|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Kurcze dopadł mnie jakiś ból nerki, raz tak miałam ale szybko przeszło, a teraz pół dnia już nawala i kłuje i mam parcie na pecherz ale bolesne troche, najgorzej ta nerka, wiecie co to może być bo na necie czesto się pojawia ból lewej nerki i własnie mnie lewa boli
![]() najgorzej, ze lekarz jest na urlopie i dodzwonic sie do niego nie można a ja w poniedziałek wyjeżdżam masakra co ja mam zrobić terazwysłałam tż po sok z żurawiny ale to raczej profilaktyka a nie leczenie
|
#1172 | |
|
Dragonfly
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak szaleje? Bo moja kopie, ale w sumie nie jakos zebym to bardzo odczuwala ...a juz jestem w zaczetym 27 tygodniu, moze cos nie tak jest ![]() moze maciupka jest i nie ma sily
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Irsin, nie martw się
Po prostu wyczuwam go dziś bardzo często i takie wyraźne stuknięcia, aż mi się skóra wybrzusza. Dziś akurat nisko, ale czasem jest wyżej, bliżej pępka, więc chyba się przemieszcza
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze po prostu oszczedza swoja mame- taka jest kochana w poniedzialek mam wizyte i mnostwo pytan do lekarza Dziewczyny nogi mam jak banki - czuje w kostkach i kolanach jakie sa napompowane i wielkie!!! |
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
moja córcia będzie mieć jakieś różowe ubranka (bo pewnie tego w sklepach najwięcej) ale bez przesady, ja bardzo lubię kolor zielony, mój mąż niebieski, także myślę, że sporo rzeczy znajdzie się w tym kolorze w jej garderobie i otoczeniu
no i poza tym liczymy się z tym, że może jednak z córci chłopak sie zmieni, bo zdarzają się takie pomyłki na usg![]() Vcelka, ja pewnie jutro też kupię jakieś ubranka, bo nie będę mogła się powstrzymać no i nie kuś blokiem!!!![]() irsin, mi zaczęły puchnąć stopy, ale dzis nie ma upału, to nie mam opuchniętych, ale tak to przez kilka dni czułam się jak słoń w ciąży wyjatkowo nie mam problemów z moczem, wyniki bardzo dobre, zastanawiam się, czy może to dzięki suszonej żurawinie, którą jem regularnie a ja zwykle miewałam dolegliwosci z pęcherzem
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
ona1010 śliczny brzus
![]() irsin pewnie chce oszczedzić mamie mocnych kopniaków a ja czuje smuranie od czasu do czasu delikatne takie czekam na kopniaki
|
|
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() Witamy nowe czujcie sie z nami dobrze BYlismy dzis z malym na izbie potwierdzil ospe - dobrze ze jeszcze sie nei drapie, moze minie bez tego... leki wykupione wiec czeka nas niezla kuracja :/ MAMUSKI 2 Wasze niunie juz przechodzily ospe??olajka to nie problem w wyrazaniu swego zdania... napisalam ci ze akceptuje osoby ktore mysla podobnie lub tak jak ty i ze nie tylko ty stoisz z mezem mocno na ziemi ale chodzilo mi dokladnie o sposob w jaki wyrazilas sie ku koncowi - napisalas ze czekasz bo to za wczesnie dla was i nie wiadomo co przyniesie jutro... slowa kierowane do melabn jak sie nie myle - wiec zadalam ci pytanie - czy wiadomo ze urodzisz zywe dziecko? wiec moze wstrzymaj sie z kupnem rzeczy wogole po porodzie... A tak wogole to napisalam ze forum jest dla wsparcia i w radosciach i niedoli takze w wyrazaniu swych pogladow etc... owszem, ale ono nie sluzy do tego by kogos dolowac lub swoimi pogladami obnizac psychiczne podejscie... jak