Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-24, 19:22   #1171
niebieskaa
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Kurcze dopadł mnie jakiś ból nerki, raz tak miałam ale szybko przeszło, a teraz pół dnia już nawala i kłuje i mam parcie na pecherz ale bolesne troche, najgorzej ta nerka, wiecie co to może być bo na necie czesto się pojawia ból lewej nerki i własnie mnie lewa boli
najgorzej, ze lekarz jest na urlopie i dodzwonic sie do niego nie można a ja w poniedziałek wyjeżdżam masakra co ja mam zrobić teraz

wysłałam tż po sok z żurawiny ale to raczej profilaktyka a nie leczenie
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:24   #1172
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Widzę, ze nie tylko ja nie przepadam za różowym moja córka ma zaledwie kilka ubrań w tym kolorze

Co do pieluch to ja też jestem za PAMPERSAMI - u młodej sprawdziły się super, a na każde inne reagowała uczuleniem Ja na początek kupię dużą paczkę do domu i małą do szpitala (rozm. 2) bo nie wiadomo jakie dzieciątko się urodzi i czy nie będzie trzeba szybciej przejść na większy rozmiar.

Ktoś pytał o ubezpieczenie przy mężu - wystarczy, że mąż po ślubie zgłosi w zakładzie pracy, że chce żonę ubezpieczyć "przy sobie".

Byłam dziś na zakupach i Kinga postanowiła za swoje pieniążki kupić coś dla "cośka" - kupiła szampon, oliwkę, smoczek, dwa gryzaczki i grzechotkę - jaka była z siebie dumna jak mówiła pani przy kasie, że za swoje pieniążki robi zakupy dla dzidziusia - normalnie aż się wzruszyłam
jejciu,mam nadzieje ze moja Kinia tez taka bedzie, to podobno bardzo madre i fajne kobietki
Stary 2010-07-24, 19:36   #1173
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Moja dziecina dzisiaj tak szaleje, że aż się boję - jak będzie tak samo aktywna po drugiej stronie brzucha, to szybko oszaleję

ale jak szaleje?
Bo moja kopie, ale w sumie nie jakos zebym to bardzo odczuwala ...a juz jestem w zaczetym 27 tygodniu, moze cos nie tak jest
moze maciupka jest i nie ma sily
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:41   #1174
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ale jak szaleje?
Bo moja kopie, ale w sumie nie jakos zebym to bardzo odczuwala ...a juz jestem w zaczetym 27 tygodniu, moze cos nie tak jest
moze maciupka jest i nie ma sily
nie martw się, moja znajoma przez ciązę w sumie niewiele typowych kopniaków czuła, a wszystko bylo ok. Każde dziecko jest inne
Stary 2010-07-24, 19:44   #1175
kretencja
Zakorzenienie

Irsin, nie martw się Przecież regularnie chodzisz do lekarza i wszystko jest w porządku, prawda? Może Twoje dzieciątko jest mniej ruchliwe, mniej pobudliwe niż moje. Przecież im już się kształtuje temperament A może to też kwestia tego, że jestem taka chudzina?...
Po prostu wyczuwam go dziś bardzo często i takie wyraźne stuknięcia, aż mi się skóra wybrzusza. Dziś akurat nisko, ale czasem jest wyżej, bliżej pępka, więc chyba się przemieszcza

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:48   #1176
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
nie martw się, moja znajoma przez ciązę w sumie niewiele typowych kopniaków czuła, a wszystko bylo ok. Każde dziecko jest inne

moze po prostu oszczedza swoja mame- taka jest kochana

w poniedzialek mam wizyte i mnostwo pytan do lekarza

Dziewczyny nogi mam jak banki - czuje w kostkach i kolanach jakie sa napompowane i wielkie!!!
Stary 2010-07-24, 20:03   #1177
Aliszcze
Zakorzenienie

moja córcia będzie mieć jakieś różowe ubranka (bo pewnie tego w sklepach najwięcej) ale bez przesady, ja bardzo lubię kolor zielony, mój mąż niebieski, także myślę, że sporo rzeczy znajdzie się w tym kolorze w jej garderobie i otoczeniu no i poza tym liczymy się z tym, że może jednak z córci chłopak sie zmieni, bo zdarzają się takie pomyłki na usg

