|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
A poniżej kiecuszka chrzścielna
|
|
|
|
#3152 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2089197 7]hej dziewczynki. muszę się pożalić bo jestem trochę podłamana... wczoraj zaliczyliśmy ortopedę. okazało się, że mamy dysplazję, więc stosujemy się do zaleceń lekarza. na noc gatki z filcową wkładką, w dzień noszenie małej z nóżkami na boki, leżenie na brzusiu tak samo. małej to średnio pasuje. o ile w nocy śpi bez problemów i gatki jej nie przeszkadzają, to w dzień już widzę że ją szlag trafia, bo trzymam ją nie tak jak jej się podoba. na brzusiu też jej nie pasuje... ja jej nóżki na boki, dupcię w dół, ona tyłek w górę i nogi złączone... i marud. ale to jeszcze nic, będzie trudno ale przeżyjemy, doktorek powiedział że "do bożego narodzenia o nim zapomnimy". ja w sumie też to miałam, moi rodzice przetrwali, ze mną jest ok, to i my damy radę. bardziej mnie martwi inna rzecz. mała ma od urodzenia podkurczony jeden paluszek u rączki. potrafi go zacisnąć, jak jej daję mój palec, ale wyprostować całkiem nie umie. nic o tym nie pisałam, bo liczyłam że samo przejdzie - tak nam sugerowali polozna, pediatra... ze to moze taki urok noworodka i minie, czasem tak bywa. nie minęło, oczywiście dostaliśmy skierowania do ortopedy i rehabilitanta. ortopeda mówił: ćwiczyć, prostować. rehabilitant wymęczył małą, ale nie potrafił stwierdzić co to dokładnie i dlaczego. czy minie? też nic nie powiedział. stwierdził że to medycyna, tu dziś jest jedno, jutro może mówić co innego. więc albo wada rozwojowa, albo coś z obwodowym układem nerwowym, a może jeszcze coś... dostaliśmy zalecenie zabiegów - prąd i laser, kontrola za jakiś czas... niby to wada kosmetyczna, tak nam sugerował, ale wprost tego nie powiedział. tak jak nie powiedział że to coś poważniejszego (ale i tak mam czarne myśli, może to czubek góry lodowej). a nawet jak to tylko kosmetyka i nie da się nic z tym zrobić... ? ja wiem że są dzieci z większymi problemami, ale mnie jakoś cudze nieszczęście nie pociesza... nie wiem czy mam z tym coś robić (oprócz zabiegów oczywiście)? jakieś dodatkowe konsultacje? badania? mieliśmy usg przezciemiączkowe, podobno neurologicznie jest ok... i co dalej? nie chcę nic zaniedbać, a nie wiem co jeszcze można? no ja nie wierzę że lekarze w takiej sprawie nie wiedzą co zrobić... mamuśki może spotkałyście się kiedyś z czymś podobnym? moze słyszałyście, widziałyście? cokolwiek...[/QUOTE] Nie znam takiego przypadku, ale na pocieszenie Ci powiem, że skoro neurolog stwierdził, że nie ma się czym martwić to super, a takie dzieciaczki szybko się zmieniają. Życzę szybkich i skutecznych efektów rehabilitacji Cytat:
A małż się boi większej liczby kobiet w kupie?? Cytat:
Ja uważałam że moja ładna a ona o połowę mniejsza jest. Zazdraszczam, bo widać ze jej u Was dobrze tej paprotce ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2090205 7]a wiesz że moja babcia była zdziwiona, jak to róż dla dziewczynki??? przecież dziewczynka powinna być w niebieściutkim... coś mi się obiło o uszy że to z tego powodu, że matka boska jest przedstawiana w niebieskiej szacie. łagodność, niewinność itp. i kiedyś faktycznie podobno dziewczynki były ubierane na niebiesko. a chłopcy, wzorem mundurów (daaawno temu) na czerwono. mam nadzieję że nic nie pokręciłam, nie zmyślam, tak słyszałam stare dzieje, ale ten róż to moda chyba jak każda inna .