|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Tak się boję teraz tej szczepionki chociaż lekarze mówią, że to nie od tego mały ma te objawy. Tylko jak czytam w necie to wszystko mi pasuje na powikłania po szczepieniu. Nie mam pojęcia co to za lek bo nie zapytałam. U nas popadało, może przejdę się na jakiś krótki spacerek z Zuzką... sama nie wiem, nic mi się nie chce ![]() Wieczorkiem na pewno jeszcze zajrzę |
|
|
|
|
#3962 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
gorgulek kurcze
mam nadzieje, ze to sie dobrze skonczya ja dzis zrobilam na obiad pomysl na jezyki z ryzem i marchewka dziewczyny powiedzcie mi lepiej jak lodowka ma no frost czy automatyczne rozmrazanie? sprzedawca mowil, ze lepiej no frost bo aut rozm i tak tyczy sie tylko lodowki a przy no frost sie nie szroni, a i tak kazda trzeba rozmrazac zamrazalke co jakis czas w zasadzie mamy juz upatrzone dwa modele - chemy jechac do media markt bo dzis i jutro jest bez vatu
|
|
#3963 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
A bo to ciężko opisać
spróbuję jeszcze raz![]() Więc stoisz z boku dziecka, lewą ręka chwytasz prawe kolanko, prawą ręką prawą stópke...i teraz obracasz stópkę, robisz taki łuk...do środka, tak by na końcu paluszki były skierowane do kolanka...czytli tak w bok (do środka) i do góry Lepiej?![]() Cytat:
![]() Pamiętam jak o tym pisałaś...naprawdę musiała Twoja Mama być przerażona....na szczęście wszystko dobrze się skończyło ![]() Cytat:
![]() Ja byłam w tygodniu o Naszej Pediatry i pytałam ją o pupcie Zu...też jej jakby wysypka wyskoczyła, Dr stwierdziła ze to potówki i żeby sudokremem smarować...ja smaruję Linomagiem i jest poprawa...ale wczoraj zauważyłam że na szyjce też jej wyskoczyło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pisałam wczoraj o moim sposobie na schodzenie głową w dół... Cytat:
![]() ...... Dzień dobry ![]() Witam się dopiero teraz...moje dziecko padło po całym dniu szaleństw z Mamą...już nie pamiętam kiedy miała drzemkę o tej godzinie, pewnie myśli że już poszła normalnie spać...ale jeszcze troszkę dam jej pospać i zacznę głośniej coś robić żeby się ładnie wybudziła...kąpiel, jeść i normalnie spać![]() U Nas dzisiaj pogoda okropna...na upały nie narzekam bo wolę upały niż dzisiejszą ulewę, cały dzień pada, wiatr straszny...a że zabrakło Nam pieluch to musiałyśmy skoczyć do sklepu...wróciłam przemoczona do ostatniej nitki, a Zu pod folią więc suchutka ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() Wiecie co dzisiaj powiedziało moje dziecię....dooopa
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-24 o 18:01 |
|||||||
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja z tych niewyspanych. Malutek wstal 5.30, a ze mialam godzien pozniej wstac do pracy, wiec razem paletalismy sie po mieszkaniu od rana. Teraz w domku, ale na oczy ledwo co widze, a maz zagaduje o "romantyczny wieczor" ;>. "Super", jutro idzie o 7 do pracy, a ja caly dzien sama z Malym, a potem ide na nocke... Po prostu weekend marzen Gorgulku, trzymam kciuki za zdrowie Malutkiej. Svinecko, ja mam no frost i jestem zadowolona
|
#3965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy no frost i od 2 lat też jeszcze jej nie rozmrażałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Małego dzięki Coś chciałam ale nie pamiętam Piję sobie kawkę ktoś się przyłączy?