Vcelka, ja pewnie jutro też kupię jakieś ubranka, bo nie będę mogła się powstrzymać no i nie kuś blokiem!!!

irsin, mi zaczęły puchnąć stopy, ale dzis nie ma upału, to nie mam opuchniętych, ale tak to przez kilka dni czułam się jak słoń

w ciąży wyjatkowo nie mam problemów z moczem, wyniki bardzo dobre, zastanawiam się, czy może to dzięki suszonej żurawinie, którą jem regularnie a ja zwykle miewałam dolegliwosci z pęcherzem

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-24, 20:04   #1178
sanderinka
Zakorzenienie

ona1010 śliczny brzus

irsin pewnie chce oszczedzić mamie mocnych kopniaków

a ja czuje smuranie od czasu do czasu delikatne takie czekam na kopniaki

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:16   #1179
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

witajcie

Witamy nowe czujcie sie z nami dobrze

BYlismy dzis z malym na izbie potwierdzil ospe - dobrze ze jeszcze sie nei drapie, moze minie bez tego... leki wykupione wiec czeka nas niezla kuracja :/ MAMUSKI 2 Wasze niunie juz przechodzily ospe??

olajka to nie problem w wyrazaniu swego zdania... napisalam ci ze akceptuje osoby ktore mysla podobnie lub tak jak ty i ze nie tylko ty stoisz z mezem mocno na ziemi ale chodzilo mi dokladnie o sposob w jaki wyrazilas sie ku koncowi - napisalas ze czekasz bo to za wczesnie dla was i nie wiadomo co przyniesie jutro... slowa kierowane do melabn jak sie nie myle - wiec zadalam ci pytanie - czy wiadomo ze urodzisz zywe dziecko? wiec moze wstrzymaj sie z kupnem rzeczy wogole po porodzie... A tak wogole to napisalam ze forum jest dla wsparcia i w radosciach i niedoli takze w wyrazaniu swych pogladow etc... owszem, ale ono nie sluzy do tego by kogos dolowac lub swoimi pogladami obnizac psychiczne podejscie... jak sama wiesz podejscie u kazdej z nas jest rozne i to jest cudowne!! dzieki temu wlasnie mozemy cos wyniesc...
tak a propos GRATULUJEMY DZIEWCZYNKI i wspaniale ze wszystko dobrze u Was jak okazalo sie na wizycie

Irsin - ja tez slabiutko czuje ruchy maluszka, po polnocy jak wytrzymam tyle to czuj aktywnosc, moze malenka rusza sie bardziej jak spisz wypoczywasz ?

CWICZENIA - tak Anecka z tej samej SR korzystalaam - bylam bardzo zadowolona i dlatego ja polecam znajomym i rodzinie - jak widzisz tez korzystaja
najbardziej wlasni ezadowolona bylam z cw. przy tej ciazy tez je stosuje, poza pilka bo jak zaczne to od razu ide wymiotowac... no i odpuszczam sobie krzeselko - reszte spisalam sobie i lece codziennie ale po 15 min nie przesadzam, bo brzuch mi twardnial

oslabienie jakos mi minelo ale smutno mi sie robi gdy pomysle ze tak zle sie ostatnio czuje i jestem poprostu niedyspozycyjna :/

NO I MAM OD DZISIEJSZEGO DNIA SIARE~!!!! wspaniale uczucie - malenko tyciutenko ale jest maz zachwycony

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Aliszcze u nas tak bylo od 14 t.c. mowiono nam ze dziewuszka bedzie a w 23 t.c. na 3D okazalo sie ze siusiak wyrosl
i jest syn !