[/QUOTE] Też mi to znajoma opowiadała parę lat temu, że niebieski związany jest ze strojem Marii. Prawa autorski oddaje za free ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20905161]W temacie kup - pojedynek Daniel - Agatka zakończony chyba remisem Łeb w łeb za to idą w gadaniu w przestrzeń i w wydawaniu dźwięków śmiechopodobnych W temacie kolorów - Agatka najwięcej ma rzeczy chyba niebieskich. Chociaż dzisiaj miała babskie kolory I NAJWIĘCEJ ma spodni - w rozmiarze 68 14 par.[/QUOTE]Ciekawe jak może wypaść środowy pojedynek, przy takiej ilości dzieciaczków ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20905603]KSIĄŻKI: (akurat siedzę obok regału )Jacek Pałkiewicz SYBERIA - podróżnicza Daniel Koziarski KŁOPOTY TO MOJA SPECJALNOŚĆ oraz SOCJOPATA W LONDYNIE - coś w stylu Adriana Mole'a, ale po polsku, wkurzająca maksymalnie postać, ale zabawna Daria Doncova - całość. Rosyjska kryminalistka Genialnie czyta się coś, co jest kryminałem osadzonym nie w USA, a w Rosji Tatiana Polakowa - jak wyżej, aczkolwiek nieco mniej humoru Katarzyna Michalak - Poczekajka i Zachcianek, na dniach ma kolejna część wyjść, romanso-fantastyko-kryminało książka Ładne i ciekawy pomysł.Andrzej Pilipiuk - jeśli lubisz fantastykę, polecam gorąco serię o jakubie Wędrowyczu Ewa Siarkiewicz - Kuźnia na rozdrożu oraz Kuźnia glupców. Babskie, ale mądre.[/QUOTE] To ja też zanotowałam, a co ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20906295]A poniżej kiecuszka chrzścielna [/QUOTE]Fajna i nie taka przesadzana ale w sam raz ![]() - - - - - - - No ja dziś najwcześniej z Was tu się pojawiłam, ale spać mi żołądek nie daje. Młody nakarmiony, a mnie mdli. Popijam więc herbatkę miętową i czytam co naskrobałyście przez sobotę. U nas dzień minął fajnie - goście byli, super się pogadało, młody dostał w prezencie fajny komplecik - koszulka i spodenki w barwach flagi francuskiej i naklejki z Kubusiem Puchatkiem. A wieczorkiem byłam tak zmęczona że małż jeszcze kąpał małego a ja już padłam jak kawka. A teraz spać nie mogę
|
||||
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20906295]A poniżej kiecuszka chrzścielna
[/QUOTE]Świetna! Delikatna i nie taka - jak już ją określono - przesadzona. A ja od 5:00 znowu mam koncertowo i nie wiem co jest grane :[ Już jestem taka zdołowana ze dzwoniłam do męża (jest z ojcem na działce od wczoraj) i chciałam im powiedzieć, że niech biorą sobie dzieciaka ze sobą bo ja się nie będę z nim użerać albo absolutnie on nie wychodzi mi z domu na noc bo ja sama nie daję rady. W nocy i tak z niego pomoc żadna bo on nie słyszy jak dziecko płacze, mimo ze łóżeczko mamy przy samych głowach! Ale jak go obudzę to mi pomoże i coś tam zrobi, więc dziś w nocy byłoby warowanie.. a tak to ja jestem ledwo żywa i nawet się ie mam jak drzemnąć bo smoczek wypadnie i jest ryk :[
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20906295]A poniżej kiecuszka chrzścielna
[/QUOTE]Ładna, akurat taka. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20905161] W temacie kup - pojedynek Daniel - Agatka zakończony chyba remisem Łeb w łeb za to idą w gadaniu w przestrzeń i w wydawaniu dźwięków śmiechopodobnych W konkurencji pieluchowej to Agatka wygrała w przedpiegach. I idę o zakład, że nikt jej w tym nie pobije. Nie ma mocnych. _______________ Dzieć mi wczoraj padł po 19:30 po zatankowaniu do pełna. O dziwo jednak pobudka nastąpiła po 23ej, a potem druga po 3ej. Żadnej dłuższej przerwy, zero litości dla matki... ![]() Od 5ej praktycznie nie śpi, trochę go poszuszałam, wytrzymał w półśnie do 6ej i koniec. Poleżał na brzuchu - też nie zasnął. Teraz leży na plecach i bryka, gadając do karuzeli. Ćwiczy nowe dźwięki. A ja padam, bo zamiast spać, do 22giej oglądałam jakiś głupi film...