sama wiesz podejscie u kazdej z nas jest rozne i to jest cudowne!! dzieki temu wlasnie mozemy cos wyniesc... tak a propos GRATULUJEMY DZIEWCZYNKI i wspaniale ze wszystko dobrze u Was jak okazalo sie na wizycie ![]() Irsin - ja tez slabiutko czuje ruchy maluszka, po polnocy jak wytrzymam tyle to czuj aktywnosc, moze malenka rusza sie bardziej jak spisz wypoczywasz ? ![]() CWICZENIA - tak Anecka z tej samej SR korzystalaam - bylam bardzo zadowolona i dlatego ja polecam znajomym i rodzinie - jak widzisz tez korzystaja najbardziej wlasni ezadowolona bylam z cw. przy tej ciazy tez je stosuje, poza pilka bo jak zaczne to od razu ide wymiotowac... no i odpuszczam sobie krzeselko - reszte spisalam sobie i lece codziennie ale po 15 min nie przesadzam, bo brzuch mi twardnial oslabienie jakos mi minelo ale smutno mi sie robi gdy pomysle ze tak zle sie ostatnio czuje i jestem poprostu niedyspozycyjna :/ NO I MAM OD DZISIEJSZEGO DNIA SIARE~!!!! wspaniale uczucie - malenko tyciutenko ale jest maz zachwycony ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Aliszcze u nas tak bylo od 14 t.c. mowiono nam ze dziewuszka bedzie a w 23 t.c. na 3D okazalo sie ze siusiak wyrosl i jest syn ! ![]() Co do ubranek - my naszemu kupowalismy zielen niebieski biel braz malo zoltego i czerwonego (akurat tylko dlatego ze nie lubie tych kolorow) a ze ma oliwkowa karynacje super wyglada w zieleni brazi i bieli dziewczynka bedzie miec te same kolory, ale jakies 2 rzeczy rozowe tez pewnie dokupie jak sie okaze ze to Julka, ale tylko dlatego ze w rozu jest co wybierac w fasonie i by urozmaicic garderobe
|
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=essence30;20900532]
Ona no śliczny ten brzuszek..... i przy okazji....... mam taką samą doniczkę i nie mów,że rośnie w niej drzewko szczęścia![]() Essence- ale masz dobre oczka, wszystko zauwazysz ![]() ![]() rzeczywiscie stoi mala doniczka na poleczce z drzewkiem szczescia, ale niestety plastikowym mielismy tez zywe, ale niestety podczas naszego urlopu zostal zasuszony przez kolezanki ktore mialy podlewac kwiatki Czy wam tez juz zaczyna byc ciezko np ogolic nogi, czy ogciac i umalowac paznokcie u nog. Strasznie sie dzisiaj z tym nameczylam, a to chyba swiadczy, ze brzuszek rosnie. A wogole to na jednej nodze zauwazylam zylaki, w ksztalcie sporego siniaka pod kolanem jak to usunac??????????????????
|
|
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
CO DO WOZKA - jestem zdania ze bedzie Ci na prawde niezbedny, przeciez malenstwo sie umeczy w foteliku no i nie jest to dobre dla kregoslupa maluszka... ale tak jak mowisz mozesz zawsze kupic po narodzinach, choc moze znajdziesz aukcje ktora ci sie podoba i cenowo bedzie ci odpowiadac wczesniej...
A w zimie nie mialam osobiscie problemow z przedostaniem sie przez snieg tymbardziej ze pokonalam nawet zaspy i pustynie na duzych pompowanych kolach, sluzy nam juz 17 mies. i dalej spelnia funkcje Tak sobie jeszcze mysle, bo przeciez noszac dziecko w foteliku bedzie ci ciezko :/ po co nosic jak mozesz popchac? no i jak wiatr bedzie wial to chyba nie jest to dobre dla dziecka, ale moze sie myle... :/ |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Ona, tez już mam problemy z pracami dotyczącymi stóp
Pedicure muszę sobie robić na raty, a do wiązania butów - usiąść wygodnie. Cóż, to już końcówka 5 miesiąca w końcu.