Co do ubranek - my naszemu kupowalismy zielen niebieski biel braz malo zoltego i czerwonego (akurat tylko dlatego ze nie lubie tych kolorow) a ze ma oliwkowa karynacje super wyglada w zieleni brazi i bieli

dziewczynka bedzie miec te same kolory, ale jakies 2 rzeczy rozowe tez pewnie dokupie jak sie okaze ze to Julka, ale tylko dlatego ze w rozu jest co wybierac w fasonie i by urozmaicic garderobe
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:20   #1180
ona1010
Raczkowanie

[QUOTE=essence30;20900532]

Ona no śliczny ten brzuszek..... i przy okazji....... mam taką samą doniczkę i nie mów,że rośnie w niej drzewko szczęścia

Essence- ale masz dobre oczka, wszystko zauwazysz rzeczywiscie stoi mala doniczka na poleczce z drzewkiem szczescia, ale niestety plastikowym mielismy tez zywe, ale niestety podczas naszego urlopu zostal zasuszony przez kolezanki ktore mialy podlewac kwiatki

Czy wam tez juz zaczyna byc ciezko np ogolic nogi, czy ogciac i umalowac paznokcie u nog. Strasznie sie dzisiaj z tym nameczylam, a to chyba swiadczy, ze brzuszek rosnie. A wogole to na jednej nodze zauwazylam zylaki, w ksztalcie sporego siniaka pod kolanem jak to usunac??????????????????
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:21   #1181
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

CO DO WOZKA - jestem zdania ze bedzie Ci na prawde niezbedny, przeciez malenstwo sie umeczy w foteliku no i nie jest to dobre dla kregoslupa maluszka... ale tak jak mowisz mozesz zawsze kupic po narodzinach, choc moze znajdziesz aukcje ktora ci sie podoba i cenowo bedzie ci odpowiadac wczesniej...

A w zimie nie mialam osobiscie problemow z przedostaniem sie przez snieg tymbardziej ze pokonalam nawet zaspy i pustynie na duzych pompowanych kolach, sluzy nam juz 17 mies. i dalej spelnia funkcje

Tak sobie jeszcze mysle, bo przeciez noszac dziecko w foteliku bedzie ci ciezko :/ po co nosic jak mozesz popchac? no i jak wiatr bedzie wial to chyba nie jest to dobre dla dziecka, ale moze sie myle... :/
Stary 2010-07-24, 20:25   #1182
kretencja
Zakorzenienie

Ona, tez już mam problemy z pracami dotyczącymi stóp Pedicure muszę sobie robić na raty, a do wiązania butów - usiąść wygodnie. Cóż, to już końcówka 5 miesiąca w końcu.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:30   #1183
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

[QUOTE=ona1010;20901910]
Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość

Ona no śliczny ten brzuszek..... i przy okazji....... mam taką samą doniczkę i nie mów,że rośnie w niej drzewko szczęścia

Essence- ale masz dobre oczka, wszystko zauwazysz rzeczywiscie stoi mala doniczka na poleczce z drzewkiem szczescia, ale niestety plastikowym mielismy tez zywe, ale niestety podczas naszego urlopu zostal zasuszony przez kolezanki ktore mialy podlewac kwiatki

Czy wam tez juz zaczyna byc ciezko np ogolic nogi, czy ogciac i umalowac paznokcie u nog. Strasznie sie dzisiaj z tym nameczylam, a to chyba swiadczy, ze brzuszek rosnie. A wogole to na jednej nodze zauwazylam zylaki, w ksztalcie sporego siniaka pod kolanem jak to usunac??????????????????
co do ciezkosci tak
golilam sie dzis i musialam isc do lustra by sprawdzic czy wszystkich wloskow sie pozbylam heheh

odnosnie zylakow - ja mam poki co pajaczki :/ czasem po ciazy i zylaki i pajaczki moga zniknac
tu masz artykul na koncu jest co robic
http://www.zdrowemiasto.pl/_zm/?art=93
Stary 2010-07-24, 20:31   #1184
ona1010
Raczkowanie

Cytat:
Ona, tez już mam problemy z pracami dotyczącymi stóp Pedicure muszę sobie robić na raty, a do wiązania butów - usiąść wygodnie. Cóż, to już końcówka 5 miesiąca w końcu.