|
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
witam.U nas wszystko w pożadku.Już drugi dzien nie wychodzimy na spacer bo brzydka pogoda.Niestety dziś musimy jechać na zakupy.Chciałam sobie kupić ciuszki,ale wszystko na mnie za małe.Chodzę ciagle w ciążowych spodniach
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio - wszystko w swoim czasie. Ja marudziłam, że w nic nie wchodzę, a teraz dwa miesiące minęło, a ja wczoraj wskoczyłam we wszystkie przedciążowe bojówki. Mało tego, trochę luźnawe bez paska są. A co lepsze wlazłam nawet w jeansy. Tyle że one niskie są dość i cosik mi nad pasem wystaje.
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama zabiera mi dziecia.. odeśpię i muszę zakupy zrobić, chyba do makro pojadę bo tam wszystko i dużo .. i drogo a może Auchan.. jakoś nie lubię tego sklepu...sama nie wiem już co mam robić - nieprzytomna jestem
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja jakoś minęłam tą część o Klubie. Dopiero teraz się zorientowałam o czy mówicie
. Ja też chcę do klubu .
|
#3160 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) a teraz wokol ma mnostwo bodzcow, nowe zapachy, otoczenie, moze dla tego jest taki niespokojny? a moze po prostu brzusio go boli? a moze cosik z mleczkiem?trzymam kciuki, u nas byl ten sam scenariusz (tzn z plakaniem), maly byl glodny, nie mialam dosc mleczka, po dokarmianiu butla nie to dziecko Cytat:
biegam w legginsach albo rajtach, musze cierpliwa byc ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20906295]A poniżej kiecuszka chrzścielna [/QUOTE]----------------------------------- my dzisiaj po bardzo ladnej nocce, Stefanek spal jak dziecko, hihi, ale za to wczoraj pod wieczor dal mi popalic, darl sie tak niemilosiernie, ze po scianach chodzilam, musialam zostawic go na chwile w pokoju zaryczanego, bo juz mnie nerw targal a nie chcialam zeby maly poczul, ze zirytowana jestem, malz poszedl na rower a jak wrocil to maly zasnal jak kamien w kazdym razie pieknie zasnal jak zwykle w swoim lozeczku, spal do 3.30 od 22.30 ipotem obudzil sie o 7.30 witajac mame slicznym usmiechem ![]() u nas zapowiada sie piekny dzien, ja po kawce, zaraz zwalam z wyra moich chlopakow (mam nadzieje, ze obu zadowolonych, bo wieczorkiem malz foszkiem rzucil) i gdzies trzeba sie przejsc na spacerek, milego dnia babincu
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||
|
|
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Męża długo nie było i nic nie mogłam zrobić w chacie. Padłam razem z córą przed 22. Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2090205 7]a wiesz że moja babcia była zdziwiona, jak to róż dla dziewczynki??? przecież dziewczynka powinna być w niebieściutkim... coś mi się obiło o uszy że to z tego powodu, że matka boska jest przedstawiana w niebieskiej szacie. łagodność, niewinność itp. i kiedyś faktycznie podobno dziewczynki były ubierane na niebiesko. a chłopcy, wzorem mundurów (daaawno temu) na czerwono. mam nadzieję że nic nie pokręciłam, nie zmyślam, tak słyszałam stare dzieje, ale ten róż to moda chyba jak każda inna .a paprotki zazdraszczam... nam każda pada... nie ten mikroklimat czy jak? ![]() [/QUOTE] Z kolorami prawda, kiedyś o tym pisałam. Czerwony był dla chłopców, bo to kolor królewski. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20906295]A poniżej kiecuszka chrzścielna [/QUOTE]Bardzo ładna, nie przekombinowana.
|
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też bym chciała...Przyjmiecie? ![]() szaja śliczna sukieneczka ![]() ----------------------------------------------------- U nas dziś nocka niespecjalna Mały wykąpany zjadł o 20 i potem budził się o północy,3 nad ranem, 5 rano i 7 Do tego po 5 było stękanie. Ale na szczęście płaczu nie było.Dziewczyny nie wiem co jest grane. Jutro minie 6 tyg.od porodu. Już nie plamiłam,było czysto i od wczoraj znów mam lekkie ale czerwone plamienie... Nic mnie nie boli. Mam nadzieję,że nic tam się nie popie*szyło...Przytulanek nie było jeszcze. Niestety nie przewidują tutaj kontroli ginekologicznej po porodzie. W Polsce będę za niecały m-c to się wybiorę oczywiście...