|
#1183 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ona1010;20901910]
Cytat:
golilam sie dzis i musialam isc do lustra by sprawdzic czy wszystkich wloskow sie pozbylam hehehodnosnie zylakow - ja mam poki co pajaczki :/ czasem po ciazy i zylaki i pajaczki moga zniknac tu masz artykul na koncu jest co robic ![]() http://www.zdrowemiasto.pl/_zm/?art=93 |
|
|
|
|
#1184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ooohhhhh, a co bedzie dalej... ???? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliszcze, gdzie się kupuje suszoną żurawinę
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra opisze cwiczenia, nie wiem jak to wyjdzie
![]() 1. Klade sie na boku, noga ta od ziemi zgięta, a druga prosto i tak 5 razy podnosze bardzo wysoko, a jak jest druga osoba, to ona jeszcze dociska moja noge, ze bardziej ja podnosi i wypycha posladek. 2. Siadam w rozkroku i do kazdej nogi sie zchylam, trzymajac za palce u stop. 3. klekam tak jak pozycja pieska 4. Leze na plecach, klade sobie na stopy np pilke lekarska a jak tego nie ma to biore cokolwiek czego nie wypuszcze a co jest troszke ciezkie (mozna tez bez) i unosze do góry nogi i potem bardzo wolno je klade na podloge.5. NA PILCE. Jak jest druga osoba: ona staje za pilką a ja przed pilka siadam i podchodze na niej do gory na kregoslupie. 6. NA PILCE. Siedze okrakiem i nogi mam wyprostowane i raz na lewa sie przechylam raz na prawa, Dla mnie NAJLEPSZE cwiczenie na rozciaganie. 7. Leze na plecach, pod glowa mam koc lub poduszke i podnosze jedna noge lekko nad ziemie i krece kolka nią ![]() Na bank to nie wszystko ale tylko pamietam hehe Jak checie to moge Wam w poniedzialek nagrac cwiczenia komorka i wstawie na YT ![]() Cholewa, wrocilam z Parku bo obsuwa byla o godzine i nie chcialo mi sie czekac, wiec posluchalam tylko jednej piosenki i wrocilam do domu. Bylo wiele ciezarnych i sie dziwie ze pod scena byly. Ja jednak stalam dosc daleko i czulam sie niepewnie..
|
#1187 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1188 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ona .... ja ostatnio robiłam sobie wosk....... nie wiem ile to godzin trwało tym razem poddaję się Cytat:
zrobiłam sobie wcześniej taki pedicure z brokatem i zmywacz nie chciał tego ruszyć, zasapałam się na maksa jeszcze z tymi moim gabarytami i wagą musiałam każdego paluszka piłować......... już więcej tego błędu w ciąży nie popełnię...... tylko lakier i odjazd Pelnia... mogę tylko współczuć, bo swojej ospy nie pamiętam a doświadczenia z dziećmi jeszcze nie mam
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie
Jestescie kochane! |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- z pilka - lezac na plecach kladzie sie pilke po dkolana i powolutku wyprostowuje grzbiet, mozna tez nogami wciagac sie po niej az brzuch na niej bedzie i z powrotem obsunac sie w dol... - krzeselko stajesz z boku krzesla jedna noga na nim druga sprobuj dotknac podlogi naciaganie- drabinki - delikatne podciaganie sie - mozna na drazku od szafy... delikatnie ![]() - drabinki - jedna noga przy nich druga zgieta w kolanie i jak najszerzej bez obrotu biodra rozciagasz ja no w lewo... - swieca - nozyce i zataczanie malych kolek - NAJWAZNIEJSZE JEST ODDYCHANIE - nos usta nie wstrzymywac oddechu - i moje ulubione na kregoslup - koci grzbiet ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
jest trudno, bo i goraczka towarzyszy i upartosc sie wzmogla, no i kaprysny bo ogorka nie ale marchew juz tak etc... a i ja sie nie czuje dobrze - jakby cos mnie lapalo ![]() podziwiam cie z tym woskiem -ja mam tylko odwage wasa i brwi nim robic do kosmetyczki wstydzilabym sie pojsc z bikini swoja droga moga po wosku wyskoczyc pozniej w intymnych miejscach krostki??