ooohhhhh, a co bedzie dalej... ????
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:34   #1185
79 Marta
Wtajemniczenie

Aliszcze, gdzie się kupuje suszoną żurawinę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-24, 20:34   #1186
Anecka
Zakorzenienie

Dobra opisze cwiczenia, nie wiem jak to wyjdzie

1. Klade sie na boku, noga ta od ziemi zgięta, a druga prosto i tak 5 razy podnosze bardzo wysoko, a jak jest druga osoba, to ona jeszcze dociska moja noge, ze bardziej ja podnosi i wypycha posladek.
2. Siadam w rozkroku i do kazdej nogi sie zchylam, trzymajac za palce u stop.
3. klekam tak jak pozycja pieska i jednoczesnie lewa reke i prawa noge prostuje i tak na zmiane
4. Leze na plecach, klade sobie na stopy np pilke lekarska a jak tego nie ma to biore cokolwiek czego nie wypuszcze a co jest troszke ciezkie (mozna tez bez) i unosze do góry nogi i potem bardzo wolno je klade na podloge.
5. NA PILCE. Jak jest druga osoba: ona staje za pilką a ja przed pilka siadam i podchodze na niej do gory na kregoslupie.
6. NA PILCE. Siedze okrakiem i nogi mam wyprostowane i raz na lewa sie przechylam raz na prawa, Dla mnie NAJLEPSZE cwiczenie na rozciaganie.
7. Leze na plecach, pod glowa mam koc lub poduszke i podnosze jedna noge lekko nad ziemie i krece kolka nią

Na bank to nie wszystko ale tylko pamietam hehe Jak checie to moge Wam w poniedzialek nagrac cwiczenia komorka i wstawie na YT

Cholewa, wrocilam z Parku bo obsuwa byla o godzine i nie chcialo mi sie czekac, wiec posluchalam tylko jednej piosenki i wrocilam do domu. Bylo wiele ciezarnych i sie dziwie ze pod scena byly. Ja jednak stalam dosc daleko i czulam sie niepewnie..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:41   #1187
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
ooohhhhh, a co bedzie dalej... ????
męża się "zatrudni"
Stary 2010-07-24, 20:45   #1188
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:

Ona .... ja ostatnio robiłam sobie wosk....... nie wiem ile to godzin trwało tym razem poddaję się zrobię sama tylko łydki a na bikini do kosmetyczki

Cytat:
Kretencja... też tak mam .......masakra...

zrobiłam sobie wcześniej taki pedicure z brokatem i zmywacz nie chciał tego ruszyć, zasapałam się na maksa jeszcze z tymi moim gabarytami i wagą musiałam każdego paluszka piłować......... już więcej tego błędu w ciąży nie popełnię...... tylko lakier i odjazd

Pelnia... mogę tylko współczuć, bo swojej ospy nie pamiętam a doświadczenia z dziećmi jeszcze nie mam

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:45   #1189
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie

Jestescie kochane!
Stary 2010-07-24, 20:54   #1190
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Dobra opisze cwiczenia, nie wiem jak to wyjdzie

1. Klade sie na boku, noga ta od ziemi zgięta, a druga prosto i tak 5 razy podnosze bardzo wysoko, a jak jest druga osoba, to ona jeszcze dociska moja noge, ze bardziej ja podnosi i wypycha posladek.
2. Siadam w rozkroku i do kazdej nogi sie zchylam, trzymajac za palce u stop.
3. klekam tak jak pozycja pieska i jednoczesnie lewa reke i prawa noge prostuje i tak na zmiane
4. Leze na plecach, klade sobie na stopy np pilke lekarska a jak tego nie ma to biore cokolwiek czego nie wypuszcze a co jest troszke ciezkie (mozna tez bez) i unosze do góry nogi i potem bardzo wolno je klade na podloge.
5. NA PILCE. Jak jest druga osoba: ona staje za pilką a ja przed pilka siadam i podchodze na niej do gory na kregoslupie.
6. NA PILCE. Siedze okrakiem i nogi mam wyprostowane i raz na lewa sie przechylam raz na prawa, Dla mnie NAJLEPSZE cwiczenie na rozciaganie.
7. Leze na plecach, pod glowa mam koc lub poduszke i podnosze jedna noge lekko nad ziemie i krece kolka nią