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2090205 7]a wiesz że moja babcia była zdziwiona, jak to róż dla dziewczynki??? przecież dziewczynka powinna być w niebieściutkim... coś mi się obiło o uszy że to z tego powodu, że matka boska jest przedstawiana w niebieskiej szacie. łagodność, niewinność itp. i kiedyś faktycznie podobno dziewczynki były ubierane na niebiesko. a chłopcy, wzorem mundurów (daaawno temu) na czerwono. mam nadzieję że nic nie pokręciłam, nie zmyślam, tak słyszałam
stare dzieje, ale ten róż to moda chyba jak każda inna .a paprotki zazdraszczam... nam każda pada... nie ten mikroklimat czy jak? ![]() [/QUOTE] a czy rózowy kolor nie stal sie hitem jak do nas przyszła barbi ?? bo ja teraz tak myslac tez na zdieciach starych bardzo starych gdzie jest moja babcia za chiny nie widze rózowego zdiecia niby sa kolorowe ale nie takie jak teraz ale zadna dziewczynka nie ma rózu ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20902720]Super dzień zakończył się fochem męża, nie mam pojęcia o co poszło, gówniarz wyszedł bez słowa z domu. Dajcie mi jakiego kija, to mu wtłukę. Jedyna pociecha to to, że córka ładnie zasnęła dzisiaj. Miałam poodpisywać, ale nie mam mocy teraz. Emerald, ja bym skonsultowała się jeszcze z innym lekarzem na spokojnie, nie panikuj an zapas ![]() ale oddaj bo dla mojego tez se szykuje zeby mu wtrabolic ![]() brava dla Agatki ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20906295]A poniżej kiecuszka chrzścielna [/QUOTE]
|
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a synek karmiony modyfikowanym, więc raczej nie mleko. Cytat:
Boje sie trochę, że synek będzie miał jakąs nerwicę właśnie bo ja wybuchowa strasznie jestem i w ciąży niejedną burzliwą batalię stoczyłam. Ja się denerwuję bardzo szybko i bardzo mocno...
||
|
|
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na rękach mi płacze teraz, bo już wie, że jak przestanie to go odłożę. Naprawdę nic go nie boli. Zresztą Szaja świadkiem, że moje dziecko potrafi płakać dla sportu i nim się uspokoi próbuje wszystkiego, z histerią i kaszlem włącznie. ![]() Obstawiam, że nie on jeden taki. Ostrożnie z tym tuleniem na każde kwęknięcie.
|
||
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
papu o 19.45
20.40 kąpanie 21.00 spanie uwaga do 2.30 papu ale po 10 min ulała serkiem 20 min aktywnosci 5.30 znów papu i ulała swieżym mleczkiem po karmieniu (mało) 30 min aktywnosci 8.00 papu i kupol bez ulewania 30 min aktywnosci haha zamach na cyca taty i spi z tatusiem sobie w łozku do teraz kurde teraz nie wiem czy te ulewania to z powodu duzej przerwy miedzy karmieniami i za duzo wtraboliła czy po capuccino dawno nie piłam miałam smaka i se wczoraj zrobiła popłudniu a ulewan juz dawno nie było nawet jak jej sie nie odbiło i moj tz wstał tylko o 5.30 bo mi ubranka zabraklo a bałam sie ja sama zostawic w łozku i ma pretensje ze znów niewyspany bedzie a ja to ku...co robokop ja to nie musze spac jesc ja to zawsze mam miec sile na wszystko i jeszcze sie przytulic w nocy chwale se mojego chłopa ale czasem nie pomysli osioł jeden ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
ja tez jestem nerwus ( u mnie w kamienicy to wiedza)
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam to samo, każdego dnia. Póki się nie wyśpi tak właśnie będzie. |
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no toć mówie ze Daniel bedzie prezesem
|
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się przeszamała. Albo zbyt łapczywie jadła... ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Ha ha ha ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Tak a propos potworków... Dziecko znajomych moich znajomych ma tak, że jak czegoś nie chce, np. iść do przedszkola, to na zawołanie jest chore. Tak płacze, że kaszle, tak kaszle, że wymiotuje... Jak widzę płacza Daniela, jak on się rozkręca i jak potem kaszle to tylko czekam kiedy sobie odruch wymiotny wzbudzi. Normalnie do Babci H. oddam za karę.