|
||
|
|
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
Ja to jakiejś młodej kosmetyczki też bym się wstydziła, ale mam taką zaprzyjaźnioną, babeczka taka koło 50tki, co jeszcze tradycyjnie patyczkiem nakłada i jest rewelacyjna, zero wstydu, zagaduje, dzieki czemu się nie myśli, jak zaraz będzie boleć
no i w sumie regularnie chodzę, więc coraz mniej boli. A co do krostek, ja miałam strasznie po goleniu maszynką.... dosłownie masakra i odrastały dużo gorsze, teraz mam krostki jeden dzień, na noc mąka ziemniaczana, a rano ...... dosłownie"pupcia niemowlaczka"
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
kretencja a masz na oku jakies mebelki dla dz.?
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() maka ziemn?? tak jak puder stosowana? czy w czyms namaczana? |
|
|
|
|
#1193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
o wlasnie pelnia, dzieki za przypomnienie
ale z ta pilka to nie cwiczylismy tak kurcze,moze jej sie zapomnialo.Wlasnie sie dowiedzialam ze pod koniec sierpnia ide na slub i co ja mam wlozyc na siebie nie usmiecha mi sie na raz kupowac sukienki bo nie sa tanie chyba poswiruje ze sie zle czuje i nie pojde ![]() JEM JAGODY
|
#1195 |
|
Raczkowanie
|
Anecka ja też mam ślub 21 sierpnia.... i ten sam dylemat... to dobry kolega tż no i byli też w lutym na naszym ślubie, więc chciałabym pójść, tylko ten strój..... ale sobie pomyślałam, bo mam takie spodnie białe lniane ciążowe, do tego jakąś elegancką tunikę może gdzieś złowię i chyba można iść.... co myślicie?
|
#1196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję siary Cytat:
![]() myślałam, że brzuch mi niewiele urósł a tymczasem założyłam dziś jeansy ciążowe, które jeszcze kilka tygodni temu na mnie wisiały i musiałam je dość mocno ściskać paskiem, żeby mi z tyłka nie spadły i okazało się, że luzu to mam 2 cm w brzuszku i ze 4 cm w biodrach - hehe jak tak dalej pójdzie to jesienią się w nie nie zmieszczę
|
|||
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie ze tak mozna isc. Dzis moja kumpela byla na slubie i tez biale lniane spodnie miala czarna bluzke i bialo czarny zakiet w kwiaty
![]() A ja mam tylko dzinsy i leginsy w sumie moge zalozyc leginsy ale tuniki nie mam.. a to moze tunike jakas wyhacze tanio
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
moj 2 letni synus wlasnie nauczyl se liczyc do 10 na liczydle
![]()
|
|
|
|
#1199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
no jasne ze tak - idziecie na slub nie weselicho wiec spokojnie oby nie lalo - uwielbiam ten dzien mam im a 26 mamy 3 rocznice slubu i mojego mezulka ur pytaalyscie o prezenty u nas : spodnie, koszulki i skarpetki ale nie te zwykle tylko po 13 zl :/ hehe wycieraczki, kolumny, impreza, kolacja romantyczna, wiertarke, SPA, wyjazd w gory, nad morze, bilety na mecz teraz chce wkretarke
|
||
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
haha pelnia, szerokosci w pasie nie podam bo ona sie zmienia
Myslalam zeby cos kupic odcinanego pod biustem to przyda i sie na przyszlosc, bo lubie takie kroje a w ogole mam 182cm wzrostu a w biodrach 92, chyba juz tyle samo co w pasie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

moja córka ma zaledwie kilka ubrań w tym kolorze 

jak to usunac??????????????????