Na bank to nie wszystko ale tylko pamietam hehe Jak checie to moge Wam w poniedzialek nagrac cwiczenia komorka i wstawie na YT

Cholewa, wrocilam z Parku bo obsuwa byla o godzine i nie chcialo mi sie czekac, wiec posluchalam tylko jednej piosenki i wrocilam do domu. Bylo wiele ciezarnych i sie dziwie ze pod scena byly. Ja jednak stalam dosc daleko i czulam sie niepewnie..
- skoki na pilce - siedzenie okrakiem zataczanie kol- tu super jak sie wlaczy muzyke spokojna
- z pilka - lezac na plecach kladzie sie pilke po dkolana i powolutku wyprostowuje grzbiet, mozna tez nogami wciagac sie po niej az brzuch na niej bedzie i z powrotem obsunac sie w dol...
- krzeselko stajesz z boku krzesla jedna noga na nim druga sprobuj dotknac podlogi naciaganie
- drabinki - delikatne podciaganie sie - mozna na drazku od szafy... delikatnie
- drabinki - jedna noga przy nich druga zgieta w kolanie i jak najszerzej bez obrotu biodra rozciagasz ja no w lewo...
- swieca
- nozyce i zataczanie malych kolek - NAJWAZNIEJSZE JEST ODDYCHANIE - nos usta nie wstrzymywac oddechu
- i moje ulubione na kregoslup - koci grzbiet

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Ona .... ja ostatnio robiłam sobie wosk....... nie wiem ile to godzin trwało tym razem poddaję się zrobię sama tylko łydki a na bikini do kosmetyczki

Kretencja... też tak mam .......masakra...

zrobiłam sobie wcześniej taki pedicure z brokatem i zmywacz nie chciał tego ruszyć, zasapałam się na maksa jeszcze z tymi moim gabarytami i wagą musiałam każdego paluszka piłować......... już więcej tego błędu w ciąży nie popełnię...... tylko lakier i odjazd

Pelnia... mogę tylko współczuć, bo swojej ospy nie pamiętam a doświadczenia z dziećmi jeszcze nie mam
Dziekuje Ci
jest trudno, bo i goraczka towarzyszy i upartosc sie wzmogla, no i kaprysny bo ogorka nie ale marchew juz tak etc...
a i ja sie nie czuje dobrze - jakby cos mnie lapalo

podziwiam cie z tym woskiem -ja mam tylko odwage wasa i brwi nim robic

do kosmetyczki wstydzilabym sie pojsc z bikini swoja droga moga po wosku wyskoczyc pozniej w intymnych miejscach krostki??
Stary 2010-07-24, 20:59   #1191
essence30
Raczkowanie

Ja to jakiejś młodej kosmetyczki też bym się wstydziła, ale mam taką zaprzyjaźnioną, babeczka taka koło 50tki, co jeszcze tradycyjnie patyczkiem nakłada i jest rewelacyjna, zero wstydu, zagaduje, dzieki czemu się nie myśli, jak zaraz będzie boleć no i w sumie regularnie chodzę, więc coraz mniej boli. A co do krostek, ja miałam strasznie po goleniu maszynką.... dosłownie masakra i odrastały dużo gorsze, teraz mam krostki jeden dzień, na noc mąka ziemniaczana, a rano ...... dosłownie"pupcia niemowlaczka"

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
Stary 2010-07-24, 21:03   #1192
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

kretencja a masz na oku jakies mebelki dla dz.?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Ja to jakiejś młodej kosmetyczki też bym się wstydziła, ale mam taką zaprzyjaźnioną, babeczka taka koło 50tki, co jeszcze tradycyjnie patyczkiem nakłada i jest rewelacyjna, zero wstydu, zagaduje, dzieki czemu się nie myśli, jak zaraz będzie boleć no i w sumie regularnie chodzę, więc coraz mniej boli. A co do krostek, ja miałam strasznie po goleniu maszynką.... dosłownie masakra i odrastały dużo gorsze, teraz mam krostki jeden dzień, na noc mąka ziemniaczana, a rano ...... dosłownie"pupcia niemowlaczka"
no wlasnie, mi sie ostatnio tak zrobilo, az wstyd mi przed lekarzem bylo!! sama nie wiedzialam co gorsze - wlosy nie ogolone czy krosty po goleniu ??