|
||
|
|
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki masz sposób na swoje dziecię? Czy nie masz skoro to trwało 8 tygodni ja nie chciałam przyzwyczajać do smoczka ale wolę już to niz bujanie bo mi ręce uschną jak podrośnie.Miałam spac i co? I mi za cicho jest
|
|
|
|
#3172 |
|
Konto usunięte
|
Siala, smoczek. Jak pluje, przytrzymaj, podłóż pieluchę. Masz kołysanki ode mnie? Słałam ci na maila? Agatka się uspokaja przy nich.
Jedzenie po 20, spanie do 23:30, spanie do 4:15, przecknęła się o 7, wzięłam do nas i spanie do 9 Potem odłożona do łóżeczka gadała z karuzelą, teraz w bujaczku siedzi, owija się tetrówką i smoka cycka. A ja na 12 z koleżanką na zakupy babskie idę, dziecię z małżonem zostawiam. A jakże
|
|
|
|
#3173 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20905161]W temacie kup - pojedynek Daniel - Agatka zakończony chyba remisem
Łeb w łeb za to idą w gadaniu w przestrzeń i w wydawaniu dźwięków śmiechopodobnych W temacie kolorów - Agatka najwięcej ma rzeczy chyba niebieskich. Chociaż dzisiaj miała babskie kolory I NAJWIĘCEJ ma spodni - w rozmiarze 68 14 par.[/QUOTE]jakieś potajemne spotkanie? ![]() na co Agatce tyle gaci? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ewcia spędziła noc na brzuszku. niestety wbrew moim oczekiwaniom nocka lepsza nie była. początek - długi sen jak zawsze, potem wybudzały ją bąki, ból brzuszka albo głód. będziemy próbować - może trafi się noc, której takie atrakcje nie zakłócą i pośpimy obie lepiej ![]() a tymczasem o 4 rano była kupa bez wspomagaczy. a między 6 i 7, gdy zmieniałyśmy z mamą plaster na pępku - jeszcze dwie poszły i to takie, że łapać w pieluchy nie nadążałyśmy ![]() no i tatuś wrócił jak tatuś oprzytomnieje, to poruszę kwestię zlotu czarownic
|
|||
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]Śliczna, skormna i prosta. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20908591]Siala, smoczek. Jak pluje, przytrzymaj, podłóż pieluchę. Masz kołysanki ode mnie? Słałam ci na maila? Agatka się uspokaja przy nich. Jedzenie po 20, spanie do 23:30, spanie do 4:15, przecknęła się o 7, wzięłam do nas i spanie do 9 Potem odłożona do łóżeczka gadała z karuzelą, teraz w bujaczku siedzi, owija się tetrówką i smoka cycka. A ja na 12 z koleżanką na zakupy babskie idę, dziecię z małżonem zostawiam. A jakże [/QUOTE]a dobrze ![]() Moj też siedział ostatnio caaały dzieen z małą a ja na zakupach ![]() Wracam przed 21, a tu dzieć wykąpany, uśpiony.. ![]() W przyszlym tygodniu też chyba jade jak mu tak dobrze idzie ![]() a mam pytanie ![]() Bo mam taką kurteczkę na chłodne lato (jak np dziś), cieplejszą jesien.. ona taka cienka, ale tam coś ocieplana.. no i mam kombinezon zimowy.. No i takem pytam czy macie takie kurteczki np na paź/listopad, że takie już zimne, czy od razu w kombinezoniak ??
