 powtórzeń na każdą nogę. Samopoczucie w normie - 10 powtórzeń na każdą nogę. Samopoczucie super - 20 powtórzeń na każdą nogę i szybkie przejście do następnego ćwiczenia bez odpoczynku. Pompki na tricepsy. Unieś ciało, opierając się z tyłu rękoma na jakimś podwyższeniu (a). Powoli ugnij łokcie, opuszczając się w ten sposób w dół o jakieś 15 cm (b). Utrzymaj tę pozycję, a następnie powoli wyprostuj łokcie. Jeśli chcesz utrudnić to ćwiczenie, połóż nogi na krzesełku lub na stole. Samopoczucie kiepskie - 5 powtórzeń. Pompki. Jeśli nie tryskasz energią i nie bardzo ci się chce ruszać, możesz wykonać to ćwiczenie przy ścianie. Stań przynajmniej 30 cm od niej. Oprzyj dłonie o ścianę (niezbyt szeroko) i powoli zginaj łokcie do momentu, gdy czoło prawie dotknie jej powierzchni. Utrzymaj przez chwilę tę pozycję, a następnie powoli wyprostuj ręce i wróć do pozycji wyjściowej. Jeśli twoje samopoczucie jest w normie, uklęknij i połóż ręce na podłodze; dłonie blisko ciała (a). Ugnij ręce, pamiętając, aby biodra tworzyły z ramionami linię prostą. W trakcie ćwiczenia możesz unieść w górę łydki (b). Aby trening stał się intensywniejszy, wykonuj pompki z nogami wyprostowanymi. Możesz nawet położyć nogi na kanapie czy niskim stoliku. W tej pozycji uginaj łokcie, aż klatka piersiowa będzie niemal dotykać podłogi. . Następnie powoli wyprostuj ręce. Samopoczucie kiepskie - 5 powtórzeń. Mięśnie brzucha. Skłony. Połóż się na podłodze z rękoma za głową. Pamiętaj jednak, by nie ciągnąć głowy rękoma, gdyż powoduje to nacisk na kręgosłup. Unieś górną część ciała tak, jakbyś chciała klatką piersiową sięgnąć sufitu. Podbródek trzymaj uniesiony. Samopoczucie kiepskie - 10 powtórzeń. Podnoszenie skośne. Połóż się na podłodze z kolanami skierowanymi w lewą stronę. Unieś górną część ciała i utrzymaj się w tej pozycji przez 3 sekundy, a następnie powoli połóż się. Po ukończeniu serii zmień stronę. Samopoczucie kiepskie - 5 powtórzeń na każdą stronę. Skłony z jedną nogą wyprostowaną. Połóż się na ziemi z lewą nogą wyprostowaną i lekko uniesioną w górę. Unieś górną część ciała (od klatki piersiowej) jak najwyżej, wytrzymaj chwilę i powoli opuść. Samopoczucie kiepskie - 5 powtórzeń. Skłony zza głowy. Połóż się na podłodze, trzymając w dłoniach pasek. Przenoś ręce od klatki piersiowej za głowę, aż ramiona znajdą się pod kątem 30 stopni w stosunku do podłogi. ręce trzymaj blisko głowy. Powoli wróć do poprzedniej pozycji. Samopoczucie kiepskie - 5 powtórzeń. SimplyDivine apetyczne te bułeczki tylko sera nie mam skrobi i foremek totalna klapa ...
|
|
#685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dalej życzę takich spadków i takiej motywacji
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio mi podszedl kupowany w biedronce... Krasnystaw... jesooo super jest ![]() a gdzie ty serek extra light kupujesz? i jak on wygląda? ja chyba jutro zrobie taką bułe.... zobaczymy co to takiego...
|
|
#687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A taki topiony byłby zadowalającym substytutem. Jaki to serek? |
|
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Ale Wy produkujecie ... nie nadązam czytać... a co dopiero cos napisac.
Konczita, ja chyba z Mlekowity te mleko miałam ( nie wiem bo dziś skończyłam paczkę). Mam aktualnie kryzys, na sam widok lodówki i wiesniaka mam odruch wymiotny. Chyba od poniedziałku przejde już na III Faze bo chyba nie dam rady dłużej. Może jutro mi przejdzie ale na dzień dzisiejszy nie zjem mięsa, wiesniaka, twarogu, ..... jedyne co to jeszcze jajca mi wchodzą. Rano miałam 55,5 a teraz mam 57,7 cały dzień jest mi niedobrze Nie sądzę, ze do rana spadło do tego 55,5 kg. ![]() Pozdrawiam, zaczynam czytać o III Fazie
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#689 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Serki Extra Light kupuje w UK gdzie mieszkam - Laughing Cow Extra Light 3% fat - mamy tez Lighter Than Light Mayonnaise i jogurty greckie 0% tluszczu i serki typu Almette z bardzo niska zawartoscia tluszczu Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() A ser zolty bede robic sama w przyszlym tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
|
#690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

może coś ruszy tylko najlepiej chyba po PW zmienić?? czy już teraz po P zrobić jeden dzień PW??
ja jej jeszcze pokaże jaki to pic jak dojde do celu 
Jesli za 3 tygodnie masz wakacje i nie zmienialas jeszcze trybu to moze rzeczywisce 2/1 by Ci pomoglo 
No i w przyszly weekend robie moj wlasny ser zolty wiec tez zaczne dodawac i sie bedzie ciaaaaagnaaaac 
) i wtedy bedzie widac roznice na zywo 

o jakich ciągnących bułach mówicie ....

już to sobie wyobrażam
) tylko, ze nie mialam malej foremki to zrobilam muffinki