maka ziemn?? tak jak puder stosowana? czy w czyms namaczana?
Stary 2010-07-24, 21:09   #1193
essence30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
kretencja a masz na oku jakies mebelki dla dz.?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

no wlasnie, mi sie ostatnio tak zrobilo, az wstyd mi przed lekarzem bylo!! sama nie wiedzialam co gorsze - wlosy nie ogolone czy krosty po goleniu ??

maka ziemn?? tak jak puder stosowana? czy w czyms namaczana?
dokładnie tak jak puder ... niektóre mamy czytałam też, że dla dzieciaczków na podrażnienia i odparzenia stosują, ja wypróbowałam na sobie i naprawdę ok

Stary 2010-07-24, 21:11   #1194
Anecka
Zakorzenienie

o wlasnie pelnia, dzieki za przypomnienie ale z ta pilka to nie cwiczylismy tak kurcze,moze jej sie zapomnialo.

Wlasnie sie dowiedzialam ze pod koniec sierpnia ide na slub i co ja mam wlozyc na siebie nie usmiecha mi sie na raz kupowac sukienki bo nie sa tanie chyba poswiruje ze sie zle czuje i nie pojde no chyba ze faktycznie sie bede zle czula

JEM JAGODY

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-07-24, 21:16   #1195
essence30
Raczkowanie

Anecka ja też mam ślub 21 sierpnia.... i ten sam dylemat... to dobry kolega tż no i byli też w lutym na naszym ślubie, więc chciałabym pójść, tylko ten strój..... ale sobie pomyślałam, bo mam takie spodnie białe lniane ciążowe, do tego jakąś elegancką tunikę może gdzieś złowię i chyba można iść.... co myślicie?

Stary 2010-07-24, 21:17   #1196
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Wzruszające, jak dzieci reagują. SZczególnie dziewczynki są bardzo wrazliwe na dzidziusie.

Moja córka ( 11 lat) jak się dowiedziała o ciąży, to bardzo się ucieszyła , ale poszła do szkoły i się pochwaliła , a koleżanki ją "uświadomiły " jak to jest mieć rodzeństwo i jak wrociła to stwierdziła,że bez sensu, że ją przestaniemy kochać, że dziecko zabierze jej zabawki itd. Wytłumaczyliśmy jej, na przykładzie naszych zwierząt, że jak się pojawiła świnka morska, to nie przestaliśmy kochać naszego kota - uspokoiła się trochę. Ale kilka dni po tym, przy śniadaniu zapytała: "Słuchajcie, a nie dałoby się zamienić na psa? " A że zapytała z taką powagą, to mało nie umarliśmy ze smiechu. ( Pies to jej największe marzenie, ale ze względów lokalowych na razie niemożliwe do realizacji).
Potem trochę pogodziła się z myślą i bardzo chciała brata- żeby jej zabawek nie zabierał , no i koleżanki uważają ,że siostry są głupie
Gdy dowiedziała się, że będzie dziewczynka, to reakcja " Ojej , a nie dałoby się coś z tym zrobić?"