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=bydgoszczanka;20907 931]Chyba jakis dzień taki był. Luiza spała w ciągu dnia może ze 3 godziny, a tak tylko marudzenie, cyc. Nawet leżenie w leżaczku nie pomagało ![]() Męża długo nie było i nic nie mogłam zrobić w chacie. Padłam razem z córą przed 22. QUOTE] Było chłodniej dzieci miały spac a było całkiem odwrotnie Jestem padnieta - od kąd Gabryska jest na tym świeciejeszcze nie miałam takiego wieczoru - masara . o 15stej pierwsze marudzenie - gazy - jakoś to przetrzymałysmy i były małe grzemki a od 19stej jazda na całego z małą przerwą na spanie ze zmeczenia - pózniej kąpanie , jedzenie i od 20stej do 23.00 cyrk jakich mało Darcie bo gazy , darcie bo zmeczona , darcie bo głodna , darcie bo nie moze usnąc , darcie bo chce na rączki , darcie bo z rączek uśpione dziecie położyłam - normalnie jak by ją kto ze skóry obrywał a ja myślałam ze sobie juz w łep palne Mogła usnąc tylko na rekach a jak odkładałam znów ryk - nie wiem co to za dzien był ale porażka - dziś wcale nie lepiej teraz śpi odłośona ale i tak ciągle marudzi i tylko na rekach sie uspokaja i to nie zawsze i ona juz zmeczona i ja ... I niby jak ma sie do tego ten cały JN - mam odłożyc pocałowac w czółko i powiedziec spij Gabrysiu - dobranoc ![]() Niech ta kobieta co to pisała przyjdzie i przetestuje to na mojej zmeczonej córce - ja pierwsza usne -bo moje dziecie nawet wczoraj po trzech godzinach ryku nie usneła ....
|
|
#3176 |
|
Rozeznanie
|
U nas dzisiaj to samo - od rana marud, spać nie chce, jeść - najedzona, sucho ma a jęczy, płacze, jak uśnie to budzi się co 5 min.
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- To ja już wolę te upały może i wtedy marudna była ale przynajmniej spała normalnie
|
#3177 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a z niebieskim mamy to samo. jak mała nie ma nic różowego, to wszyscy zakładają że od razu chłopiec ![]() Cytat:
![]() my też mamy dziś marudny dzień... i ta pogoda... a wczoraj jeszcze gorzej było. na rękach luzik, odkładana do łóżeczka włączała syrenę... dobrze że chociaż te noce spokojne mamy. przychodzi wieczór i dziecię nam zasypia, bo chyba bym z okna skoczyła (parter, hm... niewiele mi to da chyba... )
|
||
|
|
|
#3178 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miotłę szykuję Cytat:
|
||||
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
moje skarby śpią na kanapie, po jej przeciwnych stronach
![]() obserwowałam małża dziś i widzę, jak bardzo poszłam do przodu, jak o wiele lepiej rozumiem Ewcię i wiem, czego jej trzeba. nie było go przy tym, gdy to do mnie docierało i teraz nie do końca wie o co chodzi. będę musiała mu delikatnie zwrócić czasem uwagę, żeby czegoś nie robił albo robił inaczej. mam nadzieję, że dobrze to przyjmie. np. Ewcia śpi i przez sen kwęka, a nawet płacze, wygląda jakby się obudziła. a ja wiem, że jak się ją zostawi samą sobie lub delikatnie pogłaszcze przez chwilę po plecach i poszepcze "ciiiiiii" do uszka, to znów zaśnie. małż natomiast wziąłby ją na ręce i próbował uciszyć, co zwykle potęguje histerię albo ewentualnie zacząłby ją zabawiać, zagadywać. na szczęście dziś jest tak padnięty, że nie protestuje, gdy się wtrącam
|
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Aha miałam zapytać - myślicie że taką zawieszkę owocka można kupić używaną?? Bo plastikowe używane zabawki sobie wymyję dla małego, a jak coś jest z materiału a prać się nie da, a nie wiadomo kto to miał?? Czy takie zabawki lepiej nowe jednak kupić??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

nie wiem czy mam z tym coś robić (oprócz zabiegów oczywiście)? jakieś dodatkowe konsultacje? badania? mieliśmy usg przezciemiączkowe, podobno neurologicznie jest ok... i co dalej? nie chcę nic zaniedbać, a nie wiem co jeszcze można? no ja nie wierzę że lekarze w takiej sprawie nie wiedzą co zrobić... 
A małż się boi większej liczby kobiet w kupie??
I NAJWIĘCEJ ma spodni - w rozmiarze 68 14 par.[/QUOTE]

.
nam każda pada... nie ten mikroklimat czy jak? 

ale oddaj bo dla mojego tez se szykuje zeby mu wtrabolic

??