|
|||
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to już moja 3 dzisiaj
|
|
|
|
|
#3967 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jasne, tylko ze wcześniej będę tańcować chyba na weselu Tomka ![]() Cytat:
a lekarze to raczej nie powiedzą wprost, zę to po szczepieniu, bo nie mają 100% pewności, a mogliby takim gadaniem wywołać jakąś panikę, albo roszczenia rodziców wobec producentów szczepionki jak się ma zaprzyjaźnionego lekarza z doświadczeniem to dopiero on moze coś powiedzieć na temat swoich doświadczeń (ja też mam różne doświadczenia mimo krótkiego stażu pracy, o których głośno nie powiem bo nie mam dowodów, a literatura mówi coś innego - nie mam startu ze swoimi teoriami - wiecie co mam na myśli )Cytat:
Cytat:
ciekawe gdzie to usłyszała
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja też trzecia i trzecia malutka. Ostatnio wolę pić w małych filiżankach słabszą i częściej
![]() Cytat:
Ja lekarzem nie jestem i nie mam pojęcia od czego to. Wierzę tylko, że to wszystko dobrze się skończy. No właśnie
|
|
|
|
|
#3969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam białe, bo blokują się na sztywno, czyli jak się uchyli to pozostają w takiej pozycji i trzeba odblokować. Mąż drugą parę kupił czarnych i co prawda nie idzie szafy otworzyć, ale można te 7cm zamykać i otwierać i łatwo przyskrzynić palce. Cytat:
![]() Cytat:
zmęczona jestem zmobilizuję się jeszcze do ubrania pościeli i idę się położyć, bo koło północy kurs po męża będę miała 70 km za Pń.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3970 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie pojechalismy dzis do media, pojedziemy jutro
TZ caly dzien byl przy domku i teraz dalej pojechal bo go zalewa (nie ma dachu) i jest mlyn dziekuje za opinie odnosnie lodowek - wiec bedzie no frosttylko to sie tyczy tylko zamrazalki, a co z chlodziarka kurcze ehh jakbym miala wiecej kasy to bym kupila taka co ma no frost i aut rozm
|
|
#3971 |
|
Ola-Unhola
|
A ja sprzatam i końca nie widać. Muszę położyć dzieci i dalej sprzątam.
Maaatko jakie koty pot kanapą były... ![]() Zaraz zrobię kawkę, to zajrzę, moze ktoś się zjawi ![]() Iwonko, jak tam, o której wyjeżdżacie?
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Olu wyjeżdżamy jednak o 3, chyba że jeszcze coś dla małża się zmieni
![]() Już mnie pocieszył, że zmienimy się w czasie jazdy i ja będę trochę jechała ![]() Wypiłabym z Tobą kawkę ale boję się, że nie zasnę. Zuzka śpi. Ja wykąpana, zaraz idę włosy suszyć i kłaść się spać. Będę bardzo bardzo bardzo mocno tęskniła ![]() Trzymajcie kciuki, żeby nie padało za wiele ![]() Może jeszcze zajrzę
|
|
|
|
#3973 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gor szerokiej drogi, udanego wypoczynku i pieknej pogody
|
|
#3974 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z małego,aby szybko z tego wyszedł,cokolwiek to jestCytat:
Pewnie tak ale ciężko będzie![]() Kasia cieszę się ,że roczek się udał,goście dopisali,no i że pogoda figla nie spłatała Jestem Strasznie długo ten mój spacer trwał![]() Cytat:
(ale nie sam )Oj, z tymi zębami to niestety prawda ![]() Cytat:
Zaczynam się bać jeszcze bardziej
|
||||
|
|
|
#3975 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za realizcję marzeńCass a jak tam Kubuś po szczepieniu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to też przecież słowo![]() Cytat:
za piękną pogodę,no i czekamy na fotkiagga za komentarze w albumie Witam się wieczorową porą ![]() Mnie ostatnio znowu mniej,bo mam męża w domu Roczek prawdopodobnie zrobimy za tydzień Z nowości,Bartosz nauczył się schodzić z łóżka,już nie głową,tylko dochodzi prawie do brzegu łóżka,obraca się pięknie na brzuszek i schodzi tyłem,nóżkami as ekuracja na wszelki wypadek zawsze jest,bo różnie to bywa-ale wychodzi mu to pięknie.No i z chodzeniem co raz lepiej I ile ma frajdy,że śtupie na własnych nóżkach idzie i się cieszy![]() Spokojnej nocki |
|||||
|
|
|
#3976 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Będę tęskniła Ja pewnie jeszcze później zajrzę, bo rozkręciłam się w sprzątaniu, szkoda, że sama...bo by szybciej poszło
|
|
#3977 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() dla BartoszkaCytat:
![]() Mnie czeka takie sprzątanie po powrocie. Mycie okien i wszystko inne ![]() Zjadłam sernika i trochę szarlotki i zmykam już spać bo za niecałe 4 godz pobudka ![]() Do usłyszenia Buziaki kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwilkę ucałować "mojego" gorgulka przed podróżą ![]() Karo, nadal nie rozumiem , dziecko stoi? Stópkę podnosisz? Chodzi o to, że jak robisz ten łuk, to dziecko jest na pięcie tylko? Przepraszam, ale jakaś tępa jestem chyba ![]() *** Kubasek ochrzczony ), moje Słoneczko Do kościoła biegiem pędziliśmy, bo chrzestym popsuł się samochód . To tego była mega ulewa ![]() Dobrej nocy
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-07-24 o 22:41 |
|
|
|
#3979 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Marci zjadl dzisiaj cale opakowanie borowek
![]() nie moglam mu zabrac bo od razu byl krzyk nawet film nakrecilam
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam jeszcze
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Idę
|
|
|
|
|
#3981 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pa,pa Cytat:
dla Kubusia,dzielny chłopczykCytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Ja też już idę do męża się przytulić ![]() Dobranoc |
|||
|
|
|
#3982 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
To mieliście przygody, dobrze, zże wszystko się udało ![]() Cytat:
Hehe, ciekawe jak brzuszek na to zareaguje ![]() Papa, Iwonko. Trzymaj się, daj znać jak dojedziecie Dobranoc sylko, miłego przytulania
|
|
#3983 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ode mnie nie może w żłobku![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzeba znaleźć pannę wolną ![]() Cytat:
![]() dla Bartoszka za nowe umiejętności![]() Cytat:
![]() Więc dziecko siedzi...nóżki wyprostowane...mama staje lub siada obok...i wtedy łapie za nóżkę i łuk robi w powietrzu... Super ![]() P.S. Wstawiłam zdjątko do Zuzankowego albumu...tak sobie pykałyśmy aparatem przed kąpielą, kilka fajnych wyszło więc pochwalę się moim Bąblem
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-24 o 23:19 |
|||||||
|
|
|
#3984 |
|
Ola-Unhola
|
Ciekawe jak imprezka anuli się udała?
|
#3985 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
co Wy mnie tak tymi borowkami straszycie?
![]() Karo LG albo Samsung ale nie znam nazw modeli
|
|
#3986 |
|
Ola-Unhola
|
Dobranoc
|
#3987 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biedny chłopczyk Cytat:
i dzięki za info o kolorze , a w takim razie wezmę białe.Cytat:
Cytat:
Tymek nie był taki grzeczny ![]() Takie dodatkowe atrakcje później się przyjemnie wspomina, nie? ![]() ~~~~~~ Dziewczynki , mam pytanie - tylko proszę się nie śmiać ![]() Czy jak będę rozmrażać zupkę, to ona musi być spożyta od razu w ten dzień czy może, już po rozmrożeniu, jeszcze przeżyć w lodówce do następnego dnia? ![]() .
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ojjjjj jak dawno mnie nie było tęskniłam z za Wami ![]() informuję, ze żyjemy ... wczorajsze urodzinki też przeżyliśmy ![]() Miał być grill ale pogoda nam nie pozwoliła ... siedzieliśmy w domu, a grilla postawilismy na tarasie było duuuuuuszno ![]() Bartosz zrobił pierwsze trzy kroczki SAM! Coraz częściej staje bez trzymania i ma z tego wielką radochę ![]() Może w końcu zacznie chodzić ... ale On jest taki dzikus, ze masakra, chciał by od razu biegać ![]() hmmmm co ja to jeszcze chciałam ![]() aaaa Mały rozkręca się z mówieniem mówi NIE , tiesss /pies, ideee, baba, no i czasem mama i tata też mu się wyrwie ![]() Dalej męczymy się z zębami idzie dolna prawa dwójka, czwórka ... i na górze lewa czwórka ... Odkąd Bartosz skończył roczek i nie dostaje cycusia to ślicznie sam zasypia oczywiście musi wypić mleko przed spoaniem, ale jak jest ze mną to zasypia w 3 minuty małż albo moja mama muszą go huśtać w foteliku ![]() Miramej cieszę się, ze Kubuś był grzeczny na chrzcie ![]() więcej nie doczytałam ... może nadrobie po południu jak mały pójdzie spać, a teraz lecę sprzątnąć ten bałagan po imprezie
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ba ![]() Jak tam debiut kulinarny? ![]() Cytat:
![]() No i zasypianie *** Miłej niedzieli
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

mam nadzieje, ze to sie dobrze skonczy

Antybiotyk też ma zbijać temp. Wczoraj była tak wysoka, że musieli jeszcze podać dodatkowo lek przeciwgorączkowy.

NIE LUBIĘ TROLLI

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to też przecież słowo
może w żłobku