Ale teraz jest już całkowicie oswojona z myślą o siostrze i rozczula mnie jak codziennie puka w brzuch i pyta, jak się czuje Helenka.
Hehe moja też od czasu do czasu ma dni pełne watpliwości jak to będzie i pewnego razu jak jej tłumaczyłam, że na pewno nadal będę ją kochać tak samo, że dla niej też będę miała czas itd to wypaliła z tekstem "no tak, przecież ciocia ma trojaczki i jakoś sobie z nimi daje radę" Nie mogłam załapać o co chodzi, bo nie znam nikogo kto ma trojaczki - a jej chodziło o moją siostrę która ma trzy córki - a jak są trzy to stwierdziła, że trojaczki - mniejsza z tym, że pomiędzy najstarszą a najmłodszą jest 10 lat różnicy Moja ma 7 lat.
Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
witajcie

Witamy nowe czujcie sie z nami dobrze

BYlismy dzis z malym na izbie potwierdzil ospe - dobrze ze jeszcze sie nei drapie, moze minie bez tego... leki wykupione wiec czeka nas niezla kuracja :/ MAMUSKI 2 Wasze niunie juz przechodzily ospe??

oslabienie jakos mi minelo ale smutno mi sie robi gdy pomysle ze tak zle sie ostatnio czuje i jestem poprostu niedyspozycyjna :/

NO I MAM OD DZISIEJSZEGO DNIA SIARE~!!!! wspaniale uczucie - malenko tyciutenko ale jest maz zachwycony
Moja miała ospę jak miała 3 lata - całe szczęście oprócz wysypki nic jej nie dolegało no i udało mi się upilnować aby się nie drapała więc nie ma ani jednej blizny

Gratuluję siary
Cytat:
Oj tak - już ledwo daję radę

myślałam, że brzuch mi niewiele urósł a tymczasem założyłam dziś jeansy ciążowe, które jeszcze kilka tygodni temu na mnie wisiały i musiałam je dość mocno ściskać paskiem, żeby mi z tyłka nie spadły i okazało się, że luzu to mam 2 cm w brzuszku i ze 4 cm w biodrach - hehe jak tak dalej pójdzie to jesienią się w nie nie zmieszczę
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:18   #1197
Anecka
Zakorzenienie

No pewnie ze tak mozna isc. Dzis moja kumpela byla na slubie i tez biale lniane spodnie miala czarna bluzke i bialo czarny zakiet w kwiaty

A ja mam tylko dzinsy i leginsy w sumie moge zalozyc leginsy ale tuniki nie mam.. a to moze tunike jakas wyhacze tanio

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-07-24, 21:19   #1198
melabn
Wtajemniczenie

moj 2 letni synus wlasnie nauczyl se liczyc do 10 na liczydle alez jestem z niego dumna
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:26   #1199
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
o wlasnie pelnia, dzieki za przypomnienie ale z ta pilka to nie cwiczylismy tak kurcze,moze jej sie zapomnialo.

Wlasnie sie dowiedzialam ze pod koniec sierpnia ide na slub i co ja mam wlozyc na siebie nie usmiecha mi sie na raz kupowac sukienki bo nie sa tanie chyba poswiruje ze sie zle czuje i nie pojde no chyba ze faktycznie sie bede zle czula

JEM JAGODY
jaka masz wys i szer w pasie, biodrach??

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Anecka ja też mam ślub 21 sierpnia.... i ten sam dylemat... to dobry kolega tż no i byli też w lutym na naszym ślubie, więc chciałabym pójść, tylko ten strój..... ale sobie pomyślałam, bo mam takie spodnie białe lniane ciążowe, do tego jakąś elegancką tunikę może gdzieś złowię i chyba można iść.... co myślicie?

no jasne ze tak - idziecie na slub nie weselicho wiec spokojnie oby nie lalo - uwielbiam ten dzien mam im a 26 mamy 3 rocznice slubu i mojego mezulka ur
pytaalyscie o prezenty
u nas :
spodnie, koszulki i skarpetki ale nie te zwykle tylko po 13 zl :/ hehe
wycieraczki, kolumny, impreza, kolacja romantyczna, wiertarke, SPA, wyjazd w gory, nad morze, bilety na mecz teraz chce wkretarke
Stary 2010-07-24, 21:29   #1200
Anecka
Zakorzenienie

haha pelnia, szerokosci w pasie nie podam bo ona sie zmienia Myslalam zeby cos kupic odcinanego pod biustem to przyda i sie na przyszlosc, bo lubie takie kroje

a w ogole mam 182cm wzrostu a w biodrach 92, chyba juz tyle samo co w pasie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości